02/15/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Η Έρρικα Ντούμα υποψήφια βουλευτής Θεσπρωτίας με τη Νέα Δημοκρατία

Φεβρουαρίου 15, 2023 0
Η Έρρικα Ντούμα υποψήφια βουλευτής Θεσπρωτίας με τη Νέα Δημοκρατία

Στις προσεχείς Βουλευτικές εκλογές

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Έρρικα Ντούμα, θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο της Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας στις προσεχείς εκλογές.

Η συμφωνία επήλθε μετά απο ραντεβού στο Μέγαρο Μαξίμου με το σύμβουλο του πρωθυπουργού, Θανάση Νέζη.

Η Έρρικα Ντούμα ασχολήθηκε επί σειρά ετών με την προετοιμασία και την πορεία υλοποίησης έργων ενταγμένων σε Εθνικά και Ευρωπαϊκά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, με αντικείμενο τη δικτύωση των φορέων και την προετοιμασία των προτάσεών τους, αλλά και με θέματα διαχείρισης των έργων, διοργάνωσης εκδηλώσεων παρουσίασης και προβολής τους (Συνέδρια, Ημερίδες, Συμμετοχικά Εργαστηριακά κ.λπ).

Εχει υπάρξει υποψήφια Νομαρχιακή Σύμβουλος το 2006 στην πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσπρωτίας ενώ το 2014 υπήρξε υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Σουλίου.

Από το 2017 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνη λειτουργίας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Σουλίου, το οποίο υποστηρίζει δεκάδες ευάλωτες οικογένειες στην ευρύτερη περιοχή.

Στα ενδιαφέροντά της, η Έρρικα Ντούμα έχει ενεργό ρόλο και παρουσία σε εθελοντικές δραστηριότητες στο Δήμο Σουλίου και όχι μόνο.

Έχει υπηρετήσει ως πρόεδρος στον Ιππικό Σύλλογο Παραμυθιάς, ενώ υπήρξε και προεδρος στο ΑΠΣ Σούλι Παραμυθιάς, και επί ημερών της, η ομάδα γνώρισε τη μεγαλύτερη επιτυχία και διάκρισή της, κερδίζοντας την άνοδο από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες και συμμετέχοντας για πρώτη φορά στην Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Συνέχεια...

Η Ηπειρωτική Συσπείρωση για τη σημερινή συγκέντρωση στη Βουλή...

Φεβρουαρίου 15, 2023 0
Η Ηπειρωτική Συσπείρωση για τη σημερινή συγκέντρωση στη Βουλή...

ΗΠΕΙΡΩΤΙΣΣΕΣ, ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ  Τετάρτη 15/2/23 5μμ

Η ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καλεί όλους τους Ηπειρώτες, να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες της αναβολής και της ηττοπάθειας, και να είμαστε όλοι με πείσμα παρόντες!

Πριν λίγο οι εκλεγμένοι στα όργανα της ΠΣΕ στείλαμε στα μέλη του ΔΣ την παρακάτω επιστολή απαντώντας στην προσπάθεια να εμφανιστεί νέα απόφαση του ΔΣ για αναβολή!

Το ΔΣ δεν συνεδρίασε, δεν πήρε νέα απόφαση. Οι 5 Ομοσπονδίες θα είναι παρούσες!

«Προς τα μέλη του ΔΣ της ΠΣΕ,

Αγαπητοί συμπατριώτες, ο Πρόεδρος του ΔΣ μας έστειλε επείγουσα επιστολή πριν λίγο (6.52μμ) με την οποία ζητά την αναβολή της αυριανής μας συγκέντρωσης στη Βουλή στη διάρκεια της οποίας αντιπροσωπεία μας θα επιδώσει στον Πρόεδρο και τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών ομάδων το υπόμνημα με τα αιτήματα των απόδημων Ηπειρωτών, με το αιτιολογικό του προέδρου της Βουλής ότι θα λείπει στην κηδεία του Σαντορινιού.

Συμπατριώτες, μιλάμε για προφάσεις εν αμαρτίαις. Όποιος ψάχνει προφάσεις, εύκολα βρίσκει πολλές! Η Βουλή λειτουργεί όμως κανονικά οι εκπρόσωποι των κομμάτων έχουν λάβει την πρόσκληση και θα παραλάβουν το υπόμνημα. Το γραφείο του προέδρου λειτουργεί κανονικά και δεν υπάρχει καμιά υποβάθμιση. Αν επιθυμεί ο πρόεδρος της Βουλής να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του, ας καλέσει την ΠΣΕ και τις Ομοσπονδίες να συζητήσουμε το περιεχόμενο του υπομνήματος όποτε μπορεί.

Εδώ και ένα μήνα που ορίσαμε την συγκέντρωση, αναρτήσαμε πανώ στο ΣΕΦ, το αναγγείλαμε εκεί και στη συνέχεια με ανακοινώσεις, με συνεντεύξεις, με προσωπική επαφή πληροφορήθηκαν οι απόδημοι Ηπειρώτες για την απόφαση μας, αλλά και των 5 Ομοσπονδιών μας. Σωματεία μας έχουν κινητοποιηθεί και εκατοντάδες συμπατριώτες θα διατρανώσουμε αύριο έξω από την βουλή. Δεν θα πάμε να κάνουμε δημόσιες σχέσεις. Θα πάμε να πούμε στα πολιτικά κόμματα το γενικό πλαίσιο των αιτημάτων μας, που τα συζητήσαμε πολλές φορές και έχουμε χρόνια που τα απαιτούμε.

Η διαδικασία της fast track απόφασης με ναι και όχι στο διαδίκτυο, δεν συνιστά συνεδρίαση ΔΣ. Δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε τέτοια απαξίωση της δημοκρατικής λειτουργίας του ΔΣ και δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε. Δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε μια διαδικασία προειλημμένης απόφασης, που απλά περίμενε την πρόφαση.

Εμείς θα είμαστε αύριο έξω από την Βουλή να υλοποιήσουμε την ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΠΣΕ, τις αποφάσεις των Ομοσπονδιών και θα επιδώσουμε το υπόμνημα σε όποιον θέλει να το πάρει. Οι υπόλοιποι, οι απόντες, ας κριθούν από τους Ηπειρώτες.

Οι εκλεγμένοι με την Η.Σ. στα όργανα της ΠΣΕ

Στο ΔΣ:
Κολιούσης Σωτήρης, Γενικός Γραμματέας, επικεφαλής ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
Λαμπρίδης Αλέξανδρος, Αντιπρόεδρος
Κοντούλη Νατάσα, έφορος Πνευματικού Κέντρου
Γιαννούλης Νίκος, Λιάγκος Κώστας, Μουσγάς Γιώργος, Νάκης Γιάννης, Τζάκου Μαρίνα, μέλη

Στην Ελεγκτική επιτροπή:
Γκογιάννος Προκόπης

Στο Γενικό Συμβούλιο:
Τάτσης Γιώργος--


Το Γραφείο Τύπου της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης
Συνέχεια...

Πρωτοβουλία Θεσπρωτίας Ενάντια στην Ακρίβεια: "Έμπρακτη Αλληλεγγύη στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας"

Φεβρουαρίου 15, 2023 0
Πρωτοβουλία Θεσπρωτίας Ενάντια στην Ακρίβεια: "Έμπρακτη Αλληλεγγύη στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας"

Στις τραγικές συνέπειες του πολέμου, των πολιτικών που εφαρμόζονται και αποβαίνουν σε βάρος του λαού, προστίθενται τώρα στο λαό της Τουρκίας και της Συρίας οι καταστροφικές επιπτώσεις και του μεγάλου σεισμού. Ενός σεισμού που οι τεράστιες και ανεξέλεγκτες φονικές του συνέπειες, είναι κυρίως ΚΑΙ συνέπειες ενός σάπιου και ληστρικού καθεστώτος εκμετάλλευσης των απλών ανθρώπων του λαού, ενός καθεστώτος όπου οι ΛΙΓΟΙ καρπώνονται υπέρογκα κέρδη με «χάρτινες» κατασκευές, με ανύπαρκτους κρατικούς ελέγχους, με την εγκληματική αδιαφορία και στήριξη προφανώς του συστήματος και της εξουσίας. 

Σεισμοί πάντα γίνονται και θα γίνονται…. Μέριμνα για τις ανάγκες και την προστασία των λαών, ούτε στο παρελθόν, ούτε τώρα, από τα συγκεκριμένα συστήματα εκμετάλλευσης, δεν γίνονται ούτε θα γίνουν…

Για τα «μάτια του κόσμου» το καθεστώς της Τουρκίας ανακοίνωσε μέχρι τώρα 150 συλλήψεις εργολάβων και κατασκευαστών…
Είναι χρέος και καθήκον μας: Αλληλεγγύη στους λαούς Τουρκίας και Συρίας και βοήθεια με όλα τα μέσα !

Το Σάββατο 18/2 και ώρα 10πμ - 12πμ στο Πνευματικό Κέντρο Ηγουμενίτσας "ΠΑΝΘΕΟΝ" συγκεντρώνουμε τα παρακάτω είδη: 

- Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.ά.)
- Μάσκες, αντισηπτικά, γάντια
- Ζεστά καθαρά ρούχα για παιδιά και ενήλικες
- Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα
- Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας
- Γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια κ.ά.)
- Είδη ατομικής υγιεινής (π.χ. χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, μωρομάντηλα).

Πρωτοβουλία Θεσπρωτίας Ενάντια στην Ακρίβεια (ΠΡΩ.Θ.Ε.Α)
Συνέχεια...

Ενισχύεται με οχήματα και το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας

Φεβρουαρίου 15, 2023 0
Ενισχύεται με οχήματα και το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας

Πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, η τελετή παράδοσης 13 ειδικά διαμορφωμένων οχημάτων μεταφοράς αστυνομικών σκύλων Κ-9 ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.

Τα οχήματα αυτά πρόκειται να αντικαταστήσουν τον παλιό στόλο αλλά και να ενισχύσουν τις νέες ομάδες Κ-9 ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών που θα συσταθούν στις Λιμενικές Αρχές Βόλου, Χίου και Σύρου.

Επίσης, οχήματα θα διατεθούν στη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και στις Λιμενικές Αρχές Πειραιά, Πάτρας, Ηγουμενίτσας, Χανίων, Καβάλας, Μυτιλήνης, Ρόδου και Ναυπλίου.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω προμήθεια, συνολικού προϋπολογισμού 334.000€, συγχρηματοδοτήθηκε σε ποσοστό 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας – Τομέας Αστυνομικής Συνεργασίας 2014 – 2020.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, κατά την διάρκεια της τελετής σε σύντομο χαιρετισμό του υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, καταπολεμά κάθε μορφής οργανωμένου κυκλώματος εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών αλλά και προϊόντων λαθρεμπορίου».

«Ενισχύουμε», τόνισε, «το Λιμενικό Σώμα με νέα επιχειρησιακά μέσα και συστήματα, επενδύουμε στον ανθρώπινο παράγοντα επιμορφώνοντας και εκπαιδεύοντας τα στελέχη μας μέσα από συνεργασίες με φορείς του εξωτερικού, ενώ είναι σε πλήρη εξέλιξη το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενίσχυσης του Σώματος που ξεπερνά τα 600 εκατ. ευρώ».

Επιπλέον, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστας Κατσαφάδος σε χαιρετισμό του ανέφερε ότι «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, έχει δεσμευθεί ότι θα αξιοποιήσει κάθε διαθέσιμο πόρο για να ενισχύσει με σύγχρονα μέσα το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στην αποστολή του».

Τέλος, ο Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Γεώργιος Αλεξανδράκης στο χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι «το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή για να διασφαλίσει την συνέχεια και την συνέπεια στην αποστολή του οφείλει: · Να εκσυγχρονίζει και να ανανεώνει τα επιχειρησιακά μέσα του, · Να επενδύει στην διαρκή εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού για την αποτελεσματική χρήση των νέων και καινοτόμων μέσων, και · Να καλλιεργεί δεσμούς συνέργειας και ανταλλαγής πληροφοριών και τεχνογνωσίας με οργανισμούς και φορείς εντός και εκτός Ελλάδος».

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης, ο Α’ Υπαρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αργυράκης Ιωάννης, ο Β’ Υπαρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Τσελίκης Αλέξανδρος, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (Υ.Δ.Ε.Α.Π.) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Αστυνομικός Διευθυντής Αθανάσιος Οπριανός, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας.
Συνέχεια...

Επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ στο μπλόκο των αγροτών Φαναρίου και σε συγκέντρωση για τις πολιτικές εξελίξεις στη Γλυκή

Φεβρουαρίου 15, 2023 0
Επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ στο μπλόκο των αγροτών Φαναρίου και σε συγκέντρωση για τις πολιτικές εξελίξεις στη Γλυκή

Επίσκεψη στήριξης στο μπλόκο των αγροτών που έχει στηθεί από την Κυριακή 22 Γενάρη στο κόμβο της γέφυρας ΒΟΥΒΟΠΟΤΑΜΟΥ-ΓΛΥΚΗΣ επι της Επαρχιακής Οδούς Καναλλάκι- Παραμυθιάς, την δευτέρα 13 Φλεβάρη της 8,30μ.μ πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο του ΚΚΕ αποτελούμενο από τον Κώστα Γιαννάκο υποψήφιο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ανθυποπυραγό ε.α, πρόεδρο Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος.

Γεωργίου Χρυσηίδα, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στο Νομό Θεσπρωτίας μέλος της ΤΕ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ και γραμματέα της ΚΟ Παραμυθιάς, τον

Δημήτρη Πιτσιάβα, μέλος του γραφείου περιοχής Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας του ΚΚΕ και τον Σωτήρη Γάκη γραμματέα της ΚΟΒ Φαναρίου Πρέβεζας.

Στη συζήτηση που έγινε οι αγρότες μετέφεραν στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, την αγανάκτηση τους και την απελπιστική κατάσταση που βιώνουν, αδυνατώντας να ζήσουν από τις καλλιέργειές τους, εξαιτίας των εξευτελιστικών τιμών , το υψηλό κόστος παραγωγής αλλά και τους δυσβάσταχτους λογαριασμούς της ΔΕΗ και τις υπέρογκες τιμές στο πετρέλαιο και στα λιπάσματα, τους έχουν γονατίσει κυριολεκτικά. Τα τελευταία χρόνια σοβαρά οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζουν και με το ΤΟΕΒ πάνω από από 2,5 εκατομμύριο ευρώ είναι το χρέος αυτή την στιγμή και για την καλλιεργητική περίοδο που έρχεται δεν υπάρχει πάροχος για το ρεύμα των αντλιοστασίων,

Η αντιπροσωπεία εξέφρασε την αμέριστη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα που δίνουν οι βιοπαλαιστές αγρότες. Ο Κώστας Γιαννάκος ανέφερε ότι προέρχεται από αγροτική οικογένεια από χωριό της Ηπείρου για λόγους επιβίωσης έφυγαν οικογενειακός για την Αθήνα.

Επισήμανε ότι τα αιτήματα τους είναι δίκαια και αναγκαία για να επιβιώσουν και να μπορέσουν να παραμείνουν στις καλλιέργειες και να μην ερημώσουν τα χωριά, ότι το δυσβάστακτο κόστος παραγωγής από τη μία πλευρά και από την άλλη οι χαμηλές τιμές πώλησης των προϊόντων τους που καθορίζουν οι εμποροβιομήχανοι έχει συρρικνώσει το εισόδημα τους. Η αντιπροσωπεία ανέφερε ότι η διαχρονική ΚΑΠ και οι αναθεωρήσεις της που στόχο έχουν να συγκεντρωθεί η γη και η παραγωγή σε λιγότεραχέριαήτανη κάθε μια χειρότερη από την προηγούμενη. 

Έτσι και η νέα ΚΑΠ που ξεκίνησε από 1/1/2023 κινείτε σε πολύ χειρότερη κατεύθυνση βάζοντας μεγαλύτερα εμπόδια στους βιοπαλαιστές αγρότες. Επίσης αναφέρθηκαν στις παρεμβάσεις όπως με την επερώτηση για τα χρέη ΤΟΕΒ Παραμυθιάς,και τον αγώνα των κομμουνιστών εντός και εκτός βουλής για την ουσιαστική ελάφρυνση και ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων. Κάλεσε επίσης σε ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται το επόμενο διάστημα, για να δυναμώσει η λαϊκή αντεπίθεση και να δίνονται με καλύτερους όρους οι αγώνες σε όλα τα μέτωπα.

Προηγήθηκε σύσκεψη - συγκέντρωση για τις πολιτικές εξελίξεις και τις εκλογικές μάχες, στις 6,30 μ.μ. στην καφετέρια DaLuz στη Γλυκή Θεσπρωτίας που διοργάνωσε η ΚΟ Παραμυθιάς. Συνομιλώντας με κατοίκους και επαγγελματίες του χωριού ο Κώστας Γιαννάκος στην παρέμβαση, μετέφερε την πολύχρονη πείρα από το συνδικαλιστικό κίνημα στην πυροσβεστική. Η αμέριστη συμπαράσταση του ΚΚΕ προς το Πυροσβεστικό Σώμα τον οδήγησε να συμπορευθεί με το ΚΚΕ. 

Απηύθυνε κάλεσμα οργάνωσης στα σωματεία, τους αγροτικούςσυλλόγους και ενίσχυσης του ΚΚΕ στις επικείμενες εκλογές, ώστε από καλύτερες θέσεις να αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή πολιτική. Στην συνέχειααναπτύχθηκε διάλογος με τους παραβρισκόμενους.

Κλείνοντας, σε ερώτηση, γιατί ένας νέος άνθρωπος να ψηφίσει ΚΚΕ, ο Δημήτρης Πιτσιάβας απάντησε, ζώντας σε συνθήκες "διαρκούς κρίσης" - πριν με τα μνημόνια, μετά µε την πανδημία, τώρα µε την ακρίβεια, τον πόλεμο, την ανασφάλεια για το αύριο - έχετε και αποδείξεις και ονόματα για το ποιος ήταν δίπλα σας, και ποιος ήταν απέναντι.

Γιατί αυτό που χρειάζεται ο λαός σήμερα, είναι μια δυνατή, σταθερή, σοβαρή αντιπολίτευση απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, όποια σύνθεση κι αν έχει.Γιατί μόνο το ΚΚΕ θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στην οργάνωση της εργατικής - λαϊκής πάλης για να ασκείται πραγματική και αποτελεσματική πίεση στην κυβέρνηση, να μπαίνουν εμπόδια, να καθυστερούν αντιλαϊκά μέτρα, να υπάρχουν ακόμα και κατακτήσεις.
Γιατί το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που έχει πρόγραμμα λαϊκής εξουσίας, ανατροπής του συστήματος της δικτατορίας των μονοπωλίων, έχει σκοπό να οδηγήσει τη λαϊκή πλειοψηφία πραγματικά στην εξουσία.

Ηγουμενίτσα 14/02/2023
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα