05/17/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

17 Μαΐου: Διεθνής Ημέρα Τηλεφωνικών Γραμμών Βοήθειας για Παιδιά

Μαΐου 17, 2023 0
17 Μαΐου: Διεθνής Ημέρα Τηλεφωνικών Γραμμών Βοήθειας για Παιδιά

Με αφορμή την 17η Μαΐου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και η COSMOTE ένωσαν τις δυνάμεις τους, σε μία διαδικτυακή Συνάντηση αφιερωμένη στις τέσσερις Γραμμές Βοήθειας που υποστηρίζει η COSMOTE αξιοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες.

Έμφαση δόθηκε στον ρόλο που διαδραματίζει η τεχνολογία στην αποτελεσματικότητά των Γραμμών σε κάθε έκτακτο περιστατικό, όπως αυτά που καλείται να διαχειριστεί καθημερινά «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Ενδεικτικά, 1 κλήση την ημέρα για ψυχολογική υποστήριξη σε θέματα εκφοβισμού, παραπάνω από 1 κλήση για υπόθεση αυτοκτονικού ιδεασμού και συνολικά περισσότερες από 600 κλήσεις την ημέρα για περιστατικά bullying, αυτοκτονικό ιδεασμό, κακοποίηση, ενδοοικογενειακή βία και άλλα πολύ σοβαρά θέματα που απαιτούν άμεση ανταπόκριση για την προστασία και φροντίδα παιδιών που κινδυνεύουν.

Η συνάντηση φιλοξενήθηκε στο Πανελλήνιο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης «Ανδρέας Γιαννόπουλος» του Οργανισμού υπό τον συντονισμό της δημοσιογράφου, Φαίης Χρυσοχόου, με τη συμμετοχή του Κώστα Γιαννόπουλου Προέδρου Δ.Σ. «Το Χαμόγελο του Παιδιού», της Σταυρούλας Αγγελοπούλου Διευθύντριας Sustainability & Corporate Responsibility Ομίλου ΟΤΕ και του Στέφανου Αλεβίζου Συντονιστή των Γραμμών Βοήθειας και Υποστήριξης του Οργανισμού.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής του Οργανισμού στο Διεθνές Δίκτυο Γραμμών Βοήθειας για Παιδιά (Child Helpline International), ιδρυτικό μέλος του οποίου είναι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2003 και στο οποίο σήμερα συμμετέχουν 159 φορείς από όλον τον κόσμο.

Σε πολύ ζεστό κλίμα πραγματοποιήθηκε μία αναλυτική παρουσίαση των τεσσάρων Γραμμών Βοήθειας που λειτουργεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού», των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της κάθε μίας, της προσφοράς που έχουν στα παιδιά και ευρύτερα στην κοινωνία, αλλά και του καθοριστικού ρόλου της COSMOTE, που προσφέρει τις απαραίτητες ψηφιακές τεχνολογικές λύσεις για την απρόσκοπτη λειτουργία των Γραμμών Βοήθειας, καθώς και για την πανελλαδική διασύνδεση των τηλεφωνικών κέντρων.

Ο Κώστας Γιαννόπουλος δήλωσε: «Είναι μεγάλη η χαρά και η τιμή να φιλοξενούμε την κα. Αγγελοπούλου αυτή την τόσο σημαντική ημέρα, που τόσο προσωπικά όσο και εκπροσωπώντας τον Όμιλο ΟΤΕ βρίσκεται δίπλα μας από το 1997 όπου και ξεκίνησε η λειτουργία της Εθνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056.

Σήμερα, 27 χρόνια μετά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» λειτουργεί τέσσερις Γραμμές Βοήθειας, την Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000, την Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών και Εφήβων 116111 και την Εθνική Γραμμή για τους Αγνοούμενους Ενήλικες 1017, στις οποίες έχουμε διαχειριστεί περισσότερες από 4.690.805 κλήσεις. Για τη λειτουργία των Γραμμών και των υπερσύγχρονων τηλεφωνικών μας κέντρων πανελλαδικά, έχουμε δίπλα μας τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας της χώρας, ωστόσο ο Όμιλος ΟΤΕ έχει ξεχωριστή θέση γιατί από τα πρώτα μας βήματα μας άκουσε, κατέγραψε τις ανάγκες και με υπευθυνότητα, ευαισθησία και επαγγελματισμό υλοποίησε όλα όσα χρειάστηκε.

Οφείλω πολύ επιγραμματικά να αναφέρω ότι χάρη στην COSMOTE έχει επιτευχθεί η διασύνδεση όλων των τηλεφωνικών μας κέντρων σαν 1, με αποτέλεσμα να έχουμε μέγιστο χρόνο αναμονής κλήσης τα 12 δευτερόλεπτα αλλά και να έχουμε ανά πάσα στιγμή διαθεσιμότητα εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού στα κέντρα μας, ακόμα και σε περιπτώσεις επιτόπιας παρέμβασης και άλλες, που απαιτούν να φύγει κάποιος από το τηλεφωνικό κέντρο για να βρεθεί δίπλα στο παιδί που έχει ανάγκη. 

Θα ήθελα επίσης να σταθώ στην υψηλή ταχύτητα internet που μας εξασφαλίζει εξαιρετική ταχύτητα στην ενεργοποίηση διαδικασιών όπως το Amber και το Missing Alert Hellas, στην εσωτερική επικοινωνία σε περιπτώσεις κρίσης και αμεσότητα στην ανταπόκρισή μας στην επικοινωνία μας με τα παιδιά μέσω και του Chat 1056. Φυσικά η καινοτομία της COSMOTE και η ουσιαστική και εις βάθος εταιρική υπευθυνότητά της αποδείχθηκε για άλλη μία φορά με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της εφαρμογής Missing Alert App, μέσα από την οποία όλοι οι συνδρομητές δωρεάν μπορούν να ενημερώνονται αλλά και να παρέχουν πληροφορίες για περιστατικό εξαφάνισης παιδιού ή ενήλικα που διατρέχει κίνδυνο.

Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι χάρη στην COSMOTE και τους ανθρώπους του, ''Το Χαμόγελο του Παιδιού'' παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε κάθε παιδί και άνθρωπο σε ανάγκη, δωρεάν, άμεσα και πανελλαδικά».

Αναφορικά με τη μακροχρόνια συνεργασία της COSMOTE με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η κα. Σταυρούλα Αγγελοπούλου ανέφερε ότι: «Με "Το Χαμόγελο του Παιδιού" είμαστε συνοδοιπόροι εδώ και περίπου 20 χρόνια. Η εταιρεία μας αποτελεί τον κύριο τηλεπικοινωνιακό πάροχο του φορέα και οι άνθρωποι της COSMOTE δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό προκειμένου να διασφαλίσουν τις πιο προηγμένες τεχνολογικές λύσεις, αλλά και τις κατάλληλες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, για τις πολυδιάστατες ανάγκες του φορέα».

Στη συνέχεια της συζήτησης ο Στέφανος Αλεβίζος μεταφέροντας τον παλμό της Γραμμής επισήμανε «Οι Γραμμές του ''Χαμόγελο'' λειτουργούν ασταμάτητα, και μάλιστα μέχρι την ώρα που ξεκίνησε η συζήτηση μας, σήμερα το πρωί, εντός αυτής 1 ώρας, στη Γραμμή έχουμε διαχειριστεί, επίσημα, μέσα από τις υπηρεσίες μας 11 υποθέσεις παιδιών θυμάτων βίας, το οποίο μεταφράζεται σε 23 παιδιά στο σύνολο. Αυτά τα νούμερα σε ώρα που τα παιδιά βρίσκονται στο σχολείο! Αντιλαμβάνεστε επομένως όλη αυτή την ανάγκη της κοινωνίας να στραφεί κάπου, και αυτό που αγωνιζόμαστε και θέλουμε να κατανοήσει ο κόσμος είναι ότι δεν είναι μόνοι τους. Μπορούν πάντα να καλούν στη Γραμμή 1056».

Κατά τη διάρκεια της Συνάντησης μεταδόθηκε το μήνυμα του Patrick Krens, Executive Director, του Διεθνούς Δικτύου Γραμμών Βοήθειας για Παιδιά (Child Helpline International), ο οποίος δήλωσε: «Εκατοντάδες Γραμμές σε ολόκληρο τον κόσμο, σήμερα και με αφορμή την 17η Μαΐου, μοιραζόμαστε με όλους εσάς τα αποτελέσματα όλων όσων επιτυγχάνουμε. Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι που έχουμε στην ομάδα ένα τόσο πρωτοπόρο και ενεργό μέλος όπως είναι «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Η Συνάντηση ολοκληρώθηκε με ένα υπέροχο video στο οποίο παρουσιάζεται δραματοποιημένα, η διαδικασία που ακολουθεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την αντιμετώπιση κάθε περιστατικού παιδιού σε κίνδυνο, που ξεκινά από μία και μόνο κλήση σε μία από τις Γραμμές που λειτουργεί.

Παρακολουθήστε την εκπομπή εδώ: https://youtu.be/kcKxHtRexSc

Περισσότερες πληροφορίες:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Γραφείο Τύπου
Τηλ. 11040
Συνέχεια...

Στις 3 Ιουνίου ο 1ος Γιτάνειος Δρόμος - Αναλυτικές πληροφορίες και πρόγραμμα

Μαΐου 17, 2023 0
Στις 3 Ιουνίου ο 1ος Γιτάνειος Δρόμος - Αναλυτικές  πληροφορίες και πρόγραμμα 

Το Σάββατο 3 Ιουνίου 2023 θα διεξαχθεί ο 1ος Γιτάνειος Δρόμος 14 χλμ. Ο Αγώνας Συνδιοργανώνεται από τους Δήμους Φιλιατών και Ηγουμενίτσας, την Κοινότητα Ραγίου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Ραγίου-Ασπροκκλησίου-Κεστρινης- Σαγιάδας.

Υποστηρικτές:Περιφέρεια Ήπειρου
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και της
Ολυμπιακής Ακαδημίας Ηγουμενίτσας
il Porto Triathlon igoumenitsa

Σκοπός του αγώνα
Η ανάδειξή της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από αθλητικά γεγονότα και η συμβολή του αθλητισμού στην ανάπτυξη ενός τόπου.

Ο αγώνας διεξάγεται εξολοκλήρου σε άσφαλτο. Ξεκινάει από τον πύργο Ραγίου και περνά μέσα από τον κάμπο Ραγίου-Κεστρίνης και αφού περάσει το Φράγμα Ραγίου και διασχίζοντας το πέτρινο γεφύρι της Γκούμανης καταλήγει στην Αρχαία Γιτάνη με σημείο τερματισμόυ το αρχαίο θέατρο.

Τόπος Εκκίνησης: Πύργος Ραγίου
Τόπος τερματισμού: Αρχαίο θέατρο Γιτάνων
Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 3 Ιουνίου 2023
Ωρα Εκκίνησης: 09:30 π.μ.
Διαδρομή – Χρονομέτρηση: 14 χλμ. Ασφάλτινη διαδρομή, χρονομέτρηση θα γίνει ηλεκτρονικά.

Τροφοδοσία: Στη διαδρομή θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας στο 4,4 χλμ. (νερό), στο 10,4 χλμ. (νερό + ισοτονικά) και στον τερματισμό νερό.

Χρονικό όριο αγώνα: Οι δρομείς θα πρέπει να έχουν περάσει τον πρώτο σταθμό τροφοδοσίας (5,4 χλμ.) σε 60 λεπτά και το δεύτερο σταθμό τροφοδοσίας (10,4 χλμ.) σε 120 λεπτά. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.

Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό και θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση.
Για κάτω των 18 ετων μπορούν να συμμετέχουν αθλητές /τριες με την ευθύνη γονέων – κηδεμόνων.

Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι την 31/05/2023

Έγραφές εδώ

Τηλέφωνο επικοινωνίας
6977075270

Η Διαδρομή:

Επαθλα: Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης,
Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί μετάλλιο.

Αναμνηστικά δώρα: Στους τερματίσαντες θα δοθεί σακούλα που θα περιλαμβάνει μετάλλιο και μπλουζάκι νερό και άλλα διατροφικά προϊόντα.

Μετακινήσεις: Η μετακίνηση των αγωνιζομένων θα γίνει προς το πύργο Ραγίου με λεωφορείο
από πλατεια Φιλιατων 07:15
από Ηγουμενίτσα πάνθεον στης 07:30

Παραλαβή αριθμών: Η παραλαβή των αριθμών των αθλητών θα γίνει την Κυριακή στην αφετηρία από της 08:00

Παράδοση και παραλαβή προσωπικών αντικειμένων: Η παράδοση των προσωπικών αντικειμένων των αθλητών θα γίνει έως 08:45 π.μ., στην αφετηρία, σε όχημα της διοργάνωσης. Η παραλαβή αυτών θα γίνει στον τερματισμό.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΝ ΣΤΗΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ

Απονομές: Οι απονομές των επάθλων θα γίνουν στις 12:00.
Συνέχεια...

Συνέντευξη της Κατερίνας Δήμα, υποψήφιας με το ΚΚΕ στην ΕΡΤ και τη δημοσιογράφο Βάσω Γκόρου (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Μαΐου 17, 2023 0
Συνέντευξη της Κατερίνας Δήμα, υποψήφιας με το ΚΚΕ, στην ΕΡΤ και τη δημοσιογράφο Βάσω Γκόρου (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Συνέντευξη παραχώρησε η υποψήφια βουλευτής Θεσπρωτίας με το ΚΚΕ, Κατερίνα Δήμα στην ΕΡΤ Ιωαννίνων και τη δημοσιογράφο Βάσω Γκόρου.

Ακούστε παρακάτω το ηχητικό.

Συνέχεια...

H υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μάγδα Τάτση, στην ΕΡΤ (Ηχητικό)

Μαΐου 17, 2023 0
H υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μάγδα Τάτση, στην ΕΡΤ (Ηχητικό)

Στην ΕΡΤ Ιωαννίνων και στην εκπομπή “Χωρίς Τίτλο” της Βάσως Γκόρου, βρέθηκε η υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στη Θεσπρωτία Μαγδαληνή Τάτση και στο ηχητικό που ακολουθεί μπορείτε να ακούσετε το σχετικό απόσπασμα.

Συνέχεια...

Μήνυμα Μάριου Κάτση στους πολίτες πριν την κάλπη

Μαΐου 17, 2023 0
Μήνυμα Μάριου Κάτση στους πολίτες πριν την κάλπη

Η προεκλογική εκστρατεία οδεύει προς το τέλος της. Τα προηγούμενα χρόνια με τη δύναμη που μου δώσατε με την ψήφο σας πετύχαμε πολλά από θέσεις κυβερνητικής ευθύνης σε δύσκολες συνθήκες και παλέψαμε για τα δίκαια αιτήματα από θέσεις αντιπολίτευσης. Η αδιαμεσολάβητη επαφή μου με τον κόσμο που έχω χτίσει τόσο καιρό άλλωστε θεωρώ πως όλα αυτά τα γνωρίζει.

Η τελευταία τετραετία υπήρξε μεγάλο πισωγύρισμα για τη Θεσπρωτία. Ακρίβεια, φτωχοποίηση, ερήμωση και χρέη έπνιξαν την κοινωνία ενώ η πανδημία με την τραγική της διαχείριση με άδικους θανάτους και ψυχολογική βία του εγκλεισμού άλλαξε τις ζωές μας προς το χειρότερο. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αδιαφόρησε για τη Θεσπρωτία η οποία υποεκπροσωπήθηκε λόγω πολιτικής ανεπάρκειας. Κανένα νέο έργο δεν έγινε, κανένα κονδύλι από το ταμείο ανάκαμψης δεν εξασφαλίστηκε, οι υποδομές υγείας και παιδείας απαξιώθηκαν.

Η αδικία έγινε κανόνας, το ρουσφέτι κινητήριος μοχλός, η αλαζονεία και οι εκβιασμοί μέθοδος εξουσίας και το 2023 έμοιαζε με το 1960. Οι νέοι άνθρωποι που έχουν προσόντα και όνειρα δεν μπορούν να συμβιβαστούν με αυτή την κατάσταση .

Ζητώ την ψήφο σας κοιτώντας σας στα μάτια με εφόδια την εντιμότητα, την εργατικότητα και την ωριμότητα. Ζητώ μια νέα κυβερνητική θητεία ώστε να επιστρέψει το κύρος στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, να έρθει η αξιοκρατία και η διαφάνεια όπου ο καθένας θα νιώθει ότι παίρνει ό,τι του αξίζει και όχι με παλαιοκομματικά κριτήρια. Θέλουμε να φύγει η μιζέρια για να ζωντανέψει η κοινωνία και η τοπική αγορά με αύξηση μισθών, μείωση τιμών ρύθμιση χρεών και ένα δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος. Να έρθει μια κυβέρνηση που νιώθει τα προβλήματα των πολλών και τους βοηθά και δεν νοιάζεται μόνο να κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους, τους φτωχούς φτωχότερους και τους μεσαίους φτωχούς. Στην επόμενη μέρα πρέπει να περάσουμε όλοι μαζί χωρίς αποκλεισμούς.

Την Κυριακή μιλάει επιτέλους ο λαός! Ο λαός που φιμώσανε 4 χρόνια, που βίασαν τη λογική και την αξιοπρέπειά του. Η ψήφος είναι το όπλο μας και δεν το αφήνουμε παρά πόδα ούτε το χαρίζουμε σε επιλογές που δεν έχουν κανένα αντίκρισμα στη βελτίωση της ζωής μας άμεσα και στο σήμερα. Το δίλημμα είναι ένα: Συνεχίζουν τα πράγματα ως έχουν και ακόμα χειρότερα ή φέρνουμε την αλλαγή; Η Θεσπρωτία πρέπει και θα είναι παρούσα στην Αλλαγή και στην απαλλαγή από το καθεστώς. Για να έρθει το αύριο, σήμερα για όλους!

Πάμε όλες και όλοι μαζί για τη νίκη στη μονοεδρική! Είναι δίκαιο και θα γίνει πράξη.

Με τιμή και αισιοδοξία,
Μάριος

Συνέχεια...

Ο τυχερός κ. Λώλος...

Μαΐου 17, 2023 0
Ο τυχερός κ. Λώλος...

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε προχθες η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Ηγουμενίτσα. Και άσχετα με το ποια είναι η γνώμη του καθενός, ο κ. Τσίπρας είπε μια μεγάλη αλήθεια για την περιοχή μας:

Αναφερόμενος στα πολλά δημόσια έργα που εκτελούνται τα τελευταία χρόνια σε ολόκληρη τη Θεσπρωτία και ειδικότερα στο Δήμο Ηγουμενίτσας, είπε: "Αν υπάρχει ακόμη και σήμερα μια μπουλντόζα που λειτουργεί στο νομό σας, είναι επειδή εμείς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πριν 4 χρόνια, έδωσε χρηματοδότηση στην τοπική αυτοδιοίκηση..."

Και αυτή είναι μια μεγάλη αλήθεια, την οποία γνωρίζουν από πρώτο χέρι οι δημοτικές αρχές της Θεσπρωτίας...

Τα χρόνια των μνημονίων η τοπική αυτοδιοίκηση α' βαθμού, οι Δήμοι δηλαδή έμειναν χωρίς χρηματοδότηση, ενώ ταυτόχρονα ο Καλλικράτης τους συσσώρευσε αρμοδιότητες, σε σημείο που να μην μπορούν να κάνουν στοιχειώδεις λειτουργίες μιας δημοτικής αρχής.

Ωστόσο, μετά το 2015, η κατάσταση άλλαξε άρδην. Θυμόμομαστε αντιδημάρχους της περιοχής να μας μιλάνε με τα καλύτερα λόγια κυρίως για τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, Σκουρλέτη (Εσωτερικών) και Χαρίτση (Ανάπτυξης), τόσο για τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έθεσαν σε εφαρμογή και πήρανε μπροστά δεκάδες μικρά και μεγάλα έργα, όσο και για έκτακτες χρηματοδοτήσεις. 

Ο Δήμος Ηγ/τσας έλαβε 4,6 εκ. ευρώ μόνο για την αποπληρωμή χρεών της πρώην δημοτικής επιχείρησης Ηγ/τσας (τα καταστήματα του Δρεπάνου) που είχανε μείνει από τη θητεία του Θ. Πιτούλη και καμάρωνε ο κ. Λώλος ότι έβαλε τάξη στα οικονομικά του Δήμου...

Ακόμη περισσότερο, τα προγράμματα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ (το οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ το μετονόμασε σε ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ για να δείξει ότι έκανε κάτι δικό της), δημοσίεων επενδύσεων, καθώς και άλλα για μικρούς και μειονεκτικούς Δήμους έβαλαν μπροστά δεκάδες έργα.

Βέβαια, τα χρήματα αυτά προήρθαν από την υπερφορολόγηση και το ξεζούμισμα των μικρομεσαίων, ωστόσο, δεν τα φάγανε, αλλά τα επέστρεψαν στην κοινωνία.

Οι χρηματοδοτήσεις ήταν τόσες πολλές που πλεόν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου δεν προλάβαιναν, με αποτέλεσμα να γίνονται και λάθη στις μελέτες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το γηπεδάκι μπιτς βόλει στο Λαδοχώρι, το οποίο μόλις ολοκληρώθηκε, κόπηκε ένα τμήμα του, για να υλοποιηθεί το έργο των πεζοδρομίων και δρόμων στην 1η Πολεοδομική Ενότητα που άρχισε να υλοποιείται αμέσως μετά...

Υπό αυτές τις συνθήκες η δημοτική αρχή του κ. Λώλου ήταν ιδιαίτερα τυχερή, δεδομένου ότι βρέθηκε να πέφτουν χρήματα για έργα που ούτε καν είχαν φανταστεί...

Και όλα αυτά έγιναν στη θητεία μιας δημοτικής αρχής που δεν ξέρει ούτε τις διαβάσεις να βάφει, με αποτέλεσμα να βάφονται κάθε 3 μήνες, με το αντίστοιχα αυξημένο κόστος για τους δημότες.

Ακόμη περισσότερο, ότι αρκετά έργα έμειναν στη μέση εξαιτίας της ανεπάρκειας της δημοτικής αρχής (επέκταση ποδηλατόδρομου προς Δρέπανο, είσοδος Νέας Σελεύκειας κ.α.).

Που να είχαμε μια δημοτική αρχή που ξέρει και θέλει να υλοποιεί έργα;;

Στην Ηγουμενίτσα, δε, εκτός της χρηματοδότησης από το κράτος, συνέπεσε και με τα έργα στο παραλιακό μέτωπο που έγιναν από τον ΟΛΗΓ και πολλοί νόμισαν ότι υλοποιούνται από το Δήμο, αφού έτσι άφηναν να εννοηθεί...

Με λίγα λόγια οι δήμαρχοι της περιοχής μας, και ειδικότερα ο κ. Λώλος, παρά την ανεπάρκειά τους, ήταν ιδιαίτερα τυχεροί που έπεσαν πάνω στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ειδάλλως δεν θα έβρισκαν ούτε την ψήφο τους στην κάλπη...

Και βέβαια, όχι μόνο δεν παραδέχθηκαν δημόσια (εκτός λίγων εξαιρέσεων) αυτή την κατάσταση για να εξυπηρετήσουν κομματικές σκοπιμότητες, αλλά έβαψαν και το Δημαρχείο μπλε...

Μόνο αυτό ξέρουν να κάνουν άλλωστε: Δημαρχεία μπλε...!

Συνέχεια...

Κέντρο Συλλογής Απορριμμάτων Ιχθυοκαλλιέργειας στη Σαγιάδα

Μαΐου 17, 2023 0
Κέντρο Συλλογής Απορριμμάτων Ιχθυοκαλλιέργειας στη Σαγιάδα

Τη διενέργεια διαγωνισμού ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου για την προμήθεια «Εξοπλισμού Κέντρου Συλλογής και Διαχείρισης Απορριμμάτων Ιχθυοκαλλιέργειας» που θα λειτουργήσει στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας.

Το συγκεκριμένο Κέντρο θα συλλέγει τα πλαστικά απορρίμματα, καθώς και τα ζωικά απόβλητα από τις Ιχθυοκαλλιέργειες, τα οποία και θα διαχειρίζεται είτε προς ανακύκλωση (τα πλαστικά), είτε προς αποτέφρωση (τα ζωικά) προκειμένου να μειωθεί η περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής που λειτουργούν οι ιχθυοκαλλιέργειες.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε € 197.000 και χρηματοδοτείται από το Interreg V-A «Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020»

Συνέχεια...

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας υπενθυμίζει στις επιχειρήσεις εστίασης τις υποχρεώσεις για τιμοκαταλόγους...

Μαΐου 17, 2023 0
Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας υπενθυμίζει στις επιχειρήσεις εστίασης τις υποχρεώσεις για τιμοκαταλόγους...

Υπενθύμιση Επιχειρήσεων Κλάδου Εστίασης για την τήρηση των προβλεπόμενων διατάξεων

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, ειδικά ενόψει έναρξης της τουριστικής περιόδου και προσέγγισης πλήθους επισκεπτών στην περιοχή μας, υπενθυμίζει στις επιχειρήσεις μέλη του Κλάδου Εστίασης να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην τήρηση των προβλεπόμενων διατάξεων και ειδικά αυτών που αφορούν τη νόμιμη λειτουργία τους και επισύρουν βαρύτατα πρόστιμα άμεσα στους ιδίους και παράλληλα πλήττουν έμμεσα την τουριστική εικόνα της Θεσπρωτίας.

Ιδιαίτερα επισημαίνουμε ότι

- Ο τιμοκατάλογος της επιχείρησης θα πρέπει να είναι αναρτημένος στην πρόσοψη της επιχείρησης σε εμφανές σημείο, ακόμη και κατά την διάρκεια της νύχτας .

- Θα πρέπει να είναι σαφής, ορατός και ευδιάκριτος

- Θα πρέπει να καταγράφει ευκρινώς το περιεχόμενο προϊόν, με την τελική τιμή συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

- Θα πρέπει σε χωριστή σελίδα του τιμοκαταλόγου να αναγράφονται οι αλλεργιογόνες ουσίες

- Διατηρείται η υποχρέωση τήρησης τιμοκαταλόγου για χρήση και από άτομα με προβλήματα όρασης (τυφλούς).

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας


Συνέχεια...

Παραμυθιά: Το ΚΚΕ (μ-λ) πραγματοποίησε προεκλογική εκδήλωση

Μαΐου 17, 2023 0
Παραμυθιά: Το ΚΚΕ (μ-λ) πραγματοποίησε προεκλογική εκδήλωση

Στο Ametron cafe πραγματοποιήθηκε η προεκλογική εκδήλωση- συζήτηση του ΚΚΕ (μ-λ) στην Παραμυθιά την Τρίτη 16/5. Η παρουσία αρκετών συναγωνιστών και φίλων της οργάνωσης, η συζήτηση που ακολούθησε τις τοποθετήσεις, έδειξαν το ενδιαφέρον ανθρώπων του λαού να ακούσουν, να μάθουν και να στηρίξουν την άποψη της οργάνωσής μας, τόσο για το πώς βλέπουμε τις εκλογές, όσο και πώς ερμηνεύουμε τις εξελίξεις στη χώρα μας και ποια θεωρούμε ως διέξοδο για το λαό.

Στην κεντρική τοποθέτηση του υποψηφίου Μουσελίμη Λάμπρου έγινε αναφορά και στα τοπικά ζητήματα που απασχολούν αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής, στο πώς μεταφράζονται οι κεντρικές πολιτικές που ασκούν τα κόμματα του συστήματος για τον τόπο μας, όπως το ζήτημα της μη άρδευσης του κάμπου με απώτερο στόχο την παραπέρα ερημοποίηση των χωριών μας, την εγκατάλειψη των καλλιεργειών και την δημιουργία πάρκων με φωτοβολταϊκά.

Η στήριξη του κόσμου μας δίνει δύναμη και κουράγιο για να παλέψουμε μαζί του στην κατεύθυνση της ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ των λαϊκών δυνάμεων στην επίθεση που δεχόμαστε σε όλες τις πλευρές της ζωής μας. Συνεχίζουμε τις επόμενες μέρες τις παρεμβάσεις μας σε Ηγουμενίτσα, Παραμυθιά, Φιλιάτι, Πέρδικα και σε πολλά χωριά του νομού μας, ώστε το μήνυμα ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ να φτάσει πλατιά στο λαό και να ενισχυθεί και με την ψήφο του.

Συνέχεια...

Το ΜΛ-ΚΚΕ Θεσπρωτίας πραγματοποίησε την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στην Ηγουμενίτσα (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαΐου 17, 2023 0

 Το ΜΛ-ΚΚΕ Θεσπρωτίας πραγματοποίησε την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στην Ηγουμενίτσα (ΒΙΝΤΕΟ)
Συνέχεια...

Με τον Κώστα Χρυσόγονο και τον Βαγγέλη Αργύρη η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην Ηγουμενίτσα

Μαΐου 17, 2023 0
Με τον Κώστα Χρυσόγονο και τον Βαγγέλη Αργύρη η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην Ηγουμενίτσα

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, σας προσκαλεί στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην Ηγουμενίτσα, την Παρασκευή 19 Μαίου, στις 19:00', στο Εκλογικό Κέντρο του ΠΑΣΟΚ, (πεζόδρομος - Γρ. Λαμπράκη 36), με ομιλητές τους:

Κώστα Χρυσόγονο - Υποψήφιος Επικρατείας, Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου
Βαγγέλη Αργύρη - Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής
Συνέχεια...

Εβδομάδα Πρόληψης για τον Καρκίνο του Δέρματος από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας

Μαΐου 17, 2023 0
Εβδομάδα Πρόληψης για τον Καρκίνο του Δέρματος από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας, με αφορμή τον Παγκόσμιο Μήνα Ευαισθητοποίησης για το μελάνωμα και τον καρκίνο του δέρματος, διοργανώνει Εβδομάδα Πρόληψης της νόσου, από 22 έως 26 Μαΐου 2023, σε συνεργασία με τις παρόχους του ΚΕΠ Υγείας, Δερματολόγους – Αφροδισιολόγους κα Αλεξάνδρα Οικονόμου και κα Μαρίνα Σπίροβα.

Το μελάνωμα, είναι ο πιο επικίνδυνος τύπος καρκίνου του δέρματος και προέρχεται από τα μελανοκύτταρα, τα κύτταρα που παράγουν την μελανίνη. Τα τελευταία 50 χρόνια, οι περιβαλλοντικές μεταβολές, η αλλαγή του τρόπου ζωής και η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, αύξησαν σημαντικά τα κρούσματα μελανώματος, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες.

Το 90% των μελανωμάτων όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορούν να θεραπευτούν εάν διαγνωστούν έγκαιρα.

Πριν βγεις λοιπόν στον ήλιο, αυτό το καλοκαίρι, έλεγξε το δέρμα σου και τις ελιές σου!

Κλείσε ραντεβού για δωρεάν έλεγχο σπίλων, στις Δερματολόγους - παρόχους του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας:

κα Αλεξάνδρα Οικονόμου, τηλ. 2665306822 και κα Μαρίνα Σπίροβα, τηλ. 2665028666.

Eνημερώσου και απόλαυσε τον ήλιο με ασφάλεια.
Συνέχεια...

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ψάχνει ...εθελοντές για τη διοργάνωση των Χαρλεάδων

Μαΐου 17, 2023 0
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ψάχνει ...εθελοντές για τη διοργάνωση των Χαρλεάδων

Super Rally 2023-Κάλεσμα εθελοντών

Η πόλη μας, από 24 έως 28 Μαΐου, φιλοξενεί, μετά από 22 χρόνια, το Super Rally 2023. Πρόκειται για την πανευρωπαϊκή συνάντηση μοτοσικλετιστών Harley Davidson, που φέτος θα πραγματοποιηθεί στο Δρέπανο. 

Με δεδομένο τον πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών και με σκοπό να τους παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και φιλοξενία, καλούμε συμπολίτες μας με γνώση της αγγλικής γλώσσας και διάθεση για προσφορά, να συμπληρώσουν μέχρι και την Παρασκευή 19 Μαΐου τη φόρμα εθελοντή που ακολουθεί: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScfGk978h0YQzUMSVlE_cLR-7T7iC4y1QzTeDl2zI4BqaSBdg/viewform

Σκοπός είναι η δημιουργία σημείων ενημέρωσης, τα οποία θα επανδρώσουν εθελοντές, για την εξυπηρέτηση και την παροχή πληροφοριών στους επισκέπτες μας.

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος
Χριστίνα Τζέλλου
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Προβολή ταινίας απόψε από την Κινηματογραφική Λέσχη: Mr Smith Goes To Washington

Μαΐου 17, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Προβολή ταινίας απόψε από την Κινηματογραφική Λέσχη: Mr Smith Goes To Washington

Προβολή ταινίας απόψε στην Ηγουμενίτσα από την Κινηματογραφική λέσχη. Μιας και είμαστε σε προεκλογική περίοδο, η Λέσχη θα προβάλλει μια ταινία πολιτικού περιεχομένου, στην Αμερική της δεκαετίας του 1930, όπου το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, προσπαθεί να εξαφανίσει έναν έντιμο νέο πολιτικό...

Απόψε στις 21:00 στη Μπυραρία στην Ηγουμενίτσα

Σκηνοθεσία: Frank Capra
Comedy, Drama | K-12 | USA
Παίζουν: James Stewart, Jean Arthur, Claude Rains
Διάρκεια: 129 λεπτά
Είσοδος: ΔΩΡΕΑΝ

Η υπόθεση

Για να καλύψουν τις βρόμικες δουλειές τους, ένας πολιτικός και ο ιδιοκτήτης μιας τοπικής εφημερίδας βοηθούν τον αρχηγό των προσκόπων της περιοχής να εκλεγεί γερουσιαστής. Όμως, όταν ο αφελής και ιδεαλιστής κύριος Σμιθ έρθει σε σύγκρουση με τις «συνήθεις πρακτικές» των συναδέλφων του, θα δρομολογήσουν την πολιτική και την ηθική του εξόντωση.

Η πολιτική αυτή κομεντί, που καθιέρωσε τον Τζέιμς Στιούαρτ ως αστέρα πρώτου μεγέθους, διαθέτει όλα τα στοιχεία που απαρτίζουν τις δουλειές του Κάπρα (ουμανιστική διάθεση, αισιοδοξία, αλαφράδα, εκπληκτικούς δευτερεύοντες χαρακτήρες). Δεν παραλείπει όμως να καυτηριάσει τους συμβιβασμούς των πολιτικών, την αναλγησία της Γερουσίας, τον συχνά διφορούμενο ρόλο του δήθεν ελεύθερου Τύπου.

Η ταινία προτάθηκε για 11 Όσκαρ, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας και Α’ Ανδρικού Ρόλου, κερδίζοντας όμως μόνο το Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου αφού «έπεσε πάνω» στο Όσα Παίρνει ο Άνεμος. 

Το 1989 η ταινία επελέγη να φυλαχθεί για διατήρηση στο Εθνικό Αρχείο Κινηματογράφου των ΗΠΑ, ως πολιτιστικά, ιστορικά και αισθητικά σημαντική, ενώ το 1998 το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την κατέταξε στην 29η θέση της λίστα με τις 100 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.

Συνέχεια...

Αύριο Πέμπτη η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στους Φιλιάτες

Μαΐου 17, 2023 0
Αύριο Πέμπτη η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στους Φιλιάτες

Αύριο Πέμπτη στις 11:00 πμ στους Φιλιάτες στην άνω πλατεία καλείστε όλες και όλοι στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Θα μιλήσουν οι υποψήφιοι βουλευτές.

Πάμε δυνατά για τη νίκη στο νομό και στη χώρα για να έρθει η δικαιοσύνη παντού.
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Ήρθε από Ιταλία με κλεμμένο αμάξι και συνελήφθη στο λιμάνι

Μαΐου 17, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Ήρθε από Ιταλία με κλεμμένο αμάξι και συνελήφθη στο λιμάνι

Στη σύλληψη ενός 25χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες προχθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας για παράβαση του άρθρου 394 Π.Κ.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας σε Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό τον ανωτέρω, το οποίο αποβιβάστηκε από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από λιμένα εξωτερικού, διαπιστώθηκε ότι το όχημα είναι καταχωρημένο ως κλεμμένο.

Επιπρόσθετα, εντός του ανωτέρω οχήματος εντοπίστηκαν πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίες είναι καταχωρημένες σε βάση δεδομένων με αιτία αναζήτησης “αντικείμενο με σκοπό την κατάσχεση”.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα και οι πινακίδες.
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα