12/14/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Μ.Κάτσης: «Οι ταχυμεταφορές κατέρρευσαν και η κυβέρνηση παρακολουθεί ανέμελη τους πολίτες να ταλαιπωρούνται και τους εργαζόμενους να εξουθενώνονται»

Δεκεμβρίου 14, 2020 0
Μ.Κάτσης: «Οι ταχυμεταφορές κατέρρευσαν και η κυβέρνηση παρακολουθεί ανέμελη τους πολίτες να ταλαιπωρούνται και τους εργαζόμενους να εξουθενώνονται» 

Ερώτηση κατέθεσαν 50 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με πρωτοβουλία του Μάριου Κάτση, Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για την κατάρρευση των ταχυμεταφορών εν μέσω του 2ου lockdown, με τεράστιες καθυστερήσεις στην παράδοση επιστολών, δεμάτων και παραγγελιών ηλεκτρονικού εμπορίου. 

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υποστηρίζουν ότι το καλοκαιρινό επικοινωνιακό αφήγημα της κυβέρνησης περί νίκης απέναντι στον κορονοϊό που συνοδεύτηκε από δημόσιες τοποθετήσεις αποκλεισμού ενός 2ου lockdown, εκτός από τις τραγικές συνέπειες στην Υγεία, είχε και είχε σοβαρές επιπτώσεις σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής δραστηριότητας, όπως και στην οικονομία/επιχειρηματικότητα. 

Η κατάρρευση των ταχυμεταφορών λόγω της εκτόξευσης της ζήτησης, κυρίως από την αύξηση των παραγγελιών μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου, αποτελεί μια σημαντική συνέπεια της… ανεμελιάς της κυβέρνησης και της ανικανότητάς της να προετοιμάσει και να ρυθμίσει έναν σημαντικό κρίκο της αλυσίδας της οικονομίας της χώρας. 

Μια σοβαρή διαχείριση εκ μέρους της κυβέρνησης θα ήταν να βοηθήσει τον κλάδο να προετοιμαστεί με επενδύσεις, προσλήψεις αορίστου χρόνου και εκπαίδευση προσωπικού, όπως επίσης και να φροντίσει για την αυστηρή εφαρμογή του ρυθμιστικού πλαισίου και της εργατικής νομοθεσίας. Τίποτα από τα παραπάνω δεν έγινε και οι εταιρείες ταχυμεταφορών δεν προέβησαν εγκαίρως σε επέκταση και αναδιοργάνωση υποδομών και σε προσλήψεις και εκπαίδευση προσωπικού, ώστε να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν την αυξημένη ζήτηση. 

Έτσι, οι παραλήπτες γίνονται καθημερινά μάρτυρες τεράστιων καθυστερήσεων που μπορεί να διαρκέσουν έως και εβδομάδες, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ ταυτόχρονα έχουν αναφερθεί περιπτώσεις όπου λόγω χρονικής πίεσης δεν αναζητούνται από τις εταιρείες, παρά μόνο βρίσκουν ειδοποιητήριο, χωρίς μάλιστα να τους ειδοποιούν και 2η φορά όπως υποχρεούνται. 

Ως συνήθως, την πίεση που δέχεται το σύστημα την επωμίζονται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι καλούνται να δουλεύουν εξαντλητικά ωράρια, ενώ η πίεση αυτή συγκεκριμένα στους ταχυμεταφορείς συνεπάγεται τεράστιο κίνδυνο για την ασφάλειά τους, καθώς πρόκειται για έναν κλάδο που έχει πληρώσει διαχρονικά βαρύ φόρο αίματος στην άσφαλτο. 

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στηλιτεύουν, ακόμα, το γεγονός ότι καμία σοβαρή ενέργεια δεν έγινε εκ μέρους της κυβέρνησης, προκειμένου η υπό δημόσιο έλεγχο εταιρεία του κλάδου, τα ΕΛΤΑ Courier, να εκμεταλλευτεί την αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου και να πρωτοστατήσει στην αγορά, με το μεγαλύτερο εν Ελλάδι δίκτυο καταστημάτων που διαθέτει ο Όμιλος ΕΛΤΑ. Αντ’ αυτού, η κυβέρνηση ασχολήθηκε με τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων με προοπτική ιδιωτικοποίησης, τη στιγμή που, με την ανοχή της, οι διοικήσεις στα ΕΛΤΑ ασχολούνταν με αυξήσεις στις αμοιβές τους, προσλήψεις υψηλόμισθων μετακλητών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος με σκανδαλώδεις αναθέσεις υπηρεσιών. 

Με την Ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., οι συναρμόδιοι Υπουργοί καλούνται να απαντήσουν τι έκαναν τους τελευταίους μήνες προκειμένου να προετοιμαστούν οι κρίσιμοι κλάδοι των ταχυμεταφορών και του ηλεκτρονικού εμπορίου και ιδίως τα δημόσια ΕΛΤΑ Courier, με επενδύσεις και προσλήψεις, για την αντιμετώπιση της μεγάλης αύξησης της ζήτησης σε ενδεχόμενο 2ο lockdown, το οποίο τελικά επιβεβαιώθηκε και ξεκίνησε την 7/11/2020. Καλούνται, επίσης, να απαντήσουν τι θα κάνουν για να αντιμετωπιστούν τα σημερινά τεράστια προβλήματα στη διαθεσιμότητα και τις καθυστερήσεις παράδοσης των προϊόντων, αλλά και για να προστατευθούν οι εργαζόμενοι με ελέγχους τήρησης της εργατικής νομοθεσίας. Τέλος, ζητούνται από τους Υπουργούς στοιχεία για την αύξηση των σχετικών καταγγελιών από πολίτες, τις οποίες έχουν λάβει οι αρμόδιες Αρχές, καθώς και σε τι ενέργειες έχουν προβεί αυτές για τη διερεύνηση και αντιμετώπισή τους.
Συνέχεια...

Χωρίς κρούσματα και σήμερα η Θεσπρωτία, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 639 κρούσματα σε όλη τη χώρα με 62 θανάτους

Δεκεμβρίου 14, 2020 0
Χωρίς  κρούσματα και σήμερα η Θεσπρωτία, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 639 κρούσματα σε όλη τη χώρα με 62 θανάτους

639 νέα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση σε όλη τη χώρα με 62 θανάτους και 558 διασωληνωμένους.
Στη Θεσπρωτία για ακόμη μια ημέρα δεν ανιχνεύθηκαν νέα κρούσματα. Και φαίνεται λογικό, δεδομένου ότι ο ΕΟΔΥ για την τρέχουσα εβδομάδα έχει προγραμματισμένους ελέγχους σε όλη την Ήπειρο, εκτός από τη Θεσπρωτία. Χωρίς τεστ είναι λογικό να μην ανιχνεύονται και κρούσματα.
Στην Ήπειρο ανιχνεύθηκαν μόλις 4 νέα κρούσματα:
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου:
Σήμερα ανακοινώνουμε 639 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 125.173, εκ των οποίων το 52.6% άνδρες.

5.126 (4.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 35.741 (28.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

558 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 166 (29.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 732 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 62 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 3.687 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1.475 (40.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Συνέχεια...

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Διαμαρτυρία στον Μητσοτάκη για τη λειτουργία του click away

Δεκεμβρίου 14, 2020 0
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Διαμαρτυρία στον Μητσοτάκη για τη λειτουργία του click away

Διαμαρτυρία για τη λειτουργία του click away

ΠΡΟΣ
Πρωθυπουργό της Ελλάδος
κ. Μητσοτάκη Κυριάκο

Αξιότιμε κε Πρωθυπουργέ, 
Σε συνέχεια της έκδοσης της απόφασης για τη λειτουργία της αγοράς με τη μέθοδο του click away, θέλουμε να εκφράσουμε τις ενστάσεις του εμπορικού κόσμου της Θεσπρωτίας, καθώς η υλοποίηση της έχει πολλαπλές αδυναμίες εφαρμογής. 

Λαμβάνοντας υπόψη τη λειτουργία του λιανεμπορίου την περίοδο προ της επιβολής του 2ου lockdown, σε όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις η τήρηση των μέτρων προστασίας ήταν υποδειγματική και σύμφωνα με την επιτροπή λοιμοξιολόγων δεν παρατηρήθηκε διασπορά του κορονοϊού στις επιχειρήσεις αυτές, επομένως αναμέναμε πιο εφαρμόσιμη πολιτική σταδιακής επανεκκίνησης των οικονομικών δραστηριοτήτων. 

Από την απόφαση προκύπτουν τα εξής προβλήματα υλοποίησης της: 
- Τα περισσότερα μικρά καταστήματα ειδικά της επαρχίας δεν διαθέτουν ηλεκτρονικά καταστήματα με αποτέλεσμα ο καταναλωτής να μην μπορεί να δει τα διαθέσιμα προϊόντα 

- Οι περισσότερες εμπορικές επιχειρήσεις διαθέτουν μόνο ενσύρματα pos και η πληρωμή στην είσοδο του καταστήματος θα καταστήσει επιτακτική την απόκτηση ασύρματου pos. 

- Απαγορεύεται η πληρωμή με μετρητά ενώ στα super market τα μετρητά γίνονται κανονικά αποδεκτά. 

- Ο καταναλωτής που θα δει κάποιο προϊόν στην βιτρίνα θα πρέπει να επιστρέψει σπίτι του να κλείσει ραντεβού και να μεταβεί ξανά στην επιχείρηση για την παραλαβή του. Αυτό δεν αποτελεί περιορισμό μετακινήσεων. 

- Θεσπίστηκε όριο εννέα ατόμων στην αναμονή και προθεσμία 10 λεπτών, ενώ στις τράπεζες καθημερινά, και ειδικά σε περιόδους πληρωμών συντάξεων, οι ουρές καλύπτουν ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα με την αναμονή να ξεπερνά την μία ώρα. 

- Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία καταναλωτές και κάτοικοι μικρών χωριών, οι οποίοι εκ του Νόμου δεν είναι υπόχρεοι σε πληρωμή δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα, δεν διαθέτουν κάρτες και ως εκ τούτου αποκλείονται από την αγορά. 

Όλα τα παραπάνω είναι ενδεικτικά προβλήματα που ανακύπτουν με την πρώτη ανάγνωση της απόφασης. 
Πιστεύουμε ότι η μέθοδος του click away θα πρέπει να επανεξεταστεί, καθώς όλη η χώρα δεν μπορεί να συγκρίνεται με ένα εμπορικό δρόμο της πρωτεύουσας που αναμένεται συνωστισμός. 
Ακόμα δεν μπορούν οι περιοχές που, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώνει καθημερινά ο ΕΟΔΥ, έχουν μειωμένο επιδημιολογικό φορτίο να συγκρίνονται με άλλες επιβαρυμένες επιδημιολογικά και να ισχύουν τα ίδια μέτρα σταδιακής επανεκκίνησης των οικονομικών δραστηριοτήτων. 

Κύριε Πρωθυπουργέ, 
Η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη για την ελληνική οικονομία, και αναμένεται να χειροτερέψει περαιτέρω με τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να φαίνονται καθαρά στον ορίζοντα και την ανεργία να χτυπά την πόρτα κάθε ελληνικής οικογένειας. 
Αναμένουμε από την Κυβέρνηση λύσεις και εφαρμόσιμες πολιτικές λειτουργίας των καταστημάτων που να μην εξυπηρετούν μόνο τις μεγάλες εταιρείες αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. 

Με εκτίμηση 
Ο Πρόεδρος Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας 
Αλέξανδρος Πάσχος 
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί για διακίνηση ναρκωτικών

Δεκεμβρίου 14, 2020 0
Θεσπρωτία: Συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί για διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθησαν σε περιοχή του Δήμου Φιλιατών, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, τέσσερις αλλοδαποί, κατηγορούμενοι -κατά περίπτωση- για εισαγωγή, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών 

Σε αποθήκη που χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως χώρο αποθήκευσης ναρκωτικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης καθώς και το χρηματικό ποσό των -1.145- ευρώ ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών 

Συνελήφθησαν, προχθες (12-12-2020) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Φιλιατών Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, τέσσερις αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εισαγωγής, αποθήκευσης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, παραβάσεων της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών. 

Ειδικότερα, μετά από εμπεριστατωμένη συλλογή και αξιολόγηση στοιχείων για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε περιοχή του Δήμου Φιλιατών, σχεδιάστηκε στοχευμένη αστυνομική δράση, κατά την εξέλιξη της οποίας εντοπίστηκε αποθήκη σε αγροτική περιοχή που χρησιμοποιούνταν για την αποθήκευση ναρκωτικών και συνελήφθησαν οι τέσσερις κατηγορούμενοι. 

Σε έρευνα που έγινε στον παραπάνω χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω: 

-18- συσκευασίες με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (25,9) γραμμαρίων, 

ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης «σοκολάτα», βάρους (54,2) γραμμαρίων, 

το χρηματικό ποσό των (1.145) ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών, 

-2- κινητά τηλέφωνα. 

Σημειώνεται ότι σε βάρος δύο εκ των συλληφθέντων εκκρεμούσαν αντίστοιχα μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen και μέτρο απαγόρευσης εξόδου που επιβλήθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, λόγω δικαστικής απόφασης. 
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας. 
Συνέχεια...

Ήπειρος: "Να σταματήσει η κατρακύλα των αγροτικών προϊόντων" ζητάνε οι γεωπόνοι

Δεκεμβρίου 14, 2020 0
Ήπειρος: "Να σταματήσει η κατρακύλα των αγροτικών προϊόντων" ζητάνε οι γεωπόνοι

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ 

Οι εξευτελιστικές τιμές σε συνδυασμό με το αυξανόμενο κόστος παραγωγής αποτελούν τη θηλιά που διαρκώς σφίγγει γύρω από το λαιμό της φτωχομεσαίας αγροτιάς. Αυτό γίνεται σε μια περίοδο που ο λαός της περιοχής μας προσπαθεί να στηριχτεί και στα αγροτικά εισοδήματα για να επιβιώσει. Για να ζήσουν στα χωράφια τους οι μικρομεσαίοι παραγωγοί πρέπει να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να βγάζουν ένα αξιοπρεπές μεροκάματο με παράλληλη πτώση των τιμών στο ράφι, ενάντια στη διπλή εκμετάλλευση αγρότη και καταναλωτή. Στα σούπερ-μάρκετ τα πάντα πουλιούνται τουλάχιστον τρεις με οκτώ φορές πάνω από τη τιμή που δίνουν οι παραγωγοί. 

Η τιμή της ελιάς «καλαμών» είναι κάτω από το κόστος παραγωγής με μεγάλες ποσότητες να πηγαίνουν για λάδι με χαμηλές φυσικά αποδόσεις. Το λάδι (έξτρα παρθένο) κυμαίνεται στα 2,4 ευρώ/κιλό. Τα μανταρίνια πουλιούνται σε εξευτελιστικές τιμές (15-20 λεπτά). Τα λεμόνια το ίδιο (20-30 λεπτά), ενώ τα πορτοκάλια που φημολογούνταν ότι θα πάρουν κάτι παραπάνω λόγω covid 19 έχουν πέσει κάτω από τις περσινές τιμές (20 λεπτά/ κιλο). Στα κηπευτικά η τομάτα το τελευταίο δίμηνο έχει 0,5-0,6 ευρώ/κιλό, το αγγούρι 10-14 λεπτά το κομμάτι, με μεγάλο κομμάτι παραγωγών να εξαρτιέται από τη «βοήθεια» των εμπόρων για να ξανακαλλιεργήσουν. Οι αιγοπροβατοτρόφοι περιμένουν ακόμα από το Πάσχα τα 4ευρώ/ θηλυκό ζώο ενώ οι αυξήσεις στις τιμές των ζωοτροφών και η μείωση τιμής παραγωγού αρνιών και κατσικιών εξανεμίζουν τα αυξημένα έσοδα λόγω της «αύξησης» της τιμής του γάλακτος. Κρασιά μένουν αδιάθετα. 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: 
1) Κατώτερες εγγυημένες τιμές σε όλα τα προϊόντα (με άμεση πληρωμή) που να καλύπτει το κόστος παραγωγής και να αφήνει ένα αξιοπρεπές μεροκάματο. Να δοθούν έκτακτες ενισχύσεις για όλους. Έλεγχος ουσιαστικός από το χωράφι στο ράφι για τη φτηνή και ποιοτική κάλυψη των διατροφικών αναγκών. 

2) Ουσιαστική μείωση του κόστους παραγωγής. Κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα αγροτικά μέσα, εφόδια, ζωοτροφές, φάρμακα. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών. Βασικά έργα υποδομής, 

3) Για να δοθούν κατώτερες εγγυημένες τιμές πρέπει να χτυπηθεί η ασυδοσία των εμποροβιομηχάνων με ταυτόχρονη στήριξη και επιδότηση της συνεταιριστικής παραγωγής. Να επιδοτηθεί η συνεταιριστική παραγωγή για να ανοίξουν παλιοί και νέοι συνεταιρισμοί με διαγραφή χρεών στην παλιά ΑΤΕ (που πέρασε σχεδόν τζάμπα στη Πειραιώς) και στους μεγαλέμπορους-βιομηχάνους. 

4) Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας όλων των εργαζομένων στον αγροτοδιατροφικό τομέα. Καταβολή των δεδουλευμένων των πρώην συνεταιριστικών υπαλλήλων. 

Καλούμε σε αγωνιστικό συντονισμό τις ομοσπονδίες αγροτικών συλλόγων, επιτροπές αγώνα αγροτών, τα σωματεία εργαζομένων στα τρόφιμα και ποτά, τους συλλόγους γεωπόνων και κτηνιάτρων να πάρουν πρωτοβουλίες αγώνα για την ανάδειξη και αγωνιστική επίλυση των μεγάλων προβλημάτων. 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 
Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας 
το Διοικητικό Συμβούλιο
Συνέχεια...

"Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο Δήμο Σουλίου" - Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Δεκεμβρίου 14, 2020 0
"Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο Δήμο Σουλίου" - Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
Ηγουμενίτσα, 13/12/2020 
 
Δεύτερη Ανακοίνωση 
Καταγγελία για τη μη πληρωμή των δεδουλευμένων του Δήμου Σουλίου 

Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Σουλίου, η οποία ενόψει και της δύσκολης περιόδου που διανύουμε λόγω της πανδημίας του COVID-19, άφησε απλήρωτους όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Σουλίου (το μόνιμο προσωπικό, τις καθαρίστριες των σχολείων, το βοήθεια στο σπίτι). Να θυμίσουμε στο δήμαρχο Γιάννη Καραγιάννη και στη διοίκησή του, ότι οι εργαζόμενοι που δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα τους, είναι αυτοί οι οποίοι δεν έπαψαν να εργάζονται -και υπερωριακά- κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Είναι αυτοί που βρίσκονται στις εργασίες συντήρησης των δομών της πόλης, που μαζεύουν καθημερινά τα σκουπίδια, παρέχουν καθημερινά υπηρεσίες στην τρίτη ηλικία και εξυπηρετούν τους δημότες. Τις καθαρίστριες των σχολικών μονάδων όχι μόνο τις έχει τέσσερις μήνες απλήρωτες και ανασφάλιστες αλλά έφτασε και στο σημείο να τις μετακινήσει παράνομα στο Κέντρο Υγείας Παραμυθίας. Είναι κάποιοι από τους «ήρωες» με τους οποίους ο δήμαρχος και το επιτελείο του δεν έχαναν την ευκαιρία να φωτογραφίζονται και να απαιτούν συνεχώς να βάλουν πλάτη. Οι μόνοι που πληρώνονται αμέσως και πλουσιοπάροχα είναι οι απευθείας αναθέσεις. 

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Σουλίου με ψεύδη, προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να καθησυχάσει τους εργαζόμενους ότι θα δοθεί λύση. Δείχνει πλήρη αδιαφορία για το πώς θα κάνουν γιορτές οι συνάδελφοί μας. Ξεχνά ότι πίσω από κάθε εργαζόμενο υπάρχουν οικογένειες, ότι ο ίδιος ο εργαζόμενος με τον πενιχρό μισθό του μπορεί να συντηρεί και την οικογένεια του άνεργου παιδιού του. Αδυνατεί να κατανοήσει ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που δυσκολεύονται να προμηθευτούν τα απολύτως απαραίτητα, αδυνατεί να κατανοήσει ότι υπάρχουν οικογένειες που δεν μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους τα βασικά και περιμένουν εναγωνίως τα δεδουλευμένα τους έτσι ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της καθημερινότητας με το κεφάλι ψηλά και όχι να κρύβονται επειδή κάποιοι με το έτσι θέλω τους στερούν την αξιοπρέπεια. 

Οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής και του δημάρχου Γιάννη Καραγιάννη είναι τεράστιες. Υπήρχαν παρεμβάσεις που μπορούσαν να γίνουν από τη Δημοτική Αρχή, η οποία έχει συνολικά την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου και των υπηρεσιών του. 

Όλα αυτά που συμβαίνουν στον Δήμο αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι στην ουσία, υλοποιείται μια κεντρική πολιτική που έχει βάλει στο στόχαστρο την απλήρωτη εργασία, να πετσοκόψει βασικά εργασιακά δικαιώματα μέσα από την εντατικοποίηση της εργασίας προκειμένου εντέλει να στρώσει τον δρόμο στα ιδιωτικά συμφέροντα. 

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από αυτή την εξέλιξη. Να είναι επιφυλακτικοί σε οποιαδήποτε δέσμευση της Δημοτικής Αρχής και να μην υποκύψουν στις πιέσεις της. Αντιθέτως να περάσουν στην αντεπίθεση και να διεκδικήσουν ό,τι τους ανήκει. Να βγάλουν συμπεράσματα για το ποιοι είναι με το μέρος τους και ποιοι είναι απέναντί τους. Για το ποιοι τους λένε την αλήθεια και ποιοι τους κοροϊδεύουν. Να συσπειρωθούν στο Σωματείο και να διεκδικήσουν μαχητικά λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 

Απαιτούμε: 
- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών. 

- Να σταματήσει άμεσα την πίεση προς τους εργαζόμενους να ασκήσουν αλλότρια καθήκοντα. 

- Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 

- Τη δέσμευση για τη σταθερή και εις το διηνεκές πληρωμή των μισθών όλων των εργαζομένων στους Δήμους. 

- Την κρατική χρηματοδότηση των Δήμων για στελεχωμένες υπηρεσίες με μόνιμο προσωπικό, με σύγχρονες υποδομές που θα καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες, χωρίς ανταποδοτικότητα. 

- Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των δήμων. 

Για το Δ.Σ. 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ        ΓΚΑΜΠΡΕΛΑ ΕΡΙΚΕΤΗ 
Συνέχεια...

Ο Χρυσοχοϊδης (…σκασμός, μιλάει ο Υπουργός), οι "επώνυμοι φωνακλάδες", το Σύνταγμα κι εμείς - Του Άλκη Φάτσιου

Δεκεμβρίου 14, 2020 0
Ο Χρυσοχοϊδης (…σκασμός, μιλάει ο Υπουργός), οι "επώνυμοι φωνακλάδες", το Σύνταγμα κι εμείς - Του Άλκη Φάτσιου
Του Άλκη Φάτσιου
Δικηγόρου

1) Στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, στην Αθήνα και στην συμβολή των οδών ΤΖΑΒΕΛΑ και ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ο ειδικός φρουρός Κορκονέας Επαμεινώντας, χωρίς ΛΟΓΟ και ΑΙΤΙΑ, γεγονός που έγινε δεκτό από τα ακολουθήσαντα Δικαστήρια, ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ εν ψυχρώ, έναν 15χρονο μαθητή, άοπλο, τον ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟ, που με την παρέα του, 2-3 συμμαθητές, έκαναν βόλτα εκεί, λίγο μετά τις 9 το βράδυ… Η πράξη αυτή του Αστυνομικού, ήταν μια πράξη ΩΜΗΣ, ΤΥΦΛΗΣ, και ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ, και επίδειξης ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ, που είχε σαν αποτέλεσμα την ΑΝΑΙΤΕΙΑ και ΑΔΙΚΗ αφαίρεση ΖΩΗΣ από ένα 15χρονο παιδί… Η πράξη αυτή εντάσσετο στην ΑΝΤΙΛΗΨΗ με την οποία ΗΤΑΝ και ΕΙΝΑΙ γαλουχημένο το εν γένει Αστυνομικό Σώμα (πλην εξαιρέσεων…) και η οποία ΑΝΤΙΛΗΨΗ από παλιά ισχύει, είχε δε εκφρασθεί με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο από τον πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού (και εκείνος Πρωθυπουργός…) Κων/νο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ο οποίος απευθυνόμενος στο Αστυνομικό Σώμα είχε αναφέρει: ‘’ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ …’’ Φυσικά εντάσσεται, ως επακόλουθο, και στο πλήθος ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΩΝ και ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ νομοσχεδίων που αφορούν (με πρόσχημα τον κορονοϊό και ΟΧΙ ΜΟΝΟ…) τον περιορισμό ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, στους τομείς της ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, και βεβαίως στον τομέα ΟΛΩΝ των ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ… Αναφορικά δε με το θέμα της ΥΓΕΙΑΣ σε συνάρτηση με το θέμα της πανδημίας, η Κυβέρνηση ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (με στοιχεία δράσης που προσομοιάζουν σε αυτά ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ συμφερόντων..) άφησε ανοχύρωτη τη χώρα και τους πολίτες –κυρίως των λαϊκών στρωμάτων – παρά τις εκκλήσεις των Νοσοκομειακών Γιατρών και Νοσηλευτών, αλλά και της ίδιας της κοινωνίας. 

2) Κάθε χρόνο λοιπόν, στις 6 του Δεκέμβρη, οι Δημοκρατικοί πολίτες της χώρας, τιμούν την μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, - καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τον ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ και την ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ της ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ– που δολοφονήθηκε από τον Ε. Κορκονέα, αστυνομικό. Σημειωτέον αυτός ο άνθρωπος ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ (Σιγά … η Δικαιοσύνη κοιμάται…) και αν αληθεύουν τα διάφορα δημοσιεύματα ΣΗΜΕΡΑ είναι ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ στο χωριό του κάπου στην Πελοπόννησο… (Σιγά… η ΚΟΣΜΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, όχι μόνο κοιμάται, αλλά αγκαλιάζει στοργικά τον ΔΟΛΟΦΟΝΟ ενός νεαρού παιδιού…) 

3) Έτσι λοιπόν και φέτος, 6-12-2020 πολίτες στην ΑΘΗΝΑ επιχείρησαν, άλλοι κατά μόνας, άλλοι σε μικρές παρέες, να αφήσουν στο μνημείο, στο χώρο της Δολοφονίας, ένα Λουλούδι… 
Όμως ο συρφετός των Αστ. Δυνάμεων με εντολή και κάλυψη της ‘’Κυβέρνησης’’ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ και του πολιτικού προϊσταμένου τους ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, επέδραμε, και με ένα ΟΡΓΙΟ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ και ΩΜΗΣ ΒΙΑΣ, κατά τρόπο απολύτως ΠΑΡΑΝΟΜΟ και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ, επετέθη σε ανυπεράσπιστους πολίτες, προσήγαγε και συνέλαβε εκατοντάδες από αυτούς. Ανάμεσά τους που συνελήφθησαν και οι συνάδελφοι ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ και ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ, συνήγοροι ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στη δίκη της ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ και ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ‘’ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ’’ οι οποίοι ευρίσκοντο εκεί, όχι μόνο για να τιμήσουν τον δολοφονημένο Αλέξη, αλλά και για να ασκήσουν τα υπερασπιστικά τους καθήκοντα προς τους πολίτες που ζήτησαν την συνδρομή τους, από την προκλητική επίθεση των Αστυνομικών Δυνάμεων. Στη συνέχεια ακολούθησαν προκλητικές δηλώσεις του πολιτικά ΑΘΛΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ στην Βουλή, ο οποίος ειρωνευόμενος τους δύο Δικηγόρους τους αποκάλεσε ‘’ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ ΦΩΝΑΚΛΑΔΕΣ’’ και μέλη της ‘’ΚΑΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ‘’. 
Είναι προφανές ότι τόσον ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ όσο και η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ‘’βγάζουν εξανθήματα‘’ όταν αντιμετωπίζουν ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ, που αντιπαλεύουν τον αυταρχισμό και τη φασιστικοποίηση της κοινωνίας και της Δημόσιας ζωής… Και ποιος είναι αυτός που χαρακτηρίζει, όπως χαρακτηρίζει τους συναδέλφους; Είναι αυτός (όπως και πολλά άλλα όμοια ασπόνδυλα μαλάκια πολιτικάντηδων), που χωρίς ίχνος στοιχειώδους αξιοπρέπειας, ατομικής και πολιτικής, μεταπηδά από ΚΟΜΜΑ σε ΚΟΜΜΑ, μόνο προς το συμφέρον του, πετώντας στο καλάθι των αχρήστων τις όποιες προηγούμενες πολιτικές του αντιλήψεις, βυθιζόμενος στην απόλυτη ανυποληψία… Είναι αυτός που προφανώς είναι ζωόφιλος…, αλλά σε συγκεκριμένο είδος ΖΩΟΥ, δηλαδή αυτό του ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΟΣ… Είναι αυτός που χωρίς ίχνος ντροπής, ΓΛΥΦΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΦΤΥΝΕ… Που να καταλάβει αυτός ο πολιτικά άθλιος γυρολόγος, ότι οι ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ είναι πρώτα – πρώτα ενεργοί ΠΟΛΙΤΕΣ, εκ δε της ιδιότητός των, η θέση τους είναι –ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ– πάντα δίπλα στους ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ και τους ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΥΣ… 
Φυσικά, όπως για τον ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ το ίδιο πιστεύω και για όσους απλούς πολίτες στην καθημερινότητά τους, πράττουν το ίδιο, με μόνο στόχο, το ΙΔΙΟΝ ΟΦΕΛΟΣ, το ΙΔΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ… το όποιο συμφέρον. Και βεβαίως η πρακτική αυτών των ΑΘΛΙΩΝ ΓΥΡΟΛΟΓΩΝ είτε ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ είτε ΑΠΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, από ένα σημείο και μετά προσομοιάζει προς αυτή των ΓΕΝΙΤΣΑΡΩΝ… Στις απαντήσεις τους οι δύο συλληφθέντες Δικηγόροι, αναφέρουν μεταξύ άλλων προς τον Χρυσοχοϊδη ότι: «Εμείς θα είμαστε πάντα εδώ, ενώ ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ θα είναι στα απορρίμματα της Ιστορίας!.» Ορθότατη η απάντησή σας, αλλά θα μου επιτρέψετε μία μικρή προσθήκη στην ακροτελεύτια πρόταση: …και κυρίως στα ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ της Ιστορίας.!» 

4) Για το ζήτημα της ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ της ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ και προσπάθειας φασιστικοποίησης της Δημόσιας ζωής, από πλευράς ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, είτε μέσω των Νομοσχεδίων που φέρνει και ψηφίζονται στη Βουλή, είτε φυσικά μέσω των Αστυνομικών Δυνάμεων, θα μπορούσαν να γραφούν και να ειπωθούν πολλά, και φυσικά με χειροπιαστά παραδείγματα. Περιορίζομαι όμως στα όσα συνέβησαν στις 6 Δεκέμβρη φέτος, και για τα οποία εκδόθηκε πλήθος ανακοινώσεων και καταγγελιών, όπως αυτές του Δ.Σ. της Ένωσης Ποινικολόγων, του Δικ. Σώματος Αθηνών, του Δ.Σ. Πειραιά, της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, του Πρ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, του Κ.Κ.Ε, Σύριζα, Κινάλ, ΜΕΡΑ 25 κ.λ.π. Προσωπικά θα σταθώ στην ανακοίνωση της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ για τα πρόσφατα γεγονότα, σε συνέχεια όμοιων προηγουμένων, ένας πραγματικός ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ αναφερόμενη ‘’στην άσκηση ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΒΙΑΣ από αξιωματούχους επιβολής του Νόμου στην Ελλάδα.‘’ Συνεχίζοντας η Δ.Α. αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι: ‘’τα περιστατικά κάθε άλλο, παρά είναι μεμονωμένα, όπως ισχυρίζονται οι Ελληνικές Αρχές, αλλά είναι συστηματικά και αντανακλούν μία συνεχιζόμενη κουλτούρα ατιμωρησίας.’’ Και η ανακοίνωση συνεχίζει, καταλήγοντας: «ΑΡΚΕΤΑ!! ο φαύλος κύκλος, πρέπει να σπάσει και είναι η ώρα τώρα. Συμμετέχετε μαζί μας, υψώστε τη φωνή σας, να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα στις Ελληνικές αρχές, ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ (ή αναλαμβάνοντας εμείς θα έλεγα εγώ…) δράση και Δικαιοσύνη ΤΩΡΑ. Αυτή η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΒΙΑΣ και ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. » 
Τόσον οι προηγούμενες ανακοινώσεις, αλλά κυρίως η τελευταία δηλ. αυτή της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ, τα λένε ΟΛΑ, φίλτατοι κυρ – ΠΑΝΤΕΛΗΔΕΣ μου… Προσωπικά στο σημείο αυτό, εγώ περιορίζομαι να αναφέρω ότι την παραπάνω ανακοίνωση, όχι μόνο ΥΙΟΘΕΤΩ, αλλά με την σειρά μου την απευθύνω ως ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε κάθε πολίτη, να νοιώσει την κρισιμότητα των στιγμών και –επιτέλους– να προσπαθεί να αρχίσει να βρίσκει τρόπους οργάνωσης, προς την κατεύθυνση πατάξεως της αυθαιρεσίας και καταστολής όχι μόνον των Αστυνομικών Δυνάμεων αλλά και των αντιλήψεων που στηρίζουν αυτές στον Κυβερνητικό και κομματικό χώρο και όχι μόνο… Θα μπορούσα δε να αναφέρω, διάφορα άρθρα ακόμα και του Π.Κ. από τα οποία προκύπτει ότι δεν είναι άδικη η πράξη ή οι πράξεις μας όταν αυτές γίνονται με σκοπό να προστατεύσουμε και να διαφυλάξουμε σοβαρότατα ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, όπως αυτά των ΑΡΧΩΝ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (έστω και αστικής..) ή αγαθά που έχουν σχέση με την ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ή της ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ, ιδίως όταν αυτά κινδυνεύουν από ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ και ΑΔΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ που εκπορεύονται από κάθε είδους ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ… Σε αυτό το σημείο χρήσιμο είναι να θυμίσω και το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος (αυτού του αστικού…) 120 παρ. 4 με το οποίο ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΤΑΙ για όλους τους πολίτες το ΔΙΚΑΙΩΜΑ και η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ με ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ οποιουδήποτε επιχειρεί να προσβάλλει ΟΛΑ τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ που αυτό (ΣΥΝΤΑΓΜΑ) (υποτίθεται) ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ … Είναι δε τα δικαιώματα και αγαθά που ανέφερα.. 

5) Είναι λοιπόν φίλτατοι, η ΩΡΑ να ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ οργανωμένες με βάση τους ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ προς αποτροπή της περαιτέρω ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ της Κοινωνικής και Δημόσιας ζωής, ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΡΓΑ… Διαφορετικά οι εκάστοτε καταγγελίες είτε ατόμων είτε συλλογικοτήτων, για το παραπάνω θέμα θα καταντήσουν ΚΕΝΟ ΓΡΑΜΜΑ, χωρίς ουσία. Στη δε χειρότερη περίπτωση, θα λειτουργούν (οι καταγγελίες..) σαν ένα πλυντήριο των ευθυνών και ενοχών μας, ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΜΕ και ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ, στα όσα καθημερινά γίνονται εις βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας, των λαϊκών στρωμάτων. Ας κλείσω με μία ευγενική υπόδειξη. Την ανάγνωση (3 φορές την ημέρα, έτσι σαν αντιβίωση…) ενός αριστουργηματικού ποιήματος του ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΤΣΑΡΟΥ με τίτλο: ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ … Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα, ιδιαίτερα σ’αυτούς που επιμένουν ακόμα να ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ… 

Υ.Γ: Το εντός παρενθέσεων στην προμετωπίδα του κειμένου: ‘’ Σκασμός …’’ είναι ένα μικρό απόσπασμα από το εμβληματικό ποίημα του Τ. ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ: «Φυσσάει στα σταυροδρόμια του κόσμου». Αξίζει της αναγνώσεως… 

ΑΛΚΗΣ ΦΑΤΣΙΟΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ 

Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (14 - 20/12)

Δεκεμβρίου 14, 2020 0
Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (14 - 20/12) 

Ανακοινώνεται ότι για την εβδομάδα 14 έως 20 Δεκεμβρίου 2020 τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΗΜΕΡΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

ΩΡΑΡΙΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ

14/12/2020

Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου

18:00-01:00

ΤΡΙΤΗ

15/12/2020

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς - Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι - Αμπελώνας

08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ

16/12/2020

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.

18:00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ

17/12/2020

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα.

08:00-15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

18/12/2020

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι - Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.

18:00-01:00

ΚΥΡΙΑΚΗ

20/12/2020

Σαμονίβα - Τσαγκάρι - Φροσύνη - Αυλότοπος - Κουκλιοί - Γλυκή

08:00-15:00


Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα