10/25/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Θεσπρωτία: Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Πασιάκος..!

Οκτωβρίου 25, 2023 0
Θεσπρωτία: Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Πασιάκος..!

Πρόωρα έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 64 ετών, ο Μιχάλης Πασιάκος από τη Σαγιάδα. Ένας ιδιαίτερος άνθρωπος, μια ξεχωριστή προσωπικότητα που άφησε ανεξίτηλη προσφορά στα πολιτιστικά πράγματα της Θεσπρωτίας.

Ένας επίμονος ιστορικός ερευνητής, ακούραστος εργάτης για τη διάσωση και ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Μοναχικός διαβάτης στα χνάρια των ιστορικών διαδρομών της Θεσπρωτικής γης...! Επί δεκαετίες, με επιμονή και αγέρωχο πνεύμα, έψαχνε το αποτύπωμα των προγόνων.

Από σπάνια ιστορικά έγγραφα και χάρτες, πίνακες ζωγραφικής και σχέδια, γραμματόσημα και φωτογραφίες, κατάφερε να διασώσει και να φέρει στο φως, σπουδαία ιστορικά τεκμήρια που αφορούσαν τη Θεσπρωτία...!

Γιατί στα ερείπια των κτιρίων έβλεπε ζωή, στα "παλιοσίδερα" που μάζευε από τα σκουπίδια αντίκριζε το χρυσάφι της ιστορικής τους αξίας...!

Ιστορικός ερευνητής και παθιασμένος μελετητής, αφήνει προσφορά που ίσως λίγοι Θεσπρωτοί γνωρίζουν!

Του οφείλουμε πολλά!

Και όπως ήταν ξεχωριστός σε όλα του, έτσι μοναδική ήταν και η παρέα του. Κάθε συζήτηση με το Μιχάλη, αποτελούσε σεμινάριο και μάθημα ζωής...!

Γι' αυτούς και άλλους χίλιους λόγους, θα μας λείψει!

Καλή αντάμωση Μιχάλη!

Στην οικογένειά του, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια!

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 5 το απόγευμα στη λατρεμένη του, Σαγιάδα!Συνέχεια...

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για το λουκέτο στο ΕΛΤΑ Μαργαριτίου...

Οκτωβρίου 25, 2023 0
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για το λουκέτο στο ΕΛΤΑ Μαργαριτίου...

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Σχετικά με την απόφαση αναστολής λειτουργίας του Υποκαταστήματος
των ΕΛΤΑ στo Μαργαρίτι

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, εκφράζει ομόφωνα την κατηγορηματική του αντίθεση στο κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στο Μαργαρίτι και υπερασπίζεται το δικαίωμα των κατοίκων της Δ.Ε. Μαργαριτίου να μπορούν να έχουν επί τόπου, πλήρεις και αποτελεσματικές ταχυδρομικές και λοιπές συναφείς συναλλακτικές – χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Για το λόγο αυτό είμαστε κάθετα αντίθετοι στην αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος ΕΛΤΑ Μαργαριτίου, γιατί αυτή η απόφαση είναι ενάντια στα συμφέροντα των κατοίκων της περιοχής.

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία και διαφωνία μας για την επιλογή αυτή και καλούμε τη διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ. και την Κυβέρνηση μέσω του εποπτεύοντος Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, να επανεξετάσουν το ζήτημα και να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση ανάκληση της απόφασης και για την επαναλειτουργία του υποκαταστήματος ΕΛΤΑ στο Μαργαρίτι.

Τέλος, θεωρούμε ότι οι ταχυδρομικές υπηρεσίες, οι υπηρεσίες ταμιευτηρίου και οι λοιπές συναφείς υπηρεσίες, οι οποίες υπάγονται στην έννοια των υπηρεσιών γενικού οικονομικού και δημοσίου συμφέροντος, δεν πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο ιδιωτικοποίησης, αλλά αντίθετα πρέπει να ενισχυθούν οι αρμόδιοι κρατικοί και δημόσιοι φορείς, προκειμένου να λειτουργούν αποτελεσματικά, αποδοτικά και κυρίως να παρέχουν υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση στους πολίτες – χρήστες των υπηρεσιών.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΠΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Συνελήφθη αλλοδαπός που προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας παράτυπο μετανάστη

Οκτωβρίου 25, 2023 0
Θεσπρωτία: Συνελήφθη αλλοδαπός που προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας παράτυπο μετανάστη

Συνελήφθη χθες (24-10-2023) το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσπρωτίας από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, ύστερα από έλεγχο που πραγματοποιήσαν οι αστυνομικοί σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο κατηγορούμενος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε με αυτό αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου είχε επιβληθεί το διοικητικό μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης διακριβώθηκε ότι ο οδηγός είχε παραλάβει νωρίτερα τον αλλοδαπό από περιοχή κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα με προορισμό την Ηγουμενίτσα.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, τρία κινητά τηλέφωνα και -250- ευρώ.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργήθηκε από το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Συνέχεια...

Κυρανάκης σε Γιόγιακα: "Παράταση 1 χρόνου για τη διόρθωση ανακριβών αρχικών εγγραφών του Κτηματολογίου"

Οκτωβρίου 25, 2023 0
Κυρανάκης σε Γιόγιακα: "Παράταση 1 χρόνου για τη διόρθωση ανακριβών αρχικών εγγραφών του Κτηματολογίου"
Σε παράταση κατά ένα έτος των προθεσμιών που λήγουν την 31-12-2023 για τη διόρθωση ανακριβών αρχικών εγγραφών του Κτηματολογίου θα προχωρήσει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σύμφωνα με τα όσα μετέφερε στο Βασίλη Γιόγιακα ο αρμόδιος Υφυπουργός, Κώστας Κυρανάκης.

Με την παράταση αυτή δίνεται μία ακόμα ευκαιρία για να ολοκληρωθεί η καταχώριση εμπραγμάτων δικαιωμάτων στα κτηματολογικά βιβλία των Κτηματολογικών Γραφείων, ανεξάρτητα εάν πρόκειται για δικαιούχους που είναι κάτοικοι εσωτερικού ή εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο, ΟΤΑ ή ΝΠΔΔ.

Παράλληλα ο κύριος Κυρανάκης ενημέρωσε το βουλευτή Θεσπρωτίας ότι επίκειται ρύθμιση ώστε να ρυθμίζεται εξωδικαστικώς η διόρθωση σφάλματος και η αναγνώριση του δικαιούχου για ακίνητα που εμφανίζονται ως αγνώστου ιδιοκτήτη.

«Η ρύθμιση θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες ιδιοκτήτες που κινδύνευαν να χάσουν δικαιώματα σε ακίνητα, τα οποία δεν έχουν μέχρι σήμερα καταχωριστεί ή διεκδικηθεί. Ευχαριστώ τον Υφυπουργό κύριο Κυρανάκη που από την πρώτη στιγμή έδειξε την βούληση να δώσει διέξοδο.», δήλωσε ο Βασίλης Γιόγιακας.

Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα