03/12/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

Βρέχει ...γιατρούς στη Θεσπρωτία!

Μαρτίου 12, 2023 0
Βρέχει ...γιατρούς στη Θεσπρωτία!

Βροχή προσλήψεων γιατρών στις μονάδες υγείας της Θεσπρωτίας, ανακοίνωσε χθες ο βουλευτής ΝΔ Θεσπρωτίας, Β. Γιόγιακας.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι προκηρύχθηκαν 6 θέσεις γιατρών.

Αναλυτικά (σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του βουλευτή), προκηρύχθηκαν 4 θέσεις ιατρών κλάδου ΕΣΥ – 
1 θέση Επιμελητή Α’ Οφθαλμολογίας, 
1 θέση Επιμελητή Β' Αιματολογίας ή Ιατρικής Βιοπαθολογίας ή Εργαστηριακής Ιατρικής ή Εσωτερικής Παθολογίας, 
1 θέση Επιμελητή Β’ Πνευμονολογίας – Φυματιολογίας για το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας καθώς και 
1 θέση Επιμελητή Β’ Παιδιατρικής.

Ενώ, 2 θέσεις γιατρών για το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς προκηρύχθηκαν με την πρόσφατη απόφαση της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα. Πρόκειται για 
1 θέση Επιμελητή Β’ Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής και 
1 θέση Επιμελητή Β’ Παιδιατρικής.

«Οι έξι προσλήψεις ειδικευμένων γιατρών –2 για το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς και 4 για το Νοσοκομείο Φιλιατών– θα καλύψουν σημαντικά όσο και επείγοντα κενά. Συνεχίζουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο», δήλωσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας.

Ακόμη κι αν προκηρύχθηκαν οι θέσεις, θα περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα εωσότου ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και τοποθετηθούν στις θέσεις τους οι γιατροί. Πιθανότατα, μετά τις εκλογές. Αλλά γιατί να περιμένει για να πανηγυρίσει; Τώρα τον ενδιαφέρει να κάνει γνωστό το σπουδαίο του κατόρθωμα...

Όχι τίποτε άλλο, αλλά βγαίνει να πανηγυρίσει, δεδομένου ότι στην Άρτα δεν προκηρύχθηκε καμία νέα θέση, ενώ στο νοσοκομείο Πρέβεζας, μόλις δύο. 5 στο νοσοκομείο Χατζηκώστα και 12 στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Αφού μέσα στην πανδημία, απέλυαν υγειονομικούς και προσλάβανε με το τσουβάλι προσωπικό για τις αποθήκες και τη λάντζα, τώρα πριν τς εκλογές θυμήθηκαν να προσλάβουνε και γιατρούς... Ενώ οι γιατροί του νοσοκομείου Φιλιατών πρόσφατα στάλθηκαν στην Κέρκυρα για να καλύψουν τα κενά του εκεί νοσοκομείου!

Πάλι καλά που θυμήθηκαν ότι τα νοσοκομεία χρειάζονται και γιατρούς... Μόνο που τους χρειάζονται συνεχώς κι όχι μόνο πριν τις εκλογές...!

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Σήμερα τα εγκαίνια του νέου πολυχώρου Τέχνης...

Μαρτίου 12, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Σήμερα τα εγκαίνια του νέου πολυχώρου Τέχνης...

Στις αρχές Μαρτίου ήταν να κάνουμε τα "εγκαίνια" του "χειροποίητου" θεάτρου μας στην Ηγουμενίτσα. Όμως η Άνοιξη άλλαξε πρόσωπο φέτος…

Μέσα σ’ αυτές τις δύσκολες μέρες και το δυσβάσταχτο πόνο, μας ήταν δύσκολο να σκεφτούμε μια γιορτή...

Έτσι, την ερχόμενη, τελικά, Κυριακή στις 12 Μαρτίου, ώρα 8μμ, σας προσκαλούμε στο Θέατρο ΦΑΟΣ, στην οδό Κυρά Βασιλικής 19 στο κέντρο της πόλης για να γνωριστούμε, να σας μιλήσουμε για το όνειρο μας, που με πολύ κόπο, έγινε πραγματικότητα, ν’ ανάψουμε τα φώτα να το δείτε και να πιούμε ένα ποτήρι κρασί "για το καλό", σε χαμηλούς τόνους, συζητώντας για το παρόν και το εγγύς μέλλον.

Γιατί, ένα μικρό θέατρο, στη μικρή μας πόλη είναι πλέον γεγονός και θ’ αλλάξει πολλά!

Ένα θέατρο – πολυχώρος Τέχνης ως μια σύγχρονη Πνύκα, όπου θα σμίγουν οι άνθρωποι και θα ζυμώνονται, μέσα από τη λογοτεχνία, τα εικαστικά, τη μουσική, το θέατρο, την ποίηση…!

Γιατί ο κόσμος όλο και σκληραίνει και απανθρωπίζεται και ...ΙΣΩΣ... Η ΤΕΧΝΗ μπορεί να κάνει τη ζωή μας καλύτερη κι εμάς πιο συνειδητούς, πιο καλούς, πιο δυνατούς, πιο ανθρώπινους…!

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα "Το έγκλημα στα Τέμπη και το ξεχείλισμα της λαϊκής οργής"

Μαρτίου 12, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα "Το έγκλημα στα Τέμπη και το ξεχείλισμα της λαϊκής οργής"

Τη Δευτέρα 13 Μάρτη στις 7:30 μμ, στο Πάνθεον το ΚΚΕ(μ-λ) Θεσπρωτίας σας προσκαλεί σε εκδήλωση - συζήτηση με θέμα

"Το έγκλημα στα Τέμπη και το ξεχείλισμα της λαϊκής οργής - Ο λαός να παραμείνει στους δρόμους"
Συνέχεια...

Σήμερα στη Σαγιάδα η Ημερίδα για τα δικαιώματα της γυναίκας με ομιλήτρια την Αγγελική Τζοβάρα

Μαρτίου 12, 2023 0
Σήμερα στη Σαγιάδα η Ημερίδα για τα δικαιώματα της γυναίκας με ομιλήτρια την Αγγελική Τζοβάρα

Σήμερα, Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί διαδραστική συζήτηση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της γυναίκας, στην αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Σαγιάδας.

Συντονίστρια - Ομιλήτρια, θα είναι η Αγγελική Τζοβάρα (Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια).

Την ημερίδα διοργανώνουν, η Τοπική Κοινότητα Σαγιάδας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαγιάδας.

* Θα προσφερθούν καφές και γλυκά εδέσματα...
Συνέχεια...

Παρουσία του Π. Νταή η συνεδρίαση του Συλλόγου ενοικιαζομένων δωματίων Ηγ/τσας - Πλαταριάς -Συβοτων

Μαρτίου 12, 2023 0
Παρουσία του Π. Νταή η συνεδρίαση του Συλλόγου ενοικιαζομένων δωματίων Ηγ/τσας - Πλαταριάς -Συβοτων

Τα ΔΣ των Συλλόγων Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Συβότων και Ηγουμενίτσας – Πλαταριάς, πήραν την σημαντική πρωτοβουλία να πραγματοποιήσουν κοινή συνεδρίαση, προκειμένου να συζητήσουν – μεταξύ άλλων – θέματα που αφορούν αρμοδιότητες του Δήμου Ηγουμενίτσας όπως καθαριότητα, υδροδότηση, πρόσβαση στις παραλίες, δημιουργία χώρων στάθμευσης, πορεία μεγάλων έργων στην ευρύτερη περιοχή. 

Αλλά και προτάσεις που αφορούν γενικότερα τον κλάδο, ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, η οποία όπως δείχνουν όλες οι προβλέψεις, αναμένεται να είναι καλύτερη από κάθε άλλη χρονιά, τουλάχιστον σε ότι αφορά τον αναμενόμενο αριθμό επισκεπτών στη χώρα.

Με αυτό το δεδομένο, είναι απολύτως κατανοητή η αγωνία των εκπροσώπων των ιδιοκτητών των ενοικιαζόμενων δωματίων, στα αναπτυγμένα τουριστικά παράλια του Δήμου, ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την προσέλκυση όσο το δυνατό μεγαλύτερου αριθμού τουριστών στην περιοχή. 

Κάτι που φυσικά θα έχει θετική αντανάκλαση στο εισόδημα των δραστηριοποιούμενων και απασχολούμενων στους κλάδους του τουρισμού, της εστίασης, της ψυχαγωγίας κ.α., αλλά και γενικότερα στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής (Ήπειρος), η οποία όπως είναι γνωστό αναδείχθηκε η δεύτερη πιο φιλόξενη περιοχή από την πλατφόρμα booking.com στο πλαίσιο των βραβείων Traveller Review Awards.

Στην κοινή συνεδρίαση ακούστηκαν πολλά, σημαντικά και ενδιαφέροντα πράγματα: τα προβλήματα στην ύδρευση – αποχέτευση και στην αποκομιδή των απορριμμάτων, η βελτίωση του οδικού δικτύου και των πεζοδρόμων, η διευκόλυνση της πρόσβασης στις παραλίες, η αντιμετώπιση της έλλειψης επαρκών χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων, η ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών, η επαρκής ηλεκτροδότηση κ.α. Τη συνεδρίαση παρακολούθησε ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» και υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Παναγιώτης Νταής, στο πλαίσιο των συναντήσεων με τοπικούς παραγωγικούς φορείς.

Τα προβλήματα που συζητήθηκαν καταγράφτηκαν αναλυτικά. Το επόμενο χρονικό διάστημα, η προσπάθεια του Συνδυασμού μας θα διοχετευθεί προς δύο κατευθύνσεις: 

Πρώτον, με συγκεκριμένες προτάσεις και με την παρακολούθηση των δράσεων των τοπικών φορέων να πιέσουμε για την άμεση υιοθέτηση και υλοποίηση των τεκμηριωμένων προτάσεων του κλάδου. 

Και δεύτερον, να επεξεργαστούμε τις προτάσεις και να τις ενσωματώσουμε στο πρόγραμμα του Συνδυασμού μας, προκειμένου με ένα συνδυασμό έργων υποδομής, δράσεων αποτελεσματικής διαχείρισης των προβλημάτων της καθημερινότητας, ενεργειών προβολής – προώθησης του τουριστικού προορισμού, αλλά και θεσμικών παρεμβάσεων, να καταστεί δυνατή η περαιτέρω αύξηση του τουριστικού ρεύματος και της επισκεψιμότητας των παράλιων και όχι μόνο περιοχών, η αξιοποίηση των δυνατοτήτων του τουρισμού κρουαζιέρας, η βιώσιμη ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού (πολιτιστικού, φυσιολατρικού, αθλητικού, θρησκευτικού, γαστρονομικού κ.τ.λ.).

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα συναντηθούμε και με τους άλλους φορείς του εν λόγω παραγωγικού τομέα, προκειμένου να συζητήσουμε τα προβλήματα, αλλά και τις προοπτικές για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή μας.

Συνδυασμός «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης»
για το Δήμο Ηγουμενίτσας
Συνέχεια...

Τριήμερο με διακοπές ρεύματος σε περιοχές των Δήμων Ηγ/τσας & Σουλίου

Ο Καραμανλής και οι ...ά(χ)ριστοι της Θεσπρωτίας!

Μαρτίου 12, 2023 0
Ο Καραμανλής και οι ...ά(χ)ριστοι της Θεσπρωτίας!
(ΦΩΤΟ: Οκτώβριος 2019: Επίσκεψη πολυμελούς Θεσπρωτικής αποστολής στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή)

Στο πολιτικό επίκεντρο βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες, ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής, μετά το ΕΓΚΛΗΜΑ των Τεμπών.

Αφού πιάστηκε σε αλλεπάλληλες περιπτώσεις να ψεύδεται για την ασφάλεια των τρένων (κάτι που προφανώς συνεπάγεται και ποινική ευθύνη) παραιτήθηκε για να μαλακώσει το κλίμα έναντι της κυβέρνησης Μητσοτάκη και προσπαθεί να επανεκλεγεί...

Ο Κ. Καραμανλής ανέλαβε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών από την πρώτη ημέρα της ανάληψης της κυβέρνησης από τον Κ. Μητσοτάκη. Εδώ και 4 χρόνια...

Μια κυβέρνηση που από την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων της, έδειξε ποιος ήταν ο πραγματικός της στόχος που δεν ήταν άλλος από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος... Α, και τα ρουσφέτια "αρίστων" με τα γνωστά τραγικά, εγκληματικά αποτελέσματα...

Σε αυτό το πλαίσιο, τον Οκτώβριο του 2019 (3 μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του) ο Κ. Καραμανλής δέχθηκε στο Υπουργείο μια θεσπρωτική αποστολή, που όμοιά της δεν έχουμε ξαναδεί...

Επικεφαλής αυτής της αποστολής, ο κυβερνητικός βουλευτής Β. Γιόγιακας, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θ. Πιτούλη, τους Δημάρχους Ηγ/τσας και Φιλιατών Γ. Λώλο και Σπ. Παππά αντίστοιχα και το Δ/νοντα Σύμβουλο του ΟΛΗΓ Θ. Πορφύρη.

Τέτοια πολυμελή θεσπρωτική αποστολή σε Υπουργείο υπό τη διακυβέρνηση ΝΔ - Μητσοτάκη, πραγματικά, δεν είχαμε ξαναδει...

Και υποθέσαμε τότε, ότι πήγαν να κάνουν δουλειά, να πιέσουν όλοι μαζί για το καλό του τόπου...! Υποτίθεται...!
 
Και τι πήγαν να ζητήσουν τότε (το 2019) οι Θεσπρωτοί άρχοντες από τον ...έκπτωτο πλέον υπουργό;;

Σύμφωνα με την τότε ενημέρωση του κ. Γιόγιακα, συζητήθηκαν οδικά έργα της Θεσπρωτίας και κυρίως ο Οδικός Άξονας Ηγουμενίτσα–Σαγιάδα–Μαυρομάτι στον οποίο περιλαμβάνεται το έργο της Παράκαμψης Ηγουμενίτσας, (Περιφερειακός) για το οποίο ζητήθηκε η επίσπευση της μελέτης από την Εγνατία Α.Ε. και η ένταξή του σε πρόγραμμα χρηματοδότησης της κατασκευής και η Γ' Φάση του λιμανιού...

Ααα, και η απλοποίηση του υφιστάμενου (τότε) συστήματος δημοπρατήσεων έργων προκειμένου να επιταχυνθεί η ανάθεση έργων από τους δήμους....

(Δείτε ΕΔΩ σχετικό δημοσίευμα)

Δηλαδή, πήγαν όλοι μαζί στον Καραμανλή για τον Περιφερειακό Ηγουμενίτσας που θα φτάνει μέχρι το Μαυρομάτι, για τη μελέτη του οποίου ο κ. Λώλος μόλις πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε πως ΘΑ ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο του 2023 (που συμπτωματικά είναι και οι δημοτικές εκλογές), χωρίς να υπάρξει ακόμη δέσμευση για τη χρηματοδότηση του έργου, ενώ για τη Γ' Φάση του λιμένα ήταν ήδη δρομολογημένα τα έργα... ('Αλλωστε είναι έργο του Μπόμπολα και δε χρειάζεται πίεση για να ολοκληρωθεί..)

Επομένως, μένουν οι αναθέσεις των δημοσίων έργων....

Οι άριστοι της Θεσπρωτίας (παρά τις μεταξύ τους κόντρες) επισκέφθηκαν σύσσωμοι, τότε, τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών για να απλοποιήσει τις διαδικασίες των δημοσίων έργων... Να μοιράζουνε δουλίτσες με λίγα λόγια...! Γι' αυτό ήταν όλοι αγκαλιά!

Και αναρωτιόμαστε γιατί είμαστε πίσω από τον ήλιο...

Οι άρχοντες της Θεσπρωτίας, επισκέφθηκαν μία και μοναδική φορά τον υπουργό για να τους λύσει τα χέρια για να κάνουν απ' ευθείας αναθέσεις.... Όλα τα σημαντικά έργα της Θεσπρωτίας δεν τους ένοιαξαν...

Και αναρωτιόμαστε σήμερα, που βρήκε το θράσος αυτό το θρασίμι, με το όνομα Κ. Καραμανλής, να ζητάει να του ζητήσουμε συγγνώμη...

Τέτοιους του στείλαμε...!

Και για να μην υπάρχει σύγχυση στους Θεσπρωτούς που βλέπουν να πέφτει άσφαλτος σε πολλά μέρη του νομού, αυτά προέρχονται από εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ της προηγούμενης κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ), ενώ το μόνο που αλλαξε η τωρινή κυβέρνηση, είναι η μετονομασία του προγράμματος σε πρόγραμμα ...ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ! (Μπορεί να τρίζουν τα κόκαλά του...)
Και κάποιοι παριστάνουν ακόμη τους ...δημάρχους!

Μεγάλα, ουσιαστικά, αναπτυξιακά έργα για τη Θεσπρωτία δεν διεκδίκησαν από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ούτε και έκαναν... Από το 2019 μέχρι σήμερα δεν έκαναν τίποτα! Ή μάλλον έχασαν...!

Επομένως, οι Νεοδημοκράτες της Θεσπρωτίας, απλώς ακολούθησαν τα χνάρια της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του υπουργού Καραμανλή. Δεν έκαναν τίποτα για την ολοκλήρωση των έργων και την ασφάλεια των υποδομών και μεταφορών, απλώς αρκέστηκαν στις απ' ευθείας αναθέσεις. 
Γι' αυτό και κρύβονται τώρα...! 

Και μην τολμήσει κανείς εξ αυτών να μιλήσει για το τρένο στην Ηγουμενίτσα ή για το ΒΙΟΠΑΘΕ ή για το δρόμο Ηγ/τσας - Πλαταριάς, γιατί τους ετοιμάζουμε ...εξαιρετικό αφιέρωμα! 

Υ.Γ. Τη στιγμή που ο περιφερειακός της Ηγουμενίτσας (αυτά τα 2 χλμ) είναι πνιγμένος από τα βάτα και όλοι οι παράδρομοι της Εγνατίας, καθώς και όλοι οι επαρχιακοί και εθνικοί οδοί, είναι στο σκοτάδι, παρόλο που υπάρχουν φωτιστικά σώματα! 'Ενα μάτσο επικίνδυνοι ...καραμανλήδες!

Συνεχίζεται...!


Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα