07/24/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 24 Ιουλίου 2022

Διακοπές ρεύματος σε Σύβοτα και Πλαταριά, Δευτέρα & Τρίτη

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή στην Ήπειρο - Οδηγίες προς τους πολίτες

Ιουλίου 24, 2022 0
Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή στην Ήπειρο - Οδηγίες προς τους πολίτες

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3), σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), προβλέπεται για την Κυριακή 24 Ιουλίου 2022, για πολλές περιοχές της χώρας.

Ανάμεσα στις περιοχές που βρίσκονται στο «κίτρινο» είναι και οι τέσσερις νομοί της Ηπείρου.

Οδηγίες προς τους πολίτες

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Συνέχεια...

Ανταπόκριση από τη μαζική αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση και διαδήλωση στο κέντρο της Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ)

Ιουλίου 24, 2022 0
Ανταπόκριση από τη μαζική αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση και διαδήλωση στο κέντρο της Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 22 Ιουλίου η αντιιμπεριαλιστική-αντιπολεμική διαδήλωση και η εκδήλωση στο κέντρο της Ηγουμενίτσας που καλούσαν οι Αγωνιστικές Κινήσεις, η Μαθητική Αντίσταση και το ΚΚΕ(μ-λ).


Έπειτα από την προκλητική επίσκεψη του Μητσοτάκη στην Ηγουμενίτσα την ώρα που η χώρα καίγεται και ο λαός βιώνει στο πετσί του την ακρίβεια και τη φτώχεια, οι συγκεντρωμένοι νεολαίοι φώναξαν με μαχητικότητα συνθήματα ενάντια στο σφάγιασμα του ουκρανικού -και όχι μόνο- λαού, από τους ιμπεριαλιστές φονιάδες. Κατήγγειλαν τη μετατροπή της εξαρτημένης από τους αμερικάνους χώρας μας σε μια απέραντη νατοϊκή βάση, που αποτελεί κόμβο για την αποστολή στρατιωτικών εξοπλισμών προς την Ουκρανία, και όπου αλλού χρειάζεται κάθε φορά ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του.


Ακολούθησε υπαίθρια εκδήλωση με θέμα: "Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες: Για το ζήτημα του πολέμου και της αντιιμπεριλιστικής πάλης" στην κεντρική πλατεία της Ηγουμενίτσας. Οι εισηγήσεις κάλυψαν το ιστορικό-πολιτικό πλαίσιο γύρω από το οποίο κινείται ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο ανταγωνισμός των δύο μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, ΗΠΑ και Ρωσίας, ενώ ακολούθησαν τοποθετήσεις και προβληματισμοί συναγωνιστών και φίλων.


Οι εκδηλώσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του 23ου Camping των Αγωνιστικών Κινήσεων και της Μαθητικής Αντίστασης στο Δρέπανο της Ηγουμενίτσας, το οποίο συνεχίζεται με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, συζητήσεων και πολιτιστικών εκδηλώσεων ως την Τετάρτη 27 Ιουλίου. 


Ακολουθεί κεντρική εκδήλωση με θέμα την επίθεση του Νόμου Πλαίσιο στο φοιτητικό κίνημα την Κυριακή 24/7 στις 7:30 και ανάβαση-ξεναγηση στην ιστορική Μουργκάνα τη Δευτέρα 25/7 το πρωί. Σας περιμένουμε!
Συνέχεια...

Τοποθετήθηκαν προβολείς στο γήπεδο της Νέας Σελεύκειας

Ιουλίου 24, 2022 0
Τοποθετήθηκαν προβολείς στο γήπεδο της Νέας Σελεύκειας

Το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. Δήμου Ηγουμενίτσας στο πλαίσιο της αναβάθμισης των αθλητικών του χώρων προέβη στην τοποθέτηση προβολέων περιμετρικά του γηπέδου ποδοσφαίρου της Νέας Σελεύκειας, με στόχο την επίτευξη κατάλληλου φωτισμού για διευκόλυνση των χρηστών του γηπέδου και τη δημιουργία ενός φιλικού και άνετου χώρου άθλησης.

Η τοποθέτηση προβολέων, σ’ ένα γήπεδο όπου μέχρι πρότινος δεν υπήρχε φωτισμός, παρέχει τη δυνατότητα χρήσης και κατά τις βραδινές ώρες, συμβάλλοντας στην αποσυμφόρηση του χώρου άθλησης σε ώρες αιχμής και στον καλύτερο προγραμματισμό των ομάδων που το κάνουν χρήση.

Ευχαριστούμε τους ηλεκτρολόγους του Δήμου Ηγουμενίτσας για την άψογη συνεργασία, μελέτη και εγκατάσταση των προβολέων και συνεχίζουμε την εντατική μας προσπάθεια για περαιτέρω αναβαθμίσεις και σε άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου.

Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα