08/23/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

Ηγουμενίτσα: Διαγωνισμός "Τοπολατρεία, μια ιστορία αγάπης για τον τόπο μου"

Αυγούστου 23, 2022 0
Ηγουμενίτσα: Διαγωνισμός "Τοπολατρεία, μια ιστορία αγάπης για τον τόπο μου"

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας στηρίζει τον πανελλήνιο διαγωνισμό της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος με τίτλο «Τοπολατρεία: μια ιστορία αγάπης για τον τόπο μου», προάγοντας τη δημιουργική ικανότητα των πολιτών και ταυτόχρονα προβάλλοντας τις ιδιαιτερότητες του τόπου.

Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται με τρεις φωτογραφίες, τις οποίες μπορεί να έχουν τραβήξει ακόμη και με το κινητό τους, να πείσουν την επιτροπή δημιουργών, ότι η δική τους αγάπη προβάλλει πειστικότερα και εντυπωσιακότερα τον τόπο τους. Ο νικητής του διαγωνισμού θα κληθεί να γράψει και να σκηνοθετήσει ένα φιλμάκι διάρκειας 3’, με τίτλο "ΤΟΠΟΛΑΤΡΕΙΑ", σε παραγωγή της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, το οποίο θα σταλεί σε όλα τα φεστιβάλ τουριστικής και πολιτιστικής θεματολογίας και σε όλα τα γραφεία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ανά την υφήλιο.

Στόχος των δημιουργών θα πρέπει να είναι να κινήσουν το ενδιαφέρον τόσο των συμπατριωτών τους, όσο και των αλλοδαπών και να τους κάνουν να επισκεφθούν τον τόπο τους ή και να θελήσουν να μάθουν την ιστορία του.

Για περισσότερες πληροφορίες, όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρωτότυπο άνευ κόστους εγχείρημα, μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Ένωσης: https://senariografoi.gr/gr/news/stories/i1506/
Συνέχεια...

Μουσική εκδήλωση με την Καμεράτα στο αρχαίο θέατρο Γιτάνων

Αυγούστου 23, 2022 0
Μουσική εκδήλωση με την Καμεράτα στο αρχαίο θέατρο ΓιτάνωνΤο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο ανάδειξης του πολιτιστικού πλούτου της Ηπείρου αλλά και της διασύνδεσης των αρχαίων μνημείων με το σύγχρονο πολιτισμό, συνδιοργανώνουν με το Δήμο Φιλιατών, συμφωνική συναυλία το Σάββατο 27 Αυγούστου 2022 και ώρα 20.00 στο Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων Θεσπρωτίας.

Η Καμεράτα, Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θα παρουσιάσει συμφωνικά έργα προκλασικών, κλασικών και σύγχρονων συνθετών, όπως το κοντσέρτο γκρόσσο αριθ.1 του Χέντελ, με σολίστ τέσσερις νέους φοιτητές του Πανεπιστημίου, τον Θεόφιλο Φώτο και τη Μαρίνα Βλάχου στο βιολί, τον Θοδωρή Σκούρτη στο βιολοντσέλο και την Ιωάννα Χατζηλεοντίου στο τσέμπαλο. Τη συμφωνία αριθ.92 του Χάϋντν, την επονομαζόμενη και «της Οξφόρδης», τρεις ελληνικούς χορούς του Κωνσταντίνου Κυδωνιάτη και τρεις σλαβόνικους χορούς του Αντόνιν Ντβόρζακ.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, με αριθμημένα δελτία εισόδου. Τα δελτία θα διατίθενται την Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26 Αυγούστου, ώρες 10.00 – 13.00, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Γραμματεία Πρυτανείας τηλ. 26510 07319), στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας (τηλ. 26650 28539) και στον Δήμο Φιλιατών (τηλ. 26643 60100).

Συνέχεια...