05/03/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Ορκωμοσία 23 μόνιμων υπαλλήλων στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Μαΐου 03, 2023 0
Ορκωμοσία 23 μόνιμων υπαλλήλων στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Στο γραφείο του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα η ορκωμοσία 23 υπαλλήλων που εντάσσονται πλέον στο μόνιμο προσωπικό του Δήμου Ηγουμενίτσας, 21 εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», 1 Πολιτικού Μηχανικού και 1 Συνοδού Απορριμματοφόρου.

Η ορκωμοσία έγινε από το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας, ο οποίος αφού καλωσόρισε και επίσημα το μόνιμο πλέον προσωπικό, τους ευχήθηκε καλή και παραγωγική νέα θητεία με υγεία, δύναμη και καλή συνεργασία. Όσον αφορά στους εργαζόμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ο Δήμαρχος ανέφερε τα εξής:

«Είναι μια ιδιαίτερη μέρα η σημερινή, καθώς λαμβάνει τέλος η αγωνία πολλών χρόνων για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους, μετά την τοποθέτησή τους σε οργανικές θέσεις του Δήμου μας. Το Προσωπικό του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», σε όλο τον εργασιακό του βίο, προσέφερε τις πολύτιμες υπηρεσίες του για διάστημα μεγαλύτερο των είκοσι (20) χρόνων, εξυπηρετώντας αποτελεσματικά ηλικιωμένους, άτομα με ειδικές ανάγκες και άλλες ευάλωτες ομάδες της περιοχής μας. 

Χαίρομαι λοιπόν ιδιαιτέρως καθώς ο πολυετής αγώνας των εν λόγω εργαζομένων αλλά και του Δήμου που στάθηκε δίπλα τους, επιτέλους δικαιώνεται, προσφέροντας την οριστική λύση, που επιπλέον διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του Προγράμματος και ενισχύει την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας. Καλωσορίζω τους υπαλλήλους στις νέες τους θέσεις και τους εύχομαι να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο το σπουδαίο έργο που επιτελούν.»
Συνέχεια...

Μάριος Κάτσης: Όλη η αλήθεια για το κλείσιμο του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας σε ένα βίντεο

Μαΐου 03, 2023 0
Μάριος Κάτσης: Όλη η αλήθεια για το κλείσιμο του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας σε ένα βίντεο

Ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε ο βουλευτής και υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ Μάριος Κάτσης σχετικά με το Πανεπιστημιακό Τμήμα στην Ηγουμενίτσα:

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ: Όλη η αλήθεια για το ΤΕΙ Ηγουμενίτσας σε ένα βίντεο.

Η κ. Κεραμέως με τις πλάτες Γιόγιακα έκλεισε το Πανεπιστημιακό τμήμα και αφήσαν την πόλη μας εκτός πανεπιστημιακού χάρτη, χωρίς φοιτητές, χωρίς νεολαία, χωρίς πολιτισμική ανάδραση.

21 Μαίου δεν ξεχνάμε, πάμε κάλπη και φεύγουν!Συνέχεια...

ΥΓΕΙΑ: Στόχος η αναγέννηση του ΕΣΥ - Άρθρο της Μάγδας Τάτση

Μαΐου 03, 2023 0
ΥΓΕΙΑ: Στόχος η αναγέννηση του ΕΣΥ - Άρθρο της Μάγδας Τάτση

Το ΕΣΥ, κατάφερε μέσα στην πανδημία όχι μόνο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της υγειονομικής κρίσης, χάρη στην αυτοθυσία του προσωπικού του και στην ανθεκτικότητα των δομών του. Ταυτόχρονα όμως αναδείχθηκαν και οι αδυναμίες του, που οφείλονται κυρίως στην υποχρηματοδότηση και τη φυγή στο εξωτερικό χιλιάδων γιατρών και νοσηλευτών.

Η υγειονομική κατάσταση στη Θεσπρωτία δεν αποτελεί εξαίρεση της γενικότερης εικόνας υποβάθμισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Πέρα από τα υφιστάμενα δομικά προβλήματα, οι ιδιαιτερότητες της περιοχής μας επιτείνουν το πρόβλημα. 

Οι μεγάλες ελλείψεις σε νοσοκομειακές ειδικότητες, κρίσιμες για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου μας, αλλά και οι μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού από τις υγειονομικές δομές της περιοχής μας σε όμορους νομούς σε συνδυασμό με την επαγγελματική εξουθένωση, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα για την περίθαλψη των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής μας.

Χρειαζόμαστε ένα δημόσιο σύστημα υγείας, ευέλικτο, αποτελεσματικό, ανταγωνιστικό και πρωτοπόρο. Αυτή είναι η ευθύνη μας απέναντι στους πολίτες.

Ένα ΕΣΥ αναγεννημένο και ισχυρό, το οποίο «σπάει» ανισότητες και καλύπτει την πλειοψηφία της κοινωνίας μας σε κάθε γωνιά της πατρίδας. Ένα ΕΣΥ όπως αρμόζει στην ιστορία, στην ταυτότητα της παράταξης μας. 

Ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας όπως το οραματίστηκαν ο Γιώργος Γεννηματάς και ο Παρασκευάς Αυγερινός και το έκαναν πράξη. Γιατί πάνω από όλα είναι ο άνθρωπος, οι αξίες, οι αρχές και οι ιδέες μας.

Σήμερα στη χώρα μας διατίθεται συνολικά μόνο το 4,2% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για τις υποδομές Υγείας, όταν η γειτονική Ιταλία διαθέτει το 10%. Πόροι ανεπαρκείς που δεν φθάνουν για μια ουσιαστική τομή.

Αυτή την εικόνα είμαστε αποφασισμένοι να ανατρέψουμε με τις εξής πολιτικές:

- άμεση αύξηση της χρηματοδότησης από τον Προϋπολογισμό και σταδιακή αύξηση στον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

- διάθεση του 10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για την υγεία και τις κοινωνικές υποδομές.

Ο σχεδιασμός μας για το ΕΣΥ του μέλλοντος απαιτεί 8 μεγάλες αλλαγές.

1) Ανάπτυξη του τομέα της Δημόσιας Υγείας, ως ολοκληρωμένη δημόσια υπηρεσία, με ισχυρές δομές σε κάθε Περιφέρεια της χώρας.

2) Ενιαίο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας υπό δημόσια εποπτεία, το οποίο θα δίνει έμφαση στην πρόληψη αλλά και στη χαρτογράφηση του πληθυσμού (βιοτικό επίπεδο, χρόνια νοσήματα, εξαρτήσεις από ουσίες κλπ.), για να αποκτηθεί γνώση η οποία θα κατευθύνει τη λήψη αποφάσεων στις πολιτικές υγείας.

Για το σκοπό αυτό προτείνουμε:

- Τη δημιουργία τοπικών δικτύων ολοκληρωμένων υπηρεσιών σε όλη τη χώρα. Τα δίκτυα αναπτύσσουν νέου τύπου υπηρεσίες Οικογενειακής Ιατρικής, με την ευθύνη ενός οικογενειακού γιατρού, και τη συμμετοχή επαγγελματιών υγείας. Υπηρεσίες που φθάνουν σπίτι μας όταν τις έχουμε ανάγκη. Τόσο για τις ευπαθείς ομάδες, όσο και για το σύνολο του πληθυσμού.

- Έμφαση στην πρόληψη. Με ενημερωτικές εκστρατείες για τον εμβολιασμό των παιδιών, για τη σωστή διατροφή, με εθνικό σχέδιο προσυμπτωματικού ελέγχου, αλλά και οδοντιατρική φροντίδα για τα παιδιά.

- Δωρεάν γονιδιακό έλεγχο με τεστ στα παιδιά όσων έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού, όπως προτείνει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

- Να ενισχυθεί το πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά και οι κινητές μονάδες να μπορούν να βρεθούν και στις πλέον απομακρυσμένες περιοχές της χώρας

- Ενίσχυση της ψυχικής υγείας.

3) Σύγχρονα και λειτουργικά Δημόσια Νοσοκομεία

- Με αξιοκρατική επιλογή Διοικητών

- Με ολοκληρωμένους προϋπολογισμούς και αυτονομία στην λήψη λειτουργικών αποφάσεων.

- Με ολοήμερη λειτουργία, ιδίως στον χειρουργικό τομέα και στις επεμβατικές μονάδες κάθε ειδικότητας με τις ανάλογες αμοιβές βέβαια στο προσωπικό.

-Με δυνατότητα συμβάσεων με ασφαλιστικές εταιρείες για άντληση πρόσθετων εσόδων.

4) Δημιουργία Σύγχρονων και καινοτόμων μονάδων περίθαλψης εκτός Νοσηλευτικών ιδρυμάτων

- Κέντρα Χρόνιων Παθήσεων

- Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας.

- Δημόσια Κέντρα Αποκατάστασης, που λειτουργούν με ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, με τους απαραίτητους επαγγελματίες υγείας και ενσωματωμένες κοινωνικές υπηρεσίες.

5) Αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΣΥ

- Κάλυψη των πραγματικών κενών του ΕΣΥ με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό παραϊατρικό προσωπικό, με διαφανείς διαδικασίες

- Νέα σύγχρονα οργανογράμματα, ώστε να προκηρύσσονται άμεσα όλες οι θέσεις που εκκενώνονται.

- Αναθεώρηση του συστήματος αμοιβών, και αύξηση τους, ώστε να αμείβεται σωστά η προσπάθεια των υγειονομικών αλλά και να προσελκύεται προσωπικό υψηλών προδιαγραφών και προσόντων.

- Ένταξη των υγειονομικών του ΕΣΥ στα βαρέα-ανθυγιεινά.

- Παροχή κινήτρων για ειδικότητες στις οποίες υπάρχουν ελλείψεις

- Ειδικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι γιατροί:

Ριζική αναμόρφωση και rotation στο σύστημα Ιατρικής Εκπαίδευσης και νέο αντικειμενικό σύστημα εξετάσεων για την απόκτηση ειδικότητας.

Βελτίωση των συνθηκών εργασίας και αύξηση των αποδοχών των ειδικευόμενων.

Αξιοποίηση νέων γιατρών που σήμερα δουλεύουν στο εξωτερικό, στις νέες μονάδες οικογενειακής ιατρικής.

Ενίσχυση των δυνατοτήτων εξέλιξης των νέων ιατρών με μεταπτυχιακά προγράμματα σε συνεργασία με ιατρικές σχολές και ερευνητικά κέντρα και σε συνέργεια με άλλες επιστήμες (βιολογία, χημεία κλπ).

6) Η Υγεία στα Νησιά

- Κάθε νησί θα έχει είτε επαρκώς στελεχωμένο Νοσοκομείο (για τα μεγάλα), είτε μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε διασύνδεση με το πλησιέστερο Νοσοκομείο και πλήρη στελέχωση (για τα μικρότερα)

- Για τα πολύ μικρά νησιά ένα περιφερειακό ιατρείο με μόνιμο ιατρό.

- Κίνητρα για την εξεύρεση του κατάλληλου επιστημονικού δυναμικού με πρόσθετες αμοιβές, επιδοτήσεις ενοικίων και μοριοδότηση για μόνιμες θέσεις σε Νοσοκομεία επιλογής τους.

7) Λειτουργία Ανεξάρτητου Μηχανισμού Αξιολόγησης, για τον έλεγχο ποιότητας των υπηρεσιών υγείας

Παράλληλα με τον ποιοτικό εκσυγχρονισμό και την βελτίωση λειτουργίας των δομών και λειτουργιών του ΕΣΥ προτείνεται η εισαγωγή αξιολόγησης με αντικείμενο τις διαδικασίες ελέγχου ποιότητας των μονάδων υγείας καθώς και την διαπίστωση της επαρκούς στελέχωσης και κατανομής του υγειονομικού δυναμικού. Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει διεθνώς συγκρίσιμα δεδομένα για βασικούς δείκτες ποιότητας της υγειονομικής περίθαλψης, όπως αποτρέψιμες νοσηλείες, καθώς και θνησιμότητα έπειτα από εισαγωγή στο νοσοκομείο για ορισμένες παθήσεις.

8) Ψηφιακός μετασχηματισμός της Υγείας

- Θέλουμε να καλύψουμε το χάσμα ποιοτικής περίθαλψης μεταξύ κέντρου και περιφέρειας, αναπτύσσοντας υπηρεσίες τηλεϊατρικής, τηλε-συμβουλευτικής και τηλε-παρακολούθησης ασθενών. Αλλά και να αντιμετωπίσουμε την ανάγκη συνεχούς υποστήριξης ηλικιωμένων, αναπήρων, μοναχικών ατόμων με χρόνιες παθήσεις

- Να κάνουμε πράξη τον ψηφιακό φάκελο υγείας, την ψηφιακή κάρτα και τα στοχευμένα προληπτικά προγράμματα.

ΜΕ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ!

Τάτση Μαγδαληνή(Μάγδα)
Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΓΔΑΣ ΤΑΤΣΗΓεννήθηκα το 1975 και μεγάλωσα στην Ηγουμενίτσα.

Οι γονείς μου είναι ο Αναστάσιος Τάτσης και η Ελπίδα Τάτση-Καραγιαννάκη. Αριστούχος μαθήτρια αποφοίτησα από το Πρώτο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας και με πανελλήνιες εξετάσεις πέρασα στο Τ.Ε.Ι Λάρισας στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας - Νοσηλευτική. Αποφοίτησα με άριστα λαμβάνοντας υποτροφία κατά τη διάρκεια της φοίτησής μου.

Στη συνέχεια έδωσα κατατακτήριες εξετάσεις και πέρασα στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα με τις σπουδές μου στην Ιατρική Σχολή, διορίστηκα μέσω ΑΣΕΠ και εργάστηκα ως νοσηλεύτρια στη Στεφανιαία Μονάδα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

Μετά την απόκτηση του πτυχίου της Ιατρικής, συνέχισα την εξειδίκευση μου στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης και έλαβα την ειδικότητα της Γενικής-Οικογενειακής Ιατρικής.

Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας διετέλεσα αιρετό μέλος του Δ.Σ του συλλόγου ειδικευόμενων και αγροτικών ιατρών του νόμου Πιερίας (ταμίας).

Ως Γενικός-Οικογενειακός Ιατρός υπηρέτησα από το 2012 έως το 2019 στο Κ.Υ Μαργαριτίου και εν συνεχεία στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας έως και σήμερα.

Έχω λάβει μέρος σε πολυάριθμα επιστημονικά συνέδρια, εκπαιδευτικά σεμινάρια και ημερίδες.

Υπέρμαχος της επιμόρφωσης, της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και του εθελοντισμού, είμαι μέλος του Ευρωπαϊκού συμβουλίου αναζωογόνησης (ERC) και εκπαιδεύτρια προγραμμάτων βασικής υποστήριξης της ζωής και χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (BLS), καθώς επίσης εκπαιδεύτρια και διευθύντρια σεμιναρίων άμεσης υποστήριξης της ζωής (ILS).

Είμαι επίσης μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (ΕΕΕΠΦ) καθώς επίσης και πρόεδρος της τοπικής επιτροπής Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, της ΕΕΕΠΦ.

Επιπρόσθετα τα τελευταία χρόνια έχω διετελέσει εκπαιδεύτρια στο ΔΙΕΚ Ηγουμενίτσας.

Συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης μου ο σύζυγός μου, γιατρός Ευριπίδης Ζώτας, με τον οποίο έχω αποκτήσει μια κόρη.


Συνέχεια...

36 κόμματα στις εκλογές… Ποιοι μετέχουν, ποιοι "κόπηκαν"

Μαΐου 03, 2023 0
36 κόμματα στις εκλογές… Ποιοι μετέχουν, ποιοι "κόπηκαν"

Την ψήφο των πολιτών θα διεκδικήσουν συνολικά 36 κόμματα και συνδυασμοί, ενώ εκτός εκλογικής μάχης τέθηκαν άλλα 14.

Η απόφαση ανακοινώθηκε από τον Άρειο Πάγο το βράδυ της Τρίτης.

Τα κόμματα που θα πάρουν μέρος στις εκλογές είναι τα ακόλουθα:

1) ΣΥΡΙΖΑ
2) ΚΚΕ (μ-λ)
3) ΟΚΔΕ
4) ΑΝΤΑΡΣΥΑ
5) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
6) ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
7) ΚΙΝΗΜΑ 21
8) ΚΙΝΗΜΑ ΦΤΩΧΩΝ
9) ΝΙΚΗ
10) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ
11) ΜΕΡΑ 25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ
12) ΒΟΡΕΙΑ ΛΕΓΚΑ-ΚΡΑΜΑ
13) ΟΑΚΚΕ
14) Μ-Λ ΚΚΕ
15) ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
16) ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
17) ΤΟΛΜΑ
18) ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
19) ΝΕΑ ΔΟΜΗ
20) ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΞΑΝΑ
21) ΚΟΤΕΣ
22) ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΕΡΓΗΣ – ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ
23) SOCIAL
24) ΠΝΟΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
25) ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
26) ΕΑΝ
27) ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Οι συνασπισμοί κομμάτων που θα συμμετάσχουν στις επικείμενες εκλογές είναι:

1) ΕΝΩΝΩ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
2) ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
3) ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ- ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
4) ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
5) ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
6) ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ
7) ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
8) ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΝ.Α

Μεμονωμένος υποψήφιος θα συμμετέχει ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΡΟΪΤΣΗΣ

Ποια «κόπηκαν»

Τέλος, από τον Άρειο Πάγο «κόπηκαν»: 
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» -ΕΛΛ. ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ, 
ΕΥ – ΚΙΝΗΣΗ, 
ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, 
ΛΑΪΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΌΜΜΑ (Λ.ΕΥ.ΚΟ), 
ΕΛΛΗΝΕΣ, 
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΥΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ (Ε.Λ.Κ.Σ.Ι.), 
Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ, 
ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ- ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, 
ΦΙΛΟΝΟΜΗ ΔΗΜΕΓΕΡΣΙΑ, 
Πατριωτική Ένωση Πρόδρομος – Εμφιετζόγλου, 
Πατρίδα – Αφροδίτη Λατινοπουλου, 
Πράσινο και Μωβ, 
Μαζί.

Υπενθυμίζεται ότι «μπλόκο» στο κόμμα του καταδικασμένου Ηλία Κασιδιάρη, «Εθνικό Κόμμα Έλληνες» έβαλε η Ολομέλεια του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, ενώ κανονικά θα συμμετέχει στις εκλογές της 21ης Μαϊου το ΕΑΝ του πρώην αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Αναστάσιου Κανελλόπουλου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το «Εθνικό Κόμμα Έλληνες», του καταδικασμένου για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής «κόπηκε» με πλειοψηφία 9 στους 10 από την Ολομέλεια του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Αντιθέτως ομόφωνα έλαβε το «πράσινο φως» για να συμμετάσχει στις εκλογές το κόμμα «ΕΑΝ» του πρώην αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Αναστάσιου (Τάσου) Κανελλόπουλου.

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr
Συνέχεια...

Ο Μάριος Κάτσης για την εκδικητική απόφαση της κυβέρνησης για τους κυνηγούς

Μαΐου 03, 2023 0
Ο Μάριος Κάτσης για την εκδικητική απόφαση της  κυβέρνησης για τους κυνηγούς

Ανακοίνωση Μάριου Κάτση για την εκδικητική απόφαση κυβέρνησης για τους κυνηγούς

Μαθαίνω ότι οι κυνηγοί σε όλη την Ελλάδα και στη Θεσπρωτία είναι έξαλλοι με τη νομοθεσία Πέτσα την τελευταία μέρα πριν διαλυθεί η Βουλή για τη στείρωση δεσποζόμενων ζώων και κυνηγετικών σκύλων. 
Δικαίως! 

Ο νόμος παραμένει δυνσόητος, ανεφάρμοστος και εισπρακτικός. Τι κρύβεται πίσω από μια τέτοια εκδικητική απόφαση;

Δεσμευόμαστε για την αναθεώρηση και τον εξορθολογισμό των παράλογων διατάξεων μετά από διαβούλευση, που βάζει σε κίνδυνο μέχρι τους κατόχους οικόσιτων ζώων σε ένα σπίτι με αυλή όπως συμβαίνει στα χωριά της περιοχής μας. 

Επί της ουσίας, επιβάλλεται εις βάρος τους ένα επιπλέον οικονομικό χαράτσι, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ότι οι κυνηγοί είναι απλοί ιδιώτες, όχι επαγγελματίες ή ερασιτέχνες εκτροφείς.

Αυτή η κυβέρνηση δεν άκουγε κανέναν παρά μόνο τα συμφέροντα. Η δικαιοσύνη θα επιστρέψει παντού.
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα