05/01/24 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Ο πρώην εναντίον του νυν για τη Μονάδα Άνοιας στην Ηγουμενίτσα…

Μαΐου 01, 2024 0
Ο πρώην εναντίον του νυν για τη Μονάδα Άνοιας στην Ηγουμενίτσα…

Σφοδρή πολιτική επίθεση του πρώην υφυπουργού Υγείας Αντώνη Μπέζα στον νυν υφυπουργό Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Φιλιατών στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας…

Αφορμή ήταν η απάντηση του δεύτερου στην ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων Γιάννης Τσίμαρης και από την οποία προκύπτει η πρόθεση του Υπουργείου να δεχθεί τη στέγαση του Κέντρου Ημέρας για την Άνοια που έχει εγκριθεί για τη Θεσπρωτία, στο ΤΕΠ της Ηγουμενίτσας.

«Ο κ. Βαρτζόπουλος παρότι αναρμόδιος για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας έπρεπε να γνωρίζει ότι στην Ηγουμενίτσα δεν λειτουργεί νοσοκομειακό Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών που θα έσωζε ζωές, αλλά από το 2018 πραγματοποιήθηκε απλή μεταφορά του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας στις κτιριακές του εγκαταστάσεις. Επίσης, ως αρμόδιος για την ψυχική υγεία έπρεπε να γνωρίζει ότι τα Κέντρα Ημέρας για άτομα με Άνοια είναι χώροι απασχόλησης όπου εφαρμόζονται προγράμματα μη φαρμακευτικών παρεμβάσεων καθώς και προγράμματα συμβουλευτικής υποστήριξης φροντιστών και πρέπει να διασφαλίζεται η ιδιωτικότητα και να μην υπάρχουν ερεθίσματα που μπορούν να οδηγήσουν σε διεγερτική συμπεριφορά. Σύμφωνα με αμιγώς επιστημονικά κριτήρια, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε εμπλοκή δομών με τελείως διαφορετικό χαρακτήρα.

Η Μονάδα Άνοιας είναι απαραίτητη στην περιοχή μας αλλά αν είναι λανθασμένη η απάντηση του κου Υφυπουργού είναι περισσότερο απαράδεκτη η Διοίκηση του Νοσοκομείου Φιλιατών που με την απόφαση παραχώρησης τμήματος του ΤΕΠ για ΚΗ Άνοιας φαίνεται ότι έχει ως σκοπό την υπονόμευση της λειτουργίας νοσοκομειακής Μονάδας στην Ηγουμενίτσα», επεσήμανε ο κ. Μπέζας σαν επικεφαλής πλέον δημοτικής παράταξης.

Ο πρώην λοιπόν άδειασε τον νυν και εξέθεσε την διοίκηση του Νοσοκομείου που παρακολουθεί τα τεκταινόμενα σιωπώντας..

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr
Συνέχεια...

Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ την 1η Μάη

Μαΐου 01, 2024 0
Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ την 1η Μάη

130 χρόνια από την Πρωτομαγιά της Αθήνας και τη διεκδίκηση του 8ώρου ως ώριμης ανάγκης από τότε, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις οδηγίες της Ε.Ε. και την αντίστοιχη αντεργατική νομοθεσία που όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή έχουν περάσει, για να καταργηθεί το 8ωρο, να γίνει λάστιχο ο εργάσιμος χρόνος, να καθιερωθεί η 13ωρη, η 6ήμερη και 7ήμερη δουλειά. Νόμοι και οδηγίες που βρήκαν και βρίσκουν τη στήριξη των εργοδοτικών συνδικαλιστών που υπηρετούν το κεφάλαιο και την πολιτική των αστικών κομμάτων.

80 χρόνια από την εκτέλεση των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή, η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη αντιμέτωπη με την ολομέτωπη επίθεση της Ε.Ε., των αστικών κρατών και των επιχειρηματικών ομίλων απέναντι σε όλους όσους αγωνίζονται για το δίκιο των εργατών, με τη βρώμικη εξίσωση φασισμού - κομμουνισμού.

Από το Σικάγο του 1886 ως την Πρωτομαγιά της Αθήνας του 1894, από το Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη ως την Πρωτομαγιά του 1944 με την ηρωική θυσία των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή, η εργατική τάξη έχει γράψει με το ανεξίτηλο μελάνι του αίματός της τις πιο λαμπρές σελίδες του ταξικού αγώνα, της οργανωμένης πάλης και της διεκδίκησης, που καμιά κρατική κι εργοδοτική τρομοκρατία και καταστολή δεν μπορεί να σταματήσει.

Σηματοδοτεί τον αγώνα των εργατών, απέναντι στους κεφαλαιοκράτες εκμεταλλευτές τους, για τη διεκδίκηση καλύτερων όρων δουλειάς και ζωής αλλά και για να ανοίξει ο δρόμος για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία! Και έτσι αγωνιστικά θα τιμηθεί από όλα τα συνδικάτα της χώρας μας.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στις 28 Φλεβάρη και στις 17 Απρίλη, κόντρα στην προσπάθεια των ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ/ Νέας Αριστεράς που πολέμησαν αυτές τις απεργίες, προσπάθησαν να τις αποδυναμώσουν και να τις υπονομεύσουν, έδωσαν το μήνυμα της εργατικής τάξης ότι απέναντι στα κέρδη των καπιταλιστών προτάσσει τη ζωή της!

Αυτή είναι η «πρόοδος» των επιχειρηματικών ομίλων και του πολιτικού τους προσωπικού, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των άλλων λυκοσυμμαχιών της αστικής τάξης:

Ένταση της εκμετάλλευσης και πόλεμος!

75 χρόνια από την ίδρυση της ιμπεριαλιστικής δολοφονικής μηχανής του ΝΑΤΟ και 25 χρόνια από το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα βιώνουν τις συνέπειες της έντασης των ιμπεριαλιστικών πολέμων και συγκρούσεων στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή. Βιώνουν τις συνέπειες της όλο και βαθύτερης εμπλοκής της Ελλάδας στο ιμπεριαλιστικό αυτό γαϊτανάκι, της όλο και πιο ισχυρής πρόσδεσης με το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., προς όφελος των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των επιχειρηματιών και των συμφερόντων τους στην περιοχή.

Την ίδια περίοδο στη χώρα μας οι εργαζόμενοι βιώνουν τη φτώχεια και την εκμετάλλευση, αναγκάζονται να ζουν με μισθούς μειωμένους κατά 25% σε σχέση με το 2010, με την ακρίβεια να έχει κάνει βασικά αγαθά επιβίωσης απλησίαστα. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι καταγράφουν κέρδη ρεκόρ, στηριζόμενοι στα τσακισμένα δικαιώματα των εργαζομένων, στις ελλείψεις μέτρων υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς που έχουν οδηγήσει σε εκατοντάδες νεκρούς συναδέλφους μας. Αυτός είναι άλλωστε ο βασικός όρος για να εκταμιεύονται τα τεράστια ποσά του Ταμείου Ανάκαμψης από τους επιχειρηματικούς ομίλους, όταν οι λαός μας αναγκάζεται να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχει ακόμα και γιατρό στα απογευματινά χειρουργεία.

Αυτή η πολιτική που υλοποιείται σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. είναι η αιτία που μαζικά οι εργαζόμενοι βγαίνουν στους δρόμους και αγωνίζονται για τις σύγχρονες ανάγκες τους. Είναι αγώνες ελπιδοφόροι, δείχνουν την τεράστια δύναμη της οργανωμένης εργατικής τάξης, φωτίζουν το δρόμο της προοπτικής ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά για:

· Τη διεκδίκηση καλύτερων όρων δουλειάς και ζωής, για ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και διεύρυνση δικαιωμάτων.

· Την άμεση κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το 8ωρο και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση, απαγορεύουν το δικαίωμα στην απεργία. Παλεύουμε για 7ωρο – 5νθήμρο – 35ωρο όπως επιτρέπουν η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.

· Άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.

· Άμεσα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στην εργασία.

· Απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις.

· Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης, στο δίκαιο και σκληρό αγώνα που δίνει απέναντι στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, που τον σφαγιάζει με τις πλάτες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Για την εργατική τάξη σε όλο τον κόσμο, η Πρωτομαγιά αποτελεί τον φάρο της ανειρήνευτης ταξικής πάλης. Δεν θα περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να καταργήσει την απεργία της πρωτομαγιάς, βασισμένη σε νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και να την μετατρέψει σε εορταστική αργία.

Οι αγώνες μας πρέπει να συνεχιστούν και να δυναμώσουν.

ΟΛΟΙ στην απεργία της Πρωτομαγιάς και στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας

Στην Ηγουμενίτσα, στις 10:30 το πρωί στην Πλ. Δημαρχείου

Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα