08/08/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 8 Αυγούστου 2023

Ηγουμενίτσα: Νέα συνέλευση σήμερα της Κίνησης Πολιτών για ελεύθερη πρόσβαση σε παραλίες της περιοχής

Αυγούστου 08, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Νέα συνέλευση σήμερα της Κίνησης Πολιτών για ελεύθερη πρόσβαση σε παραλίες της περιοχής

Η επιτροπή αγώνα " ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ για να μείνει ΕΛΕΥΘΕΡΗ η παραλία ΕΛΙΑ" καλεί σε ανοιχτή λαϊκή συνέλευση την Τρίτη 8 Αυγούστου στην πλατεία δημαρχείου Ηγουμενίτσα στις 8.30μμ, ώστε να συζητηθούν προτάσεις και να καθοριστούν οι επόμενες δράσεις σχετικά με το ζήτημα της ελευθερίας πρόσβασης σε παραλίες της περιοχής μας. 

Καλούμε δημοκράτες πολίτες, εργαζόμενους, νέους, αλλά και φορείς του νομού, εργατικά σωματεία και συλλόγους, σε ενεργή συμμετοχή στη συνέλευση για να ανταλλάξουμε απόψεις και να κάνουμε πιο αποτελεσματική την παρέμβασή μας.

Συνέχεια...

Σκάφος έπεσε πάνω σε ιχθυοκλωβό στη Σαγιάδα

Αυγούστου 08, 2023 0
Σκάφος έπεσε πάνω σε ιχθυοκλωβό στη Σαγιάδα

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σαγιάδας, για πρόσκρουση σκάφους σε ιχθυοκλωβό ιδιωτικής μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας, στη θαλάσσια περιοχή πάρκου Νήριδας του όρμου Παγανιά.

Άμεσα, στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσε την εισχώρηση Ε/Π – μεταφοράς επιβατών σκάφους στον ιχθυοκλωβό, με αποτέλεσμα την αποκόλληση της δεξιάς εξωλέμβιας μηχανής του σκάφους και αδυναμία εκκίνησης της αριστερής του μηχανής, καθώς και την πρόκληση ζημιάς στον εν λόγω ιχθυοκλωβό.

Οι δύο (2) επιβαίνοντες του Ε/Π σκάφους μεταφέρθηκαν από το περιπολικό σκάφος στον λιμένα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε εισροή υδάτων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμενικό Σταθμό Σαγιάδας απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ε/Π – μεταφοράς επιβατών σκάφους.

Συνέχεια...

Ο Άκης Μπρέστας υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση - Οι πρώτοι υποψήφιοι σύμβουλοι

Αυγούστου 08, 2023 0
Ο Άκης Μπρέστας υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση -  Οι πρώτοι υποψήφιοι σύμβουλοι

Δίνουμε σήμερα τα πρώτα ονόματα που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο της “ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ” στο δήμο Σουλίου με υποψήφιο δήμαρχο τον Άκη Μπρέστα, καθώς των υποψηφίων από τον Δήμο μας που θα πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο της Λ.Σ. στην Περιφέρεια Ηπείρου με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Γιώργο Πρέντζα.

Απέναντι στις αντιθέσεις και τις δυσκολίες των αστικών κομμάτων για την επιλογή των υποψηφίων στον Δήμο μας. Απέναντι στην προσπάθεια εγκλωβισμού του λαού -μέσω ανακύκλωσης προσώπων– στη στήριξη μιας αντιλαϊκής πολιτικής που υλοποιείται και στην Τοπική Διοίκηση, βρίσκονται μόνο οι υποψήφιοι της “ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ” που στηρίζει το ΚΚΕ.

Οι υποψήφιοι της “ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ” τόσο στο Δήμο μας όσο και στην Περιφέρεια αποτελούν τη συνεπή και μαχητική δύναμη υπεράσπισης των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων σε τοπικό επίπεδο, τη μοναδική αντιπολίτευση στην πολιτική της φορομπηξίας, της εμπορευματοποίησης κοινωνικών υπηρεσιών, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και της μετατροπής της τοπικής διοίκησης σε “ντίλερ” επιχειρηματικών συμφερόντων, που υπηρετούν οι “εκλεκτοί” των αστικών κομμάτων με όποιο μανδύα κι αν εμφανίζονται.

Οι 41 πρώτοι υποψήφιοι για τις τοπικές εκλογές (Περιφέρεια & Δήμο) από την περιοχή του Δήμου Σουλίου με την Λαϊκή Συσπείρωση είνα:

Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσπρωτίας (από το Δήμο Σουλίου):

Κουτσής Ηλίας (εκπαιδευτικός οικονομολόγος, εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας).

Μαρέτα Κατερίνα (φιλόλογος, μέλος της Ένωσης Φιλολόγων Θεσπρωτίας, με συνδυαστική δράση στην ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας και στο γονεϊκό κίνημα).

Υποψήφιος δήμαρχος & Δημοτικοί & Τοπικοί Σύμβουλοι για το Δήμο Σουλίου:

Μπρέστας Θεόδωρος: επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο.

Ο Θεόδωρος Μπρέστας είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής με πολυετή προσφορά στα σχολεία της Θεσπρωτίας και ειδικότερα σε αυτά της πόλης της Παραμυθιάς. Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας εκπροσωπώντας της Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών με σταθερή συνδικαλιστική δράση. Επίσης έχει πλούσια δράση στο πολιτιστικό και αθλητικό γίγνεσθαι του Δήμου Σουλίου κατά το πρόσφατο παρελθόν (ταμίας του ΦΟΠ, πρόεδρος του αθλητικού σωματείου «ΑΠΣ Σούλι Παραμυθιάς», μέλος ΔΣ στον αθλητικό σύλλογο «Φωτική Παραμυθιάς»).

Χρήστου Ηλίας- Δημήτρης (Πολιτικός Μηχανικός εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος).

Σπύρου Σωτήρης (εκπαιδευτικός).

Λιάκου Μελίνα (συνταξιούχος τραπεζικός ,πρώην Δημοτική Σύμβουλος).

Τζούρτζος Κώστας (εργαζόμενος στην εστίαση, αντιπρόεδρος ΔΣ σωματείου τουρισμού Θεσπρωτίας).

Γεωργίου Σταύρος (αγρότης)

Χρήστου Μάρθα.

Τριανταφύλλου Βασίλης (οικοδόμος).

Μαρέτας Άρης (συνταξιούχος, πρώην Δημοτικός Σύμβουλος).

Μάντη- Μπαξεβάνου Κωνσταντινιά.

Ζήκος Θεόδωρος (αυτοαπασχόλουμενος).

Νίκου Ιάσων (εργαζόμενος στην εστίαση).

Γεωργίου Χρυσηίδα (ιδιωτική υπάλληλος, γραμματέας ΤΕ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ).

Δημητρίου Μιχαήλ (συνταξιούχος υπάλληλος αρχαιολογίας).

Βλάχος Σπύρος (οικοδόμος).

Δημητρίου Αννίτα (ιδιωτική εκπαιδευτικός, Γραμματέας του ΜΕΣ Προδρομίου).

Μπέλλος Ηλίας (οικοδόμος).

Σιάννας Βαγγέλης (αγρότης).

Κυριάκη Λίλα (εργαζόμενη στην εστίαση).

Σιώζος Ανδρέας (συνταξιούχος).

Τόκκας Σταύρος (εργαζόμενος στην εστίαση).

Αναστασίου Βίβιαν (βιολόγος).

Λουαλί Σάιντ (αυτοαπασχολούμενος).

Μπόνος Γιώργος (συνταξιούχος).

Αηδόνη Αθηνά (εκπαιδευτικός).

Θεοτικός Νικός (συνταξιούχος οικοδόμος).

Ζούμπος Χριστόφορος (συνταξιούχος οικοδόμος).

Τζάκου Ματίνα (μέλος ΔΣ ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας).

Καλόγηρος Γιάννης (τεχνολόγος ακτινολόγος στο Νοσοκομείο Φιλιατών).

Κώτσης Χάρης (αυτοαπασχολούμενος).

Μαρέτα Δέσποινα (εκπαιδευτικός).

Αθανασίου Στέφανος (συνταξιούχος)

Γούλας Μιχάλης (συνταξιούχος).

Τσίλη Βιβή (εργαζόμενη στην εστίαση).

Κώτσης Σπύρος (συνταξιούχος).

Σπύρου Παύλος (συνταξιούχος).

Μπόλοση Βάσω (συνταξιούχος).

Ντρίτσος Σωτήρης (αυτοαπασχολούμενος).

Τσουρά Μαρία (συνταξιούχος).


ΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ
Συνέχεια...

Θυμήθηκε να ανεξαρτητοποιηθεί...!

Αυγούστου 08, 2023 0
Θυμήθηκε να ανεξαρτητοποιηθεί...!

Ανεξαρτητοποιήθηκε κι επίσημα ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Δημάκος από την παράταξη του Γιάννη Λώλου, με την οποία είχε εκλεγεί σύμβουλος το 2019.

Αν και από νωρίς είχε διαχωρίσει τη θέση του από την παράταξη του κ. Λώλου κάτι που φαινότανε στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, όπου καταψήφιζε τις εισηγήσεις της δημοτικής αρχής, ο κ. Δημάκος ο οποίος όλο αυτό το διάστημα ήταν πρόεδρος στην ΑΡΙΑΔΝΗ, παρέμενε όμως σιωπηλά ανεξάρτητος και λίγο πιο κοντά στην αντιπολίτευση, δεδομένου ότι σε συνεννόηση καταψήφιζε τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου.

Δεν ξέρουμε για ποιο λόγο όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε δηλώσει κι επίσημα την ανεξαρτητοποίησή το, το οποίο έκανε μόλις πριν λίγες ημέρες με επιστολή του στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και δύο μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές.

Ίσως να περίμενε την αξιοποίησή του από τον κ. Λώλο σε κάποιο πόστο, ίσως πάλι να ισχύει η δική του αιτιολογία (αναφέρεται παρακάτω, στη δήλωσή του)...

Όπως και να έχει, δεν έδειξε καλά αντανακλαστικά...

Το μόνο σίγουρο είναι, ότι τους τελευταίους δύο μήνες έκανε ως Πρόεδρος της ΑΡΙΑΔΝΗ, τόσες επισκέψεις και εκδηλώσεις, (με τις αντίστοιχες αναρτήσεις στο facebook) όσες δεν έγιναν τα τελευταία τρία χρόνια...


ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΔΗΜΑΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ


ΠΡΟΣ
Κ. Πάκο Δημήτριο
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ηγουμενίτσας

Διανύοντας ήδη τους τελευταίους μήνες της τρέχουσας Δημοτικής Περιόδου, αναπόφευκτα, πλησιάζει η ώρα του απολογισμού της δράσης της Δημοτικής Αρχής. Ενόψει αυτής της διαδικασίας, με αίσθημα ευθύνης, οφείλουμε όλοι μας να τοποθετηθούμε με ειλικρίνεια στην τοπική κοινωνία.

Σε αυτό το πλαίσιο, αποτελεί πλέον κοινή παραδοχή, ότι, την παρούσα Δημοτική Αρχή, δεν διακατέχει κανένα απολύτως όραμα, το οποίο να αφορά την ανάπτυξη της περιοχής μας. Ως αποτέλεσμα, να μη δικαιώνονται οι προσδοκίες των συμπολιτών μας, αντιθέτως, με την πολιτική που ασκεί, να επιδεινώνει, ολοένα και περισσότερο, την κατάσταση του Δήμου μας.

Παρότι, είχε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις, για να επιτελέσει ένα δημιουργικό έργο, όπως είναι η άνετη επικράτηση στις εκλογές, ανανέωση στελεχιακού δυναμικού, υποστήριξη ή έστω ανοχή του προσωπικού του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας, σταθερό και ευνοϊκό πολιτικό περιβάλλον, ευκαιρίες και χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία έμειναν αναξιοποίητα, είναι λυπηρό, να μην πράττει τα δέοντα.

Δυστυχώς, η παρούσα Δημοτική Αρχή, με τις ανερμάτιστες επιλογές της, σπατάλησε, τα εκάστοτε πολιτικά κεφάλαια που διέθετε, είτε σε μικρά έργα χωρίς πνοή για αυτό τον τόπο, είτε σε εξυπηρετήσεις ημέτερων, είτε σε ανούσιες επικοινωνιακές και πελατειακές δράσεις δημοσίων σχέσεων του τωρινού Δημάρχου της πόλης μας. Επίσης, είναι παντελώς απούσα, στη διεκδίκηση των μεγάλων και φλεγόντων ζητημάτων της περιοχής, όπως η έγκαιρη παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στο Δήμο, η λειτουργία πανεπιστημιακού τμήματος κ.α.

Διαβλέποντας από νωρίς, την εξέλιξη αυτή και διατηρώντας ακέραιη την προσωπική αξιοπρέπεια, επιλογή μου είναι η τήρηση μίας στάσης ευθύνης. Όποια πρόταση συζητείτο στο ΔΣ και είναι προς όφελος της πόλης μας, υποστηρίχθηκε από μέρους μου, με όλες μου τις δυνάμεις, όπως είναι η ίδρυση του Πρότυπου ΕΠΑΛ στην Ηγουμενίτσα, η ίδρυση του μουσικού σχολείου στη Μαζαρακιά κα. 

Ταυτόχρονα, διαχωρίζεται η θέση μου, διαχρονικά, ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, τασσόμενος απέναντι σε αποφάσεις επικίνδυνες και επιβλαβείς για το μέλλον του τόπου, για παράδειγμα τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου-πεζόδρομου επί της οδού Κύπρου, πρόταση η οποία αν είχε υλοποιηθεί , θα έβαζε «ταφόπλακα» στο κέντρο της πόλης, αφού θα επιδείνωνε το πρόβλημα της στάθμευσης και θα μείωνε δραματικά την κίνηση στο εμπορικό κέντρο της πόλης, με προφανείς τις δυσμενείς επιπτώσεις στην τοπική αγορά. Θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση, να έχει επιλυθεί το κυκλοφοριακό και το πάρκινγκ στην πόλη.

Ασκώντας τα καθήκοντα μου ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πρόληψης «Αριάδνη», με την πολύτιμη συμβολή των μελών του ΔΣ και του αξιοσέβαστου προσωπικού, αναλάβαμε πρωτοβουλίες και υλοποιήσαμε σημαντικές δράσεις για την τοπική κοινωνία, σε ένα δυσχερές περιβάλλον λόγω της πανδημίας και χωρίς καμία απολύτως στήριξη του Δήμου.

Ύστερα από όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, δηλώνω, ως πράξη πολιτικής ευθύνης, την αποχώρηση μου από τη Δημοτική Πολιτική Παράταξη «Δύναμη Προοπτικής», με την οποία έλαβα συμμετοχή στην προηγουμένη εκλογική αναμέτρηση και εκλέχθηκα Δημοτικός Σύμβουλος. Είναι κάτι το οποίο οφείλω να πράξω για τους συμπολίτες μου , που με τίμησαν με την ψήφο τους και είναι ομοίως δυσαρεστημένοι και απογοητευμένοι με τον τρόπο διοίκησης της παρούσας Δημοτικής Αρχής.

Επί προσθέτως, υποβάλλω την παραίτηση μου, από τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου προληψης «Αριάδνη».

Θα ήθελα να ευχαριστήσω, από τα βάθη της καρδιάς μου, τους αξιότιμους συναδέλφους στο ΔΣ του Κέντρου «Αριάδνη» και κυρίως το προσωπικό του. Όλοι μαζί, αλλά και ο καθένας πράττοντας ανεξάρτητα, εργαστήκαμε οργανωμένα και μεθοδικά , σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε αξιόλογο έργο, που αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία.

Δεν υπέβαλλα νωρίτερα την παραίτηση μου, για να μη δημιουργήσω κανένα πρόβλημα στην παράταξη που ανήκα, πολύ δε περισσότερο, στο Κέντρο Πρόληψης “Αριάδνη”, ευελπιστώντας ότι οι προτάσεις μου και συστάσεις μου θα γίνονταν αποδεκτές για την παραγωγή ουσιαστικού έργου προς όφελος των δημοτών .

Ο πολιτικός κύκλος της τωρινής Δημοτικής Αρχής ολοκληρώνεται σύντομα. Είναι λυπηρό ότι αναλώθηκε σε πρακτικές που δεν έχουν επιφέρει ουσιαστικές λύσεις στα υπάρχοντα προβλήματα , ενώ παράλληλα δημιουργήθηκαν νέα . Εν κατακλείδι, ας ελπίσουμε ότι είναι η τελευταία φορά που η Ηγουμενίτσα παραδίδει την τύχη της σε μία Δημοτική Αρχή κατώτερη των περιστάσεων. Στις εκλογές που αναμένονται, του Οκτωβρίου έτους 2023, είναι ευκαιρία, να αφήσουμε πίσω το δύσθυμο παρελθόν και να ατενίσουμε το μέλλον με ελπίδα και αισιοδοξία.

Με εκτίμηση,
Δημάκος Δημήτριος

Συνέχεια...

Δήλωση Βασιλικής Τσώτου για την υποψηφιότητά της με τον Παναγιώτη Νταή

Αυγούστου 08, 2023 0
Δήλωση Βασιλικής Τσώτου για την υποψηφιότητά της με τον Παναγιώτη Νταή

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου θα είμαι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με το συνδυασμό «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» με επικεφαλής τον Παναγιώτη Νταή. 

Η απόφασή μου πηγάζει από την ανάγκη που βιώνω να προσφέρω στον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα και μεγαλώνω τα παιδιά μου. Παραθέτω ένα σύντομο βιογραφικό μου.

· Είμαι απόφοιτη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων του τμήματος Μαθηματικών της σχολής Θετικών Επιστημών.

· Κατέχω μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στις επιστήμες της Αγωγής από το ΕΑΠ.

· Είμαι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο ΔΙ.ΠΑ.Ε. στο ΜΠΣ «Δημόσια Διοίκηση».

· Γνωρίζω 2 ξένες γλώσσες Αγγλικά και Γαλλικά.

· Υπήρξα αιρετό μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φροντιστών Θεσπρωτίας ως Γραμματέας και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ.

· Υπήρξα αιρετό μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για 5 χρόνια ως «Υπεύθυνη Γ.Ε.Μ.Η. και Υποστήριξης Επιχειρήσεων».

· Υπήρξα Αντιδήμαρχος Κοινωνικής και Ψηφιακής Πολιτικής του Δήμου Ηγουμενίτσας για 2 σχεδόν έτη.

· Συμμετείχα σε διάφορες επιτροπές του Δήμου Ηγουμενίτσας και υπήρξα Αντιπρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας του Δήμου.

Πιστεύω λοιπόν πως τόσο με τις γνώσεις μου, όσο και την εμπειρία που απέκτησα αυτά τα χρόνια, μέσω της συμμετοχής μου στα διάφορα συλλογικά όργανα, μπορώ να συμβάλλω στην ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας.

Η συμπόρευσή μου με τον Παναγιώτη Νταή έγκειται στο γεγονός πως

· Είναι ένας άνθρωπος με σπουδές στη Δημόσια Διοίκηση.

· Έχει αποδείξει από τις θέσεις ευθύνης που κατείχε την ικανότητα διαχείρισης μεγάλων οργανισμών.

· Έχουμε κοινό όραμα και στόχους για το Δήμο Ηγουμενίτσας

· Είναι πράος και ευγενής άνθρωπος.

· Υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμός.

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες, ο Δήμος Ηγουμενίτσας βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή του. Η νέα προγραμματική Περίοδος του ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης θα δώσει τους πόρους που θα επιφέρουν την αλλαγή στο Δήμο Ηγουμενίτσας. Η διαχείριση όλων αυτών των πόρων μπορεί να γίνει με Δήμαρχο τον Παναγιώτη Νταή. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε ρότα.

Εμείς έχουμε τη θέληση, εσείς έχετε τη δύναμη να το κάνετε πράξη με την ψήφο σας στις 8 Οκτωβρίου.

Με εκτίμηση
Βασιλική Τσώτου
Μαθηματικός Med
Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος

Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα