07/23/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

Ηγουμενίτσα: Ολοκηρώνεται απόψε το Φεστιβάλ Φιλαρμονικών με τις Φιλαρμονικές Ηγουμενίτσας και Κυνοπιαστών Κέρκυρας

Ιουλίου 23, 2022 0
Ηγουμενίτσα: Ολοκηρώνεται απόψε το Φεστιβάλ Φιλαρμονικών με τις Φιλαρμονικές Ηγουμενίτσας και Κυνοπιαστών Κέρκυρας

Ολοκληρώνεται σήμερα το φεστιβάλ Φιλαρμονικών στην πόλη μας με φιλοξενούμενη την αδελφοποιημένη Φιλαρμονική Κυνοπιαστών Κέρκυρας!

Οι Φιλαρμονικές θα γίνουν ένα και θα παρελάσουν μαζί στην παραλιακή οδό Εθνικής Αντιστάσεως, ενώ στη συνέχεια θα δώσουν συναυλίες στην εξέδρα στα Βραχάκια Ηγουμενίτσας...

Η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί περίπου στις 20:30... 
Ώρα έναρξης συναυλίας 21:15....


Σας περιμένουμε όλους, να κλείσουμε αυτό το όμορφο τριήμερο ταξίδι μέσα από τα μονοπάτια της μουσικής και του πολιτισμού....

Φιλαρμονική ΠΑΚΠΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας
62 χρόνια προσφοράς στην πόλη μας .....
Συνέχεια...

Αύριο στα Γιάννενα ο Δημήτρης Καζάκης

Ιουλίου 23, 2022 0
Αύριο στα Γιάννενα ο Δημήτρης Καζάκης

Την Κυριακή 24 Ιουλίου 2022 και ώρα 19.00 θα λάβει χώρα ανοικτή συζήτηση στο θέατρο «ΣΚΑΛΑ» Δήμου Ιωαννιτών (Παραλίμνιο Ναυτάκια) με θέμα:

Πρωτοφανής κρίση σε όλα τα επίπεδα: Οικονομία, Υγεία, Θεσμοί, Εθνικά ζητήματα.

Ομιλητές:

Δημήτρης Καζάκης, Οικονομολόγος, αναλυτής, Πρόεδρος ΕΠΑΜ

Γιώργος Παύλος, πρώην καθηγητής Φυσικής και Φιλοσοφίας ΔΠΘ (ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ)

Ιωάννης Σακκάς, επικεφαλής Κινήματος Δικαιοσύνης, πρώην Εισαγγελέας.

Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, Ιατρός.

Παρέμβαση: Δημήτρης Ευθυμιάδης, ιατρός σε αναστολή – Εκπρόσωπος υγειονομικών Αττικής κατά της υποχρεωτικότητας.

Συντονιστής συζήτησης: Άρης Παπαμιχαήλ, Οικονομολόγος

Διοργάνωση
ΕΠΑΜ ΗΠΕΙΡΟΥ – ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Συνέχεια...

Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για την επίσκεψη Μητσοτάκη: "Ηρθε, δεν είδε, δεν είπε και απήλθε..."

Ιουλίου 23, 2022 0
Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για την επίσκεψη Μητσοτάκη: "Ηρθε, δεν είδε, δεν είπε και απήλθε..."

Στην ενημέρωση μας για την σημασία του Λιμανιού στην ανάπτυξη του τόπου και στην εξαγγελλία για το επόμενο πρόγραμμα τουρισμός για όλους, περιορίστηκε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη του στην Θεσπρωτία.

Ο κ. Πρωθυπουργός που βρέθηκε σε έναν από το πιο φτωχούς νομούς της Ευρώπης, δεν ανάφερε τίποτα από μια σειρά σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την πόλη της Ηγουμενίτσας άλλα και ολόκληρη τη Θεσπρωτία.

Από τον κ. Πρωθυπουργό:
- δεν ακούσαμε τίποτα την υποβάθμιση του μοναδικού νοσοκομείου της Θεσπρωτίας και για τις συνεχόμενες κραυγές απόγνωσης του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού
- δεν ακούσαμε τίποτα για την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ
- δεν ακούσαμε τίποτα για την προοπτική απόκτησης Πανεπιστημιακού τμήματος στην Θεσπρωτία
- δεν ακούσαμε τίποτα για την απόκτηση περιφερειακής οδού στην έδρα της Θεσπρωτίας
- δεν ακούσαμε τίποτα για την ανάπτυξη των χωριών του ιστορικού Σουλίου και της Μουργκάνας
- δεν ακούσαμε τίποτα για τα σοβαρά προβλήματα του πρωτογενούς τομέα της Θεσπρωτίας
- δεν ακούσαμε τίποτα για την παρακμή της Κρουαζιέρας απο την ΟΛΗΓ ΑΕ
- δεν ακούσαμε τίποτα για την βελτίωση του οδικού άξονα Ηγουμενίτσας-Πρέβεζας
 δεν ακούσαμε τίποτα για την σύνδεση της Εγνατίας με το τελωνείο Μαυροματίου και την σιδηροδρομική Εγνατία

Η επίσκεψη του κ. Πρωθυπουργού, ήταν μια επικοινωνιακή φιέστα που θύμιζε αγγαρεία, ήταν κενή ουσίας και δεν υπήρξε το παραμικρό κέρδος στην περιοχή. Όπως λέει το αρχαίο ρητό «κοιλοπονούσε βουνό και γέννησε ποντίκι».

Οι αντιλαϊκές πολιτικές της Κυβέρνησης, βρίσκονται στις προτεραιότητες της και η άγνοια των προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών έγινε κάτι παραπάνω από ξεκάθαρη, αφού όπως φάνηκε, οι "σύμβουλοι" του κ. Μητσοτάκη, του παρουσίασαν μια Θεσπρωτία πλήρως τουριστική, κάτι που φάνηκε από την μοναδική εξαγγελλία του, που είχε να κανει με το πρόγραμμα "τουρισμός για όλους".

Η χώρα δεν εχει ανάγκη απο επικοινωνιακές φιέστες. Δεν εχει ανάγκη απο ολιγόωρες επισκέψεις για selfie στα social media. Εχει ανάγκη για γενναίες παρεμβάσεις που θα συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Και σαν ΠΑΣΟΚ είμαστε εδώ για να αναδείξουμε τις παθογένειες και να προτείνουμε λύσεις με ορίζοντα μια Ελλάδα εξωστρεφή, με κοινωνική δικαιοσύνη και με το βλέμμα στο μέλλον.

ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής
Ν.Ε. Θεσπρωτίας
Συνέχεια...

Μάριος Κάτσης: "Ο κ. Μητσοτάκης δεν ήρθε στη Θεσπρωτία ως πρωθυπουργός, αλλά ως celebrity και κομματάρχης"

Ιουλίου 23, 2022 0
Μάριος Κάτσης: "Ο κ. Μητσοτάκης δεν ήρθε στη Θεσπρωτία ως πρωθυπουργός, αλλά ως celebrity και κομματάρχης"

Αυτή την επίσκεψη η Θεσπρωτία θα τη θυμάται για χρόνια! Ο κ. Μητσοτάκης αντί να μας επισκεφθεί ως Πρωθυπουργός που ακούει την κοινωνία και δίνει όραμα και σχέδιο για τον τόπο, επέλεξε να εμφανιστεί ως celebrity της Φίνος Φιλμ που περιοδεύει στην επαρχία και ως κομματάρχης της ΕΡΕ του 1950.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να παριστάνει πως η σκληρή πραγματικότητα που έχει επιβάλει στους πολίτες απλά δεν υπάρχει. Στη χθεσινή επίσκεψη του στη Θεσπρωτία κρύφτηκε από μια επιβεβλημένη σύσκεψη φορέων, όπου το επιμελητήριο, οι εμπορικοί σύλλογοι, εκπρόσωποι του τουρισμού, εκπρόσωποι του χώρου της Υγείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι ΤΟΕΒ, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, θα του παρουσίαζαν τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Απέδειξε έτσι για μία ακόμα φορά, ότι φοβάται να αντικρύσει αδιαμεσολάβητα την κοινωνία, την οποία και αγνοεί επιδεικτικά.

Αντ’ αυτού προτίμησε ένα απόλυτα ελεγχόμενο περιβάλλον στο οποίο δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να κάνει ούτε μια νέα εξαγγελία, έστω για τα μάτια του κόσμου, αφού τον διαβεβαίωσαν ότι όλα βαίνουν καλώς. Προφανώς θεώρησε ότι με άλλη μια κούφια υπόσχεση για την απόδοση της χερσαίας ζώνης λιμένα στους Δήμους με τα κουπόνια τουρισμού μερικές φωτογραφίες και μπόλικα χειροκροτήματα, ξεμπέρδεψε. Τρία χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας όμως, τα καταστροφικά αποτελέσματα της πολιτικής του, έχουν αφήσει ανεξίτηλα σημάδια στο νομό μας.

Το ξεπούλημα του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, του μεγαλύτερου αναπτυξιακού εργαλείου της Θεσπρωτίας δηλαδή, έχει μπει στην τελευταία του φάση, χωρίς ακόμα να έχει καν αποδοθεί το σύνολο της χερσαίας ζώνης στο Δήμο Ηγουμενίτσας. Μία χερσαία ζώνη που η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει πάνω από δέκα φορές από όταν ανέλαβε, ότι από μήνα σε μήνα θα αποδοθεί αλλά ποτέ δεν αποδίδεται, αφήνοντας πάντα ανοιχτό το παράθυρο, μέρος της να πάει πακέτο στον ιδιώτη μαζί με το λιμάνι. Ο κ. Μητσοτάκης δε θέλησε να απολογηθεί γι’ αυτό παρά μόνο αρκέστηκε στο να καπηλευτεί τα έργα της Γ΄ φάσης που η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επανένταξε στο ΕΣΠΑ και ξεκίνησε την κατασκευή της. Όπως δεν απολογήθηκε άλλωστε για το άνευ προηγουμένου πάρτι απευθείας αναθέσεων που έχει στήσει η διορισμένη γαλάζια διοίκηση του ΟΛΗΓ, κατασπαταλώντας έτσι το δημόσιο χρήμα σε ημετέρους, ενώ την ίδια στιγμή η κοινωνία στενάζει από την ακρίβεια και δεν βγάζει το μήνα.

Ο Πρωθυπουργός δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να δικαιολογήσει την εντελώς παράλογη και άδικη απόφασή του, να καταργήσει το πανεπιστημιακό τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας που ίδρυσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ηγουμενίτσα, αφήνοντας έτσι τη Θεσπρωτία για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες εκτός του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας μας, χωρίς νεολαία. Μία απόφαση που ήρθε σε ευθεία σύγκρουση με όλους τους αρμόδιους φορείς, την τοπική αυτοδιοίκηση, και την τοπική κοινωνία αλλά άφησε ικανοποιημένους τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κολεγίων των μεγάλων πόλεων.

Δεν βρήκε μισή κουβέντα να πει για τις ευθύνες της κυβέρνησης του, σχετικά με την κάκιστη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο Φιλιατών, παρά την σκληρή εμπειρία της πανδημίας. Μόλις πριν λίγες μέρες οι ιατροί του Νοσοκομείου προχώρησαν σε τρίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας, καλώντας για μία ακόμα φορά την κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση πρόσληψη μόνιμων ιατρών, στην μονιμοποίηση των επικουρικών, στην άμεση λειτουργία του νέου Μαγνητικού Τομογράφου που προμηθεύτηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στην ενίσχυση του ΕΚΑΒ με προσλήψεις, και στην επιστροφή των ανεμβολίαστων ιατρών, νοσηλευτών και όλων των εργαζομένων.

Δεν ακούσαμε όμως και κάποια αυτοκριτική προς τους λιγοστούς έστω πολίτες που συνάντησε στη Θεσπρωτία. Στην Ελλάδα έχουμε από τις ακριβότερες τιμές στα καύσιμα και στο ρεύμα, αλλά από τους χαμηλότερους μισθούς σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Στη χώρα μας η αισχροκέρδεια αλωνίζει με τις πλάτες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Αντί να μπει ένα φρένο, ο Πρωθυπουργός εμπαίζει τους πολίτες με παρεμβάσεις κοροϊδία, τύπου power pass και fuel pass αφήνοντας τα καρτέλ να βγάζουν ανενόχλητα υπερκέρδη στις πλάτες των καταναλωτών.

Αλλά και για τους παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας της Θεσπρωτίας ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε να πει κάτι πέρα από τη γνωστή κασέτα της επικείμενης ανάπτυξης και του καλύτερου αύριο που θα έρθει αλλά ποτέ δεν έρχεται 3 χρόνια τώρα. Δεν εξήγησε πως οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες της περιοχής, θα ανταπεξέλθουν στις τεράστιες ανατιμήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν τόσο στις προμήθειες όσο και στο ρεύμα και στα καύσιμα. Πως θα ανταπεξέλθουν στα επιτόκια των δανείων τους που αυξάνονται. Δεν τους ρώτησε πως θα επιστρέψουν τα χρήματα της επιστρεπτέας εν μέσω πρωτοφανούς ακρίβειας. Δεν βρήκε τους επιχειρηματίες του τουρισμού να του εξηγήσουν ότι η φετινή σεζόν είναι χειρότερη από πέρσι παρά τους πανηγυρισμούς.

Δεν παρουσίασε κάποιο πειστικό σχέδιο για τους αγρότες, με το οποίο θα καταφέρουν να αντέξουν στην κατακόρυφη αύξηση του κόστους παραγωγής. Δεν ζήτησε ούτε καν μια συγγνώμη από τους μανταρινοπαραγωγούς της Θεσπρωτίας, όπου δύο χρόνια τους άφησε στο περίμενε με τις ενισχύσεις που δικαιούνταν, και αφού αρχικά πέταξε τους μισούς εκτός ενίσχυσης με τη δικαιολογία ότι οι καλλιέργειες δεν είχαν δηλωθεί ως κλημεντίνες, στους υπόλοιπους τις συμψήφισε με την επιστρεπτέα με αποτέλεσμα τελικά να μην τις πάρουν ούτε αυτοί, ή να πρέπει να επιστρέψουν μέρος του ποσού. Δε συμμερίστηκε την αγωνία των κτηνοτρόφων που παλεύουν να επιβιώσουν εντελώς μόνοι τους, ενάντια στις αυξήσεις στις ζωοτροφές αλλά και στα τεράστια προβλήματα στις πληρωμές τους από το Δημόσιο, λόγω των αλλοπρόσαλλων κυβερνητικών επιλογών.

Δε σχολίασε το γεγονός ότι σε μια σειρά από μικρά και μεγαλύτερα έργα που ενέταξε και δημοπράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ολόκληρη τη Θεσπρωτία δίνοντας πνοή στην τοπική κυκλική οικονομία, παρουσιάζονται καθυστερήσεις στις πληρωμές, παρά το γεγονός ότι έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Ως προς τον στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη της Θεσπρωτίας, δε βρέθηκε κανείς να τον ρωτήσει, για ποιο λόγο η Θεσπρωτία έμεινε εκτός του ταμείου ανάκαμψης. Γιατί καθυστερούν οι μελέτες για τον περιφερειακό της Ηγουμενίτσας, από τη στιγμή που έχουν χρηματοδοτηθεί ήδη από την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων δεν προχωρά στην άμεση ένταξη της απαιτούμενης δαπάνης στο ΠΔΕ του 2022, ώστε ο ΟΣΕ να προχωρήσει στις απαραίτητες μελέτες για τη σιδηροδρομική σύνδεση Καλαμπάκας – Ιωαννίνων – λιμένα Ηγουμενίτσας; Γιατί δεν έχει δημοπρατηθεί ούτε ένα νέο έργο εδώ και τρία χρόνια στην περιοχή παρά το μόνο που κάνει η κυβέρνηση ΝΔ είναι να καπηλεύεται, να καθυστερεί ή να ακυρώνει έργα της προηγούμενης κυβέρνησης.

Για όλα αυτά δεν ακούσαμε ούτε λέξη γιατί θα χαλούσαν την εικονική πραγματικότητα του Πρωθυπουργού και των ΜΜΕ που τον στηρίζουν. Οι πολίτες βλέπουν την κοροϊδία και θα μιλήσουν στον Κ. Μητσοτάκη που τους αποφεύγει, μια και καλή στην κάλπη. Ο τόπος μας έχει ανάγκη από όραμα, σχέδιο και δουλειά ώστε να βγει από την κινούμενη άμμο της οπισθοδρόμησης που μας έχει ρίξει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Έχει ανάγκη από μια προοδευτική κυβέρνηση που θα βάλει στον πυρήνα της δράσης της, τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και της υγιούς επιχειρηματικότητας. Μια κυβέρνηση που θα βάλει φρένο στον εφιάλτη της ακρίβειας, θα ξαναστήσει το κοινωνικό κράτος στα πόδια του για να έχουν όλοι πρόσβαση, μια κυβέρνηση που έχει αποδείξει ότι αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο πόρο με διαφάνεια, ξέρει να σχεδιάζει και να υλοποιεί έργα χωρίς να αυξάνει της ενδοπεριφερειακές και κοινωνικές ανισότητες. Από Μωυσήδες και Γκόρτσους χορτάσαμε.
Συνέχεια...

Το ΚΚΕ Ηπείρου για την επίσκεψη Μητσοτάκη: "Ο «κορσές» της κερδοφορίας των ομίλων δεν χωρά τις λαϊκές ανάγκες"

Ιουλίου 23, 2022 0
Το ΚΚΕ Ηπείρου για την επίσκεψη Μητσοτάκη: "Ο «κορσές» της κερδοφορίας των ομίλων δεν χωρά τις λαϊκές ανάγκες"

Κατά την επίσκεψή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στους Νομούς της Ηπείρου, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά την προσήλωση της κυβέρνησης της ΝΔ στην στήριξη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών και τουριστικών ομίλων.

Μόνο ως «καθρεφτάκια για ιθαγενείς» μπορούν να χαρακτηριστούν οι δηλώσεις του από την Πρέβεζα, για τα επιπλέον 30 εκατομμύρια ευρώ για 200.000 δικαιούχους του προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2022» δηλ. 150 ευρώ ανά δικαιούχο. Την στιγμή που μόνο το κόστος μετακίνησης για παράδειγμα από την Αθήνα μετ΄ επιστροφής στην Λευκάδα την οποία ανέφερε ως ένα τουριστικό προορισμό έχει φτάσει στα 190€ εκ των οποίων τα 64€ είναι σε διόδια. Αν σ΄αυτό προστεθεί το κόστος διαμονής και κόστος διατροφής-διασκέδασης καταλαβαίνουμε γιατί τα 150€ αποτελούν πραγματική «σταγόνα στον ωκεανό».

Όσο για τις επενδύσεις που προχωρούν με μεγάλη ταχύτητα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας ώστε να το βρει έτοιμο ο ιδιώτης που θα το πάρει, δεν θα βελτιώσουν τις μετακινήσεις με τα παλιά και αργά πλοία. Δεν θα βελτιώσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων στο λιμάνι και των ναυτεργατών, δεν θα μειώσουν τα πανάκριβα εισιτήρια. Δεν θα μειώσουν τη τιμή των εμπορευμάτων που μεταφέρονται με τα πλοία και φορτηγά. Επιπλέον εκτάσεις της «χερσαίας ζώνης» που σήμερα αξιοποιούνται ως ελεύθεροι χώροι θα παραχωρηθούν για την κατασκευή μαρίνας.

Για τους αγρότες και ιδιαίτερα για τους κτηνοτρόφους που όπως είπε δέχονται «μεγάλη πίεση» παρέπεμψε την «στήριξη» τους στο μέλλον προφανώς για να εκτιμηθούν αν και πόσα ψίχουλα θα περισσέψουν χωρίς φυσικά να διαταραχθούν οι «δημοσιονομικές αντοχές» δηλ. τα κέρδη των μεγαλοεμπόρων, εμποροβιομήχανων, των τραπεζών. Ψίχουλα που αν δοθούν, θα δοθούν προφανώς με όρους και προϋποθέσεις και θάναι μακριά από τις πραγματικές ανάγκες. Εξ άλλου πρόσφατη είναι η πείρα των μανταρινοπαραγωγών της Θεσπρωτίας που αρκετοί δεν πήραν τίποτα ή πήραν μειωμένο το ποσό της ενίσχυσης που περίμεναν αλλά και των κτηνοτρόφων που το ποσό των 50 εκατ. ευρώ για αγορά ζωοτροφών με τίποτα δεν κάλυψε την τεράστια αύξηση της τιμής τους. Ταυτόχρονα σε εκτάσεις που χρησιμοποιούνται για βόσκηση ζώων υπάρχουν σχέδια για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.

Τελικά ο στενός «κορσές» της κερδοφορίας των επιχειρηματικών και τουριστικών ομίλων, των μεγαλοεμπόρων, των εμποροβιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζών που έχουν διαμορφώσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, δεν χωρά τις ανάγκες των εργαζόμενων και του λαού.

Δεν χωράει η αναβάθμιση του δικαιώματος των διακοπών και της αναψυχής για την εργατική λαϊκή οικογένεια.

Δεν χωράει τις ανθρώπινες συνθήκες εργασίας καταδικάζοντας τους εργαζόμενους στο τουρισμό-επισιτισμό στις περισσότερες περιπτώσεις, να εργάζονται εποχιακά, με 16 διαφορετικές ελαστικές μορφές εργασίας, χωρίς ρεπό, με 10-12 ώρες εργασίας τη μέρα, με ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής και πολλά ατυχήματα, με μισθούς πείνας. Με μεσαιωνικές συνθήκες διαμονής, στοιβαγμένοι σε κοντέινερ, κοτέτσια και σκηνές.

Δεν χωράει η λαϊκή ανάγκη για σύγχρονες θαλάσσιες μεταφορές που να διασφαλίζουν γρήγορη, ασφαλή και φθηνή μετακίνηση του λαού και των εμπορευμάτων, σταθερή δουλειά με προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζόμενων του κλάδου.

Δεν χωράει η λαϊκή ανάγκη για φθηνό ρεύμα, ούτε την ισόρροπη παρέμβαση του ανθρώπου στο περιβάλλον ενώ αυξάνονται οι κίνδυνοι για ατύχημα μεγάλης έκτασης από την εγκατάσταση μονάδας Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας μια ανάσα από το Λαδοχώρι.

Δεν χωράει η αγωνία των αγροτών να μείνουν στα χωράφια τους και στα κοπάδια τους αλλά και των μικροεπαγγελματιών που μετρούν «τα ρέστα τους» για να πληρώσουν την επιστρεπτέα που προστίθεται στους άλλους φόρους και στους αυξημένους λογαριασμούς του ρεύματος.

Δεν χωράει η πολιτική προστασία, με τους Νομούς Πρέβεζας και Θεσπρωτίας να είναι διαρκώς εκτεθειμένοι σε καιρικά φαινόμενα κυρίως πλημμύρες, με ελάχιστα μέτρα αντιπλημμυρικής θωράκισης.

Δεν χωράει η προστασία της υγείας, με τις δομές της δημόσιας Υγείας να είναι ξεπερασμένες και υποστελεχωμένες όπως τα Νοσοκομεία Πρέβεζας και Φιλιατών στην Θεσπρωτία αλλά και τα αντίστοιχα Κέντρα Υγείας.

Δεν χωράει ένα σύγχρονο Πανεπιστήμιο, δημόσιο και δωρεάν για όλους, που θα στηρίζει τους νέους στην προσπάθειά τους να σπουδάσουν, ούτε τη λειτουργία του Τμήματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής στην Πρέβεζα με επαρκή χρηματοδότηση, μόνιμο προσωπικό, υποδομές σίτισης και στέγασης ώστε να συνεχίσει τη λειτουργία του καθώς επίσης και την καλή λειτουργία της Α.Ε.Ν (σίτιση και εκσυγχρονισμός των κτιρίων της).

Δεν χωράει τις διεκδικήσεις του λαού της Ηγουμενίτσας και γενικότερα της Ηπείρου να μην δοθεί ούτε μια σπιθαμή του λιμανιού και της χερσαίας ζώνης σε επιχειρηματικούς ομίλους. Να 'ναι λιμάνι ειρήνης και φιλίας των λαών και όχι ορμητήριο των ΝΑΤΟΙκών. Να απεμπλακεί η Ελλάδα από τον πόλεμο.

Δεν χωράει τις αγωνιστικές διαμαρτυρίες-κινητοποιήσεις και γι΄αυτό απαραίτητο συμπλήρωμα της διαχρονικής αντιλαϊκής πολιτικής είναι η καταστολή και η αστυνομοκρατία. Καταστολή που χρησιμοποιήθηκε και κατά την περιοδεία του πρωθυπουργού στην Πρέβεζα.

Ατέλειωτη είναι η λίστα των λαϊκών αναγκών που δεν χωρούν στον «κορσέ» της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Ο λαός της Ηπείρου έχει συγκεντρώσει πλούσια πείρα για να βγάλει συμπεράσματα, για να διαμορφώσει στάση που θα ενισχύει τον δικό του αγώνα για μια καλύτερη ζωή ακυρώνοντας νέες αυταπάτες και ψεύτικα διλήμματα. Να αμφισβητεί το σάπιο σύστημα, που έχει μετατρέψει όλες τις λαϊκές ανάγκες σε εμπορεύματα και σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ παντού και στην κάλπη, να βαδίσει στο δρόμο ανατροπής της αντιλαϊκής καπιταλιστικής ανάπτυξης που για τα κέρδη των λίγων κάνει μόνο χειρότερη τη ζωή της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας, την ίδια στιγμή που υπάρχουν οι δυνατότητες για να ζει πολύ καλύτερα.

Συνέχεια...

Ο Ναπολέων Τσάνης νέος αντιπρόεδρος του Θεσπρωτού

Ιουλίου 23, 2022 0
Ο Ναπολέων Τσάνης νέος αντιπρόεδρος του Θεσπρωτού

Ο Ναπολέων Τσάνης, μοριακός βιολόγος και διευθύνων σύμβουλος της Α.Ε. «ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ EUROPRAWN HELLAS» αναλαμβάνει θέση Αντιπροέδρου στην ΠΑΕ Θεσπρωτός. Ο κ. Τσάνης, με δεδομένη την αγάπη του για την ομάδα αποδέχτηκε τη σχετική πρόταση για συμμετοχή στο νέο Δ.Σ. του Θεσπρωτού.

Ο Ναπολέων Τσάνης γεννήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου του 1968 στο Ελευθέρι Θεσπρωτίας. Σπούδασε Μοριακή Βιολογία Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ,

Σήμερα είναι ένας έμπειρος τεχνοκράτης, διευθυντικό στέλεχος με πολυετή πετυχημένη διαδρομή στον κλάδο των συμβούλων διαχείρισης. Ειδικευμένος στη Διαχείριση Έργων, στο Κυβερνητικό Lobbying, στην Έρευνα και Ανάπτυξη (R&D), στο Food Fututed, στον Προϋπολογισμό και στη Διαχείριση Επιχειρήσεων.

Η ΠΑΕ Θεσπρωτός τον καλωσορίζει στην οικογένεια της ομάδας και του εύχεται καλή επιτυχία σε όλους τους τομείς.
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα

Κυρ. Μητσοτάκης: "Πυλώνας ανάπτυξης το λιμάνι Ηγουμενίτσας" (+ΦΩΤΟ)

Ιουλίου 23, 2022 0
Κυρ. Μητσοτάκης: "Πυλώνας ανάπτυξης το λιμάνι Ηγουμενίτσας" (+ΦΩΤΟ)

Πυλώνα ανάπτυξης, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη Θεσπρωτική πρωτεύουσα.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν στο λιμάνι ο υπουργός Ναυτιλίας, Ιωάννης Πλακιωτάκης, η πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος, Ρεγγίνα Δηλαβέρη και ο διευθύνων σύμβουλος, Αθανάσιος Πορφύρης. Ξεναγήθηκε στα έργα της Γ’ φάσης του λιμένα που είναι σε εξέλιξη και στο εν λειτουργία λιμάνι, που εξυπηρετεί καθημερινά με 18 πλοία την ακτοπλοΐα από και προς Ιταλία.


Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία εκτέλεσης των εργασιών οι οποίες, είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν το 2023.
«Μιλάμε για το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της δυτικής Ελλάδας και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί οι επενδύσεις προχώρησαν με μεγάλη ταχύτητα και πια ολοκληρώνονται -όπως με ενημέρωσαν- εντός του επόμενου έτους για ένα πλήρες λιμάνι, εμπορικό, επιβατικό», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα έργα αποτελούν μέρος του ευρύτερου σχεδίου για την αύξηση των εξυπηρετούμενων δρομολογίων, την ασφαλή διακίνηση εμπορευμάτων και την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, δεδομένου ότι η Ηγουμενίτσα αποτελεί μία από τις δύο μεγάλες πύλες της Ελλάδας προς τα δυτικά, έχει ενταχθεί στο κύριο δίκτυο των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών και αποτελεί Λιμένα Διεθνούς Ενδιαφέροντος.


Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι δήμαρχοι Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, Ιωάννης Λώλος και Σπυρίδων Παππάς, αντίστοιχα, έθεσαν στον πρωθυπουργό το ζήτημα της απόδοσης στην αυτοδιοίκηση των χερσαίων εκτάσεων που σήμερα διαχειρίζεται Οργανισμός Λιμένος. Και από τα πρωθυπουργικά χείλη δόθηκε η υπόσχεση ότι η χερσαία ζώνη θα αποδοθεί στις τοπικές κοινωνίες πριν εγκατασταθεί στο λιμάνι ο ιδιώτης επενδυτής.

Ως γνωστόν ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας βρίσκεται στη φάση της αξιοποίησης από το ΤΑΙΠΕΔ, με παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του. Ο πρωθυπουργός άκουσε με ενδιαφέρον το αίτημα των δημάρχων για την κατασκευή του κάθετου άξονα της Εγνατίας οδού από την Ηγουμενίτσα έως και το Μαυρομμάτι στα ελληνοαλβανικά σύνορα, έργο που συμπεριλαμβάνει και την Περιφερειακή οδό της πόλης της Ηγουμενίτσας.


Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης περπάτησε στο κέντρο της πόλης της Ηγουμενίτσας όπου συναντήθηκε με φίλους και μέλη της Νέας Δημοκρατίας.


«Δεν είναι ώρα για πολλά λόγια. Είναι ώρα για έργα. Ήρθα να επιθεωρήσω το λιμάνι, τη Γ’ φάση, η οποία θα ολοκληρωθεί -όπως είχαμε δεσμευθεί- μέσα στον επόμενο χρόνο. Η Ηγουμενίτσα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι, θα το κάνουμε ακόμα μεγαλύτερο, ακόμα καλύτερο, προς όφελος όχι μόνο της τοπικής κοινωνίας αλλά όλης της βόρειας Ελλάδας», σημείωσε στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια συνομιλίας που είχε με πολίτες στην πόλη.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε επίσης τη στήριξη που παρέχει η πολιτεία στην κοινωνία έναντι των εξωγενών διεθνών κρίσεων.


«Στηρίζουμε όλους τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Σήμερα εξήγγειλα ότι θα διπλασιάσουμε τον προϋπολογισμό για το πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους” ώστε και συμπολίτες μας που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάρουν κάποιες μέρες διακοπές να μπορέσουν και αυτοί να φύγουν για κάποιες μέρες και να ξεκουραστούν. Την ίδια στήριξη παρέχουμε στην ελληνική κοινωνία όσον αφορά τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. Στηρίζουμε τους αγρότες μας, στηρίζουμε τους κτηνοτρόφους μας. Και ειδικά για τους κτηνοτρόφους να περιμένετε ακόμα πρόσθετες εξαγγελίες οι οποίες θα γίνουν πολύ σύντομα γιατί ξέρουμε πόσο μεγάλη είναι η πίεση στην ελληνική κτηνοτροφία», τόνισε.


Τον Πρωθυπουργό συνόδευαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για τις Υποδομές Γιώργος Καραγιάννης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική Γιώργος Στύλιος, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας, ο βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας, οι βουλευτές Ιωαννίνων της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης και Μαρία Κεφαλά, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος και ο Δήμαρχος Φιλιατών Σπυρίδων Παππάς και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης.


ΠΗΓΗ: www.ertnews.gr
Σύνταξη: Βάσω Γκόρου
Συνέχεια...