07/05/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Νέα οχήματα για το Δήμο Ηγουμενίτσας

Ιουλίου 05, 2022 0
Νέα οχήματα για το Δήμο Ηγουμενίτσας

Ένα ακόμη βήμα για τον εκσυγχρονισμό του στόλου του Δήμου Ηγουμενίτσας αποτελεί η σημερινή παραλαβή δύο νέων οχημάτων νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Πρόκειται για ένα απορριμματοφόρο τριαξονικό όχημα με συμπιεστή, τύπου πρέσας, χωρητικότητας 24 κυβικών μέτρων και για ένα ανατρεπόμενο φορτηγό τριαξονικό, μικτού φορτίου 26 τόνων.

Τα νέα οχήματα καθώς και τα υπόλοιπα, τα οποία αναμένεται να παραληφθούν σύντομα, χρηματοδοτήθηκαν από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ-Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος 2014-2020 και εντάσσονται στον σχεδιασμό του Δήμου για τον εκσυγχρονισμό και την ανανέωση του στόλου του, με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων και των συνθηκών ασφάλειας του προσωπικού καθώς και τη μείωση του λειτουργικού κόστους.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας σε σχετική του δήλωση ανέφερε τα εξής:

«Με συντονισμένες ενέργειες αξιοποιήσαμε τη δυνατότητα χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, καταφέρνοντας την προμήθεια σύγχρονων οχημάτων, που αποτελούν πολύτιμα εργαλεία για τις Υπηρεσίες του Δήμου μας.

Στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Ενέργειας (Σ.Δ.Β.Ε.) που έχουμε εκπονήσει και με προτεραιότητα τη διαχείριση των απορριμμάτων και την καθαριότητα του Δήμου μας, συνεχίζουμε να ενισχύουμε την καθημερινή μάχη των συνεργείων και του προσωπικού μας για ένα καθαρότερο περιβάλλον και για ποιοτικότερη και αποδοτικότερη παροχή των προσφερόμενων υπηρεσιών μας προς τους πολίτες.

Βασική προϋπόθεση σε αυτήν μας την προσπάθεια καθίσταται η ευαισθητοποίηση και η περιβαλλοντική συνείδηση των ίδιων των πολιτών. Κάθε πολίτης οφείλει να είναι κοινωνός της προσπάθειας για να διατηρείται η πόλη του καθαρή και να σέβεται τον δημόσιο και κοινόχρηστο χώρο, όπως ακριβώς τον ιδιωτικό. Η καθαριότητα δεν αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του Δήμου, αλλά είναι υπόθεση όλων μας και αντανακλά τον πολιτισμό μας».
Συνέχεια...

Τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων σήμερα Τρίτη (5/7) στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Ιουλίου 05, 2022 0
Τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων σήμερα Τρίτη (5/7) στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 81
ΠΕ Θεσπρωτίας 108
ΠΕ Ιωαννίνων 400
ΠΕ Πρέβεζας 90

Οι αριθμοί των κρουσμάτων αφορούν τα δεδομένα που καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο έως και τις 9:00 το πρωί.

Ημερήσια έκθεση ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου(άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 25.566. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.755.074 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 48.5% άνδρες. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 5.022 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 187.202(4.7% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 30.349 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 98 (61.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 έτη. To 90.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 37 (37.76%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 61 (62.24%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.738 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 309 (ημερήσια μεταβολή +20.23%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 292 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 37 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Συνέχεια...

Καταγγελία της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ για το εργατικό ατύχημα στο Καρβουνάρι

Ιουλίου 05, 2022 0
Καταγγελία της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ για το εργατικό ατύχημα στο Καρβουνάρι

Ξανά εργατικό ατύχημα στην περιοχή μας – να μη συνηθίσουμε το ΜΕΣΑΙΩΝΑ!!!

Σοβαρό "εργατικό ατύχημα" σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής, σε επέκταση ΧΥΤΥ που βρίσκεται στο Καρβουνάρι Παραμυθιάς όταν κατά τη διάρκεια εργασιών στη δεξαμενή, μετανάστης εργάτης 38 χρονών έπεσε από ύψος 8 περίπου μέτρων.

Σοβαρά τραυματισμένος έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο ενώ συνελήφθη ο εργολάβος που είχε αναλάβει την κατασκευή του έργου. Το κράτος με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να παίξει το ρόλο του προστάτη των εργαζομένων και να φορτώσει μόνο στον εργολάβο τις ευθύνες κρύβοντας τις ακόμη βαθύτερες και τον πραγματικό ρόλο που έχει το ίδιο το κράτος ως μηχανισμός του Κεφαλαίου και όχι των εργαζομένων.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη μακριά λίστα των εργατικών ατυχημάτων και δυστυχημάτων που στην πραγματικότητα πρόκειται για ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ΕΓΛΗΜΑΤΑ! Οι αμέτρητες ώρες αδιάκοπης δουλειάς (προφανώς και Κυριακή πρωί), σε άκρως επικίνδυνες συνθήκες που φτάνουν τα όρια της εξάντλησης, τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας ακόμα και σε επικίνδυνες δουλειές, η εγκληματική πολιτική του κεφαλαίου που αντιμετωπίζει τον εργάτη σαν αναλώσιμο υλικό και το θάνατο του σαν παράπλευρη απώλεια. Εκεί βρίσκονται οι πραγματικές αιτίες που οδήγησαν και στο σημερινό ατύχημα.
Τα τελευταία μάλιστα χρόνια έχουμε όλο και περισσότερα θύματα της εργατικής τάξης και συνολικά των εργαζομένων της χώρας με λίγα μόνο παραδείγματα τους αμέτρητους ντελιβεράδες σε όλη την Ελλάδα, στην Κοζάνη θύματα εργολαβικούς εργαζόμενους, στην Εύβοια θύματα τρεις εναερίτες, στην Αμπελιά εργάτης λατομείου και η λίστα δεν έχει τέλος.

Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση, για λογαριασμό Κεφαλαίου-Εργοδοσίας εφαρμόζει το αντεργατικό τερατούργημα Χατζηδάκη που μεταξύ άλλων καταργεί το 8ωρο και χτυπάει το δικαίωμα των εργαζομένων να οργανωθούν και να αντισταθούν στην εγκληματική πολιτική. Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους το εργοδοτικό έγκλημα. Μόνη λύση για να ζήσουμε είναι να αγωνιστούμε!

Να δηλώσουμε μαζικά και αποφασιστικά ότι η εργατική τάξη δε θα θυσιαστεί στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου!
Μόνο η πάλη των εργαζομένων μπορεί να βάλει φραγμό στην εγκληματική πολιτική του συστήματος!
Να υπερασπιστούμε τη ζωή και τα δικαιώματά μας
Κάτω τα χέρια από τα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 03/07/2022
Συνέχεια...

Χωρίς ίντερνετ παραμένουν οι μονάδες Ιχθυοκαλλιέργειας στη Λωρίδα Σαγιάδας - Επιστολή του Επιμελητηρίου προς το Υπουργείο

Ιουλίου 05, 2022 0
Χωρίς ίντερνετ παραμένουν οι μονάδες Ιχθυοκαλλιέργειας στη Λωρίδα Σαγιάδας - Επιστολή του Επιμελητηρίου προς το Υπουργείο


ΠΡΟΣ:
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπουργό Κο Γεώργιο Γεωργαντά

Αξιότιμε κε Υπουργέ
Επικοινωνούμε μαζί σας με αφορμή την ανοικτή δέσμευσή σας ότι θα επιλαμβανόσαστε προσωπικά το μείζον ζήτημα έλλειψης πρόσβασης των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας της Λωρίδας Σαγιάδας στο διαδίκτυο, κατά την παρουσία σας στην ημερίδα που είχαμε διοργανώσει με τον Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, το Σάββατο 28 Μαΐου 2022 στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, με θέμα «Η υδατοκαλλιέργεια ως μοχλός ανάπτυξης και εξωστρέφειας & η συμβολή της στην οικονομία της Θεσπρωτίας».

Υπενθυμίζουμε κε Υπουργέ την αναφορά μας ότι δεν είναι δυνατό να προσδοκούμε την περαιτέρω ανάπτυξη ενός τόσο δυναμικά εξωστρεφούς κλάδου, χωρίς όμως να του παρέχουμε τουλάχιστον τα αυτονόητα, όπως η πρόσβασή τους στο διαδίκτυο, κάτι που δεν παρέχεται μέχρι σήμερα και είναι Απολύτως Αναγκαίο για την λειτουργία τους.

Η περιοχή Σαγιάδας, στο Βορειοδυτικό άκρο της χώρας, δυστυχώς εξυπηρετείτε πιο εύκολα από το δίκτυο τηλεπικοινωνιών και διαδικτύου της γείτονας Αλβανίας παρά από τις Ελληνικές υποδομές.

Σας καλούμε κε Υπουργέ να τιμήσετε την δέσμευσή σας και να μας ενημερώσετε για την εξέλιξη του θέματος.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Πάσχος Αλέξανδρος
Συνέχεια...

Γ. Γόγολος: "Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια..."

Ιουλίου 05, 2022 0
Γ. Γόγολος: "Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια..."

Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια, μιας και δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα έλεγαν!
Κύριε Δήμαρχε, οι εικόνες δεν μπορούν να κάνουν το μαύρο, άσπρο που σας βολεύει.

Το συγκεκριμένο video με τις προσβλητικές εκφράσεις προς όλους τους κατοίκους του Δήμου μας ΔΕΝ μπορούν να είναι αποδεκτές από όλους μας.


Οφείλεται ένα συγνώμη για τις άστοχες δηλώσεις σας να συγκρίνετε το Δήμο Ηγουμενίτσας με το Παρίσι!

Τα ψέματα τελείωσαν, οι συμπολίτες σε ένα χρόνο θα πράξουν το αυτονόητο, να αλλάξουν αυτή τη Δημοτική Αρχή που με τις ενέργειες της έχουν φέρει το Δήμο μας στο τέλμα.

Να επιλέξουν μια Δημοτική Αρχή να κοίτα κατάματα τους πολίτες και τα προβλήματα που θα αφήσετε πίσω σας, και να δίνουν άμεσα τις απαραίτητες λύσεις.


Μια νέα Δημοτική Αρχή που θα χαράξει την αναπτυξιακή χροιά που αρμόζει και επιβάλλεται πλέον.
Μια Δημοτική Αρχή χωρίς βαρίδια σε κομματικούς, κολακες, συγγενείς, κουμπάρους και ημετερους.

Μπορεί ο Δήμος να απαλλαγεί από αυτή τη Δημοτική Αρχή που βρίσκεται σε λήθαργο σήμερα, να πράξετε τα δέοντα:
Να παραιτηθείτε!
Είναι το μόνο καλό που μπορείτε να κάνετε πλέον!

Γιάννης ΓόγολοςΣυνέχεια...

Θεσπρωτία: Συνελήφθη μετά από καταδίωξη οδηγός φορτηγού ο οποίος μετέφερε 35 μετανάστες

Ιουλίου 05, 2022 0
Θεσπρωτία: Συνελήφθη μετά από καταδίωξη οδηγός φορτηγού ο οποίος μετέφερε 35 μετανάστες

Το όχημα εντοπίστηκε από αστυνομικούς στην περιοχή της Κεστρίνης.
Σε σήμα που έγινε από τους αστυνομικούς, το φορτηγό δεν σταμάτησε και ακολούθησε καταδίωξη. Λίγα χιλίομετρα μετά οι διακινητές εγκατέλειψαν το όχημα.

Ο αλλοδαπός οδηγός –υπήκοος Αλβανίας– εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ αναζητείται ο επίσης αλλοδαπός συνεργός του.

Στον χώρο φόρτωσης του οχήματος βρίσκονταν 35 άνδρες, υπήκοοι Μπαγκλαντές, τους οποίους, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι διακινητές είχαν παραλάβει από τη Μανωλάδα Ηλείας και σκόπευαν να τους μεταφέρουν στα Ελληνοαλβανικά σύνορα της Θεσπρωτίας, από όπου θα περνούσαν πεζοί.
Συνέχεια...

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ηγουμενίτσας

Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (4-10/7)

Ιουλίου 05, 2022 0
Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (4-10/7)

Ανακοινώνεται ότι για την εβδομάδα 4 έως 10 Ιουλίου 2022 τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΗΜΕΡΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

ΩΡΑΡΙΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ

04/07/2022

Φοινίκι - Δάφνη  - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα -  Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου

18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ

05/07/2022

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς -  Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι - Αμπελώνας

08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ

06/07/2022

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.

18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ

07/07/2022

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα.

08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

08/07/2022

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι -  Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα)  – Χλωμός - Αχλαδιά.

18:00 – 01:00

ΚΥΡΙΑΚΗ

09/07/2022

Σαμονίβα - Τσαγγάρι - Φροσύνη - Αυλότοπος - Κουκουλιοί - Γλυκή

08:00 – 15:00

Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα