04/10/19 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Μήνυμα του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Ηγουμενίτσας Ντίνου Ρέβη

Απριλίου 10, 2019 0

Αγαπητοί συνδημότες 

με αφορμή τη συμμετοχή μου στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, θα ήθελα να αναφέρω ότι σκοπός της συμμετοχής μου σε αυτόν τον αγώνα είναι να μπορέσω να συνεισφέρω στον τόπο που μεγάλωσα κι εγώ, από την επαγγελματική μου θέση.
Ως Ξενοδόχος και τουριστικός πράκτορας στην περιοχή, ξέρω καλά το τουριστικό κομμάτι της περιοχής μας και θα συμβάλω στην ανάπτυξη του τόπου μας με όλες τις δυνάμεις μου.
Βασικός σκοπός, βέβαια, για να επιτευχθεί καλό αποτέλεσμα, είναι ο Δήμος να διεκδικήσει και να πάρει τη Χερσαία Ζώνη στην εκμετάλλευσή του, ώστε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τα έργα ανάπλασης της παραλιακής ζώνης, τις μαρίνες, καθώς και να προσπαθήσουμε να φέρουμε επενδυτές οι όποιοι θα αυξήσουν τα τουριστικά καταλύματα και τις θέσεις των τουριστών.

Η περιοχή μας συνδυάζει το βουνό και τη θάλασσα και θα πρέπει να την εντάξουμε σε προγράμματα τουρισμού 12 μήνες το χρόνο κι όχι μόνο τις περίοδο των 3 συνηθισμένων μηνών!!
Για να συμβεί αυτό πρέπει να στοχεύσουμε σε πολλά τμήματα ειδικού τουρισμού, όπως εκπαιδευτικός, εκκλησιαστικός, ειδικός τουρισμός (Κυνήγι, Ψάρεμα, ΑΜΕΑ), προσέγγιση περισσότερων κρουαζιερόπλοιων, Υδατοδρόμιο, γαστρονομικός τουρισμός που εκεί θα μπορέσουμε να αναδείξουμε και τα τοπικά προϊόντα της περιοχής μας που είναι και καταπληκτικά και δεν τα γνωρίζουν!!
Πρέπει η περιοχή μας να εκμεταλλευτεί τη θέση της και να μην είναι ένα απλό πέρασμα για Ιταλία ή Κέρκυρα ή οπουδήποτε άλλου. Όλα χρειάζονται, άλλα ο τουρισμός είναι αυτός που θα φέρει την ανάπτυξη με κερδοφορία των επιχειρήσεων, περισσότερες θέσεις εργασίας και φυσικά περισσότερα έσοδα στο Δήμο!!
Θα προσπαθήσω με όλες τις δυνάμεις μου να κάνω το Δήμο μας τουριστικό προορισμό και πιστεύω ότι όλοι οι δημότες ανεξαρτήτου συνδυασμού και πεποιθήσεων θα ήθελαν να ζουν και να απολαμβάνουν τα οφέλη του τουρισμού στην περιοχή μας.


Συνέχεια...

Έγκλημα στον αιγιαλό με το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Απριλίου 10, 2019 0

Το WWF Ελλάς καλεί τους πολίτες να υπογράψουν διαμαρτυρία κατά του νομοσχεδίου που προωθεί την καταστροφή των ελληνικών ακτών και παραλιών

Για τρίτη φορά από το 2014 ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα, όπως φαίνεται, προδιαγεγραμμένο έγκλημα ξεπουλήματος του ελληνικού αιγιαλού και των πανέμορφων παραλιών της χώρας μας. Οι απορρυθμιστικές ρυθμίσεις για τον αιγιαλό κατατέθηκαν στη Βουλή στις 5 Απριλίου, κρυμμένες σε ένα νομοσχέδιο που αφορά κύρωση σύμβασης για την Ασιατική Τράπεζα. Μέσα από αυτές τις ρυθμίσεις, το Υπουργείο Οικονομικών με ευθύνη της υφυπουργού Κατερίνας Παπανάτσιου, ανοίγει διάπλατα την πόρτα στη μαζική νομιμοποίηση παρανομιών, τόσο στην παραλία, όσο και μέσα στη θάλασσα.
Στο πλαίσιο αυτό, το WWF Ελλάς απευθύνει ανοιχτή έκκληση προς όλους τους πολίτες για συνυπογραφή επίσημης διαμαρτυρίας (https://support.wwf.gr/action/save_coasts ). Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το σκανδαλώδες αυτό νομοσχέδιο που επιτρέπει την καταπάτηση και καταστροφή των ελληνικών ακτών και παραλιών. Οι υπογραφές που θα συγκεντρωθούν, θα παραδοθούν σε μια εβδομάδα από το WWF προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ως μαζική διαμαρτυρία.
Συγκεκριμένα, μέσα από αυτό το νομοσχέδιο το Υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να περάσει προς ψήφιση:
Την αθρόα τακτοποίηση δημόσιων και ιδιωτικών αυθαίρετων επεμβάσεων διαφόρων κατηγοριών στην παράκτια ζώνη. Μερικές κατηγορίες τέτοιων αυθαιρέτων επεμβάσεων αφορούν εγκαταστάσεις που εξυπηρετούν ναυταθλητικούς, επιστημονικούς, ανάπλασης, βιομηχανικούς, εξορυκτικούς, συγκοινωνιακούς, λιμενικούς, ναυπηγοεπισκευαστικούς, ενεργειακούς, αλιευτικούς και υδατοκαλλιεργητικούς σκοπούς (άρθ. 34, παρ. 1.α).
Ανοίγει η πόρτα για συνεχείς τακτοποιήσεις, καθώς για πρώτη φορά τα υπό νομιμοποίηση αυθαίρετα δεν θα περιορίζονται στη γνωστή «κόκκινη γραμμή» της 28ης Ιουλίου 2011 (τότε ψηφίστηκε ο πρώτος νόμος για τα αυθαίρετα). Η διάταξη αυτή προβλέπει πως με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών θα μπορούν να τακτοποιούνται οποιασδήποτε ημερομηνίας αυθαίρετα που αφορούν «έργα εθνικής άμυνας και ασφάλειας, έργα εθνικής σημασίας, και έργα υποδομής δικτύων κοινής ωφέλειας» (άρθ. 34, παρ. 1.β).
Ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για παραχωρήσεις ακτών και οχθών ποταμών για έρευνες εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Αρνείται πεισματικά, κατά πάγια πολιτική παράδοση, να αντιμετωπίσει την παράκτια ζώνη ως κρίσιμη φυσική υποδομή για προστασία ανθρώπων και φύσης και προστασία από την κλιματική αλλαγή.
Περιορίζει την πρόσβαση του κοινού στον παράκτιο και παρόχθιο χώρο.
Η πρώτη νίκη σημειώθηκε
Ήδη, μετά τις πρώτες έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την είδηση του νομοσχεδίου, σημειώθηκε μια πρώτη μικρή, αλλά σημαντική νίκη που ενισχύει τις ελπίδες μας για άμεση και ολική απόσυρση του σκανδαλώδους αυτού νομοσχεδίου.
Συγκεκριμένα, από τη διάταξη αιώνιας νομιμοποίησης αυθαιρέτων για λόγους εθνικής σημασίας και δικτύων υποδομής (άρθ. 34, παρ. 1.β), αφαιρέθηκαν τρεις κατηγορίες αυθαιρέτων που αφορούσαν δρόμους και παράνομες επεκτάσεις έργων που είχαν κατασκευαστεί νόμιμα (τυχαίο παράδειγμα: παράνομη ταβέρνα στο κύμα που κατασκευάστηκε ως επέκταση νόμιμα ανεγερθέντος εμπορικού καταστήματος).
Ωστόσο, ολόκληρο το άρθρο 34, το οποίο φέρει τον κομψό τίτλο «Αδειοδότηση υφιστάμενων άνευ αδείας ή καθ’ υπέρβαση αυτής κατασκευών» είναι απαράδεκτο και πρέπει να αποσυρθεί.

«Το WWF Ελλάς μένοντας σταθερό στις απόψεις του για την προστασία του αιγιαλού υπενθυμίζει στη σημερινή κυβέρνηση θέσεις με τις οποίες μόλις πριν πέντε χρόνια συμφωνούσε από τη θέση της αντιπολίτευσης. Σήμερα επεξεργάζεται ένα αντίστοιχα επικίνδυνο νομοσχέδιο. Πριν πέντε χρόνια, 15.000 πολίτες στάθηκαν ασπίδα προστασίας των θαλασσών και ακτών μας και κατάφεραν την απόσυρση ενός αντίστοιχου νομοσχεδίου της τότε κυβέρνησης. Το ίδιο μπορούμε να καταφέρουμε και τώρα. Η προστασία των ελληνικών ακτών είναι μια μάχη που πρέπει να δώσουμε και θα τη δώσουμε όσες φορές χρειαστεί», σχολίασε η Θεοδότα Νάντσου, υπεύθυνη πολιτικής του WWF Ελλάς.
Το WWF Ελλάς καλεί όλους τους πολίτες να υπογράψουν τη διαμαρτυρία, απαιτώντας από την κυβέρνηση την άμεση απόσυρση των απαράδεκτων διατάξεων του νομοσχεδίου.

Συνέχεια...