09/03/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Αποσύρεται από τη Γ’ Εθνική το Σούλι Παραμυθιάς

Σεπτεμβρίου 03, 2020 0
Αποσύρεται από τη Γ’ Εθνική το Σούλι Παραμυθιάς

Τη νέα σεζόν στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας της ΕΠΣ Θεσπρωτίας

Το Δ.Σ. του ΑΠΣ Σούλι Παραμυθιάς ανακοινώνει ότι παρ' όλες τις προσπάθειες που κατέβαλε και αφού εξάντλησε όλα τα ΧΡΟΝΙΚΆ περιθώρια δεν κατέστη δυνατόν να ανταποκριθεί στις ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ απαιτήσεις της Γ' Εθνικής και αποσύρει την ομάδα από την κατηγορία.
Η ομάδα θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας της ΕΠΣ Θεσπρωτίας!

Συνέχεια...

Αρνητική γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου για λειτουργία φωτοβολταϊκών πάρκων στη Θεσπρωτία - Τι δηλώνει η Σταυρούλα Μπραϊμη

Σεπτεμβρίου 03, 2020 0
Αρνητική γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου για λειτουργία φωτοβολταϊκών πάρκων στη Θεσπρωτία - Τι δηλώνει η Σταυρούλα Μπραϊμη

Στη συνεδρίασή της την 1/9 η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου, γνωμοδότησε επί των Μ.Π.Ε. για τα έργα:

Η Επιτροπή περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου γνωμοδότησε - κατά πλειοψηφία - αρνητικά επί των Μ.Π.Ε. για τα δύο έργα: 

1) «Φ/Β πάρκο, εγκατεστημένης ισχύος 12,524 MWp, στην Τ.Κ. Σπαθαραίων, Δ.Ε. Μαργαριτίου, Δ. Ηγουμενίτσας, Π.Ε. Θεσπρωτίας της Περιφέρειας Ηπείρου (ΠΑΛΗΟΣΦΑΤΙ 1)» 

2) «Φ/Β πάρκο, εγκατεστημένης ισχύος 12,524 MWp, στην Τ.Κ. Σπαθαραίων, Δ.Ε. Μαργαριτίου, Δ. Ηγουμενίτσας, Π.Ε. Θεσπρωτίας και Τ.Κ. Κορώνης, Δ.Ε. Φαναρίου, Δ. Πάργας , Π.Ε. Πρεβέζης της Περιφέρειας Ηπείρου (ΠΑΛΗΟΣΦΑΤΙ 2)» 

Αναφερόμενη στη συγκεκριμένη απόφαση, η πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης κ. Σταυρούλα Μπραϊμη – Μπότση, σημείωσε: «Ο ρόλος μας ως Επιτροπή είναι γνωμοδοτικός. Αν υπήρχε χωροταξία για τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας και το δίκτυο της ΔΕΗ είχε ανανεωθεί, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει. Το δίκτυο είναι κορεσμένο και γι’ αυτό η γνωμοδότηση είναι αρνητική. Και είναι απορίας άξιο που η Αποκεντρωμένη Διοίκηση προχωρά σε θετικές γνωμοδοτήσεις ανάλογων έργων, όταν υπάρχει αρνητική γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρεια».
Συνέχεια...

Σύσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου με τη συμμετοχή της Υφ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τα μέτρα προστασίας στις προνοιακές δομές Ηπείρου

Σεπτεμβρίου 03, 2020 0
Σύσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου με τη συμμετοχή της Υφ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τα μέτρα προστασίας στις προνοιακές δομές Ηπείρου 

Η προστασία των φιλοξενούμενων στις προνοιακές και γενικά στις κλειστές δομές από τη μετάδοση του κορωνοϊού, ήταν το βασικό αντικείμενο της συζήτησης που είχε σήμερα η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου με τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και Αντιπεριφερειάρχες κατά την επίσκεψή της στην Περιφέρεια. 
Υπήρξε αναλυτική ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου για τον εφοδιασμό υπηρεσιών και δομών με υλικά προστασίας, ως επίσης και για την συστηματική και αποτελεσματική προσπάθεια που γίνεται για τις ιχνηλατήσεις θετικών κρουσμάτων. 
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Περιφερειάρχης έθεσε στην Υφυπουργό και το ζήτημα της πολυετούς αχρησίας του ΠΕΔΥ Ιωαννίνων που δεν έχει χρησιμοποιηθεί από την ημέρα κατασκευής και εξοπλισμού του από τις υπηρεσίες του ΚΕΕΛΠΝΟ (νυν ΕΟΔΥ), ζητώντας να εξεταστεί η δυνατότητα αξιοποίησής του κατά την τρέχουσα περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντηση η Υφυπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων και τα εξής: 
«Ο κ. Περιφερειάρχης με ενημέρωσε για όλες τις εξελίξεις σε προνοιακές δομές της Περιφέρειας Ηπείρου. Συζητήσαμε τόσο τι γίνεται στις κλειστές δομές παιδικής προστασίας, αλλά και στις κλειστές δομές ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων. Μετά την επίσκεψή μου το πρωί στο Γηροκομείο της Μητρόπολης Ιωαννίνων αλλά και στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας, υπενθυμίσαμε άλλη μια φορά και συζητήσαμε ενδελεχώς για τους ελέγχους που γίνονται από πλευράς Περιφέρειας, αλλά και τους μοριακούς ελέγχους του ΕΟΔΥ για να διασφαλίσουμε την υγεία των ηλικιωμένων συμπολιτών μας. Με ενδιαφέρον και χαρά έμαθα ότι ενεργοποίησαν και ένα κινητό κλιμάκιο για ελέγχους σε κλειστές προνοιακές δομές γηροκομείων και χρονίως πασχόντων, οπότε παραμένουμε σε στενή συνεργασία. Ζητούμε συνεχώς σε εργαζομένους και διοικήσεις δομών να είναι πολύ αυστηροί στην τήρηση των μέτρων και κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για τους συμπολίτες μας». 

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης κ. Α. Καχριμάνης χαρακτήρισε χρήσιμη τη συζήτηση με την Υφυπουργό και πρόσθεσε: «Την ευχαριστώ για τη συνεργασία και ευελπιστώ ότι θα δώσουμε λύσεις σε διάφορα χρονίζοντα προβλήματα στην περιοχή μας καθώς και στα θέματα του κορωνοϊού». 

* * * 
Στη συνάντηση με την Υφυπουργό παραβρέθηκαν οι βουλευτές Στ. Καλογιάννης, Αλεξάνδρα Κεφάλα, οι Αντιπεριφερειάρχες Κ. Σιαράβας (Π.Ε. Ιωαννίνων), Αγνή Νάκου- Δασούλα (αρμόδια για θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Συνοχής και Δημόσιας Υγείας) Οδ. Πότσης (αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού, Νεολαίας, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης) καθώς επίσης και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Κ. Καμπουράκης που έθεσε το ζήτημα των σχολικών γευμάτων σε σχολεία της Π.Ε. Πρέβεζας.
Συνέχεια...

Παράταση για τη δήλωση διόρθωσης τετραγωνικών μέτρων, χωρίς πρόστιμα & προσαυξήσεις

Σεπτεμβρίου 03, 2020 0
Παράταση για τη δήλωση διόρθωσης τετραγωνικών μέτρων, χωρίς πρόστιμα & προσαυξήσεις 

Κάνουμε γνωστό ότι η προθεσμία υποβολής δήλωσης διόρθωσης των τετραγωνικών ακινήτων παρατείνεται έως 30 Σεπτεμβρίου 2020. 
Καλούμε λοιπόν τους δημότες να αξιοποιήσουν την δυνατότητα που τους δίνει η κείμενη νομοθεσία για την υποβολή δήλωσης διόρθωσης των δηλωθέντων τετραγωνικών στον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος σύμφωνα με το Ε9. 
Ενημερώσουμε ότι εφόσον η δήλωση υποβληθεί μέχρι την 30 Σεπτεμβρίου 2020, δεν θα επιβληθούν οι σχετικές κυρώσεις και δεν θα υπολογιστούν οι αναλογούσες προσαυξήσεις. 
Η δήλωση μπορεί να γίνει μέσα από το https://tetragonika.govapp.gr/
Συνέχεια...

Προς ματαίωση οδεύει ο Λάμποβος για δεύτερη φορά στη μακρόχρονη ιστορία του...

Σεπτεμβρίου 03, 2020 0
Προς ματαίωση οδεύει ο Λάμποβος για δεύτερη φορά στη μακρόχρονη ιστορία του...

Λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας

Για δεύτερη φορά στην ιστορία του, προς ακύρωση οδεύει ο Λάμποβος της Παραμυθιάς. Η παλαιότερη εμποροπανήγυρη της Ηπείρου που ξεκίνησε στα τέλη του 1800 ως ατ-μπαζάρ, δεν φαίνεται να πραγματοποιείται, αυτή τη φορά λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας, ενώ η προηγούμενη φορά που είχε ακυρωθεί, ήταν κατά τη διάρκεια της κατοχής το 1943, λίγες μέρες μετά την εκτέλεση των 49 Προκρίτων.

Το θέμα αναμένεται να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο σε μια από τις επόμενες συνεδριάσεις, ωστόσο με δεδομένο την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και με τους δήμους όλης της χώρας να προχωρούν σε ακύρωση των εμποροπανήγυρων, θεωρείται σχεδόν σίγουρη, η μη πραγματοποίηση του.
Όσον αφορά τους δήμους της Ηπείρου, ήδη οι δήμοι Άρτας και Ζίτσας έχουν προχωρήσει στην ακύρωση, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τη Φιλιππιάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της paramythia-online.gr, ο εμπορικός σύλλογος Παραμυθιάς, προσανατολίζεται στην υλοποίηση πενθήμερων εκδηλώσεων σε εξωτερικούς χώρους στα πρότυπα της λευκής νύχτας, από 5 μέχρι 10 Οκτωβρίου, με λαογραφικά, πολιτιστικά αλλά και εμπορικά χαρακτηριστικά.

Συνέχεια...

Αξιολόγηση Σχολικής Ετοιμότητας πραγματοποιήθηκε από το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας και το ΣΕΛΛΕ

Σεπτεμβρίου 03, 2020 0
Αξιολόγηση Σχολικής Ετοιμότητας πραγματοποιήθηκε από το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας και το ΣΕΛΛΕ

Δελτίο Τύπου 

Δωρεάν Αξιολόγηση Σχολικής Ετοιμότητας 

To ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Επιστημόνων Λογοπαθολόγων – Λογοθεραπευτών Ελλάδας (ΣΕΛΛΕ), το διήμερο 27-28 Αυγούστου 2020, προχώρησαν σε από κοινού δράση δωρεάν «Αξιολόγησης Σχολικής Ετοιμότητας» στο Πνευματικό Κέντρο ΠΑΝΘΕΟΝ. 
Με τη συνεργασία της κας Χριστίνας Βέρμπη και του κ. Αναστάσιου Μώκα, μελών ΣΕΛΛΕ στη Θεσπρωτία, αξιολογήθηκαν απαραίτητες δεξιότητες για τη φοίτηση στην Α’ Δημοτικού πολλών παιδιών που προσήλθαν, ενώ δόθηκαν οδηγίες και κατευθύνσεις στους γονείς τους για την ομαλότερη μετάβασή τους στην ανώτερη εκπαιδευτική βαθμίδα. 
Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας θα συνεχίσει με δράσεις του να βρίσκεται δίπλα στον δημότη με στόχο την ενημέρωση, την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας. 

Συνέχεια...

Έναρξη χειμερινών μαθημάτων από το ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

Σεπτεμβρίου 03, 2020 0
Έναρξη χειμερινών μαθημάτων από το ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
118532256_588973171778966_2184170658969340457_n

Τα μαθήματα για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου σε Ιωάννινα, Ηγουμενίτσα και Φιλιάτες ξεκινάνε την Τρίτη 01/09.
Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά καλή σχολική χρονιά!

Συνέχεια...

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για τη λειτουργία των ΚΔΑΠ

Σεπτεμβρίου 03, 2020 0
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για τη λειτουργία των ΚΔΑΠ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 

Για ακόμη μια χρονιά εκατοντάδες οικογένειες θα αντιμετωπίσουν το αξεπέραστο αδιέξοδο να μην μπορούν να εξασφαλίσουν στα μικρά παιδιά τους βρεφονηπιακό σταθμό ή τη συμμετοχή τους σε κάποιο κέντρο δημιουργικής απασχόλησης (ΚΔΑΠ). Πολλές οικογένειες, που δεν επιλέχθηκαν ως δικαιούχοι voucher ή δεν έκαναν αίτηση στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ θα αναγκαστούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, αν έχουν, για να εντάξουν τα παιδιά τους είτε στο Δήμο Ηγουμενίτσας, είτε στον ιδιωτικό τομέα, που διαρκώς διευρύνεται, και στην περιοχή μας, «αρμέγοντας» τις επιδοτήσεις. 
Η κυβέρνηση συνειδητά συρρικνώνει και υποβαθμίζει της δημόσιες δομές, ενώ συγχρόνως ενισχύει τις ιδιωτικές, ακολουθώντας τη "συνταγή" όλων των προηγούμενων, όπου οι κοινωνικές δομές απαξιώνονται και καταργούνται, ιδιαίτερα δε όπου υπάρχει πεδίο κερδοφορίας για τους ιδιώτες. Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο κατά την οποία η οικονομική και υγειονομική κρίση πλήττουν βαθιά τα εργατικά στρώματα και οικογένειες, οι οποίες είναι και οι άμεσα ωφελούμενες του προγράμματος και της λειτουργίας των ΚΔΑΠ. 
Η ανεξέλεγκτη αύξηση και δράση των ιδιωτικών ΚΔΑΠ τα τελευταία χρόνια, με τις ευλογίες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ απορροφά ένα μεγάλο μέρος των κονδυλίων αυτών, έχοντας ως αποτέλεσμα τη δημιουργία σοβαρού προβλήματος υποχρηματοδότησης και υπολειτουργίας των δημοτικών ΚΔΑΠ. 
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα παιδιά στερούνται το δικαίωμα να συμμετάσχουν δωρεάν στα ΚΔΑΠ, παρόλο που ο φάκελός τους πληρούσε στο έπακρο τα κριτήρια, σαν συνέπεια της κυβερνητικής πολιτικής και της άρνησης της κυβέρνησης να αυξήσει το κονδύλι του προγράμματος. 
Συνέπεια επίσης των παραπάνω είναι να κινδυνεύουν άμεσα με λουκέτο η πλειοψηφία των δημοτικών ΚΔΑΠ και με απόλυση οι εργαζόμενοι στις συγκεκριμένες δομές. 
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί τα νέα ζευγάρια, που μοχθούν να τα βγάλουν πέρα, να διεκδικήσουν μαχητικά το δικαίωμά τους να μπορούν να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους, δημόσια και δωρεάν, την απαραίτητη δημιουργική παιδαγωγική φροντίδα, ιδιαίτερα γι’ αυτά της προσχολικής και βρεφικής ηλικίας. 

Απαιτούμε και Διεκδικούμε: 

· Να παρθούν έκτακτα μέτρα χρηματοδότησης των δήμων ώστε να στήσουν άμεσα αντίστοιχες δημοτικές δομές για Νήπια και βρέφη, για ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ, διασφαλίζοντας με άμεσα μέτρα και με όλες τις σύγχρονες και αναγκαίες προϋποθέσεις τη διεύρυνση τους (εξεύρεση και ανέγερση κατάλληλων κτιρίων, πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού), ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των παιδιών, και αυτών που πήραν το voucher και αυτών που απορρίφθηκαν οι αιτήσεις, καθώς επίσης κι αυτών που έχουν καταθέσει αίτημα στους δήμους, χωρίς συμμετοχή στο πρόγραμμα. 

· Να διασφαλιστεί σε όλους τους δήμους η ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων στο πρόγραμμα και να προχωρήσει, επιτέλους, η μονιμοποίησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 

· Να διατεθούν κονδύλια για την ανέγερση των αναγκαίων κτιριακών υποδομών για παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία. 

· Να καταργηθούν τα τροφεία και οι υπόλοιπες χρεώσεις και να εξασφαλιστεί δωρεάν παροχή όλων των υπηρεσιών στα παιδιά. 

· Άμεση και γενναία χρηματοδότηση των δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να ανταπεξέλθουν στις νέες συνθήκες της πανδημίας: εξασφάλιση της καθαριότητας και υγιεινής των δομών, πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας και βοηθητικού προσωπικού, συστηματική μαζική περιοδική εξέταση των εργαζομένων, πρόσληψη παιδίατρων και γιατρών εργασίας όπου χρειάζεται, με ουσιαστικό ρόλο για την εξασφάλιση ασφαλών συνθηκών για παιδιά και εργαζόμενους, εξασφάλιση των κατάλληλων ατομικών μέσων προστασίας, μέτρα για την αντιμετώπιση του συγχρωτισμού. 

• Κανένα παιδί να μην μείνει εκτός κοινωνικών δομών. 

• Μαζικές, μόνιμες προσλήψεις.
Συνέχεια...

Αγαπημένη σύνταξη - Της Ελένης Κύρκου - Σαφάκα

Σεπτεμβρίου 03, 2020 0
Αγαπημένη σύνταξη - Της Ελένης Κύρκου - Σαφάκα

Πήρα κι εγώ τη σύνταξη,
εδώ και κάποια χρόνια,
μα δούλεψα πολύ γι αυτήν,
σαράντα πέντε χρόνια.

Έτσι, είμαι ανεξάρτητη,
κανέναν δεν βαραίνω
και κάθε τέλος του μηνός,
τα ευρώπουλά μου παίρνω.

Από κανέναν δεν ζητώ,
μόνο χαρτζιλικώνω
όλους αυτούς που αγαπώ
κι εγώ επιβιώνω.

Και με τη συνταξούλα μου
κάνω καλή παρέα,
γιατί μου κάνει τη ζωή
αξιοπρεπή και ωραία.

Όλοι όσοι αγωνίστηκαν
να την καθιερώσουν,
το γνώριζαν πολύ καλά
πόση χαρά θα δώσουν.

Δώσαν χαρά στα γηρατειά,
τιμή και αξιοσύνη,
ώστε κανείς να μη ζητά,
ποτέ ελεημοσύνη.

Και με αυτή τη σύνταξη,
στηρίζουν τα παιδιά τους,
στηρίζουν τα εγγόνια τους
και στέκονται κοντά τους.

Γι αυτό κι εσείς,νεότεροι,
φροντίστε από τώρα,
ώστε να 'χετε σύνταξη
όταν θα έρθει η ώρα.-

Ελένη Κύρκου-Σαφάκα
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Φιλόλογος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου

Σεπτεμβρίου 03, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Φιλόλογος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου
c8ad2db3db77b401fb41b1b591aa2c31_XL


Φιλόλογος με φροντιστηριακή εμπειρία παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6947694438
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»

Σεπτεμβρίου 03, 2020 0
Ηγουμενίτσα: 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» 

46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» 
Πλατάνια Ηγουμενίτσας (δίπλα στο σιντριβάνι) 
Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη, στις 20.00. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: 
- Ομιλία από τον Γιώργο Δαρδαμάνη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και γραμματέα του ΣΠ Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας. 

- Αφιέρωμα στο ελληνικό τραγούδι από το μουσικό σχήμα ΕΛΙΚΑ και τους μουσικούς Γιώργο Ντάλλα, Λάκη Μιχαλά, Φώτη Μητσέλο καθώς και τις τραγουδίστριες Βαρβάρα Τζοβάρα και την Κατερίνα Παπαδημητρίου. 

Στο χώρο επίσης θα υπάρχουν: 
- Έκθεση με θέμα «Λιμάνι και παραλιακό μέτωπο ανήκουν στον λαό!». 
- Έκθεση με βιβλία των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής». 

Οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ σε συνέχεια της υπεύθυνης στάσης που έχουν κρατήσει κατά την πανδημία, θα έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των επισκεπτών, όπως: 
- Μέτρα για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός 
- Τήρηση των αποστάσεων 
- Οι επισκέπτες θα παρακολουθούν τις εκδηλώσεις αποκλειστικά καθιστοί 
(Οι επισκέπτες παρακαλούνται να φέρουν μάσκα) 

Προσαρμοζόμαστε, βγαίνουμε μαχητικά μπροστά στην ενημέρωση και στη διεκδίκηση των αναγκών του λαού και της νεολαίας, να φτάσει το μήνυμα "Σοσιαλισμός! Για να μπορούμε να ανασαίνουμε! Για νικήσει η ζωή!" σε όλους τους νέους του νομού μας!
Συνέχεια...

Κάλεσμα της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας στη σημερινή Γενική Συνέλευση

Σεπτεμβρίου 03, 2020 0
Κάλεσμα της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας στη σημερινή Γενική Συνέλευση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Ε.Λ.Μ.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
Ευροίας1  
ΤΚ46100 
Ηγουμενίτσα mail:elmethesprotias@gmail.com 
Ηγουμενίτσα 01/09/2020 
Αρ.πρωτ : 11

Συνάδελφοι, 
το Δ.Σ.της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας σας καλεί την Πέμπτη 03-09-2020 και ώρα 18.00 στην Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας, με θέμα τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο μας.

Ο Πρόεδρος                       Ο Γ. Γραμματέας 
Βασιλειάδης Γεώργιος         Κιτσάτης Κωνσταντίνος 
Συνέχεια...

Ερώτηση της βουλευτού του ΜέΡΑ25 Φωτεινής Μπακαδήμα για την πώληση του ΟΛΗΓ

Σεπτεμβρίου 03, 2020 0
Ερώτηση της βουλευτού του ΜέΡΑ25 Φωτεινής Μπακαδήμα για την πώληση του ΟΛΗΓ

Ερώτηση σχετικά με την πώληση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, κατατέθηκε από τη βουλευτή Β Πειραιά του ΜέΡΑ25, Φωτεινής Μπακαδήμα. 
Ειδικότερα ερωτάται ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής γιατί δεν τροποποιήθηκε η χερσαία ζώνη λιμένος πριν την εκδήλωση ενδιαφέροντος, γιατί δεν παραχωρήθηκε το παραλιακό μέτωπο στο Δήμο Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, γιατί δεν εξαιρέθηκαν της πώλησης τα αλιευτικά/τουριστικά καταφύγια και πώς θα εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στο παραλιακό μέτωπο της πόλης.
Υπενθυμίζουμε ότι με πρόσφατες αποφάσεις του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχουν επανακαθοριστεί οι χερσαίες ζώνες των λιμένων της Καμαριώτισσας Σαμοθράκης, της Καβάλας και της Κέρκυρας και με παλαιότερη απόφαση η χερσαία ζώνη της Πάτρας.
Η Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή του ΜέΡΑ25 Θεσπρωτίας

Ερώτηση 
Προς: τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής 
Θέμα: «Διευκρινίσεις για την πώληση του λιμανιού Ηγουμενίτσας» 

Στις 13 Ιουλίου 2020 δημοσιεύτηκε η πρόσκληση υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ) Α.Ε. Μεταξύ άλλων, στην παράγραφο 1.7 της πρόσκλησης αναφέρεται «η επαναδιαπραγμάτευση και τροποποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης, με σκοπό, μεταξύ άλλων ζητημάτων: 
(i) την εισαγωγή λεπτομερέστερων παραμέτρων και προδιαγραφών αναφορικά με τις εν εξελίξει υποχρεώσεις της Εταιρείας να παρέχει, φιλοξενεί και / ή υποστηρίζει ευρεία δέσμη λιμενικών υπηρεσιών και δραστηριοτήτων εντός του Λιμένα 
(ii) την εκλογίκευση του αποτυπώματος του Λιμένα και ενδεχομένως τον επαναπροσδιορισμό της περιοχής παραχώρησης υπό το πρίσμα παράλειψης περιοχών που δεν απαιτούνται για την λειτουργία του και/ή επέκτασης σε παρακείμενες περιοχές· 
(iii) το διαχωρισμό τυχόν ρυθμιστικών αρμοδιοτήτων και άλλων δημοσίας υφής εξουσιών από τις δραστηριότητες της Εταιρείας, ώστε η Εταιρεία να λειτουργεί αποκλειστικά ως εμπορική εταιρεία του ιδιωτικού τομέα· 
(iv) τη διατήρηση της θέσης και του ρόλου του Λιμένα· 
(v) την ενθάρρυνση αειφόρου ανάπτυξης του Λιμένα και επενδύσεων σε νέες εγκαταστάσεις και στη συντήρηση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του Λιμένα και τη συμφωνία για συγκεκριμένες επενδύσεις στο Λιμένα 
(vi) τη λεπτομερή περιγραφή κατάλληλης διαδικασίας για τον καθορισμό της εν γένει τιμολόγησης, η οποία ενδέχεται να περιλαμβάνει (χωρίς περιορισμό) διαδικασία έγκρισης από το ΕΔ των τιμολογίων που σχετίζονται με την ακτοπλοΐα και τις παράκτιες ναυτιλιακές δραστηριότητες, λαμβάνοντας υπόψη και τις εθνικές, κοινωνικές και δημογραφικές διαστάσεις· 
(vii) την εισαγωγή κατάλληλων κινήτρων και την επικαιροποίηση μηχανισμών για τον καθορισμό του ύψους του καταβλητέου ανταλλάγματος παραχώρησης από την Εταιρεία στο ΕΔ. 
Οι ακριβείς όροι των τροποποιήσεων της Σύμβασης Παραχώρησης και οι εμπορικές επιπτώσεις των εν λόγω τροποποιήσεων θα προσδιοριστούν στη δεύτερη φάση της Διαγωνιστικής Διαδικασίας.» Στην από 3/2/2001 σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του ΟΛΗΓ Α.Ε. περιγράφονται αναλυτικά ότι παραχωρούνται οι χερσαίες ζώνες Ηγουμενίτσας, Πλασταριάς, Σαγιάδας και Συβότων. Ζώνες που, εκτός από τις λιμενικές εγκαταστάσεις και τις αλιευτικές μαρίνες, περιλαμβάνουν πολιτιστικά και εμπορικά ακίνητα καθώς και παραλίες. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στην χερσαία ζώνη της Ηγουμενίτσας περιλαμβάνονται το πολιτιστικό κτίριο ‘Πανθεον’, οι εγκαταστάσεις του ομίλου αντισφαίρισης, οι εγκαταστάσεις του κάμπινγκ όπως επίσης και τα τρία αναψυκτήρια του Δρεπάνου, στη χερσαία ζώνη της Πλαταριάς περιλαμβάνεται όλο το παραλιακό μέτωπο της πόλης και στη χερσαία ζώνη των Συβότων, εκτός από το αλιευτικό λιμάνι, περιλαμβάνονται και οι παραλίες Ζέρη, Γαλλικός και Κάρβουνο. Τα παραπάνω δημοτικά διαμερίσματα είναι παραθαλάσσιες πόλεις με τις παραλιακές (χερσαίες) ζώνες τους να ανήκουν σε ανώνυμη εταιρία. 
Επειδή σύμφωνα με τον Ν. 2932/2001 (όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα) τα όρια των χερσαίων ζωνών των οργανώσιμων λιμένων, δηλαδή και του ΟΛΗΓ, μπορούν να τροποποιηθούν με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, 

Ερωτάται ο κ Υπουργός: 
1. Για ποιο λόγο δεν τροποποιήθηκαν τα όρια των χερσαίων ζωνών πριν την δημοσίευση της εκδήλωσης ενδιαφέροντος; 
2. Για ποιους λόγους δεν παραχωρούνται οι χερσαίες ζώνες Ηγουμενίτσας, Πλασταριάς, Σαγιάδας και Συβότων στους αντίστοιχους δήμος; 
3. Γιατί δεν εξαιρούνται τα αλιευτικά καταφύγια από την παραπάνω εκδήλωση ενδιαφέροντος; 
4. Πώς θα εξασφαλιστεί εποικοδομητική συνεργασία με τους χρήστες του λιμένα και τους τοπικούς φορείς και τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτης και δεύτερης βαθμίδας; 5. Πώς θα διασφαλιστεί η απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα και η ελεύθερη χρήση των παραλιών που περιλαμβάνονται σήμερα στις χερσαίες ζώνες; 

Η ερωτώσα βουλευτής Φωτεινή Μπακαδήμα
Συνέχεια...

Το νέο σχήμα αντιδημάρχων του Δήμου Φιλιατών και οι αρμοδιότητές τους...

Σεπτεμβρίου 03, 2020 0
Το νέο σχήμα αντιδημάρχων του Δήμου Φιλιατών και οι αρμοδιότητές τους...

Με απόφαση του Δημάρχου Φιλιατών κ. Σπύρου Παππά ορίστηκαν οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Φιλιατών για τον επόμενο χρόνο.
Ουσιαστικές αλλαγές δεν υπάρχουν, όσον αφορά τα πρόσωπα. Στη θέση τους και με τις ίδιες αρμοδιότητες παραμένουν οι κ.κ. Πέτρος Κατσάρης, Μιχάλης Πανταζάκος και η κα. Παππά - Μάλλιου Ουρανία, ενώ η ουσιαστική αλλαγή είναι η προσθήκη στο σχήμα των αντιδημάρχων της κας. Ευθυμίου Βρακά Ελένης η οποία αναλαμβάνει τις ουκ ολίγες, αλλά και δύσκολες αρμοδιότητες που είχε μέχρι προχθές ο κ. Δημήτρης Τσότσης.
Ο κ. Δημήτρης Τσότσης παραμένει (άμισθος) αντιδήμαρχος, παροπλισμένος όμως, καθώς οι αρμοδιότητες που του μεταβιβάστηκαν αφορούν -κυρίως- την επικοινωνία και προβολή του Δήμου Φιλιατών...!
Βέβαια, ο Δήμος Φιλιατών, παρά τις όποιες αλλαγές, συνεχίζει σε εσωστρεφές κλίμα καθώς ούτε μια ανακοίνωση δε μπορεί να εκδώσει σχετικά με σημαντικές λειτουργίες του Δήμου. Ούτε καν τους νέους αντιδημάρχους δεν ανακοίνωσε. Απλώς, έτυχε και την εντοπίσαμε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ...! Κατά τα άλλα έχουνε και ειδικό συνεργάτη για θέματα επικοινωνίας, όσο -πλέον- και αρμόδιο αντιδήμαρχο επικοινωνίας και προβολής...!
Τους ευχόμαστε καλή και δημιουργική θητεία...!!!

Αναλυτικά η απόφαση του Δημάρχου Φιλιατών, έχει ως εξής:

«Ορισμός Αντιδημάρχων» 
ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΙΘΜ: 187/2020 

Ο Δήμαρχος Φιλιατών ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ 
Α) Ορίζει τους κατωτέρω δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας ως Αντιδημάρχους του Δήμου Φιλιατών με αντιμισθία, με θητεία από 2/9/2020 έως 1/9/2021, εντός της τρέχουσας δημοτικής περιόδου και τους μεταβιβάσει αρμοδιότητες ως εξής: 

1) Τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κατσάρη Πέτρο του Ηλία και του μεταβιβάζει καθ ́ ύλην τις παρακάτω αρμοδιότητες: 
• Την εποπτεία των Τεχνικών Υπηρεσιών, έργων και μελετών και τον Προγραμματισμό, τον συντονισμό και την παρακολούθηση όλων των απαιτούμενων ενεργειών για την έγκαιρη και σωστή υλοποίηση των έργων που εκτελεί ο Δήμος Φιλιατών. 
• Πολεοδομικά και Χωροταξικά θέματα. 
• Συντήρηση οδικού δικτύου του Δήμου. 
• Λειτουργία των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης. 
• Την εποπτεία του προσωπικού των υπηρεσιών αυτών καθώς και την υπογραφή των εντολών για τις προμήθειες των υλικών που είναι απαραίτητα για την εκτέλεση των έργων και εργασιών των ανωτέρω υπηρεσιών. 
• Την εποπτεία του γραφείου κίνησης. 
• Θέματα αθλητισμού και νεολαίας 
• Την εποπτεία για την καλή λειτουργία των δικτύων ΔΕΗ, ΟΤΕ, τηλεοπτικών σταθμών. 
• Την εποπτεία για την καλή λειτουργία του μηχανολογικού εξοπλισμού, των μηχανημάτων στη Δημοτική Ενότητα Φιλιατών. 

2) Την Δημοτική Σύμβουλο κα. Παππά-Μάλλιου Ουρανία του Χρήστου και της μεταβιβάζει καθ ́ ύλην τις παρακάτω αρμοδιότητες: 
• Την εποπτεία και ευθύνη των οικονομικών και των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου και συγκεκριμένα των προσόδων, ΤΑΠ και τελών Καθαριότητας – Φωτισμού, Ελέγχου Δημοτικής Περιουσίας, Ταμειακής Βεβαίωσης Εισπράξεων Κοινοποιήσεων φορολογητέας ύλης, Προϋπολογισμού, Απολογισμού, Εκκαθάρισης Δαπανών, προμηθειών, Λογιστηρίου – Διπλογραφικού, Ταμείου, Διαχείρισης υλικών και αποθεματικού εξοπλισμού γραφείων. 
• Εποπτεία και υποστήριξη της λειτουργίας των αρμόδιων υπηρεσιών . 
• Την Οργάνωση και διαχείριση συστημάτων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και διαφάνειας. 
• Έλεγχος υλοποίησης διαδικασιών για τη διασφάλιση της διαφάνειας 
• Κληροδοτήματα 
• θέματα παιδείας – Σχολείων – Πολιτισμού. 
• Έκδοση αδειών και τέλεση πολιτικών γάμων. 
• Τη διοικητική εποπτεία και υποστήριξη των Νομικών Προσώπων. 
• Την διοικητική εποπτεία και υποστήριξη της υπό εκκαθάριση ΝΕ.Κ.Ε.ΔΗ.Φ. 

3) Την Δημοτική Σύμβουλο κα. Ευθυμίου-Βρακά Ελένη του Χρήστου και της μεταβιβάζει καθ ́ ύλην τις παρακάτω αρμοδιότητες: 
• Λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας και διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών. 
• Την εποπτεία για θέματα προγραμματισμού και ανάπτυξης. 
• Διαχείριση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και εν γένει θεμάτων που συνδέονται με χρηματοδοτήσεις. 
• Ευθύνη για την περισυλλογή αδέσποτων ζώων. 
• Την εποπτεία της λειτουργίας νεκροταφείων. 
• Θέματα πρασίνου – παιδικών χαρών και καθημερινότητας 

και κατά τόπο τις εξής αρμοδιότητες στη Δημοτική Ενότητα Φιλιατών: 
• Την εποπτεία και ευθύνη των Διοικητικών Υπηρεσιών και των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου και συγκεκριμένα των αρμοδιοτήτων των Διοικητικών Υπηρεσιών, Γραμματεία οργάνων Διοίκησης, Ληξιαρχείου, Δημοτολογίου, Δημοτικής Κατάστασης, πρωτοκόλλου & Διεκπεραίωσης στη Δημοτική Ενότητα Φιλιατών. 
• Την εποπτεία του συνόλου του προσωπικού στη Δημοτική Ενότητα Φιλιατών. 
• Την έκδοση πιστοποιητικών προσωπικής και οικογενειακής κατάστασης των Δημοτών. 
• Την έκδοση των πράξεων των υπηρεσιακών μεταβολών του προσωπικού. 
• Την χορήγηση αδειών του προσωπικού. 
• Τη λειτουργία του ΚΕΠ στη Δημοτική Ενότητα Φιλιατών. 
• Τη λειτουργία των υπηρεσιών Αλλοδαπών και μεταναστών. 
• Την έκδοση και υπογραφή όλων των αποφάσεων, εγγράφων και δικαιολογητικών που σχετίζονται με τις πιο άνω ανατιθέμενες αρμοδιότητες εκτός από βεβαιώσεις μονίμου κατοικίας και χρηματικών ενταλμάτων. 
• Συνεργασία με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Κοινότητας Φιλιατών και τους Προέδρους των Κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους. 
• Την εποπτεία θεμάτων συντήρησης και επέκτασης ηλεκτροφωτισμού στην Δημοτική Ενότητα Φιλιατών 
• Ασκεί κάθε άλλη αρμοδιότητα που μπορεί να του μεταβιβάσει με απόφασή του ο Δήμαρχος που αφορά τη Δημοτική Ενότητα Φιλιατών. 

4) Τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Πανταζάκο Μιχαήλ του Βασιλείου και του μεταβιβάζει καθ ́ ύλην τις παρακάτω αρμοδιότητες: 
• Λειτουργία υπηρεσιών άρδευσης και αρδευτικών έργων . 
• Εποπτεία της λειτουργίας ΤΟΕΒ. 
• Διαχείριση βοσκοτόπων του Δήμου. 
• Διαχείριση, αξιοποίηση κινητής και ακίνητης περιουσίας του Δήμου. 
• Θέματα πρωτογενούς τομέα (αγροτικής ανάπτυξης, αλιεία, Ιχθυοκαλλιέργειες) 
• Εκπροσώπηση του Δήμου στα δικαστήρια και σε κάθε δημόσια υπηρεσία. 
• Τον έλεγχο καταστημάτων και επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος. 
• Την έκδοση πάσης φύσεως αδειών που απαιτούνται για τη λειτουργία οποιασδήποτε επιχείρησης , εκμετάλλευσης οργανισμού, φορέα. 
• Θέματα υγείας, κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης. 
• Θέματα τουρισμού και τουριστικής προβολής του Δήμου. 
• Θέματα ρύθμισης κυκλοφορίας οχημάτων, σημάνσεων οδών και ονομασίας οδών. 
• Εποπτεία διαχείριση και λειτουργία της Λαϊκής αγοράς του Δήμου 
• Εποπτεία και λειτουργία των Δημοτικών Σφαγείων 

και κατά τόπο τις εξής αρμοδιότητες στη Δημοτική Ενότητα Σαγιάδας: 
• Την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες την δημοτική ενότητα Σαγιάδας. 
• Τη λειτουργία των διοικητικών Υπηρεσιών, την εποπτεία του προσωπικού των υπηρεσιών αυτών καθώς και την υπογραφή των εντολών για τις προμήθειες των υλικών που είναι απαραίτητα για την εκτέλεση των έργων και των εργασιών των ανωτέρω υπηρεσιών στη δημοτική ενότητα Σαγιάδας. 
• Την Εποπτεία του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών στη δημοτική ενότητα Σαγιάδας. 
• Την παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων και εργασιών που εκτελούνται στη δημοτική ενότητα Σαγιάδας. 
• Την μέριμνα για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα Σαγιάδας 
• Η υπογραφή με εξουσιοδότηση του Δημάρχου, βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και λοιπών διοικητικών εγγράφων τα οποία εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της δημοτικής ενότητας Σαγιάδας. 
• Η συνεργασία με τους Προέδρους των Συμβουλίων Κοινοτήτων και τους Προέδρους των κοινοτήτων στη δημοτική ενότητα Σαγιάδας, για την επίλυση των προβλημάτων τους. 
• Την εποπτεία θεμάτων συντήρησης και επέκτασης ηλεκτροφωτισμού στην Δημοτική Ενότητα Σαγιάδας. 
• Η άσκηση κάθε άλλης αρμοδιότητας που αφορά τη δημοτική ενότητα Σαγιάδας και την οποία μπορεί να τους μεταβιβάζει με απόφαση του ο Δήμαρχος. 

Β. 
5) Ορίζει τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Τσότση Δημήτριο του Βασιλείου ως άμισθο Αντιδήμαρχο του Δήμου Φιλιατών, με θητεία από 2/9/2020 έως 1/9/2021, εντός της τρέχουσας δημοτικής περιόδου ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για θέματα επικοινωνίας και προβολής του Δήμου Φιλιατών καθώς επίσης και υπεύθυνος για θέματα που αφορούν την έδρα του Δήμου και την συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Φιλιατών. 

Γ. Οι ανωτέρω κατά τη διάρκεια της θητείας τους δεν μπορούν να εκλεγούν ή να είναι μέλη του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου. 

Δ. Η ανάκληση του αντιδημάρχου είναι δυνατή μετά την πάροδο έξι (6) μηνών από τον ορισμό του, με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του δημάρχου, για λόγους που ανάγονται στην άσκηση των καθηκόντων του. 

Ε. Στην περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του Αντιδημάρχου τις αρμοδιότητες ασκεί ο Δήμαρχος. 

ΣΤ. Τις κατά τόπο αρμοδιότητες της Αντιδημάρχου Ευθυμίου-Βρακά Ελένης, που απουσιάζει ή κωλύεται, ασκεί ο Αντιδήμαρχος Κατσάρης Πέτρος, ενώ τις κατά τόπο αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου κ. Πανταζάκου Μιχαήλ, που απουσιάζει ή κωλύεται, ασκεί η Αντιδήμαρχος Παππά- Μάλλιου Ουρανία. 

Ζ. Όταν ο Δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντά του ορίζεται να ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος, που αναπληρώνει το Δήμαρχο και όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται τα καθήκοντα του Δημάρχου θα ασκούνται από την Αντιδήμαρχο κα Παππά-Μάλλιου Ουρανία. 

Σημειώνεται ότι : Οι παραπάνω Αντιδήμαρχοι κατά την άσκηση των καθηκόντων τους θα πρέπει: α) Να εκπληρώνουν ευσυνείδητα τις υποχρεώσεις τους και να ασκούν τα καθήκοντά τους με γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος. β) Να σέβονται και να διασφαλίζουν τα δικαιώματα των πολιτών και να μεριμνούν για την καθολική εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους προς το δήμο χωρίς διακρίσεις σε βάρος οποιουδήποτε προσώπου ή του κοινού συμφέροντος. γ) Να δηλώνουν κάθε προσωπικό συμφέρον (ιδιοκτησιακό ή οικογενειακό) που έχουν σε σχέση με θέματα του Δήμου. δ) Να ενθαρρύνουν και να προωθούν κάθε μέτρο που προάγει τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων τους και λειτουργίας του Δήμου. ε) Να συνεργάζονται μεταξύ τους, με γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος. 

Η παρούσα να δημοσιευτεί μία φορά, σε μία ημερήσια και σε δύο εβδομαδιαίες εφημερίδες του Νομού, να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Φιλιατών και στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ». 
Επίσης να αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου, να αποσταλεί σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Φιλιατών και να λάβουν γνώση, όλοι οι δημοτικοί υπάλληλοι Φιλιατών και οι υπάλληλοι των νομικών προσώπων αυτού. 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΠΑΠΠΑΣ
Συνέχεια...

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων εγγραφών στο ΔΙΕΚ Ηγουμενίτσας

Σεπτεμβρίου 03, 2020 0
Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων εγγραφών στο ΔΙΕΚ ΗγουμενίτσαςΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

Βασική προτεραιότητα της εκπαιδευτικής πολιτικής αποτελεί η Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση από δεύτερη επιλογή ή λύση ανάγκης για λίγους να γίνει συνειδητή επιλογή και εργαλείο απασχόλησης για πολλούς. Η Επαγγελματική Κατάρτιση είναι καίριας σημασίας για την αύξηση της παραγωγικότητας, την οικονομική μεγέθυνση και την ταυτόχρονη μείωση του ποσοστού ανεργίας, κυρίως των νέων.
Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης, ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων εγγραφών στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΙΕΚ) της χώρας για το έτος κατάρτισης 2020-2021, από τηνΤρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 09:00 μέχρι και την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 23:59, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί.
Καλούμε τους αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να υποβάλουν αίτηση εγγραφής, στα Δημόσια Ι.Ε.Κ., με βάση την ειδικότητα η οποία ανταποκρίνεται στις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους, ανάμεσα από ένα πλήθος ειδικοτήτων που προσφέρονται στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. με υψηλής ποιότητας προγράμματα σπουδών στον σύνδεσμο:
Τα Δημόσια Ι.Ε.Κ. του Υ.ΠΑΙ.Θ. προσφέρουν ποιοτική δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση, παρέχουν τη δυνατότητα στους καταρτιζόμενους να ενισχύσουν τα επαγγελματικά τους προσόντα, την επαγγελματική τους δυναμική, τις προοπτικές απορρόφησης στην αγορά εργασίας, καθώς και την τοποθέτησή τους σε σύγχρονες και ποιοτικές θέσεις απασχόλησης.

Περισσότερες πληροφορίες για τις ειδικότητες των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. εξαμήνου 2020Β μπορείτε να αναζητήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Συγκεκριμένα οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στο Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας είναι:

1. ΒΟΗΘΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ
2. ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
3. ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ
4. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΛΟΓΙΑΣ -ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ ΝΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΟΝΥΧΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
5. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ & ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ
6. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ -ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF)
7. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ (ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ -ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΡΟΦΩΝ -ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΓΝΩΣΙΑ)
8. ΦΥΛΑΚΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Με εκτίμηση,
Μπούας Ηλίας
Διευθυντής

Δ.ΙΕΚ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
28ης Οκτωβρίου 7
Τ.Κ. 46100 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Τηλ : 2665 026987
Συνέχεια...

Ενημερωτική συνάντηση στο πλαίσιο του έργου«Δίκτυο Παράκτιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς» από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας

Σεπτεμβρίου 03, 2020 0
Ενημερωτική συνάντηση στο πλαίσιο του έργου«Δίκτυο Παράκτιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς» από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας διοργανώνει ενημερωτική συνάντηση στο πλαίσιο του έργου «Δίκτυο Παράκτιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς» (Coastal Heritage Network – CoHeN) την 7η Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 10.00 π.μ. στην Αίθουσα «Σωτήρης Δάκαρης» του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας. 
Το έργο Coastal Heritage Network – CoHeN είναι ένα στρατηγικό έργο, που χρηματοδοτείται από τον Άξονα Προτεραιότητας 2 – Ολοκληρωμένη Περιβαλλοντική Διαχείριση του Προγράμματος Interreg V-A Greece-Italy 2014-2020, έχει συνολικό προϋπολογισμό 6.420.600 € και διάρκεια από τον Ιούλιο 2019 έως τον Ιούλιο του 2022. Το εταιρικό σχήμα του αποτελείται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, ως επικεφαλής εταίρο, και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας από την ελληνική πλευρά και την Περιφέρεια της Απουλίας από την ιταλική. 
Κύριος στόχος του είναι η δημιουργία της Αδριατικής – Ιόνιας παράκτιας διαδρομής, η οποία θα συνδέει σημαντικά μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς των δύο περιοχών συνεργασίας, μέσα από μία σειρά στοχευμένων παρεμβάσεων σε συνολικά 17 μνημεία -11 στην Ελλάδα και 6 στην Απουλία. 
Στη Θεσπρωτία θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις ανάδειξης και βελτίωσης της προσβασιμότητας στα μεσαιωνικά κάστρα της Ηγουμενίτσας και του Μαργαριτίου. 
Παράλληλα, θα υλοποιηθούν δράσεις για την από κοινού ενδυνάμωση των διακρατικών πολιτιστικών δραστηριοτήτων στην Αδριατική και το Ιόνιο, μέσω της δημιουργίας και εφαρμογής καινοτόμων εργαλείων διαχείρισης και προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς και την ενεργό συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων και φορέων, με στόχο την αύξηση της ελκυστικότητας της περιοχής και την τουριστική και οικονομική ανάπτυξή της. 

Πληροφορίες: Κασσιανή Λάζαρη, Αρχαιολόγος – Θεοδώρα Λάζου, Ιστορικός-Αρχαιολόγος, efathe@culture.gr, τηλ. +30 26650.29177 
Η συνάντηση θα διοργανωθεί σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον COVID-19. Για τη συμμετοχή σας απαιτείται προηγούμενη ενημέρωση. Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική καθόλη τη διάρκεια της συνάντησης. 

Συνέχεια...

Έκκληση για αιμοδοσία από το Νοσοκομείο Φιλιατών

Σεπτεμβρίου 03, 2020 0
Έκκληση για αιμοδοσία από το Νοσοκομείο Φιλιατών 

Έκκληση για αιμοδοσία απευθύνει στους Θεσπρωτούς το Γενικό Νοσοκομείο – Κ.Υ. Φιλιατών καθώς η έλλειψη αίματος εξακολουθεί να είναι μεγάλη. 

Λόγω έλλειψης αίματος όλων των ομάδων, η Αιμοδοσία του Νοσοκομείου απευθύνει θερμή παράκληση σε όλους τους κατοίκους του Νομού Θεσπρωτίας (ηλικίας 18-60 ετών) και όχι μόνο στους εθελοντές αιμοδότες, εάν μπορούν να προσέλθουν στην Αιμοδοσία πρωινές ώρες από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή. 
Τηλέφωνο2664360237 

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ 
ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ 
ΕΛΕΝΗ ΔΟΥΜΠΑΛΗ
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα