05/27/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

O Βαρουφάκης συνομιλεί διαδικτυακά με τους Θεσπρωτούς την Πέμπτη 28 Μαΐου

Μαΐου 27, 2020 0
O Βαρουφάκης συνομιλεί διαδικτυακά με τους Θεσπρωτούς την Πέμπτη 28 Μαΐου

Στο ΜέΡΑ25 Μένουμε μαζί!
Προχωράμε δυναμικά, αλλά με τις αναγκαίες προσαρμογές που επιτάσσει η έκτακτη συνθήκη που βιώνουμε. Κρατάμε την επαφή μας, χάρη στο διαδίκτυο!
Την Πέμπτη 28 Μαϊου, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης συζητάει και απαντάει διαδικτυακά (μέσω ZOOM) στα μέλη και τους φίλους του Μέρα25 στην Ήπειρο από τις 21:00 έως 23:00.
Επειδή όμως στο ΜέΡΑ25 πιστεύουμε στις ανοιχτές διαδικασίες, η συζήτηση θα μεταδοθεί σε live streaming και θα είναι προσβάσιμη απ’ όλους στο κανάλι του ΜέΡΑ25 στο Youtube!
Τα μέλη του ΜέΡΑ25 της Θεσπρωτίας που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη συζήτηση μπορούν να επικοινωνήσουν με τους εκπροσώπους της Προσωρινής Συντονιστικής τους Επιτροπής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: thesprotia@mera25.gr

Συνέχεια...

Γ. Λώλος: Αισιόδοξος πως η φετινή χρονιά δεν θα πάει χαμένη

Μαΐου 27, 2020 0
Γ. Λώλος: Αισιόδοξος πως η φετινή χρονιά δεν θα πάει χαμένη

Με αισιοδοξία πως η φετινή χρονιά δεν θα πάει χαμένη, στηρίζουμε τη βιωσιμότητα, όχι μόνο των τοπικών επιχειρήσεων, αλλά και του κλάδου των εργαζομένων, που επλήγησαν από την πανδημία.
Με βάση τη νομοθεσία και την ασφάλεια των πολιτών κι εξετάζοντας όλες τις παραμέτρους, δίνουμε στην αγορά την απαιτούμενη ευελιξία, ώστε να επανεκκινήσει ανώδυνα και ομαλά.
Διαχειριζόμαστε με σύνεση το κομμάτι των κοινόχρηστων χώρων για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Βοηθάμε τους επιχειρηματίες και τους εργαζομένους να έχουν μεγαλύτερη ελευθερία, ώστε να ασκήσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα ενώ παράλληλα, δεδομένου των νέων απαιτήσεων που επιβάλλει η πανδημία, προσέχουμε όσον αφορά την αξία του δημόσιου χώρου, στη λειτουργικότητα της πόλης και στην προστασία της δημόσιας υγείας.
Θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε πάντα στο πλευρό των δημοτών μας με κύριο και μοναδικό μας μέλημα τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και τη βιωσιμότητα του συνόλου της κοινωνίας.
Καλή δύναμη σε όλες τις Επιχειρήσεις του Δήμου μας.
Επιμένουμε Τοπικά και Σχολαστικά!
Συνέχεια...

Αποχαιρετισμός στο Σωτήρη Τσιόδρα - Της Ελένης Σαφάκα

Μαΐου 27, 2020 0
Αποχαιρετισμός στο Σωτήρη Τσιόδρα - Της Ελένης Σαφάκα

Αποχώρησε από το προσκήνιο και την καθημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη του κορωνοϊού ο λοιμωξιολόγος καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.
Ο αγαπημένος όλων των Ελλήνων. Ένας αξιοπρεπής, σεμνός άνθρωπος και επιστήμονας, με αγάπη και ευαισθησία,που πέρα από την ενημέρωση, μας έδωσε με τη στάση του μαθήματα ζωής.
Μακάρι να μη χρειαστεί να μας ενημερώσει ξανά για την πορεία της αρρώστιας, αλλά ευχόμαστε να είναι πάντα υγιής και δυνατός και να συνεχίσει το επιστημονικό του έργο.
Να μεταγγίζει γνώσεις και ευαισθησία καθώς και να είναι παράδειγμα σε όλους με τη στάση ζωής του.
Σ ευχαριστούμε Κύριε Τσιόδρα που πάνω απ όλα,μας δίδαξες την αγάπη στον άνθρωπο.-

Ελένη Κύρκου - Σαφάκα
Ηγουμενίτσα 26 - 5 - 2020.
Συνέχεια...

Ευχαριστήρια επιστολή του Ερυθρού Σταυρού Ηγουμενίτσας προς τον ΟΛΗΓ

Μαΐου 27, 2020 0
Ευχαριστήρια επιστολή του Ερυθρού Σταυρού Ηγουμενίτσας προς τον ΟΛΗΓ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Το Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ηγουμενίτσας θα ήθελε να εκφράσει τις εγκάρδιες ευχαριστίες του προς τον Οργανισμό Λιμένα Ηγουμενίτσας και ιδιαιτέρως στην Πρόεδρο κα Ρεγγίνα Δηλαβέρη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Αθανάσιο Πορφύρη για τη μεγάλη τους συμβολή στο έργο του Ε.Ε.Σ. 
Η στήριξη σας στον Ερυθρό Σταυρό επιβεβαιώνει τη συνεχή και διαχρονική συμβολή σας στην αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων, ενώ παράλληλα επιβραβεύει το έργο των στελεχών και των εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που αγωνίζονται για την επίλυση των σύγχρονων ανθρωπιστικών προβλημάτων της εποχής μας. 
Η συμπαράσταση και συναντίληψη του αισθήματος προσφοράς προς το συνάνθρωπο από μέρους σας, μας δίνει τη δυνατότητα να επικεντρωθούμε και να ανταποκριθούμε στο δύσκολο κοινωφελές μας έργο. 
Σας ευχαριστούμε θερμά κι ευελπιστούμε, ότι η πολύτιμη και ουσιαστική βοήθεια σας θα βρει και άλλους μιμητές, καθόσον οι ανάγκες του Οργανισμού μας την τρέχουσα χρονική περίοδο είναι αρκετά μεγάλες. 
Συνέχεια...

Μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας

Μαΐου 27, 2020 0
Μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας

ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 
Αγ. Αποστόλων 55 – Ηγουμενίτσα 
Email: esigoumenitsa@yahoo.gr 

Μέτρα ελάφρυνσης των επιχειρήσεων 

Μετά την υποχρεωτική αναστολή της λειτουργίας των επιχειρήσεων για σχεδόν ένα δίμηνο, η επόμενη μέρα τις βρίσκει να λειτουργούν σε καθεστώς ανασφάλειας και με αυξημένες μελλοντικές επιβαρύνσεις. Καθίσταται, λοιπόν, αναγκαία η λήψη περαιτέρω μέτρων για την επιβίωσή τους. 
Τα μέτρα πρέπει να στοχεύουν σε τρεις ταυτόχρονες κατευθύνσεις: 
- Την άμεση ενίσχυση της ρευστότητας 
- την αναστολή, μείωση ή και κατάργηση κάποιων οικονομικών υποχρεώσεων 
- τη διατήρηση ή αύξηση των θέσεων πλήρους απασχόλησης. 

Θεωρούμε ότι τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα δεν επαρκούν. Για το λόγο αυτό, οφείλουμε όλοι, συνδικαλιστικά όργανα και συνάδελφοι να απαιτήσουμε τα παρακάτω: 
- Άμεση χρηματοδότηση προς όλους όσους την αιτηθούν, σε ποσοστό 15% - 20% του ετήσιου τζίρου, με εγγύηση του δημοσίου, άτοκη ή χαμηλότοκη (1%) και εξόφληση σε βάθος πενταετίας, με σκοπό την αποπληρωμή των χρεών που προέκυψαν κατά το χρόνο της αναστολής κι ιδιαιτέρως εκείνων προς τους προμηθευτές. 
- Για τις νέες επιχειρήσεις, που δεν έχουν στοιχεία ετήσιου τζίρου, χρηματοδότηση με τους παραπάνω όρους για το σύνολο των υποχρεώσεών τους, προς Εφορία, ΕΦΚΑ, προμηθευτές κλπ. 
- Αναστολή των φορολογικών (ΦΠΑ πρώτου τριμήνου) και ασφαλιστικών υποχρεώσεων (ΕΦΚΑ επιχειρήσεων ή εργοδοτών Φεβρουαρίου – Μαΐου) ως το τέλος του χρόνου και αποπληρωμή τους μέσω 24 δόσεων 
- Παράταση της προθεσμίας καταβολής των δόσεων ενεργών ρυθμίσεων προς Δημόσιο, Ταμείο, τράπεζες, απαιτητών από 31/3/20, καθώς και όλων των επόμενων δόσεων της κάθε ρύθμισης κατά 9 μήνες 
- Αναστολή εισπρακτικών κι αναγκαστικών μέτρων από ΚΕΑΟ και Εφορία ως το τέλος του χρόνου 
- Προστασία πρώτης κατοικίας κι επαγγελματικής στέγης 
- Μείωση του συντελεστή ΦΠΑ από 24%, τουλάχιστον στο 18% 
- Παράταση της μείωσης ενοικίων κατά 40% ως το τέλος του χρόνου, με ισόποσα μέτρα στήριξης των ιδιοκτητών 
- Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της προκαταβολής φόρου 
- Επιδότηση του 50% του μη μισθολογικού κόστους σε όλες τις πολύ μικρές επιχειρήσεις (ως 9 εργαζομένους) για ένα έτος, με την προϋπόθεση να διατηρήσουν τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας. 
- Επιδότηση του 50% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους για ένα έτος των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης που θα προσληφθούν από τις πολύ μικρές επιχειρήσεις ως τις 31/8/20. 

Ηγουμενίτσα 18/5/2020 
Το Δ.Σ.
Συνέχεια...

Ήπειρος: Σύμφωνος κι ο Ζάψας με την πρόταση Ριζόπουλου για Περιφερειακή Διακυβέρνηση Ειδικού Σκοπού

Μαΐου 27, 2020 0
Ήπειρος: Σύμφωνος κι ο Ζάψας με την πρόταση Ριζόπουλου για Περιφερειακή Διακυβέρνηση Ειδικού Σκοπού

Σύμφωνο το «Κοινό των Ηπειρωτών» με την πρόταση των «Οριζόντων Ηπείρου» για έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο για το ΕΤΑΗ (Ειδικό Ταμείο Ανασυγκρότησης της Ηπείρου) και Περιφερειακή Διακυβέρνηση Ειδικού Σκοπού
Ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» κ. Γιώργος Ζάψας ενημέρωσε επίσημα τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παργανά ότι συμφωνεί με το αίτημα των Οριζόντων Ηπείρου για έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο για το ΕΤΑΗ (Ειδικό Ταμείο Ανασυγκρότησης της Ηπείρου) και Περιφερειακή Διακυβέρνηση Ειδικού Σκοπού. 
Οι δράσεις που προτείνει η παράταξη μας δεν μπορούν να «στριμωχτούν»σε μια προβλεπόμενη συνεδρίαση, απαιτείται άμεσα και την επόμενη εβδομάδα ακόμα μια διακριτή συζήτηση.

Γραφείο Τύπου Οριζόντων Ηπείρου
Συνέχεια...

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για την απένταξη του Επιχειρηματικού Κέντρου Θεσπρωτίας

Μαΐου 27, 2020 0
Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για την απένταξη του Επιχειρηματικού Κέντρου Θεσπρωτίας 

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώθηκε από πρόσφατα δημοσιεύματα για την απένταξη του έργου AdriUp μέσω του οποίου προσδοκούσαμε την ενεργοποίηση της υλοποίησης του Εμπορευματικού Κέντρου Θεσπρωτίας. 
Ένα έργο στο οποίο η τοπική κοινωνία στήριζε πολλές ελπίδες για την αύξηση της απασχόλησης και την ένταξη του Νομού μας στο Διεθνή διαμετακομιστικό χάρτη και για το οποίο υπήρξε μια πολυετής κινητοποίηση των φορέων του τόπου μας, αρχής γενομένης από το 1998 και την ένταξη του θέματος στην τοπική πραγματικότητα από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και τον αείμνηστο Πρόεδρο Βασίλειο Λώλο. 
Ο φορέας μας το οραματίσθηκε ως έργο πνοής για την περιοχή μας, καθώς με την ίδρυση και λειτουργία του, και την φιλοξενία στους χώρους του πληθώρας επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, θα έλυνε το πρόβλημα της ανεργίας, θα επέτρεπε την επιστροφή των ξενιτεμένων μας, και θα οδηγούσε την Θεσπρωτία στο μέλλον και στην ανάπτυξη καθιερώνοντάς την ως σημείο αναφοράς στα διεθνή διαμετακομιστικά δρώμενα. 
Ένα όραμα που γεννήθηκε το μακρινό 1998, σε μία πραγματικότητα που το λιμάνι ακόμη κατασκευάζονταν, με ανύπαρκτους διαμετακομιστικούς οδικούς άξονες και ουσιαστική γεωγραφική απομόνωση του νομού μας, ΑΛΛΑ με στόχους διαχρονικούς και πάντα επίκαιρους. 
Για αυτούς τους στόχους και για αυτές τις ελπίδες και προοπτικές αυτό το έργο ΔΕΝ πρέπει να σταματήσει. 
Είναι το αναγκαίο έργο υποδομής, που σε συνδυασμό και συμπληρωματικά με την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ και το νέο Λιμάνι Ηγουμενίτσας θα μεταφέρει την Θεσπρωτία στην νέα εποχή και θα προσφέρει στην περιοχή μας ένα ακόμη δυναμικό πυλώνα ανάπτυξης, των Μεταφορών. 
Καλούμε κάθε εμπλεκόμενο φορέα και φορέα άσκησης δημόσιας εξουσίας, να θέσει ως ΑΜΕΣΟ και αδιαπραγμάτευτο στόχο του την επανένταξη του έργου σε τροχιά υλοποίησης, μέσω οποιουδήποτε χρηματοδοτικού εργαλείου θα διασφαλίσει την ομαλή υλοποίησή του και ταυτόχρονα τα συμφέροντα του Θεσπρωτικού αλλά και ευρύτερα Ηπειρωτικού λαού. 

Εκ της Διοικήσεως 
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας 
Συνέχεια...

Κάτσης σε Πιερρακάκη: Υπερεκτιμημένο το επιτελικό ψηφιακό κράτος (+ΒΙΝΤΕΟ)

Μαΐου 27, 2020 0
Κάτσης σε Πιερρακάκη: Υπερεκτιμημένο το επιτελικό ψηφιακό κράτος (+ΒΙΝΤΕΟ) 

Κατά τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, με θέμα τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Κράτους, ο Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης αποδόμησε πλήρως το κυβερνητικό αφήγημα περί της δήθεν «καποδίστριας» ψηφιακής μεταρρύθμισης που έκανε μέσα σε 2 μήνες. Αφήγημα που προπαγανδίζουν καθημερινά τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Μάριος Κάτσης απευθυνόμενος στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκη: «Η καλοδουλεμένη προπαγάνδα σας, έχει υποπέσει σε ουκ ολίγες λαθροχειρίες, που είτε επικοινωνείτε έργο μας, είτε ένα απλό σωστό πράγμα, το παρουσιάζετε σαν την κολοσσιαία μεταρρύθμιση». 
Ο Μάριος Κάτσης ξεκίνησε την τοποθέτησή του λέγοντας πως «ο σχεδιασμός του ψηφιακού μετασχηματισμού της δημόσιας διοίκησης και της επιχειρηματικότητας, δε θα έπρεπε να είναι αποτέλεσμα της υγειονομικής κρίσης, αλλά προϋπόθεση για την οικοδόμηση της Ελλάδας του αύριο». Και συνέχισε λέγοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβαλε αυτό το στόχο ως προτεραιότητα για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, καθώς «ίδρυσε Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, το οποίο σχεδίασε και υλοποίησε εμβληματικές δράσεις, αφού όταν ξεκινήσαμε δεν ήμασταν στο μηδέν αλλά στο μείον», όπου μας είχε καταβαραθρώσει το 2014 η κυβέρνηση Σαμαρά με αρμόδιο Υπουργό τον σημερινό Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη. 
Επισήμανε την εκπόνηση Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής 2016-2021 που ξεπάγωσε τα ευρωπαϊκά κονδύλια 1,2 δις ευρώ που έχανε η χώρα επί ΝΔ και την οποία υλοποιούσε ο ΣΥΡΙΖΑ υπογράφοντας εμβληματικά, αναπτυξιακά έργα ψηφιακών υποδομών και μετασχηματισμού του Κράτους, μέχρι που ήρθε η ΝΔ να τα παγώσει και να κωλυσιεργήσει σε όλα τα επίπεδα, ενδιαφερόμενη μόνο για την επικοινωνία και όχι την ουσία. Με αποτέλεσμα, η πανδημία του κορονοϊού να βρει τη χώρα χωρίς σημαντικές ψηφιακές μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί. 
Ο Μάριος Κάτσης, όπως και όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που τοποθετήθηκαν, ανέφεραν στη συνέχεια μερικές από αυτές τις εμβληματικές μεταρρυθμιστικές ψηφιακές δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως το Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων (ΣΗΔΕ) με απομακρυσμένες ψηφιακές υπογραφές στο Δημόσιο, το υψηλού επιπέδου δίκτυο Δημοσίου Τομέα «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ» με προηγμένα συστήματα τηλεδιάσκεψης, την εκτεταμένη σύνδεση σε γρήγορο internet και επιδότηση πρόσβασης σε πλήθος «λευκών» και άλλων περιοχών της χώρας, ιδίως αγροτικών, νησιωτικών και απομακρυσμένων (RuralBroadband, UltraFastBroadband, SuperFastBroadband), αλλά και την επιδότηση πρόσβασης σε φοιτητές, το ψηφιακό ΓΕΜΗ, την ψηφιοποίηση του ΟΑΣΘ και των ΚΤΕΛ, την ψηφιακή γεωργία, τις έξυπνες πόλεις, την ενίσχυση οπτικοακουστικών παραγωγών από το ΕΚΟΜΕ κ.ά. 
Ωστόσο, ως υπεύθυνη και εποικοδομητική αντιπολίτευση προς όφελος της κοινωνίας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανέλυσαν τις καθυστερήσεις του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε όλα αυτά τα θέματα, το γεγονός ότι δεν έχει βγάλει ούτε ένα νέο δικό του έργο, καθώς και το περιορισμένο εύρος των δράσεών του, η πλειοψηφία των οποίων προϋπήρχαν. Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι ηλεκτρονικέςεγγραφές μαθητών, οι υποβολές διαφόρων τύπων αιτήσεων και λήψη σχετικών βεβαιώσεων στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Κοινωνική Πρόνοια, στην Εφορία κ.ο.κ. Μάλιστα, αναδείχθηκε και η προχειρότητα και ανεπάρκεια των δράσεων του Υπουργείου, που μεταξύ άλλων εξέθεσαν τους πολίτες σε σοβαρά κενά ασφαλείας απέναντι σε κακόβουλες ενέργειες, υπονομεύοντας έτσι την καλλιέργεια της εμπιστοσύνης τους στη χρήση ψηφιακών υπηρεσιών από το Δημόσιο. Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα, αναφέρθηκαν πιστοποιητικά από το gov.gr που είχαν πάνω από δεκαετία να επικαιροποιηθούν, η υποχρέωση για οικογενειακό ιατρό ή πληρωμή ιδιώτη για την άυλη συνταγογράφηση, αλλά και η ηλεκτρονική έκδοση υπεύθυνης δήλωσης και εξουσιοδότησης μόνο με τους κωδικούς taxisnet. Ένα σοβαρό κενό ασφαλείας που ο Υπουργός διόρθωσε έπειτα από σχετική δημόσια επισήμανση του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, επισημάνθηκε το φιάσκο της δήθεν πρωτοβουλίας του Πρωθυπουργού που κάλεσε τις εταιρείες να μειώσουν τις τιμές σε κινητή τηλεφωνία και internet, χωρίς αυτό τελικά να γίνει, καθώς παραμένουν από τις υψηλότερες στην Ευρώπη, προκαλώντας μάλιστα μια πρωτοφανή «κόντρα» ανάμεσα στις Ανεξάρτητες Αρχές της Επιτροπής Ανταγωνισμού και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Τέλος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμαναν την εδώ και 1,5 μήνα αφωνία του Υπουργού για τα φαινόμενα «ορμπανοποίησης» της Κυβέρνησης, με τα απαράδεκτα σκίτσα ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ που αναρτήθηκαν στο gov.gr και στη συνέχεια διαγράφηκαν. 
Ο κ. Πιερρακάκης, στη δευτερολογία του, και έπειτα από την τεκμηριωμένη αποδόμηση της ψηφιακής πολιτικής της Κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε σε τελείως διαφορετικό ύφος, σε σχέση με την πανηγυρική πρωτολογία του. Επεσήμανε ότι τα έργα που υλοποιούνται ή έχουν ολοκληρωθεί είναι αυτά που βρήκε έτοιμα από τον ΣΥΡΙΖΑ, αναγνωρίζοντάς τα μάλιστα ένα προς ένα, καθώς και ότι ο ίδιος προτίμησε να κάνει μικρές παρεμβάσεις στη βελτίωση της καθημερινότητας. Παραδέχθηκε ότι το 13033 υλοποιήθηκε εξ ολοκλήρου από ιδιώτη πάροχο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, καθώς οι υπηρεσίες αυτές προϋπήρχαν τεχνικά. Αναγνώρισε τις υψηλές τιμές στα κινητά, δικαιολογώντας τις εταιρείες. Παραδέχθηκε, ακόμα, για πρώτη φορά ως «λάθος» τις αναρτήσεις των σκίτσων κατά του ΣΥΡΙΖΑ στο gov.gr, πετώντας το μπαλάκι της ευθύνης στην Προεδρία της Κυβέρνησης του Επιτελικού Κράτους Μητσοτάκη. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί καταρχάς θετικό το γεγονός ότι, μόνο έπειτα από τη σοβαρή, τεκμηριωμένη αντιπολίτευση που άσκησε στη συνεδρίαση της Επιτροπής, αλλά και προς τιμήν του, ο κ. Πιερρακάκης συνειδητοποίησε ότι δεν έχει καταφέρει να «περπατήσει στο νερό» όπως υπονόησε σε μια αποστροφή του λόγου του, αλλά βρήκε στρωμένο έδαφος. Όσο πιο γρήγορα η συνειδητοποίησή του αυτή μετουσιωθεί σε ρεαλιστικό σχεδιασμό που θα οδηγήσει σε άμεση προκήρυξη ψηφιακών έργων που θα τονώσουν τις εταιρείες πληροφορικής που ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα λόγω των καθυστερήσεων, τόσο ταχύτερα θα υλοποιηθεί και η ψηφιακή μεταρρύθμιση της χώρας. 

(ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)

Συνέχεια...

Απάντηση Αντιδημάρχων Φιλιατών κ.κ. Κατσάρη και Τσότση στην καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Μαΐου 27, 2020 0
Απάντηση Αντιδημάρχων Φιλιατών κ.κ. Κατσάρη και Τσότση στην καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Φιλιάτες 26.5.2020 
ΠΡΟΣ: κ. Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας 

Θέμα: "Απάντηση Αντιδημάρχων Δήμου Φιλιατών ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΤΣΑΡΗ & ΤΣΟΤΣΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ σε ανακοίνωση-καταγγελία του Συλλόγου" 

Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση-καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσπρωτίας με εισαγγελικό ύφος απευθυνόμενη και στους δύο μας Αντιδημάρχους. Μια τακτική ενημέρωση από τους Αντιδημάρχους στους εργαζόμενους του Δήμου, θεωρήθηκε "Εργοδοτική τρομοκρατία". 
Κύριε Πρόεδρε, 
Οι εργαζόμενοι έχουν δικαιώματα τα οποία σεβόμαστε με το παραπάνω, αλλά έχουν και υποχρεώσεις τις οποίες πρέπει να τηρούν στο ακέραιο. Η υπενθύμιση των υποχρεώσεων από πότε θεωρείται προσβολή των δικαιωμάτων τους και εργοδοτική τρομοκρατία; 
Στο Δήμο Φιλιατών δεν υπάρχουν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων όπως εσείς επιθυμείτε. Υπάρχουν εργαζόμενοι που εκτελούν τα καθήκοντά τους στο ακέραιο και με ιδιαίτερο ζήλο και υπάρχουν ευτυχώς λίγοι εργαζόμενοι οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να δημιουργούν προβλήματα σε βάρος άλλων εργαζομένων. 
Εμείς επαινούμε τους πρώτους, εσείς επαινείτε τους δεύτερους. Οι πολίτες όμως ξέρουν να διακρίνουν καλύτερα από εσάς. 

Οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Φιλιατών 

Πέτρος Κατσάρης 
Δημήτριος Τσότσης
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα