02/25/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Πράσινοι και Βένετοι - Του Κων/νου Τζέκη

Φεβρουαρίου 25, 2020 0
Πράσινοι και Βένετοι - Του Κων/νου Τζέκη 

Bρισκόμαστε στην Βυζαντινή Αυτοκρατορία την εποχή του Αυτοκράτορα Ιουστινιανού. Οι δύο φατρίες, που σχεδόν εξουσίαζαν τον ιππόδρομο και σταδιακά την Αυτοκρατορία, στασίασαν, γνωστή ως Στάση του Νίκα, που έφθασε μέχρι που να σκέφτονταν ο Αυτοκράτορας να εγκαταλείψει την Πόλη. 
Πράσινοι - Βένετοι ή αν προτιμάτε Σπάρτη- Αθήνα την αρχαία εποχή, Βάτραχοι - Ποντικοί στο έπος "Βατραχομυομαχία", Στεριανοί- Ναυτικοί κατά την Επανάσταση, Αγγλόφιλοι- Ρωσόφιλοι μετά την απελευθέρωση, Βενιζελικοί- Βασιλικοί, Δεξιοί- Κομμουνιστές, Γαλάζιοι- Πράσινοι - Πορτοκαλί και πάει λέγοντας. 

Η Ελληνική Δημοκρατία μαστίζεται από συγκρούσεις πολλές φορές αδιανόητες και ακατανόητες. Πάντοτε όμως για τους οπαδούς των συγκρούσεων, τεκμηριωμένες και με αποδείξεις. 
Βέβαια στην τεκμηρίωση απουσιάζει το συμφέρον και η τάση των Αρχηγικών βλέψεων των επικεφαλής των ομάδων, κομμάτων κλπ. 
Έτσι λοιπόν η μοίρα μας είναι να παρακολουθούμε, τουλάχιστον οι απέξω, με φόβο και χωρίς πάθη τις εξελίξεις των συγκρούσεων, που πολλές φορές ζημιώνουν και τους πρωταγωνιστές, αλλά και το κράτος. 
Στην εποχή μας άξιες παρατήρησης είναι οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για να διωχθούν ή να εξουθενωθούν οι αντίπαλοι. Παλαιότερα ήταν τα τουφέκια. Θύμα τους ο Καποδίστριας, ο Βενιζέλος, ο Ίων Δραγούμης και άλλοι, αργότερα οι εξορίες, ενώ τα τελευταία χρόνια σύρονται στα δικαστήρια πολιτικοί με σκοπό να ξεδοντιαστούν τα αντίπαλα στρατόπεδα. 

Σαφώς θα πρέπει οι καταχραστές και οι αδικούντες οποιαδήποτε κοινωνικής τάξης να σύρονται στα δικαστήρια τα οποία θα πρέπει να επιβάλουν παραδειγματικές τιμωρίες. Όμως εδώ υπάρχει μια άνω τελεία. Το ερώτημα έρχεται αβίαστα. Γιατί δεν αφήνουν τους δικαστικούς, Εισαγγελείς και Δικαστές να κάνουν την δουλεία τους, αλλά μεσολαβεί η Βουλή με τις Επιτροπές; Μήπως οι Επιτροπές στη Βουλή παρέπεμψαν κανέναν και δεν θυμάμαι; Εδώ ακόμα και τον τέως Υπουργό Άμυνας αθώωσαν, για να τιμωρηθεί τελικά μόνο για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. 

Θα μου πείτε ότι αν δεν περάσει από την χλεύη των αντιπάλων δεν έχει καμία αξία η παραπομπή. Συμφωνούμε για να επαναληφθεί η ιστορία αφού οι χαμένοι κερδίσουν τις εκλογές. Ο Ρεβανσισμός στη χώρα μας είναι ανίκητο σπορ. 
Βέβαια υπάρχει και η άποψη ότι με την δημοσιότητα στρέφεται η κοινή γνώμη αλλού και αλλού γίνονται ...θαύματα. 
Τελικά σύμφωνα με την πλοκή του έπους "Βατραχομυομαχία", στη σύγκρουση βατράχων και ποντικιών, επενέβησαν τα καβούρια με τις πανοπλίες τους και έδωσαν τέλος στην λυσσαλέα αντιπαλότητα. Λέτε να βγει προφητικό στη χώρα μας; Λέτε τα αρπακτικά που καιροφυλακτούν στα ανατολικά της χώρας να βρουν ή το κυριολεκτικό να τους δώσουμε την αφορμή να επέμβουν; Ποιός ξέρει. 

Τελικά θα πρέπει να καταλάβουμε ότι όλοι αυτοί που θα μας έσωναν, ανακαλύπτουμε σταδιακά ότι όχι μόνο κάνουν λάθη στα μεγάλα πράγματα, αλλά κάνουν λάθη και στα μικρά πράγματα. Το δυσάρεστο είναι σαν αλάθητοι που είναι και εγωιστές δεν γυρίζουν ποτέ το κεφάλι τους πίσω να δουν τις επιπτώσεις των πράξεών τους.
Συνέχεια...

Εκδήλωση για την απελευθέρωση της πόλης των Φιλιατών

Παραμυθιά: Στον Μητροπολίτη σήμερα, διαπαραταξιακή επιτροπή του δήμου, για τη μετατροπή του πρώην οικοτροφείου σε γηροκομείο

Φεβρουαρίου 25, 2020 0
Παραμυθιά: Στον Μητροπολίτη σήμερα, διαπαραταξιακή επιτροπή του δήμου, για τη μετατροπή του πρώην οικοτροφείου σε γηροκομείο -Πάγιο και διαχρονικό το αίτημα της τοπικής κοινωνίας

Για τις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης, έχει προγραμματιστεί ραντεβού στην Ιερά Μητρόπολη Παραμυθιάς, μεταξύ του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Παραμυθιάς κ.κ. Τίτου και διαπαραταξιακής επιτροπής του Δήμου Σουλίου, αποτελούμενη από τον δήμαρχο και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και μετά από σχετικό αίτημα του δήμου Σουλίου.
Θέμα της συνάντησης η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του πρώην οικοτροφείου για την δημιουργία γηροκομείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της paramythia-online.gr, η επιτροπή του δήμου Σουλίου, θα ζητήσει από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας, ή την σύμπραξη μητρόπολης κι δήμου ή την παραχώρηση των εγκαταστάσεων στον δήμο με σκοπό την μετατροπή τους σε χώρο φιλοξενίας και φροντίδας ατόμων τρίτης ηλικίας που χρήζουν βοήθειας.
Πρόκειται για πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και ελπίζουμε η αυριανή συνάντηση να είναι η αρχή της υλοποίησης του.

Συνέχεια...

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σουλίου για την καθυστέρηση πληρωμής των εργαζομένων στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”

Φεβρουαρίου 25, 2020 0
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σουλίου για την καθυστέρηση πληρωμής των εργαζομένων στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” 

Προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Δήμου Σουλίου 
κοινοποίηση: κ. Δήμαρχο Σουλίου, Δημοτικούς Συμβούλους,ΜΜΕ Θεσπρωτίας 

ΘΕΜΑ: Σχετικά με τη καθυστέρηση πληρωμής των εργαζομένων στο Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” 

Κε. Πρόεδρε 

Το πρόβλημα της καθυστέρησης καταβολής μισθοδοσιών προς τους εργαζόμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» έχει απασχολήσει πολλές φορές το Δημοτικό μας Συμβούλιο. Πολύ περισσότερο όμως απασχολεί τους ίδιους τους εργαζόμενους που έρχονται κάθε χρόνο να αντιμετωπίσουν απαράδεκτες καθυστερήσεις στις πληρωμές τους. 
Παρ' όλη την κοινωνική του αναγκαιότητα, το πρόγραμμα βρίσκεται διαρκώς σε εκκρεμότητα, με ευθύνη των εκάστοτε κυβερνήσεων. Αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα όπως αυτά της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης του, των εργασιακών σχέσεων ομηρίας των εργαζομένων στο πρόγραμμα χρόνια τώρα. 

Το θέμα απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης Ιανουαρίου 2020 μετά από σχετικό αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας χωρίς να δοθεί λύση. Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (19 Φεβρουαρίου 2020) ο Σύλλογος Εργαζομένων επανήλθε ζητώντας εκ νέου συζήτηση του θέματος επικαλούμενος σχετικό νόμο τον όποιο κατέθεσε στο προεδρείο. Τελικώς το θέμα δεν μπήκε σε συζήτηση ύστερα από ψηφοφορία. 

Επειδή για μας το θέμα της διασφάλισης της εργασίας και την καταβολής των δεδουλευμένων αποτελεί ζήτημα υψίστης προτεραιότητας προτείνουμε και ζητούμε την επαναφορά του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο είτε ως έκτακτο θέμα εντός της επόμενης εβδομάδας είτε εσχάτως ως θέμα στο ακριβώς επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε επιτέλους να γίνει εποικοδομητική συζήτηση και να δοθεί λύση στο χρόνιο και δίκαιο αίτημα των εργαζομένων. 
Και επειδή μερίδα των δημοτικών συμβούλων επικαλέστηκε έλλειμμα ενημέρωσης για το θέμα, καλούμε το προεδρείο να προωθήσει πριν το Δημοτικό Συμβούλιο όλα τα απαραίτητα έγγραφα προς τις δημοτικές παρατάξεις (σχετική νομοθεσία, τι επικαλείται ο Σύλλογος Εργαζομένων κ.α). 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σουλίου
Οι δημοτικοί σύμβουλοι 
Ηλίας Κουτσής 
Ηλίας-Δημήτρης Χρήστου
Συνέχεια...

Λαϊκή Συσπείρωση Ηγουμενίτσας: Ουαί υμίν ...βουλευτές υποκριτές …οι διυλίζοντες τον κώνωπα και καταπίνοντες την κάμηλο

Φεβρουαρίου 25, 2020 0
Λαϊκή Συσπείρωση Ηγουμενίτσας: Ουαί υμίν ...βουλευτές υποκριτές …οι διυλίζοντες τον κώνωπα και καταπίνοντες την κάμηλο

Πριν μερικές μέρες επισκέφθηκε την περιοχή μας ο κ. Πλακιωτάκης με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟΔΕ της Ν.Δ. Δεν αρκέστηκε όμως σε αυτό, αλλά αισθάνθηκε την ανάγκη να κάνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι το ξεπούλημα του λιμανιού της Ηγουμενίτσας προχωράει κανονικά και ότι η Ν.Δ. είναι πιο ικανή από τον ΣΥΡΙΖΑ για να το πραγματοποιήσει. Αυτό πυροδότησε μια σειρά δηλώσεων (δηλαδή σκυλοκαβγά) μεταξύ των δύο τοπικών βουλευτών. Παραθέτουμε μερικούς τίτλους από τα τοπικά ΜΜΕ.: 

- Μάριος Κάτσης: Ο κ. Πλακιωτάκης ανακοίνωσε πανηγυρικά το ξεπούλημα του λιμανιού που δεν κατάφερε η κυβέρνηση Σαμαρά. 

- Βασίλης Γιόγιακας: «Σκέτο ψέμα τα περί “ξεπουλήματος”» 

- Μάριος Κάτσης σε Πλακιωτάκη - Γιόγιακα: «Ξεπούλημα καραμπινάτο και με προίκα - Αναγκαίο μέτωπο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού» 

- Β. Γιόγιακας: «Φτηνή αντιπολίτευση» 

Πόσο όμως αυτές οι δηλώσεις τους απηχούν την πραγματικότητα; 
Δυστυχώς για αυτούς υπάρχουν ντοκουμέντα που αποδεικνύουν τους στόχους, τις επιδιώξεις τους και τελικά τη δημαγωγία τους. 
Το θέμα της εκποίησης του λιμανιού συζητήθηκε στις 25/2/2019 στο Δ.Σ. της Ηγουμενίτσας με την παρουσία και των δύο βουλευτών με αφορμή το νόμο που είχε ψηφισθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί είχαν τοποθετηθεί και δύο βουλευτές. Ούτε ένας χρόνος δεν πέρασε από τότε. Άρα δύσκολο να ξεχαστούν τα λεγόμενα τους. 

Σε ανακοίνωση της τότε (25/02/2019) η Λ.Σ. μεταξύ των άλλων ανέφερε: 

«…Θαυμάστε τους. Τσακώνονται για το ποιος είναι πιο ικανός να ξεπουλήσει καλύτερα την δημόσια περιουσία!!! Ποιος υπηρετεί καλύτερα τους μονοπωλιακούς ομίλους...»!! 

Είναι υποκρισία και ντροπή να παρουσιάζονται σήμερα οι τοπικοί βουλευτές και τα κόμματα τους υπερασπιστές του δημόσιου χαρακτήρα του λιμανιού. Πολύ περισσότερο να μας καλούν σε αγώνα για αυτό!!
Δεν θα επαναλάβουμε τα της ανακοίνωσης μας και τις θέσεις τόσο της Λ.Σ. όσο και του ΚΚΕ που είναι γνωστές και ξεκάθαρες από το 2003 όταν το τότε Λιμενικό Ταμείο μετεξελίχθητε σε ΟΛΗΓ Α.Ε. με μια μόνο μετοχή που ανήκει στο δημόσιο. 
Θα πούμε μόνο ότι δυστυχώς επαληθευόμαστε για μια ακόμα φορά. 
Θα πούμε επίσης ότι την ώρα που οι δύο τοπικοί βουλευτές ..τσακώνονται…. για ξένο αχυρώνα, τρέχουν εξελίξεις στο λιμάνι: 
Έχει σταλεί στη διαβούλευση το σχέδιο της μαρίνας Ηγουμενίτσας που αποκλείει τους κατοίκους από το παραλιακό μέτωπο. 
Έχει εγκριθεί από το υπουργείο η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για αποθήκευση Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) στο χώρο του λιμανιού , κοντά στο Λαδοχώρι. 
Η ΟΛΗΓ Α.Ε. προχωράει στην κατασκευή αναψυκτηρίων στο Δρέπανο που υποτίθεται, με βάση και τις δηλώσεις του κ. υπουργού, ότι σύντομα θα δοθεί στο Δήμο. 

Για αυτά δεν υπάρχουν δηλώσεις ούτε καυγάς μεταξύ των τοπικών βουλευτών, αλλά ούτε αντίδραση από τη Δημοτική Αρχή της Ηγουμενίτσας. Αναρωτηθήκατε γιατί; 
Για αυτό άλλη μια φορά καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να ενημερωθούν για αυτά που συμβαίνουν στον τόπο μας και αντιδράσουν στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας. 
Τα λιμάνια και συνολικά οι υποδομές της χώρας, μπορούν να γίνουν μοχλός πραγματικής ανάπτυξης και ευημερίας για το λαό, με μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας Υγείας, μόνο όταν η αξιοποίησή τους δεν γίνεται για τις ανάγκες του κέρδους των λίγων, αλλά για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. 

Οι εργαζόμενοι και ο λαός να αγνοήσουν την παραπληροφόρηση, να αντισταθούν και να οργανώσουν την πάλη τους για λιμάνια που υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα επιχειρηματικά συμφέροντα. 

Ηγουμενίτσα 21/2/2020 
Για τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Ηγουμενίτσας 
Δώρης Δήμας 


Υ.Γ. Για όσους θέλουν περισσότερη πληροφόρηση επισυνάπτουμε 

1. Την ανακοίνωση της Λ.Σ. με ημερομηνία 25/2/2019 
2. Τα πρακτικά της βουλής σχετικά με το νόμο εκποίησης των λιμανιών που ψηφίστηκε από το ΣΥΡΙΖΑ 
3. Την πρόσφατη ανακοίνωση της Κ.Ο. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ του ΚΚΕ για το ξεπούλημα του λιμανιού. 
4. Τέλος τη διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=LzL99FHC7jI επίσημα πρακτικά του Δήμου με τη συζήτηση στο Δ.Σ. Ηγουμενίτσας στις 25/2/2019. 

Συνέχεια...

Καραγιάννης: 107 χρόνια από την απελευθέρωση της Παραμυθιάς

Φεβρουαρίου 25, 2020 0
Καραγιάννης: 107 χρόνια από την απελευθέρωση της Παραμυθιάς 

Σήμερα συμπληρώνονται 107 χρόνια από την Κυριακή της 23ης Φεβρουαρίου όπου ο αντισυνταγματάρχης Ηπίτης, μπήκε στην Ελεύθερη πλέον Παραμυθιά, μετά από 480 περίπου χρόνια σκλαβιάς.
Είναι μια μέρα ορόσημο για την πόλη μας, μια μέρα που σηματοδότησε την αναγέννηση της Παραμυθιάς και την πορεία της σε μια νέα εποχή, αν και για τα επόμενα 9 χρόνια η Ελλάδα βρισκόταν σε εμπόλεμη κατάσταση οι άντρες ήταν στρατευμένοι και η φτώχεια απλωμένη.
Χρέος μας είναι να διατηρούμε την ιστορική μνήμη και να την μεταλαμπαδεύουμε στις νέες γενιές και γι'αυτό, η ημέρα της απελευθέρωσης της Παραμυθιάς στους βαλκανικούς πολέμους, θα θεσπιστεί ως ημέρα γιορτής για όλο το δήμο μας. Μια ημέρα υπερηφάνειας και τιμής για τους προγόνους μας, συμπατριώτες μας και μη, που έδωσαν την ζωή τους για την Ελευθερία.

Θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες ώστε η 23η Φεβρουαρίου, να χαρακτηριστει ως Δημόσια Εθνική Εορτή για τον Δήμο μας, ελπίζοντας πως το σχετικό ΦΕΚ του Υπουργείου Εσωτερικών, θα δημοσιευτεί πριν τον εορτασμό του 2021. Να γιορτάζουμε πανηγυρικά και τη δική μας απελευθέρωση από τον Οθωμανικό ζυγό. Γιατί θέλουμε να ανήκουμε στις κοινωνίες, οι οποίες παρότι μικρές σε έκταση, είναι υπερήφανες και διατηρούν και χαράσσουν την ιστορική ταυτότητα, διαχειριζόμενες το παρελθόν με άποψη, σεβασμό άλλα και μεταφέροντας στις νέες γενιές, τα μηνύματα και τα ιδανικά των προγόνων μας.
Να πραγματοποιούμε έναν εορτασμό, που θα εκπέμπει ύμνους άλλα και λογισμούς.
Συνέχεια...

Παραμυθιά: Στάση εργασίας και σήμερα στο Δημαρχείο για τους απλήρωτους εργαζόμενους του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι"

Φεβρουαρίου 25, 2020 0
Παραμυθιά: Στάση εργασίας και σήμερα στο Δημαρχείο για τους απλήρωτους εργαζόμενους του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι"

2ώρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας την Δευτέρα 24 την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 από τις 11.00 πμ ως 13.00 μμ και συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο του Δήμου Σουλίου 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Σουλίου που αφήνει απλήρωτος τους εργαζόμενους του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι"  για χρονικό διάστημα, που έχει πλέον αγγίξει τους τρεις μήνες, χωρίς να ενδιαφέρεται αν μπορούν να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειές τους. 
Οι εργαζόμενοι του Βοήθεια στο Σπίτι του Νομού Θεσπρωτίας, κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι, νοσηλευτές, οικογενειακοί βοηθοί προσφέρουνε τις υπηρεσίες τους σε ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ του νομού μας. Η επιτυχία του «Βοήθεια στο Σπίτι» οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στους εργαζομένους οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια δώσανε τα μέγιστα των προσπαθειών τους, εργαστήκανε με συνέπεια δημιουργώντας μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. 

Δυστυχώς, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να αποδοκιμάσουμε την στάση της δημοτικής αρχής του Δήμου Σουλίου. Το θέμα απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης Ιανουαρίου 2020 μετά από σχετικό αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας χωρίς να δοθεί λύση. 

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (19 Φεβρουαρίου 2020) ο Σύλλογος Εργαζομένων επανήλθε ζητώντας εκ νέου συζήτηση του θέματος επικαλούμενος σχετικό νόμο τον όποιο κατέθεσε στο προεδρείο. Τελικώς το θέμα δεν μπήκε σε συζήτηση ύστερα από ψηφοφορία. 
Η δημοτική αρχή ψάχνει για άλλοθι, όχι μόνο αρνείται να λύσει πάγια και σοβαρά ζητήματα των εργαζομένων, αλλά ουσιαστικά απειλεί και εκβιάζει τους εργαζόμενους, καλώντας τους να συνεχίσουν να κάνουν υπομονή και να υποστούν για μια ακόμη φορά τις συνέπειες προβλημάτων που δεν τα δημιούργησαν οι ίδιοι, να συνεχίσουν να σκύβουν το κεφάλι χωρίς να διαμαρτύρονται και να δουλεύουν χωρίς να ξέρουν το αν και πότε θα πληρωθούν. 
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και δηλώνουμε ότι θα κάνουμε οτιδήποτε για να μπορέσουν να πληρωθούν οι συνάδελφοι τα δεδουλευμένα τους. Δεν είναι υπόθεση μόνο των εργαζομένων στο Βοήθεια στο Σπίτι. Αφορά κάθε εργαζόμενο και κανείς δεν πρέπει να μείνει μόνος του. 
Η αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει κάθε εργατική – λαϊκή οικογένεια πρέπει να βρει ενιαία απάντηση από τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για να ανατραπεί. 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας προκηρύσσει 2ώρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας την Δευτέρα 24 την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 από τις 11.00 πμ ως 13.00 μμ και συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο του Δήμου Σουλίου όπου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας, για συμπαράσταση στους συναδέλφους, για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους. 

Απαιτούμε: 
· Την άμεση καταβολή των οφειλόμενων δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην εξαθλίωση και αυτοί και οι οικογένειές τους. 
· Την υλοποίηση της δέσμευσης της σημερινής κυβέρνησης για οριστική τακτοποίηση όλων των εργαζομένων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». 

Για το Δ.Σ. 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ               ΓΚΑΜΠΡΕΛΑ ΕΡΙΚΕΤΗ 

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Μετέφεραν με φορτηγό 800 κιλά χασίς (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Φεβρουαρίου 25, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Μετέφεραν με φορτηγό 800 κιλά χασίς (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Πάνω από -793- κιλά κάνναβης εντοπίστηκαν κρυμμένα και κατασχέθηκαν σε φορτηγό αυτοκίνητο, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας 
Για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες το πρωί στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας δύο ημεδαποί, άνδρας – γυναίκα, κατηγορούμενοι για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους στην εγχώρια παράνομη αγορά 
Οι δράστες μετέφεραν την παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών μέσα σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο κάτω μέρος της καρότσας του οχήματος 

Πάνω από -793- κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντοπίστηκαν κρυμμένα και κατασχέθηκαν σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο ημεδαποί, άνδρας – γυναίκα, ως οδηγός και συνοδηγός αντίστοιχα. 
Η σύλληψή τους έγινε χθες 24/2/2020 νωρίς το πρωί στην Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας. 

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους στην εγχώρια παράνομη αγορά. 
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την αποτροπή εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί, σήμερα νωρίς το πρωί στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες. 

Σε επισταμένη έρευνα που ακολούθησε στο όχημα, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο κάτω μέρος της καρότσας του οχήματος, (759) δέματα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (793) κιλών και (770) γραμμαρίων. 
Όπως προέκυψε από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, οι δύο κατηγορούμενοι θα μετάφεραν την παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών ουσιών σε περιοχή της Αττικής, ενώ ως αμοιβή θα λάμβαναν το χρηματικό ποσό των -5.000- ευρώ. 

Συνολικά κατασχέθηκαν: 
(759) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (793) κιλών και (770) γραμμαρίων, 
μικροποσότητα κάνναβης αναμεμειγμένης με καπνό, που βρέθηκε στην καμπίνα του οχήματος, 
το φορτηγό, ιδιοκτησίας του δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών, 
το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ, 
κινητό τηλέφωνο. 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας. 
(ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)
https://www.facebook.com/gadpipirou/videos/236945483974912/
Συνέχεια...

Σήμερα στο Καστρί η κηδεία της Κυριακής Μπάρμπα

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα