04/21/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ(μ-λ) Θεσπρωτίας για τις βουλευτικές εκλογές

Απριλίου 21, 2023 0
Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ(μ-λ) Θεσπρωτίας για τις βουλευτικές εκλογές
(Λάμπρος Μουσελίμης, Χριστίνα Αναστασίου, Γιώργος Νείλας)

Το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετέχει αυτοδύναμα στις εκλογές με ψηφοδέλτια σε όλη τη χώρα και κεντρικό σύνθημα:
ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ!

Αντιμετωπίζουμε την εκλογική μάχη σαν ένα γεγονός στη συνέχεια της προώθησης της πολιτικής μας γραμμής και κατεύθυνσης, που δώσαμε πριν και θα συνεχίσουμε να δίνουμε και μετά την κάλπη. Γι' αυτό απουσιάζουν απ' τη μεριά μας «εκλογικά διλήμματα» και «επικοινωνιακές κατασκευές». Ζητάμε την ψήφο του λαού μας για να στηρίξει, να ενισχύσει τον δικό μας προσανατολισμό. Για να συμπορευθεί, να στρατευθεί με τις απαντήσεις και τα προτάγματα που προβάλλουμε από τη μεριά μας ως αναγκαία και ικανά να δώσουν διέξοδο.

Την πάλη ενάντια στον πόλεμο και την ιμπεριαλιστική εξάρτηση

Την πάλη ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, την εκμετάλλευση, τον κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα.

Την πάλη ενάντια στη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής, τις απαγορεύσεις,την καταστολή, την ποινικοποίηση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης

ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ


Υποψήφιοι βουλευτές Θεσπρωτίας:

- Αναστασίου Χριστίνα από Περδικα
- Μουσελίμης Λάμπρος από Παραμυθιά
- Νείλας Γεώργιος από Ηγουμενίτσα
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Πένθος για την πρόωρη απώλεια του Άρη Κίτου

Απριλίου 21, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Πένθος για την πρόωρη απώλεια του Άρη Κίτου

Πολύ πρόωρα έφυγε από τη ζωή ο Αρης Κίτος από το Μαυρούδι Ηγουμενίτσας σε ηλικία μόλις 46 ετών. Ο αιφνίδιος θάνατος του Άρη προκάλεσε θλίψη στην τοπική κοινωνία, δεδομένου ότι επρόκειτο για έναν ιδιαίτερα εξωστρεφή, κοινωνικό και δραστήριο άνθρωπο.

Εδώ και δεκαετίες λειτουργούσε την οικογενειακή επιχείρηση ΠΡΑΣΙΑ στο Μαυρούδι, όπου όλοι οι Θεσπρωτοί είχαν επισκεφθεί σε ευχάριστες στιγμές. Πάντοτε εξυπηρετικός με τους πελάτες του και αλληλέγγυος με τους συμπολίτες του.

Ήταν ένας ενεργητικός, δραστήριος και ζωντανός άνθρωπος με πολλές φιλίες και άριστες κοινωνικές σχέσεις. Άνθρωπος με το χαμόγελο στα χείλη που έσβησε πολύ πρόωρα.

Στους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα Παρασκευή στις 6:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Μαυρούδι.
Συνέχεια...

Οριοθέτηση για στεγαστική συνδρομή σε Σύβοτα, Σκάνδαλο και Γαρδίκι

Απριλίου 21, 2023 0
Οριοθέτηση για στεγαστική συνδρομή σε Σύβοτα, Σκάνδαλο και Γαρδίκι

Με δύο διαφορετικές αποφάσεις που υπογράφουν οι Υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εσωτερικών και Υποδομών οριοθετήθηκαν περιοχές στο Νομό Θεσπρωτίας για την χορήγηση στεγαστικής συνδρομής ώστε να γίνει αποκατάσταση ζημιών από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η πρώτη απόφαση αφορά τις Κοινότητες Γαρδικίου και Σκανδάλου του Δήμου Σουλίου που χτυπήθηκαν από ανεμοστρόβιλο στις 19 Ιανουαρίου.

Η δεύτερη αφορά τα Σύβοτα που επλήγησαν από τις πλημμύρες στις 11 Οκτωβρίου του 2022.

Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση εντός τριμήνου ώστε να διενεργηθεί αυτοψία και να προχωρήσει η διαδικασία για την στεγαστική συνδρομή.

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr
Συνέχεια...

"Η δίοπος" | Το ταξίδι παραμονή Αναστάσεως προς Θεσπρωτία - Από τη νέα συλλογή διηγημάτων του Σωτήρη Δημητρίου

Απριλίου 21, 2023 0
"Η δίοπος" | Το ταξίδι παραμονή Αναστάσεως προς Θεσπρωτία - Από τη νέα συλλογή διηγημάτων του Σωτήρη Δημητρίου

(Προδημοσίευση από τη νέα συλλογή διηγημάτων του Σωτήρη Δημητρίου)

Παραμονή Αναστάσεως και οι τελευταίοι επαρχιώτες ταξίδευαν με το μεσημεριανό λεωφορείο για την Ηγουμενίτσα. Εξαιρετικά ευχάριστη έκπληξη ήταν πως συνταξίδευε μαζί με καμιά δεκαριά συμπατριώτες της και μια Κερκυραία, δευτεροετής στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Το κερκυραϊκό λεωφορείο δεν τους χωρούσε. 

Φορούσε την απλή στολή του ναύτη, απλώς στα μανίκια είχε το σήμα του δίοπα κι από πάνω τον αριθμό 2. Στο δε μικρό ταψάκι στο κεφάλι της, μια κορδέλα έγραφε ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ. Είχα υπηρετήσει κι εγώ εκεί και σχεδόν εν ριπή οφθαλμού μάντεψα την επιγραφή. Αλίμονο προ τριάντα και πλέον ετών. Σχεδόν προσευχόμουν να μην καθίσουμε πλάι πλάι. Θα ήταν ένα εξαιρετικά επώδυνο ετεροχρονισμένο δώρο. Οχι δηλαδή πως αν η συνθήκη ήταν ευνοϊκή κάτι θα γινόταν. Λέμε τώρα. Πάντως λιγάκι στο λεωφορείο διασταυρωθήκαμε και της είπα, γεια σας Δίοψ. Χαμογέλασε.

Καστανόξανθη, με τα μαλλιά μαζεμένα κότσο, σπέσιαλ πρόσωπο, εξαιρετικά ευειδής. Σαν την Αλίκη στο Ναυτικό αλλά για τα γούστα μου πολύ πιο όμορφη. Είχε και κάτι το αρρενωπό και λίγο χωριάτικο κι αυτό της προσέδιδε. Ε ωρή κοπέλα, κακά μάτια να μη σε δουν, θα της έλεγε καμιά Κερκυραία γραία. Δεν έδωσε τον ναυτικό της σάκο στις αποσκευές. Τον κρατούσε σχεδόν αγκαλιά, πλάι της στον διάδρομο. Ενας περίκλειστος –με λουκέτο– μαγευτικός για τους επιβάτες κόσμος. Ολοι την κοιτούσαν φανερά, άπληστα. Λίγοι με τρόπο –μεταξύ τους κι εγώ–, αυτοί μάλλον πιο άπληστα. Πόσο θα ήθελα να ήμουν κανένα μικρανίψι της στην Κέρκυρα.

Τις πρώτες θέσεις του λεωφορείου –ας πούμε μπίζνες κλας– τις καταλαμβάνουν με μέσον, με τηλεφωνήματα, οι παλιοί κάτοικοι Ηγουμενίτσας. Το ίδιο συμβαίνει, υποθέτω, σε όλους τους νομούς. Η κοπέλα μαζί με τους συμπατριώτες της κάθισαν στη γαλαρία. Θα ένιωθε, φαντάζομαι, καλά ανάμεσά τους, γιατί μια φορά που έχασα το λεωφορείο Ηγουμενίτσας και πήρα της Κερκύρας, ένιωθα μια περίεργη ξενότητα.

Με το που ξεκίνησε το λεωφορείο η δίοπος ήρθε στον οδηγό με κάτι συμπατριώτες της να τον ρωτήσουν τι ώρα φτάνουμε. Κατά τις 9, τους είπε. Ανακουφίστηκαν κάπως γιατί το τελευταίο καράβι για την Κέρκυρα ήταν στις 10.

Ε, ωρέ οδηγέ, του λέει η κοπέλα, πάτα το λίγο γιατί θα με περιμένει ο πατέρας μου στο λιμάνι να πάμε στο χωριό. Στο μομέντο θα προλάβουμε την Ανάσταση.

Τα άκουγα όλα αυτά γιατί καθόμουν στην πρώτη πρώτη σειρά.

Ε, ωρή κοπέλα, της λέει κι ο οδηγός μιμούμενος την κερκυραϊκή προφορά, θα το κάνω αερόπλανο.

Στον δρόμο κάναμε δυο-τρεις στάσεις να πάρουμε επιβάτες, οι πιο πολλοί με αποσκευές. Στο Ρίο πήραμε αρκετούς φοιτητές εκ Πατρών. Ορθίους. Κάπου κάπου η κοπέλα φώναζε.

Ε, ωρέ οδηγέ, πάμε καλά;

Ναίσκε κοπέλα. Απόψε θα είσαι στη Λευκίμμη.

Το πήραμε πια όλοι στο λεωφορείο προσωπικά. Ποιος ξέρει πώς το έκλωθε ο καθένας στο μυαλό του, πάντως εγώ φανταζόμουν πως θα ήμαστε στην Ηγουμενίτσα στις 10 παρά 10.

Ενα τραγούδι θα σου πω στις δέκα παρά δέκα.

Το πρώτο πλήγμα στις ονειροφαντασίες μας για την Κερκυραία ήρθε όταν άρχισαν να κατεβαίνουν οι πρώτοι επιβάτες στα χωριά εντός του νομού. Αντε να βγάλει ο οδηγός τις αποσκευές στο Μορφάτι, άντε κατόπι στο Προδρόμι.

Ωωω, ρε οδηγέ μου, σε αστικό λεωφορείο μπήκαμε και δεν το καταλάβαμε; φώναξε η Κερκυραία.

Τα λεπτά κυλούσαν πια ταχύτατα. Ηδη είχαμε βγει από το πλαίσιο, αλλά ευτυχώς είχαμε ακόμα κάποιο τράτο. Κοιτούσα συνεχώς το ρολόι μου. Ωσπου να σου σε μια ανηφόρα της Παραμυθιάς ένα τρακτέρ που πήγαινε σαν να όργωνε. Ο οδηγός δεν μπορούσε να το προσπεράσει γιατί είχε συνεχώς στροφές. Μας πήγε καρότσι, που λένε, μέχρι το επόμενο χωριό. Αλλά μια κοπέλα που κατέβηκε σ’ αυτό το χωριό δεν θυμόταν τη βαλίτσα της. Είδε όλες τις βαλίτσες μία μία. Βρήκε εν τέλει πειστήριο σε κάποια.

Ωρε μάμα μου, το βούρλο, ωρυόταν η Κερκυραία. Γιατί, ωρέ Αγιε μου, δεν έβαζε μια κονκάρδα;

Συνταχθήκαμε ολόψυχα μαζί της. Το παραμικρό που συνέβαινε στο λεωφορείο το παίρναμε αμέσως όλοι χαμπάρι. Στο επόμενο χωριό, λέει στον οδηγό η γυναίκα που θα κατέβαινε.

Εγώ τη θυμάμαι, μην ανησυχείτε.

Στον δε γέροντα που κατέβηκε μαζί της σαν χελώνα, ο οδηγός τού κάνει, αργά αργά και γρήγορα, και σκάσαμε μισό γελάκι. Ενα μισάωρο είχαμε ακόμα. Τσίμα τσίμα. Δεν άντεξε η Κερκυραία, πήγε και κάθισε στο σκαλί πλάι στον οδηγό.

Καλώς τηνε, λέει αυτός. Μιας και ήρθες στο μαγαζί μας τι θα σε τρατάρουμε;

Θα το προλάβουμε; του λέει περίλυπη.

Τι να σου πω, κοπέλα μου, δεν το βλέπω.

Μου ερχόταν να σηκωθώ όρθιος και να διευθύνω το πλήρωμα του λεωφορείου στο τραγουδάκι της ταινίας,

τράβα μπρος και μη σε μέλει
θάρρος η ζωή μας θέλει
κι είναι πάντοτε ωραία
η ελπίδα για παρέα.

Πράγματι, μόλις φτάσαμε στην Παραμυθιά η ώρα ήταν δέκα παρά και είχαμε ώς την Ηγουμενίτσα γεμάτη μισή ώρα. Η δίοπος, οι Κερκυραίοι βουβάθηκαν. Ολο το λεωφορείο βουβάθηκε. Μα να ξεχάσει το βούρλο την αποσκευή της; Γιατί δεν έβαζε μια κονκάρδα;

Δέκα μισή φτάσαμε στην Ηγουμενίτσα, αλλά περιέργως ο οδηγός δεν κατευθύνθηκε προς το πρακτορείο αλλά προς το λιμάνι.

Μα τι κάνει. Μας κόπηκε η ανάσα. Πράγματι στο λιμάνι μάς περίμενε ένα κλειστό μεγάλο βαπόρι με τα φώτα όλα αναμμένα. Ο Αϊ-Σπυρίδωνας είναι, φώναξε κάποιος. Είχε πάρει τηλέφωνο στο λιμεναρχείο ο οδηγός. Μόλις μπήκε το λεωφορείο κορνάροντας στο λιμάνι, τράβηξαν κι απ’ το καράβι την μπουρού συνεχόμενα. Η Κερκυραία αναφώνησε, πετάχτηκε απάνω, αγκάλιασε τον οδηγό, τον φίλησε.

Χριστός Ανέστη, φώναζε, Χριστός Ανέστη, φώναζαν οι συμπατριώτες της.

Τους είδαμε ως ομάδα να τρέχουν προς την μπουκαπόρτα. Η δίοψ με τον σάκο στον ώμο έτρεχε σαν ελάφι. Ο ναύτης ήδη έλυνε τους κάβους. Τότε σκέφτηκα μήπως θα ήταν καλύτερα να το χάνανε; Μια μικρή και ενδιαφέρουσα ανατροπή στη ζωή τους. Στη ζωή της πεντανόστιμης Κερκυραίας.

......................................................................

Η νέα συλλογή διηγημάτων του Θεσπρωτού συγγραφέα Σωτήρη Δημητρίου υπό τον τίτλο "Μια Μαρίνα Τζάφου", αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές Ιουνίου από τις Εκδόσεις Πατάκη. Ανυπομονούμε για τις όμορφες ιστορίες του Σ. Δημητρίου. Του ευχόμαστε καλοτάξιδο...Συνέχεια...

Σκλήρυνση κατά Πλάκας και άθληση - Της Αγλαΐας Παπαζώη*

Απριλίου 21, 2023 0
Σκλήρυνση κατά Πλάκας και άθληση - Της Αγλαΐας Παπαζώη*

Ο αθλητισμός και γενικά η άσκηση βοηθάει τους ασθενείς με Σκλήρυνση κατά Πλάκας ή είναι περισσότερη καταπόνηση; Θα προσπαθήσω να απαντήσω σαν πάσχουσα και σαν αθλήτρια στο παρελθόν του στίβου.

Η άθληση ήταν μέρος στην ζωή μου πριν 26 χρόνια που διαγνώστηκα με Σκλήρυνση κατά Πλάκας. Τα πρώτα χρόνια φοβόμουν πολύ. Φοβόμουν το μέλλον μου, αναρωτιόμουν τι μπορεί να συμβεί με το σώμα μου με την πάροδο του χρόνου. Πίστευα πως πρέπει να εγκαταλείψω τα θέλω μου, να μην κάνω όνειρα για το αύριο. Κλείστηκα στον εαυτό μου, στο σπίτι και απείχα από πολλά μέχρι να συνειδητοποιήσω τι μου συμβαίνει. Λάτρευα τον στίβο και κατόπιν την αεροβική γυμναστική. 

Στη συνέχεια και όσο έβλεπα τον εαυτό μου να μην έχει αντοχές περιορίστηκα στο περπάτημα και τη στατική άσκηση όπως γιόγκα και πιλάτες. Τα τελευταία 5 χρόνια χρησιμοποιώ βακτηρία (μπαστούνι) και το περπάτημα μου είναι περίπου 1 χιλιόμετρο τις καλές μέρες. Υπάρχουν και οι κακές μέρες που τα βήματα μου είναι πολύ περιορισμένα. Παρά τις δυσκολίες που μου δημιουργεί η νόσος συνεχίζω να γυμνάζομαι 4 φορές την εβδομάδα. Τρεις φορές την εβδομάδα ομαδική γυμναστική (πιλάτες) και μία ατομική. Το καλοκαίρι και λόγω ζέστης προτιμώ το κολύμπι.

Ο αθλητισμός γενικά και ειδικά λειτουργεί ευεργετικά τόσο για τη σωματική μας, όσο και για την πνευματική μας υγεία.

Ειδικά για μας τους ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση, η άθληση, ή η κίνηση γενικότερα, βοηθούν στις λειτουργίες του σώματος όπως κούραση, κατάθλιψη, μυϊκή δύναμη, βάδισμα, ισορροπία, αντοχή ακόμα και στην κόπωση.

Βέβαια ο βαθμός της αναπηρίας του κάθε ασθενή είναι σημαντικός παράγοντας.

Θεωρώ πως ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες της νόσου είναι να κρατάμε θετική στάση. Να προχωράμε μπροστά και να επιδιώκουμε σ΄ έναν καλύτερο και όσο το δυνατόν ποιοτικό τρόπο ζωής. Η συχνή άσκηση, η καλή διατροφή και ένας καλός ύπνος είναι χρυσοί κανόνες.

Η αλήθεια είναι πως χρειαζόμαστε και τη στήριξη της πολιτείας έτσι ώστε η άσκηση στους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας να συνταγογραφείται όπως η φυσιοθεραπεία. Να δημιουργηθούν κέντρα αποκατάστασης σε κάθε νομό της χώρας. Δυστυχώς η Ελλάδα δεν είναι και η πιο φιλική χώρα για άτομα με δυσκολίες στην καθημερινότητα τους ή με κινητικά προβλήματα. Χρειάζονται υποδομές, οργάνωση και προσβασιμότητα.

Έν έτει 2023 τα άτομα με αναπηρία πρέπει να μην αντιμετωπίζονται σαν «αδύναμοι ασθενείς» αλλά να αποτελούν ενεργά μέλη μιας κοινωνίας που να τα εντάσσει ισότιμα σε κάθε κοινωνική δραστηριότητα όπως είναι και ο αθλητισμός.

Κλείνοντας, θέλω να συμβουλεύσω τον κάθε πάσχοντα με σκλήρυνση να βρίσκουν τρόπους να μένουν δυνατοί σωματικά, πνευματικά και συναισθηματικά. Ίσως να μην μπορείς να κάνεις όσα έκανες πριν αλλά ποτέ μα ποτέ μην τα παρατάς.

*Αγλαΐα Παπαζώη
Γραμματέας του Συλλόγου Στήριξης και Αλληλεγγύης Ατόμων με
Σκλήρυνση κατά Πλάκας Ν. Θεσπρωτίας
Συνέχεια...

Ξέχασαν τα Γίτανα...

Απριλίου 21, 2023 0
Ξέχασαν τα Γίτανα...

Οι Λεωφόροι του Πολιτισμού αποτελεί ένα ακόμη φιλόδοξο πρόγραμμα που θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.. Στην περίπτωση της Ηπείρου περιλαμβάνει τους αρχαιολογικούς χώρους της Αμβρακίας, της Νικόπολης και της Κασώπης.

Το γεγονός ότι δεν εντάχθηκαν και τα αρχαία Γίτανα, σχολιάζει με καυστικό τρόπο ο πρώην Υφυπουργός Αντώνης Μπέζας ζητώντας να διορθωθεί το λάθος που έγινε..

Σε σχετική του ανάρτηση αναφέρει:

Πολύ σημαντική η πρωτοβουλία για το πρόγραμμα “Λεωφόροι Πολιτισμού”. Μόνο που ο κ. Σταύρος Μπένος ξέχασε τα αρχαία Γίτανα (Γιτάνη ή Γκούμανη) στη Θεσπρωτία… Και προφανώς, το Υπουργείο Πολιτισμού και η κα. Μενδώνη, αφού τα ξέχασε ο εκλεκτός τους κ. Μπένος, ξέχασαν και αυτοί τα Γίτανα…

✅️ Για μια ακόμη φορά η Θεσπρωτία εκτός του Ταμείου Ανάκαμψης.

✅️ Να τροποποιηθεί το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και του Σωματείου “Διάζωμα” καθώς και η πράξη ένταξης του έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης ώστε να συμπεριληφθούν τα αρχαία Γίτανα και να διορθωθεί το λάθος που έχει γίνει!

Ο συγκεκριμένος χώρος, εξάλλου, είναι σπουδαιότατος, και από αρχαιολογική αξία αλλά και από άποψη εθνικής σημασίας!

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr
Συνέχεια...

Οι νέοι διευθυντές στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Θεσπρωτίας

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα

Ηγουμενίτσα: Έξι συλλήψεις χθες βράδυ στο λιμάνι

Απριλίου 21, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Έξι συλλήψεις χθες βράδυ στο λιμάνι

Στη σύλληψη έξι (6) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας του λιμένα, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι 50χρονος αλλοδαπός, ως οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε στο χώρο του επικαθήμενου πέντε (5) αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα – επικαθήμενο.
Συνέχεια...

Ψήφισμα του Επμελητηρίου Θεσπρωτίας για την απώλεια του Άρη Κίτου

Απριλίου 21, 2023 0
Ψήφισμα του Επμελητηρίου Θεσπρωτίας για την απώλεια του Άρη Κίτου

Λόγω της ξαφνικής είδησης του θανάτου του Αριστοτέλη Κίτου του Ιωσήφ, τέως Μέλους Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, το ΔΣ του Επιμελητηρίου, σε έκτακτη συνεδρίαση σήμερα Πέμπτη 20 Απριλίου 2023, εξέφρασε τη βαθιά του οδύνη για την απώλειά του συναδέλφου μας και αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

1. Να εκδώσει το παρόν ψήφισμα.

2. Να εκφράσουν τα μέλη του τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος.

3. Να παραστούν εκπρόσωποί του στην επικήδειο τελετή.

4. Να κατατεθεί στεφάνι.

5. Να κατατεθεί στη μνήμη του χρηματικό ποσό στο Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια - ΦΛΟΓΑ Τμήμα Ηγουμενίτσας.

6. Να αναρτήσει το παρόν ψήφισμα στο ιστολόγιο του Φορέα και να το αποστείλει στα τοπικά ΜΜΕ.

Ο Αριστοτέλης Κίτος υπήρξε μέλος της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας από το 2001 στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας στο Τμήμα Υπηρεσιών & Εκπρόσωπος του Φορέα στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας από τις 01.01.2018.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει!

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Συνέχεια...