05/14/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 14 Μαΐου 2022

Τα κρούσματα σήμερα Σάββατο στη Θεσπρωτία

Μαΐου 14, 2022 0
Τα κρούσματα σήμερα Σάββατο στη Θεσπρωτία

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας  28
ΠΕ Θεσπρωτίας  24
ΠΕ Ιωαννίνων  75
ΠΕ Πρέβεζας  28

Οι αριθμοί των κρουσμάτων αφορούν τα δεδομένα που καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο έως και τις 9:00 το πρωί.
Συνέχεια...

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηγουμενίτσας

Μαΐου 14, 2022 0
Ξεκίνησαν οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηγουμενίτσας

ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ, ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2022-2023

Οι εγγραφές, επανεγγραφές και μεταγραφές των νηπίων και βρεφών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ηγουμενίτσας για το σχολικό έτος 2022-2023 ξεκίνησαν στις 10-05-2022 και λήγουν στις 03-06-2022 ημέρα Παρασκευή.

Δικαίωμα εγγραφής στους Δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ηγουμενίτσας έχουν :

Δικαίωμα εγγραφής έχουν τα :

α) Νήπια ηλικίας από 2,5 ετών έως και αυτά που έχουν γεννηθεί μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2019 .

β) Βρέφη ηλικίας από 18 μηνών έως 2,5 ετών.

Τα έντυπα εγγραφής και ανακοινώσεων είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Δήμου & στους κατά τόπους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς .

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, καθημερινά και ώρες 10:00-13:00.

Ακολουθεί πίνακας με τις διευθύνσεις και τα τηλέφωνα των παιδικών & βρεφονηπιακών σταθμών του ΠΑΚΠΠΟ.

Συνέχεια...

Το τριήμερο πρόγραμμα των Εορτών Σουλίου (27-29 Μαϊου)

Παράσταση στη Νέα Σελεύκεια: "Ο ξεριζωμός της Σμύρνης"

Ημερίδα από το Γυμνάσιο Παραμυθιάς: "Οι επιλογές σπουδών μετά το Γυμνάσιο"

Στη Βουλή φέρνει ο Μάριος Κάτσης το πρόβλημα διακοπής ρεύματος στον ΤΟΕΒ Παραμυθιάς

Μαΐου 14, 2022 0
Στη Βουλή φέρνει ο Μάριος Κάτσης το πρόβλημα διακοπής ρεύματος στον ΤΟΕΒ Παραμυθιάς

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μάριος Κάτσης, και ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης, ζητώντας να ληφθούν μέτρα που να εγγυώνται την απρόσκοπτη λειτουργία του ΤΟΕΒ Παραμυθιάς, δίνοντας ταυτόχρονα οριστική λύση στο πρόβλημα των οφειλών του προς τη ΔΕΗ, η οποία διέκοψε για μια ακόμα φορά την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, παρόλο που η μεταξύ τους τοπική συμφωνία τηρείτο απόλυτα.

Σχετικά με την κατάθεση της Ερώτησης, ο Μάριος Κάτσης δήλωσε:

«Την ώρα που οι τιμές στα λιπάσματα, στα φυτοφάρμακα και στα αγροτικά εφόδια σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, τη στιγμή που οι αγρότες πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα με τα καύσιμα και την ενέργεια, η ΔΕΗ αποφάσισε να κόψει αδικαιολόγητα την ηλεκτροδότηση στον ΤΟΕΒ Παραμυθιάς. Και αυτό συνέβη παρά το γεγονός ότι ο ΤΟΕΒ τηρεί κατά γράμμα τη συμφωνία που έχει συνάψει με την ΔΕΗ από το 2019, σχετικά με τα χρέη του προς την εταιρεία, πληρώνοντας τα συμφωνηθέντα.

Η ΔΕΗ του Κυριάκου Μητσοτάκη, των υπερκερδών, των funds, και των golden boys των 1000 ευρώ την ημέρα, έχει βγάλει από την πρίζα τους αγρότες του Δήμου Σουλίου από τον Δεκέμβριο του 2021. Έχουμε φτάσει στα μέσα Μαΐου, και ακόμα τα αντλιοστάσια του κάμπου δεν έχουν ρεύμα για να λειτουργήσουν. Πως θα ποτίσουν τις καλλιέργειες τους οι αγρότες; Αναρωτήθηκε κανένας από τους «αρμόδιους» της κυβέρνησης τι θα γίνει στην περίπτωση που οι παραγωγοί χάσουν την καλλιεργητική περίοδο;

Ακούσαμε, πριν κάποιες μέρες τον Πρωθυπουργό να ανακοινώνει με στόμφο μέτρα «ανακούφισης» για τις υψηλές τιμές ρεύματος. Πού ήταν οι αγρότες και οι ΤΟΕΒ μέσα σε αυτά τα ψίχουλα που ανακοινώθηκαν; Πουθενά. Η κυβέρνηση επέλεξε να αφήσει εντελώς μόνους τους αγρότες, να τα βγάλουν πέρα με τα αποτελέσματα των τραγικών πολιτικών επιλογών της, και την περίοδο της πανδημίας, και την περίοδο της έκρηξης των τιμών που βιώνουμε τώρα. Και όχι μόνο δεν τους βοηθά, αλλά τους προσθέτει και επιπλέον προβλήματα με αποτέλεσμα να μην μπορούν πλέον να επιβιώσουν. Με την Ερώτηση που κατέθεσα στους αρμόδιους Υπουργούς, ζητώ να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα της διακοπής ρεύματος στον ΤΟΕΒ Παραμυθιάς, καθώς και οριστική και βιώσιμη λύση στο θέμα με τα χρέη παρελθόντων ετών του οργανισμού, ώστε να υπάρχουν οι εγγυήσεις ότι θα λειτουργεί απρόσκοπτα».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Αθήνα, 13 Μαΐου 2022

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
- Περιβάλλοντος και Ενέργειας
- Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΘΕΜΑ: «Η απροειδοποίητη διακοπή ρεύματος στον ΤΟΕΒ Παραμυθιάς Θεσπρωτίας συνεχίζει μέχρι και σήμερα να απειλεί τη γεωργική παραγωγή στην περιοχή»

Στις 27/12/2021, η ΔΕΗ διέκοψε απροειδοποίητα την παροχή ρεύματος στον ΤΟΕΒ Παραμυθιάς Θεσπρωτίας λόγω παλαιότερων οφειλών, παρόλο που ο Οργανισμός εξυπηρετούσε απόλυτα από την πλευρά του την τοπική συμφωνία που υφίσταται μεταξύ τους.

Η συμφωνία προέβλεπε ότι δε θα γίνει καμία διακοπή ρεύματος από τη ΔΕΗ, με τον όρο ο ΤΟΕΒ να πληρώνει εμπρόθεσμα τους τρέχοντες λογαριασμούς, ύψους 100.000/έτος, καθώς και τους τόκους των παλαιότερων οφειλών, ύψους 90.000/έτος. Ωστόσο, δεν έχει δοθεί μέχρι σήμερα οριστική λύση στο πρόβλημα της ύπαρξης παλαιότερων οφειλών (πλην τόκων), κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί και, προφανώς, έδωσε αφορμή στη ΔΕΗ για την αθέτηση της τοπικής συμφωνίας με διακοπή του ρεύματος. Επιπλέον, οι υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος που βιώνουν όλοι οι καταναλωτές με την ρήτρα αναπροσαρμογής, έχει αυξήσει σημαντικά και τις τρέχουσες οφειλές του Οργανισμού κατά τους τελευταίους μήνες.

Ο ΤΟΕΒ Παραμυθίας εξυπηρετεί έναν κάμπο 30.000 στρεμμάτων και από τις υπηρεσίες άρδευσης αυτού εξαρτάται η γεωργική δραστηριότητα και το εισόδημα 3.000 παραγωγών. Πρόκειται για έναν τόπο με ισχυρή αναπτυξιακή προοπτική, σε μια φάση όπου έχουν γίνει νέες επενδύσεις σε δενδρώδεις καλλιέργειες, η απόδοση των οποίων εξαρτάται από την απρόσκοπτη λειτουργία του δικτύου άρδευσης. Συνεπώς, η διακοπή του ρεύματος από την ΔΕΗ, θέτει σε κίνδυνο, όχι μόνο την αναπτυξιακή προοπτική του κάμπου, ζήτημα με σημαντική κοινωνική διάσταση, αλλά και την ίδια την φετινή παραγωγή, καθώς μάλιστα η σπορά συγκεκριμένων καλλιεργειών που σχετίζονται και με την τρέχουσα επισιτιστική κρίση (π.χ. καλαμπόκι) πρέπει να γίνει το αργότερο έως τα τέλη Μαΐου.

Η διακοπή ρεύματος και η συνεπακόλουθη αδυναμία άρδευσης έχουν φέρει σε απόγνωση τη Διοίκηση και τους παραγωγούς, οι οποίοι έχουν ήδη πληγεί πολλαπλά από την υγειονομική κρίση και την ακρίβεια, αλλά και την προκλητική αδράνεια της Κυβέρνησης στη λήψη μέτρων άμβλυνσης των υπέρογκων επιβαρύνσεων που έχουν υποστεί, σε καύσιμα, ηλεκτρικό ρεύμα, λιπάσματα, φυτοφάρμακα κ.ά. Σημειώνεται ότι στις πρόσφατες κυβερνητικές ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, απουσιάζει παντελώς οποιαδήποτε μέριμνα για τη διαχείριση της εκρηκτικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τις οφειλές και τις διακοπές ρεύματος στους ΤΟΕΒ. Η Διοίκηση του ΤΟΕΒ Παραμυθιάς, μην έχοντας άλλη επιλογή για να σωθεί η φετινή παραγωγή, έχει ήδη προχωρήσει σε αίτημα λήψης ασφαλιστικών μέτρων, κάτι που έχει οριστεί να εκδικαστεί τον Ιούνιο 2022.

Επειδή η ΔΕΗ των προκλητικών εισοδημάτων των «γαλάζιων» διορισμένων golden boys, έχει προβεί σε απροειδοποίητη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στον ΤΟΕΒ Παραμυθιάς, παρόλο που ο Οργανισμός εξυπηρετούσε και συνεχίζει να εξυπηρετεί απόλυτα την τοπική συμφωνία – διακανονισμό που είχε επιτευχθεί μεταξύ τους.

Επειδή το πρόβλημα οφειλών του ΤΟΕΒ Παραμυθιάς προς τη ΔΕΗ κρυβόταν διαχρονικά «κάτω από το χαλί» μέχρι το 2018, οπότε και αποκαλύφθηκε ότι αυτό είχε ανέλθει στο ύψος των 1,6 εκατ. ευρώ.

Επειδή δεν αφορά ένα απλό χρέος μεταξύ ιδιωτών, αλλά απαιτούνται άμεσες πρωτοβουλίες από τους συναρμόδιους Υπουργούς για την εξεύρεση μιας οριστικής λύσης στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, ώστε να σταματήσει να εξαρτάται η ύπαρξη πρωτογενούς παραγωγής από προσωρινές αποφάσεις δικαστηρίων.

Επειδή κινδυνεύει να χαθεί η φετινή παραγωγή στον κάμπο της Παραμυθιάς, αν δε βρεθεί άμεση λύση στο πρόβλημα άρδευσης.

Eρωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν που να εγγυώνται την απρόσκοπτη λειτουργία του ΤΟΕΒ Παραμυθιάς, δίνοντας ταυτόχρονα οριστική λύση στο πρόβλημα των οφειλών προς τη ΔΕΗ, η οποία διέκοψε για μια ακόμα φορά την παροχή ρεύματος, παρόλο που η μεταξύ τους τοπική συμφωνία τηρείτο απόλυτα.

Οι ερωτώντες βουλευτές
Κάτσης Μάριος
Αραχωβίτης Σταύρος
Συνέχεια...

Γιώργος Στύλιος: "Άνοιξε η πλατφόρμα για ενίσχυση στους παραγωγούς Κλημεντίνης"

Μαΐου 14, 2022 0
Γιώργος Στύλιος: "Άνοιξε η πλατφόρμα για ενίσχυση στους παραγωγούς Κλημεντίνης"

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης για τη χορήγηση κρατικών ενισχύσεων σε όλη την Επικράτεια στον τομέα της παραγωγής Μανταρινιών ποικιλίας Κλημεντίνη, όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Άρτας, Γιώργος Στύλιος.

Δικαιούχοι κρατικής ενίσχυσης είναι όσοι έχουν υποβάλλει Δήλωση Ενιαίας Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) για το έτος 2020 και διαθέτουν τουλάχιστον ένα στρέμμα εκμετάλλευσης. Από την ενίσχυση εξαιρούνται τα νεαρά δένδρα μέχρι τεσσάρων ετών.

Το διάστημα υποβολής αίτησης ορίζεται έως και την Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2022 και ώρα 23:59. Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://www.opekepe.gr/enimerosi/anouncements/4273-enarksi-ypovolis-aitisis-enisxysis-gia-tin-xorigisi-kratikwn-enisxysewn-stous-tomeis-tis-episporis-patatas-kai-tis-paragwgis-mantariniwn-poikilias-klimentini

Θυμίζουμε ότι ήδη έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων και στον τομέα της επιτραπέζιας Ελιάς. Το διάστημα υποβολής αίτησης ορίζεται έως και την Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2022 και ώρα 23:59. Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://www.opekepe.gr/enimerosi/anouncements/4264-enarksi-ypovolis-aitisewn-kalliergeias-levantas-tis-paragwgis-ksirwn-sykwn-tis-epitrapezias-elias-tis-kalliergeias-kapnoy

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Άρτας Ν.Δ. Γιώργος Στύλιος δήλωσε σχετικά: «Είναι μια καλή και σημαντική πληρωμή για την Ήπειρο. Μανταρίνια ποικιλίας Κλημεντίνη παράγονται κυρίως στους νομούς Άρτας και Θεσπρωτίας. Στην Άρτα, ειδικά, η ποικιλία αυτή καλλιεργείται σε 12.000 στρέμματα. Παρά τις δύσκολες διεθνείς συγκυρίες η κυβέρνηση στέκεται δίπλα σε κάθε παραγωγό, στο μέτρο βέβαια που μας επιτρέπουν τα δημοσιονομικά της χώρας. Κρατάμε ζωντανή την ελληνική ύπαιθρο και ανταγωνιστικό τον πρωτογενή μας τομέα.»

Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα