05/13/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

H ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας για τη διέλευση Νατοϊκού οπλισμού και στρατευμάτων από την Ηγουμενίτσα

Μαΐου 13, 2022 0
H ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας για τη διέλευση Νατοϊκού οπλισμού και στρατευμάτων από την Ηγουμενίτσα
- ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΓΕΡΑΚΙΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

- ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΗΠΑ- ΝΑΤΟ

- ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΕΝΤΑΕΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ- ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΧΏΡΑ ΜΑΣ

- ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ

Η κρίση στην Ουκρανία μετατρέπεται σε έναν καταστροφικό πόλεμο. Ο Πούτιν επιδίωξε να αιτιολογήσει την εισβολή με εκκλήσεις στην αναβίωση του μεγαλορωσικού σωβινισμού, αντικομμουνισμού, απειλές για βάναυσο πόλεμο.

Είμαστε ριζικά αντίθετοι στη στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας και απαιτούμε να σταματήσει και να αποσυρθούν αμέσως όλες οι δυνάμεις της από την Ουκρανία. Το ίδιο άμεσα να αντιταχθούμε σε οποιαδήποτε κλιμάκωση της σύγκρουσης από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Μπροστά στη ρωσική εισβολή, οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ισχυρίζονται ότι υπερασπίζονται, δήθεν, τη δημοκρατία της Ουκρανίας, αλλά είναι υποκριτές και συνυπεύθυνοι για τον πόλεμο. Είχε προηγηθεί η εξόρμηση των ΗΠΑ και των συμμάχων ΕΕ και ΝΑΤΟ που ήθελαν την Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Η κριτική που ασκούν στον Πούτιν είναι ωμή υποκρισία όταν οι ίδιες δυνάμεις ήταν αυτές που εξαπέλυσαν «απρόκλητες και αδικαιολόγητες επιθέσεις» για να διεκδικήσουν τα ιμπεριαλιστικά τους συμφέροντα σε όλο τον κόσμο. Είναι υπεύθυνοι για τους καταστροφικούς πολέμους στο Αφγανιστάν και το Ιράκ και υποστηρίζουν την ισραηλινή αποικιοκρατία εποίκων εναντίον του παλαιστινιακού λαού.

Είναι υποκρισία από την Ρωσία να απευθύνεται στα αντιφασιστικά αισθήματα των λαών. Το καθεστώς Πούτιν κυνηγάει κάθε ανεξάρτητη εργατική και κομμουνιστική φωνή στις "λαϊκές δημοκρατίες" που υποτίθεται πως στηρίζει, επενέβη στρατιωτικά στο Καζακστάν ενάντια στην λαϊκή εξέγερση. Διεκδικεί τον παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό της ρόλο, πράγμα που δεν έχει τίποτε να κάνει με τα συμφέροντα των λαών.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία πηγάζει από τον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας. Οι Ουκρανοί εργάτες και αγρότες είναι- και για τις δύο πλευρές- απλώς πιόνια στους ανταγωνισμούς τους.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι ενεργό κομμάτι αυτών των αντιδραστικών ιμπεριαλιστικών και πολεμικών ανταγωνισμών. Μετάτρεψε την Αλεξανδρούπολη σε βάση- κλειδί για την εξόρμηση των ΗΠΑ προς τα σύνορα της Ρωσίας. Η Ελλάδα κατέχει τη δεύτερη θέση μέσα στο ΝΑΤΟ, πίσω από τις ΗΠΑ, σε δαπάνες για εξοπλισμούς σαν ποσοστό του ΑΕΠ. Οι Έλληνες καπιταλιστές θέλουν τις στρατιωτικές πλάτες του ΝΑΤΟ και τις οικονομικές της ΕΕ για να εξορμούν στα Βαλκάνια και να ανταγωνίζονται την Τουρκία. Για αυτά τα συμφέροντα τρέχουν ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του να αγοράζουν Ραφάλ και φρεγάτες, ώστε να εξασφαλίζουν ότι το Αιγαίο και η Ανατολική Μεσόγειος θα είναι ασφαλή μετόπισθεν στην εκστρατεία ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ και στρατιωτικά και για τους δρόμους του φυσικού αέριου. Ο ΣΥΡΙΖΑ συναινεί σε αυτήν την πολιτική.

Το κόστος για την εργατική τάξη από αυτές τις εξορμήσεις είναι τεράστιο και όχι "μόνο" σε νεκρούς από τις πολεμικές συγκρούσεις. Ρίχνουν στις πλάτες μας το κόστος των εξοπλισμών την ώρα που τα νοσοκομεία ρημάζουν. Οι κυρώσεις στέλνουν την τιμή του πετρελαίου και του φυσικού αέριου στα ύψη την ώρα που η ακρίβεια τσακίζει τα μεροκάματα.

Πρέπει να ξεσηκωθούμε ενάντια στα βρόμικα παιχνίδια τους και να απαιτήσουμε:

- Καμιά ελληνική συμμετοχή ούτε στρατιωτικά ούτε οικονομικά στη σύγκρουση Ανατολής-Δύσης. Οι εικόνες από την πολεμική αναμέτρησης είναι καθημερινές στην πόλη της Ηγουμενίτσας με τα στρατιωτικά κομβόι του ΝΑΤΟ να κατευθύνονται στα βόρεια.

- Να σταματήσουμε τώρα την διέλευση της στρατιωτικής μηχανής του ΝΑΤΟ απ’ το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. να περάσουν σε δημόσιο έλεγχο τα λιμάνια από την Αλεξανδρούπολη ως τον Κρήτη, η ΔΕΗ, ο Πρίνος, η ΛΑΡΚΟ, όλες οι επιχειρήσεις ενέργειας.

- Η πολεμική όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών γύρω απ το ουκρανικό ζήτημα δείχνει ότι ο καπιταλισμός μέσα στις άλυτες αντιθέσεις του οδηγείται όλο και πιο πολύ στον πόλεμο, αξιοποιώντας και αναθερμαίνοντας τους εθνικισμούς. Μόνο ένα αναπτυσσόμενο επαναστατικό και διεθνιστικό κίνημα, που προτάσσει τα κοινά συμφέροντα της εργατικής τάξης και των λαών, που παλεύει κάτω από τις σημαίες της κοινωνικής απελευθέρωσης, μπορεί να αποτρέψει τον πόλεμο!!

- Κλιμακώνουμε τον αγώνα απέναντι στη κυβέρνηση και τον δυτικό ιμπεριαλισμό, τις συμφωνίες στρατηγικής συμμαχίας με τις ΗΠΑ που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ και αναβαθμίζει η ΝΔ, τις βάσεις και το ΝΑΤΟ, την συναίνεση του αστικού πολιτικού συστήματος, ως μέρος μιας ευρύτερης σύγκρουσης ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που οδηγεί σε πολέμους, όπως αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία.

- Είμαστε ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στην αλληλοσφαγή των λαών, γνωρίζοντας ότι ο κύριος εχθρός είναι μέσα στην ίδια μας τη χώρα.

- Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συμβάλει στην ανάπτυξη ενός πλατιού μαχητικού αντιπολεμικού κινήματος που θα αποτρέψει κάθε προσπάθεια εμπλοκής της Ελλάδας στις πολεμικές αντιπαραθέσεις.

- Για να ανοίξουμε τον δρόμο σε μια κοινωνία χωρίς πολέμους, καταπίεση, εκμετάλλευση και περιβαλλοντική καταστροφή.

Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας
Συνέχεια...

Ανασυγκροτείται η Υ.Ε.Α.Ν.Ε.Θ. Ηγουμενίτσας - Κατ' εξαίρεση συνεδριάσεις την ερχόμενη εβδομάδα

Μαΐου 13, 2022 0
Ανασυγκροτείται η Υ.Ε.Α.Ν.Ε.Θ. Ηγουμενίτσας - Κατ' εξαίρεση συνεδριάσεις την ερχόμενη εβδομάδα

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία του έργου της Υγειονομικής Επιτροπής Απογραφόμενων Ναυτικών και Εργατών Θαλάσσης (Υ.Ε.Α.Ν.Ε.Θ.) Ηγουμενίτσας και την ανάγκη για ταχύτερη εξυπηρέτηση των υποψηφίων προς απογραφή ή επαναπογραφή ναυτικών, προς απόκτηση αποδεικτικών ναυτικής ικανότητας, αλλά και των υποψηφίων για εισαγωγή στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.), ανακοινώνει ότι ανασυγκροτείται η Υ.Ε.Α.Ν.Ε.Θ. Ηγουμενίτσας.

Η Υπηρεσία μας συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι στις 19-05-2022 εκπνέει η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών για την εισαγωγή των υποψηφίων στις Α.Ε.Ν., αποφάσισε την εβδομάδα από 16-5-2022 έως 22-5-2022 να διεξαχθούν -κατ’ εξαίρεση- δύο συνεδριάσεις της εν λόγω επιτροπής, η μία την Τρίτη 17-5-2022 και η δεύτερη την Πέμπτη 19-5-2022, προκειμένου να εξασφαλισθεί η καλύτερη εξυπηρέτηση των υποψηφίων και η αποφυγή οποιασδήποτε ταλαιπωρίας τους.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο Ναυτολογίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας στο τηλέφωνο 26650- 99421.

Η Λιμενική Αρχή
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: (+ΒΙΝΤΕΟ) Κινητοποίηση του ΚΚΕ ενάντια στις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ

Μαΐου 13, 2022 0

 Ηγουμενίτσα: (+ΒΙΝΤΕΟ) Κινητοποίηση του ΚΚΕ ενάντια στις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ 


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 
 ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Δελτίο τύπου

Μέσα στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης ενάντια στην συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην ψήφιση της νέας συμφωνίας για τις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ, οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Ηγουμενίτσα έγραψαν ένα τεράστιο σύνθημα στην έξοδο του λιμανιού προς Εγνατία.


Το σύνθημα γράφει «ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ - ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ»


Ηγουμενίτσα 12/5/2022

Συνέχεια...

Τα κρούσματα σήμερα Παρασκευή στη Θεσπρωτία

Μαΐου 13, 2022 0
Τα κρούσματα σήμερα Παρασκευή στη Θεσπρωτία

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας  37
ΠΕ Θεσπρωτίας  23
ΠΕ Ιωαννίνων  53
ΠΕ Πρέβεζας  21

Οι αριθμοί των κρουσμάτων αφορούν τα δεδομένα που καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο έως και τις 9:00 το πρωί.
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Αύριο το 2ο φεστιβάλ παιδικών χορών στον οικισμό Εθν. Αντίστασης - Δείτε το πρόγραμμα

Μαΐου 13, 2022 0

 Ηγουμενίτσα: Αύριο το 2ο φεστιβάλ παιδικών χορών στον οικισμό Εθν. Αντίστασης - Δείτε το πρόγραμμα

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας και να παρακολουθήσετε τα παιδικά χορευτικά τμήματα που συμμετέχουν στο 2ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαΐου 2022 και ώρα 19:30, στον Οικισμό Εθνικής Αντίστασης!

Κλαρίνο, λαούτο, βιολί και ντέφι, θα συνοδέψουν τους μικρούς μας χορευτές, από συλλόγους του νομού μας!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικισμού Εθνικής Αντίστασης, διοργανώνει την ανωτέρω εκδήλωση, με συνδιοργανωτές το Δήμο Ηγουμενίτσας, την Περιφέρεια Ηπείρου/ Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και το ΠΑΚΠΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξή τους!


Συνέχεια...

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων | Η Δύναμη των Μουσείων

Μαΐου 13, 2022 0
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων | Η Δύναμη των Μουσείων


Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2022
Η Δύναμη των Μουσείων
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Το θέμα του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2022 είναι «Η Δύναμη των Μουσείων» και επικεντρώνεται στη δυναμική συμβολή των μουσείων σε τρία επίκαιρα ζητήματα: τη βιωσιμότητα, την καινοτομία – νέες τεχνολογίες – προσβασιμότητα και την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής μέσω της εκπαίδευσης.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, στοχεύοντας στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και στην άρση του αποκλεισμού των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων από χώρους πολιτισμού αλλά και στην ανάδειξη της δύναμης των μουσείων να συμβάλλουν στη συνειδητοποίηση των περιβαλλοντικών προκλήσεων και της βιώσιμης ανάπτυξης, συμμετέχει στον εορτασμό με μία σειρά δράσεις που απευθύνονται τόσο στο ευρύ κοινό όσο και στην εκπαιδευτική κοινότητα:

Τετάρτη 18 Μαΐου 2022
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ| «Όψεις της καθημερινής ζωής στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας»

Σε συνεργασία με το ΠΑΚΠΠΟ Ηγουμενίτσας/ ωφελούμενοι/ες των ΚΗΦΗ Πέρδικας και Πλαταριάς

Η δράση απευθύνεται σε άτομα της Τρίτης Ηλικίας και περιλαμβάνει θεματική ξενάγηση στις συλλογές του μουσείου. Περιλαμβάνει την παρουσίαση και ερμηνεία επιλεγμένων εκθεμάτων που αναδεικνύουν πτυχές της καθημερινής ζωής της αρχαίας Θεσπρωτίας και παράλληλα θα ανακαλέσουν ατομικές ενθυμήσεις στους συμμετέχοντες. Διάρκεια δράσης περίπου 50 λεπτά.

Πέμπτη 19 έως Δευτέρα 23 Μαΐου 2022
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ | «Μη με πετάς δεν είμαι σκουπίδι»
Για μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις Δημοτικού, Α΄ Γυμνασίου/ απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στα τηλέφωνα 2665.0.21417

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών πάνω στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος και η εξοικείωση με τις έννοιες Μείωση - Επαναχρησιμοποίηση - Ανακύκλωση, που αποτελούν το τρίπτυχο της σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων, ξεκινώντας από τις πρακτικές που εφαρμόζονταν στην αρχαιότητα και καταλήγοντας στη σύγχρονη εποχή.

Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 έως Τρίτη 31 Μαΐου 2022
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ | «Μουσεία σε αλληλεπίδραση: Από τη Νικόπολη, στη Φωτική και το λιμάνι της»
Σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας

Έντεκα αντικείμενα από τη μόνιμη έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας αλληλεπιδρούν και διαλέγονται, με τις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας, με αντίστοιχο αριθμό εκθεμάτων από τη συλλογή του Αρχαιολογικού Μουσείου Νικόπολης. Μια διαφορετική θεματική περιήγηση εστιάζει το ενδιαφέρον του επισκέπτη στην παράλληλη «ανάγνωση» δύο σημαντικών ρωμαϊκών πόλεων της αρχαίας Ηπείρου, της Φωτικής και της Νικόπολης.

Επισκεφθείτε τη μόνιμη έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας, σκανάρετε με τα κινητά σας τηλέφωνα τα κωδικοποιημένα αυτοκόλλητα (QR code) που θα συναντήσετε σε επιλεγμένα εκθέματα κατά την περιήγησή σας στις αίθουσες και τον αύλειο χώρο του μουσείου και αποκτήστε απομακρυσμένη πρόσβαση σε πληροφορίες για ομόλογα αντικείμενα της μόνιμης συλλογής του Αρχαιολογικού Μουσείου Νικόπολης.

Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, ημέρα του εορτασμού, η είσοδος στις αίθουσες της μόνιμης έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σας ενημερώνουμε ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας λειτουργεί Δευτέρα, Τετάρτη-Κυριακή με διευρυμένο ωράριο 8.30-20.00 (Τρίτη κλειστό).

Για την ασφαλή λειτουργία, στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, θα τηρούνται οι προβλεπόμενες οδηγίες και υγειονομικά πρωτόκολλα για τους επισκέπτες, το προσωπικό και τις εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης του κοινού.

Ο Προϊστάμενος της Εφορείας
Ιωάννης Χουλιαράς
Αρχαιολόγος

Ωράριο Λειτουργίας Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας : Δευτέρα, Τετάρτη έως Κυριακή: 8.30-8.00 / Τρίτη: κλειστό
Πληροφορίες: T.: +30 26650 28539, 21417 / F.: +30 2665 0 25133 / e-mail: efathe@culture.gr
website: www.igoumenitsamuseum.gr

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Δωρεάν έλεγχος σπίλων για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος (16-20 Μαϊου)

Μαΐου 13, 2022 0
Ηγουμενίτσα: Δωρεάν έλεγχος σπίλων για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος (16-20 Μαϊου)
Εβδομάδα Πρόληψης για τον Καρκίνο του Δέρματος από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας, με αφορμή τον Παγκόσμιο Μήνα Ευαισθητοποίησης για το μελάνωμα και τον καρκίνο του δέρματος, διοργανώνει Εβδομάδα Πρόληψης της νόσου, από τις 16 έως τις 20 Μαΐου 2022, σε συνεργασία με την Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο κα. Μαρίνα Σπίροβα.

Το μελάνωμα, είναι ο πιο επικίνδυνος τύπος καρκίνου του δέρματος και προέρχεται από τα μελανοκύτταρα, τα κύτταρα που παράγουν την μελανίνη. Τα τελευταία 50 χρόνια, οι περιβαλλοντικές μεταβολές, οι αλλαγές στον τρόπο ζωής και η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, αύξησαν σημαντικά τα κρούσματα μελανώματος, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες.

Το 90% των μελανωμάτων όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορούν να θεραπευτούν εάν διαγνωστούν έγκαιρα.
Πριν βγεις λοιπόν στον ήλιο, αυτό το καλοκαίρι, έλεγξε το δέρμα σου και τις ελιές σου!

Κλείσε ραντεβού στο τηλ 2665028666 για δωρεάν έλεγχο σπίλων, ενημερώσου και απόλαυσε τον ήλιο με ασφάλεια.

Συνέχεια...

Ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την ανανέωση αδειών κατοχής κυνηγητικών όπλων

Μαΐου 13, 2022 0
Ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την ανανέωση αδειών κατοχής κυνηγητικών όπλων

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου υπενθυμίζει στους κατόχους κυνηγητικών όπλων την υποχρέωσή τους να μεριμνήσουν για την ανανέωση των αδειών κατοχής τους, των οποίων η ισχύς έχει λήξει.

Σημειώνεται ότι για τη μη έγκαιρη ανανέωση της άδειας κατοχής κυνηγητικού όπλου προβλέπονται ποινικές κυρώσεις και κατάσχεση του όπλου.

Οι υπόχρεοι παρακαλούνται να αποταθούν άμεσα στις κατά τόπους αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες προς αποφυγή των συνεπειών του νόμου και της συνακόλουθης ταλαιπωρίας τους.

Ιδιαίτερη προσοχή να δοθεί από τους νόμιμους κληρονόμους θανόντων που ήταν κάτοχοι κυνηγητικών όπλων και η κυριότητά τους έχει περιέλθει σε αυτούς, ώστε να προβούν στην τακτοποίηση των σχετικών αδειών.

Στοιχεία επικοινωνίας με τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες για περισσότερες διευκρινήσεις και πληροφορίες είναι διαθέσιμα ανά νομό στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα «Επικοινωνία».
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Την Κυριακή η διεξαγωγή Κυπέλλου Καράτε Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων

Μαΐου 13, 2022 0
Ηγουμενίτσα: Την Κυριακή η διεξαγωγή Κυπέλλου Καράτε Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Ηγουμενίτσας και το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. Δήμου Ηγουμενίτσας διοργανώνουν το Κύπελλο Καράτε Έγχρωμων και Μαύρων Ζωνών Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων, με την οργανωτική υποστήριξη του Αθλητικού Συλλόγου Shotokan Karate Ηγουμενίτσας και την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου, του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, της ΟΛΗΓ Α.Ε. και του Λιμανιού Κερκύρας.

Η αθλητική διοργάνωση με τη συμμετοχή 34 αθλητικών σωματείων και με 703 συμμετοχές αθλητών απ’ όλη την Ελλάδα, θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Ηγουμενίτσα, την Κυριακή 15 Μαΐου στο Κλειστό Γυμναστήριο «Αλεξάνδρα Τσιάβου» με ώρα έναρξης αγώνων τις 9:30 και με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Λόγω κατασκευής δημοτικού έργου στον περιβάλλοντα χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου και προκειμένου να καταστεί ασφαλής η διέλευση των πεζών διευκρινίζουμε ότι:

- δεν επιτρέπεται η χρήση του εν λόγω περιβάλλοντα χώρου

- η πρόσβαση των πεζών θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο από την οδό 49 Μαρτύρων προς την οδό Πινδάρου

- η πρόσβαση μόνο οχημάτων εκτάκτου ανάγκης θα πραγματοποιείται δια μέσου της εργοταξιακής οδού έμπροσθεν του 2ου Λυκείου.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλα τα σωματεία και καλή διαμονή στο Δήμο μας!

Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας
Συνέχεια...

Διακοπές ρεύματος σήμερα σε περιοχές του Δήμου Ηγουμενίτσας

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα