10/16/19 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Τελευταία ευκαιρία για ξενοδόχους και ιδιοκτήτες καταλυμμάτων να δηλώσουνε ενδιαφέρον για τη διοργάνωση FEDERATION EUROPE SUPER RALLY 2021

Οκτωβρίου 16, 2019 0
Τελευταία ευκαιρία για ξενοδόχους και ιδιοκτήτες καταλυμμάτων να δηλώσουνε ενδιαφέρον για τη διοργάνωση FEDERATION EUROPE SUPER RALLY 2021 
Πρόσκληση του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας σε συναντήσεις με εκπρόσωπο της Οργανωτικής Επιτροπής του FEDERATION EUROPE SUPER RALLY 2021. 
Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσής μας, ενημερώνουμε τις επιχειρήσεις Καταλυμάτων, Ξενοδοχείων & Τουριστικών Γραφείων της Θεσπρωτίας ότι την επόμενη εβδομάδα, ο αρμόδιος εκπρόσωπος της Ελληνικής Οργανωτικής Επιτροπή του SUPER RALLY 2021 κος Τάκης Φραντζής θα ευρίσκεται στην Θεσπρωτία προκειμένου συναντηθεί μαζί τους για να τις ενημερώσει για την διοργάνωση και τους όρους της συνεργασίας, να επισκεφθεί τα ενδιαφερόμενα καταλύματα και να συνάψει προσύμφωνα συνεργασίας με τους ενδιαφερόμενους. 
Για τα ανωτέρω, και προκειμένου να ενημερωθείτε και να επιλύσετε τυχόν απορίες σας, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας διοργανώνει συναντήσεις και σας καλεί να συμμετέχετε: 
- Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 18:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου στην Ηγουμενίτσα 
- Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 11:00 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δ. Ηγουμενίτσας στα Σύβοτα 
- Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 11:00 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δ. Ηγουμενίτσας στην Πέρδικα 

Υπενθυμίζουμε ότι αφορά την περίοδο 20-23/05/2021, και σύμφωνα με τους διοργανωτές αναμένουν περίπου 8.000 άτομα. Επίσης τονίζουμε ότι ΔΕΝ αναφερόμαστε στις ετήσιες συγκεντρώσεις μοτοσικλετιστών διαφόρων μηχανών (που κατά περιόδους δημιούργησαν διάφορα προβλήματα) ΑΛΛΑ στην Πανευρωπαϊκή συγκέντρωση HARLEY DAVIDSON, παρόμοια αυτής που είχε πραγματοποιηθεί στο Δρέπανο το 2001, όπου όχι μόνο δεν είχε παρατηρηθεί κανένα πρόβλημα, αλλά το εναντίον, οι επισκέπτες ήταν στη συντριπτική τους πλειοψηφία υψηλού κοινωνικού και οικονομικού επιπέδου επιτρέποντας την πραγματοποίηση ενός εξαιρετικού γεγονότος με πολύ υψηλά έσοδα σχεδόν για το σύνολο της επιχειρηματικότητάς μας και μια διεθνή προβολή της περιοχής μας. 
Καθώς αποτελεί την τελευταία ευκαιρία και προσπάθεια συνάντησης κι ενημέρωσης των μελών μας από τους αρμοδίους σας ΚΑΛΟΥΜΕ να είσθε όλοι εκεί.

Συνέχεια...

Ικανοποιημένος ο Δήμαρχος Σουλίου Γ. Καραγιάννης από το φετινό παζάρι του "Λαμπόβου" - "Στόχος μας να αποκτήσει τουριστικό χαρακτήρα"

Οκτωβρίου 16, 2019 0
Ικανοποιημένος ο Δήμαρχος Σουλίου Γ. Καραγιάννης από το φετινό παζάρι του "Λαμπόβου" - "Στόχος μας να αποκτήσει τουριστικό χαρακτήρα"
Με αφορμή την ολοκλήρωση της Εμποροπανήγυρης της Παραμυθιάς «Λάμποβος», ο Δήμαρχος Σουλίου κ Γιάννης Καραγιάννης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Ολοκληρώθηκε άλλη μια επιτυχημένη εμποροπανήγυρη. Και φέτος ψήφο εμπιστοσύνης στο Λάμποβο, έδωσαν οι χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρη τη βορειοδυτική Ελλάδα που μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Τις επόμενες ημέρες, η Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου μας, θα δώσει στη δημοσιότητα τα ακριβή οικονομικά στοιχεία.
Οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται στους εμπόρους από διάφορους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους, διασφαλίζουν τόσο το κύρος του Λαμπόβου, όσο και την προστασία των καταναλωτών μας. Εμείς σαν Δημοτική Αρχή, είμαστε ένθερμοι υποστηρικτές των έλεγχων, έτσι ώστε το παζάρι της Παραμυθιάς να διατηρήσει το κύρος του και τη φήμη του, ως ένα από τα ποιοτικότερα παζάρια της χώρας.
Στόχος μας είναι ο Λάμποβος εκτός από εμπορική υπόθεση, να αποκτήσει και τουριστικά χαρακτηριστικά, έτσι ώστε να αυξηθεί η επισκεψιμότητα, τόσο του χώρου της εμποροπανήγυρης, όσο και της Παραμυθιάς. Και αυτό θα είναι κάτι που μας απασχολήσει από αύριο κιόλας.
Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς, την επιτροπή Λαμπόβου, τις υπηρεσίες του Δήμου Σουλίου, το Αστυνομικό Τμήμα, το ΕΚΑΒ, την Πυροσβεστική και τους εθελοντές, για την επιτυχημένη συνεργασία τους.»
Συνέχεια...

Γιορτή μανιταριών την Κυριακή στο Πολύδροσο

Οκτωβρίου 16, 2019 0
Γιορτή μανιταριών την Κυριακή στο Πολύδροσο
Αυτή την Κυριακή 20/10 όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο πανέμορφο Πολύδροσο Θεσπρωτίας!!! Σας περιμένουμε για να χαρούμε το δάσος, να μάθουμε για τα μανιτάρια και να γευτούμε απίθανες μανιταρολιχουδιές!!!
Στο χωριό υπάρχει ένα μοναδικό και πολύ αξιόλογο λαογραφικό μουσείο, στο οποίο θα γίνει ξενάγηση για όσους ενδιαφέρονται!!
Γνωρίζουμε τα άγρια μανιτάρια, ανακαλύπτουμε τους φυσικούς θησαυρούς της περιοχής μας, δοκιμάζουμε εξαιρετικά προϊόντα! Χρόνος και τόπος συνάντησης: αυτήν την Κυριακή, στις 11, στο Πολύδροσο Θεσπρωτίας!

Συνέχεια...

"Ο Γάλλος υπουργός" απόψε από την Κινηματογραφική Λέσχη Ηγουμενίτσας

Οκτωβρίου 16, 2019 0
"Ο Γάλλος υπουργός" απόψε από την Κινηματογραφική Λέσχη Ηγουμενίτσας
Ο υπουργός εξωτερικών Αλεξάντρ Τεγιάντ ντε Βορμ είναι ένας νεαρός, καλοβαλμένος και φιλόδοξος άντρας που η ενέργεια του συχνά εκφράζεται με παράδοξους τρόπους. Το ταλαίπωρο προσωπικό του έχει τη δουλειά να συμμαζεύει τις «ατασθαλίες» του, ενώ ένας νέος συγγραφέας λόγων έχει το βαρύ φορτίο να συμμαζέψει όλα τα ακατανόητα που βγαίνουν από το στόμα του.
Πρωτότυπος τίτλος Quai d'Orsay
Έτος παραγωγής 2013
Είδος Σάτιρα, έγχρωμο
Χώρα Γαλλία
Γλώσσες Γαλλικά
Διάρκεια 113′
Σκηνοθεσία Bertrand Tavernier
Σενάριο Abel Lanzac, Christophe Blain
Ηθοποιοί Thierry Lhermitte, Raphaël Personnaz, Julie Gayet, Anais Demoustier
Φωτογραφία Jérôme Alméras
Μουσική Philippe Sarde

Γαλλική κωμωδία χαρακτήρων, με απόηχους της μαύρης πολιτικής σάτιρας του 2009 «In the Loop», αλλά και των τηλεοπτικών «The Office», «Τhe Thick of it» και «Veep», από τον πολυβραβευμένο βετεράνο σκηνοθέτη Μπερτράν Ταβερνιέ, που στα 72 του χρόνια συνεχίζει τον εκλεκτικό κινηματογραφικό πειραματισμό, αυτή τη φορά -ασυνήθιστα για εκείνον- με την καθαρά κωμική φόρμα. Διασκευάζοντας το ομώνυμο δημοφιλές βιβλίο κόμικ των Αντονίν Μποτρί και Κριστόφ Μπλεν, ο Ταβερνιέ κάνει βουτιά στα άδυτα της γαλλικής πολιτικής σκακιέρας, της διπλωματίας και του διαβόητου γραφειοκρατικού κράτους, παραμονές της αμερικανικής εισβολής στο πλασματικό «Λουτμενιστάν». Με κεντρική σκηνή το Υπουργείο Εξωτερικών στις όχθες του Σηκουάνα (Quai d’ Orsay), ο σκηνοθέτης μας συστήνει τον κοτσονάτο υπουργό των Εξωτερικών της Γαλλίας Αλεξάντρ Ταϊγάρντ ντε Νορμ (Τιερί Λερμίτ). Γοητευτικός, φιλόδοξος και μονίμως φουριόζος, ο υπουργός είναι ένας σωστός ανεμοστρόβιλος, που δεν το ’χει σε τίποτε να τα βάλει με τη διεθνή κοινότητα, Αμερικανούς, Ρώσους ή Κινέζους, στη μεγαλεπήβολη και κατά τι αλλοπαρμένη προσπάθειά του να αλλάξει τον ρουν της παγκόσμιας Ιστορίας και να προαγάγει την ειρήνη. Το ταλαίπωρο προσωπικό του, με επικεφαλής τον Κλοντ Μοπά (Νιλ Αρεστρού) ο οποίος πραγματικά κινεί τα νήματα, τρέχει και δεν φτάνει να σβήνει φωτιές και να συμμαζεύει τις «ατασθαλίες» του αφεντικού. Κάπου εδώ κολλάει και ο νεαρός απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Διοίκησης και συγκρατημένα ιδεαλιστής συγγραφέας Άρθουρ Βλαμένκ (Ραφαέλ Περσονάζ), που προσλαμβάνεται ως «υπεύθυνος της Γλώσσας», τουτέστιν ως ο συγγραφέας των υπουργικών λόγων. Κι άντε να ερμηνεύσει κανείς όλα τα παράδοξα και συχνά ακαταλαβίστικα που λέει ο υπουργός, που παραθέτει ασυσχέτιστα Ηράκλειτο και τετριμμένα κλισέ, και να τα συνθέσει σε ομιλίες βεληνεκούς Ηνωμένων Εθνών. Κι όλα αυτά, ενώ η Λερναία Ύδρα της γραφειοκρατίας και τα πισώπλατα μαχαιρώματα καλά κρατούν.

Ο «Γάλλος Υπουργός» είναι εμπνευσμένος από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και μετέπειτα πρωθυπουργό της Γαλλίας Ντομινίκ ντε Βιλπέν, γνωστός για τον πύρινο λόγο που εκφώνησε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά του πολέμου στο Ιράκ, το 2003. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει ο Μποτρί σχεδόν αυτοβιογραφικά, αφού διετέλεσε κειμενογράφος του Βιλπέν. Η δράση εκτυλίσσεται στους μεγαλοπρεπείς, πότε χαώδεις και πότε κλειστοφοβικούς εσωτερικούς χώρους του υπουργείου και είναι δομημένη σε μια σειρά από αμυδρά συσχετισμένες μεταξύ τους βινιέτες. Κυκλικά και σε επανάληψη, η πλοκή ξεδιπλώνεται από δωμάτιο σε γραφείο, κι από διάδρομο σε αίθουσα συνεδριάσεων, σε απευθείας παραλληλισμό με τα γρανάζια και τις χρονοβόρες διαδικασίες της κρατικής μηχανής. Βασική σταθερά της ταινίας, ο χαρακτηριστικά ανήσυχος, φρενήρης ρυθμός της κάμερας, που κινείται με ταχύτητα και νεύρο, αντικατοπτρίζοντας θαυμάσια τον εσωτερικό κόσμο και τα κίνητρα των χαρακτήρων. Οι ερμηνείες είναι αξιοπρόσεκτες -ο Λερμίτ αποδίδει τον ελαφρόμυαλο, εγωμανή υπουργό ρεαλιστικά και με βάθος, δίχως να τον μειώνει σε καρικατούρα, ενώ εξίσου αξιόλογοι στους ρόλους τους είναι τόσο ο Περσονάζ ως ο αφελής κειμενογράφος όσο κι ο Αρεστρού ως ο μηχανορράφος διευθυντής (ο πρώτος απέσπασε το βραβείο Lumiere Καλύτερου Νεαρού Ηθοποιού 2014 και ο δεύτερος το βραβείο Cesar Β’ Αντρικού Ρόλου την ίδια χρονιά). Υποβόσκουσα αγανάκτηση, αδιέξοδα και χάος, απίθανα εγχειρήματα και μεθοδεύσεις πλεγμένες στους μαιάνδρους της γραφειοκρατίας, λίγα έως ανύπαρκτα αποτελέσματα και κωμικές εξάρσεις, σε μια ταινία που φωτογραφίζει πολιτική, πολιτικούς και τεχνοκράτες με τρόπο καθολικής απήχησης, καυστικό και αστείο.
Πηγή: Δέσποινα Χριστοδούλου για το www.parathyro.com
Συνέχεια...

Λιμάνι και οδικά έργα συζήτησε ο Β. Γιόγιακας με τον Κώστα Καραμανλή

Οκτωβρίου 16, 2019 0
Λιμάνι και οδικά έργα συζήτησε ο Β. Γιόγιακας 
με τον Κώστα Καραμανλή
Συνάντηση στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών μαζί με εκπροσώπους τοπικών φορέων

Την επίσπευση των διαδικασιών για κρίσιμα έργα υποδομών στη Θεσπρωτία ζήτησε ο Βασίλης Γιόγιακας από τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη, του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ι. Λώλου, του Δημάρχου Φιλιατών κ. Σπ. Παππά και του Δ/νοντος Συμβούλου του ΟΛΗΓ κ. Αθ. Πορφύρη.
Σημειώθηκε ότι το έργο της Γ1 Φάσης του Λιμένα Ηγουμενίτσας εμφανίζει καθυστερήσεις και ζητήθηκε να προχωρήσει η έγκριση της 2ης Συμπληρωματικής Σύμβασης Εργασιών και του 2ου Α.Π.Ε. της Αρχικής Σύμβασης καθώς και να διασφαλιστεί η ροή της χρηματοδότησης του έργου. Επίσης τονίσθηκε η ευρύτερη -εθνική και περιφερειακή- σημασία του Οδικού Άξονα Ηγουμενίτσα–Σαγιάδα–Μαυρομάτι στον οποίο περιλαμβάνεται το έργο της Παράκαμψης Ηγουμενίτσας, για το οποίο ζητήθηκε η επίσπευση της μελέτης από την Εγνατία Α.Ε. και η ένταξή του σε πρόγραμμα χρηματοδότησης της κατασκευής. Οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έθεσαν και την ανάγκη να απλοποιηθεί το υφιστάμενο σύστημα δημοπρατήσεων έργων προκειμένου να επιταχυνθεί η ανάθεση έργων από τους δήμους.

Συνέχεια...

Συνάντηση Διοίκησης Ο.Λ.ΗΓ. με Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας

Οκτωβρίου 16, 2019 0
Συνάντηση Διοίκησης Ο.Λ.ΗΓ. με Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας 
Συνάντηση με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Ηγουμενίτσας κ. Αντώνιο Μάζη και τον Υπολιμενάρχη κ. Στέφανο Σουρβίνο πραγματοποίησε η Πρόεδρος της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. κα Ρεγγνίνα Δηλαβέρη. 
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το ζήτημα του ελέγχου της εκπομπής αερίων ρύπων των πλοίων μέσω της αναβάθμισης του συστήματος παρακολούθησης και κατ’ εφαρμογή της σχετικής Νομοθεσίας. Επίσης, τέθηκε το ζήτημα της μετεγκατάστασης των χώρων προσωρινής κράτησης και αναφέρθηκαν θέματα ασφάλειας υποδομών και εγκαταστάσεων. Η κα Δηλαβέρη τόνισε ότι ο Οργανισμός Λιμένος θα συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο για την ενίσχυση στον τομέα αυτό. Η συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας και η συζήτηση επί κοινών ζητημάτων θα είναι συνεχείς.

Συνέχεια...

Βασικά σημεία της εισήγησης της Λ.Σ. για τις εξελίξεις στο ΚΕΠ στο Δ.Σ. Ηγουμενίτσας

Οκτωβρίου 16, 2019 0
Βασικά σημεία της εισήγησης της Λ.Σ. για τις εξελίξεις στο ΚΕΠ στο Δ.Σ. Ηγουμενίτσας 
- Εδώ και δύο μήνες συζητιέται το θέμα του ΚΕΠ στον Δήμο μας. Ζητήσαμε να συζητηθεί το θέμα με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής. Πράγμα που δεν έγινε. Για αυτό συζητιέται σήμερα κατόπιν αιτήματος της αντιπολίτευσης. 
- Το θέμα εμφανίζεται σαν πρόβλημα εξαφάνισης ενός φακέλου με προσωπικά δεδομένα, δίνεται δε έμφαση στα ζητήματα ασφάλειας του Δήμου. Δεν είναι όμως τέτοιο πρόβλημα, η μόνον τέτοιο. Γιατί χάθηκε ένας φάκελος που κανονικά δεν έπρεπε να υπάρχει. Κατά ανάγκην μπαίνουν και άλλα ζητήματα. 
- Είναι δεδομένο ότι εξαφανίσθηκε φάκελος από το ΚΕΠ Ηγουμενίτσας. Αυτό προκύπτει από υπηρεσιακή αναφορά της προϊσταμένης του ΚΕΠ προς την διοίκηση του Δήμου. Την οποία πληροφορηθήκαμε από τους «Θεσπρωτικούς Αντίλαλους». 
- Είναι δεδομένο από την ίδια αναφορά ότι ο φάκελος περιέχει προσωπικά δεδομένα από την χορήγηση ΑΜΚΑ. 
- Είναι δεδομένο ότι όσα γνωρίζουμε για το θέμα είναι από τα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο. 
- Επειδή πολύ κουβέντα γίνεται για το ποιος δικαιούται ΑΜΚΑ , 
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι θέση μας είναι: Όσοι ζουν και εργάζονται στην χώρα μας δικαιούνται δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ακόμα και όταν δύσκολα μπορούν να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα π.χ. οι εργάτες γης στον κάμπο μας (μανταρίνια αυτή την εποχή). 
- Το κύριο πρόβλημα για μας δεν είναι το ποιος παίρνει ΑΜΚΑ αλλά αν αυτό είναι αποτέλεσμα συναλλαγής ή και εκβιασμού. Γιατί αν αληθεύει το δημοσίευμα π.χ. της «Θεσπρωτικής», ότι γιατρός επικεφαλής κλινικής στο Αργυρόκαστρο έχει πάρει ΑΜΚΑ από το ΚΕΠ της πόλης μας ,τότε υπάρχει πρόβλημα. 
Προκύπτουν μια σειρά ερωτήματα σε σχέση με τον φάκελο: 
- Η διαδικασία χορήγησης ΑΜΚΑ δεν προβλέπει την κράτηση από τα ΚΕΠ των προσκομιζόμενων στοιχείων.(εφημερίδα της κυβέρνησης αρ. φύλλου 596/01/04/2009 άρθρο 4 παρ. 5). Στο ΚΕΠ της πόλης μας γιατί κρατιούνταν; 
- Οι εργαζόμενοι ενήργησαν προφανώς με εντολή της προϊσταμένης. Η προϊσταμένη με εντολή τίνος το έκανε; 
- Τι ενέργειες έχει κάνει η διοίκηση του Δήμου μετά την αναφορά της εξαφάνισης του φακέλου; 
- Στο Δήμο μας λειτουργούν και άλλα ΚΕΠ,( Μαργαρίτι, Πλαταριά, Παραπόταμο, Πέρδικα), τηρείται η ίδια διαδικασία και σε αυτά; Κρατάνε και αυτά παρόμοιους φακέλους; Υπάρχουν; Αν ναι τι περιέχουν; Πάντως σε αυτά δεν αναφέρθηκε εξαφάνιση φακέλου. 
- Δεδομένου ότι όλα τα ΚΕΠ λειτουργούν υπό την ίδια διεύθυνση, πως γίνεται να τηρούν διαφορετική διαδικασία; Για ποιο λόγο; 
Σε αυτά πρέπει να απαντήσει η Διοίκηση του Δήμου και δεν το κάνει 
Στην ίδια αναφορά γράφεται ότι όλοι οι εργαζόμενοι είχαν κλειδιά του ΚΕΠ. Άρα όλοι θα μπορούσαν να πάρουν το φάκελο. Άρα είναι όλοι εν δυνάμει ένοχοι. Προκύπτει όμως το ερώτημα ,ποιος είχε συμφέρον να χαθεί (ή κλαπεί) ο φάκελος; 
Η «Θεσπρωτική» στην ηλεκτρονική έκδοση 27/9/2019 αναφέρει: 
«Φαίνεται ότι ο φάκελος περιείχε στοιχεία από τα οποία κάποιοι ήθελαν να απαλλαγούν πάση θυσία. Και τα στοιχεία αυτά πιθανά να έχουν σχέση με ελληνοποιήσεις Αλβανών. Και για να γίνει αυτό πιθανά κάποιοι βεβαίωναν μόνιμο τόπο κατοικίας. Όπως η περιβόητη πολυκατοικία μέσα στην οποία διέμεναν περισσότεροι από 60 οικογένειες. Αλλά και η Νέα Σελεύκεια η οποία θεωρητικά κινδυνεύει να χάσει τον περήφανο ποντιακό και μικρασιάτικο χαρακτήρα της και να γίνει Νέα Αλβανία. Με τόσους που πιστοποίησαν ότι κατοικούν εκεί…» 
Παρόμοιο δημοσίευμα υπάρχει και στην εφημερίδα «Θεσπρωτών Διαβούλευση»
Είναι γνωστό ότι οι Δήμοι δεν κάνουν ελληνοποιήσεις, ούτε το ΑΜΚΑ έχει σχέση με αυτές, ούτε βέβαια άμεσα με το εκλογικό δικαίωμα που αφήνεται να εννοηθεί από άλλους. Παρόμοια κατηγορία υπάρχει και στο διαδίκτυο από τον υποδιοικητή του ΕΦΚΑ για άλλη περιοχή όπου σε ένα διαμέρισμα κατοικούσαν 15 άτομα. https://www.aftodioikisi.gr/dimosio/apokalypsi-vomva-apo-ton-ypodioikiti-toy-efka-ypallilos-edine-maimoy-amka/
Από τα δημοσιεύματα αφήνεται να εννοηθεί ότι αυτά προκύπτουν από τα στοιχεία του φακέλου. Άρα αυτός που τα γράφει η έχει στα χέρια του τον απολεσθέντα φάκελο, η κατέχει πολύ καλά το θέμα, η παίρνει πληροφορίες από κάποιον που το κατέχει, η γράφει ψέματα. Άλλη εκδοχή δεν υπάρχει. Σεβόμαστε το δημοσιογραφικό απόρρητο και δεν ζητάμε την πηγή τους. 
Γιατί όμως τα δημοσιεύουν με δόσεις μετατρέποντας την υπόθεση σε κακόγουστο σήριαλ; 
Τι παιχνίδι παίζεται; Ποιόν εξυπηρετεί; 
Αν πράγματι ενδιαφέρονται για την λύση του προβλήματος δεν πρέπει να συγκεκριμενοποιήσουν τις πληροφορίες; (π.χ. σε ποια πολυκατοικία αναφέρονται) 
Αν ισχύουν τα δημοσιεύματα κάποιοι βάλανε υπογραφές σε αυτές τις χορηγήσεις ΑΜΚΑ και έχουν την ευθύνη. Αφήνεται να εννοηθεί ότι υπήρξε παρέμβαση από την διοίκηση του Δήμου. Δεν είμαστε εμείς που θα το αμφισβητήσουμε αυτό. Δεν έχει όμως καταγγελθεί η αναφερθεί κάτι τέτοιο. 
Η προϊσταμένη του ΚΕΠ λογικά πρέπει να γνωρίζει το περιεχόμενο του φακέλου. Είναι σε γνώση αυτών των δημοσιευμάτων; Αν αληθεύουν και συνέβησαν όλα αυτά που δημοσιεύονται ,γιατί δεν τα κατήγγειλε, γιατί δεν τα σταμάτησε τότε; 
Ενώ γράφονται αυτά και λέγονται πολύ περισσότερα στην πιάτσα η διοίκηση του Δήμου δεν κάνει τίποτα για να μας ενημερώσει και είναι υπόλογη για αυτό. Όπως και για την καθυστέρηση της εσωτερικής έρευνας που σαν υπηρεσία έχει υποχρέωση να κάνει. 
Ο Δήμος παρουσιάζεται από μερίδα του τύπου σαν ξέφραγο αμπέλι, που ό καθένας μπορεί να πάρει ό,τι θέλει. Γράφτηκε π.χ. ότι εκλάπη και ηλεκτρονικός φάκελος από τις τεχνικές υπηρεσίες. Ούτε σε αυτό δεν υπήρξε καμιά απάντηση από την διοίκηση. Για όλα αυτά οι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και οι δημότες «πληροφορούμαστε» από τον τοπικό τύπο και όχι από τη Δημοτική Αρχή όπως θα έπρεπε. 
Το ίδιο διάστημα εκτός από τον τύπο και τα κουτσομπολιά έχουμε παρέμβαση και από την ΠΟΕ-ΟΤΑ. 
Έχουμε την γνώμη ότι συνολικά οι «έξωθεν» παρεμβάσεις αποπροσανατολίζουν από το θέμα. Δεν γνωρίζουμε από πού η ΠΟΕ-ΟΤΑ αντλεί τις πληροφορίες της, αλλά από πού προκύπτει προσπάθεια στοχοποίησης και ενοχοποίησης υπαλλήλων του Δήμου; Από ποιους άραγε; Ποιος διαρρέει στον τύπο; Αλήθεια ποιος διώκεται και γιατί; Ποιόν πρέπει να υπερασπιστούμε; 
Από αυτό το βήμα εμείς από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» καλούμε όποιον εργαζόμενο του Δήμου έχει πρόβλημα με αυθαιρεσίες τις διοίκησης του Δήμου, αν και όπου υπάρχουν, όποιος πιέζεται να παρανομήσει ή να πράξει κάτι ενάντια στη συνείδηση του από την διοίκηση, να απευθυνθεί σε εμάς. Να είναι σίγουρος ότι δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν μας έχει γίνει γνωστό κάτι τέτοιο. 
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ολοκληρωθεί τάχιστα η έρευνα που πάει με ρυθμό χελώνας, σε βαθμό που δημιουργεί υποψίες. Υποψίες σε πολλές κατευθύνσεις. Να ριχθεί άπλετο φώς για να διαλυθούν όλες οι υποψίες. 
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα παρακολουθεί το θέμα μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση και αν χρειαστεί θα το φέρει ξανά στο Δ.Σ. 
Δεν θα επιτρέψουμε οι εργαζόμενοι στο ΚΕΠ να παραμένουν εκτεθειμένοι σαν εν δυνάμει ένοχοι για χρόνο. 
ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ 

Ηγουμενίτσα 15/10/2019 
Για τη «Λαϊκή Συσπείρωση» 
Δώρης Δήμας 
Συνέχεια...

Φιλιάτες: Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για τη φημολογούμενη εγκατάσταση προσφύγων ζητά ο Τσεβάς...!

Οκτωβρίου 16, 2019 0
Φιλιάτες: Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για τη φημολογούμενη εγκατάσταση προσφύγων ζητά ο Τσεβάς...!
Με αίτησή του προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και το Δήμαρχο Φιλιατών ο ..τέως αντιδήμαρχος Παρασκευάς Βλάχος, κατά κόσμον Τσεβάς ζητάει έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τη φημολογούμενη εγκατάσταση προσφύγων στο Φιλιάτι. 
Στην αίτηση του ο πρώην αντιδήμαρχος ζητάει να συγκληθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για τη φημολογούμενη εγκατάσταση προσφύγων - λαθρομεταναστών, όπως αναφέρει το στέλεχος της δημοκαρατικής συμπαράταξης...! Βέβαια, απορία προκαλεί τόσο το γεγονός ότι την αίτηση υπογράφει μόνο ο κ. Βλάχος κι όχι άλλα στελέχη της πρώην παράταξής του ή της σημερινής αντιπολίτευσης, όσο και ο όρος "λαθρομετανάστες" που επέλεξε να χρησιμοποιήσει στην επιστολή του.
Δε γνωρίζουμε αν ο Δήμαρχος αποφασίσει να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, πάντως δεν προκύπτει από πουθενά, μέχρι στιγμής, ότι υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, εγκατάστασης προσφύγων στο Φιλιάτι. Έτσι όπως κατάντησαν τους Φιλιάτες οι άρχοντες της περιοχής, ούτε οι πρόσφυγες δεν θα ήθελαν να μείνουν στην ακριτική επαρχία...!

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Ο χαμένος φάκελος του ΚΕΠ στο επίκεντρο του Δημοτικού Συμβουλίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Οκτωβρίου 16, 2019 0
Ηγουμενίτσα: Ο χαμένος φάκελος του ΚΕΠ στο επίκεντρο του Δημοτικού Συμβουλίου (ΒΙΝΤΕΟ)
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της τοπικής κοινωνίας βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η υπόθεση με το χαμένο φάκελο από το ΚΕΠ του Δήμου Ηγουμενίτσας που έφερε στο φως η εφημερίδα μας. Μπορεί να συζητήθηκε επιδερμικά στις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, ωστόσο τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου ήτανε στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης, κατόπιν αιτήματος των παρατάξεων του Γιάννη Γόγολου (Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία) και του Δώρη Δήμα (Λαική Συσπείρωση). Η παράταξη του Θωμά Δημητρίου και Πήλιου Κάτση που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ δεν συνυπέγραψε το αίτημα για λόγους που οι ίδιοι γνωρίζουν παρόλο που στην προηγούμενη συνεδρίαση είχαν βγάλει και καταγγελτικό πόρισμα για την υπόθεση!
Στις εισηγήσεις τους οι κ.κ. Γογολος και Δήμας επανέλαβαν τα καυτά ερωτήματα προς το Δήμαρχο κ. Λώλο που έχουν ανακύψει από την πρώτη στιγμή, ωστόσο ο κ. Γόγολος και η παράταξή του πήγανε ακόμη παραπέρα ζητώντας εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση, κάτι που αρνήθηκε ο Δήμαρχος.
Στην ουσία του ζητήματος, ο κ. Λώλος για πρώτη φορά απάντησε σχετικά με τις ενέργειες που έκανε η δημοτική αρχή. Όπως ανέφερε, αφού έλαβε γνώση για το χαμένο φάκελο από την Προισταμένη του ΚΕΠ ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου της ζήτησε εγγράφως περισσότερες εξηγήσεις. Στην έγγραφη απάντησή της, όπως ανέγνωσε ο Δήμαρχος του απάντησε ότι ο φάκελος περιείχε βεβαιώσεις μόνιμης κατοικίας δημοτών τις οποίες σε συνεννόηση με τις υπόλοιπες εργαζόμενες στο ΚΕΠ συμφώνησαν να τηρήσουν για δική τους ασφάλεια...! Στη συνέχεια ο Δήμαρχος κάλεσε την υπηρεσία προστασίας προσωπικών δεδομένων που έκανε αυτοψία στο χώρο και μια πρώτη έρευνα και του παρέδωσε πόρισμα βάσει του οποίου ο κ. Λώλος θα διενεργήσει Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Εκεί σταμάτησε η ενημέρωση του κ. Λώλου αναμένοντας να ξεκινήσει η ΕΔΕ και να προκύψει κάποιο πόρισμα.
Το θέμα βέβαια έχει πολλές διαστάσεις κι όχι μόνο μιας απλής διοικητικής παράλειψης ή λάθους, αλλά πρέπει να ξετυλιχτεί το κουβάρι της υπόθεσης και να γίνει γνωστό το παρασκήνιο της υπόθεσης και η πολιτική ουσία, ενδεχομένως και σκοπιμότητες.
Ωστόσο, οφείλουμε να αναμένουμε το πόρισμα της ΕΔΕ και βέβαια ταυτόχρονα θα παρακολουθούμε την εξέλιξη της διαδικασίας.

Συνέχεια...

Εντατικά σεμινάρια από την ΕΚΑΤΗ

Το Συσκευαστήριο GΙΚAS FRUIT αναζητά προσωπικό

Οκτωβρίου 16, 2019 0

Το Συσκευαστηριο ΓΚΙΚΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ- GΙΚAS FRUIT αναζητά προσωπικό για το τμήμα διαλογής/συσκευασίας. Τηλ: 2665028290 - 6944878522
Συνέχεια...