11/07/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

Συνάντηση του Δ.Σ. της Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε. με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Κέρκυρας...

Νοεμβρίου 07, 2023 0
Συνάντηση του Δ.Σ. της Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε. με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Κέρκυρας...

Συνάντηση με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Κέρκυρας ΑΝΤΙΠΛΟΙΑΡΧΟ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ΣΧΟΙΝΑ Αναστάσιο στο πλαίσιο του ανοιχτού διοικητικού συμβούλιου που έγινε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας στις 3/11/2023, είχαν μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορειοδυτικής Ελλάδας.

Η συνάντηση με τον Κεντρικό Λιμενάρχη έγινε σε θερμό κλίμα και συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν, κυρίως, το Λιμεναρχείο Κέρκυρας όπως και τις Λιμενικές Αρχές Υπαγωγής του.

Μείζονα θέματα στη συνάντηση μας, μεταξύ άλλων βέβαια, ήταν η υποστελέχωση του Κ/Λ Κέρκυρας - Λ/Σ Οθωνών και Λ/Σ Παξών, η ανανέωση του χερσαίων και πλωτών μέσων του Λιμεναρχείου, η μείωση των αποσπάσεων Στελεχών από το Λιμεναρχείο Κέρκυρας που έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω υποστελέχωσή του.

Από πλευράς μας δηλώσαμε στον κ. Λιμενάρχη ότι θα σταθούμε αρωγοί στους προβληματισμούς που μας έθεσε, ότι έχουμε ήδη ενημερώσει την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Λιμενικού Σώματος για τα υπάρχοντα προβλήματα στην Κέρκυρα αλλά και ότι θα συνεχίζουμε να αναδεικνύουμε και να πιέζουμε την Ηγεσία για την επίλυση τους.

Στη συνέχεια έγινε το ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο στο χώρο του Λιμεναρχείου. Αφού προηγήθηκε ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Ένωσης, Αλέκο Δροσόπουλο, για τρέχοντα θέματα που αφορούν το Λιμενικό Σώμα αλλά και τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Ένωση μας αλλά και η ΠΟΕΠΛΣ, στη συνέχεια έγινε διεξοδική συζήτηση μεταξύ του ΔΣ και των Στελεχών που παρευρέθηκαν στο συμβούλιο.

Οι Συνάδελφοι από όλα τα πόστα αφού έκαναν διάφορες ερωτήσεις, στη συνέχεια μας έθεσαν διάφορους προβληματισμούς που αφορούν το ΚΛ Κέρκυρας κυρίως, αλλά και το Λιμενικό Σώμα γενικά.

Επίσης μας υπέβαλαν διάφορες προτάσεις αφενός μεν που βοηθάνε στην επίλυση ορισμένων θεμάτων και στην απλούστευση κάποιων διαδικασιών και αφετέρου για να τις προωθήσει η Ένωση μας προς την Ομοσπονδία μας, την ΠΟΕΠΛΣ, αλλά και τη Στρατιωτική και Πολιτική Ηγεσία προκειμένου αυτές να αξιολογηθούν και να ενσωματωθούν στις διάφορες διατάξεις που διέπουν το Λιμενικό Σώμα.

Εμείς από την πλευρά μας ως Ένωση δηλώνουμε ότι είμαστε δίπλα στο Συνάδελφο και στα δίκαια αιτήματά τους, συνεχίζουμε να αναδεικνύουμε τα όποια προβλήματα υπάρχουν αλλά και να πιέζουμε με όποιον τρόπο μπορούμε, σύμφωνα πάντα με το θεσμικό ρόλο που έχουμε προς την κατεύθυνση επίλυσης τους, ενημερώνοντας την Ηγεσία του Λιμενικού Σώματος αλλά και καταθέτοντας διάφορες προτάσεις.

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του 26χρονου ναυτικού

Νοεμβρίου 07, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του 26χρονου ναυτικού

Έρευνα για τις συνθήκες θανάτου ενός 26χρονου ναυτικού διεξάγει η Ελληνική Υπηρεσία Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων κλιμάκιο της οποίας έχει μεταβεί στην Ηγουμενίτσα.

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Ναυτιλίας με αφορμή και παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Λιμενικές Αρχές Ηγουμενίτσας και Συβότων ενημερώθηκαν από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ότι τραυματίσθηκε σοβαρά ένας 26χρονος αλλοδαπός ναυτικός Φ/Γ πλοίου, σημαίας Βανουάτου, αγκυροβολημένου στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Πλαταριάς της Ηγουμενίτσας.

Άμεσα μετέβη στο σημείο και χωρίς καμία απολύτως καθυστέρηση περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από όπου παρέλαβε τον ασθενή και τον μετέφερε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Εκεί παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και αρχικά διακομίσθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ¨Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ¨, όπου δυστυχώς κατέληξε.

Για το τραγικό αυτό περιστατικό ενημερώθηκε αμέσως ο Υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης ο οποίος εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήριά του για την απώλεια του Γεωργιανού ναυτικού και έδωσε εντολή στην Ελληνική Υπηρεσία Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων να μεταβεί κλιμάκιό της στην Ηγουμενίτσα.

Ήδη το κλιμάκιο της ΕΛΥΔΝΑ βρίσκεται στην Ηγουμενίτσα, όπου διεξάγει έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Επίσης το εκεί Λιμεναρχείο διενεργεί προανάκριση ενώ άμεσα ενημερώθηκαν τόσο η Αρχή της Σημαίας του πλοίου όσο και οι αρχές της Γεωργίας, της εθνικότητας, δηλαδή, του ναυτικού.

«Θα πρέπει παράλληλα να επισημάνουμε ότι το προσωπικό του Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ. έχει αποδείξει στη μακραίωνα ιστορία του το ανθρώπινο πρόσωπό του διασώζοντας χιλιάδες συνανθρώπους μας που έχουν κινδυνεύσει στη θάλασσα, μεταφέροντας με τα πλωτά του μέσα κατοίκους απομακρυσμένων νησιών μας των οποίων η ζωή είναι σε κίνδυνο και εκτελώντας με αυταπάρνηση το καθήκον του 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Επομένως κάθε προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης ενός τραγικού συμβάντος, όπως αυτό στην Ηγουμενίτσα, θα ήταν άχαρη και άδικη» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου.

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Σήμερα νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

Θεσπρωτία: Κάλεσμα για ίδρυση Συλλόγου ΑμεΑ

Νοεμβρίου 07, 2023 0
Θεσπρωτία: Κάλεσμα για ίδρυση Συλλόγου ΑμεΑ

ΙΔΡΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑμεΑ Ν.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Καλούνται τα άτομα με αναπηρίες όλων των κατηγοριών (τετραπληγία, εγκεφαλική παράλυση, κώφωση, τύφλωση, ψυχική αναπηρία, νοητική αναπηρία και άλλες βαριές και πολλαπλές αναπηρίες) για την ίδρυση συλλόγου στο Νομό Θεσπρωτίας

Η ίδρυση του συλλόγου θα καλύψει ένα κενό που υπάρχει στο νομό μας. Με την ίδρυση του συλλόγου τα άτομα με αναπηρίες θα αποκτήσουν φωνή και ύπαρξη, ελπίδα και προοπτική.

Πληροφορίες:
Παπαζώη Αγλαϊα, τηλ: 6936438361

Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Καταγγελία του Συνδικάτου ιχθυοκαλλιεργειών για την AVRAMAR

Νοεμβρίου 07, 2023 0
Θεσπρωτία: Καταγγελία του Συνδικάτου ιχθυοκαλλιεργειών για την AVRAMAR

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Η’ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Η ανθρώπινη ζωή μετράει λιγότερο από το να βγει η δουλειά και στις ιχθυοκαλλιέργειες. Την Κυριακή 1-10-2023 από τύχη δεν θρηνήσαμε έναν ακόμα συνάδελφο καθώς για άλλη μια φορά είχαμε ένα πολύ σοβαρό παρ’ ολίγον ατύχημα με γερανό πλωτού μέσου. Το πάμε και όπου βγει είναι καθημερινότητα στον κλάδο μας.

Η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ αλλα και του ΣΥΡΙΖΑ πριν, έχουν απογειώσει την εντατικοποίηση της εργασίας μας και έχουν αφήσει υπο στελεχωμένο το σώμα επιθεώρησης εργασίας ΣΕΠΕ (δεν υπάρχει πλέον παράρτημα στη Θεσπρωτία) με αποτέλεσμα να μην γίνονται τα τελευταία χρόνια καθόλου έλεγχοι στον κλάδο μας.

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της AVRAMAR πως παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του συνδικάτου μας στην τοπική διοίκηση αλλά και στις συνεδριάσεις υγιεινής και ασφάλειας με την εταιρεία οι προτάσεις μας παρότι είναι σύμφωνες με τις προβλεπόμενες διαδικασίες χειρισμού, λειτουργίας, κτλ αξιοποιώντας και τις οδηγίες των τεχνικών ασφαλείας της εταιρείας δεν τηρούνται!!!

ΕΡΩΤΟΥΜΕ

- Γιατί το συγκεκριμένο πλωτό μέσο ενώ εδώ και 2 χρόνια η ίδια η εταιρεία μας ενημέρωσε σε συνεδρίαση υγιεινής και ασφάλειας ότι θα σταματήσει τις εργασίες λόγο ακαταλληλότητας αυτό το πλωτό μέσο συνέχιζε τις εργασίες?

- Γιατί ενώ επανειλημμένα παρεμβαίνουμε σαν συνδικάτο εξακολουθούν να χειρίζονται τους γερανούς εργαζόμενοι με ειδικότητα βοηθού χειριστή χωρίς την επίβλεψη χειριστή όπως προβλέπει ο νόμος και μάλιστα δηλώνονται και στο πρόγραμμα εργασιών της εταιρείας?

- Γιατί στις 31-10-23 ο Άγιος Δονάτος απέπλευσε για εργασίες με πρόβλημα στο πηδάλιο και κυβερνιόταν μόνο από τις μηχανές?

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

- Να γίνουν άμεσα όλοι οι αναγκαίοι έλεγχοι από τους αρμόδιους φορείς και να παρθούν από την εργοδοσία όλα τα απαραίτητα μέτρα που απαιτούνται για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.

Καλούμε τους εργαζομένους του κλάδου της ιχθυοκαλλιέργειας να οργανωθούν στον αγώνα μαζί με το συνδικάτο για

- Να μπει ο κλάδος στα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα

- Πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους

- Κλαδική συλλογική σύμβαση με αυξήσεις ώστε από την δουλειά μας να ζούμε αξιοπρεπώς εμείς και οι οικογένειές μας

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Tα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (6-12/11)

Νοεμβρίου 07, 2023 0
Θεσπρωτία: Tα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (6-12/11)

Ανακοινώνεται ότι για την εβδομάδα 6 έως 12 Νοεμβρίου 2023 τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΗΜΕΡΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

ΩΡΑΡΙΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ

06/11/2023

Φοινίκι - Δάφνη  - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα -  Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου

08:00-15:00

ΤΡΙΤΗ

07/11/2023

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς -  Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι - Αμπελώνας

18:00-01:00

ΤΕΤΑΡΤΗ

08/11/2023

 Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.

08:00-15:00

ΠΕΜΠΤΗ

09/11/2023

 Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα.

18:00-01:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

10/11/2023

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι -  Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα)  – Χλωμός - Αχλαδιά.

08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ

11/11/2023

 Πολύδροσο - Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα - Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή –Λεπτοκαρυά

08:00-15:00

Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα