04/04/24 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

Ο Παντελής Δ. Καραπιπέρης για την υποψηφιότητά του στις προκριματικές εκλογές του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Απριλίου 04, 2024 0
Ο Παντελής Δ. Καραπιπέρης για την υποψηφιότητά του στις προκριματικές εκλογές του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,
Από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου 2024, εκατομμύρια Ευρωπαίοι –μεταξύ αυτών και οι Έλληνες– θα συνδιαμορφώσουν το μέλλον της ευρωπαϊκής δημοκρατίας με την ευκαιρία των ευρωεκλογών.

Όλοι μας επηρεαζόμαστε από το αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών εκλογών. Η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης εστιάζει σε θέματα, όπως το περιβάλλον, η ασφάλεια, η μετανάστευση, οι κοινωνικές πολιτικές, τα δικαιώματα των καταναλωτών, η οικονομία, το κράτος δικαίου, θέματα σημαντικά και καθοριστικά για τη ζωή του συνόλου των Ευρωπαίων πολιτών.

Η ψήφος μας θα καθορίσει ποιοι ευρωβουλευτές θα μας εκπροσωπούν γράφοντας τους νέους κανόνες αλλά και θα επηρεάσει την εκλογή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι αποφάσεις αυτές θα διαμορφώσουν την καθημερινή ζωή καθενός από μας.

Είναι μια μοναδική στιγμή κατά την οποία μπορούμε να αποφασίσουμε συλλογικά για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να εκφράσουμε τη γνώμη μας για θέματα που μας αφορούν και μας επηρεάζουν όλους.

Στις 9 Ιουνίου δίνουμε όλοι μαζί τη μάχη για την Ελλάδα και την Ευρώπη της ισότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της δημοκρατίας.

Μπροστά σε αυτήν τη μάχη, έχω την τεράστια τιμή να συμμετέχω ως υποψήφιος στις προκριματικές εκλογές για το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην Περιφέρεια Ηπείρου στις 14 Απριλίου, μέσα από μια πρωτοπόρα και απόλυτα αξιοκρατική διαδικασία.

Σας καλώ να πορευτούμε μαζί, κοινωνοί αυτής της προσπάθειας και συνδιαμορφωτές της νίκης.

Με εκτίμηση
Παντελής Δ. Καραπιπέρης

- Αναπληρωτής Προϊστάμενος Τμήματος Προγραμματισμού & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δήμου Ηγουμενίτσας

- Πτυχιούχος Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας, Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

- Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου ΔΔΠΜΣ «Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση»

- Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου "MSc in Archaeological Science: Archaeological Computing" University of Southampton

Συνέχεια...

Έγκριση της Επικοινωνιακής Στρατηγικής και Σχεδίου Τουριστικής Προβολής του Δήμου Ηγουμενίτσας παρά τις ...ελλείψεις

Απριλίου 04, 2024 0
Έγκριση της Επικοινωνιακής Στρατηγικής και Σχεδίου Τουριστικής Προβολής του Δήμου Ηγουμενίτσας παρά τις ...ελλείψεις

Εγκρίνουμε παρά τις ελλείψεις γιατί αναδεικνύεται η συνεργασία με τους άλλους Δήμους και αποτυπώνεται η προσπάθεια να αποκτήσει ο Δήμος Ηγουμενίτσας τουριστικό προϊόν αντάξιο των χαρακτηριστικών και της κομβικής θέσης που διαθέτει

Στην έγκριση της Επικοινωνιακής Στρατηγικής και του Σχεδίου Τουριστικής Προβολής του Δήμου Ηγουμενίτσας για το 2024 προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση (Παρασκευή 29.3.2024). Στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί για την Ηγουμενίτσα», Αντώνης Μπέζας, ανέφερε:

«Από τα στοιχεία των προηγούμενων ετών και ιδιαίτερα από τον απολογισμό του έτους 2023, προκύπτει η απουσία ουσιαστικής συνεισφοράς και συμμετοχής του Δήμου Ηγουμενίτσας στην τουριστική προβολή και γενικότερα την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής.

Η κατάσταση αυτή θα πρέπει να αλλάξει με τη σύνταξη ενός Ολοκληρωμένου Σχεδίου Τουριστικής Ανάπτυξης με ορίζοντα τριετίας, που θα επικαιροποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα και θα έχει ως στόχο τη δημιουργία «μοναδικής ανταγωνιστικής ταυτότητας», θέτοντας ανά έτος συγκεκριμένους στόχους για την υλοποίηση δράσεων αποδοτικής και αποτελεσματικής προβολής του Δήμου, των προορισμών του και των τουριστικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σ' αυτόν.

Παράλληλα, θα πρέπει να υλοποιηθούν νέα έργα που να σχετίζονται με τον πολιτισμό, τον τουρισμό, την ανάδειξη της ιστορικής και θρησκευτικής κληρονομιάς, την ανάδειξη των περιοχών φυσικής ομορφιάς και οικολογικής αξίας (πχ λίμνη Καλοδικίου Μαργαριτίου, Βραχωνάς Συβότων, παραποτάμιο πάρκο Αγίου Αθανασίου στην Πέρδικα) και τη διαχείριση της επισκεψιμότητας με έμφαση στην καινοτομία και τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων συμπεριλαμβανομένης της ΟΛΗΓ ΑΕ.

Η «Επικοινωνιακή Στρατηγική και το Σχέδιο Τουριστικής Προβολής του Δήμου για το έτος 2024» μας κοινοποιήθηκε χωρίς να υπάρχουν επαρκή χρονικά περιθώρια διαβούλευσης ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει ελλείψεις με βάση τη φιλοσοφία προσέγγισης που αναλύσαμε παραπάνω. Για παράδειγμα, δεν περιλαμβάνει δράσεις όπως η ανάπτυξη επιπρόσθετων υπηρεσιών internet marketing, οι προωθητικές ενέργειες για την προσέλκυση του ποδηλατικού, του ορνιθοτουρισμού (πχ στην προστατευόμενη περιοχή Δρέπανο- Μακρυγιάλι) ή του πολιτιστικού τουρισμού, η εγκατάσταση infokiosks στις πύλες εισόδου ( Λιμάνι Ηγουμενίτσας - Τελωνείο Μαυροματίου), η επιλεκτική και στοχευμένη προβολή (στα αεροδρόμια Ακτίου, Κέρκυρας και Ιωαννίνων ή την Ιόνια και Αττική Οδό), η αξιοποίηση των νέων υποδομών του υπαίθριου θεάτρου και του πολιτιστικού πολυχώρου του ΕΙΝ στην Ηγουμενίτσα για δράσεις παράτασης της διαμονής των επισκεπτών, η καθιέρωση του Δήμου ως προορισμού τέλεσης γάμων με τη διαμόρφωση κατάλληλων χώρων (πχ στο Αγιονήσι Ηγουμενίτσας, την Πλαταριά ή τα Σύβοτα), η ανάπτυξη εφαρμογών ψηφιακής και διαδραστικής αναπαράστασης ιστορικών γεγονότων, η συνεργασία με Ιταλικές και Αλβανικές αυτοδιοικητικές αρχές, η διοργάνωση ταξιδιών εξοικείωσης και φιλοξενίας τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων κλπ.

Παρόλα αυτά, θα εγκρίνουμε την «Επικοινωνιακή Στρατηγική και το Σχέδιο Τουριστικής Προβολής του 2024» γιατί σε αυτά αναδεικνύεται για πρώτη φορά η ανάγκη συνεργασίας και συντονισμού με τους άλλους Δήμους της Θεσπρωτίας ώστε να υπάρχουν συνέργειες και αποτυπώνεται η προσπάθεια της νέας Δημοτικής Αρχής να αποκτήσει ο Δήμος Ηγουμενίτσας ένα τουριστικό προϊόν αντάξιο των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και της κομβικής θέσης που διαθέτει».


Συνέχεια...

Β. Γιόγιακας: "6 θέσεις για το Τελωνείο Μαυροματίου μέσω ...κινητικότητας"!

Απριλίου 04, 2024 0
Β. Γιόγιακας: "6 θέσεις για το Τελωνείο Μαυροματίου μέσω ...κινητικότητας"!

Έξι θέσεις με σκοπό τη στελέχωση του Τελωνειακού Σταθμού Μαυροματίου, προκειμένου να καταστεί εφικτή η 24ωρη λειτουργία του, δημοσιεύθηκαν στο πλαίσιο του Α' Κύκλου Κινητικότητας για το 2024. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 4 θέσεις ΠΕ και 2 θέσεις ΔΕ.

Οι αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους δημόσιους υπαλλήλους υποβάλλονται μέσω της πλατφόρμας του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου από τις 5 έως και τις 15 Απριλίου 2024.

"Η προκήρυξη των 6 αυτών θέσεων είναι ένα ουσιαστικό βήμα για να πετύχουμε την 24ωρη λειτουργία του Τελωνείου Μαυροματίου, μια εξέλιξη που σίγουρα θα διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τις μετακινήσεις αλλά και την αύξηση της κίνησης από και προς τη γειτονική μας Αλβανία μέσω του τελωνείου Μαυροματιου" δήλωσε ο Βουλευτής Θεσπρωτίας, Βασίλης Γιογιακας.
Συνέχεια...

Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας

Απριλίου 04, 2024 0
Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καταγγέλλει την απόφαση του δικαστηρίου ενάντια στον πρόεδρο του Συνδικάτου Τύπου-Χάρτου Φωτόπουλο Θανάση. Ο συνάδελφος συμμετείχε ως όφειλε στο μεγάλο 10ήμερο απεργιακό αγώνα το 2019, στο εργοστάσιο των «Αφοί Βλάχου» για την επαναπρόσληψη του Μεντή Μάη, εργαζόμενου της επιχείρησης και προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής.

Ένας αγώνας που υποχρέωσε την εργοδοσία σε υποχώρηση και στην επαναπρόσληψη του συναδέλφου-συνδικαλιστή. Η εργοδοσία κατά την προσφιλή της τακτική είχε μηνύσει τους απεργούς με ψευδή και αήθη επιχειρήματα, τα οποία κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία καταρρίφτηκαν από τους συναδέλφους, ακόμα και από τους ίδιους τους μάρτυρες κατηγορίας. Ο εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή και των 4 κατηγορουμένων. Η πρόεδρος σε μια πρωτοφανή απόφαση καταδίκασε το συνάδελφο σε 10 μήνες φυλακή γιατί έκανε αυτό που ήταν υποχρεωμένος να πράξει, να βρεθεί δίπλα στους συναδέλφους του και να υλοποιήσουν τις συλλογικές τους αποφάσεις. Η πρόεδρος δίκασε την απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.

Η δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή. Λειτουργεί σε ένα σύστημα που νόμος είναι το δίκιο του ισχυρού και οι νόμοι υπηρετούν την κερδοφορία των ομίλων. Για αυτό κυριαρχεί το «πάμε κι όπου βγει», για αυτό στους χώρους δουλειάς εμείς μετράμε νεκρούς και χαμένα δικαιώματα και αυτοί κέρδη και ασυλία. Η ίδια δικαιοσύνη σέρνει στα δικαστήρια την Παρασκευή 5/4 στην εξ αναβολής δίκη το Βάλσαμο Συρίγο, γραμματέα της ομοσπονδίας οικοδόμων και μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ, με κατηγορίες που παραπέμπουν σε κοινό εγκληματία. Το έγκλημα που διέπραξε είναι ότι συμμετείχε σε κινητοποίηση των Οκτώβρη του 2019 ενάντια σε πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας. Μαζί με εκατοντάδες αγωνιστές εργάτες έδωσε τη μάχη για να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικής-λαϊκής οικογένειας στα χέρια τραπεζίτη.

Η κυβέρνηση μαζί με τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που προσπαθεί να περάσει, εντείνει τον αυταρχισμό, δείχνοντας την αποφασιστικότητά της να προχωρήσει με κάθε τρόπο την αντιλαϊκή πολιτική.

Αυτές οι διώξεις δεν μπορούν ούτε να τρομάξουν ούτε να βάλουν στο γύψο το κίνημα.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ !

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καταδικάζει κάθε προσπάθεια τρομοκρατίας και ποινικοποίησης του οργανωμένου αγώνα των εργαζομένων. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους οργανωμένα μέσα από τα σωματεία τους να εντείνουν τον αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στην ακρίβεια. Ιδιαίτερα μπροστά στην απεργία της 17 Απρίλη και την Πρωτομαγιά. Αγώνας για να γίνει νόμος το δίκιο μας.
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα