01/08/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

Αύριο η εκλογή νέων προεδρείων Δημοτικών Συμβουλίων και Επιτροπών στους 3 Δήμους της Θεσπρωτίας και στην Περιφέρεια

Ιανουαρίου 08, 2022 0
Αύριο η εκλογή νέων προεδρείων Δημοτικών Συμβουλίων και Επιτροπών στους 3 Δήμους της Θεσπρωτίας και στην Περιφέρεια

Αύριο Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία εκλογής νέων Προεδρείων στα Δημοτικά Συμβούλια των 3 Δήμων της Θεσπρωτίας.

Ταυτόχρονα θα οριστούν εκ νέου και οι σχηματισμοί των Οικονομικών Επιτροπών και των Επιτροπών Ποιότητας Ζωής.

Το ίδιο ισχύει και για το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου και τις αντίστοιχες επιτροπές.

Οι συνεδριάσεις θα είναι σχεδόν ταυτόχρονες 11-12 το πρωί. Μεγάλες εκπλήξεις δεν αναμένονται. Τους νέους Προέδρους Συμβουλίων και Επιτροπών θα ανακοινώσουμε αύριο το μεσημέρι...!

Συνέχεια...

Πρόστιμα σε όλη την Ήπειρο για μάσκες και για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας σε κατάστημα

Ιανουαρίου 08, 2022 0
Πρόστιμα σε όλη την Ήπειρο για μάσκες και για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας σε κατάστημα

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο

Στο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (6-1-2022) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά 29 παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

26 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ, ως εξής:
-4- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
-3- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
-16- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
-3- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

3 παραβάσεις σχετικά με τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων, με την επιβολή των παρακάτω προστίμων:

2 πρόστιμα των 300 ευρώ σε πελάτες καταστημάτων για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση αποστάσεων, ως εξής:
-1- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και
-1- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

Πρόστιμο 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων για παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Συνέχεια...

Σκάνδαλο στις πορθμειακές εταιρίες Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας

Ιανουαρίου 08, 2022 0
Σκάνδαλο στις πορθμειακές εταιρίες Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας

Ομολόγησαν ότι είχαν στήσει καρτέλ για τον έλεγχο των τιμών των εισιτηρίων!!!

Ένα σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων, που πέρασε στα ψιλά ελάχιστων ΜΜΕ, αφορά τη συγκρότηση καρτέλ στην Πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας με την άμεση εμπλοκή ναυτιλιακών εταιριών που εδώ και πολλά χρόνια έχουν δρομολογημένα πλοία!
Θύματα αυτού του επαίσχυντου καρτέλ ήταν χιλιάδες επιβάτες που διακινούνταν με τα Πορθμειακά πλοία αυτών των εταιριών και οι ιδιοκτήτες οχημάτων παντός τύπου που περνούσαν με τα πλοία αυτά!
Αποδείχθηκε ότι οι επικοινωνιακές τρακατρούκες όλων των κυβερνήσεων περί ελεύθερου ανταγωνισμού είναι σαπουνόφουσκες χωρίς την παραμικρή αξία!

Τι συνέβη στη γραμμή;

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού (ΓΔΑ) διενεργήθηκε προκαταρκτική έρευνα και κινήθηκε αυτεπάγγελτη διαδικασία για την εξέταση των συνθηκών ανταγωνισμού στην Πορθμειακή σύνδεση του λιμένα Ηγουμενίτσας με την νήσο Κέρκυρα.
Στις 9/7/2020 κλιμάκιο της ΓΔΑ πραγματοποίησε επιτόπιο έλεγχο (μετά από καταγγελία) στην έδρα των εταιριών: Κοινοπραξία πλοίων Κέρκυρας και στην Κοινοπραξία πλοίων Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας – Παξών.

Στη συνέχεια προκειμένου να συλλεχθούν και να αξιολογηθούν τα στοιχεία του ελέγχου ελήφθησαν ανωμοτί καταθέσεις από τους νόμιμους εκπροσώπους των παραπάνω κοινοπραξιών και τους εστάλησαν πλήθος ερωτημάτων για απάντηση.

Με βάση την έρευνα της υπηρεσίας υπήρξαν άμεσες και έμμεσες επαφές μεταξύ των δύο ανταγωνιστριών επιχειρήσεων ως προς την συμπεριφορά τους για την Πορθμειακή σύνδεση Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα που αφορούσε την διαμόρφωση των τιμών των εισιτηρίων αλλά και τις δηλώσεις δρομολογίων των Κοινοπραξιών!!!

Η υπηρεσία κατέληξε με ακλόνητα και αδιάψευστα στοιχεία ότι οι εταιρείες KERKYRA LINES και KERKYRA SEAWAYS προέβησαν σε ένα κοινό σχέδιο καθορισμού κατώτατων τιμών εισιτηρίων και κατανομής αγορών (με ορισμό του αριθμού των δρομολογίων μεταξύ τους) και διαμόρφωσης από κοινού αποδεκτού προγράμματος δρομολογίων για το μέλλον στην αγορά Πορθμειακής σύνδεσης Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα.

Στόχος αυτής της καρτελικής σύμπραξης ήταν η διαμόρφωση τιμών σε διαφορετικά επίπεδα από αυτά στα οποία θα είχαν διαμορφωθεί υπό συνθήκες πραγματικού ανταγωνισμού και η κατανομή πελατών μεταξύ τους!!
Οι ανωτέρω παραβάσεις έχουν ως ημερομηνία έναρξης τις 24/1/2019 και ως ημερομηνία λήξης την 9/7/2020, περίοδο που ελέγχθηκε από την ΓΔΑ στις έδρες των αναφερόμενων εταιριών – κοινοπραξιών.

Οι εμπλεκόμενες εταιρίες αφού πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη, προκειμένου να
ελαφρύνουν την θέση τους ομολόγησαν γραπτώς την άθλια πρακτική τους και με τον τρόπο αυτό τους επιβλήθηκαν μειωμένα πρόστιμα κατά 15%.
Συγκεκριμένα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν ήταν για την Κοινοπραξία πλοίων Κέρκυρας το ποσόν 189.972 ευρώ και για την Κοινοπραξία πλοίων Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας – Παξών το ποσόν των 134.892,0 (Σύνολο προστίμων: 324.864 ευρώ).

Σχόλιο ΠΕΝΕΝ

Το πρόστιμο «χάδι» της Επιτροπής Ανταγωνισμού δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να λειτουργήσει ούτε αποτρεπτικά ούτε να βάλει φρένο στην εφοπλιστική ασυδοσία.
Συνιστούμε στην «Επιτροπή Ανταγωνισμού» να στραφεί και προς την κατεύθυνση της Ακτοπλοΐας διότι και εδώ δεν είναι όλα καλώς καμωμένα….
Αξιοπερίεργο είναι το γεγονός γιατί άφησε αναπάντητο η ΓΔΑ το φλέγον ερώτημα: Το ΥΕΝ και οι τοπικές λιμενικές αρχές Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας τίποτα δεν αντιλήφθηκαν τόσο καιρό για το «έγκλημα»;

Με βάση τα παραπάνω αποκαλυπτικά στοιχεία, δικαιώνεται η πάγια θέση της ΠΕΝΕΝ ότι η παράδοση των Ακτοπλοϊκών και Πορθμειακών γραμμών στην ιδιωτική πρωτοβουλία (εφοπλιστές) αποτελεί πλήγμα για τους χρήστες των θαλάσσιων συγκοινωνιών όπως επίσης και για τα Ναυτεργατικά δικαιώματα.

Τα σχετικά προπαγανδιστικά τερτίπια των αστικών κυβερνήσεων και πολιτικών περί ελευθέρας αγοράς, υγειούς ανταγωνισμού στον ευαίσθητο νευραλγικό και βαθιά κοινωνικό τομέα των Ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών αποδείχνεται καθημερινά ότι εκείνο που διασφαλίζουν είναι μόνο την άνοδο των κερδών των εφοπλιστών!

Η λύση για ασφαλείς και ποιοτικά αναβαθμισμένες συγκοινωνίες και υπηρεσίες με χαμηλό κόστος για τους χρήστες στις Ακτοπλοϊκές και Πορθμειακές γραμμές είναι το πέρασμά τους στον δημόσιο τομέα με λαϊκό και κοινωνικό έλεγχο με σύγχρονα πλοία που θα καλύπτουν πλήρως την ανάγκη των νησιωτών, των λαϊκών οικογενειών και θα κάνουν σεβαστά τα Ναυτεργατικά δικαιώματα.
Το δημόσιο έχει δώσει την τελευταία 15ετία 1,25 δις ευρώ ως επιδότηση στους Ακτοπλόους εφοπλιστές, ποσόν πολύ μεγαλύτερο από την αξία των πλοίων τους!
Τα συμπεράσματα δικά σας!!!

ΠΗΓΗ: arxipelagos.gr
Συνέχεια...

Τα κρούσματα σήμερα Σάββατο στη Θεσπρωτία

Ιανουαρίου 08, 2022 0

 Τα κρούσματα σήμερα Σάββατο στη Θεσπρωτία

coronavirus-1

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 210
ΠΕ Θεσπρωτίας 147
ΠΕ Ιωαννίνων 563
ΠΕ Πρέβεζας 168
Συνέχεια...