03/25/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη ανήλικος αλλοδαπός για διευκόλυνση εισόδου στη χώρα 11 παράτυπων μεταναστών

Μαρτίου 25, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη ανήλικος αλλοδαπός για διευκόλυνση εισόδου στη χώρα 11 παράτυπων μεταναστών

Συνελήφθη χθες (24-03-2023) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ανήλικος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης συνελήφθησαν ακόμη 11 αλλοδαποί, ηλικίας από 27 έως 39 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι 11 αλλοδαποί εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς στο Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων, όπου διαπιστώθηκε ότι επιχειρούσαν να επιβιβαστούν με προορισμό την Πάτρα, με εισιτήρια που τους είχε προμηθεύσει ο ανήλικος αλλοδαπός.

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο ανήλικος είχε φροντίσει για την παράνομη είσοδο των αλλοδαπών στη χώρα μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου το πρωί της ίδιας ημέρας, ώστε στη συνέχεια να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους με λεωφορείο.

Ακόμη, εξακριβώθηκε ότι για τον ανήλικο είχε δηλωθεί τις τελευταίες ημέρες η εξαφάνισή του από Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανήλικων της Βόρειας Ελλάδας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Συνέχεια...

Με διαδικασίες fast track η νομιμοποίηση αυθαιρέτων της χερσαίας ζώνης

Μαρτίου 25, 2023 0
Με διαδικασίες fast track η νομιμοποίηση αυθαιρέτων της χερσαίας ζώνης

Με διαδικασίες fast track προχωρά η νομιμοποίηση των αυθαίρετων στη χερσαία ζώνη του ΟΛΗΓ καθώς αναμένεται άμεσα να κατατεθεί στη Βουλή προς κύρωση, η σύμβαση για τη μεταβίβαση των μετοχών στον Ιταλικό όμιλο.

Με δύο άρθρα (άρθρα 54 και 55)… «σκούπα» που κινούνται, σύμφωνα με μηχανικούς και νομικούς, στα όρια της συνταγματικότητας, τα οποία εντάχθηκαν σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης για τα μέτρα ανακούφισης της τραγωδίας των θυμάτων των Τεμπών (!!!) η κυβέρνηση προβαίνει σε «ρυθμίσεις για την οριογραμμή αιγιαλού, τα πάσης φύσεως τεχνικά, λιμενικά και άλλα έργα, κύρια ή βοηθητικά, λιμενικές και άλλες εγκαταστάσεις, χερσαίες ή θαλάσσιες, και τα πλωτά στοιχεία εντός της χερσαίας και της θαλάσσιας Ζώνης Λιμένα Ηγουμενίτσας», ώστε να νομιμοποιηθούν αυθαίρετες κατασκευές και προσχώσεις που βρίσκονται στην υφιστάμενη χερσαία ζώνη του Λιμένα Ηγουμενίτσας, χωρίς να έχουν προηγηθεί η κατά νόμο προβλεπόμενες διαδικασίες νομιμοποίησης και χωρίς να υπάρχουν περιβαλλοντικές μελέτες οι οποίες –προκηρύχθηκαν έναντι 30.000 από την ΟΛΗΓ– θα ακολουθήσουν της νομιμοποίησης!

Βεβαίως η νομιμοποίηση αυτή έστω και με αυτόν τον… ανορθόδοξο τρόπο, είναι απαραίτητο βήμα για τον αποχαρακτηρισμό της χερσαίας ζώνης, όμως σε καμιά περίπτωση η νομιμοποίηση δε σημαίνει ότι η χερσαία ζώνη αποχαρακτηρίζεται ή ότι περνάει στο Δήμο της Ηγουμενίτσας.

Ο αποχαρακτηρισμός της χερσαίας ζώνης είναι μια μακρόχρονη διαδικασία, προϋποθέτει τη χάραξη αιγιαλού και παραλίας και την έγκριση 11 συναρμόδιων υπουργείων/υπηρεσιών. Διαδικασία που στάθηκε αδύνατο να ολοκληρωθεί σε 22 χρόνια και που… υπόσχονται ότι θα γίνει σε …5 μέρες.

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Εορτασμός της 25ης Μαρτίου με παραδοσιακούς χορούς

Μαρτίου 25, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Εορτασμός της 25ης Μαρτίου με παραδοσιακούς χορούς 

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας και το Τμήμα Πολιτισμού του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. του Δήμου Ηγουμενίτσας, σας προσκαλούν στην εκδήλωση εορτασμού της 25ης Μαρτίου 1821 με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, που διοργανώνουν σε συνεργασία με τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Δημαρχείου αμέσως μετά την παρέλαση με τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας. Έπειτα από αποχή δύο ετών λόγω του covid-19 θα είμαστε όλοι εκεί να τιμήσουμε τους αγωνιστές του 1821 που πολέμησαν για την ελευθερία της πατρίδας μας.

Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωσή μας μεταφέρεται στο κλειστό γυμναστήριο Ηγουμενίτσας «Αλεξάνδρα Τσιάβου» την ίδια ώρα.
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: 25η Μαρτίου στο Family tavern

Μαρτίου 25, 2023 0
Ηγουμενίτσα: 25η Μαρτίου στο Family tavern 

Σήμερα 25η Μαρτίου, στο FAMILY TAVERN στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας, εκτός από το πλούσιο καθημερινό αλλά και το σαρακοστιανό μενού, οι τυχεροί που θα το επισκεφθούν θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν και τον παραδοσιακό μπακαλιάρο με σκορδαλιά...

Το Family tavern (πρώην YAMAS) σας περιμένει μετά τις 12 στον εσωτερικό, αλλά και εξωτερικό χώρο του καταστήματος για να απολαύσετε μια ξεχωριστή ημέρα με την οικογένεια και τους φίλους σας...

Κάντε την κράτησή σας στα τηλέφωνα: 26654 00234 & 6936 830 938
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα

Προσπαθούν να "τακτοποιήσουν" τις παρανομίες τους...

Μαρτίου 25, 2023 0
Προσπαθούν να "τακτοποιήσουν" τις παρανομίες τους...

Εκτεθειμένος σε ένα ακόμη σοβαρό ζήτημα για την πόλη της Ηγουμενίτσας ο Δήμαρχος Γιάννης Λώλος. Η συγκεκριμένη περίπτωση αφορά το νέο κτιριακό συγκρότημα του ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας, το οποίο έχει ήδη κατασκευαστεί στο Λαδοχώρι, μπροστά από το κλειστό γυμναστήριο.

Ένα κτίριο, το οποίο κατασκευάστηκε χωρίς τις απαιτούμενες άδειες από τις υπηρεσίες του Δήμου, με παρανομίες όσον αφορά το παρακείμενο ρέμα, αλλά και πολλά άλλα τα οποία θα φανούν στην πορεία...

Για κάποιο λόγο που δεν έχει γίνει γνωστός, υπήρξε μεγάλη επιμονή να κατασκευαστεί στο συγκεριμένο σημείο, παρόλο που δεν προβλέπεται χωροθέτηση εκεί, αλλά σε άλλο σημείο πλησίον της Εγνατίας οδού.

Εκτός αυτού, δεν είναι εμφανές (τουλάχιστον σε λογικούς ανθρώπους) από ποιο δρόμο θα διέρχονται τα λεωφορεία, δεδομένου ότι έγινε δίπλα σε πεζόδρομο, από τον οποίο διέρχονται πεζοί καθημερινά εκατοντάδες μαθητές του Β' Λυκείου και αθλητές από το κλειστό γυμναστήριο.

Ας δούμε όμως λίγο το ιστορικό, τις παρανομίες, καθώς και με ποιο τρόπο επιχειρεί το ΚΤΕΛ και ο Δήμος Ηγουμενίτσας να τακτοποιήσουν τις παρανομίες τους για να πάρουν άδεια λειτουργίας.

Το 2019 ο Δήμαρχος Ηγ/τσας Γ. Λώλος, απαντάει (ο ίδιος προσωπικά) σε έγγραφο του ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας. Ο Δήμαρχος αποφαίνεται ότι, όχι μόνο επιτρέπονται εγκαταστάσεις για το νέο ΚΤΕΛ, στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά ακόμη ότι ο Δήμος δύναται να τους παραχωρήσει το γειτονικό κοινόχρηστο χώρο για τη λειτουργία του ΚΤΕΛ...


Θα πρέπει, πρώτα από όλα ο Δήμαρχος να δώσει εξηγήσεις για ποιό λόγο απάντησε ο ίδιος προσωπικά στο έγγραφο του ΚΤΕΛ και όχι η αρμόδια υπηρεσία, όπως έγινε αργότερα η οποία βέβαια, απάντησε τα ακριβώς αντίθετα από το Δήμαρχο. Και πλέον αυτές τις εξηγήσεις θα πρέπει να τις δώσει ΚΑΙ στη δικαιοσύνη, όπου από ό,τι φαίνεται θα καταλήξει το θέμα.

Το ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας, έχοντας την πολιτική διαβεβαίωση του κ. Λώλου, προχώρησε και ολοκλήρωσε τις κτιριακές εγκαταστάσεις στο ακίνητο ιδιοκτησίας του.

Κι αφού ολοκλήρωσε το κτίριο, προσπάθησε να κάνει διάφορες εργασίες και στον κοινόχρηστο χώρο ιδιοκτησίας του Δήμου, πάλι χωρίς την απαιτούμενη άδεια. Οι εν λόγω εργασίες σταμάτησαν μετά από παρέμβαση της Αστυνομίας στις 10 Φεβρουαρίου 2023.

(10 Φεβρουαρίου 2023: Η Αστυνομία σταματάει τις παράνομες εργασίας στο δημοτικό ακίνητο)

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των εργασιών, ανέκυψαν έπειτα από καταγγελίες πολιτών τα ζητήματα που θα έπρεπε να προλάβει ο Δήμαρχος.

(Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στο οικόπεδο του Δήμου, το ΚΤΕΛ ξεκίνησε εργασίες για την κατασκευή δύο στεγάστρων. Εργασίες που σταμάτησαν από την αστυνομία)

Έτσι, έρχεται η ώρα των υπηρεσιών να γνωμοδοτήσουν για το αν μπορεί στο συγκεκριμένο σημείο να χωροθετηθεί σταθμός λεωφορείων. Αφού έχει ολοκληρωθεί το έργο. Και η γνωμοδότηση της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών είναι ΑΡΝΗΤΙΚΗ, ξεκαθαρίζοντας ότι στο συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο " ...δεν είναι δυνατή η ίδρυση και λειτουργία σταθμών υπεραστικών λεωφορείων".

(Η γνωμοδότηση της Δ/νσης Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ηγουμενίτσας στις 20/2/2023, υπογράφει τα ακριβώς αντίθετα από όσα υπέγραψε ο Δήμαρχος, 4 χρόνια πριν)

Υπάρχει κι ένα ακόμη σκοτεινό σημείο, που έχει να κάνει με την απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου (21-4-2021), με την οποία έγινε τροποποίηση της εγκεκριμένης πολεδοδομικής μελέτης της 1ης Πολεοδομικής Ενότητας (Λαδοχωρίου) κατά πόσο είναι σύννομη, δεδομένου ότι δεν έχει εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας, αν δεν κάνουμε λάθος.

Η Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών αναφέρει ότι, ναι μεν το σημείο στο οποίο έχει γίνει η εγκατάσταση, έχει χρήση "γενικής κατοικίας", όπως ανέφερε και ο Δήμαρχος,  αλλά δεν βρίσκεται κατά μήκος εθνικού και επαρχιακού δικτύου, που είναι απαιτούμενο σύμφωνα με τη νομοθεσία, ώστε να δοθεί άδεια λειτουργίας σε σταθμό υπεραστικών λεωφορείων.

Κι αφού το ακίνητο δεν συνορεύει με οδικό δίκτυο κι έχουν στο ενδιάμεσο γίνει τόσες παρανομίες, τι σκέφτηκαν οι εγκέφαλοι να κάνουν ώστε να "τακτοποιήσουν" το θέμα;;

Να φτιάξουν ένα δρόμο δίπλα από το οικόπεδο και αυτόματα να ...νομιμοποιηθεί! Τόσο απλά, τόσο ξεδιάντροπα και απ' ό,τι φαίνεται, τόσο καλοσχεδιασμένα...!

Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει πρώτα να γίνει η διευθέτηση του ρέματος Ξηροποτάμου που διέρχεται παραπλέυρως του οικοπέδου, ένα έργο που πρόκειται να υλοποιηθεί από την Περιφέρεια.

Όμως το ΚΤΕΛ έκανε τη ...δική του διευθέτηση στο ρέμα, γεγονός που προκάλεσε και εισαγγελική παρέμβαση. Και μετά από όλα αυτά θέλουν να κάνουν ένα δρόμο δίπλα ακριβώς στο ρέμα, ώστε να καταστεί νόμιμη η λειτουργία του...

Το ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας ζητάει πλέον από το Δήμο να κατασκευάσει (με δικά του έξοδα) αστική οδό παραπλεύρως του οικοπέδου τους και του ρέματος. Το θέμα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα 27/3/2023.

(Παρόλο που δεν έχει υπάρξει ακόμη καμία απόφαση, το έργο έχει ήδη δρομολογηθεί...)

Με λίγα λόγια, ξεκίνησε ένα έργο με προσωπική δέσμευση του Δημάρχου, χωρίς να έχει την αρμοδιότητα κι έπειτα έχει γίνει ένα όργιο παρανομιών. Κι αντί να αντιληφθούν τα λάθη τους, επιμένουν να καλύψουν τις παρανομίες τους με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο...!

Και όλες αυτές τις ...αλχημείες έρχεται ο κ. Λώλος να τις περάσει στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα....!

Αντιλαμβάνεστε ότι θα έχει ενδιαφέρον....!

(Για να πετύχουν το στόχο τους, έφτασαν στο σημείο να ξηλώσουν τμήμα του ποδηλατόδρομου στη 49 Μαρτύρων, πράξη που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για το Δήμο, αλλά και τον ίδιο το Δήμαρχο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο...)

Είναι πολλά τα ερωτήματα που θα κληθεί να απαντήσει ο Δήμαρχος τη Δευτέρα. 
Εμείς θα του θέσουμε δύο βασικά για αρχή:

1) Γιατί απάντησε ο ίδιος το 2019 στο ΚΤΕΛ ανάβοντας το πράσινο φως για το νέο σταθμό κι όχι η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου;

2) Ποιος έδωσε άδεια να γίνουν παρεμβάσεις - εργασίες στο δημοτικό ακίνητο πλησίον του νέου κτιρίου του ΚΤΕΛ, αλλά και στον πεζόδρομο της 49 Μαρτύρων; Κι αν δεν έχουν δώσει έγκριση οι υπηρεσίες, ο ίδιος έχει προβεί σε μήνυση κατά των υπευθύνων;


Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνος Τσώνης
Συνέχεια...