Κατά φαντασία ...πολιτευτής; - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Κατά φαντασία ...πολιτευτής;

Κατά φαντασία ...πολιτευτής;

Στη Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη, έχουμε δει απίθανους πολιτικούς και πολιτευτές να κυκλοφορούν με ύφος καρδιναλίων...

Στη Θεσπρωτία δε, έχουμε το δικό μας Μέγα Ναπολέων, αλλά μέχρι εκεί. Φαίνεται ότι επειδή στέρευσε από ικανά στελέχη η ΝΔ άρχισαν να ανανεώνουν το πολιτικό τους προσωπικό και να ενισχύουν τις εφεδρείες τους.

Μάλλον σε αυτό το πλαίσιο εμφανίστηκε τους τελευταίους μήνες, ένα νεό πολιτικό ταλέντο, ο γνωστός οδοντίατρος κ. Σωτήριος Γιάκης.

Ο κ. Γιάκης είναι πετυχημένος επιστήμονας και επαγγελματίας στην τοπική κοινωνία της Ηγουμενίτσας και χαίρει του σεβασμού των συμπολιτών του γι' αυτό.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα, άρχισε να κάνει συχνές δημόσιες παρεμβάσεις για τα δημόσια πράγματα και την πολιτική ζωή του τόπου (ορισμένες εύστοχες) αλλά να υπογράφει με τον τίτλο: "Πολιτευτής Θεσπρωτίας".

Και για να μην παίζουμε με τις λέξεις, πολιτευτής είναι αυτός που πολιτεύεται, που κατεβαίνει υποψήφιος στις εκλογές, κυρίως στις βουλευτικές.

Ο κ. Γιάκης, επί μήνες περιφερόταν δηλώνοντας ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής Θεσπρωτίας με τη ΝΔ. Και όχι απλώς το δήλωνε, αλλά είχε τυπώσει κάρτες, έφτιαξε ιστοσελίδα, πολιτική σελίδα στο facebook με χορηγούμενες αναρτήσεις, προσέλαβε εταιρεία επικοινωνίας και διαφήμισης και γενικότερα είχε έτοιμο προεκλογικό υλικό. Μόνο σταυρωμένα ψηφοδέλτια δεν μοίρασε (απ' όσο γνωρίζουμε τουλάχιστον...)

Μάλιστα το όνομά του αναφερότανε και σε ένα γκάλοπ που διενεργήθηκε πριν λίγο καιρό ως υποψήφιος με τη ΝΔ, χωρίς όμως να μάθουμε ποιος παρήγγειλε αυτό το γκάλοπ και ποιος το πλήρωσε.

Ωστόσο, ενώ αρκετοί συμπολίτες θεωρούσαν βέβαιη τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Θεσπρωτία, εξαιτίας της σιγουριάς με την οποία ...πολιτευόταν, έμειναν έκπληκτοι, όταν ανακοινώθηκε επίσημα το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, αλλά δεν συμπεριλαμβανόταν το όνομά του.

Έξυπνα, ο ίδιος έσπευσε να ρίξει την ευθύνη γι' αυτό στον περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη. Το γνωστό "με φάγανε τα κυκλώματα¨.

Αλλά ακόμη και μετά από αυτή την εξέλιξη, ο ίδιος συνέχισε να υπογράφει ως "πολιτευτής Θεσπρωτίας", στηρίζοντας παρόλα αυτά με τον ίδιο φανατισμό τη ΝΔ... των κυκλωμάτων!

Δικαίωμά του βέβαια, στο πως θα αυτοπροσδιορίζεται και το ποιο πολιτικό κόμμα θα υποστηρίζει!

Ωστόσο, οφείλει ως πολιτευτής που είναι, να ενημερώσει τους θεσπρωτούς ψηφοφόρους, όχι ποιος τον έκοψε από το ψηφοδέλτιο, αλλά ποιος του έδωσε την ψεύτικη υπόσχεση ότι θα είναι υποψήφιος... 

Ποιος τον εξέθεσε πολιτικά; Δεν θα πρέπει να γνωρίζουν οι ψηφοφόροι πως λειτουργούν τα κόμματα που θέλουν να κυβερνούν τη χώρα;

Θεωρούμε πως έχει την υποχρέωση να δώσει μια απλή και σαφή απάντηση. 

Ειδάλλως, θα μπορούν ορισμένοι να κάνουν λόγο για κατά φαντασία πολιτευτή...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου