11/05/19 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Σοβαρή καταγγελία από τους Ορίζοντες Ηπείρου για ρύπανση του Καλαμά από το εργοστάσιο επεξεργασίας στερεών αποβλήτων

Νοεμβρίου 05, 2019 0
Σοβαρή καταγγελία από τους Ορίζοντες Ηπείρου για ρύπανση του Καλαμά από το εργοστάσιο επεξεργασίας στερεών αποβλήτων
Ορίζοντες Ηπείρου: Τέρμα τα «Χάδια» για τους Παραβάτες του Περιβάλλοντος

Χθες το μεσημέρι, κ. Ιωαννης Ραιδος, μέλος της γραμματείας οργανωτικού των Οριζόντων Ηπείρου από το δήμο Δωδώνης εντόπισε και καταγγέλλει μια απίστευτη παρανομία στο εργοστάσιο επεξεργασίας στερεών αποβλήτων Ηπείρου στο Δήμο Δωδώνης στη Δημοτική Ενότητα Δωδώνης Δ. Δ. Πολύγυρου – Ελευθεροχωρίου.
Αποτύπωσε σε βίντεο τα λύματα από το κομπόστ του εργοστάσιου (στο πρώτο βίντεο) να καταλήγουν στο ποτάμι της Ψήνας που εκβάλει στο Σουλόπουλο του Καλαμά. 

Στο δεύτερο βίντεο, φαίνονται να καταλήγουν στον ποταμό Τύρια .

Περιμένουμε από τους αρμόδιους να διερευνήσουν αμέσως την κατάσταση αλλιώς οι Ορίζοντες Ηπείρου θα κινήσουν όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την απόδοση των όποιων ευθυνών διαπιστωθούν είτε σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης είτε στην συγκεκριμένη εταιρεία.
Συνέχεια...

Συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Οικισμού Εθνικής Αντίστασης

Νοεμβρίου 05, 2019 0
Συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Οικισμού Εθνικής Αντίστασης 

Σας ενημερώνουμε ότι, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Οικισμού Εθνικής Αντίστασης», του Δήμου Ηγουμενίτσας, την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019 και από ώρες 16:00΄ έως 19:00΄ στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, θα συγκεντρώσει τρόφιμα και φάρμακα για το κοινωνικό παντοπωλείο και το κοινωνικό φαρμακείο της πόλης μας.
Κάθε είδους προσφοράς είναι πολύτιμη για τον συνάνθρωπό μας!
Συνέχεια...

Μεγάλες προσφορές σε ημερολόγια από την ΤΥΠΟΡΓΑΝΩΣΗ

Δείτε τη χθεσινή (4/11) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ)

Δελτίο Τύπου της παράταξης «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» σχετικά με το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Νοεμβρίου 05, 2019 0
Δελτίο Τύπου της παράταξης «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» σχετικά με το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Ηγουμενίτσα 5/11/2019 

Στη συνεδρίαση της 4ης Νοεμβρίου 2019 του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας πριν την συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, ο επικεφαλής της παράταξή μας δημοτικός σύμβουλος Θωμάς Δημητρίου υπέβαλε προς τον Δήμαρχο τα παρακάτω ερωτήματα: 
- Σχετικά με τον απολεσθέντα φάκελο των ΚΕΠ θα θέλαμε μία ενημέρωση και μία απάντηση στα ερωτήματα. 
α) Όρισε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση την επιτροπή για την ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ); 
β) Αν την έχει ορίσει και έχει ξεκινήσει το έργο της, έχουμε οτιδήποτε ανακοινώσιμο από την πορεία της εξέτασης – έρευνας; 
γ) Ερώτηση ανεξάρτητη από τα παραπάνω. Υπάρχει και λειτουργεί Υπηρεσιακό Συμβούλιο Υπαλλήλων Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Θεσπρωτία; 
- Τι έχει γίνει από την πλευρά του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για το Πανεπιστημιακό τμήμα «Μετάφρασης και Διερμηνείας» της Ηγουμενίτσας; Την πρότασή που σας έχει καταθέσει η παράταξή μας για τη συγκρότηση επιτροπής εξ’ όλων των φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας για μία ισχυρή πίεση προς την Πρυτανεία και το Υπουργείο Παιδείας την επαναφέρουμε. 
- Τη συνάντηση, που σας είχαμε προτείνει και την είχατε αποδεχθεί, του Δημοτικού Συμβουλίου με τους Προέδρους των Κοινοτήτων για την ενημέρωσή μας ως προς τα προβλήματα των κοινοτήτων, ώστε ενημερωμένοι να προετοιμαστούμε για μια ποιο ουσιαστική συμμετοχή κατά την συζήτηση της κατάρτισης του Τεχνικού Προγράμματος και του προϋπολογισμού του Δήμου Ηγουμενίτσας του έτους 2020. 
- Ο Δήμος μας είναι έτοιμος να δηλώσει την περιουσία του, που βρίσκεται στις κοινότητες Ν. Σελεύκειας - Μαυρουδίου – Καστρίου – Αγίου Βλασίου -Γραικοχωρίου και σε όποια άλλη κοινότητα καλείται να κάνει δηλώσεις στο κτηματολόγιο μέχρι τον Ιανουάριο του 2020; Θα θέλαμε κ. Δήμαρχε σε κάποιο από τα επόμενα Δημοτικά Συμβούλια να πληροφορηθούμε την περιουσιακή κατάσταση του Δήμου στο σύνολό της, αυτήν που έχει δηλωθεί στο κτηματολόγιό κατά το παρελθόν και αυτήν που πρόκειται να δηλωθεί μέχρι τον Ιανουάριο, αλλά και των υπόλοιπων κοινοτήτων για τις οποίες δεν έχει κληθεί ακόμα να το πράξει. Επίσης θέλουμε να μας πληροφορήσετε, ποιές περιουσίες φερόμενες ως Δημοτικές απώλεσε ο Δήμος στη διεκδίκησή τους από ιδιώτες, την τελευταία τουλάχιστον εικοσαετία; 

Η απάντηση του Δημάρχου 
- Για τον απολεσθέντα φάκελο του ΚΕΠ μας είπε ότι η Περιφερειακή Διοίκηση δεν έχει ορίσει ακόμα επιτροπή για την ΕΔΕ. 
- Για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο είπε ότι δεν έχει οριστεί με ευθύνη της Περιφερειακής Διοίκησης. 
- Στην συνάντησή τους με την Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως και με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Αλμπάνη, ο Δήμαρχος από κοινού με τον βουλευτή Β. Γιόγιακα, ζήτησαν να πάρουν απάντηση μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου αν πρόκειται να λειτουργήσουν ή όχι το νέο Πανεπιστημιακό τμήμα! 
Από τη διατύπωση βέβαια της ερώτησης που υπέβαλαν δεν προκύπτει η επιτακτική απαίτηση για τη λειτουργία του νέου Πανεπιστημιακού τμήματος «Μετάφρασης και Διερμηνείας», όπως, κατά την εκτίμησή μας, όφειλαν να κάνουν. 
- Για τη συνάντηση με τους προέδρους των Κοινοτήτων είπε ότι θα γίνει, χωρίς όμως να το προσδιορίσει χρονικά. 
- Στην τέταρτη ερώτηση είπε ότι, θα απαντήσει σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Στη συνέχεια της συνεδρίασης και κατά τη διαδικασία που ακολούθησε, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Παράταξης «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» τοποθετήθηκαν και επιχειρηματολόγησαν επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, υπερψήφισαν όσα θέματα έκριναν ότι κινούνται προς το συμφέρον του Δήμου, ενώ άσκησαν κριτική και καταψήφισαν όσα έκριναν ότι δεν θα λειτουργήσουν υπέρ αυτού. 


Συνέχεια...

Προκήρυξη του έργου: "Επανάχρηση - μετατροπη κτιρίου ΕΙΝ σε πολυδύναμο πολιτιστικό χώρο Δήμου Ηγουμενίτσας" (3,5 εκ. ευρώ + ΦΠΑ)

Νοεμβρίου 05, 2019 0
Προκήρυξη του έργου: "Επανάχρηση - μετατροπη κτιρίου ΕΙΝ σε πολυδύναμο πολιτιστικό χώρο Δήμου Ηγουμενίτσας" (3,5 εκ. ευρώ + ΦΠΑ)
ΑΝΟΙΚΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ-ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΕΙΝ ΣΕ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
& ΔΟΜΗΣΗΣ

Ταχ. Δ/νση : Σουλίου 3
Ταχ. Κώδικας : 461 00
Πληροφορίες : Μ. Νάκα
Τηλέφωνο : 26653 61103
Fax : 26650 61123
Ηγουμενίτσα, 01–11 – 2019
Αριθ. πρωτ.: 15141

Έργο: «Επανάχρηση-μετατροπή κτιρίου ΕΙΝ σε πολυδύναμο πολιτιστικό χώρο Δήμου Ηγουμενίτσας»
Χρημ/ση: Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι και ΣΑΤΑ
CPV: [45262690-4] Εργασίες ανακαίνισης υποβαθμισμένων κτιρίων


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.)

Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Δόμησης του Δήμου Ηγουμενίτσας, προκηρύσσει ανοικτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου: «Επανάχρηση-μετατροπή κτιρίου ΕΙΝ σε πολυδύναμο πολιτιστικό χώρο Δήμου Ηγουμενίτσας», με συνολικό προϋπολογισμό 3.508.064,52 € πλέον ΦΠΑ 24%, με CPV: [45262690-4] Εργασίες ανακαίνισης υποβαθμισμένων κτιρίων και κωδικό NUTS: EL542.
Το έργο συντίθεται από τις ακόλουθες κατηγορίες εργασιών: α) κατηγορία ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ με προϋπολογισμό 2.297.892,21 € (δαπάνη εργασιών, ΓΕ και ΟΕ και απρόβλεπτα), β) κατηγορία ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ με προϋπολογισμό 968.259,8 € (δαπάνη εργασιών, ΓΕ και ΟΕ και απρόβλεπτα).
Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής των προσφορών ορίζεται η 5η Δεκεμβρίου 2019 ημέρα Πέμπτη, ενώ ως ώρα λήξης ορίζεται η 11:00 π.μ.
Ως ημερομηνία ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 11η Δεκεμβρίου 2019 ημέρα Τετάρτη, ενώ ως ώρα ορίζεται η 11:00 π.μ.
Κριτήριο για την ανάθεση της σύμβασης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή), όπως ειδικότερα ορίζεται στο άρθρο 95 παρ. 2α) του Ν.4412/2016.
Οι προσφορές υποβάλλονται από τους ενδιαφερομένους ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ σε ηλεκτρονικό φάκελο του υποσυστήματος.
Για τη συμμετοχή στην παρούσα διαδικασία οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς απαιτείται να διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή, χορηγούμενη από πιστοποιημένη αρχή παροχής ψηφιακής υπογραφής και να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό σύστημα (ΕΣΗΔΗΣ - Διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr) ακολουθώντας την κατωτέρω διαδικασία εγγραφής του άρθρου 5 παρ. 1.2 έως 1.4 της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με αριθμ. 117384/26.10.2017 (ΦΕΚ 3821/31.10.2017 τεύχος Β) «Ρυθμίσεις τεχνικών ζητημάτων που αφορούν την ανάθεση των Δημοσίων Συμβάσεων έργων, μελετών και παροχής τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών με χρήση των επιμέρους εργαλείων και διαδικασιών του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.)».
Η ένωση οικονομικών φορέων υποβάλλει κοινή προσφορά, η οποία υποχρεωτικά υπογράφεται ψηφιακά, είτε από όλους τους οικονομικούς φορείς που αποτελούν την ένωση, είτε από εκπρόσωπό τους, νομίμως εξουσιοδοτημένο. Στην προσφορά, επί ποινή απόρριψης της Προσφοράς, προσδιορίζεται η έκταση και το είδος της συμμετοχής του κάθε μέλους της ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της κατανομής αμοιβής μεταξύ τους, καθώς και ο εκπρόσωπος/συντονιστής αυτής.
Προσφέρεται ελεύθερη, πλήρης, άμεση και δωρεάν ηλεκτρονική πρόσβαση στα έγγραφα της σύμβασης στον ειδικό, δημόσια προσβάσιμο, χώρο “ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί” της πύλης www.promitheus.gov.gr, καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας www.igoumenitsa.gr.
Κάθε ενιαφερόμενος, ο οποίος έχει ή είχε συμφέρον να του ανατεθεί η συγκεκριμένη σύμβαση και έχει ή είχε υποστεί ή ενδέχεται να υποστεί ζημία από εκτελεστή πράξη ή παράλειψη της αναθέτουσας αρχής κατά παράβαση της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της εσωτερικής νομοθεσίας, δικαιούται να ασκήσει προδικαστική προσφυγή ενώπιον της ΑΕΠΠ κατά της σχετικής πράξης ή παράλειψης της αναθέτουσας αρχής, προσδιορίζοντας ειδικώς τις νομικές και πραγματικές αιτιάσεις που δικαιολογούν το αίτημά του.
Εφόσον έχουν ζητηθεί εγκαίρως, ήτοι έως την 22/11/2019 η αναθέτουσα αρχή παρέχει σε όλους τους προσφέροντες που συμμετέχουν στη διαδικασία σύναψης σύμβασης συμπληρωματικές πληροφορίες σχετικά με τα έγγραφα της σύμβασης, το αργότερο στις 29/11/2019.
Στο διαγωνισμό δικαιούνται να συμμετάσχουν:
Φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ή ενώσεις αυτών που δραστηριοποιούνται σε έργα κατηγορίας ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ και σε έργα κατηγορίας ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ που είναι εγκατεστημένα:
α) σε κράτος-μέλος της Ένωσης,
β) σε κράτος-μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.),
γ) σε τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει και κυρώσει τη ΣΔΣ, στο βαθμό που η υπό ανάθεση δημόσια σύμβαση καλύπτεται από τα Παραρτήματα 1, 2, 4 και 5 και τις γενικές σημειώσεις του σχετικού με την Ένωση Προσαρτήματος I της ως άνω Συμφωνίας, καθώς και
δ) σε τρίτες χώρες που δεν εμπίπτουν στην περίπτωση γ' της παρούσας παραγράφου και έχουν συνάψει διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες με την Ένωση σε θέματα διαδικασιών ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων,
Οικονομικός φορέας συμμετέχει είτε μεμονωμένα είτε ως μέλος ένωσης.
Οι ενώσεις οικονομικών φορέων συμμετέχουν υπό τους όρους των παρ. 2, 3 και 4 του άρθρου 19 και της παρ. 1ε) του άρθρου 76 του ν. 4412/2016. Δεν απαιτείται από τις εν λόγω ενώσεις να περιβληθούν συγκεκριμένη νομική μορφή για την υποβολή προσφοράς. Σε περίπτωση που η ένωση αναδειχθεί ανάδοχος η νομική της μορφή πρέπει να είναι τέτοια που να εξασφαλίζεται η ύπαρξη ενός και μοναδικού φορολογικού μητρώου για την ένωση (π.χ. κοινοπραξία).
Ειδικά για τους προσφέροντες που είναι εγκατεστημένοι στην Ελλάδα, όσον αφορά στην καταλληλότητα για την άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας υποβάλλουν βεβαίωση εγγραφής στο Μ.Ε.ΕΠ. ή ΜΗ.Ε.Ε.Δ.Ε. στην 3η τάξη και άνω στην κατηγορία έργων «ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ» και στη 2η τάξη και άνω στην κατηγορία έργων «ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ».
Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής συμμετοχής η οποία απευθύνεται στο φορέα κατασκευής του έργου, ήτοι το Δήμο Ηγουμενίτσας και ανέρχεται στο ποσό των 65.000,00 € (εξήντα πέντε χιλιάδων ευρώ), ενώ δε γίνεται δεκτή αν έχει χρόνο ισχύος μικρότερο των εννιά (9) μηνών και 30 ημερών από την ημερομηνία δημοπράτησης, ήτοι τουλάχιστον έως και την 5η Οκτωβρίου 2020.
Το χρονικό διάστημα δέσμευσης για την προσφορά είναι εννιά (9) μήνες από την ημερομηνία υποβολής της. Οι προσφορές θα συντάσσονται στην Ελληνική Γλώσσα.
Στην περίπτωση ένωσης οικονομικών φορέων, η εγγύηση συμμετοχής περιλαμβάνει και τον όρο ότι η εγγύηση καλύπτει τις υποχρεώσεις όλων των οικονομικών φορέων που συμμετέχουν στην ένωση.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι με ποσό 3.100.000,00€ και από τη ΣΑΤΑ Δήμου Ηγουμενίτσας με ποσό 1.250.000,00€.
Δεν προβλέπεται η χορήγηση προκαταβολής ή η πληρωμή πριμ στον Ανάδοχο. Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε δεκαοκτώ (18) μήνες, από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.
Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Τα έξοδα δημοσίευσης της περίληψης διακήρυξης βαρύνουν τον ανάδοχο του έργου.

Ο Δήμαρχος
Ιωάννης Λώλος
Συνέχεια...

Διήμερη εξόρμηση στον Αμάραντο από τον Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας (16-17/11)

Προβολή της ταινίας "Η Ψυχή και το Σώμα"

Νοεμβρίου 05, 2019 0
Προβολή της ταινίας "Η Ψυχή και το Σώμα"
Την Τετάρτη 6 Nοεμβρίου στις 8:00 το βράδυ συνεχίζουμε την προβολή ταινιών εντός της Εστίας, στην αίθουσα του θεάτρου. Αυτή τη φορά θα παρακολουθήσουμε μια καθηλωτική ιστορία αγάπης "Η ψυχή και το σώμα" (2017) της πολυβραβευμένης Ουγγαρέζας Ίλντικο Ενιέντι, που κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο του Φεστιβάλ Βερολίνου 2017¨:

H Ψυχή και το σώμα - Teströl és lélekröl
Χώρα: Ουγγαρία (Έγχρωμη) 2017
Διάρκεια: 116΄
Σκηνοθεσία-Σενάριο : Ildiko Enyedi
Ηθοποιοί: Géza Morcsányi, Alexandra Borbély, Zoltán Schneider, Ervin Nagy, Tamás Jordán, Zsuzsa Járó, Réka Tenki, Júlia Nyakó

Ο οικονομικός διευθυντής και η υπεύθυνη ποιοτικού ελέγχου ενός εργοστασίου παραγωγής βόειου κρέατος διαπιστώνουν πως κάθε βράδυ μοιράζονται ακριβώς το ίδιο όνειρο!
Το «Η Ψυχή και το Σώμα», της Ίλντικο Ενιέντι, είναι μια ταινία που αποδεικνύει πως ο κινηματογράφος γίνεται από το υλικό απ’ το οποίο είναι φτιαγμένο τα όνειρα. Η ταινία, που κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο στην Berlinale 2017 και άνοιξε την αυλαία του 58ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, αφηγείται μια αλλόκοτη ιστορία αγάπης.
Berlinale 2017: Στο «On Body and Soul», όλος ο ρομαντισμός χωρά σ' ένα σφαγείο. Η ταινία είναι ένα εκκεντρικό love story, ρομαντικό μέχρι θανάτου (αλλά και ζωής).
Υποψήφιο για Όσκαρ 2018 «Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταιίας».
ΥΠΟΘΕΣΗ: 
Ο Έντρε είναι ένας μεσήλικας εργένης, με παράλυτο το αριστερό του χέρι. Είναι ο CEO (κατά μία έννοια) σε ένα μεγάλο σφαγείο της Βουδαπέστης κι όλοι οι εργαζόμενοι αναφέρονται σε αυτόν ως «το αφεντικό». Η Μαρία είναι μια κτηνίατρος που πηγαίνει να δουλέψει στο συγκεκριμένο σφαγείο, στον ποιοτικό έλεγχο, ως αντικαταστάτρια της κτηνιάτρου που δούλευε εκεί, η οποία παίρνει άδεια εγκυμοσύνης. Της Μαρίας δεν της αρέσει να την αποκαλούν «Μαρίκα» και κυρίως, να την αγγίζουν. Πάσχει από κάτι σαν Άσπεργκερ. Οι δύο αυτοί μοναχικοί κι εσωστρεφείς άνθρωποι έρχονται κοντά, αλλά (κυρίως εξαιτίας της Μαρίας) τα πράγματα δεν προχωράνε.
Κάποια στιγμή διαπιστώνουν πως κάθε βράδυ βλέπουν και οι δυο τους το ίδιο όνειρο! Σε ένα χιονισμένο δάσος, ένα αρσενικό κι ένα θηλυκό ελάφι, ζουν μαζί. Κάθε βράδυ, κάτι διαφορετικό συμβαίνει με τα ελάφια. Είναι προφανές: τα ελάφια είναι οι ίδιοι! Οι δύσκολοι στην επικοινωνία δύο αυτοί άνθρωποι θα προσπαθήσουν να είναι μαζί όχι μόνο στον ύπνο τους ως ελάφια αλλά και στον... ξύπνιο τους ως εραστές. Θα τα καταφέρουν;
Συνέχεια...

Συνάντηση Λώλου με τον Αναπληρωτή Διοικητή της 6ης Υ.Π.Ε. κ. Γιάννη Νικόπουλο

Νοεμβρίου 05, 2019 0
Συνάντηση Λώλου με τον Αναπληρωτή Διοικητή της 6ης Υ.Π.Ε. κ. Γιάννη Νικόπουλο 
Το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλο επισκέφθηκε ο Αναπληρωτής Διοικητής της 6ης Υ.Π.Ε. κ. Γιάννης Νικόπουλος. Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε επικεντρώθηκε στα ζητήματα που ταλανίζουν τις δομές υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας και συγκεκριμένα: 
- Τη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) σύμφωνα με τον αρχικό σκοπό κατασκευής του και όχι ως Κέντρο Υγείας. 
- Τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Μαργαριτίου και των Περιφερειακών Ιατρείων του Δήμου Ηγουμενίτσας. 
- Την άμεση απόδοση στο Δήμο του κτηρίου στο οποίο μέχρι πρότινος λειτουργούσε το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας 

Συνέχεια...

Συναυλία με "ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ" από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Νοεμβρίου 05, 2019 0
Συναυλία με "ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ" από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας
Από την ταινία - ντοκιμαντέρ ωδή στη Λευτεριά
του ΝΙΚΟΥ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΥ
Θα παρουσιαστούν τραγούδια των:
ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ-ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-
ΣΤΑΥΡΟΥ ΞΑΡΧΑΚΟΥ
Που έχουν ερμηνεύσει οι
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ-ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ-ΜΑΡΙΖΑ ΚΩΧ-ΜΑΝΟΣ ΛΟΪΖΟΣ-
ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ-ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ-
ΛΑΚΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ-ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ-ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΓΑΡΓΑΝΟΥΡΑΚΗΣ

Σάββατο 16/11/2019 και ώρα 8:30΄μ.μ. στην ΠΡΩΗΝ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ (Ε.Ι.Ν.)

ΤΡΑΓΟΥΔΙ: Χρυσηίδα & Αγγελική Γεωργίου
ΜΟΥΣΙΚΗ: Σταύρος Ντούσκας (κιθάρα)
Αλέξης Χρήστου (μπουζούκι)
Συνέχεια...