03/17/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σουλίου για τις μονάδες Βιορευστών/Βιομάζας

Μαρτίου 17, 2021 0
Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σουλίου για τις μονάδες Βιορευστών/Βιομάζας

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ο.Μ. ΣΟΥΛΙΟΥ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η χωροθέτηση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε μόνο στους επενδυτές. Οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να έχουν λόγο μέσα από τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους στο Δήμο και στην Περιφέρεια. Η αυτοδιοίκηση είναι το δημοκρατικό ανάχωμα των πολιτών για ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητά τους. Σήμερα είναι οι μονάδες βιορευστών/βιομάζας, αύριο είναι η εγκατάσταση ανεμογεννητριών (Αιολικοί Σταθμοί Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας/ΑΣΠΗΕ) στα βουνά του Σουλίου και αλλού και σημειώνουμε την συνεχιζόμενη ανάπτυξη φωτοβολταικών πάρκων στην πεδιάδα υψηλής παραγωγικότητας του Δήμου μας.

Η Κυβέρνηση ΝΔ με τον αντιπεριβαλλοντικό νόμο (Ν.4685/2020) που έφερε, και με το πρόσχημα της «απλοποίησης» της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, υποβάθμισε τη δημόσια διαβούλευση και τις διαδικασίες γνωμοδότησης φορέων, ενώ πολιτικοποίησε, για προφανείς λόγους, τη διαδικασία εξέτασης φακέλων που παραπέμπονται στο Κεντρικό και τα Περιφερειακά Συμβούλια Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης. Αποτέλεσμα είναι να υπάρχει άναρχη έκρηξη αδειοδοτήσεων εγκατάστασης ΑΠΕ που ξεσηκώνουν αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Δήμου Σουλίου συμπαραστέκεται ενεργά στις πρωτοβουλίες των κατοίκων της περιοχής μας, που εναντιώνονται στην εγκατάσταση και λειτουργία των μονάδων βιορευστών/βιομάζας, καθώς υπάρχουν εύλογες αναπάντητες ανησυχίες για το πόσο τηρούνται οι προϋποθέσεις προστασίας που θέτει η νομοθεσία.

Η κλιματική αλλαγή είναι παρούσα και οι επενδύσεις στις ΑΠΕ είναι αναγκαία προϋπόθεση για τη μετάβαση και την επίτευξη του Εθνικού στόχου για καθαρή ενέργεια. Είμαστε ΥΠΕΡ των επενδύσεων σε ΑΠΕ στην περιοχή μας, αρκεί να γίνεται σεβαστή η γνώμη των Τοπικών Κοινοτήτων και του Δήμου, να υπάρχει εγκεκριμένο χωροταξικό πλαίσιο και να προστατεύεται το περιβάλλον. Η δημιουργία μιας ή περισσότερων ενεργειακών κοινοτήτων με τη συμμετοχή του Δήμου, του ΤΟΕΒ και επαγγελματιών με επιχειρηματική δραστηριότητα που έχει περιβαλλοντικό αποτύπωμα, θα είναι η αρχή μιας φιλόδοξης προσπάθειας. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να λαμβάνονται υπόψη προϋπάρχουσες δραστηριότητες που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή μας, όπως ο αγροτουριστικός κλάδος με καθαρούς κανόνες ώστε να μην αποβαίνει η μία αναπτυξιακή δραστηριότητα εις βάρος της άλλης.

Συνέχεια...

Spot του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας για την αυτοκινητοπορεία του Σαββάτου (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαρτίου 17, 2021 0

Spot του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας για την αυτοκινητοπορεία του Σαββάτου (ΒΙΝΤΕΟ) 

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ - ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟ  ΣΑΒΒΑΤΟ στις  20/3

ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ
Συνέχεια...

Σειρά ερωτημάτων προς την ΕΕΤΤ από τον Μάριο Κάτση (+ΒΙΝΤΕΟ)

Μαρτίου 17, 2021 0
Σειρά ερωτημάτων προς την ΕΕΤΤ από τον Μάριο Κάτση (+ΒΙΝΤΕΟ)

Σειρά ερωτημάτων προς την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) από τον Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Μάριο Κάτση

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε 16/3/21 στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, σχετικά με την Έκθεση Πεπραγμένων, έτους 2019, της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), τοποθετήθηκε ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Μάριος Κάτσης.

Ο Βουλευτής έθεσε σειρά ζητημάτων προς την ΕΕΤΤ, ξεκινώντας αρχικά από τον αποκλεισμό χιλιάδων μαθητών από την τηλεκπέδευση. «Κανείς δε μπορεί να ξεχάσει τις εικόνες με τους μαθητές ορεινών περιοχών να κάνουν μάθημα από ένα κινητό στο καφενείο του χωριού ή μέσα σε κρεοπωλεία. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν σχολεία χωρίς επαρκή εξοπλισμό και με συνδέσεις ίντερνετ που δε σηκώνουν πάνω από μία συνεδρία τηλεκπαίδευσης. Η κυβέρνηση μετά από την πίεση μας, έταξε λάπτοπ και τάμπλετ στους μαθητές τα οποία τελικά δεν έχει δώσει ακόμα και σήμερα, που έχουμε φτάσει στον Μάρτιο του 2021».

Ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, συνέχισε αναφέροντας τα προβλήματα που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν τα δίκτυα έπειτα από έντονα καιρικά φαινόμενα, αλλά και κατά τη διάρκεια της πανδημίας όπου πιέστηκαν ιδιαίτερα. «Στα έντονα καιρικά φαινόμενα και στις φυσικές καταστροφές παρατηρείται συχνά ότι το δίκτυο του ίντερνετ είναι ένα από τα πρώτα που καταρρέουν. Και παίρνει κρίσιμο χρονικό διάστημα για να επανέλθει. Επίσης η πανδημία ανέδειξε το γεγονός ότι τα όρια χωρητικότητας του δικτύου είναι περιορισμένα, ειδικά όταν είναι αυξημένος ο συντελεστής ταυτοχρονισμού των χρηστών.

Απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της ΕΕΤΤ που βρισκόταν στην αίθουσα, ο Μάριος Κάτσης του ζήτησε να τοποθετηθεί σχετικά με το ότι η Ελλάδα έχει το ακριβότερο και το αργότερο ίντερνετ στην Ευρώπη, και να προτείνει τα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε να αντιστραφεί αυτή η κατάσταση. «Οι Έλληνες πολίτες δίνουν μεγάλο ποσοστό του εισοδήματος τους για να πληρώσουν υπηρεσίες ίντερνετ. Συγκεκριμένα η Ελλάδα είναι 2η ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ ως ποσοστό του κόστους του ίντερνετ σε σχέση με το κατά κεφαλήν εισόδημα. Ταυτόχρονα έχουμε και το πιο αργό ίντερνετ. Με ταχύτητα που φτάνει τα 31.89Mbps, βρισκόμαστε στην 64η θέση γρήγορου ίντερνετ σύμφωνα με έρευνα της Circle Loop. Και στα mobile data το ίδιο σκηνικό. Φαίνεται πως η απελευθέρωση της αγοράς τηλεπικοινωνιών και η πλήρης απουσία του κράτους, σε συνδυασμό με στρεβλώσεις στον ανταγωνισμό έχουν οδηγήσει σε αυτό το αποτέλεσμα».

Ως προς την διείσδυση της ευρυζωνικότητας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ζήτησε από την ΕΕΤΤ να δώσει στοιχεία για την πορεία υλοποίησης των εγκαταστάσεων δικτύων νέας γενιάς, καθώς «είναι πολύ σημαντικός παράγοντας στην οικονομία με πολλαπλασιαστική ισχύ», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Σχολιάζοντας το Ψηφιακό Μέρισμα ΙΙ, ο Μάριος Κάτσης, τόνισε πως «πλέον η επίγεια ψηφιακή ευρυεκπομπή, δηλαδή τα τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικά και περιφερειακά, μεταφέρονται σταδιακά σε άλλες συχνότητες. Όμως σε αντίθεση με άλλες χώρες της ΕΕ δεν γίνεται ταυτόχρονα η απόδοση του 2ου Ψηφιακού Μερίσματος, με τη μετάβαση στο νέο πρότυπο επίγειας ψηφιακής εκπομπής, δηλαδή στο DVB-T2/HEVC. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες εισπράττουν χειρότερη ποιότητα εικόνας high definition. Οι πάροχοι δικτύου τηλεόρασης στη χώρα είναι δύο. Η ΕΡΤ και η DIGEA. H EΡΤ επί ΣΥΡΙΖΑ επένδυσε και προμηθεύτηκε πομπούς που υποστηρίζουν το DVBT2 ενώ η DIGEA όχι, καθώς παίρνει συνεχώς παρατάσεις μέχρι να συμμορφωθεί. Οι πολίτες όμως κυρίως της επαρχίας έχουν κακή ποιότητα εικόνας και τα περιφερειακά κανάλια υποφέρουν».

Σχετικά με τις ταχυμεταφορές, ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανέφερε ότι «οι υπηρεσίες ταχυμεταφορών κατέρρευσαν και στο δεύτερο lockdown, παρά το γεγονός ότι οι εταιρείες συμπεριλαμβανομένης και της δημόσιας επιχείρησης των ΕΛΤΑ Courier, μας διαβεβαίωναν ότι έπειτα από το πρώτο lockdown, προχώρησαν σε αναπτυξιακές παρεμβάσεις για να αυξήσουν τις δυνατότητες εξυπηρέτησης μεγάλου όγκου παραγγελιών. Χιλιάδες καταγγελίες καταναλωτών καταγράφηκαν, αλλά και καταγγελίες για εργασιακή εξουθένωση των υπαλλήλων του κλάδου».

Κλείνοντας την τοποθέτηση του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, έθιξε το ζήτημα της Καθολικής Υπηρεσίας. «Με τις μεταβολές που προώθησε και υλοποιεί η κυβέρνηση, μετέτρεψε αστικά δρομολόγια σε αγροτικά, και αγνόησε τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες σε περιοχές όπως τα νησιά, δημιουργώντας στην πράξη μεγάλα προβλήματα με τις διανομές στην περιφέρεια της χώρας, ξεσηκώνοντας έντονες αποδοκιμασίες από τους πολίτες και την τοπική αυτοδιοίκηση. Με την παράλληλη συρρίκνωση των ΕΛΤΑ που συντελείται από την κυβέρνηση, φτάσαμε να έχουμε ζητήματα σε ολόκληρη τη χώρα σχετικά με την έγκαιρη λήψη της αλληλογραφίας, των συντάξεων, των υποχρεώσεων, των οφειλών, των ρυθμίσεων, και του περιφερειακού τύπου».

(ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)


Συνέχεια...

Θεσπρωτία: 17 πρόστιμα χθες για μετακινήσεις και μάσκες

Μαρτίου 17, 2021 0
Θεσπρωτία: 17 πρόστιμα χθες για μετακινήσεις και μάσκες

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο

Στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (16-03-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (87) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

74 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ, ως εξής:
· 16 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 13 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· 28 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 17 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

13 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· 3 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 4 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και
· 6 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

Συνέχεια...

4 νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 3.465 σε όλη τη χώρα με 56 θανάτους και 630 διασωληνωμένους

Μαρτίου 17, 2021 0
4 νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 3.465 σε όλη τη χώρα με 56 θανάτους και 630 διασωληνωμένους

Κρούσματα στην Ήπειρο το τελευταίο 24ωρο, ανά Περιφερειακή Ενότητα
Π.Ε. Άρτας 9
Π.Ε. Θεσπρωτίας 4
Π.Ε. Ιωαννίνων 30
Π.Ε. Πρέβεζας 8

Ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.465, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 227.247 (ημερήσια μεταβολή +1.5%), εκ των οποίων 51.6% άνδρες.  Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 75 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.966 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 56, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.252 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 630 (67.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 81.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.516 ασθενείς. Οι εισαγωγές2 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 406 (ημερήσια μεταβολή -8.97%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 449 ασθενείς.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).
Συνέχεια...

Πέθανε 83χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Φιλιατών με covid-19

Μαρτίου 17, 2021 0
Πέθανε 83χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Φιλιατών με covid-19

Κατέληξε αργά το απόγευμα της Τρίτης 83χρονος που νοσηλεύονταν την τελευταία εβδομάδα στη Μονάδα Λοιμωδών του νοσοκομείου Φιλιατών. Ο άτυχος ηλικιωμένος είχε υποκείμενα νοσήματα ενώ δεν είχε εμβολιαστεί.

Εν τω μεταξύ στο 100% των δυνατοτήτων της λειτουργεί η μονάδα λοιμωδών του Νοσοκομείου με 13 νοσηλευόμενους, ενώ πλήρης είναι και η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας με δύο διασωληνωμένους ασθενείς, ενώ πλέον ασθενείς διακομίζονται στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων.

ΠΗΓΗ: www.ertnews.grΣυνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα