10/17/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

ΚΚΕ (μ-λ) Θεσπρωτίας: "Εκεί βομβαρδισμένοι, εδώ φυλακισμένοι, οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι"

Οκτωβρίου 17, 2022 0
ΚΚΕ (μ-λ) Θεσπρωτίας: "Εκεί βομβαρδισμένοι, εδώ φυλακισμένοι, οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι"

ANAKOΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ (μ-λ) ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΕΚΕΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΕΝΟΙ, ΕΔΩ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ
ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ

Στα μπουντρούμια του Λιμενικού βρίσκονται στοιβαγμένοι μέσα σε άθλιες συνθήκες οι 88 πρόσφυγες, παιδιά, γυναίκες και άντρες, στην ουσία φυλακισμένοι, ως κοινοί εγκληματίες!

Τα θύματα των πολέμων, της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας και των διάφορων αντιδραστικών καθεστώτων αντιμετωπίζονται από το σύστημα και τις κυβερνήσεις του ως «μη άνθρωποι»!

Αν δεν πνίγονται-δολοφονούνται στα μαζικά εγκλήματα όπως αυτό στα Κύθηρα και στη Λέσβο μέσα στα σαπιοκάραβα των δουλεμπόρων, στις επιχειρήσεις εργαλειοποίησής τους στα λεγόμενα push back κι από τις δυο πλευρές του Αιγαίου ή του Έβρου-, έρχονται αντιμέτωποι με την απάνθρωπη αντιπροσφυγική πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ, τον εγκλεισμό στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την απουσία οποιασδήποτε παροχής, τις απελάσεις των «μη πραγματικών» προσφύγων όπως είχε πει ο Μηταράκης, τις συνεχείς απορρίψεις αιτήσεων για χορήγηση ασύλου, την απόγνωση και τον εξευτελισμό.

ΚΑΛΟΥΜΕ το λαό της πόλης, τη νεολαία, τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική της εξαθλίωσης και των πολέμων, να σταθούν ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ με τους κολασμένους της γης και να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ:

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, ΑΣΥΛΟ, ΣΤΕΓΗ, ΤΡΟΦΗ, ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ

ΕΓΓΡΑΦΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!

Συνέχεια...

Ερώτηση Κάτση στη Βουλή για τη μεταφορά ιατρών από το νοσοκομείο Φιλιατών στην Κέρκυρα

Οκτωβρίου 17, 2022 0
Ερώτηση Κάτση στη Βουλή για τη μεταφορά ιατρών από το νοσοκομείο Φιλιατών στην Κέρκυρα

Μ. Κάτσης: Να σταματήσει η μεταφορά ιατρών από το Νοσοκομείο Φιλιατών για εφημερίες στην Κέρκυρα – Ερώτηση στη Βουλή

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσαν οι Βουλευτές Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τον Βουλευτή Κέρκυρας και τον αρμόδιο Τομεάρχη Υγείας του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με την οποία ζητούν να σταματήσουν οι εμβαλωματικές μετακινήσεις ιατρών σε Νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ. 

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση για το θέμα:

«Η κυβέρνηση παρά την τραγική εμπειρία που βίωσε και βιώνει η χώρα από την πανδημία, συνεχίζει να απαξιώνει τις δομές και το προσωπικό του ΕΣΥ, που σήκωσε όλο το βάρος της υγειονομικής κρίσης. Μπροστά στο πρόβλημα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου Φιλιατών και των υπολοίπων νοσοκομείων της 6ης ΥΠΕ που γιγαντώθηκε από τις κυβερνητικές πολιτικές που ακολούθησε, αντί να απαντήσει με μόνιμους διορισμούς, υιοθέτησε την τακτική των μετακινήσεων ιατρών. Αποτέλεσμα είναι να μετακυλίονται οι ελλείψεις από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, να υποβαθμίζονται οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας, και να ταλαιπωρούνται οι μετακινούμενοι ιατροί.

Με την Ερώτηση μας ζητάμε από την κυβέρνηση να σταματήσει την τακτική του «εντέλλεσθε» μετακινώντας ιατρούς ανάμεσα στα νοσοκομεία της Ηπείρου και της Κέρκυρας, και να προχωρήσει σε άμεσους μόνιμους διορισμούς ώστε να καλυφθούν τα μεγάλα κενά που υπάρχουν στις μονάδες υγείας της 6ης ΥΠΕ».

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης όπως αυτή κατατέθηκε:

ΕΡΩΤΗΣΗ

- προς τον υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Να σταματήσουν οι εμβαλωματικές μετακινήσεις ιατρών σε Νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ»

Σε πολύ σοβαρό ζήτημα εξελίσσεται η μετακίνηση ιατρικού προσωπικού από τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων (Πανεπιστημιακό και Χατζηκώστα) σε άλλα υγειονομικές μονάδες της 6ης ΥΠΕ, ώστε να καλυφθούν πρόχειρα τα κενά που προκύπτουν λόγω της υποστελέχωσης που έχει επιβάλλει το υπουργείο Υγείας στο ΕΣΥ.

Η έλλειψη προσωπικού στην Καρδιολογική και Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου Κέρκυρας, αν και γνωστή στο υπουργείο εδώ και τουλάχιστον έξι μήνες, όχι μόνο δεν επιλύθηκε αλλά επιδεινώθηκε μετά τις παραιτήσεις δύο παθολόγων και ενός καρδιολόγου. Η κυβέρνηση, αντί να προχωρήσει στις απαραίτητες προσλήψεις, κατέφυγε για μια ακόμη φορά στην τακτική του «εντέλλεσθε», μετακινώντας ιατρούς από το «Χατζηκώστα» και το Πανεπιστημιακό των Ιωαννίνων στο «Αγία Ειρήνη» της Κέρκυρας.

Αντίστοιχες μετακινήσεις γίνονται και προς το νοσοκομείο Φιλιατών (ακτινολόγου και τεχνολόγου), αποψιλώνοντας περαιτέρω τα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων, τα οποία ήδη καταγράφουν ελλείψεις σε ορισμένες ειδικότητες.

Ενδεικτικά, το τακτικό καρδιολογικό ιατρείο του «Χατζηκώστα» δεν πραγματοποιείται λόγω έλλειψης καρδιολόγων - με ότι αυτό συνεπάγεται για την παρακολούθηση των ασθενών. Επίσης, απορία προκαλεί πως οι παθολόγοι του Πανεπιστημιακού μετακινούνται στην Κέρκυρα για να καλύψουν εφημερίες όταν το καλοκαίρι δεν επαρκούσαν για να στελεχώσουν τα Επείγοντα (ΤΕΠ) και τη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων (ΜΕΛ 2). Παράλληλα, τα προβλήματα υποστελέχωσης στα νοσοκομεία Πρέβεζας και Λευκάδας έχουν παγιώσει μια ιδιότυπη συνλειτουργία στη λογική του «εντέλλεσθε».

Λαμβάνοντας υπόψη πως:

οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία της Ηπείρου, όπως και της Κέρκυρας, είναι γνωστές στο υπουργείο και τις διοικήσεις εδώ και μήνες,

το Πανεπιστημιακό και το «Χατζηκώστα» των Ιωαννίνων είναι ήδη αποδυναμωμένα σε ορισμένες ειδικότητες,

η υποστελέχωση των δημοσίων δομών υγείας πρέπει να αντιμετωπιστεί με μόνιμες και όχι εμβαλωματικές λύσεις, δηλαδή με προσλήψεις ιατρικού προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής εργασίας,

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

- Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει ώστε να αντιμετωπιστεί οριστικά η υποστελέχωση των νοσοκομείων της Κέρκυρας, της Πρέβεζας, της Άρτας, των Φιλιατών και της Λευκάδας;

- Θα προχωρήσει σε μόνιμους διορισμούς ώστε να μη χρειάζονται διαρκώς μετακινήσεις ιατρών από τα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων προς άλλες μονάδες υγείας;

- Δεσμεύεται να προστατέψει το δικαίωμα των πολιτών στις δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας, όπως και το δικαίωμα των ιατρών για μόνιμη και αποκλειστική εργασία;

Συνέχεια...

Κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας για το συλλαλητήριο της Τρίτης 18/10 στην Ηγουμενίτσα

Οκτωβρίου 17, 2022 0
Κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας για το συλλαλητήριο της Τρίτης 18/10 στην Ηγουμενίτσα

Όλοι στο συλλαλητήριο την Τρίτη 18/10 στις 7μμ στην Πλ. Δημαρχείου

ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΣΤΕ – ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Δεν είμαστε επαίτες. Κανείς δεν μπορεί να μας εμπαίζει. Η προσπάθεια του Πρωθυπουργού να βαφτίσει το «κρέας-ψάρι» και να παρουσιάσει σαν σημαντική αύξηση την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης φυσικών προσώπων και την κατάργηση της ειδικής εισφοράς υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων, μόνο ως πρόκληση μπορεί να χαρακτηριστεί.

Τα πλεονάσματα στον προϋπολογισμό, για τα οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση της ΝΔ, πάνε στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της ενέργειας και οι τσέπες μας αδειάζουν όλο και περισσότερο. Η οικονομία «τρέχει» με ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από 7%. Δεκάδες δισεκατομμύρια κερδίζουν οι μεγάλες επιχειρήσεις σε σημαντικούς κλάδους (ενέργεια, τουρισμός, εμπόριο, υγεία κ.α.). Δεκάδες δισεκατομμύρια από το ταμείο Ανάκαμψης πηγαίνουν για επενδύσεις και ενισχύσεις μεγάλων επιχειρήσεων.

Την ίδια ώρα, οι αυξήσεις στους μισθούς, η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, η ενίσχυση των μονάδων υγείας, η κατάργηση όλων των άδικων φόρων αντιμετωπίζονται ως κόστος που δε χωράει στους δημοσιοοικονομικούς περιορισμούς. Οι εργαζόμενοι αναγκαζόμαστε να «κόβουμε» και από αυτά που δεν έχουμε.

- έχουμε χάσει πάνω από 6 (!) μισθούς τον χρόνο τα τελευταία 12 χρόνια και βρισκόμαστε πια στο όριο της επιβίωσης.

- αναγκαζόμαστε να καλύψουμε τα καθημερινά μας έξοδα με έναν μισθό παγωμένο και ανεπαρκή. Ένα ενοίκιο για μία γκαρσονιέρα κοστίζει 400€ ή και 500€.

- Η ακρίβεια σε όλα τα αγαθά σαρώνει και το καθημερινό κόστος μετακίνησης από και προς την εργασία γίνεται πραγματικά δυσβάστακτο.

Λέμε ένα μεγάλο: Φτάνει πια!!

Διεκδικούμε ζωή ολόκληρη με δικαιώματα. Η ζωή μας δε χωράει σε pass και vouchers!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΦΘΗΝΟ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!

Φτάνουν στο σημείο να ζητάνε χωρίς ντροπή από το λαό προκειμένου να μην ξεπαγιάσει από το κρύο, να βγάλει το χειμώνα με κουβέρτες. Να γίνει «υπεύθυνος» και να συμβάλλει στην προσπάθεια μείωσης της κατανάλωσης, λες και πιο πριν οι εργαζόμενοι κατανάλωναν αλόγιστα γιατί τους περίσσευαν χρήματα. Για την ενεργειακή φτώχεια υπάρχει ένοχος, η πολιτική της «πράσινης» μπίζνας. Αυτήν την πολιτική υλοποίησαν όλοι όσοι κυβέρνησαν. Προώθησαν εναλλάξ την «απελευθέρωση» της Ενέργειας, το Χρηματιστήριο Ενέργειας, την απολιγνιτοποίηση, προκρίνοντας τις πανάκριβες ΑΠΕ για να βρουν νέα πεδία κερδοφορίας οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Τώρα επιδοτούν με δισεκατομμύρια τους ιδιώτες παρόχους για να μη χάσουν ούτε ένα ευρώ.

Οι αγώνες των τελευταίων μηνών έφεραν στο προσκήνιο πως όποια θετική διεργασία και εξέλιξη μπορεί να υπάρχει για τα δικαιώματά μας και για νέες κατακτήσεις μπορεί να γίνει μέσα από την οργανωμένη πάλη και όχι να μοιράζουμε τις ελπίδες μας στις κυβερνητικές εναλλαγές, σε νέους ή παλιούς λυτρωτές, βάζοντας τους αγώνες σε αναμονή. Τους ξέρουμε πια, πληρώνουμε ακόμα τις πολιτικές τους!

Καλούμε τους εργαζόμενους σε μαζικό αγώνα ενάντια στη βάρβαρη πολιτική, ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει τα λαϊκά νοικοκυριά, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, για μέτρα στήριξης του εισοδήματος μας ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει τα λαϊκά νοικοκυριά. Η ζωή μας δεν χωράει σε vouchers και pass. Δεν θα πληρώσουμε ξανά τα σπασμένα. Οργάνωση και αγώνας για ζωή με δικαιώματα.

Δίνουμε απάντηση και καταδικάζουμε την πρόκληση του υφυπουργού εσωτερικών Πέτσα που δήλωσε ότι «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει». Προετοιμαζόμαστε για απεργιακό ξεσηκωμό.

Διεκδικούμε:

· Αυξήσεις 20% στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων 2016 - 2017.

· Κατάργηση των φόρων σε ρεύμα και φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα. Διαγραφή των χρεών – Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.

· Καμία απόλυση! Ούτε μία μέρα απληρωσιά!

· Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά.

· Καμία ιδιωτικοποίηση - Κανένας αναπτυξιακός οργανισμός - Έξω οι εργολάβοι από το δημόσιο.

· Μέτρα προστασίας από την πανδημία. Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μόνιμο προσωπικό, εξοπλισμό και πόρους.

· Δεν ανεχόμαστε άλλο τα πολεμικά σφαγεία που δυναμώνουν στη περιοχή μας, στην Ουκρανία και αλλού. Δε συντασσόμαστε με κανένα ληστή - ιμπεριαλιστή.

· Δεν ανεχόμαστε να καταργούνται οι συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες του λαού. Καμία ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Όχι στις αντεργατικές ανατροπές που καταργούν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τη συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων.

· Μείωση του σταθερού χρόνου εργασίας. 7ωρο- 5ήμερο- 35ωρο χωρίς διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                            ΣΟΦΙΑ ΣΕΓΓΟΥΝΗ
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (17 - 23/10)

Οκτωβρίου 17, 2022 0
Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (17 - 23/10)

Ανακοινώνεται ότι για την εβδομάδα 17 έως 23 Οκτωβρίου 2022 τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΗΜΕΡΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

ΩΡΑΡΙΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ

17/10/2022

Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου

18:00-01:00

ΤΡΙΤΗ

18/10/2022

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς - Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι - Αμπελώνας

08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ

19/10/2022

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.

18:00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ

20/10/2022

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα.

08:00-15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

21/10/2022

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι - Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.

18:00-01:00

ΚΥΡΙΑΚΗ

23/10/2022

Σαμονίδα - Τσαγγάρι - Φροσύνη - Αυλότοπος - Κουκουλιοί - Γλυκή


08:00-15:00


Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα