10/03/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Η ανάπτυξη του αγροτικού τομέα - Του Πέτρου Ζήγου

Οκτωβρίου 03, 2023 0

 Η ανάπτυξη του αγροτικού τομέα - Του Πέτρου Ζήγου

Του Πέτρου Ζήγου
Υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου

Στην Ήπειρο και στη χώρα μας γενικότερα δεν είναι πολύ ανεπτυγμένος ο βιομηχανικός τομέας και για το λόγο αυτό η οικονομία της χώρας μας βασίζεται στον αγροτικό τομέα, στον τουριστικό τομέα και στον τομέα της ναυτιλίας.

Η Ήπειρος είναι ορεινή και ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΗ. Οι πεδινές εκτάσεις της αντιπροσωπεύουν μόλις το 10% της συνολικής της έκτασης.

Διαθέτει τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα σχεδόν σε όλους τους τομείς. Έχει αυθεντική φυσιογνωμία, ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, αξιόλογη πολιτιστική κληρονομιά και αναξιοποίητες πλουτοπαραγωγικές πηγές. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε να εξαλειφθεί ο μύθος της «φτωχής Ηπείρου».

Διαθέτει τις πλουτοπαραγωγικές εκείνες πηγές και τις δυνατότητες μίας ισόρροπης ανάπτυξης ικανής όχι μόνο να συγκρατήσει τον πληθυσμό της αλλά και να προχωρήσει σε ενίσχυση της διαφαινόμενης ήδη αντιστροφής της ροής, από ροή αποδημίας σε ροή παλινόστησης του ανθρώπινου δυναμικού της.

Η Θεσπρωτία βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Ηπείρου και είναι μία από τις φτωχότερες περιοχές της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι ένας από τους πιο αραιοκατοικημένους νομούς της χώρας μας και οι ορεινές και ημιορεινές περιοχές της καταλαμβάνουν περίπου το 95% της έκτασής της. Η οικονομία της βασίζεται, κατά κύριο λόγο, στην αγροτική παραγωγή και τον τουρισμό.

Παρά τις αντιξοότητες και τα μεγάλα προβλήματα, οι προοπτικές ανάπτυξης της Ηπείρου είναι μεγάλες, κυρίως λόγω της στρατηγικής της θέσης και των αξιόλογων φυσικών πόρων της, οι οποίοι, με την κατάλληλη στρατηγική, μπορούν να αξιοποιηθούν και να συμβάλλουν στην ανάπτυξή της.

Ο αγροτικός τομέας (γεωργία – κτηνοτροφία – δάση – αλιεία) αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνικής συνοχής.

Οι γεωργοκτηνοτρόφοι δίνουν καθημερινά, κάτω από πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες , έναν πολύ δύσκολο αγώνα, ο οποίος είναι αγώνας «χωρίς χρώμα και κόμμα», είναι αγώνας για την επιβίωσή τους. Αν δεν παρθούν έγκαιρα τα απαραίτητα μέτρα, πολλές κτηνοτροφικές μονάδες θα κλείσουν. Ήδη έχουν κλείσει αρκετές στη Θεσσαλία, την Καστοριά κ.λ.π. Σημειωτέον, ότι έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός αυτών που απασχολούνται στον πρωτογενή τομέα (το έτος 2020 απασχολούνταν 412.000, ενώ το 2001 απασχολούνταν 666.000).

Επιβάλλεται να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην επιβίωση και ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών με τη συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης και με τη δημιουργία τοπικών δομών αγροτικής ανάπτυξης σε γεωργία, κτηνοτροφία και αλιεία.

Οι αγρότες δεν θέλουν λόγια παρηγοριάς και ψεύτικες ελπίδες.

Για να καταστεί ο πρωτογενής τομέας βιώσιμος, ανθεκτικός καινοτόμος και ανταγωνιστικός, πρέπει να ληφθούν τα εξής μέτρα:

1. Μείωση των τιμών των ζωοτροφών, των κτηνιατρικών φαρμάκων και των λιπασμάτων.

2. Αύξηση της τιμής του γάλακτος.

3. Εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά και ριζική αντιμετώπιση των παράνομων «ελληνοποίησεων» γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων (π.χ. φέτας, λαδιού, κρέατος και μελιού).

4. Συναιτεριστικές Οργανώσεις στην υπηρεσία του αγρότη, οι οποίες θα είναι εργαλείο και μοχλός στήριξης του εισοδήματός του, ενημέρωσης και εκπαίδευσής του και όχι μέσο για την εξυπηρέτηση προσωπικών στρατηγικών.

5. Εκσυγχρονισμός και αναμόρφωση του ΕΛΓΑ και του συστήματος ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής, έτσι ώστε να καλύπτονται και οι νέοι κίνδυνοι που προκαλούνται λόγω των έντονων κλιματικών αλλαγών. Αποζημίωση 100% για την πληγείσα παραγωγή και για το πληγέν ζωικό και φυτικό κεφάλαιο.

6. Άμεση πληρωμή όλων των κτηνοτροφικών και αγροτικών προϊόντων (κατά την παράδοσή τους).

7. Αύξηση της βασικής σύνταξης του αγρότη και της αγρότισσας.

8. Σταδιακή εξίσωση όλων των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των αγροτών με εκείνα των ασφαλισμένων των άλλων ταμείων.

9. Ίδρυση Ανώτατης Σχολής για επαγγελματίες αγρότες. Συνεχής, έγκυρη και αποτελεσματική ενημέρωση, εκπαίδευση και επιμόρφωση των αγροτών σε όλες τις νέες τεχνολογικές και παραγωγικές εξελίξεις.

10. Χωροταξικός σχεδιασμός, καθορισμός των χρήσεων γης και επίλυση του προβλήματος του μικρού και πολυτεμαχισμένου κλήρου.

11. Στήριξη των ελαιοπαραγωγών, υλοποίηση προγραμμάτων δακοκτονίας και βελτίωση και διάνοιξη της αγροτικής οδοποιίας.

12. Πάταξη του φαινομένου της νοθείας των κτηνοτροφικών και και γεωργικών προϊόντων.

13. Σωστή διαχείριση των κοινοτικών ενισχύσεων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΟΠΕΚΕΠΕ και άμεση καταβολή τους στους αγρότες, γιατί οι υποχρεώσεις τους είναι πολλές και δυσβάσταχτες.

14. Ενίσχυση των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων, γιατί υπάρχουν στο εξωτερικό αγορές, οι οποίες αναζητούν σύγχρονα αγροδιατροφικά προϊόντα ολοκληρωμένα ως προς την ποιότητα , τη γεύση, την υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος. Η Ελλάδα δίνει περίπου 1 δις ευρώ κάθε χρόνο για εισαγωγές κρέατος και αβγών.

15. Συμμετοχή σε όλες τις εκθέσεις τροφίμων, εντός και εκτός Ελλάδος.

16. Ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής , μέσω των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

17. Αξιοποίηση εκτάσεων που βρίσκονται σε αγρανάπαυση.

18. Εγκατάσταση φωτοβολτακών σε κάθε γεωργοκτηνοτροφική μονάδα με κρατική επιδότηση

19. Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των αγροτών, λόγω των κρίσεων (οικονομικής και υγειονομικής) και αναπλήρωση του εισοδήματός τους για όσα προϊόντα πωλούνται κάτω του κόστους.

20. Ενθάρρυνση και ενίσχυση της βιολογικής γεωργίας – κτηνοτροφίας.

21. Χορήγηση χαμηλότοκων δανείων και ψήφιση του ακατάσχετου των κατοικιών, των στάβλων των κτηνοτρόφων και της αγροτικής γης.

22. Καθιέρωση του ακατάσχετου και αφορολόγητου των επιδοτήσεων, των αποζημιώσεων και των ενισχύσεων των αγροτών.

23. Οριστική λύση του προβλήματος με τους εργάτης γης.

24. Προστασία των τοπικών αγροτικών προϊόντων από παράνομες αγροτικές πρακτικές.

25. Μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, κατάργηση του ΦΠΑ στις ζωοτροφές , στα αγροεφόδια και στα βασικά είδη για την ικανοποίηση των αναγκών των αγροτικών οικογενειών.

26. Χορήγηση ουσιαστικού επιδόματος θέρμανσης με προτεραιότητα στις βόρειες και ορεινές περιοχές.

27. Επανασύνδεση του ρεύματος σε αντλιοστάσια των ΓΟΕΒ – ΤΟΕΒ της χώρας, στην έναρξη της αρδευτικής περιόδου.

28. Διάθεση περισσότερων πόρων στα προγράμματα που αφορούν τους νέους αγρότες και τα σχέδια βελτίωσης, ούτως ώστε να ικανοποιηθεί το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει. Η ένταξη περισσότερων νέων θα αποτελέσει αντίβαρο στη γήρανση του αγροτικού πληθυσμού.

29. Οικονομική ενίσχυση της μελισσοκομίας και της αλιείας. Λήψη μέτρων για την πρόληψη και καταπολέμηση των εχθρών και ασθενειών των μελισσών και στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας με κάλυψη μέρους των δαπανών των μελλισοσμηνών. Η ιχθυοκαλλιέργεια είναι ένας δυναμικός και αναπτυσσόμενος κλάδος της οικονομίας της χώρας μας. Το 80% της παραγωγής εξάγεται σε περισσότερες από 40 χώρες, ενώ ο Νομός Θεσπρωτίας κατέχει σημαντικό μερίδιο της εξαγωγικής δραστηριότητας.

30. Άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων, ψηφιοποίηση όλων των διαδικασιών και ενίσχυση των επενδύσεων στον πρωτογενή τομέα.

31. Ενημέρωση και υποστήριξη για ανάπτυξη εναλλακτικών καλλιεργειών.

32. Ενθάρρυνση και ενίσχυση του θεσμού των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων με στόχο την κατάρτιση συλλογικής στρατηγικής για τη προώθηση των αγροτικών προϊόντων (όπως είναι π.χ. Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας).

33. Αγροτικός εξηλεκτρισμός, κατασκευή δικτύων άρδευσης και κτηνοτροφικών πάρκων, κατασκευή έργων δασικής αναψυχής και έργων δασοπροστασίας (δασική οδοποιία κ.λ.π.).

Όσα μέτρα και εάν παρθούν για τον πολύπαθο αγροτικό τομέα είναι λίγα και δεν μπορούν να εξαλείψουν τον πόνο, το μόχθο, τον ιδρώτα και τις πάμπολες στερήσεις των αγροτών μας, οι οποίοι δίνουν καθημερινά αγώνα επιβίωσης. Τον αγώνα τους δεν μπορούν να τον αντιληφθούν μέσα από τα γραφεία τους οι εκάστοτε κυβερνώντες, γιατί δεν τον έχουν βιώσει.

Χρειαζόμαστε μία νέα Εθνική Στρατηγική για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της υπαίθρου, με ανάδειξη και αξιοποίηση όλων των οικονομικών, κοινωνικών, πολιτισμικών και περιβαλλοντικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της.

Πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, ώστε ο αγρότης να είναι υπερήφανος για το επάγγελμά του και να αισθάνεται σιγουριά και ασφάλεια.

ΠΕΤΡΟΣ Γ. ΖΗΓΟΣ
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
Σπουδές στη Νομική Σχολή Αθηνών και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Β. ΝΤΑΗΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας

__________________________________________

ΟΙ ΑΦΘΑΡΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ
ΝΕΟ ΥΦΟΣ ΚΑΙ ΗΘΟΣ ____________________________________________

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Σπουδές στο Νομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών και στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Συμμετοχή σε διάφορες ημερίδες και συνέδρια, όπως είναι για παράδειγμα το Δ΄ Παγκόσμιο Πανηπειρωτικό Συνέδριο.

Πρόεδρος του Ομίλου Οικονομικοπολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού Nομού Θεσπρωτίας « ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΩΝ ».

Αρθρογραφία κατά διαστήματα στον Τοπικό Τύπο, για διάφορα θέματα, από τα φοιτητικά χρόνια μέχρι σήμερα.

Ανέπτυξα δραστηριότητα σε διάφορα σωματεία (πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια), όπως είναι οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων και η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας.

Διετέλεσα:

· Διευθυντής στην Εισαγγελία Θεσπρωτίας

· Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Αρχαιολογικών χώρων Νομού Θεσπρωτίας.

· Μέλος της Αναπτυξιακής Επιτροπής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, η οποία ασχολείται με την προώθηση και επίλυση των σοβαρών προβλημάτων της Ηπείρου.

· Πρόεδρος επί δύο συνεχόμενες θητείες του Σωματείου των Υπαλλήλων των Δικαστικών Υπηρεσιών Ν. Θεσπρωτίας κ.λ.π.

Το ενδιαφέρον μου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Τ.Α.) δεν είναι τωρινό. Έχω αρθρογραφήσει για διάφορα θέματα σχετικά με την Τ.Α. (π.χ. προγράμματα «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ», «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι» και «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»). Όταν εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας ο θεσμός της αιρετής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, ήμουν υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος. Παρακολούθησα διάφορες ημερίδες και συνέδρια για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Διετέλεσα μέλος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας και μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης.

Μοναδική φιλοδοξία μου είναι η ανιδιοτελής προσφορά στον συνάνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο.

Δεσμεύομαι ότι θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης των συνδημοτών μας προς το πρόσωπό μου και να μην διαψεύσω τις προσδοκίες τους.


Συνέχεια...

Σπ. Υφαντής: "Αρκετά με το πάμε και όπου βγει..."

Οκτωβρίου 03, 2023 0
Σπ. Υφαντής: "Αρκετά με το πάμε και όπου βγει..."

Φίλοι και φίλες
Αρκετά με το πάμε και όπου βγει.
Να πάμε στον αγώνα για να βγούμε πιο δυνατοί.

Συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της λαϊκής συσπείρωσης γιατί θέλω να συνυπάρξω με όλους αυτούς που πάνε κόντρα στο ρεύμα, που δεν παραμυθιάζονται.

Με αυτούς που δεν έκαναν πίσω, δεν είπαν ψέματα και δεν ενεπλάκησαν σε βρώμικα παιχνίδια.

Με αυτούς που όχι σήμερα όχι χθες, αλλά καθόλα τη διάρκεια της πορείας μας, έχουμε βρεθεί μέσα στους μικρούς και μεγάλους αγώνες του λαού μας , από κάθε μετερίζι μέσα από το οποίο ακούστηκαν φωνές διεκδίκησης για ένα καλύτερο και πιο ανθρώπινο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας, βάζοντας στο προσκήνιο τις πραγματικές ανάγκες μας κι όχι πατώντας πάνω στο "λεπτό σκοινί" των "δυνατοτήτων" του "εφικτού" που μας "επιτρέπουν" να ακροβατούμε.

Εμείς, οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν αντιμετωπίζουμε τη συμμετοχή μας στην εκλογική διαδικασία με όρους προσωπικού οφέλους κι επαγγελματικής διασφάλισης, όπως οι περισσότεροι υποψήφιοι των παρατάξεων των αστικών κομμάτων.

Για εμάς η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία και στο μαζικό λαϊκό κίνημα γίνεται με ανιδιοτέλεια, με συλλογικότητα, χωρίς ατομικούς προεκλογικούς αγώνες με ατομικά φυλλάδια και καρτούλες. Για εμάς η συμμετοχή μας στα ψηφοδέλτια της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ σημαίνει ακόμα περισσότερες ευθύνες, παραπάνω δουλειά και κόπο στην προσπάθεια να αλλάξουν οι καιροί...

Είναι κι αυτή μια διακριτή διαφορά από όλες τις άλλες παρατάξεις που πουλάνε υποσχέσεις, βολέματα, εξυπηρετήσεις και ρουσφέτια μικρά και μεγάλα. Αυτά χαρακτηρίζουν αυτούς!

Σας καλούμε, την Κυριακή στις 8 του Οκτώβρη, χωρίς κανένα φόβο, χωρίς ενδοιασμό, με το χέρι στην καρδιά, να πάτε στην κάλπη, και να ρίξετε, το ψηφοδέλτιο με το γαρύφαλλο, τόσο για την Περιφέρεια Ηπείρου, όσο και για τους Δήμους της περιοχής.

Για να εκλεγούν, περισσότεροι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, περισσότεροι δήμαρχοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση, σε όλη τη χώρα.

Για να μπορούμε, την επόμενη μέρα των εκλογών, από καλύτερη θέση, να διεκδικήσουμε, μαζί με σας, καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Για να δυναμώσει, το ρεύμα αμφισβήτησης, της κυρίαρχης πολιτικής, η οποία για τους επιχειρηματικούς ομίλους, επιφυλάσσει προκλητικά προνόμια, φοροαπαλλαγές, διευκολύνσεις, ενώ την πλειοψηφία του λαού μας, την έχει καταδικάσει στη φτώχια, την ακρίβεια, την εξαθλίωση, να είναι καθημερινά ευάλωτη σε σεισμούς, πυρκαγιές, πλημμύρες.

Για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Για τη ζωή που μας αξίζει.

Στην περιφέρεια και τους δήμους, δεν ψάχνουμε τη διαφορά ανάμεσα στους εκλεκτούς των αστικών κομμάτων.

Κάνουμε την πραγματική διαφορά.
Δυναμώνουμε – στηρίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση παντού.

Απομένουν λίγες μόνο ημέρες μέχρι τις εκλογές.
Σε αυτές τις μέρες οργώνουμε κάθε χώρο δουλειάς, κάθε σπίτι, κάθε γειτονιά, κάθε χωριό.

Να φτάσει το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης παντού.
Όλοι μαζί. Ο καθένας από το δικό του μετερίζι.
Μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Στις 9 του Οκτώβρη θα ξημερώσει μια καλύτερη μέρα για το λαό μας.
Με περισσότερους περιφερειακούς συμβούλους της λαϊκής συσπείρωσης.
Με περισσότερους δημοτικούς συμβούλους στο Δήμο Ηγουμενίτσας και το Δήμο Σουλίου.

Κουράγιο, καλή δύναμη, καλό αγώνα σε όλους.

ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα

Ηγουμενίτσα: Για γέλια και για κλάματα το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Οκτωβρίου 03, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Για γέλια και για κλάματα το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Η κατάσταση που επικρατεί στο δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας εδώ και αρκετό καιρό, είναι τραγελαφική. Αποδεικνύεται συνεχώς η πολιτική ένδεια των παρατάξεων και των συμβούλων, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κωμικές καταστάσεις...!

Αυτό φάνηκε και στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηγουμενίτσας, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Η συνεδρίαση ήταν ΕΚΤΑΚΤΗ και ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ, δεδομένου ότι για τα θέματα που συζητήθηκαν, έπρεπε να ληφθούν αποφάσεις για προγράμματα των οποίων η διορία έληγε τις επόμενες ημέρες.

Μη φανταστείτε σοβαρά θέματα: η συνέχιση λειτουργίας του κοινωνικού φαρμακείου, του κοινωνικού παντοπωλείου, του κέντρου κοινότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας και κάποια άλλα ήσσονος σημασίας...

Φαίνεται η δημοτική αρχή το τελευταίο διάστημα είχε πολλή δουλειά για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου της και ξέχασε να τα δρομολογήσει.

Μάλιστα για ορισμένα από αυτά τα θέματα, φίλα προσκείμενοι στην παράταξη του κ. Νταή απέδιδαν ευθύνες στη δημοτική αρχή...

Μόνο που στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η παράταξη του κ. Νταή (όπως και ο ίδιος) απείχε...

Από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ παρών ήταν ο Σπ. Κάτσης, ενώ το παρών έδωσε και ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Δώρης Δήμας, ο οποίος εξήγησε τους λόγους που παρευρέθηκε και ψήφισε τη συνέχιση των προγραμμάτων για να συνεχίσουν τη λειτουργία τους κοινωνικές δομές του Δήμου, αλλά και να εξασφαλιστούν οι θέσεις των εργαζομένων. Μάλιστα απάντησε και στην παράταξη του Νταή, οι οποίοι του λέγανε ότι εμμέσως στηρίζει το Λώλο...

Από την παράταξη του κ. Γόγολου (ο οποίος έχει παραιτηθεί) παρευρέθηκε μόνο ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σπ. Βαλάκος. Ο οποίος απ' ό,τι φάνηκε δεν πήγε τυχαία.

Το 1ο θέμα της συνεδρίασης αφορούσε την "Έγκριση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) του Δήμου Ηγουμενίτσας και ορισμό ομάδας παρακολούθησης του ΣΒΑΑ.¨

Σε αυτή την ομάδα έπρεπε να συμμετέχουν και σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Έτσι, όταν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Τσουμάνης ανακοίνωσε ως αναπληρωματικό εκ μέρους της αντιπολίτευσης τον κ. Βαλάκο, ο οποίος δεν έχει ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη Γόγολου, αλλά είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές με την παράταξη του κ. Λώλου, έκαναν το Δώρη Δήμα να σχολιάσει, λέγοντας: "Μα αυτός δεν είναι αντιπολίτευση, είναι συμπολίτευση".

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ, κ Μήτσης εσωπαραταξιακός αντίπαλος του κ. Βαλάκου στη Δ.Ε. Συβότων, ξέσπασε σε γέλια, μαζί του και η κα. Ζειμπέκογλου (Πρόεδρος του ΠΑΚΠΠΟ).

Μόλις ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία, ο κ. Βαλάκος αποχώρησε από τη συνεδρίαση (αποδεικνύοντας ότι είχε πάει μόνο γι' αυτό το θέμα) και αφού έκανε μια σύντομη στάση για να πει κάτι στο αυτί του δημάρχου, στη συνέχεια σταμάτησε στην κα. Ζειμπέκογλου, λέγοντας της κάτι που την οδήγησε σε αμηχανία...

Αυτά τα ωραία συμβαίνουν στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές.

Κι αν δεν μας πιστεύετε, δείτε το παρακάτω βίντεο. Δεν θα σας πάρει πολύ χρόνο, διότι όλα αυτά συζητήθηκαν σε μόλις 14 λεπτά...!!!


(Δείτε σχετικά αποσπάσματα μετά το 8' και 11')
Συνέχεια...