05/08/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας για την απόφαση του Περιφερειάρχη να κατεβάσει τα προεκλογικά πανό...

Μαΐου 08, 2023 0
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας για την απόφαση του Περιφερειάρχη να κατεβάσει τα προεκλογικά πανό...

Η περιφέρεια Ηπείρου «πάντα στο πλευρό του πολίτη»!!!

Η περιφέρεια Ηπείρου ισχυρίζεται ότι τις τελευταίες μέρες γίνεται δέκτης παραπόνων για τοποθέτηση αφισών και πανό κατά μήκος του οδικού δικτύου. Απειλεί με πρόστιμα αν δεν αφαιρεθούν.

Δεκαετίες τώρα, συγκεκριμένα σημεία κοντά σε δρόμους είναι κατειλημμένα από αφίσες και πανό επιχειρήσεων, καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, πανηγυριών, σκυλάδικων, εδώ στην περιοχή μας διαφόρων events που αφορούν τη «βαριά βιομηχανία της χώρας», τον τουρισμό. Κανείς δεν ενοχλείται. Η περιφέρεια ενοχλήθηκε και την πήρε ο πόνος τώρα που αναρτήθηκαν πανό κι αφίσες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων εξωκοινοβουλευτικών οργανώσεων. Είναι προφανές ότι εκεί στοχεύει.

1. Καταγγέλλουμε τη μεθοδευμένη προσπάθεια φίμωσης από τη μεριά της περιφέρειας, της κυβέρνησης και του κράτους. Τα «πετσοταϊσμένα» κανάλια και τα ραδιόφωνα προσφέρουν πενιχρό χρόνο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η επικοινωνία μας με τον κόσμο της εργασίας, τους αγρότες και τους νέους γίνεται και θα γίνεται με την προκήρυξη, την αφίσα, το πανό, τη συζήτηση.

2. Δεν πρόκειται να μασήσουμε. Όχι μόνο δεν θα κατεβάσουμε τις αφίσες και τα πανό μας, αλλά δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε αυτούς τους τρόπους επικοινωνίας με το λαό. Δεν έχουμε άλλωστε κάποια διαφορετική επιλογή.

3. Δεν θα είμαστε αχάριστοι. Οι δυνατότητες για την προεκλογική προβολή μας είναι λίγες. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την περιφέρεια και την κυβέρνηση για τη δωρεάν διαφήμιση που μας κάνει, αλλά και για την πολύτιμη για μας επιβεβαίωση ότι για να ενοχλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τόσο πολύ το σύστημα, θα πει ότι κάνουμε καλά τη δουλειά μας δίπλα στο λαό. Το ίδιο ισχύει και για κάποια ντόπια «παλληκαράκια» που συστηματικά καταστρέφουν τα ταμπλό μας.

4. Καλούμε όλα τα κόμματα που αυτοπροσδιορίζονται προοδευτικά, αριστερά κομμουνιστικά κλπ να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα άμεσα.

5. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους νεολαίους να στηρίξουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και να γυρίσουν την πλάτη στην υποκρισία και την επιλεκτική ευαισθησία της περιφέρειας.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Συνέχεια...

Μ. Κάτσης: "Ο Κ. Μητσοτάκης ήρθε για τελευταία φορά ως Πρωθυπουργός στη Θεσπρωτία..."

Μαΐου 08, 2023 0
Μ. Κάτσης: "Ο Κ. Μητσοτάκης ήρθε για τελευταία φορά ως Πρωθυπουργός στη Θεσπρωτία..."

Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θυμήθηκε την παρατημένη από τον ίδιο και την κυβέρνηση του Θεσπρωτία, και την πόλη της Παραμυθιάς. Η επίσκεψη με το περιφερόμενο επιτελείο του, έγινε με μόνο στόχο να περισώσει ότι μπορεί από την καταρρέουσα εικόνα του ίδιου και της κυβέρνησης του στην περιοχή μας. Ευτυχώς για τον τόπο μας, δυστυχώς όμως για τον ίδιο, πλέον είναι πολύ αργά. Οι πολίτες έχουν ήδη αποφασίσει πως δεν αντέχουν άλλη μια τετραετία με αυτόν Πρωθυπουργό, και απαιτούν την πολιτική αλλαγή στις κάλπες που έχουμε μπροστά μας.

Ακόμα όμως και στη σημερινή του επίσκεψη, η οποία θα είναι και η τελευταία του ως Πρωθυπουργός στο νομό μας, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε αμετανόητος, αλαζόνας, και λίγος. Δε βρήκε να πει μισή κουβέντα στους παραγωγούς της Παραμυθιάς για το χάος που προκάλεσε η ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ με το κόψιμο του ρεύματος στα αντλιοστάσια του κάμπου.

Δεν είπε ούτε μια δικαιολογία στους κατοίκους του Δήμου Σουλίου και της Θεσπρωτίας για το γεγονός ότι δε θέλει να δώσει ούτε ένα ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης στον τόπο μας. Δεν αναφέρθηκε σε κανένα έργο της κυβέρνησης του στην περιοχή μας επειδή τέσσερα χρόνια δεν έκανε τίποτα, ούτε παρουσίασε κάποιον σχεδιασμό για το αύριο.

Δεν απολογήθηκε στους πολίτες, για το ξεπούλημα του λιμανιού της Ηγουμενίτσας χωρίς τη στοιχειώδη δημοσιοποίηση της σύμβασης παραχώρησης, και για το ότι τους κορόιδεψε με τη μη απόδοση της χερσαίας ζώνης στις τοπικές κοινωνίες.

Ούτε καν σχολίασε την κατάργηση από τον ίδιο, του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα, που είχε σαν αποτέλεσμα η Θεσπρωτία να μείνει χωρίς τμήμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες.

Δεν είχε το θάρρος να ζητήσει μια συγγνώμη από τους μανταρινοπαραγωγούς για την κοροϊδία με τις αποζημιώσεις, και από τους κτηνοτρόφους για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ. Δεν είπε τίποτα στους επιχειρηματίες, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες της περιοχής, σχετικά με το πως θα τα βγάλουν πέρα με τα αυξημένα κόστη και την ακρίβεια. Μίλησε για τους συνταξιούχους, αλλά ξέχασε να απαντήσει στο γιατί τους έκοψε τη 13η σύνταξη, και γιατί τους κορόιδεψε με τα αναδρομικά.

Το χειρότερο όμως ήταν ότι δεν είχε να πει τίποτα για τη νέα γενιά. Με ποιόν τρόπο δηλαδή, θα μείνει και θα προκόψει στον τόπο της. Για το πώς θα σταματήσει η πληθυσμιακή συρρίκνωση, και η ερήμωση των χωριών μας.

Όσες επικοινωνιακές επισκέψεις και να κάνει πλέον ο κ. Μητσοτάκης, δεν μπορεί να αποτρέψει την πολιτική αλλαγή που έχουν ανάγκη οι πολίτες. Η Θεσπρωτία πράγματι έχει ήδη ψηφίσει, όπως είπε σήμερα και ο ίδιος. Στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι ο ξεκάθαρος νικητής, και στη Θεσπρωτία, και στη χώρα. Με τη νίκη αυτή, στην επόμενη προοδευτική κυβέρνηση, με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, ο θεσπρωτικός λαός θα έχει δυνατή φωνή ώστε να πάρει επιτέλους όσα δικαιούται.

Συνέχεια...

Μητσοτάκης από Παραμυθιά: "Παραμύθια από εμένα δεν θα ακούσετε..." (+ΒΙΝΤΕΟ)

Μαΐου 08, 2023 0
Μητσοτάκης από Παραμυθιά: "Παραμύθια από εμένα δεν θα ακούσετε..." (+ΒΙΝΤΕΟ)

Μπροστά σε μεγάλο πλήθος μίλησε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ κ. Μητσοτάκης στην Παραμυθιά, το πρωί της Δευτέρας.

Επί 20 λεπτά σχεδόν αναπαρήγαγε ένα καλογραμμένο κείμενο το οποίο είχε αποστηθίσει, στο οποίο αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά, στην πώληση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, στο αχρείαστο 3ο μνημόνιο, σε διάφορα άλλα θέματα, αλλά δεν είχε την παραμικρή αναφορά στο φλέγον θέμα των αγροτών της Παραμυθιάς, οι οποίοι έχουν μείνει χωρίς νερό για να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους και το άμεσο μέλλον φαντάζει εφιαλτικό για όλη την Παραμυθιά.

Μπορείτε να διαβάσετε την ομιλία του Κ. Μητσοτάκη όπως την έστειλε το γραφείο Τύπου της ΝΔ καθώς και βίντεο με την ομιλία του

Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη σε συγκέντρωση πολιτών στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας

Ευχαριστώ πολύ γι’ αυτή την πολύ ωραία υποδοχή από τα παιδιά των σχολείων σας, σας ευχαριστώ από καρδιάς. Σας ευχαριστώ πραγματικά, δεν περίμενα μια τόσο μεγάλη, τόσο εντυπωσιακή υποδοχή εδώ στην Παραμυθιά, στη Θεσπρωτία. Η Θεσπρωτία ήδη έχει ψηφίσει. Δεν θέλω μόνο τη μονοεδρική, τη θέλω με τη μεγαλύτερη δυνατή διαφορά.

Αυτό εξαρτάται από όλους εσάς, αλλά από αυτό το οποίο βλέπω σε όλη την Ελλάδα την οποία γυρνάω, δεν έχω πια καμία αμφιβολία, το βράδυ της 21ης Μαΐου ένας μεγάλος νικητής θα υπάρχει και αυτή είναι η παράταξή μας, η Νέα Δημοκρατία. Νικήτρια η Νέα Δημοκρατία, νικήτρια και η πατρίδα μας, η Ελλάδα μας.

Ξέρετε, έχω έρθει πολλές φορές στην Ήπειρο, πραγματικά την αισθάνομαι σαν τη δεύτερη πατρίδα μου και μαζί με τον Περιφερειάρχη έχουμε λύσει πολλά ζητήματα, μεγάλα, μεσαία, μικρά, διότι θεωρώ ότι πρώτη προτεραιότητα κάθε πολιτικού είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα να κάνει τη δική σας ζωή καλύτερη.

Και είμαι υπερήφανος, γιατί μετά από τέσσερα χρόνια στη διακυβέρνηση αυτού του τόπου μπορώ σήμερα να σας κοιτάξω στα μάτια, καθώς διεκδικώ και πάλι την εμπιστοσύνη σας και να σας πω: ναι, αυτά που σας είπαμε τα κάναμε πράξη. Τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας. H Ελλάδα σήμερα είναι πιο ισχυρή, πιο ευημερούσα από ό,τι ήταν το 2019.

Ταυτόχρονα διαχειριστήκαμε και πολλές μεγάλες κρίσεις. Όλα αυτά τα οποία πετύχαμε δεν τα πετύχαμε σε χρόνο ουδέτερο. Μετρήστε: πανδημία, προσφυγική κρίση, μεταναστευτική εισβολή, επιθετικός γείτονας, ενεργειακή κρίση, πόλεμος στην Ουκρανία, φυσικές καταστροφές. Κι όμως, η χώρα στάθηκε όρθια, η Ελλάδα σήμερα είναι πιο ισχυρή, πιο ευημερούσα -θα το ξαναπώ- από ό,τι ήταν το 2019. Τελικά αυτό είναι το μέτρο σύγκρισης: πήγαμε τη χώρα μπροστά ή τη γυρίσαμε πίσω;

Και βέβαια, επειδή τώρα, ξέρετε, είναι προεκλογική περίοδος και θα ακούτε πολλές κουβέντες, κάποιες εκ των οποίων είναι κουβέντες του αέρα, εγώ μπορώ να σας πω μία κουβέντα από την Παραμυθιά: παραμύθια από εμένα δεν θα ακούσετε.

Αν ψάχνετε για παραμυθά θα τον βρείτε αλλού, εδώ δεν θα τον βρείτε. Γιατί εγώ το 2019 δεσμεύτηκα για ορισμένα πολύ συγκεκριμένα πράγματα, ότι θα μειώσω τους φόρους και μείωσα τους φόρους για όλες και για όλους, ότι θα δημιουργήσω περισσότερες θέσεις εργασίας και το έκανα.

Δεσμεύτηκα ότι θα προφυλάξω τα σύνορα της πατρίδας μας και θα σταματήσει η Ελλάδα να είναι «ξέφραγο αμπέλι» και τα σύνορα σήμερα είναι προστατευμένα. Δεσμεύτηκα ότι θα σταματήσουμε να πηγαίνουμε στην Ευρώπη και να είμαστε επαίτες, αλλά θα καθόμαστε στο πρώτο τραπέζι και θα είμαστε πρωταγωνιστές των ευρωπαϊκών εξελίξεων. Και ναι, πήγα κι εγώ στις Βρυξέλλες, δεν διαπραγματεύθηκα 17 ώρες, διαπραγματεύθηκα πέντε μέρες και έφερα πίσω 31 δισεκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης για τη χώρα. Άλλοι πήγαν και διαπραγματεύθηκαν 17 ώρες και σας φόρτωσαν ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο.

Όλα αυτά λοιπόν μπορέσαμε και τα πετύχαμε σε δύσκολες συγκυρίες για τη χώρα, συνεργαζόμενοι πάντα σε εξαιρετικό επίπεδο με την Τοπική Αυτοδιοίκηση του Α΄ και του Β΄ βαθμού, διότι ξέρουμε πολύ καλά ότι όσο μεγάλη σημασία κι αν έχει να λύνουμε τα μεγάλα, άλλη τόση σημασία έχει να στεκόμαστε πάνω στα μικρά προβλήματα τα οποία αφορούν τελικά κάθε τοπική κοινωνία.

Και πράγματι εδώ, στη Θεσπρωτία, έχουν γίνει πολύ σημαντικά πράγματα. Η σημαντικότερη, ίσως, παρέμβαση την οποία κάνουμε θα είναι η οριστική ιδιωτικοποίηση, η σύμβαση παραχώρησης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας. Αυτό θα ανοίξει τελείως την προοπτική του τόπου σας για να γίνει πραγματικά μια πύλη εισόδου, με εξασφάλιση όμως της χερσαίας ζώνης προς όφελος των δημοτών της πόλης. Έτσι ώστε να μπορούμε να συνδυάσουμε σημαντικές επενδύσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα με αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου πάντα προς όφελος των πολιτών.

Και βέβαια, σταθήκαμε δίπλα και στους αγρότες μας. Ξέρω ότι υπάρχει μία εκκρεμότητα ακόμα με τα μανταρίνια. Λοιπόν, θα πληρωθούν, και αυτή η εκκρεμότητα θα πληρωθεί πριν την μεθεπόμενη Κυριακή. Διότι έχουμε ένα χρέος να στηρίζουμε τους αγρότες μας στον πρωτογενή τομέα και απέναντι στις φυσικές καταστροφές. Έχουμε δώσει παραπάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε αποζημιώσεις. Και αυτές οι αποζημιώσεις που δώσαμε δεν ήταν όλες από πόρους του ΕΛΓΑ, οι μισές τουλάχιστον ήταν από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Γιατί μπορέσαμε και βρήκαμε τα χρήματα αυτά, φίλες και φίλοι; Ακριβώς επειδή η οικονομία αναπτύσσεται πιο γρήγορα απ’ ό,τι περιμέναμε και επειδή υπήρχε ταμειακό απόθεμα να στηρίξουμε τους αγρότες μας σε δύσκολες στιγμές.

Το ίδιο κάναμε για όλη την κοινωνία. Όταν κλείσαμε τη χώρα, ουσιαστικά, την εποχή του Covid, δώσαμε κοντά στα 50 δισεκατομμύρια ευρώ. Όλα τα μαγαζιά γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν δεν ήμασταν εμείς με την επιστρεπτέα προκαταβολή, με τη στήριξη των μισθών, σήμερα θα είχαμε μεγάλο οικονομικό πρόβλημα.

Δεν έχουμε οικονομικό πρόβλημα, έχουμε το ανάποδο. Έχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, έχουμε την ανεργία η οποία μειώνεται και θα εξακολουθεί να μειώνεται. Και είμαστε έτοιμοι, τώρα, να γράψουμε το δεύτερο μεγάλο κεφάλαιο της εθνικής μας επιτυχίας. Το οποίο έχει, όμως, μια προϋπόθεση: τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Μου λένε φίλοι εδώ, ότι η νίκη είναι σίγουρη. Εγώ θα σας πω μια κουβέντα. Έχω κάνει πολλές εκλογές και μπορώ να εισπράττω το κλίμα. Το κλίμα είναι πολύ θετικό για την παράταξή μας, μην έχετε καμία αμφιβολία για αυτό. Θα νικήσουμε. Όμως να μην εφησυχάζουμε, διότι ξέρουμε πολύ καλά ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή θα πρέπει να εξετάσουν πολύ σοβαρά όλοι οι πολίτες τις επιλογές τις οποίες έχουν μπροστά τους.

Άκουγα σήμερα τον αρχηγό της αντιπολίτευσης να λέει ότι δεν πιστεύει, λέει, τις δημοσκοπήσεις, γιατί δεν απαντούν λέει οι πολίτες στα τηλέφωνα. Του λέω: εγώ δεν κοιτάω καμία δημοσκόπηση, η καλύτερη δημοσκόπηση γίνεται όπου πάω. Έγινε και σήμερα εδώ στην Παραμυθιά. Η Νέα Δημοκρατία θα είναι η νικήτρια, η μεγάλη νικήτρια στις εκλογές. Για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα το οποίο είναι συγκεκριμένο και κοστολογημένο, για να συνεχίσουμε τη σημαντική δουλειά που έχουμε κάνει αυτά τα τέσσερα χρόνια.

Θυμάστε, ότι όταν σας μίλησα και πάλι τον Ιούνιο και τον Μάιο του 2019, στην προεκλογική περίοδο την προηγούμενη, σας είχα πει ότι είχα μια κεντρική δέσμευση: να μειώσω φόρους και εισφορές. Την υλοποίησα.

Τώρα η κεντρική μου δέσμευση απέναντί σας είναι ότι θα αυξήσω τους μισθούς και τις συντάξεις για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα. Μπορούμε να αυξήσουμε τους μισθούς μέχρι 25%. Τον κατώτατο μισθό θα τον πάμε στα 950 ευρώ, το μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ.

Και βέβαια, για τους συνταξιούχους μας, αυτούς που έπεσαν θύμα της μεγάλης «σφαγής» Κατρούγκαλου, εσείς ξέρετε πολύ καλά ότι για πρώτη φορά είδαν αυξήσεις στις συντάξεις μετά από 12 χρόνια, αλλά ξέρετε επίσης ότι εμείς ήμασταν αυτοί που είπαμε ότι και την αδικία με την προσωπική διαφορά θα έρθουμε να τη διορθώσουμε. Και θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε τους συνταξιούχους, εκείνους που δεν είδαν αύξηση, έως ότου η προσωπική διαφορά σβήσει.

Αλλά για να γίνουν όλα αυτά -επαναλαμβάνω, φίλες και φίλοι- πρέπει η χώρα να συνεχίσει να αναπτύσσεται πολύ πιο γρήγορα από την Ευρώπη. Και εδώ στην Ήπειρο έχουν ήδη γίνει πολύ σημαντικά αναπτυξιακά βήματα. Είναι μια Περιφέρεια, η οποία έχει τη δυνατότητα διακριθεί σε πολλούς τομείς.

Στον πρωτογενή μας τομέα, οι εξαγωγές μας -κρατήστε το αυτό- οι εξαγωγές των αγροτικών και κτηνοτροφικών μας προϊόντων ξεπέρασαν τα 8 δισεκατομμύρια τον περασμένο χρόνο και υπάρχουν πάρα πολλοί αγρότες, κτηνοτρόφοι, που κόντρα στις δυσκολίες καταφέρουν να παράγουν ποιοτικά προϊόντα, να παίρνουν καλύτερες τιμές.

Διότι, ναι, μιλάμε για τις τιμές στο ράφι και είναι ένα πρόβλημα η ακρίβεια, αλλά ας μιλήσουμε -τα έχουμε κουβεντιάσει πολλές φορές και με τον Αλέκο- για τις τιμές των κτηνοτρόφων, τις τιμές του γάλακτος όταν σας είπα ότι θα τσακίσω τις παράνομες ελληνοποιήσεις, ώστε ο κτηνοτρόφος να μπορεί να παίρνει πράγματι την τιμή που αξίζει το προϊόν του. Το κάναμε πράξη.

Έχουμε, λοιπόν, πολλά βήματα να κάνουμε ακόμα σε αυτόν τον τομέα. Όπως έχουμε και πολλά βήματα να κάνουμε σε ένα άλλο πεδίο, το οποίο το θεωρώ απολύτως κρίσιμο και αυτό είναι η υγεία. Έρχομαι και μιλάω εδώ, στην ελληνική περιφέρεια. Θέλω να ξέρετε, ότι η επόμενη τετραετία θα είναι η τετραετία στην οποία θα οικοδομήσουμε και πάλι το νέο ΕΣΥ.

Δεν θέλω να αισθάνεται κανείς συμπολίτης μας, ασχέτως το πού βρίσκεται, από την πιο μεγάλη πόλη, μέχρι το πιο απομονωμένο χωριό, ότι δεν μπορεί να έχει ποιοτική πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Θα αναμορφώσουμε παραπάνω από 150 κέντρα υγείας σε όλη τη χώρα, θα ξαναφτιάξουμε τα τμήματα επειγόντων περιστατικών στα νοσοκομεία μας, θα επενδύσουμε στην τηλεϊατρική και στις αεροδιακομιδές -και ξέρουμε αυτό το πράγμα πόσο μας έχει στοιχίσει. Δεν θέλω να υπάρχει καθυστέρηση στην παροχή ιατρικής φροντίδας για καμία Ελληνίδα και για κανέναν Έλληνα, ασχέτως το πού βρίσκονται. Είναι προσωπική μου δέσμευση και να μου έχετε εμπιστοσύνη ότι μπορούμε να την κάνουμε πράξη.

Θα πω και δυο λόγια για τα παιδιά μας, τα οποία κάνουν σήμερα ένα πραγματικό μάθημα πολιτικής αγωγής. Μέσα στον επόμενο χρόνο όλες οι τάξεις από την Ε’ Δημοτικού μέχρι και την Γ’ Λυκείου θα έχουν διαδραστικούς πίνακες, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Μιλάμε για ένα τελείως διαφορετικό μάθημα. Όσα παιδιά έχω δει να κάνουν μάθημα με διαδραστικούς πίνακες ξέρουν ακριβώς τι εννοώ. Έτσι αντιλαμβάνομαι μια σύγχρονη εκπαίδευση που θα επενδύει πράγματι στις γνώσεις και τις δεξιότητες των παιδιών και όχι με παραμύθια -μιας και είμαι εδώ πάλι στην Παραμυθιά- του τύπου «μπείτε αβέρτα στα πανεπιστήμια». Αυτό μας είπαν τώρα.

Προσέξτε, το λένε αυτό. Εδώ υπάρχουν παιδιά μαζί μας τα οποία θα γράψουν πανελλαδικές εξετάσεις σε τρεις εβδομάδες από τώρα, κι έρχεται κάποιος και τους κοροϊδεύει «ψιλό γαζί» -συγγνώμη για την έκφραση και αν είμαι λίγο αυστηρός- λέγοντάς τους ότι «μην ανησυχείτε παιδιά, αν κερδίσω εγώ θα περάσετε όλοι στο πανεπιστήμιο».

Αυτό ονομάζεται εμπαιγμός της νέας γενιάς. Τέτοια πράγματα από μένα δεν θα ακούσετε. Θέλω καλά σχολεία, θέλω καλά πανεπιστήμια, θέλω καλή τεχνική εκπαίδευση για τα παιδιά τα οποία δεν θα περάσουν στο πανεπιστήμιο, θέλω καλά Δημόσια ΙΕΚ. Θέλω όλα τα παιδιά, ασχέτως του αν θα σπουδάσουν σε ένα πανεπιστήμιο ή όχι, να γνωρίζουν ότι μπορούν να έχουν μια προοπτική και την επόμενη μέρα να μπορούν να βρουν ένα επάγγελμα το οποίο θα τους οδηγήσει σε μία καλή επαγγελματική αποκατάσταση.

Έχουμε, λοιπόν, φίλες και φίλοι, μεγάλες διαφορές με τα άλλα κόμματα και οι διαφορές αυτές είναι και διαφορές δοκιμασμένες στην πράξη. Διότι σε αυτή την κάλπη συγκρίνεται μία κυβέρνηση η οποία κυβέρνησε για μία τετραετία, με την προηγούμενη κυβέρνηση και με τον προηγούμενο Πρωθυπουργό, ο οποίος κυβέρνησε από το 2015 ως το 2019.

Εγώ έχω πει πολλές φορές ότι από τη σύγκρουση προτιμώ τη σύγκριση. Ας έρθουν, λοιπόν, οι πολίτες να συγκρίνουν το δικό μας έργο: τι έκανε ο κ. Τσίπρας και τι κάναμε εμείς. Και αυτή η σύγκριση αποβαίνει καταλυτικά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας.

Θέλω, λοιπόν, και από εδώ, από τη Θεσπρωτία, να σας ζητήσω αυτές τις 13 μέρες που έμειναν μέχρι τις εκλογές να δώσουμε μαζί αυτόν τον αγώνα, να φέρουμε τη Νέα Δημοκρατία όσο το δυνατόν πιο ισχυρή στην κάλπη της 21ης Μαΐου.

Το λέω αυτό διότι τα σενάρια τα οποία διακινούνται από την άλλη πλευρά θα πρέπει να μας κάνουν όλους να προβληματιζόμαστε ιδιαίτερα. Προοδευτική διακυβέρνηση, κυβέρνηση ηττημένων, κυβέρνηση ανοχής, κυβέρνηση με τη συμμετοχή του κ. Βαρουφάκη ο οποίος θέλει να σας πάρει τα ευρώ για να σας τα κάνει «Δήμητρες». Όλα αυτά είναι εξαιρετικά επικίνδυνα σενάρια για την επόμενη μέρα.

Αν κάτι χρειάζεται η χώρα σήμερα πάνω απ’ όλα είναι πολιτική σταθερότητα και στιβαρή κυβέρνηση. Θέλω να επισημάνω ότι οι εκλογές -ακούστε το αυτό, έχει σημασία- οι εκλογές οι δικές μας γίνονται μια εβδομάδα μετά τις εκλογές στην Τουρκία. Οι εκλογές στην Τουρκία μάλλον θα πάνε σε δεύτερο γύρο. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε ότι η Τουρκία κάπως έχει ρίξει τους τόνους, αλλά κανείς δεν μας εγγυάται ότι την επόμενη μέρα δεν θα ξαναγυρίσει σε όλα αυτά τα οποία ζήσαμε τρία χρόνια.

Εγώ μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω ότι ναι, τρία χρόνια διαχειρίστηκα την επιθετικότητα της Τουρκίας, έχτισα συμμαχίες, ενίσχυσα τις Ένοπλες Δυνάμεις και σήμερα η Ελλάδα είναι πολύ πιο ισχυρή και γεωπολιτικά από ό,τι ήταν πριν από τέσσερα χρόνια. Και αυτό θα είναι ένα ζητούμενο των εκλογών.

Οι εκλογές δεν θα αφορούν μόνο την οικονομία, την παιδεία, την υγεία. Πρέπει να αφορούν και την εξωτερική πολιτική. Σε έναν κόσμο ο οποίος είναι τόσο αβέβαιος, ο οποίος είναι τόσο ασταθής, το τελευταίο το οποίο χρειαζόμαστε στην πατρίδα μας είναι ασταθείς κυβερνήσεις, με κυβερνητικούς εταίρους οι οποίοι μπορεί να αλληλοεκβιάζονται, και τελικά κυβερνήσεις χωρίς πυξίδα, χωρίς κατεύθυνση και χωρίς πυγμή.

Δεν το χρειαζόμαστε αυτό, χρειαζόμαστε μια σταθερή κυβέρνηση. Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να εξασφαλίσει αυτή την πολυπόθητη πολιτική σταθερότητα, μπορεί να πάει τη χώρα πολύ μπροστά, μπορεί η δεύτερη τετραετία της Νέας Δημοκρατίας να είναι η τετραετία όπου θα οικοδομήσουμε πραγματικά την Ελλάδα που θέλουμε και την Ελλάδα που μας αξίζει.

Σας ζητώ, λοιπόν, να μου δώσετε τη δύναμη αυτό το σχέδιό μου για την Ελλάδα του μέλλοντος να το κάνουμε πράξη.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την εντυπωσιακή σας παρουσία. Εύχομαι καλή δύναμη, καλό αγώνα. Στη Θεσπρωτία θα βάλουμε πολύ ψηλά τον πήχη, αλλά θα τον ξεπεράσουμε.
Να είστε καλά, ευχαριστώ πολύ. Καλό αγώνα.

(Δείτε επίσης βίντεο με την υποδοχή και την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Παραμυθιά, όπως την κατέγραψε η κάμερα του συναδέλφου Χρήστου Γκορέζη από το paramythia-online.gr, τον οποίο ευχαριστούμε για την παραχώρηση του υλικού)

Συνέχεια...

Για να ζήσουμε, πρέπει να αγωνιστούμε -Του Γιώργου Νείλα*

Μαΐου 08, 2023 0
Για να ζήσουμε, πρέπει να αγωνιστούμε -Του Γιώργου Νείλα*

*Γιώργος Νείλας, υποψήφιος του ΚΚΕ(μ-λ) στη Θεσπρωτία

Όσο βαδίζουμε προς τις εκλογές της 21ης Μαΐου, τόσο δυναμώνουν οι φωνές που θέλουν να κάνουν τον λαό να ξεχάσει. Να ξεχάσει τους εχθρούς του, όλους αυτούς που διαχρονικά συνθλίβουν τη ζωή του, το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό, τους ντόπιους διαχειριστές των συμφερόντων τους. 

Να ξεχάσει όλα όσα αποκαλύφθηκαν με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη, τις αλήθειες που ανακάλυψε στη βάση της οργής του για πολλές από τις πλευρές της λειτουργίας του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος. Πάνω από όλα, να ξεχάσει τα βήματα που άρχισε να κάνει -με τα αναπόφευκτα πισωγυρίσματα και τις αντιφάσεις- σε μια κατεύθυνση χειραφέτησης από τις κυρίαρχες δυνάμεις, διαμέσου του αγώνα και της πάλης του.

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα πάσης φύσεως δεκανίκια τους, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα μαύρα φασιστικά μορφώματα που ξεπηδούν, επιδίδονται σε μια συστηματική εκστρατεία εξαπάτησης και αποπροσανατολισμού των λαϊκών συνειδήσεων. Επιχειρούν να κρύψουν τα εγκληματικά πεπραγμένα τους, ως υπηρέτες του συστήματος της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης. 

Προσπαθούν με τον υποκριτικό τους σκυλοκαβγά να ρίξουν στάχτη στα μάτια για την αντιδραστική συναίνεση που οικοδόμησαν όλο το προηγούμενο διάστημα για λογαριασμό του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου. Όλο και περισσότερο αδυνατούν να συγκαλύψουν το πασιφανές γεγονός της πλήρους ταύτισής τους σε όλα τα βασικά ζητήματα: στην υπηρέτηση της επίθεσης ενάντια στην εργατική τάξη, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, στην ευθυγράμμιση στα κελεύσματα των ιμπεριαλιστών πατρώνων τους, στη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στην άδικη σύγκρουση που μαίνεται και σε κάθε λογής πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς των ισχυρών του πλανήτη.

Και ενώ οι επίδοξοι διαχειριστές του συστήματος συναγωνίζονται στο πλαίσιο αυτό για το ποιος θα δώσει τα περισσότερα εχέγγυα στα ιμπεριαλιστικά αφεντικά τους και την ντόπια άρχουσα τάξη για την ικανότητά του να φέρει σε πέρας τις υποθέσεις τους, την ίδια στιγμή γίνεται προσπάθεια ο λαός και η νεολαία να εγκλωβιστούν σε ψευτοδιλήμματα και νέες αυταπάτες. 

Ενδεικτικό της εποχής της κρίσης, των ανταγωνισμών και της ολομέτωπης επίθεσης στην οποία βρίσκεται το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα είναι το γεγονός ότι κανένα όραμα δεν «διατίθεται» από την εξαρτημένη αστική τάξη και τους εκφραστές της. Σέρνουν τον λαό στην κάλπη με όρους ανημποριάς, καλώντας τον να μην έχει καμία απαίτηση για τη δουλειά και τη ζωή του, ομολογώντας ανοιχτά ότι έρχονται νέα κύματα αντιλαϊκής επέλασης από την επόμενη μέρα.

Επιστρατεύονται οι εκβιασμοί, οι απάτες, οι πάσης φύσεως ψεύτικοι διαχωρισμοί. Για άλλη μια φορά, ο κόσμος της δουλειάς καλείται να ψηφίσει με κριτήριο το «μικρότερο κακό», τη «σταθερότητα», τις αντιπολιτευτικές κραυγές, τα προβεβλημένα πρόσωπα, τα δευτερεύοντα χαρακτηριστικά των αστικών κομμάτων, την πιθανότητα να κυβερνήσει κάποιος που «θα κάνει έστω και λίγα από όσα λέει», κάποιος που δήθεν θα τον τσακίσει λιγότερο από τον άλλο. 

Με μοναδικές επιλογές, διαφορετικές εκδοχές της βαρβαρότητας! Με οτιδήποτε άλλο, δηλαδή, πέρα από τα ταξικά του συμφέροντα! Υιοθετώντας ακόμα και τις έγνοιες της αστικής «μας» τάξης ως δικές του. Αποδεχόμενος ως προϋπόθεση ότι δεν πρέπει να διανοηθεί ποτέ ότι μπορεί να χαραχθεί μια διαφορετική πορεία, ότι μπορεί να ανοίξει τον δικό του δρόμο μέσα από την οργάνωση και την πάλη του.

Άραγε πού έχει οδηγήσει αυτή η λογική διαχρονικά; Τι έχει προσφέρει πέρα από όλο και «μεγαλύτερα κακά», πέρα από τη συνεχή επιδείνωση των όρων ζωής του λαού και της νεολαίας, την αναβάθμιση των πολεμικών κινδύνων, νέα δεινά που προστίθενται στα προηγούμενα, τη μια διάψευση μετά την άλλη; Τα τελευταία χρόνια ήταν απολύτως διδακτικά ως προς αυτό.

Στη συσκότιση της πραγματικότητας ότι από την κάλπη δεν μπορεί να προκύψει βελτίωση τη ζωής των μαζών έχει προσφέρει -και με το παραπάνω- τις υπηρεσίες της στο σύστημα η ρεφορμιστική αριστερά σε όλες της τις αποχρώσεις, που για άλλη μια φορά επιλέγει να πλειοδοτήσει σε αυταπάτες για τη «δύναμη της ψήφου», για το πόσο θα ισχυροποιηθεί τάχα ο λαός με έναν πιο ευνοϊκό για αυτή κοινοβουλευτικό συσχετισμό ή ακόμα και ζητώντας εκλογές πριν καν τις προκηρύξουν οι ιθύνοντες, μέσω του γνωστού συνθήματος «να πέσει η κυβέρνηση». 

Δεν είναι να απορεί κανείς που στο σύνολό τους οι δυνάμεις της ήττας και της συνδιαλλαγής στέκονται με -επί της ουσίας- αστικά επιχειρήματα απέναντι στις υπαρκτές τάσεις της αποχής και του άκυρου, αναπαράγοντας τις συστημικές κατηγορίες που κατακεραυνώνουν συλλήβδην έναν κόσμο που απορρίπτει τους κυρίαρχους εκφραστές και αδυνατεί να διακρίνει στον ορίζοντα κάποια πολιτική διέξοδο ως «αδιάφορο» και «απολίτικο».

Για την επαναστατική-κομμουνιστική αντίληψη, η συμμετοχή στις εκλογές για το αστικό κοινοβούλιο αποτελεί τακτικό ζήτημα, που κρίνεται ανά περίσταση και όχι θέση αρχής. Η επιλογή της εμπλοκής σε αυτές έχει ως βασικό κριτήριο την καλύτερη δυνατή προβολή και υπηρέτηση των απόψεών της. Και σε κάθε περίπτωση, το σίγουρο είναι ότι δεν πραγματοποιείται από τη σκοπιά της βαθιά ρεφορμιστικής άποψης που θεωρεί ότι η εκλογική διαδικασία μπορεί να μεταβάλει τον ταξικό-πολιτικό συσχετισμό δύναμης, αλλά με πλήρη επίγνωση ότι δεν κάνει τίποτε παραπάνω πέρα από το να τον αποτυπώνει και μάλιστα παραμορφωμένα.

Τα παραπάνω κάθε άλλο παρά μειώνουν τη σημασία του αγώνα που καλείται να διεξαγάγει μια κομμουνιστική οργάνωση, όταν αποφασίζει να συμμετάσχει στις αστικές εκλογές. Ίσα-ίσα υπογραμμίζουν το μέγεθος της πολιτικής μάχης που πρέπει να δώσει, εντός μιας διαδικασίας ξένης και εχθρικής προς τα λαϊκά συμφέροντα.

Μέσα στον «λάκκο των λεόντων», σε ένα πεδίο ελεγχόμενο από τον ταξικό αντίπαλο, στη σημερινή φάση το διακύβευμα για τις λαϊκές δυνάμεις είναι να μην εναποθέσουν τις τύχες τους στους υπεύθυνους της καταστροφής τους και σε όσους τις αποκοιμίζουν με νανουρίσματα για έναν πιο «ανθρώπινο» καπιταλισμό. Και η απόρριψη όλων αυτών να συνοδευτεί με μια πολιτική δέσμευση για τους αγώνες που έρχονται, για την ενίσχυση μιας κατεύθυνσης που μπορεί να τους δώσει ελπίδα νίκης και προοπτικής.

Αυτόν ακριβώς τον στόχο έρχεται να υπηρετήσει το αυτοδύναμο πανελλαδικό εκλογικό κατέβασμα του ΚΚΕ(μ-λ)! Σε αυτή την πολιτική μάχη, κόντρα στις εκλογικές αυταπάτες, για να δυναμώσει η φωνή της αντίστασης και της διεκδίκησης, για να ακουστεί όσο το δυνατόν πιο πλατιά το πρόταγμα της συγκρότησης των οργάνων πάλης των μαζών, για να έρθει ευρύτερος κόσμος σε επαφή με την επαναστατική προοπτική της Ανεξαρτησίας και του Σοσιαλισμού, η οργάνωσή μας ζητάει τη στήριξη και διεκδικεί την ψήφο του λαού και της νεολαίας.

Συνέχεια...

Ξεκινάνε οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηγουμενίτσας

Μαΐου 08, 2023 0
Ξεκινάνε οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηγουμενίτσας

Οι εγγραφές, επανεγγραφές και μεταγραφές των νηπίων και βρεφών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ηγουμενίτσας για το σχολικό έτος 2023-2024 ξεκινούν στις 10-05-2023 ημέρα Τετάρτη και λήγουν στις 09-06-2023 ημέρα Παρασκευή.

Δικαίωμα εγγραφής στους Δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ηγουμενίτσας έχουν τα:

α) Νήπια ηλικίας από 2,5 ετών έως και αυτά που έχουν γεννηθεί μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2020.

β) Βρέφη ηλικίας από 18 μηνών έως 2,5 ετών.

Τα έντυπα εγγραφής και ανακοινώσεων είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Δήμου & στους κατά τόπους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, καθημερινά και ώρες 10:00-13:00.

Ακολουθεί πίνακας με τις διευθύνσεις και τα τηλέφωνα των παιδικών & βρεφονηπιακών σταθμών του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ.


ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ & ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΠΑΚΠΠΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Π.Α.Κ.Π.ΠΟ.
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΪΜΠΕΚΟΓΛΟΥ

Συνέχεια...

Η μονοεδρική Θεσπρωτία, το debate και ο ...Αλέφαντος (+ΒΙΝΤΕΟ)

Μαΐου 08, 2023 0
Η μονοεδρική Θεσπρωτία, το debate και ο ...Αλέφαντος (+ΒΙΝΤΕΟ)

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις κρίσιμες εκλογές της 21ης Μαίου.

Τα επιτελεία των κομμάτων εξουσίας δίνουν τα ρέστα τους με στόχο να επιβάλλει το καθένα στο δημόσιο διάλογο το δικό του διακύβευμα.

Και σε μεγάλο βαθμό χρησιμοποιούν το προσωπικό στοιχείο.  Πρώτος, άνοιξε την προσωπική αντιπαράθεση ο Κ. Μητσοτάκης, θέτονας ως κυρίαρχο δίλημμα των εκλογών το "Μητσοτάκης ή Τσίπρας".

Ο Αλέξης Τσίπρας σήκωσε το γάντι και άρχισε να προκαλεί τον Κ. Μητσοτάκη για ένα debate μεταξύ τους, κάτι που ο Κ. Μητσοτάκης αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι...

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται στην κρίσιμη μονοεδρική Θεσπρωτία ο Μάριος Κάτσης, ο οποίος πριν αρκετές ημέρες απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στο Βασίλη Γιόγιακα για ένα debate μεταξύ τους. Ο κ. Γιόγιακας, ακόμη δεν έχει δώσει απάντηση, γεγονός που αφήνει να εννοηθεί ότι το φοβάται...

Τη σιωπή του κ. Γιόγιακα εκμεταλλεύεται ο Μ. Κάτσης, προκαλώντας ξανά τον κ. Γιόγιακα με ένα βίντεο του αξέχαστου Νίκου Αλέφαντου...

Δείτε την ανάρτησή του στο facebook

"Έχω ζητήσει εδώ και μέρες δημόσια ένα #debate από τον κ. Γιόγιακα για να απολογηθούμε για τα πεπραγμένα μας. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Δεν άκουσε, έκανε πως δεν άκουσε ή αρνείται δια της σιωπής; Δεν θέλω να πιστέψω τις πληροφορίες που μου φτάνουν ότι περιφερειακά MME του πρότειναν και αρνήθηκε κάθετα. Οι μέρες μαζεύουν...

Να έρθει να μας παρουσιάσει το πλούσιο έργο του ή μήπως δεν έχει; Να έρθει να μας παρουσιάσει τις δεσμεύσεις του που έγιναν πράξη προς τους πολίτες ή μήπως θα αποκαλυφθεί η εξαπάτηση; 

Μήπως δεν νιώθει επαρκή αυτοπεποίθηση στο δημόσιο διάλογο, και στα επιχειρήματά του; Δεν θέλω να το πιστέψω, άλλωστε μέχρι τώρα έχουμε βρεθεί σε ουκ ολίγες κοινές εμφανίσεις και αντιπαραθέσεις επιχειρημάτων σε κανάλια και δημοτικά συμβούλια.

Όποιος κρύβεται και φοβάται από τον ελληνικό λαό δεν είναι άξιος για να τον εκπροσωπεί. Η πολιτική είναι επιχείρημα, όραμα, παρακίνηση για απτά έργα, όχι talent show χαιρετούρας. 

Τα έχει πει ο αείμνηστος κυρ-Νίκος άψογα εξ' άλλου.
Θα περιμένω. Όχι για πολύ ακόμα...

(Δείτε το βίντεο του αξέχαστου Ν. Αλέφαντου, που είχε γίνει viral, απευθυνόμενος τότε στον Αντώνη Σαμαρά)

Συνέχεια...

Κάλεσμα του Θεσπρωτού στον κόσμο για υποστήριξη στο σημερινό παιχνίδι με τον Ηρακλή Λάρισας

Μαΐου 08, 2023 0
Κάλεσμα του Θεσπρωτού στον κόσμο για υποστήριξη στο σημερινό παιχνίδι με τον Ηρακλή Λάρισας

Η ΠΑΕ Θεσπρωτός καλεί το φίλαθλο κόσμο της Ηγουμενίτσας να σταθεί στο πλευρό της ομάδας μας στον εντός έδρας αγώνα με αντίπαλο τον Ηρακλή Λάρισας ο οποίος θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας σήμερα Δευτέρα 8 Μαΐου 2023 στις 14:45.

Ενημερώνουμε πως οι μαθητές θα εισέρχονται στο γήπεδο δωρεάν.
Συνέχεια...

Μάριος Κάτσης στο MEGA: "Μόνο με νικη ΣΥΡΙΖΑ φεύγει ο Μητσοτάκης και η πολιτική του" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Μαΐου 08, 2023 0
Μάριος Κάτσης στο MEGA: "Μόνο με νικη ΣΥΡΙΖΑ φεύγει ο Μητσοτάκης και η πολιτική του" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA βρέθηκε ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ_Προοδευτική Συμμαχία και εκ νέου υποψήφιος Μάριος Κάτσης.

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο με τους κ. Σιωμόπουλο και Γκαντώνα, συζητήθηκαν οι μετεκλογικές συνεργασίες, οι ενδείξεις των δημοσκοπήσεων και το δίλλημα των εκλογών.

Ο κ. Κάτσης ξεκίνησε την τοποθέτηση του δίνοντας συγχαρητήρια στον τηλεοπτικό σταθμό που έστειλε πρόσκληση στους αρχηγούς Μητσοτάκη και Τσίπρα για κατ’ιδίαν debate και σχολίασε πως « ο κ.Μητσοτάκης το βάζει στα πόδια γιατί φοβάται την σύγκριση»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δημοσκοπήσεις λέγοντας πως «με ποσοστό αναποφάσιστων κοντά στο 17% δεν μπορεί να βγεί συμπέρασμα, είναι αντιεπιστημονικό. Η διαφορά μεταξύ δημοσκοπήσεων και εκλογών είναι ότι δεν υπάρχουν αναποφάσιστοι» σχολίασε.

Όσον αφορά το δίλλημα των εκλογών και τις μετεκλογικές συνεργασίες αναφέρθηκε πως «το δίλλημα είναι αν θέλουμε να μείνει ή να φύγει ο κ. Μητσοτάκης και η καταστρεπτική πολιτική του. Αν θέλουμε να φύγει, ο μόνος που θέλει και μπορεί να τον ρίξει είναι ο Α. Τσίπρας. Με τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα είναι εξαιρετικά πιθανό να σχηματιστεί κυβέρνηση γιατί τα μικρότερα κόμματα στην απλή αναλογική έχουν ευθύνες και δεν επιθυμούν δεύτερες εκλογές»

Τέλος για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία ανέφερε πως «είναι απόλυτα κοστολογημένο και ρεαλιστικό για να βγεί η κοινωνία στο ξέφωτο με τα 11 σημεία προγραμματικής σύγκλιση που συνοψίζονται στο εξής: μείωση τιμών, αύξηση μισθών, ρύθμιση χρεών και ένα δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος. Η κοστολόγησή του είναι 5.5δις€ ανά έτος δηλαδή το μισό από τις απευθείας αναθέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε κολλητούς και φίλους»Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Καταγγελία του ΚΚΕ (μ-λ) για φασιστικές επιθέσεις σε προεκλογικό υλικό - (+ΒΙΝΤΕΟ νεολαίας)

Μαΐου 08, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Καταγγελία του ΚΚΕ (μ-λ) για φασιστικές επιθέσεις σε προεκλογικό υλικό - (+ΒΙΝΤΕΟ νεολαίας)

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ (μ-λ) και βίντεο νεολαίας

Σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής κίνησης της τοπικής οργάνωσης του ΚΚΕ(μ-λ) στην πόλη της Ηγουμενίτσας, ερχόμαστε σχεδόν καθημερινά αντιμέτωποι με φασιστικού τύπου στοχευμένες επιθέσεις στο προεκλογικό μας υλικό (πανό, αφίσες, χαρτόνια). Οι επιθέσεις είναι τόσο συχνές, τραμπούκικες και με μένος, που το προεκλογικό μας υλικό δεν μένει παρά λίγες μόνο ώρες, σε σημείο ολοκληρωτικής εξαφάνισης της άποψης του ΚΚΕ(μ-λ).

Πληρωμένα από εθνικιστές συνεργεία σαν τον κλέφτη μέσα στη νύχτα, και σχεδόν κάθε νύχτα, εκτελούν την εντολή να σκίζουν τις αφίσες μας και να κατεβάζουν τα πανό μας. Όμως το πιο ανησυχητικό και επικίνδυνο είναι ότι και διάφορα άλλα φασιστόμουτρα μέσα στην πόλη έχουν εκπαιδεύσει παρέες παιδιών μικρής ηλικίας (14-15 χρόνων) στον τραμπουκισμό ενάντια σε ό,τι είναι κόκκινο, ενώ παράλληλα τους ντοπάρουν με το δηλητήριο του φασισμού.

Δεν μας παραξενεύει το γεγονός ότι η άποψη της οργάνωσης που εκφράζεται με το κεντρικό της σύνθημα ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ, αλλά κυρίως η δράση της μέσα στο λαό και τους αγώνες του, ενοχλεί το σύστημα και τα μαντρόσκυλά του.

Όμως αυτές οι επιθέσεις δε στοχεύουν μόνο το ΚΚΕ(μ-λ). Κυρίως στρέφονται ενάντια στη δυνατότητα του λαού και ειδικά της νεολαίας να αναγνωρίσει τους πραγματικούς εχθρούς της, να αντισταθεί, να οργανωθεί και να διεκδικήσει ζωή με δικαιώματα, κόντρα στο μαύρο μέλλον που της ετοιμάζει το σύστημα της βαρβαρότητας και απανθρωπιάς. Να συναντηθεί με τις κόκκινες ιδέες, να δει το όραμα και την προοπτική μιας άλλης κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Θα συνεχίσουμε επίμονα και αποφασιστικά τις παρεμβάσεις μας ανοιχτά στο λαό, όπως κάναμε πάντα. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την κατεύθυνση της οργάνωσης-αντίστασης, της μαζικής δράσης και του αγώνα, ως τη μόνη κατεύθυνση που δίνει διέξοδο στις αγωνίες του λαού και των παιδιών του.

Καταγγέλλουμε το βρόμικο ρόλο του φασισμού που τρέφεται από το σάπιο σύστημα για να το υπηρετεί. Καταγγέλλουμε στους μαθητές τη δράση των φασιστών και τους καλούμε να τους απομονώσουν στα σχολειά της και στους χώρους που συχνάζουν. ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ!

Το ΚΚΕ(μ-λ) απευθύνεται στη νεολαία και με το παρακάτω βίντεο


Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: 19χρονος παρέσυρε και τραυμάτισε με δίκυκλο 72χρονη πεζή

Μαΐου 08, 2023 0
Ηγουμενίτσα: 19χρονος παρέσυρε και τραυμάτισε με δίκυκλο 72χρονη πεζή

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, το απόγευμα του Σαββάτου, επί της οδού Αγίων Αποστόλων Ηγουμενίτσας, όταν δίκυκλο όχημα που οδηγούσε 19χρονος παρέσυρε 72χρονη πεζή, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.

Η τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Τ.Ε.Π.- Κέντρο Υγείας Φιλιατών για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα