01/17/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Ένοχος, ελεύθερος κι ωραίος...!

Ιανουαρίου 17, 2020 0
Ένοχος, ελεύθερος κι ωραίος...!

Χρειάστηκε να περάσει μια δεκαετία περίπου για να εκδικαστεί η υπόθεση υπεξαίρεσης 1,7 εκατομμυρίου ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Φιλιατών, με κατηγορούμενους τον πρώην Δήμαρχο Μηνά Ντουμάζιο και την ταμία του Δήμου. Δύο ακόμη άτομα, οι δύο αντιδήμαρχοι που ήτανε στη δικογραφία, πέθαναν εδώ και χρόνια, και οι δύο από καρδιά.
Η συγκεκριμένη δίκη αφορούσε την υπεξαίρεση μόνο του 1, 7 εκατομμυρίου, ενώ έχει διαπιστωθεί ότι λείπανε από τα ταμεία άλλα 2,9 εκατομμύρια και ΔΕΝ έχει ασκηθεί δίωξη για το τεράστιο αυτό ποσό, ακόμη. Η Αποκεντωμένη Διοίκηση Ηπείρου δε μπορεί να κάνει σύσταση υπηρεσιακού συμβουλίου, ποινική υπόθεση θα προχωρήσει; Ας αναρωτηθούνε οι αρχές γιατί...!
Αφού μετά από εφτά (7) αναβολές με διάφορες απίθανες αιτίες, η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα και το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κέρκυρας έκρινε και τους δύο κατηγορούμενους ένοχους για τα κακουργήματα της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία ιδιαίτερα μεγάλου χρηματικού ποσού, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και της απιστίας στην υπηρεσία, από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση με όφελος άνω των 150.000 ευρώ.
Οι ποινές που επιβλήθηκαν είναι 18 χρόνια κάθειρξη για τον πρώην Δήμαρχο και 9 έτη κάθειρξης για την πρώην ταμία.
Οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση και ζήτησαν αυτή να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.
Μάλιστα, ο πρώην Δήμαρχος προσκόμισε και ιατρικά πιστοποιητικά που βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας του είναι τέτοια που δεν μπορεί να προφυλακιστεί.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα και επιδίκασε ποσό εγγύησης 30.000 ευρώ για τον πρώην Δήμαρχο και 20.000 για την πρώην Ταμία, η οποία όμως δεν είχε να καταβάλει το ποσό και παραμένει κρατούμενη.
Δηλαδή ο πρώην Δήμαρχος παρόλο που κρίθηκε ένοχος με κάθειρξη 18 ετών, κατέβαλλε 30.000 ευρώ (θα δανείστηκε ο άνθρωπος) και κυκλοφορεί -αν και ένοχος- ελεύθερος κι ωραίος...!
Καλό Σαββατοκύριακο...!
Συνέχεια...

Φιλιάτες: Κάθειρξη 18 έτη στον πρώην Δήμαρχο για την υπεξαίρεση

Ιανουαρίου 17, 2020 0
Φιλιάτες: Κάθειρξη 18 έτη στον πρώην Δήμαρχο για την υπεξαίρεση

Την ενοχή και των δύο κατηγορουμένων, του πρώην Δημάρχου Μηνά Ντουμάζιου και της τότε ταμία του Δήμου, για την υπόθεση της υπεξαίρεσης του 1,7 εκ. από το ταμείο του Δήμου Φιλιατών αποφάσισε την Παρασκευή το πρωί το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κέρκυρας.
Οι δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για τα κακουργήματα της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία ιδιαίτερα μεγάλου χρηματικού ποσού, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και της απιστίας στην υπηρεσία, από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση με όφελος άνω των 150.000 ευρώ.
Οι ποινές που επιβλήθηκαν είναι 18 χρόνια κάθειρξη για τον πρώην Δήμαρχο και 9 έτη κάθειρξης για την πρώην ταμία.
Οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση και ζήτησαν αυτή να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.
Μάλιστα, ο πρώην Δήμαρχος προσκόμισε και ιατρικά πιστοποιητικά που βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας του είναι τέτοια που δεν μπορεί να προφυλακιστεί.
Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα και επιδίκασε ποσό εγγύησης 30.000 ευρώ για τον πρώην Δήμαρχο και 20.000 για την πρώην Ταμία, η οποία όμως δεν είχε να καταβάλει το ποσό και παραμένει κρατούμενη.
Η δίκη αυτή αφορούσε στο ταμειακό έλλειμμα του 1,7 εκ ευρώ που έχει ήδη καταλογιστεί από το συνολικό ταμειακό έλλειμμα των 4,6 εκ. του Δήμου Φιλιατών. Τα υπόλοιπα, 2,9 εκ. ευρώ, δεν έχουν μέχρι σήμερα, 10 χρόνια μετά τη λήξη της θητείας του πρ. Δημάρχου και οχτώ από την έκθεση των ορκωτών ελεγκτών, καταλογιστεί.

ΠΗΓΗ: ert.gr - ΒΑΣΩ ΓΚΟΡΟΥ
Συνέχεια...

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου η Πίτα του Ηπειρώτη στο ΣΕΦ

Τα ποτάμια της Ηπείρου και οι παραπόταμοι από ψηλά (ΒΙΝΤΕΟ)

Ηγουμενίτσα: Special event την Κυριακή στο Glass

Απολογισμός πεπραγμένων του Θεσπρωτού Προέδρου της ΑΔΙΠ, Παντελή Κυπριανού

Ιανουαρίου 17, 2020 0
Απολογισμός πεπραγμένων του Θεσπρωτού Προέδρου της ΑΔΙΠ, Παντελή Κυπριανού

Με δημοσίευσή του στο facebook ο Θεσπρωτός Πρόεδρος της ΑΔΙΠ (Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση) κ. Παντελής Κυπριανός, κάνει έναν απολογισμό των πεπραγμένων του για το μικρό διάστημα που διετέλεσε Πρόεδρος της Αρχής, μετά την κατάργησή της από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Στην ανακοίνωσή του ο κ. Κυπριανός, αναφέρει:

Για την τιμή των όπλων. Ένας απολογισμός.

Ανορθόδοξος τρόπος κοινοποίησης πεπραγμένων Ανεξάρτητης Αρχής, της ΑΔΙΠ (Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση). Αυτά συμβαίνουν δυστυχώς σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ΥΠΑΙΘ καταργεί την Αρχή χωρίς διάλογο, χωρίς ενημέρωση και μάλιστα ενεργώντας ώστε να φανεί ότι δεν κάνει τίποτε. Δεν στέλνει φακέλους, δεν διορίζει Μέλος του Συμβουλίου, δεν σου επιτρέπει να συνεδριάσεις και σου μειώνει και τον προϋπολογισμό κατά 20%. Σου αλλάζει όνομα, καταργεί το Συμβούλιο και το βαφτίζει όλο αυτό Αναβάθμιση.
Πεπραγμένα της ΑΔΙΠ 15 Φεβρουαρίου – Δεκεμβρίου 2019
Στο σύντομο διάστημα της παρουσίας μου ως Προέδρου, από τις 15 Φεβρουαρίου έως τα τέλη 2019 η ΑΔΙΠ έκανε τα εξής:
1. Με τα στελέχη της ΑΔΙΠ ενεργήσαμε ώστε να ενισχυθεί σε προσωπικό. Με παρεμβάσεις σε Υπουργεία φροντίσαμε για τις αποσπάσεις υπαλλήλων που επιλέχθηκαν από την προηγούμενη Διοίκηση. Έτσι ήρθαν στην πέντε νέοι υπάλληλοι.
2. Έγινε νέα προκήρυξη απόσπασης Υπαλλήλων. Επιλέχθηκαν δώδεκα. Μέχρι σήμερα ήρθαν δύο νέοι υπάλληλοι.
3. Μετά από πρόσκληση ενδιαφέροντος προσελήφθησαν μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ 2 νέοι συνεργάτες με σύμβαση έργου. Τρέχει πρόσκληση για την πρόσληψη δύο επιπλέον.
4. Σε συνεργασία με τον Διευθυντή Οικονομικών της ΑΔΙΠ ζητήσαμε το Μάρτιο του 2019 πρόσθετη οικονομική επιχορήγηση από το ΥΠΑΙΘ. Μας δόθηκαν επιπλέον 55.000 ευρώ ποσό που κατέστησε δυνατή τη λειτουργία της Αρχής.
5. Με συνεννόηση με τα Πανεπιστήμια κατατέθηκε το Μάιο 2019 πρόταση στο ΥΠΑΙΘ για πρόσθετη επιχορήγηση 1.200.000 ευρώ για την ενίσχυση των ΜΟΔΙΠ των 24 Πανεπιστημίων της χώρας. Η πρόταση περιλάμβανε την πρόσληψη ενός υπαλλήλου για δύο χρόνια και την εξαμηνιαία επιμόρφωση του από την ΑΔΙΠ. Η πρόταση δεν ολοκληρώθηκε μετά την κυβερνητική αλλαγή.
6. Δημιουργήθηκε νέα Ιστοσελίδα της Αρχής με νέο λογότυπο από αρμόδια εταιρεία μετά από διαγωνισμό. Όλες οι πληροφορίες είναι πλέον στα Ελληνικά και τα Αγγλικά.
7. Συναντήσεις με συναφείς οργανισμούς για να σχηματίσουμε καλύτερη εικόνα για την Εκπαίδευση. Έτσι οργανώθηκαν συναντήσεις με τις Διοικήσεις του ΔΟΑΤΑΠ, ΙΚΥ, ΕΚΤ, ΕΛΣΤΑΤ.
8. Άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο με τα ΑΕΙ της χώρας. Αυτό περιλαμβάνει πέντε πράγματα.
• Α. Από το Μάρτιο μέχρι πρόσφατα η ΑΔΙΠ συμμετείχε στις Συνόδους των Πρυτάνεων.
• Β. Συνεργασία με το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων.
• Γ. Πυκνότερες επαφές με τις διοικήσεις των ΑΕΙ.
• Δ. Επισκέψεις στα μισά κοντά Πανεπιστήμια της χώρας για ενημέρωση και απονομή της Πιστοποίησης.
• Συστηματική προσπάθεια εισαγωγής νέων θεσμών στα ΑΕΙ μετά από συζητήσεις (Κέντρα παιδαγωγικής κατάρτισης, δίκτυα φοιτητών Erasmus, Σύλλογοι αποφοίτων, πρακτική άσκηση κλπ).
9. Συναντήσεις με Φορείς και Επιμελητήρια (ΓΕΩΤΕΕ, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος…) ώστε να εμπλακούν ενεργότερα στη διαδικασία των Πιστοποιήσεων και να έχουμε αποδοτικότερα συνεργασία.
10. Πύκνωση της διαδικασίας της Πιστοποίησης των Εσωτερικών Συστημάτων Διασφάλισης Ποιότητας των Ιδρυμάτων και των Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών. Το 2019 πραγματοποιήθηκαν ενενήντα πιστοποιήσεις.
11. Περισσότερες διεθνείς επαφές.
• Δύο συναντήσεις με τον αντίστοιχο φορέα της Κύπρου (ΔΙΠΑΕ).
• Συμμετοχή στο Διεθνές Φόρουμ των Βαλκανικών Πανεπιστημίων που οργανώθηκε από το ΑΠΘ.
• Συμμετοχή στα διεθνή φόρα με τελευταία το Νοέμβριο στο Ερεβάν της Αρμενίας.
• Επέκειτο ένταξη σε νέα φόρα όπως αυτό της Κεντρικής Ανατολικής Ευρώπης στο οποίο συμμετέχουν 22 χώρες και ενεργή παρουσία στη συγκρότηση δύο νέων περιφερειακών ενώσεων μία της Νότιας Ευρώπης και μία δεύτερη στα Βαλκάνια.
12. Προσπάθεια για εμπλοκή σε ευρωπαϊκά προγράμματα που θα επιτρέψουν την ενεργότερη εμπλοκή της ΑΔΙΠ στα ευρωπαϊκά δρώμενα. Εκκρεμεί απάντησή για συμμετοχή σε πρόγραμμα για τις ερευνητικές υποδομές στο οποίο συμμετέχουν οι εθνικές αρχές από Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία και Ολλανδία.
13. Ολοκληρώθηκε η εκλογή νέου μέλους του Συμβουλίου της Αρχής, στις «θετικές επιστήμες και την πληροφορική». Εκκρεμεί ο διορισμός του από τις 21 Νοεμβρίου 2019 γεγονός που δεν επιτρέπει στο Συμβούλιο να συνεδριάσει.
14. Συντάχθηκε και παρουσιάστηκε, όπως κάθε χρόνο, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η Ετήσια Έκθεση της ΑΔΙΠ.
15. Βρίσκεται σε διαδικασία η Πιστοποίηση της ΑΔΙΠ από την ευρωπαϊκή Αρχή ENQA σύμφωνα με τα ευρωπαϊκές αρχές (ESG) του 2015. Ταυτόχρονα επιδιώκεται για πρώτη φορά η εγγραφή της ΑΔΙΠ στο ευρωπαϊκό μητρώο αρχών το EQAR.
• Για το σκοπό αυτό κατατέθηκε τέλη Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες Έκθεση Αυτο-αξιολόγησης (Self Assessment Report) της ΑΔΙΠ
• Μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου ήμαστε σε συνεννόηση με την ευρωπαϊκή αρχή την ENQA για τυχόν διευκρινήσεις ή διορθώσεις.
• Στα τέλη Ιανουαρίου, αρχές Φεβρουαρίου επιτροπή ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων (ακαδημαϊκοί και φοιτητής) επρόκειτο να επισκεφτεί την ΑΔΙΠ για την εξωτερική αξιολόγηση
• Τέλος, αναμενόταν στα τέλη Μαΐου- αρχές Ιουνίου η ετυμηγορία της Επιτροπής.

16. Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα την πύκνωση των συνεδριάσεων και της θεματολογίας της. Πέρα από τα παραπάνω η ΑΔΙΠ γνωμοδότησε (μέχρι το καλοκαίρι. Μετά τα πάγωσαν όλα).
• Για τις προϋποθέσεις χορήγησης Integrated Master
• Για τα προγράμματα των τμημάτων που θέλουν να παρέχουν Integrated Master
• Για τις προτάσεις ίδρυσης νέων Τμημάτων.
• Για τις αντιστοιχήσεις ορισμένων Τμημάτων.
17. Η ΑΔΙΠ ενέταξε με αποφάσεις του Συμβουλίου νέα μέλη, ακαδημαϊκούς, στο Μητρώο της. Εκκρεμεί η ένταξη φοιτητών.

Εκκρεμούσαν
18. Η διοργάνωση ημερίδας επιμόρφωσης φοιτητών σε θέματα ποιότητας από την ΑΔΙΠ σε συνεργασία με την ESU (Ένωση Ευρωπαίων Φοιτητών). Ήταν για τα μέσα Μαρτίου.
19. Ανάληψη για το 2021 είτε ενός FORUM ποιότητας της ENQA είτε της Γενικής της Συνέλευσης στην Αθήνα.
20. Πανελλαδική Συνάντηση με τους Αντιπρυτάνεις Ακαδημαϊκών και στελέχη των ΜΟΔΙΠ για ενημέρωση και χάραξη ενός οδικού χάρτη σε θέματα ποιότητας.
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Αντιπολεμική - αντιϊμπεριαλιστική συγκέντρωση σήμερα στις 6 μ.μ. στον Πεζόδρομο

Ιανουαρίου 17, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Αντιπολεμική - αντιϊμπεριαλιστική συγκέντρωση σήμερα στις  6 μ.μ. στον Πεζόδρομο

Ανακοίνωση - Κάλεσμα
σε αντιπολεμική - αντιϊμπεριαλιστική συγκέντρωση
την Παρασκευή 17/1, ώρα 6.00μμ, στον Πεζόδρομο

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου :
• Βομβαρδισμός του αεροδρομίου της Βαγδάτης και δολοφονία ιρανού στρατιωτικού αξιωματούχου από τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές.
• Απάντηση του Ιράν με πυραύλους σε αμερικάνικες βάσεις στο Ιράκ, απαράδεκτη κατάρριψη του ουκρανικού αεροσκάφους και προειδοποίηση για νέες επιθέσεις.
• Με διάγγελμα του ο Τράμπ εξάγγειλε νέες «ισχυρές» κυρώσεις στο Ιράν, ακόμη και επιθέσεις σε πολιτιστικά μνημεία και ζήτησε μεγαλύτερη εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην περιοχή.
• Τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και η Ρωσία, μεθοδεύουν το πως θα παρέμβουν για τα δικά τους ιμπεριαλιστικά σχέδια.
• Τουρκολιβυκή συμφωνία για τον καθορισμό ΑΟΖ μέσα στα ελληνικά νησιά (Κρήτη, Ρόδο κλπ.) και ένταση του εμφυλίου στη Λιβύη.
• Εσπευσμένη Υπογραφή της αμερικανόπνευστης συμφωνίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ για τον ενεργειακό αγωγό «East Med», με τον σφαγέα του Παλαιστινιακού λαού, που χαιρέτισε αμέσως την δολοφονική επίθεση των ΗΠΑ στο Ιραν.
• Με την επίσκεψη στις ΗΠΑ, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, σε συνέχεια της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαίωσε πως παραχωρεί τα πάντα για να γίνει η χώρα μέρος των πολιτικοστρατωτικών σχεδίων και της πολεμικής μηχανής των ΗΠΑ, ενώ ανανεώνουν τη συμφωνία για τις αμερικάνικες βάσεις, οι οποίες αναβαθμίζονται και επεκτείνονται.
• Οι πόλεμοι και οι επεμβάσεις αυτές αυξάνουν τα κύματα και τους πνιγμούς των προσφύγων στον Έβρο και στη Μεσόγειο. Έτσι και δίπλα μας, στους Παξούς, είχαμε μια τέτοια τραγωδία.

Οι εξελίξεις αυτές περιπλέκουν ακόμα περισσότερο το κουβάρι των ανταγωνισμών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και αρχουσών τάξεων σε Μέση Ανατολή - Ανατολική Μεσόγειο και οι κίνδυνοι για τους λαούς της ευρύτερης περιοχής δυναμώνουν.
Αποτελεί επιτακτικό καθήκον η ανάπτυξη ενός μαζικού αντιπολεμικού- αντιϊμπεριαλιστικού κινήματος του λαού μας, που θα εναντιώνεται στα φιλοπόλεμα, ιμπεριαλιστικά σχέδια και θα προβάλει τη φιλία και την αλληλεγγύη των λαών της περιοχής, ενάντια στους κοινούς τους εχθρούς :
• ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ, ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ!
• ΚΑΜΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ
• ΕΞΩ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ - ΒΑΣΕΙΣ - ΝΑΤΟ - ΕΕ
• ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ
• ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

Πρωτοβουλία ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο
Συνέχεια...

Συγκλονίζουν τα στοιχεία για την τραγωδία στους Παξούς – Νεκροί, αγνοούμενοι και τραυματίες

Ιανουαρίου 17, 2020 0
Συγκλονίζουν τα στοιχεία για την τραγωδία στους Παξούς – Νεκροί, αγνοούμενοι και τραυματίες

Τουλάχιστον 50 μετανάστες στο μοιραίο σκάφος – Στο νοσοκομείο Πρέβεζας οι διασωθέντες
Στο νοσοκομείο της Πρέβεζας έχουν μεταφερθεί οι 21 διασωθέντες του ναυαγίου, το οποίο σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου (11/01) 13 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Παξών. Τουλάχιστον 50 μετανάστες επέβαιναν στο μοιραίο σκάφος, ενώ μέχρι στιγμή, το λιμενικό σώμα έχει περισυλλέξει 12 άψυχα σώματα.
Οι έρευνες συνεχίζονται, αφού ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων είναι άγνωστος. Τα νέα στοιχεία συγκλονίζουν, ενώ σβήνουν οι ελπίδες για τους αγνοούμενους της ναυτικής τραγωδίας στους Παξούς.
Όπως αναφέρθηκε, ο αριθμός των συνολικών μεταναστών που επέβαιναν στο σκάφος που βυθίστηκε δεν έχει γίνει ακόμη επίσημα γνωστός, φέρεται, όμως, να ξεπερνά τους 50.
Οι πληροφορίες φέρουν ανάμεσα τους να μην υπήρχαν παιδιά, ενώ γίνεται λόγος οι μετανάστες να ήταν πολλές μέρες στη θάλασσα. Μέχρι αυτή την ώρα σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, έχουν ανασυρθεί από τα νερά του Ιονίου, δώδεκα νεκροί, ενώ δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμη τα στοιχεία όλων των μεταναστών και η χώρα, ή οι χώρες υπηκοότητάς τους.
Ο δήμος Πρέβεζας, μετέφερε μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου ζεστά ρούχα στο ενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, ενώ έχει ήδη ετοιμαστεί και ειδική αίθουσα για τους φιλοξενήσει στο Κανάλι της Πρέβεζας.
Την ίδια ώρα στο σημείο που εξελίσσεται η ανθρώπινη τραγωδία βρίσκονται περιπολικά σκάφη των Λιμενικών Αρχών Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Παξών και Συβότων, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου να βρεθούν αν υπάρχουν αγνοούμενοι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη περιοχή έσπευσαν από την πρώτη στιγμή σκάφη του λιμενικού σώματος, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας κα ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Το μήνυμα του Γιάννη Πλακιωτάκη
Τη λύπη του για την ανθρώπινη τραγωδία που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Παξών, όταν σκάφος που μετέφερε μετανάστες και πρόσφυγες βυθίστηκε λόγω εισροής υδάτων, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δώδεκα άτομα, εξέφρασε με γραπτό μήνυμά του στο Facebook ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.
«Εκφράζω τη λύπη μου για τους ανθρώπους που χάθηκαν τόσο άδικα. Αξίζουν έπαινοι στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, αλλά και όλους όσους συμμετείχαν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Η υπεράνθρωπη προσπάθεια τους έσωσε 21 ανθρώπινες ζωές. Η επιχείρηση συνεχίζεται», τονίζει ο υπουργός Ναυτιλίας.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, η Όλγα Γεροβασίλη έκανε λόγο για μία «ασύλληπτη τραγωδία», η οποία «μας προκαλεί σοκ και μας γεμίζει απέραντη θλίψη». Ανακοίνωση εξέδωσε και το ΚΚΕ, μιλώντας με οργή για τους ενόχους.

Πηγή : altsantiri.gr
Συνέχεια...

Το μήνυμα του Μάριου Κάτση προς τον απερχόμενο Διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών

Ιανουαρίου 17, 2020 0
Το μήνυμα του Μάριου Κάτση προς τον απερχόμενο Διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών
Με ανακοίνωση μέσω facebook ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης αποχαιρετά τον απερχόμενο Διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών Σπύρο Δερδεμέζη, κάνοντας αναφορά στα αποτελέσματα της συνεργασίας τους κι αφού τον ευχαριστεί για την προσφορά του, του εύχεται καλή επιτυχία στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα, όπου ορίστηκε ως νέος Διοικητής.
Να θυμίσουμε ότι ο κ. Δερδεμέζης είχε οριστεί Διοικητής του Νοσοκομείου Φιλιατών το 2014 επί κυβέρνησης Σαμαρά, ωστόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον κράτησε στη θέση του κι ας προερχόταν από αντίπαλο πολιτικό χώρο.
Στην ανακοίνωσή του ο Μάριος Κάτσης, αναφέρει:
"Με αφορμή την ολοκλήρωση της θητείας του Σπύρου Δερδεμέζη ως Διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών, θα ήθελα προσωπικά να τον ευχαριστήσω για την άψογη συνεργασία που είχαμε 4,5 και πλέον χρόνια.
Με αμέτρητες συναντήσεις, συσκέψεις, συνεννοήσεις, με τις διαφωνίες μας αρκετές φορές, βρίσκαμε λύσεις όμως προς όφελος του Νοσοκομείου και των πολιτών.
Η συνεργασία μας είχε αποτέλεσμα:
- Το άνοιγμα του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας με τον εξοπλισμό του.
- Την προμήθεια νέου αξονικού και νέου μαγνητικού τομογράφου στο Νοσοκομείο, νέους υπερήχους και μηχανήματα!
- Ένταξη του Νοσοκομείου Φιλιατών στο πιλοτικό πρόγραμμα για την αυτοπαραγωγή ιατρικού οξυγόνου.
- Την έγκριση του νέου οργανισμού του Νοσοκομείου με αύξηση της δυναμικότητάς του και άλλα πολλά.
Σπύρο Δερδεμέζη, σε ευχαριστούμε για όσα προσέφερες, σου εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρεις"!
Συνέχεια...

Δίκη Ντουμάζιου: Σήμερα η απόφαση - Την ενοχή του ζήτησε ο εισαγγελέας

Ιανουαρίου 17, 2020 0
Δίκη Ντουμάζιου: Σήμερα η απόφαση - Την ενοχή του ζήτησε ο εισαγγελέας

Με την εισαγγελική πρόταση για ενοχή και των δύο κατηγορουμένων, ολοκληρώθηκε την Τετάρτη το βράδυ, η ακροαματική διαδικασία στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κέρκυρας, για την υπόθεση του ελλείματος του 1,7 εκ. στο Δήμο Φιλιατών, που έχει καταλογιστεί σε βάρος του πρώην Δημάρχου Μηνά Ντουμάζιου και της τότε ταμία του Δήμου.
Το κατηγορητήριο που βαρύνει τον πρώην δήμαρχο Φιλιατών και την πρώην ταμία του Δήμου είναι κακουργηματικής μορφής:
- Υπεξαίρεση στην υπηρεσία ιδιαίτερα μεγάλου χρηματικού ποσού, από κοινού και κατ' εξακολούθηση.
- Απιστία στην υπηρεσία, από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση με όφελος άνω των 150.000 ευρώ".

Τα ευρήματα των Eλεγκτών Δημόσιας Διοίκησης παρουσίασε η ελεγκτής κα Καραχρήστρου, που είχε διενεργήσει τον έλεγχο, ενώ επί της διαδικασίας που πρέπει να τηρούν οι ταμειακές υπηρεσίες κλήθηκε να καταθέσει ο νυν προϊστάμενος των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Φιλιατών Ευάγγελος Θεοδώρου.

Μάρτυρες υπερασπίσεως κατέθεσαν οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Ειρήνη Λάγγαρη και Παρασκευάς Βλάχος, ο υπάλληλος του Δήμου Ιωάννης Κρομμύδας οι οποίοι κατέθεσαν επί του καλού χαρακτήρα του πρ. Δημάρχου Μηνά Ντουμάζιου.

Ο κατηγορούμενος πρ. Δήμαρχος προσκόμισε έγγραφο με 800 περίπου υπογραφές Δημοτών των Φιλιατών που μαρτυρούν τον καλό του χαρακτήρα τόσο ως Δημάρχου όσο και ως ιατρού, ενώ στην απολογία του, δήλωσε πως δεν είχε καμιά εμπλοκή στα οικονομικά του Δήμου, καθώς τις αρμοδιότητες αυτές ασκούσαν οι –εδώ και χρόνια αποβιώσαντες– αντιδήμαρχοί του. 

Το δικαστήριο θα συνέλθει εκ νέου σήμερα Παρασκευή για την ανακοίνωση της απόφασης του επί της ενοχής ή μη των κατηγορουμένων και ακολούθως – εφ’ όσον κριθούν ένοχοι θα συνεδριάσει για τον καθορισμό ποινής.

Η δίκη αυτή αφορά στο ταμειακό έλλειμμα του 1,7 εκ ευρώ που έχει ήδη καταλογιστεί από το συνολικό ταμειακό έλλειμμα των 4,6 εκ. του Δήμου Φιλιατών. 
Τα υπόλοιπα, 2,9 εκ. ευρώ, δεν έχουν μέχρι σήμερα, 10 χρόνια μετά τη λήξη της θητείας του πρ. Δημάρχου και 8 από την έκθεση των ορκωτών ελεγκτών, καταλογιστεί.

ΠΗΓΗ: thespro.gr
Συνέχεια...

Παραιτήθηκε η αντιδήμαρχος Πάργας Ευφροσύνη Κοντοδήμα

Ιανουαρίου 17, 2020 0
Παραιτήθηκε η αντιδήμαρχος Πάργας Ευφροσύνη Κοντοδήμα μετά από αγωγή της εναντίον του Δήμου για προσωπική της υπόθεση

Την παραίτησή της από τη θέση της αντιδημάρχου του Δήμου Πάργας υπέβαλλε η κα. Ευφροσύνη Κοντοδήμα, μετά από προσωπική της υπόθεση που προέκυψε και κινήθηκε δικαστικά εναντίον του Δήμου. Σε ανοιχτή επιστολή η κα. Κοντοδήμα καταθέτει το ιστορικό της υπόθεσης, αλλά και όσα πρόλαβε να δρομολογήσει το μικρό διάστημα που διετέλεσε αντιδήμαρχος και ευχαριστεί τους συνδημότες της για την εκλογή της. Στην επιστολή της, αναφέρει:

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ

Μετά τα δημοσιεύματα και τις φήμες των τελευταίων ημερών και προς αποκατάσταση της αλήθειας, αισθάνομαι υποχρεωμένη να κάνω γνωστά στους συμπολίτες μου τα εξής:

Με τον αδερφό μου, Βασίλη, είμαστε, εκ δωρεάς από τον πατέρα μας, ιδιοκτήτες μιας οικοδομής ευρισκόμενης στο Κάστρο της Πάργας. Η ιδιοκτησία αυτή γειτνιάζει άμεσα με οικοδομή, που μετά από δεκαπενταετή δικαστικό αγώνα του πατέρα μας, κρίθηκε αυθαίρετη και κατεδαφιστέα, με απόφαση τόσο του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων, όσο και του Συμβουλίου της Επικρατείας από το έτος 2014. Είναι ανέφικτο σε λίγες γραμμές να εξηγήσω το ιστορικό της μακροχρόνιας αυτής υπόθεσης. Αυτό που έχει σημασία να πω, είναι ότι έκτοτε η αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου μας και παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας, δεν έχει προβεί σε εφαρμογή των τελεσίδικων και αμετάκλητων αυτών αποφάσεων. Αυτό δεν αποτελεί υποκειμενική μου κρίση, αλλά έχει διαγνωστεί με αποφάσεις του Τριμελούς Συμβουλίου Συμμόρφωσης του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων, το οποίο το 2018 επέβαλε κυρώσεις σε βάρος του Δήμου για τη μη συμμόρφωση προς τις δικαστικές αποφάσεις.
Με την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Αντιδημάρχου, αρμόδιας για τα τεχνικά ζητήματα, ζήτησα εγγράφως την εξαίρεση μου από την υπόθεση αυτή, καθώς με αφορούσε προσωπικά. Ωστόσο, επειδή θα παρέρχονταν η πενταετία από την απόφαση του ΣΤΕ του 2014 και δε θα μπορούσαμε πέραν αυτής να έχουμε δικαστικές αξιώσεις απέναντι στην Υπηρεσία Δόμησης και κάθε άλλο υπεύθυνο, ο Δικηγόρος, που χειρίζεται την υπόθεση, κατέθεσε αγωγή εκ μέρους μας προς τον Δήμο, ζητώντας την αποκατάσταση της ηθικής και υλικής ζημίας που υποστήκαμε εξ αιτίας της άρνησης της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου να συμμορφωθεί προς τις προαναφερθείσες δικαστικές αποφάσεις.

Επειδή, σκοπός της κίνησης μας δεν είναι η διεκδίκηση χρημάτων από τον Δήμο, αλλά του δίκαιού μας, έχω υποβάλει στον Δήμο υπεύθυνη δήλωση, με την οποία εκχωρώ αμετάκλητα και ανέκκλητα το όποιο ποσό (που δεν έχει καμία σχέση με τα υπέρογκα ποσά που ακούγονται) επιδικαστεί ως αποζημίωσή μου, εξ ολοκλήρου, στον Δήμο Πάργας, για την εξυπηρέτηση κοινωφελών σκοπών στην Πόλη της Πάργας. Η ενέργειά μας αποσκοπεί στην αποκατάσταση της νομιμότητας και στην εφαρμογή του Νόμου και μόνο.
Επειδή, τέλος, δεν δέχτηκα να αναλάβω καθήκοντα Αντιδημάρχου για εξυπηρέτηση κανενός είδους ιδίων συμφερόντων, παρά μόνο για να προσφέρω στον Τόπο μου και επειδή δεν υπήρξα, ούτε και είμαι δέσμια της οποιαδήποτε θέσης ή αξιώματος, για λόγους ευθιξίας, υπέβαλα την παραίτησή μου από τη θέση της Αντιδημάρχου προς τον Δήμαρχο Πάργας. Μαζί με αυτή υπέβαλα και δήλωση ανεξαρτητοποίησης από την παράταξη «Νέο Ξεκίνημα», γιατί το μόνο που απεύχομαι στη ζωή μου είναι να φέρνω σε δύσκολη θέση τους συνανθρώπους μου.
Κλείνοντας, ευχαριστώ το Δήμαρχο Πάργας, που με εμπιστεύτηκε στη θέση αυτή.
Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου και το προσωπικό του Δήμου Πάργας για την άψογη συνεργασία που είχαμε.
Κατά το σύντομο αυτό διάστημα καταφέραμε να υποβάλουμε προτάσεις σε όλες τις ανοιχτές προσκλήσεις του Φιλόδημος Ι και ΙΙ και της Περιφέρειας (αποκατάσταση του παλαιού Νηπιοτροφείου της Πάργας, βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων Καναλακίου και Πάργας, εγκατάσταση μέσων πυρασφάλειας- χώρων υγιεινής και ραμπών ΑΜΕΑ σε σχολεία, τοποθέτηση στάσεων αστικής και υπεραστικής συγκοινωνίας, δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων και πράσινου σημείου Δήμου Πάργας). Επιπλέον, καταφέραμε να ξεκινήσουμε τη σύνταξη μελέτης διάστρωσης οδών της βιοτεχνικής ζώνης του Καναλακίου, τη σύνταξη μελέτης αντιπλημμυρικών έργων στην Αμμουδιά και να ολοκληρώσουμε τα τεύχη δημοπράτησης του πρώτου υποέργου της ανάπλασης του κτιρίου Βασιλά, ενώ τέλος του μήνα θα ολοκληρωθεί η έγκριση της πολεοδόμησης της νέας προς επέκταση περιοχής του Μεσοποτάμου.
Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνδημότες μου για την τεράστια τιμή που μου έκαναν και μου έδωσαν τη δυνατότητα να τους εκπροσωπήσω στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας.
Θα συνεχίσω να προασπίζομαι τα συμφέροντα του Δήμου μας, ως ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος, κυρίως, όμως, θα συνεχίσω να υποστηρίζω το δίκαιο και το νόμιμο, για το οποίο έδωσα όρκο.

Με τιμή,
Κοντοδήμα Γ. Ευφροσύνη
Συνέχεια...

Γ. Ζάψας: Υποβιβασμός του Οδικού Άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά

Ιανουαρίου 17, 2020 0
Γ. Ζάψας: Υποβιβασμός του Οδικού Άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά

Υποβιβασμός του Οδικού Άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά.
Ανεξεταστέα η Ήπειρος στις οδικές υποδομές! 

«Κουτσουρεμένος και με καθυστέρηση ο οδικός άξονας Ιωάννινα – Κακαβιά»! 
«Νέα μελέτη με δίιχνη διατομή»! 
«Εγκαταλείπεται η τετράιχνη χάραξη»! 
«Συρρίκνωση λόγω κόστους»! 
«Αρνητική εξέλιξη για την Ήπειρο»! 

Είναι κάποιοι από τους τίτλους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, έντυπων κ’ ηλεκτρονικών. 
Τόσο μας υπολογίζουν. Έτσι μεταχειρίζονται την Ήπειρο! Δεν μας ρωτούν πριν αποφασίσουν. Μας αποκλείουν από την συζήτηση, όπως αποκλείουν οι μεγάλοι του κόσμου την Ελλάδα από τις διεθνείς διασκέψεις (επίκαιρο το Λιβυκό ζήτημα). 
Αυτό συμβαίνει γιατί ποτέ δεν διεκδικήσαμε με σχέδιο. Η περιφέρεια κάνει μυστική διπλωματία, όπως συνηθίζει και εισπράττουμε τα αποτελέσματα. 
Αυτά δεν τολμούν να τα κάνουν στην Πελοπόννησο, στην Κεντρική Ελλάδα, στην Μακεδονία, στην Κρήτη και αλλού. Εκείνοι διεκδικούν. Δεν παίρνουν ότι τους δώσουν. Δεν αρκούνται στα λίγα. 
Κι όμως δεν αξίζει τέτοια μεταχείριση η Περιφέρεια μας! Να αντιδράσουμε. Δήμαρχοι και περιφέρεια, Επιμελητήρια και Φορείς να οργανωθούμε γιατί διαφορετικά θα ακολουθήσουν κι άλλες πολλές ήττες. 
Αρνούμαστε να δεχθούμε τον υποβιβασμό ενός τέτοιας σημασίας και αξίας οδικού άξονα, όπως η σύνδεση της Ελλάδας με την γείτονα Αλβανία! Δεν πρόκειται για ενδοπεριφερειακό έργο αλλά για έργο εθνικής σημασίας, το οποίο έπρεπε από καιρού οι κυβερνήσεις να είχαν χρηματοδοτήσει. 
Αν αυτή την τύχη επιφυλάσσει η κυβέρνηση για τον οδικό άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά, τότε τι να περιμένουμε για την σύνδεση της Πρέβεζας με Ιόνια οδό και την Εγνατία; 
Η Ήπειρος χρειάζεται μεγάλα έργα για να έχει προοπτική. Έστω και τώρα να παραδεχθούμε τα λάθη και να διεκδικήσουμε αυτά που μας αξίζουν: 

- Τετράιχνο οδικό άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά 
- Χρηματοδότηση του συνόλου της σύνδεσης Ιόνιας οδού με Πρέβεζα 
- Ολοκλήρωση οδικού άξονα Ακτίου – Αμβρακίας 
- Ολοκλήρωση των υποδομών λιμένος Ηγουμενίτσας 
- Ωρίμανση μελετών σιδηροδρομικής σύνδεσης «Καλαμπάκας – Ιωάννινα – Ηγουμενίτσα» 
- Αναγνωριστική μελέτη για φυσικό αέριο στην Ήπειρο. 

Ιωάννινα, 16/01/2020 

Συνέχεια...

To E.Π. «Ήπειρος 2014-2020» χρηματοδοτεί με 24,6 εκ. ευρώ το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον ΙΙ»

Ιανουαρίου 17, 2020 0
To E.Π. «Ήπειρος 2014-2020» χρηματοδοτεί με 24,6 εκ. ευρώ το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον ΙΙ» 

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη η Απόφαση Ένταξης της Πράξης «Αναβάθμιση κτιρίων και βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης στον οικιακό κτιριακό τομέα – Β’ Κύκλος» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020», με συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη πράξεων 24.600.000 € και Δικαιούχο της Πράξης την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε. (πρώην Ε.Τ.Ε.ΑΝ. Α.Ε.), που αφορά στον επόμενο κύκλο του Προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ». 
Λεπτομέρειες για προϋποθέσεις ενίσχυσης και τη διαδικασία υποβολής προτάσεων από τους ιδιώτες θα περιλαμβάνονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση Προκήρυξης του επόμενου κύκλου του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον II» καθώς και στον Οδηγό Εφαρμογής Προγράμματος, που θα εκδοθούν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ). 
Η πράξη αφορά στη χρηματοδότηση της συνέχειας του Προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ» που θα περιλαμβάνει, όπως και οι προηγούμενοι κύκλοι, παρεμβάσεις με σκοπό τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης κατοικιών, που έχουν αποδεδειγμένα μικρή ενεργειακή απόδοση ώστε να επιτευχθούν τα ελάχιστα απαιτούμενα επίπεδα ενεργειακής απόδοσης. 
Οι παρεμβάσεις που θα χρηματοδοτηθούν θα αφορούν, μεταξύ άλλων, θερμομόνωση, αντικατάσταση κουφωμάτων, συστήματα σκίασης, αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης, κλπ. Η κάλυψη του ενεργειακού στόχου θα διασφαλίζεται μέσω της έκδοσης Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (Π.Ε.Α.) του κτιρίου από Ενεργειακό Επιθεωρητή τόσο πριν, όσο και μετά την υλοποίηση των παρεμβάσεων 
Για την υλοποίηση της δράσης προβλέπεται η καταβολή ενίσχυσης είτε ως απευθείας επιχορήγηση του ωφελούμενου, είτε ως δάνειο με επιδότηση επιτοκίου. Προκειμένου να διασφαλιστεί ο κοινωνικός χαρακτήρας της δράσης θα τεθούν συγκεκριμένα κριτήρια που θα αφορούν στην εισοδηματική και οικογενειακή κατάσταση του ιδιοκτήτη. Ειδικά κίνητρα θα καθοριστούν επίσης για τις περιπτώσεις των πολυκατοικιών, όπου τα τελικά αποτελέσματα εξοικονόμησης είναι πολύ μεγαλύτερα. 

Πληροφορίες δίνονται στη Γραμμή εξυπηρέτησης κοινού (Help Desk) «Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον ΙΙ»: 210 3000 877 (ώρες λειτουργίας 09.00 – 17.00) και στην ηλεκτρονική διεύθυνση infoekoii@etean.com.gr

Περαιτέρω πληροφορίες και στοιχεία είναι διαθέσιμα στις ιστοσελίδες: 

Α. Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) 

Β. Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (Ε.Α.Τ.) https://www.etean.com.gr/PublicPages/SearchResult.aspx?Type=NewsArticle&ID=292
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα