11/22/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Φιλιάτες: Κλείνει οριστικά και η Τράπεζα Πειραιώς

Νοεμβρίου 22, 2020 0
Φιλιάτες: Κλείνει οριστικά και η Τράπεζα Πειραιώς 

Στο κλείσιμο 53 καταστημάτων σε όλη την χώρα προχωράει η Τράπεζα Πειραιώς, ανάμεσά τους και το κατάστημα των Φιλιατών, που μέχρι τώρα λειτουργούσε μόνο κάθε Πέμπτη.
Η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς κατέληξε στην απόφαση να κλείσει δεκάδες καταστήματα, στο πλαίσιο του σχεδίου μετασχηματισμού της. Οι εργασίες των καταστημάτων, η λειτουργία των οποίων παύει, θα μεταφερθούν σε άλλα καταστήματα της ευρύτερης περιοχής.

Για τους υπαλλήλους των καταστημάτων που κλείνουν και μόνο, η τράπεζα παρατείνει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου το πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης, δείχνοντάς τους με έμμεσο πλην σαφή τρόπο την πόρτα της εξόδου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα έχει ήδη στεφθεί με επιτυχία, με περισσότερους από 800 εργαζομένους να έχουν δηλώσει συμμετοχή.
Όσον αφορά στα καταστήματα που κατεβάζουν ρολά, η αρχή γίνεται με 25 καταστήματα, μεταξύ των οποίων σε Γαλάτσι, Νέα Σμύρνη, Αγία Βαρβάρα και Άγιο Δημήτριο Αττικής. 
Άλλα 11 καταστήματα θα κλείσουν την άλλη Παρασκευή, 6 καταστήματα στις 4 Δεκεμβρίου, 3 στις 17 Δεκεμβρίου και 8 στις 18 του ίδιου μήνα.

Στην Ήπειρο κλείνουν τα καταστήματα του Θεσπρωτικού, του Παρακαλάμου και το κινητό συνεργείο Φιλιατών, όπως ονομάζεται, αφού μέχρι τώρα λειτουργούσε μόνο κάθε Πέμπτη.
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Δύο ...περιπολικά σε μια κηδεία!

Νοεμβρίου 22, 2020 0
Θεσπρωτία: Δύο ...περιπολικά σε μια κηδεία!

Υπερβάλλον ζήλος της Ελληνικής Αστυνομίας! Σε χωριό της Θεσπρωτίας αργά το μεσημέρι της Κυριακής πραγματοποιούνταν κηδεία.
Πριν καλά καλά ξεκινήσει φτάνει περιπολικό από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής για να ελέγξει την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Μόλις οκτώ άτομα στην εκκλησία, συμπεριλαμβανομένου και του ιερέα.

Το περιπολικό απομακρύνεται και μετά από λίγη ώρα κι ενώ η τελετή ήταν σε εξέλιξη έφτασε δεύτερο.
Αυτή την φορά οι αστυνομικοί ήρθαν σε αντιπαράθεση με τους συγγενείς που… τόλμησαν να ρωτήσουν προς τι η παρουσία τους.
Παρά την ιδιαιτερότητα των στιγμών οι αστυνομικοί δεν διακρίθηκαν για την ευγένειά τους. Το αντίθετο μάλιστα, μαρτυρούν οι παραβρισκόμενοι.
Όταν η τελετή ολοκληρώθηκε η τοπική ηγεσία της ΕΛΑΣ έγινε αποδέκτης των διαμαρτυριών… Και η απάντηση ήταν αφοπλιστική!
Το δεύτερο περιπολικό δεν είχε σκοπό τον έλεγχο των υγειονομικών μέτρων αλλά τη σύλληψη ανθρώπου από το γραφείο τελετών καθώς σε βάρος του είχε υποβληθεί μήνυση για οικογενειακή του υπόθεση!

Έτσι κάποιο αστυνομικό, δαιμόνιο μυαλό, θεώρησε καλό να πάει το περιπολικό στην κηδεία για να γίνει η σύλληψη! Και μη χειρότερα..

ΠΗΓΗ: www.epiruspost.gr
Συνέχεια...

2 νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 1.498 σε όλη τη χώρα με 103 θανάτους

Νοεμβρίου 22, 2020 0
2 νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 1.498 σε όλη τη χώρα με 103 θανάτους

1.498 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν σήμερα σε όλη τη χώρα με 103 θανάτους και 540 συμπολίτες να είναι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ.
Στη Θεσπρωτία εντοπίστηκαν 2 νέα κρούσματα και 29 σε όλη την Ήπειρο
• 8 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
• 18 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πρέβεζας

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης:
Σήμερα ανακοινώνουμε 1.498 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 91.619, εκ των οποίων το 53.4% άνδρες.
4.810 (5.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 23.403 (25.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
540 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 150 (27.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 470 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 103 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1630 θανάτους συνολικά στη χώρα. 647 (39.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Συνέχεια...