03/21/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

(ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) - Αυτοκινητοπορείες από το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας σε Ηγουμενίτσα και Παραμυθιά

Μαρτίου 21, 2021 0
(ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) - Αυτοκινητοπορείες από το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας σε Ηγουμενίτσα και Παραμυθιά 

Το Ε.Κ.Θ., οργάνωσε με επιτυχία το Σάββατο 20/03/2021 μεγάλη αυτοκινητοπορεία στην Ηγουμενίτσα.


Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες, απαντήσανε, μαζικά, οργανωμένα, αγωνιστικά, ταξικά, στον νέο γύρο επίθεσης που δέχονται.
Ενάντια στο το κλίμα αστυνομοκρατίας και κρατικού αυταρχισμού που είναι νύχι κρέας με την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική.Διεκδίκησαν εδώ και τώρα επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας χωρίς καμία αποζημίωση.
Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς
Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων μας
Καμία περιστολή των συνδικαλιστικών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.


Αντίστοιχη οργανώθηκε και στην περιοχή της Παραμυθιάς


Επισκέφτηκαν επίσης τα χωριά τα χωριά Προδρόμι, Καμίνι, Χοϊκα, Γαρδίκι και Γλυκή που οι κάτοικοι τους βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ενάντια στην κατασκευή εργοστάσιων βιομάζας.

(Δείτε 2 βίντεο από την αυτοκινητοπορεία στην Ηγ/τσα)Συνέχεια...

Παραμυθιά: 4 θετικά δείγματα στα 92 rapid tests σήμερα στο Γαρδίκι

Μαρτίου 21, 2021 0
Παραμυθιά: 4 θετικά δείγματα στα 92 rapid tests σήμερα στο Γαρδίκι

Με τον ικανοποιητικό αριθμό των 92 συμμετοχών, ολοκληρώθηκε, η σημερινή (4η κατά σειρά στο Δήμο Σουλίου) διενέργεια δωρεάν ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) που πραγματοποιήθηκε στο πρώην δημαρχείο Αχέροντα, από το Δήμο Σουλίου σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της paramythia-online.gr, εντοπίστηκαν 4 θετικά δείγματα.

ΠΗΓΗ: www.paramythia-online.gr
Συνέχεια...

Η άνευ όρων αποδοχή του εαυτού μας - Της Αγγελικής Τζοβάρα*

Μαρτίου 21, 2021 0
Η άνευ όρων αποδοχή του εαυτού μας - Της Αγγελικής Τζοβάρα*

Αν και σχετίζονται, η αποδοχή του εαυτού μας δεν ταυτίζεται με την αυτοεκτίμηση. Ενώ λοιπόν η αυτοεκτίμηση σχετίζεται με το πόσο σημαντικός ή άξιος είναι κανείς, η αποδοχή του εαυτού μας έχει να κάνει μια γενικότερη αίσθηση επιβεβαίωσής του. Όταν μπορούμε να αποδεχτούμε τον εαυτό μας, έχουμε τη δυνατότητα να αγκαλιάσουμε όλες τις όψεις της προσωπικότητάς κι όχι μόνο τις θετικές. Κατά συνέπεια, η αποδοχή του εαυτού μας είναι άνευ όρων, απαλλαγμένη από τυχόν προσόντα και περγαμηνές.

Γενικά, ως παιδιά μπορούμε να αποδεχτούμε τον εαυτό μας στο βαθμό που μας αποδέχονται οι γονείς μας. Η έρευνα έχει δείξει ότι πριν την ηλικία των 8 ετών δεν έχουμε τη δυνατότητα να αναπτύξουμε μια καθαρή και αυτόνομη αίσθηση του εαυτού μας εκτός φυσικά από εκείνη που μεταδόθηκε σε εμάς από τους κηδεμόνες μας. Επομένως, αν οι γονείς μας ήταν ανήμποροι ή απρόθυμοι να επικοινωνήσουν το μήνυμα ότι είμαστε αποδεκτοί, μόνο με αυτόν τον τρόπο θα βλέπαμε τον εαυτό μας. Η θετική αίσθηση που λάβαμε από τους γονείς μας μπορεί να εκπορευόταν αποκλειστικά από το πώς συμπεριφερόμασταν και δυστυχώς μάθαμε ότι πολλές από τις συμπεριφορές μας δεν ήταν αποδεκτές από εκείνους. Συνεπώς, καθορίζοντας τον εαυτό μας με βάση αυτές τις υποκειμενικές συμπεριφορές και ανατροφοδοτήσεις, αναπόφευκτα αισθανόμαστε ανεπαρκείς.

Επιπροσθέτως, οι δυσμενείς αξιολογήσεις των γονέων δύναται πολύ συχνά να προχωρήσουν και πέρα από την αποδοκιμασία συγκεκριμένων συμπεριφορών. Για παράδειγμα, οι γονείς μπορούν να μεταδώσουν στα παιδιά την αίσθηση ότι είμαστε εγωιστές, όχι αρκετά ελκυστικοί, έξυπνοι ή καλοί. Ως αποτέλεσμα αυτού, με το οποίο θα συμφωνούσαν οι ειδικοί ψυχικής υγείας, λαμβάνει χώρα μια συναισθηματική κακοποίηση και τα παιδιά θεωρούν εαυτόν αποδεκτό μόνο υπό όρους και προϋποθέσεις. Ο άνθρωπος μαθαίνει να ερμηνεύει ως αρνητικές, πολλές πλευρές της υπόστασής του με αρνητικά τρόπο, εσωτερικεύοντας με επίπονο τρόπο αισθήματα απόρριψης. Αυτή η τάση της επίκρισης προς τον εαυτό μας, είναι ο πυρήνας των περισσοτέρων προβλημάτων μας ως ενήλικες.

Δεδομένου του πως λειτουργεί ο ψυχισμός μας, είναι σχεδόν αδύνατον να μην φερόμαστε στον εαυτό μας ακριβώς όμως μας μεγάλωσαν. Εάν ο γονέας αντιμετωπίζει το παιδί με κακοποιητικό τρόπο, όταν αυτό ενηλικιωθεί θα βρει κάθε τρόπο να διαιωνίσει αυτόν τον άλυτο και ανείπωτο πόνο απέναντι στον εαυτό του. Αν μας αγνοούσαν, μας κατηγορούσαν ή μας τιμωρούσαν, θα αναπαράξουμε αδιαμφισβήτητα αυτήν την τιμωρητικότητα προς τον εαυτό μας και κάθε φορά που «χτυπάμε» τον εαυτό μας, στην ουσία ακολουθούμε την πεπατημένη των γονιών μας. Λόγω του ότι έπρεπε να βασιστούμε σε εκείνους όταν ήμασταν παιδιά, μη διαθέτοντας κανέναν τρόπο να αμφισβητήσουμε την αρνητική αίσθηση που μας δημιουργούσαν, ήταν δυστυχώς μονόδρομος να αποδεχτούμε ως έγκυρες τις εκτιμήσεις τους για μας.

Η αποδοχή του εαυτού μας άνευ όρων, θα ήταν μια αυτόματη διαδικασία, εάν οι γονείς μας μετέφεραν θετικά μηνύματα για εμάς και μεγαλώναμε σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον. Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι επιβεβλημένο να μάθουμε πώς να επικυρώσουμε τον εαυτό μας, ότι δηλαδή είμαστε αρκετά καλοί όπως είμαστε. Η ευτυχία και η αποδοχή του εαυτού είναι συνοδοιπόροι στο ταξίδι της ζωής. Όσο περισσότερη αυτό-αποδοχή διαθέτει κανείς, τόσο ευκολότερα θα απολαύσει την ευτυχία αφού θα πιστεύει ότι την αξίζει.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο αν κατανοήσουμε και κυρίως συγχωρήσουμε τον εαυτό μας για πράγματα το οποία όσο μεγαλώναμε θεωρούσαμε λανθασμένα, ότι ήταν δική μας ευθύνη, θα αισθανθούμε ελεύθεροι και υγιείς.

* Η Αγγελική Τζοβάρα είναι ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια με ειδίκευση στη γνωσιακή-συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία, τη θεραπεία σχημάτων και τη θεραπεία ζεύγους.

Συνέχεια...

8 νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 1.514 σε όλη τη χώρα με 41 θανάτους και 674 διασωληνωμένους

Μαρτίου 21, 2021 0
8 νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 1.514 σε όλη τη χώρα με 41 θανάτους και 674 διασωληνωμένους

Κρούσματα στην Ήπειρο το τελευταίο 24ωρο, ανά Περιφερειακή Ενότητα
Π.Ε. Άρτας 2
Π.Ε. Θεσπρωτίας 8
Π.Ε. Ιωαννίνων 22
Π.Ε. Πρέβεζας 3

Ανακοίνωση ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.514, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 237.125 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 68 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.757 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 41, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.462 θάνατοι. Το 95.9% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 674 (65.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 81.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.577 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 512 (ημερήσια μεταβολή -0.19%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 481 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: 13 πρόστιμα χθες για μάσκες και μετακινήσεις - "Καμπάνα" σε 8 άτομα στα Γιάννενα για πάρτυ

Μαρτίου 21, 2021 0
Θεσπρωτία: 13 πρόστιμα χθες για μάσκες και μετακινήσεις - "Καμπάνα" σε 8 άτομα στα Γιάννενα για πάρτυ

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο

Στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (20-03-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (89) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

67 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ, ως εξής:
· 11 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 10 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· 36 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 10 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

14 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ, ως εξής:
· 1 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 3 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· 10 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

Επίσης, στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, σύλληψη ημεδαπού και πρόστιμο (3.000) ευρώ για διοργάνωση ιδιωτικής εκδήλωσης σε οικία στην οποία συμμετείχαν άλλα επτά άτομα. Επιπρόσθετα τόσο στον διοργανωτή όσο και στους συμμετέχοντες επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των (900) ευρώ για μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων, μη χρήση μάσκας και παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

Συνέχεια...

Σε απεργία οι εργαζόμενοι στην Εγνατία οδό για την παραχώρηση του αυτοκινητόδρομου

Μαρτίου 21, 2021 0
Σε απεργία οι εργαζόμενοι στην Εγνατία οδό για την παραχώρηση του αυτοκινητόδρομου

Την 1η Απριλίου ημέρα που υποβάλλονται οι δεσμευτικές προσφορές στο πλαίσιο του διαγωνισμού παραχώρησης του οδικού άξονα

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στην Εγνατία Οδό την 1η Απριλίου ημέρα που υποβάλλονται οι δεσμευτικές προσφορές στο πλαίσιο του διαγωνισμού παραχώρησης του οδικού άξονα.

Ο Σύλλογός των Εργαζομένων της Εγνατίας οδού ήταν και συνεχίζει να είναι πλήρως αντίθετος με την παραχώρηση του δρόμου και υποστηρίζει ότι μόνο η δημόσια διαχείριση της οδού προασπίζεται το πραγματικό Δημόσιο Συμφέρον.

Το Δεκέμβριο 2020 δημοσιεύτηκε η επικαιροποιημένη μελέτη του Συλλόγου, υπό την επιμέλεια έγκριτων οικονομολόγων, με την οποία για ακόμη μία φορά, αποδεικνύεται το ανυπόστατο και ατεκμηρίωτο της παραχώρησης.

«Οι εργαζόμενοι της Εγνατίας οδού υπερασπιζόμαστε με την απεργία μας το δικαίωμα των πολιτών να διέρχονται από τον μεγαλύτερο αυτοκινητόδρομο της χώρας με ασφάλεια και οικονομία, χωρίς τα αδικαιολόγητα υψηλά διόδια που θα επιφέρει η σχεδιαζόμενη Παραχώρηση.

Ζητούμε τη ματαίωση του διαγωνισμού, που διεξάγεται κάτω από ειδικές συνθήκες (πανδημία και μειωμένοι κυκλοφοριακοί φόρτοι), οι οποίες θα οδηγήσουν σε χαμηλές οικονομικές προσφορές που δεν συνάδουν με τη αξία του έργου» υπογραμμίζουν σε σχετική ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: www.paramythia-online.gr
Συνέχεια...

Τι ισχύει για τους ναούς και στη Θεσπρωτία...

Μαρτίου 21, 2021 0
Τι ισχύει για τους ναούς και στη Θεσπρωτία...

Με αυστηρά μέτρα επιτράπηκε από την Πολιτική Προστασία η τέλεση λειτουργίας στον καθεδρικό ναό κάθε δήμου για την Κυριακή της Ορθοδοξίας 21 Μαρτίου, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου 25 Μαρτίου και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου 26 Μαρτίου.

Με αναλογία ενός πιστού ανά 25 τ.μ. και με όριο τους 20 πιστούς και με υποχρεωτική χρήση της μάσκας, καθώς και υποχρεωτικό testing με ευθύνη της οικείας ιεράς μητροπόλεως σε ιερείς και ψάλτες.

Σχετικά για το πότε θα επιτραπεί η τέλεση των μυστηρίων των γάμων και βαπτίσεων, επισημαίνεται από τους αρμόδιους ότι «βήμα βήμα σταθμίζουμε τα δεδομένα και θα προχωράμε στην επόμενη μας κίνηση. Είναι πρόχειρο το να βάζουμε χρονοδιαγράμματα για το πότε θα επιτραπούν οι γάμοι και βαπτίσεις ή το άνοιγμα άλλων δραστηριοτήτων. Μένουμε «πιστοί στη βασική μας στρατηγική περί εβδομαδιαίες αξιολόγησης των δεδομένων και λήψη των αποφάσεων».

ΠΗΓΗ: katoci.blogspot.com
Συνέχεια...

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Διαμαρτυρία για την επιβάρυνση των Τραπεζών στις εξοφλήσεις τελών ΓΕΜΗ

Μαρτίου 21, 2021 0
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Διαμαρτυρία για την επιβάρυνση των Τραπεζών στις εξοφλήσεις τελών ΓΕΜΗ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΓΕΜΗ

ΠΡΟΣ
Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Γεν. Γραμ. Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή
Π. Σταμπουλίδη

Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος
Πρόεδρο
Κ. Μίχαλο

Αξιότιμοι Κύριοι
Επικοινωνούμε μαζί σας καθώς υπέπεσε στην αντίληψή μας, κατόπιν διαμαρτυριών μελών του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, ότι το τελευταίο διάστημα οι Τραπεζικοί Οργανισμοί έθεσαν σε εφαρμογή αφενός οικονομική επιβάρυνση κι αφετέρου εμπόδια για την εξόφληση των τελών ΓΕΜΗ.

Η οικονομική επιβάρυνση που αναφέρουμε, αφορά ποσό από 1,50 έως και 2,80€ ανά τέλος ΓΕΜΗ, και τα εμπόδια αφορούν τόσο το γεγονός ότι η εξόφληση των Τελών δεν μπορεί πλέον να πραγματοποιηθεί μέσω των μηχανημάτων συναλλαγών APS, όσο και ότι ορισμένοι τραπεζικοί Οργανισμοί δεν εξυπηρετούν εξοφλήσεις εάν ο συναλλασσόμενος δεν είναι πελάτης της τράπεζας και δεν διαθέτει λογαριασμό σε αυτήν.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η δυνατότητα αξιοποίησης της τεχνολογίας ηλεκτρονικής τραπεζικής (ebanking), δεν είναι εφικτή για μεγάλο αριθμό επιχειρηματιών, είτε διότι δεν κατέχουν τις ανάλογες γνώσεις ή τον κατάλληλο εξοπλισμό ή ακόμη και ικανή σύνδεση διαδικτύου (λόγω εγκατάστασης σε χωριά του ορεινού όγκου της παραμεθορίου), είτε διότι ηλικιακά δεν δύνανται να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ψηφιακές απαιτήσεις, είναι αντιληπτό ότι τα προαναφερόμενα εμπόδια και επιβαρύνσεις δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερη δυσκολία και εύλογη δυσφορία, στην πολύ σκληρά πληττόμενη μικρή και πολύ μικρή επιχειρηματικότητα.

Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη των τραπεζικών οργανισμών για την εμφάνιση κερδών και φυσικά το γεγονός ότι δεν αποτελούν οργανισμούς κοινής ωφελείας, πλην όμως δεν μπορούμε και να παραβλέψουμε αφενός τα οφέλη που μπορεί να αποκτήσει (άμεσα ή έμμεσα) ένας οργανισμός από την προσέλευση ενός σημαντικού αριθμού πελατών στα καταστήματά του, κι αφετέρου το γεγονός ότι όλοι οι συναλλασσόμενοι, ως επιχειρηματίες υπόχρεοι διατήρησης επαγγελματικού τραπεζικού λογαριασμού, αποτελούν ήδη πελάτες των οργανισμών τους.

Θεωρούμε ότι τόσο τα προαναφερόμενα εμπόδια και το ύψος της επιβάρυνσης, όσο και η επιβάρυνση αυτή καθεαυτή, την συγκεκριμένη χρονική περίοδο που η επιχειρηματικότητα ευρίσκεται σε ουσιαστική παύση, όχι μόνο δεν εξυπηρετεί συγκεκριμένες στοχοθεσίες, αλλά προσθέτει επιπλέον προβλήματα και δυσχέρειες στην καθημερινότητα του επιχειρηματία.

Παρακαλούμε να εξετάσετε τα ανωτέρω, και λαμβάνοντας υπόψη τις φυσικές κι εύλογες, προαναφερόμενες αδυναμίες αξιοποίησης της ηλεκτρονικής τραπεζικής από όλους τους επιχειρηματίες, να ενεργήσετε το συντομότερο δυνατό για την ανάκληση εφαρμογής των ανωτέρω τακτικών από τους τραπεζικούς οργανισμούς, προκειμένου να επέλθει η δέουσα ομαλότητα, για το συγκεκριμένο ζήτημα, στην επιχειρηματική κοινότητα της χώρας.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Αλέξανδρος Πάσχος
Συνέχεια...

Εντάχθηκε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα η ανάπλαση κεντρικού τμήματος οικισμού Ν. Σελεύκειας

Μαρτίου 21, 2021 0
Εντάχθηκε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα η ανάπλαση κεντρικού τμήματος οικισμού Ν. Σελεύκειας

Εντάχθηκε η πρόταση του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης 63.1-CLLD.3 (AAA ΟΠΣ ΕΣΠΑ 4058), της Πράξης «Ανάπλαση κεντρικού τμήματος οικισμού Ν. Σελεύκειας» συνολικού προϋπολογισμού 299.999,81€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Ηγουμενίτσας (ΑΔΑ: Ω5Χ146ΜΗ4Ψ-ΩΑΨ).

Το έργο αφορά στην ανάπλαση κεντρικών οδών στον πολεοδομημένο οικισμό της Νέας Σελεύκειας του Δήμου Ηγουμενίτσας με τη δημιουργία πεζόδρομων, νησίδων πρασίνου, σημείων στάσεων για αναψυχή και ξεκούραση, λωρίδων στάθμευσης οχημάτων.

Κύριος στόχος του έργου είναι η επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που δημιουργούνται, λόγω της διέλευσης μεγάλων οχημάτων διεθνών μεταφορών καθώς και η αναβάθμιση του οικισμού και η δημιουργία ενός βιώσιμου αστικού περιβάλλοντος.
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα