05/15/24 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

Ομιλία στην Ηγουμενίτσα από τον Άγγελο Συρίγο

Μαΐου 15, 2024 0
Ομιλία στην Ηγουμενίτσα από τον Άγγελο Συρίγο

Η Περιφέρεια Ηπείρου – Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, διοργανώνει εκδήλωση με ομιλητή τον Καθηγητή του Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Άγγελο Συρίγο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ηγουμενίτσας ΠΑΝΘΕΟΝ το Σάββατο 25 Μαΐου στις επτάμισι το βράδυ.

Το θέμα της αφορά στα σημερινά προβλήματα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Συνέχεια...

Αθωώθηκε πρωτόδικα ο Μ. Ντουμάζιος για το έλλειμμα των 6 εκ. ευρώ στο Δήμο Φιλιατών

Μαΐου 15, 2024 0
Αθωώθηκε πρωτόδικα ο Μ. Ντουμάζιος για το έλλειμμα των 6 εκ. ευρώ στο Δήμο Φιλιατών

Μετά από μια (μόνον!!!) αναβολή, εκδικάστηκε χθες Τρίτη (14/5/2024), στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και Πλημμελημάτων Κέρκυρας, η υπόθεση απιστίας, σε βάρος του πρώην Δημάρχου Φιλιατών Μηνά Ντουμάζιου, για το έλλειμμα της τάξης των 6,1 εκ. ευρώ που αποκάλυψε το πόρισμα των Οικονομικών Επιθεωρητών για τα έτη 2005,2006, 2007 και 2010.

Το πόρισμα, παραδόθηκε στις εισαγγελικές αρχές το Δεκέμβριο του 2019, η δικάσιμος είχε προσδιοριστεί για τον Μάρτιο του 2023 αλλά αναβλήθηκε τότε ως πρωτοείσακτη, οπότε και εκδικάστηκε σήμερα.

Το δικαστήριο ομόφωνα και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, έκρινε αθώο τον πρώην Δήμαρχο, με το σκεπτικό ότι τα πραγματικά περιστατικά δεν συγκροτούσαν το αδίκημα της απιστίας.

Όπως παρουσίασε στο δικαστήριο ο συνήγορος του κ. Ντουμάζιου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, το έλλειμα ήταν λογιστικό, δηλαδή τα έξοδα του Δήμου τα επίμαχα έτη ήταν περισσότερα από τα έσοδα, και όχι ταμειακό, δηλαδή δεν έλειπαν χρήματα από το ταμείο του Δήμου.

Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί η εκδίκαση της έφεσης που άσκησε ο κύριος Ντουμαζιος, στην απόφαση του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων Κέρκυρας για απιστία και υπεξαίρεση ποσού 1,7 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του δήμου Φιλιατών, που αφορούσαν στα έτη 2008 και 2009. Για αυτό οι ποινές που επιβλήθηκαν ήταν 18 χρόνια κάθειρξη για τον πρώην δήμαρχο και 9 για την πρώην ταμία του δήμου Φιλιατών. Η έφεση επρόκειτο να εκδικαστεί το Δεκέμβριο του 2023 αλλά αναβλήθηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντα τους και αναμένεται να εκδικαστεί στις αρχές του 2025.

ΠΗΓΗ: vdella.com
Συνέχεια...

Εργατικό ατύχημα με θύμα εργαζόμενο του Δήμου Σουλίου καταγγέλλει ο Σύλλογος εργαζομένων

Μαΐου 15, 2024 0
Εργατικό ατύχημα με θύμα εργαζόμενο του Δήμου Σουλίου καταγγέλλει ο Σύλλογος εργαζομένων

Εργατικό ατύχημα με θύμα εργαζόμενο του Δήμου Σουλίου συνέβη την Τρίτη 14/5/2024 και ώρα 10.00 το πρωί.

Συγκεκριμένα, ο συνάδελφος προκειμένου να εκτελέσει εργασίες καθαρισμού χόρτων, έπεσε από ύψος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο στήθος, στα χέρια και στα πόδια.

Ο συνάδελφος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Για το περιστατικό προκύπτουν σημαντικά ερωτήματα:

1) Ποιος έδωσε την εντολή στον συνάδελφο να εκτελέσει εργασίες πέραν της ειδικότητας του (ο συγκεκριμένος συνάδελφος είναι σύνοδος απορριμματοφόρου και όχι εργαζόμενος της υπηρεσίας πράσινου).

2) Τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας που προβλέπονται;

3) Ο τεχνικός ασφαλείας, από ποιόν ενημερώθηκε και πότε;

4) Δηλώθηκε το ατύχημα στην Επιθεώρηση Υγιεινής και ασφάλειας, όπως προβλέπει η νομοθεσία εντός εικοσιτετραώρου ή προσπαθεί η Δημοτική Αρχή να το συγκαλύψει;

Και αυτό το ατύχημα έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες εργατικά, εργοδοτικά εγκλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας, αναδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την αδιαφορία της εργοδοσίας και ότι αφορά στα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.

Σε φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο στον ίδιο δήμο, συνάδελφος (τεχνίτης ασφαλτόστρωσης) πέραν της ειδικότητας του, φαίνεται ανεβασμένος σε Κλαρκ χωρίς να έχουν παρθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και να βάφει κολώνες φωτισμού

Καλούμε τους συναδέλφους, να μην εκτελούν εργασίες πέραν της ειδικότητας που έχουν προληφθεί, να έρχονται άμεσα σε επαφή με το σωματείο.

Τώρα να διεκδικήσουμε:

-Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

-Να χορηγηθούν στην ώρα τους τα ΜΑΠ

-Τήρηση όλων των μέτρων προστασίας.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ     ΣΟΦΙΑ ΣΕΓΓΟΥΝΗΣυνέχεια...

Συναντήσεις για ενημέρωση των επιχειρήσεων εστίασης για τους κοινόχρηστους χώρους σε Ηγουμενίτσα και Πλαταριά

Μαΐου 15, 2024 0
Συναντήσεις για ενημέρωση των επιχειρήσεων εστίασης για τους κοινόχρηστους χώρους σε Ηγουμενίτσα και Πλαταριά

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας καλεί τις επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής της παραλιακής ζώνης Ηγουμενίτσας - Δρεπάνου και Πλαταριάς καθώς και όσους προτίθενται να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς για εκμίσθωση καντινών σε ενημέρωση για τις αλλαγές σε χρήσεις και κατασκευές σε κοινόχρηστους χώρους μετά την ψήφιση του ν.5092/2024

Ηγουμενίτσα: Δευτέρα 20 Μαίου στις 18:00 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ηγουμενίτσας


Πλαταριά: Τρίτη 21 Μαίου στις 18:00 στο πρώην δημαρχείο ΠλαταριάςΣυνέχεια...