03/17/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Τα κρούσματα σήμερα Πέμπτη στη Θεσπρωτία

Μαρτίου 17, 2022 0
Τα κρούσματα σήμερα Πέμπτη στη Θεσπρωτία

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας  96
ΠΕ Θεσπρωτίας  62
ΠΕ Ιωαννίνων  370
ΠΕ Πρέβεζας  146
Συνέχεια...

Φιλιάτες: Συναυλία πολυφωνικών συγκροτημάτων από την Αλβανία το Σάββατο

Μαρτίου 17, 2022 0
Φιλιάτες: Συναυλία πολυφωνικών συγκροτημάτων από την Αλβανία το Σάββατο

2o Εργαστήριο POLYPHONIA - Φιλιάτες, 19 Μαρτίου 2022

H Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου (Π.Ε.Δ. Ηπείρου), Επικεφαλής Εταίρος του Έργου POLYPHONIA «Ανάπτυξη του Θεματικού Τουρισμού, μέσω της διατήρησης της Πολυφωνικής Μουσικής, ως μοναδικό στοιχείο της Διασυνοριακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς» στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου πραγματοποιεί το 2o Εργαστήριο POLYPHONIA στους Φιλιάτες, στις 19 Μαρτίου 2022, ημέρα Σάββατο και ώρα 10:00, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου. Παράλληλα το Εργαστήριο θα μεταδίδεται και μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Zoom:

Το Έργο POLYPHONIA συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από Εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών του Προγράμματος Interreg IPA II CBC «Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020».

Το Εργαστήριο έχει σαν κύριο στόχο να ενημερώσει για το Έργο POLYPHONIA, τους στόχους και τα αποτελέσματα του, τη σημασία της διατήρησης της Πολυφωνικής Μουσικής, εναλλακτικές μορφές τουρισμού και φυσικά περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τη πολυφωνική μουσική και το πολυφωνικό τραγούδι.

Την ίδια ημέρα, στις 12 θα λάβει χώρα στην κεντρική πλατεία Φιλιατών συναυλία πολυφωνικών με τη συμμετοχή τριών πολυφωνικών ομάδων από την περιοχή της Αλβανίας και συγκεκριμένα τα συγκροτήματα "Ergjeria” Gjirokaster, Tepelena και "Selo” Dropull.
Συνέχεια...

Ταξίδι εξοικείωσης Ιταλών τουριστικών πρακτόρων στην Ήπειρο και συνεργασία με το γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας

Μαρτίου 17, 2022 0
Ταξίδι εξοικείωσης Ιταλών τουριστικών πρακτόρων στην Ήπειρο και συνεργασία με το γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας

Η Περιφέρεια Ηπείρου στο πλαίσιο συνεργασίας με τα γραφεία ΕΟΤ εξωτερικού υλοποίησε μια ακόμη δράση τουριστικής προβολής και στοχευμένης προώθησης του Προορισμού «Ήπειρος».

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Ηπείρου φιλοξένησε και ξενάγησε τουριστικούς πράκτορες μεγάλων ταξιδιωτικών γραφείων της Ιταλίας στα Ιωάννινα, στο Μέτσοβο, στην Άρτα, στην Πρέβεζα, στην Πάργα και στην Ηγουμενίτσα.

Την αποστολή των Ιταλών τουριστικών πρακτόρων υποδέχτηκε στην Πρέβεζα ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας και Τουρισμού κ. Στράτος Ιωάννου και στα Ιωάννινα η Διευθύντρια Τουρισμού κα Ιουλία Μαρκούλα, η οποία είχε και την ευθύνη του προγράμματος και τον συντονισμό της αποστολής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου ανέφερε σχετικά: «Η Περιφέρεια Ηπείρου στα πλαίσια της στρατηγικής προώθησης του ενιαίου προορισμού Ήπειρος ανάμεσα στο πλήθος των επιτυχημένων ενεργειών προβολής που διοργανώνει ή συμμετέχει δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα ταξίδια εξοικείωσης (fam trips) τόσο με ξένους δημοσιογράφους όσο και με τουριστικούς πράκτορες. Στην περίπτωση των δημοσιογράφων με χαμηλή ή μηδενική δαπάνη εξασφαλίζουμε σημαντική δωρεάν δημοσιότητα για την Ήπειρο σε μεγάλα δημοσιογραφικά δίκτυα του εξωτερικού, δημοσιότητα την οποία δεν θα μπορούσαμε να αγοράσουμε, ενώ στην περίπτωση των τουριστικών πρακτόρων επιτυγχάνουμε τη γνωριμία τους με την Ήπειρο η οποία οδηγεί απευθείας σε νέες συμφωνίες με ξενοδόχους και αύξηση των κρατήσεων σε μεγάλη κλίμακα.

Όπως και στις άλλες περιπτώσεις απεσταλμένων από ξένες χώρες, έτσι και τώρα οι Ιταλοί τουριστικοί πράκτορες εκδήλωσαν τον ενθουσιασμό τους από την Ήπειρο και μέσα από την επίσκεψη αυτή και την ηπειρώτικη φιλοξενία που τους δείξαμε προοιωνίζεται ισχυρή ενίσχυση του ρεύματος Ιταλών επισκεπτών που θα προτιμήσουν την Ήπειρο για τις διακοπές τους.»

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ήπειρο υπήρξαν συναντήσεις με την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων που τους παρουσίασε τον προορισμό «Ορεινή Ήπειρος» και με τη Νέα Ένωση Ξενοδόχων Πρέβεζας που τους παρουσίασε τον προορισμό «Παραθαλάσσια Ήπειρος».

Τα μέλη της αποστολής εντυπωσιάστηκαν από τις φυσικές ομορφιές και τα γραφικά χωριά της ορεινής Ηπείρου και έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την παραλιακή ήπειρο η οποία είναι δημοφιλής στους Ιταλούς επισκέπτες.

Επιπλέον, αποτέλεσμα της συνεργασίας της Περιφέρειας Ηπείρου με το Γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας, κατά το τελευταίο διάστημα, είναι:

α) το εντυπωσιακό αφιέρωμα, με τίτλο" Costa Ionica, da Igoumenitsa a Patrasso, 400 chilometri alla scoperta di spiagge a borghi", στο τελευταίο τεύχος (Μάρτιος 2022) του μηνιαίου περιοδικού ταξιδίων BELL' EUROPΑ, με εξώφυλλο τη μαγευτική Πάργα!

β) το εξαιρετικό αφιέρωμα στην Ήπειρο, για τους λάτρεις της φύσης και της ιστορίας, που προβλήθηκε στις 8 Μαρτίου 2022 στην εκπομπή “Kilimangiaro” του κρατικού ιταλικού καναλιού RAI 3, ξεκινώντας από την ορεινή ενδοχώρα για να καταλήξει στις ακτές με θέα το Ιόνιο Πέλαγος. Η Περιφέρεια Ηπείρου φιλοξένησε τη δημοσιογραφική αποστολή για τα γυρίσματα το Nοέμβριο του 2021.

γ) τη συμμετοχή και την παρουσίαση του προορισμού «Ήπειρος» στο workshop «Benvenuti in Grecia».

Η Περιφέρεια Ηπείρου εκφράζει τις ευχαριστίες της προς την Δ/ντρια του Γραφείου ΕΟΤ Ιταλίας κα Κυριακή Μπουλασίδου για την εποικοδομητική συνεργασία, στο πλαίσιο των δράσεων Τουριστικής Προβολής και προώθησης του προορισμού της Περιφέρειας Ηπείρου, στο εξωτερικό!

Με στόχο την περαιτέρω προώθηση της Ηπείρου των 4 εποχών σε νέες αγορές, η Περιφέρεια Ηπείρου προετοιμάζει κι άλλα ταξίδια φιλοξενίας ξένων δημοσιογράφων και tour operator σε συνεργασία με τον ΕΟΤ.
Συνέχεια...

Θετικός απολογισμός από τη συμμετοχή επιχειρήσεων της Περιφέρειας Ηπείρου στη Food Expo 2022

Μαρτίου 17, 2022 0
Θετικός απολογισμός από τη συμμετοχή επιχειρήσεων της Περιφέρειας Ηπείρου στη Food Expo 2022

Με 32 επιχειρήσεις Τροφίμων & Ποτών, «εκπροσωπήθηκε» η Περιφέρεια Ηπείρου στη Διεθνή Έκθεση Food Expo 2022 που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 12-14 Μαρτίου στο Metropolitan Expo στην Αθήνα.

Οι 1.200 Έλληνες και ξένοι εκθέτες υποδέχτηκαν χιλιάδες επαγγελματίες της οργανωμένης λιανικής, του χονδρεμπορίου και της μαζικής εστίασης από κάθε γωνιά της Ελλάδας και από 80 ξένες χώρες, αναδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την Food Expo στο κορυφαίο εμπορικό φόρουμ για τα τρόφιμα και τα ποτά στη Ν.Α. Ευρώπη.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου κρίνεται επιτυχημένη, όπως προκύπτει από την ανταπόκριση του κοινού, αλλά και τις σημαντικές εμπορικές συμφωνίες που συνήψαν οι επιχειρήσεις της Ηπείρου, διευρύνοντας το πελατολόγιό τους.

Στο πλαίσιο της Food Expo 2022, με συντονιστές τους chef κ.κ. Τάσο Τόλη, Έκτορα Ιωάννου και Μίλτο Καρούμπα, πραγματοποιήθηκε γαστρονομικό δρώμενο στο οποίο η Περιφέρεια Ηπείρου, προσέφερε μια μοναδική διαδραστική εμπειρία στους επισκέπτες της έκθεσης, μυώντας τους στη μαγειρική τέχνη, αλλά και στις σπεσιαλιτέ της ιδιαίτερης πατρίδας μας.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, Περιφερειάρχες, βουλευτές κ.α.

Η επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας, Θεματική Αντιπεριφερειάρχης για την προώθηση των τοπικών προϊόντων κ. Παναγιώτα Ναυρόγλου σε δήλωσή της ανέφερε τα εξής: "Είναι πολύ σημαντικό τις δύσκολες αυτές εποχές που διανύουμε, να παράγουμε και να απαντούμε με αυτό τον τρόπο στην κρίση και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ως Περιφέρεια αλλά και ως χώρα .θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους παραγωγούς μας που επιμένουν να παράγουν,, να καινοτομούν και να επιζητούν την εξωστρέφεια!"

Το συντονισμό της συμμετοχής της Περιφέρειας στη Food Expo είχε η προϊσταμένη Προώθησης & Προβολής των Αγροτικών Προϊόντων κα. Σοφία Φούκη.
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Ξεκινά η ρίψη εμβολίων αλεπούδων για τη λύσσα

Μαρτίου 17, 2022 0
Θεσπρωτία: Ξεκινά η ρίψη εμβολίων αλεπούδων για τη λύσσα

Εντός της πρώτης εβδομάδας του Απριλίου 2022 προγραμματίζεται να ξεκινήσει ο εναέριος εμβολιασμός των κόκκινων αλεπούδων κατά του ιού της λύσσας, για την εαρινή εκστρατεία του 2022 και εντός της πρώτης εβδομάδας του Οκτωβρίου του 2022, για τη φθινοπωρινή εκστρατεία του 2022.

Οι περιοχές διενέργειας του προγράμματος εμβολιασμού των κόκκινων αλεπούδων για το 2022, καθώς και οι λεπτομέρειες εφαρμογής της ενεργητικής επιτήρησης (προγράμματος αξιολόγησης της αποτελεσματικότητάς του), καθορίζονται με απόφαση που δημοσιεύτηκε στη διαύγεια.

Το πρόγραμμα εμβολιασμών εφαρμόζεται δύο φορές το χρόνο, κάθε άνοιξη (εντός του διμήνου Απριλίου – Μαΐου) και φθινόπωρο (Οκτώβριος – Νοέμβριος).

Σκοπός του προγράμματος είναι: α) η προστασία της Δημόσιας Υγείας και της Υγείας των Ζώων από το νόσημα, β) η διασφάλιση της ανοσοποίησης της άγριας πανίδας, γ) η διασφάλιση της εκρίζωσης της λοίμωξης από τον ιό της λύσσας στα ζώα, σε όλη την επικράτεια, δ) η επιζωοτιολογική επιτήρηση και ο έλεγχος της λύσσας στους πληθυσμούς των ζώων της άγριας πανίδας (κόκκινες αλεπούδες), που αποτελούν τον ειδικό στοχευόμενο πληθυσμό, ως ζώα, που λειτουργούν ως δεξαμενή του ιού στη χώρα, ε) η επιζωοτιολογική επιτήρηση και ο έλεγχος της λύσσας σε πληθυσμούς άλλων θηλαστικών ζώων, που ανήκουν στον γενικότερο στοχευόμενο πληθυσμό, στ) Η διατήρηση του καθεστώτος απαλλαγμένου από λύσσα στη χώρα.

Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου στην Ήπειρο οι περιοχές όπου θα διενεργηθούν εμβολιασμοί είναι τμήμα του Νομού Ιωαννίνων και οι Νομοί Πρέβεζας και Θεσπρωτίας.

Ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί με δολώματα φέροντα εμβόλιο κατά της λύσσας και η διασπορά τους θα γίνει με ρίψη από αέρος. Υπολογίζεται η διασπορά κατά μέσο όρο 20-25 δολωμάτων και, πάντως, όχι λιγότερο από 20, ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο επιφάνειας.

Να σημειωθεί ότι εμβολιασμός δεν εφαρμόζεται σε κατοικημένες αστικές και περιαστικές περιοχές, μεγάλα οδικά δίκτυα και λίμνες.
Συνέχεια...

Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του Δήμου Ηγουμενίτσας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Μαρτίου 17, 2022 0
Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του Δήμου Ηγουμενίτσας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Με 80 δωρεάν μαστογραφίες σε συμπολίτισσές μας, ολοκληρώθηκε μια σειρά δράσεων του Δήμου Ηγουμενίτσας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών καθώς και στην πρόληψη και προαγωγή της υγείας των συνδημοτισσών μας.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 8 έως και τις 14 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν οι εξής δράσεις:

· Ενημέρωση και διανομή έντυπου υλικού για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, με την υποστήριξη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας

· Δωρεάν περιποίηση άνω άκρων, με την υποστήριξη του Τμήματος Καλλωπισμού νυχιών & Ονυχοπλαστικής του ΔΙΕΚ Ηγουμενίτσας
· Αθλητική δράση για τις γυναίκες της Τρίτης Ηλικίας από το Τμήμα Άθλησης του ΠΑΚΠΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας
· Εικαστική παρέμβαση για τον ρόλο της γυναίκας από το ΚΔΑΠμεΑ «Το Εργαστήρι» του Δήμου Ηγουμενίτσας
· Δωρεάν Μαστογραφίες από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας και την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία – Παράρτημα Καναλλακίου
· Εκδήλωση «Γυναίκες που εμπνέουν» με εισηγήτριες τη Διευθύντρια A/θμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, κα Μαρίνα Μπέση, την Υπαρχιφύλακα Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, κα Αικατερίνη Γκίνη και την Ολυμπιονίκη της Κωπηλασίας, κα Αλεξάνδρα Τσιάβου. (https://youtu.be/_sBMZIx-NLo )

· Βράβευση για την πολυετή και ανιδιοτελή προσφορά τους στην τοπική κοινωνία τριών συμπολιτισσών μας:

- της κας Ελευθερίας Κώτσιου, ιδρύτρια του Τμήματος Συλλόγου Γονιών Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» στην Ήπειρο, του Πολιτιστικού και Κοινωνικού Συλλόγου «Ρένα Κώτσιου» και του Μουσείου Πολιτισμού και Παράδοσης «Το Σπίτι της Ρένας».
- της κας Ευγενίας Γκόγκου, Διευθύντρια Περιφερειακών Τμημάτων του Τομέα Υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
- της κας Αφροδίτης Δέλκου, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Φίλων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία «Η Στοργή».

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη συνεισφορά τους στις δράσεις:
- Τον Διευθυντή Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, κο Ιωάννη Παππά
- Το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας
- Το Παράρτημα Καναλλακίου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας
- Τη Διευθύντρια A/θμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, κα Μαρίνα Μπέση
- Την Υπαρχιφύλακα Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, κα Αικατερίνη Γκίνη
- Την Ολυμπιονίκη της Κωπηλασίας, κα Αλεξάνδρα Τσιάβου
- Το Τμήμα Μαγειρικής του ΔΙΕΚ Ηγουμενίτσας
- Το Τμήμα Καλλωπισμού νυχιών & Ονυχοπλαστικής του ΔΙΕΚ Ηγουμενίτσας
- Το ΚΔΑΠμεΑ «Το Εργαστήρι» του Δήμου Ηγουμενίτσας
- Το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας
- Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας
- Το ΠΑΚΠΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας

Στο Δήμο Ηγουμενίτσας αποτελούμε μια αλυσίδα που θα συνεχίσει να ενώνει ανθρώπους, οράματα, αγώνες, προσπάθειες και στόχους για την εδραίωση μιας δικαιότερης κοινωνίας.

Σας ευχαριστούμε πολύ.
Συνέχεια...