10/12/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Επίθεση Γόγολου στο Λώλο με αφορμή τις πλημμύρες...

Οκτωβρίου 12, 2022 0
Επίθεση Γόγολου στο Λώλο με αφορμή τις πλημμύρες...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙ
Γιάννης Κων. Γόγολος

Μετά τη χθεσινή βροχόπτωση, μια προγραμματισμένη όπως βλέπαμε στα δελτία καιρού τις προηγούμενες ημέρες ….αλλά όπως φαίνετε εσείς δεν παρακολουθείτε δελτία καιρού.

Έχουμε μπει στην εποχή του φθινοπώρου εδώ και σαράντα και πλέον ημέρες.

Η έντονη βροχόπτωση ανέδειξε για ακόμη μια φορά την αδυναμία της Δημοτικής Αρχής οκτώ χρόνια τώρα, να μην έχετε προγραμματισμό για την έγκαιρη καθαριότητα των φρεατίων και την έλλειψη υποδομών.
Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα…..

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τα Σύβοτα αλλά και το 20 Γενικό Λύκειο της Ηγουμενίτσας.

Αυτά που βλέπαμε στην τηλεόραση σε πολλές πόλης ανά την Ελλάδα το ζούμε στην Ηγουμενίτσα του Λώλου, να τρέχουν να γλιτώσουν τα παιδιά να μην χτυπήσουν από τα κομμάτια της οροφής που έπεφτε. Πλημμύρησε ο εσωτερικός χώρος του σχολείου με αποτέλεσμα η διεύθυνση του σχολείου να σταματήσει τη λειτουργιά του.
Σε ενημέρωση που είχα και σε ανακοινώσεις των μαθητών οι οχλήσεις προς τον Δήμαρχο ήταν πολλές και αυτός…. το χαβά του.

Καταλάβατε κύριε Δήμαρχε γιατί δεν ψηφίζω την κατανομή των χρημάτων στις σχολικές επιτροπές, γιατί πλέον δεν σας εμπιστεύομαι. Και δυστυχώς για άλλη μια φορά δικαιώνομαι.

Και ξέρεις κάτι, κύριε Δήμαρχε, δεν επιδιώκω πολιτικά ωφέλη με τη δικαίωση μου ΑΛΛΑ επιδιώκω τις άμεσες λύσεις πριν είναι αργά για τους συμπολίτες μας.
Αυτή είναι η αξία της ζωής και της ενασχόλησης μου με τα κοινά.

Εσείς βέβαια έχετε διαφορετική προσέγγιση η οποία είναι να εισπράττεται τους καρπούς της εξουσίας.
Δεν είμαστε όλοι ίδιοι…

Σας καλώ να ασχοληθείτε και να ασκήσετε τα καθήκοντα σας ως πρώτος πολίτης αυτής της πόλης…. μέχρι τον Οκτώβριο του 2023 οπού και θα σας κρίνουν οι συμπολίτες μας…
Το αποτέλεσμα είναι ήδη γνωστό για εσάς, δεν θα είναι έκπληξη…

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Διακοπή νερού αύριο Πέμπτη στον Οικισμό Εθνικής Αντίστασης

Οκτωβρίου 12, 2022 0
Ηγουμενίτσα: Διακοπή νερού αύριο Πέμπτη στον Οικισμό Εθνικής Αντίστασης

Σας ενημερώνουμε ότι αύριο Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, θα γίνει διακοπή νερού στον Οικισμό Εθνικής Αντίστασης από τις 8:00 π.μ. έως τις 8:00 μ.μ., προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συντήρηση του δικτύου ύδρευσης.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας
Συνέχεια...

Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για την παραχώρηση του Λιμένα Ηγουμενίτσας

Οκτωβρίου 12, 2022 0
Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για την παραχώρηση του Λιμένα Ηγουμενίτσας

Οι τίτλοι τέλους στο κακοπαιγμένο σήριαλ ξεπουλήματος του κερδοφόρου λιμανιού της Ηγουμενίτσας, παίχτηκαν με την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να περάσει η ΟΛΗΓ ΑΕ σε Ιταλικά χέρια μέσω του πρόσφατου διαγωνισμού.

Μια απόφαση που προσφέρει στον ομίλο Grimaldi ένα κερδοφόρο λιμάνι στην τιμή των 84ων εκ. ευρώ, μια προίκα που θα στερήσει από το Ελληνικό κράτος, πολλαπλάσιο κέρδος, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η προσφορά του ιταλικού ακτοπλοϊκού ομίλου, αποτιμά το 100% του λιμανιού της Ηγουμενίτσας στα 126 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή ούτε κουβέντα για την απόδοση της χερσαίας ζώνης στην τοπική κοινωνία, όπως υποσχόταν άπαντες μέχρι πρόσφατα. Μόνο που οι υποσχέσεις, μετατράπηκαν σε ύμνους για την "εξαιρετική τιμή" που "έπιασε" το λιμάνι και ως δια μαγείας ξεχάστηκε κάθε αναφορά για την απόδοση της χερσαίας ζώνης στο Δήμο Ηγουμενίτσας.

Στην πραγματικότητα, ο όμιλος Grimaldi εκτός από το λιμάνι αγοράζει "πακέτο" και τις υφιστάμενες μαρίνες Συβότων Πλαταριάς Σαγιάδας και της σχεδιαζόμενης μαρίνας Ηγουμενίτσας, και έτσι δημιουργείται ένα περιβάλλον μονοπωλιακής εκμετάλλευσης με τίμημα πολύ χαμηλότερο από αυτά που κόστισαν στους φορολογούμενους για να κατασκευαστούν αυτές οι υποδομές.

Το νεοφιλελεύθερο μοντέλο πώλησης των βασικών περιουσιακών στοιχείων της χώρας μας, όπως είναι τα λιμάνια της, συνεχίζεται με προχειρότητα, αποσπασματικά, χωρίς ολοκληρωμένο σχεδιασμό, χωρίς να διασφαλίζονται οι συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού.

Το μοντέλο αξιοποίησης των λιμένων της χώρας που εμείς, ως ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής συνεχίζουμε με συνέπεια και τεκμηριωμένα να προτείνουμε είναι αυτό που εφαρμόζεται στη συντριπτική πλειοψηφία των λιμένων στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Βασίζεται στη διατήρηση της πλειοψηφίας των μετοχών των οργανισμών λιμένων στο ελληνικό δημόσιο, με παράλληλη συμμετοχή στο μετοχικό σχήμα στρατηγικών επενδυτών και με παραχώρηση χρήσης των επί μέρους λιμενικών υπηρεσιών με διαφανείς διαδικασίες, κανόνες, έλεγχο και λογοδοσία, ώστε να εξασφαλίζεται η ανάπτυξη των λιμανιών και των ευρύτερων περιοχών που τα περιβάλλουν, διασφαλίζοντας το δημόσιο συμφέρον και την ισονομία και αποφεύγοντας ολιγοπωλιακές καταστάσεις.

Ένα μοντέλο που διασφαλίζει την ανάπτυξη σε συνδυασμό με την κοινωνική συνοχή. Ένα μοντέλο που δεν στηρίζεται στην αφαίμαξη της Ελληνικής ακίνητης περιουσίας.

Καλούμε ολους τους εμπλεκόμενους, να αποδώσουν έστω και την τελευταία στιγμή, τη χερσαία ζώνη στην τοπική κοινωνία. Το άναρχο ξεπούλημα της Ελληνικής Ακίνητης Περιουσίας, να σταματήσει εδώ.

Ν.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ
Συνέχεια...

Πρόταση για κήρυξη της Τ.Κ. Συβότων σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης

Οκτωβρίου 12, 2022 0
Πρόταση για κήρυξη της Τ.Κ. Συβότων σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης

Την κήρυξη της Κοινότητας Συβότων του Δήμου Ηγουμενίτσας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να καταστεί δυνατή η αποζημίωση των πλημμυροπαθών και να γίνουν άμεσα οι παρεμβάσεις καθαρισμών και αποκατάστασης των ζημιών από τη σφοδρή καταιγίδα της περασμένης Δευτέρας (11 Οκτωβρίου) ζητά με έγγραφό της από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η Περιφέρεια Ηπείρου, ύστερα από αίτημα του Δήμου.

Τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της πληγείσας περιοχής συνέδραμαν αμέσως μετά την εκδήλωση του πλημμυρικού φαινομένου δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Εθελοντές της ΛΕΚ Πρέβεζας και ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας, ενώ την επισκέφθηκαν εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης και (σήμερα) η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Σταυρούλα Μπραϊμη- Μπότση.

Την περιοχή επισκέφτηκε σήμερα ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Μαυρογιώργος, ο οποίος είχε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κων. Βαγγελή, παρόντος και του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηγουμενίτσας, για την εκτίμηση και δρομολόγηση άμεσων παρεμβάσεων για καθαρισμούς ρεμάτων από φερτά υλικά μετά τη διακοπή ροής των υδάτων.

Επίσης ενημερώθηκε από ιδιοκτήτες κατοικιών, επιχειρήσεων ως και ξενοδοχειακών μονάδων για προβλήματα που προκλήθηκαν από την πλημμύρα. Όπως τονίστηκε, για μεν τις επιχειρήσεις η καταγραφή των ζημιών ξεκίνησε ήδη από από κλιμάκιο υπαλλήλων της Π.Ε. Θεσπρωτίας, για τις δε κατοικίες η καταγραφή γίνεται από το Δήμο Ηγουμενίτσας.

Τέλος, σε συνάντηση που έγινε με το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Ιωάννη Λώλο, συζητήθηκαν οι επόμενες ενέργειες που πρέπει να γίνουν σε συνεργασία Δήμου- Περιφέρειας, οι οποίες θα εξεταστούν αναλυτικά με τον -απουσιάζοντα για υπηρεσιακούς λόγους εκτός Ηπείρου -Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη.

Συνέχεια...

Στάση εργασίας την Πέμπτη των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς

Οκτωβρίου 12, 2022 0
Στάση εργασίας την Πέμπτη των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022 – ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Η κυβέρνηση έχει κάνει ξεκάθαρη την πολιτική επιλογή της να υποβαθμίσει τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς από παιδαγωγικές δομές σε «παιδοφυλακτίρια».

Σε αυτόν τον σχεδιασμό εντάσσεται και η επέκταση λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών. Αγνοώντας τις ανάγκες των παιδιών που θα μπαίνουν στους Παιδικούς Σταθμούς με το πρώτο φως της ημέρας και θα φεύγουν νύχτα!!!

Η θέση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και των εργαζομένων παραμένει σταθερή διαχρονικά. Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί παρέχουν αγωγή και εκπαίδευση. Σε αυτή την κατεύθυνση στο επίκεντρο των πολιτικών θα πρέπει να μπουν τα παιδιά και οι ανάγκες τους και μόνο αυτά!!! Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΚΕΣ ΔΟΜΕΣ!!!

Την ΠΕΜΠΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022 και ώρα 12.00 το μεσημέρι, όπως σήμερα ενημερωθήκαμε, συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο Προσχολικής Αγωγής και Διαπαιδαγώγησης με θέμα ημερήσιας διάταξης…«Διεύρυνση-Επέκταση ωραρίου λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών». Δεν θα αποδεχθούμε την περαιτέρω υποβάθμιση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και των παρεχόμενων υπηρεσιών που προσφέρουν στα φιλοξενούμενα παιδιά και κατά συνέπεια στις οικογένειές τους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ως πρώτο μέτρο αντίδρασης στις μεθοδεύσεις του Υπουργείου Εργασίας και της κυβέρνησης αποφάσισε:

1. Προκηρύσσει ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για το σύνολο των εργαζομένων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς την ΠΕΜΠΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, από τις 11.30 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

2. Καλεί τους εργαζόμενους στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς μαζικά να δώσουν δυναμικό και αγωνιστικό παρόν στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα, στις 12.00 το μεσημέρι έξω από το χώρο συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Προσχολικής Αγωγής και Διαπαιδαγώγησης (Σολωμού 60-Αθήνα).

Διεκδικούμε:

· Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

· Μονιμοποίηση των εργαζομένων που απασχολούνται με συνεχείς Συμβάσεις Εργασίας (Ε.Σ.Π.Α.).

· Ενιαίο Εκπαιδευτικό-Παιδαγωγικό Πρόγραμμα Προσχολικής Αγωγής.

· Δωρεάν φιλοξενία όλων των παιδιών.

· Άμεσα κατάργηση των τροφείων.

Η κινητοποίηση αυτή είναι προειδοποιητική. Ο Κόμπος πλέον έχει φτάσει στο χτένι…

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Ο Πρόεδρος             Ο Γεν. Γραμματέας
Νίκος Τράκας              Γιάννης Τσούνης
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα