04/06/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

Ανακοινώθηκε επίσημα το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Θεσπρωτία

Απριλίου 06, 2023 0
Ανακοινώθηκε επίσημα το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Θεσπρωτία

Τα πρόσωπα που θα διεκδικήσουν βουλευτικό θώκο στις εκλογές της 21ης Μαΐου έδωσε στη δημοσιότητα η Νέα Δημοκρατία. Σε ποσοστό περίπου 50% του συνόλου των υποψηφίων περιλαμβάνονται νέα πρόσωπα, ενώ δεν συμπεριλαμβάνονται οι εν ενεργεία βουλευτές, οι οποίοι διεκδικούν de facto θέση στα ψηφοδέλτια.

Η συμμετοχή των γυναικών στα ψηφοδέλτια ανέρχεται σε ποσοστό 42% και των ανδρών στο 58%. Ο μέσος όρος ηλικίας των νέων υποψηφίων είναι τα 44 έτη.

Έτσι στη Θεσπρωτία, υποψήφιοι θα είναι οι:

- Βασίλης Γιόγιακας

- Έρικα Ντούμα - Δημοτική υπάλληλος

- Γιάννης Παπαγιάννης - Δικηγόρος
Συνέχεια...

Αυτή την Ήπειρο οραματίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης;;;

Απριλίου 06, 2023 0
Αυτή την Ήπειρο οραματίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης;;;
(Robert McCabe - Στην Ηπειρο το 1961, μία παρέα κοριτσιών)

Περισότερο από δύο ώρες κράτησε η ...φιέστα που έστησε η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη στη χθεσινή τους επίσκεψη στα Γιάννενα. Αφού δεν τόλμησε να ξεστομίσει τίποτα για σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου, αλλά άθροισε όσα έργα έχουν σχεδιαστεί και υλοποιηθεί από την ...Περιφέρεια και τους Δήμους, κι αφού δεν είχε τίποτα ουσιαστικό να εξαγγείλει για την Ήπειρο του 2030, τότε μάλλον αποκάλυψε πως έχει στο μυαλό του την Ήπειρο ο πρωθυπουργός...

Κλείνοντας την ομιλία του και αναφερόμενος στο βουλευτή Ιωαννίνων και Πρόεδρο της βουλής Κώστα Τασούλα, δήλωσε:

«Κι επειδή πάντα διδασκόμαστε από την ιστορία μας, ξεκίνησα με τον Πρόεδρο της Βουλής, να τελειώσω με αυτόν πάλι, με μία πολύ ωραία φωτογραφία την οποία σχολιάζουμε πάντα, από τη δεκαετία του ‘50, νομίζω από το Μεγάλο Περιστέρι. Τρία κοριτσάκια τα οποία δεν έχουν καν παπούτσια, τα οποία όμως έχουν ένα τεράστιο χαμόγελο και μέσα από αυτή τη φωτογραφία νομίζω ότι είναι ίσως το καλύτερο σύμβολο της Ελλάδας η οποία αντέχει, έχει μέλλον, έχει προοπτική και τελικά ξέρει πως μπορεί να κοιτάει ψηλά και σταθερά, τολμηρά, να στοχεύει μόνο μπροστά».

Η φωτογραφία στην οποία αναφέρθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης, είναι (υποθέτουμε) μια φωτογραφία του φωτογράφου Robert McCabe από το μακρινό 1961, πιθανώς στο Άνω Περιστέρι. 

Μια τετραετία για τον Κυρ. Μητσοτάκη, ήταν αρκετή να μας γυρίσει αρκετά χρόνια πίσω. Αν δηλαδή επανεκλεγεί, θα μας γυρίσει 60 χρόνια πίσω;;;

Δηλαδή δεν του φτάνει που ο μέσος Έλληνας δεν μπορεί να πληρώσει τρόφιμα, ηλεκτρικό, βενζίνη, θέλει να μείνουμε και ξυπόλητοι;;;

Υ.Γ. Σημειωτέον ότι το 1961, ήταν επίσης χρονιά εκλογών, οι οποίες έμειναν στην ιστορία ως "εκλογές βίας και νοθείας"...! Συμπτωματικό ή ήθελε κατι να μας πει ο "άριστος";;;


Κ.Τ.
Συνέχεια...

Την πρώτη ομάδα υποψηφίων παρουσίασε ο Παναγιώτης Νταής...

Απριλίου 06, 2023 0
Την πρώτη ομάδα υποψηφίων παρουσίασε ο Παναγιώτης Νταής...

Λογότυπο, ιστοσελίδα και πρώτη ομάδα υποψηφίων του συνδυασμού
 «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗΣ»

Το λογότυπο του Συνδυασμού «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων μαζικής επικοινωνίας, από τον επικεφαλή του Συνδυασμού και υποψήφιο Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Παναγιώτη Νταή. Ο πυρήνας του λογοτύπου είναι η θάλασσα, η οποία συνδέεται άρρηκτα με την ιστορία, αλλά και το παρόν του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Η θάλασσα, που αποτελεί το επίκεντρο της ανάπτυξης, μέσω της αξιοποίησης όλων των δυνατοτήτων που προφέρει: μεταφορές, εμπόριο, τουρισμός, αναψυχή, αλιεία, ιχθυοκαλλιέργεια κ.α. Δυστυχώς σήμερα, μεταφορικά και κυριολεκτικά, είμαστε η πόλη που διαθέτει ένα τέτοιο παράκτιο μέτωπο, αλλά ουσιαστικά έχουμε «γυρίσει την πλάτη στη θάλασσα». Αυτό πρέπει και μπορεί να ανατραπεί.

Το δεύτερο κεντρικό στοιχείο του λογοτύπου είναι το ιστίο ενός πλοίου, το οποίο συμβολίζει την ανάγκη ήπιας αξιοποίησης των δυνατοτήτων που προσφέρει η λεγόμενη «γαλάζια οικονομία» δηλαδή η οικονομία της θάλασσας. Η αξιοποίηση πρέπει να επιχειρηθεί με όρους βιωσιμότητας και αειφορίας, ώστε να μην σπαταληθεί αλόγιστα ο σημαντικός αυτός αναπτυξιακός πόρος.

Το τρίτο συστατικό του λογοτύπου είναι το κλαδί ελιάς, που συνιστά ίσως το πλέον αντιπροσωπευτικό είδος του πρωτογενούς τομέα της περιοχής μας. Ο συμβολισμός εδώ, είναι η αναγκαιότητα αρμονικής σύνδεσης της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής και του φυσικού μας πλούτου εν γένει, με τους άλλους κλάδους, ώστε να επέλθει η απαραίτητη «συλλειτουργία» των παραγωγικών δυνάμεων, κάτι που θα επιφέρει πολλαπλασιαστικά αναπτυξιακά αποτελέσματα. Τέλος, τα χρώματα του λογοτύπου αντιπροσωπεύουν προφανώς τη θάλασσα και τη γη, αλλά και το χρώμα του ηλιοβασιλέματος, που αποτελεί σήμα κατατεθέν για την Ηγουμενίτσα.

Στη συνέχεια ο κ. Νταής, παρουσίασε την ιστοσελίδα του Συνδυασμού, η οποία θα ενεργοποιηθεί τις επόμενες ημέρες και περιλαμβάνει –μεταξύ άλλων– τους βασικούς άξονες του προγράμματος, που είναι: 
α) Ανάπτυξη – Τουρισμός – Πρωτογενής Τομέας – Αξιοποίηση Πόρων – Διεκδίκηση Έργων, 
β) Κοινωνική Πολιτική, 
γ) Προστασία Περιβάλλοντος – Ανάδειξη Φυσικών Πόρων – Αντιμετώπιση Προβλημάτων από την Κλιματική Αλλαγή – Βελτίωση Ποιότητας Ζωής, 
δ) Πολιτισμός – Αθλητισμός, 
ε) Μοντέλο Διοίκησης Δήμου, 
στ) Αναδιοργάνωση – Εκσυγχρονισμός Λειτουργίας ΔΕΥΑΗ. 

Επίσης, το πρόγραμμα έχει εξειδικευτεί στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε Δημοτικής Ενότητας του Δήμου (Ηγουμενίτσα, Πλαταριά – Σύβοτα, Μαργαρίτι, Πέρδικα, Παραπόταμος).

Το έως τώρα περιεχόμενο του προγράμματος αποτελεί κοινή συνισταμένη των προτάσεων του Συνδυασμού και των συζητήσεων που προηγήθηκαν με εκπροσώπους των τοπικών φορέων και της κοινωνίας των πολιτών, διαδικασία η οποία είναι δυναμική και θα εξελίσσεται διαρκώς μέχρι τις δημοτικές εκλογές. Στην ιστοσελίδα υπάρχει επίσης η δυνατότητα υποβολής σχολίων και προτάσεων από τους πολίτες, με στόχο τον περαιτέρω εμπλουτισμό και την εξειδίκευση του προγράμματος.

Τέλος, παρουσιάστηκε η πρώτη ομάδα των υποψηφίων του Συνδυασμού, η οποία αποτελείται από τρεις διακριτές αλλά αλληλοσυμπληρούμενες πηγές προέλευσης: 

Η πρώτη πηγή είναι οι αιρετοί σε διάφορα αξιώματα της τοπικής αυτοδιοίκησης (δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και σύμβουλοι κοινοτήτων κ.α.) καθώς και αυτοί που έχουν την εμπειρία προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων, οι οποίοι εξασφαλίζουν τη «θεσμική μνήμη» στον Συνδυασμό. 

Η δεύτερη πηγή είναι οι υποψήφιοι που δραστηριοποιούνται στους τοπικούς κοινωνικούς φορείς και διασφαλίζουν την εντονότερη σύνδεσή του με την τοπική κοινωνία. 

Και η τρίτη πηγή, είναι οι νέοι υποψήφιοι, που προσδίδουν την αναγκαία ανανέωση στο Συνδυασμό.

Οι υποψήφιοι της πρώτης ομάδας, καλύπτουν γεωγραφικά το σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου. Η πλειονότητά τους ανήκει στις ηλικιακές κατηγορίες των τριάντα και σαράντα ετών, οι οποίες είναι οι πιο παραγωγικές ηλικίες και αποτελούν τη βάση για το αναπτυξιακό μέλλον της περιοχής. 

Οι σημερινοί τριαντάρηδες και σαραντάρηδες, μέσα από τη συμμετοχή τους τόσο στην εκλογική διαδικασία, όσο και μετέπειτα στη διοίκηση του Δήμου, θα αποκτήσουν τις αναγκαίες παραστάσεις για να συνεχίσουν την ενασχόλησή τους με τα κοινά με μεγαλύτερη ωριμότητα.

Με την ίδια λογική, ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα ανακοινώνονται και οι άλλοι υποψήφιοι του Συνδυασμού.

Στην πρώτη ομάδα υποψηφίων του Συνδυασμού, περιλαμβάνονται οι εξής: (με αλφαβητική σειρά)

Βασίλης Αθανασίου, 
Παύλος Αποστολίδης, 
Σταύρος Γεωργίου, 
Γιάννης Ζαραβούτσης, 
Πέτρος Ζήγος, 
Γιώργος Ιωάννου, 
Παναγιώτης Κώστας, 
Γιώργος Καλφόγλου, 
Μιχάλης Κάτσινος, 
Βασίλης Κάτσος, 
Μιχάλης Κιάπες, 
Νικήτας Λύκας, 
Θωμάς Λώλης, 
Γιώργος Μπέζας, 
Παρασκευή Μπέζα, 
Ντίνος Μπόλωσης, 
Βασίλης Ντάσιος, 
Αριστείδης Ντάσκας, 
Γεωργία Πάσουλα – Σταύρου, 
Τάσος Ρούσης, 
Κώστας Ρώσσης, 
Μαρία Σπυριδώνου, 
Παναγιώτης Τακλάκογλου, 
Ροζίτα Τσώνη, 
Βασιλική Τσώτου, 
Κώστας Φλίνδρης, 
Θεόδωρος Φίλος.

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Σήμερα η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για τις επικείμενες εκλογές

Απριλίου 06, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Σήμερα η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για τις επικείμενες εκλογές

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

H Νομαρχιακή Επιτροπή Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ και οι Τοπικές Οργανώσεις Ηγουμενίτσας, Σουλίου και Φιλιατών

Σας Προσκαλούν
Στην Παρουσίαση του Ψηφοδελτίου του Νομού μας για τις επικείμενες εκλογές,

Την Πέμπτη 6 Απριλίου στις 20:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο ΠΑΝΘΕΟΝ του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα

Ηγουμενίτσα: Ήρθε από Ιταλία με κλεμμένο αμάξι...

Απριλίου 06, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Ήρθε από Ιταλία με κλεμμένο αμάξι...

Στη σύλληψη 37χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας για παράβαση του άρθρου 394 Π.Κ.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας σε Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό τον ανωτέρω, το οποίο αποβιβάστηκε από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από Μπάρι Ιταλίας, διαπιστώθηκε ότι το όχημα είναι καταχωρημένο ως κλεμμένο.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω όχημα.
Συνέχεια...

Πολιτικές ντρίμπλες στη Θεσπρωτία...

Απριλίου 06, 2023 0
Πολιτικές ντρίμπλες στη Θεσπρωτία...

Η ημερομηνία των εθνικών εκλογών ορίστηκε τελικά για 21 Μαϊου. Κι ενώ τα πολιτικά κόμματα είχαν ήδη από καιρό κάνει την προετοιμασία τους, αλλά και τις περισσότερες επιλογές τους, δεν λείπουν οι εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής, αλλά και οι ντρίμπλες μεταξύ των κομμάτων...

Η πρώτη έκπληξη ήρθε από το ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας, όπου επέλεξε έναν καθαρόαιμο ΠΑΣΟΚτζη να κλείσει το ψηφοδέλτιό του, μετά το Μάριο Κάτση και την Άννα Στεργίου. Ο λόγος για το Γιάννη Γόγολο, πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ και μέχρι πρότινος επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Η υποψηφιότητα του Γιάννη Γόγολου με το ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς, δεδομένου ότι μέχρι πρόσφατα ήταν υπό συζήτηση η υποψηφιότητά του με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και έντονες αντιδράσεις από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Πιο οργισμένη η αντίδραση του Παντελή Κυπριανού, ο οποίος είχε πάρει το ΟΚ από την Κουμουνδούρου εδώ και πολύ καιρό, κάτι που αναιρέθηκε την τελευταία στιγμή...

Το ΠΑΣΟΚ στη Θεσπρωτία λαμβάνει από τα μεγαλύτερα ποσοστά πανελλαδικά. Και ορισμένοι πίστεψαν ότι με ένα δυνατό ψηφοδέλτιο θα μπορούσε να καταλάβει ακόμη και τη δεύτερη θέση στο νομό...

Μπορεί αυτό το σενάριο να φαντάζει ως όνειρο θερινής νυχτός, ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ είδε ότι για να χτυπήσει τη μονοεδρική Θεσπρωτία, θα έπρεπε να κερδίσει ένα ακόμη μεγαλύτερο κομμάτι των ΠΑΣΟΚογενών... Έτσι, εξηγείται και η υποψηφιότητα του Γιάννη Γόγολου, ο οποίος είχε εδώ και καιρό ασκήσει έντονη κριτική στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και στο Νίκο Ανδρουλάκη, στηρίζοντας ανοιχτά το Γιώργο Παπανδρέου...

Αρχικά, φάνηκε ως μια πονηρή ντρίμπλα του ΣΥΡΙΖΑ στο κυνήγι της μονοεδρικής. Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας όμως, παρόλο που είχε ανακοινώσει τις δύο υποψήφιες (Μάγδα Τάτση και Αγγελική Μέμμου) είχε ακόμη μια θέση για να κλείσει το ψηφοδέλτιό του και δεν είχε πει την τελευταία του λέξη...

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας ετοίμαζε μια έκπληξη για την τρίτη θέση του ψηφοδελτίου, που θεωρούσαν ότι θα μπορούσε να ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό το εκλογικό αποτέλεσμα. Έτσι, στο τραπέζι είχε πέσει το όνομα του γνωστού Παραμυθιώτη ηθοποιού, Σπύρου Πούλη...!

Η προσπάθεια αυτή ήταν άκαρπη κι έτσι, έπρεπε να κλείσουν το ψηφοδέλτιο με κάποιο γνωστό άτομο του χώρου και με επαφή με την Παραμυθιά...

Η τελική επιλογή, ήταν μια ακόμη έκπληξη, αλλά και μια ακόμη πολιτική ντρίμπλα... Η επιλογή του Χρήστου Κάτσιου, στενού φίλου και συνεργάτη του Γιάννη Γόγολου επί πολλά χρόνια, τάραξε εκ νέου τα νερά στο χώρο του κέντρου... 

Πρόσφατα ο κ. Γόγολος και με δεδομένη την υποψηφιότητά του, παραχώρησε τη θέση του επικεφαλής του συνδυασμού στο δημοτικό συμβούλιο, στο Χρήστο Κάτσιο. 
Που να φανταζότανε ότι το βράδυ που παρουσίασε την υποψηφιότητά του στην Ηγουμενίτσα, στην Παραμυθιά ο μέχρι πρότινος στενός του συνεργάτης θα έδινε τα χέρια για την υποψηφιότητά του με το ΠΑΣΟΚ, στο οποίο θεωρούν ότι πήραν πίσω το αίμα τους...

Αυτά έχει όμως η πολιτική, πόσο μάλλον όταν κανείς βρίσκεται στο κυνήγι της διακυβέρνησης... Εφόσον τα -λεγόμενα- κόμματα εξουσίας δεν έχουν σημαντικές πολιτικές διαφοροποιήσεις, επιχειρούν να μεταθέσουν το διακύβευμα σε επιλογή προσώπων... 

Κι εκεί, οι εκπλήξεις και οι ίντριγκες παίρνουν το πάνω χέρι...!

Συνέχεια...