09/25/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Μείωση των νέων κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Σεπτεμβρίου 25, 2021 0
Μείωση των νέων κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 1
ΠΕ Θεσπρωτίας 4
ΠΕ Ιωαννίνων 12
ΠΕ Πρέβεζας 3

Ημερήσια έκθεση covid-19 του ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.853, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 644.869 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 50.9% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 115 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.519 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 16, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.655 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 333 (64.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 81.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 298 (89.49%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 35 (10.51%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.128 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 158 (ημερήσια μεταβολή -26.85%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 185 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Συνέχεια...

Ήπειρος: Η Ε' ΚΟΗ για την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου

Σεπτεμβρίου 25, 2021 0
Ήπειρος: Η Ε' ΚΟΗ για την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου

Η έναρξη της νέας περιόδου θήρας

Με αφορμή την έναρξη της νέας περιόδου θήρας και για τα τριχωτά θηράματα από τις 15 Σεπτεμβρίου, με βάση τη Ρυθμιστική Απόφαση του Υπ. Περιβάλλοντος, το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ εκφράζει προς το σύνολο της κυνηγετικής οικογένειας σε όλη την επικράτεια τις καλύτερες ευχές για μία καλή και χωρίς ατυχήματα κυνηγετική χρονιά.

Μετά τις παλινωδίες των επίσημων φορέων και εκπροσώπων της ελληνικής πολιτείας την περασμένη χρονιά στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων περιορισμού της διασποράς του ιού, η φετινή περίοδος ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, με τις πρώτες αναφορές να κάνουν λόγο για εξαιρετικά επίπεδα στον αριθμό των θηραμάτων σε όλη την επικράτεια.

Ειδικότερα δε, στα τριχωτά θηράματα και δη στον αγριόχοιρο είναι σαφές, ότι σε πολλές περιοχές, μεταξύ αυτών και της Ηπείρου, υπάρχει υπερπληθυσμός σε αριθμούς μάλιστα πολύ μεγαλύτερους από τη φέρουσα ικανότητα των περιοχών, για την κάλυψη των αναγκών τροφής των θηραμάτων.

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής, η κυνηγετική οικογένεια σε συνεργασία με τις συναρμόδιες Δασικές υπηρεσίες προχώρησε στη σύσταση των συνεργείων δίωξης αγριόχοιρων από τις καλλιέργειες, που έκαναν στοχευμένες παρεμβάσεις μικρής κλίμακας σε συγκεκριμένες περιοχές.

Το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ απευθύνει ισχυρή σύσταση προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συμπεριφορών, όπως τα προαναφερθέντα, τα οποία κινούνται εκτός των ορίων της άσκησης νόμιμης θήρας και ως τέτοια αντιμετωπίζονται χωρίς καμία ανοχή από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή και τα οποία παράλληλα προσβάλλουν την κυνηγετική οικογένεια.

Δε θα επιτρέψουμε σε μία μικρή μειοψηφία λαθροθήρων, να προσβάλλει και να χαρακτηρίσει με τη συμπεριφορά και τις πράξεις της, τους χιλιάδες κυνηγούς σε όλη την επικράτεια.
Συνέχεια...

Η Βούλα Καίσαρη νέα Δημοτική Σύμβουλος Φιλιατών

Σεπτεμβρίου 25, 2021 0
Η Βούλα Καίσαρη νέα Δημοτική Σύμβουλος Φιλιατών

Στις 23/9/2021 ορκίστηκε ενώπιον του Δημάρχου Φιλιατών Σπύρου Παππά, η νέα Δημοτική Σύμβουλος κα Βούλα Καίσαρη, κατόπιν της παραίτησης του απερχόμενου Δημ. Συμβούλου Κων/νου Μποροδήμου.

Καλή θητεία.
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Βανδαλισμοί στα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ που φιλοτέχνησαν οι εργαζόμενοι του Δήμου

Σεπτεμβρίου 25, 2021 0
Ηγουμενίτσα: Βανδαλισμοί στα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ που φιλοτέχνησαν οι εργαζόμενοι του Δήμου

Την Άνοιξη που μας πέρασε, το αρμόδιο γραφείο του Δήμου Ηγουμενίτσας, πήρε την πρωτοβουλία να οργανώσει καλλιτεχνική ομάδα, προκειμένου να ζωγραφιστούν τα ΚΑΦΑΟ του Ο.Τ.Ε. που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Ηγουμενίτσας.

Αφού δόθηκε η απαραίτητη άδεια από τον Ο.Τ.Ε., απευθύνθηκε με πρόσκληση προς το Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας, προκειμένου ο Σύλλογος να ενημερώσει εργαζόμενους των Δήμων που επιθυμούν να φιλοτεχνήσουν στα ΚΑΦΑΟ, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Στόχος της πρωτοβουλίας ήταν αφενός μεν να ομορφύνουν τα ΚΑΦΑΟ και κατά επέκταση και την πόλη, αφετέρου δε μέσω των καλλιτεχνημάτων να περάσουν στους πολίτες διάφορα κοινωνικά μηνύματα. Πράγματι συνάδελφοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα, έβαλαν το μεράκι και το ταλέντο τους και φιλοκερδώς και χωρίς φειδώ, αφιέρωσαν τον ελεύθερο χρόνο τους, ώστε να υλοποιήσουν την πρωτοβουλία.

Όμως από την πρώτη στιγμή παρουσιάστηκε κρούσμα βανδαλισμού σε ΚΑΦΑΟ στο οποίο είχε ολοκληρωθεί η ζωγραφιά. Μάλιστα να σημειωθεί ότι απεικονίζονταν ένα κορίτσι με αναπηρία που ασχολείται με τον αθλητισμό. Δηλαδή δεν σεβάστηκαν ούτε τον κόπο του καλλιτέχνη, ούτε το τόσο ευαίσθητο θέμα των ατόμων –παιδιών με αναπηρία που προσπαθούν με πείσμα και δύναμη ψυχής να δηλώσουν παρών στη ζωή και στην κοινωνική δραστηριότητα.

Όμως πριν από λίγες ημέρες παρουσιάστηκε και δεύτερο κρούσμα βανδαλισμού και σε δεύτερο ΚΑΦΑΟ, στο οποίο απεικονίζεται ένα κοριτσάκι και με θέμα τα «δικαιώματα του παιδιού» σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμβαση του Ο.Η.Ε. Εδώ αναγράφηκαν οπαδικά-ποδοσφαιρικά συνθήματα και σε λίγες ημέρες το ρατσιστικό σύνθημα «Έξω οι λάθρο» δίπλα στην αναγραφή ενός εκ των δικαιωμάτων «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΩΝ».

Η πράξη αυτή καταδεικνύει τόσο την έλλειψη πολιτισμού και παιδείας αλλά και σεβασμού απέναντι σε έργα τέχνης, αλλά κυρίως ξενοφοβία και ρατσιστική -φασιστική ιδεολογία και πρακτική, που δυστυχώς διαχέεται στην Ελληνική κοινωνία που όλο και συντηρητικοποιείται και μάλιστα παρατηρείται και άνοδος του φαινομένου τα τελευταία χρόνια με ευθύνη των κυβερνήσεων που εκκολάπτουν το αυγό του φιδιού.
Απέναντι σε τέτοια φαινόμενα και ιδεολογίες δεν πρέπει να σιωπούμε, να μην δείχνουμε την παραμικρή ανοχή και να απαντάμε δυναμικά.

Επίσης να καταδεικνύουμε ότι για την προσφυγιά και ιδίως των παιδιών, υπεύθυνοι είναι οι Ιμπεριαλιστικοί Ανταγωνισμοί των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. και των άλλων περιφερειακών δυνάμεων, οι οποίοι προκαλούν πολέμους, αιματοκύλισμα, διώξεις και ξεριζωμό σε ολόκληρους λαούς για να προωθήσουν τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα. Ευθύνη έχουν και οι Ελληνικές Κυβερνήσεις οι οποίες προωθούν διαχρονικά τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους εγκληματικούς αυτούς σχεδιασμούς.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να καταδικάσει τις πράξεις βανδαλισμού και να πάρει θέση απέναντι στις ρατσιστικές –ξενοφοβικές-φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές.

Τέλος καλούμε τους εργαζόμενους των Δήμων του Νομού μας, να συνταχτούν με τη θέση του Συλλόγου και να καταδικάσουν τις πράξεις βανδαλισμού και τη φασιστική-ρατσιστική-ξενοφοβική αντίληψη, ιδεολογία και πρακτική.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
   ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ            ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΜΑΛΑΓΚΑΡΑΣΑνακοίνωση του Δήμου Ηγουμενίτσας

Με αφορμή τους βανδαλισμούς στα ΚΑΦΑΟ της πόλης, με την αποτύπωση απαξιωτικών συνθημάτων από κάποιους που θέλησαν να αμαυρώσουν μια αξιέπαινη πρωτοβουλία, τονίζουμε για πολλοστή φορά πως τέτοιου είδους φαινόμενα (που δυστυχώς έχουν και στο παρελθόν απασχολήσει τον Δήμο μας) προσβάλλουν τη Δημοκρατία, αποτελώντας παράνομες ενέργειες, που συνδέονται με την πολιτισμική ένδεια και την έλλειψη σεβασμού στον ίδιο τον συνάνθρωπο.

Ως εκ τούτου, η Δημοτική Αρχή καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τους νέους βανδαλισμούς και δηλώνει παρούσα σε οποιοδήποτε συντονισμό ενεργειών με τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να παύσουν να επαναλαμβάνονται τέτοιου είδους περιστατικά, τα οποία ουσιαστικά στρέφονται ενάντια στην τοπική μας κοινωνία. Καλούμε δε τους πολίτες, σε περίπτωση που εντοπίσουν παρόμοιες ενέργειες, να επιδείξουν με υπευθυνότητα τον ανάλογο σεβασμό προς τον δημόσιο χώρο, ενημερώνοντας τον Δήμο και τις Αρμόδιες Αρχές για ανάλογες προσβλητικές ενέργειες.

Όλοι μαζί θα πρέπει να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση παντός νοσηρού φαινομένου που διαιωνίζει το μίσος και τις προκαταλήψεις και βάλλει σοβαρά την παιδεία μας και τον πολιτισμό μας.
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: 4 πρόστιμα χθες για μη χρήση μάσκας (Άγνωστο πόσα σβήστηκαν)

Σεπτεμβρίου 25, 2021 0
Θεσπρωτία: 4 πρόστιμα χθες για μη χρήση μάσκας  (Άγνωστο πόσα σβήστηκαν)

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο

Στο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (24-09-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά 22 παραβάσεις.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:
8 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και εν γένει μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων, με την επιβολή ισάριθμων προστίμων (-7- ύψους 30- ευρώ και -1- ύψους 150 ευρώ), ως εξής:

-5- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
-3- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

14 παραβάσεις σχετικά με τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων με την επιβολή των παρακάτω προστίμων, ύψους 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες ή εργαζόμενους καταστημάτων:

-3- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
-4- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
-5- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: Η Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου αποστέλλει καθημερινά δελτία Τύπου με τα πρόστιμα που επέβαλλαν κλιμάκιά της την προηγούμενη ημέρα. Ποτέ όμως δεν έστειλε Δελτίο Τύπου στο οποίο να αναφέρονται πόσα από αυτά τα πρόστιμα διαγράφονται, κατόπιν νομίμων ενστάσεων βεβαίως, βεβαίως... 
Γιατί άραγε;;;
Συνέχεια...

Διακοπή ρεύματος σήμερα στα χωριά της Μουργκάνας

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα