06/26/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Αρνητικά και τα 40 δείγματα από την Πάτρα

Ιουνίου 26, 2020 0
Αρνητικά και τα 40 δείγματα από την Πάτρα


Αρνητικά εντοπίστηκαν ολα τα χτεσινά δείγματα που περιμέναμε από τον εργαστηριακό έλεγχο που πραγματοποιηθηκε στην Πάτρα, και έτσι τα κρούσματα κορωνοιού στην Παραμυθιά παραμένουν 13.
Αναμένεται η επίσημη ενημέρωση από την πολιτική προστασία Ηπείρου.
Υπενθυμίζουμε πως η δειγματοληψία για τον έλεγχο κρουσμάτων κορωνοιού, συνεχίστηκε και σήμερα Παρασκευη στην Παραμυθιά.
Συνολικά 65 δείγματα έχουν ληφθεί στην Παραμυθιά από το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον των κρουσμάτων και έχουν σταλεί προς εργαστηριακή εξέταση στα Γιάννενα (25 δείγματα) και στην Πάτρα (40 δείγματα).
Τα αποτελέσματα των 25 δειγμάτων της Παραμυθιας που εξετάζονται στα Ιωάννινα, θα γίνουν γνωστά αργά το βράδυ της Παρασκευής, ενώ της Πάτρας, αύριο Σάββατο.Συνέχεια...

Παράσταση διαμαρτυρίας του ΚΚΕ Παραμυθιάς στο Κέντρο Υγείας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Ιουνίου 26, 2020 0
Παράσταση διαμαρτυρίας του ΚΚΕ Παραμυθιάς στο Κέντρο Υγείας (+ΒΙΝΤΕΟ)Τα αιτήματα

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής στο κέντρο υγείας, το ΚΚΕ Παραμυθιάς, με αφορμή τη διαχείριση των κρουσμάτων covid-19 και τα μέτρα πρόληψης.
Μεταξύ άλλων ζήτησαν μαζικές προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης μόνιμων γιατρών, καμία απόλυση προσωπικού στην υγεία, πλήρης, επαρκής και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας, μαζικά διαγνωστικά test σε όλο το προσωπικό του νοσοκομείου των κέντρων υγείας και του λαού της περιοχής, προμήθεια μηχανισμού PCR και στελέχωση του κέντρου υγείας Παραμυθιάς, να λειτουργήσει η ΜΑΦ στο Νοσοκομείο Φιλιατών και να παρθούν μέτρα στήριξης του εισοδήματος των εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών της περιοχής μας.
Δείτε τι δήλωσαν στο paramythia-online.gr, ο επικεφαλής της λαϊκής συσπείρωσης Ηλίας Κουτσής και η γραμματέας του ΚΚΕ Παραμυθιάς Χρυσηίδα Γεωργίου:

Συνέχεια...

3 ασθενείς σεισμικές δονήσεις στη Γλυκή

Ιουνίου 26, 2020 0
3 ασθενείς σεισμικές δονήσεις στη Γλυκή

Η μεγαλύτερη της τάξεως των 2,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ

Τρεις σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα, με επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή της Γλυκής.
Η πρώτη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 02.34 και είχε ένταση 2,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ ακολούθησαν δύο ακόμα ασθενέστερες στις 3.34 και στις 4.27, με ένταση 1,6 και 1,9 αντίστοιχα.

Συνέχεια...

Κανονικά το παζάρι του Σαββάτου στην Παραμυθιά, με τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφάλειας

Ιουνίου 26, 2020 0
Κανονικά το παζάρι του Σαββάτου στην Παραμυθιά, με τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφάλειας

Ο Δήμος Σουλίου ενημερώνει τους εκθέτες της Λαϊκής-Δημοτικής Αγοράς, ότι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού συνεχίζονται τα έκτακτα μέτρα και οι κανόνες λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς (Κ.Υ.Α Δ1α/ΓΠ.οικ. 37992 ΦΕΚ Β 2401-17/6/2020).
Η Λαϊκή-Δημοτική Αγορά Παραμυθιάς παραμένει στην κανονική θέση λειτουργίας της, όπου και έχουν οριοθετηθεί και καθοριστεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σουλίου, οι θέσεις των συμμετεχόντων με την απαιτούμενη απόσταση των τριών μέτρων μεταξύ των πάγκων των πωλητών, με τον ενδιάμεσο χώρο κενό – ελεύθερο από αντικείμενα.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ, οι συμμετέχοντες πωλητές, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Λαϊκής-Δημοτικής Αγοράς, για την αυστηρή τήρηση των παρακάτω:
- των ορίων των θέσεών τους
- της ελάχιστης απόστασης των τριών μέτρων μεταξύ των πάγκων με τον ενδιάμεσο χώρο κενό – ελεύθερο από αντικείμενα
- της τήρησης αποστάσεων και αποφυγή συνωστισμού μεταξύ εκθετών και καταναλωτών
- την υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας από το προσωπικό των πωλητών
(Σύμφωνα με την παρ.1, του άρθρου 2, της Κ.Υ.Α Δ1α/ΓΠ.οικ. 37992 ΦΕΚ Β 2401-17/6/2020).
Υπενθυμίζουμε ότι για την προφύλαξη των ίδιων των καταναλωτών πρέπει να αποφεύγεται ο συνωστισμός πάνω από τους πάγκους, όπως επίσης συνίσταται η χρήση μέσων ατομικής προστασίας ως μέσο προφύλαξης των ιδίων.
Για τη διασφάλιση της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ θα υπάρξει αυστηρή και συστηματική επιτήρηση των ανωτέρω μέτρων, από τα αρμόδια όργανα της πολιτικής προστασίας και ειδικότερα από το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς.
Οι παραγωγοί – έμποροι που δραστηριοποιούνται στη Δημοτική Λαϊκή Παραμυθιάς και διαμένουν εκτός Δήμου Σουλίου, να ενημερώσουν τις υπηρεσίες (ΕΟΔΥ και Πολιτική Προστασία) των τόπων διαμονής τους για τη συμμετοχή τους σε αυτή.
Τέλος, για το Σάββατο 27/6/2020 και κατά τη διάρκεια λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς, επιτρέπεται η διέλευση των οχημάτων από τον Πεζόδρομο της Παραμυθιάς, πέραν από το καθιερωμένο ωράριο λειτουργίας, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή πρόσβαση στην αγορά.

ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ – ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛEΙΣ

ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ
Συνέχεια...

Το ΚΚΕ Παραμυθιάς για τα κρούσματα covid-19 και τα μέτρα

Ιουνίου 26, 2020 0
Το ΚΚΕ Παραμυθιάς για τα κρούσματα covid-19 και τα μέτρα

Ανακοίνωση

Το τελευταίο διάστημα οι εξελίξεις στο Νομό Θεσπρωτίας είναι τουλάχιστον ανησυχητικές, έχουν επιβεβαιωθεί 12 κρούσματα covid19. Αποτελεί εστία μεγαλύτερη από όσες υπήρξαν στην Ήπειρο στο 1ο κύμα της πανδημίας.
Η κατάσταση αυτή απαιτεί επιτακτικά οργανωμένα μέτρα σε όλη την κλίμακα της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας. Στις πύλες εισόδου της χώρας (λιμάνι, σύνορα με Αλβανία), στους χώρους εργασίας με υψηλό συγχρωτισμό εργαζομένων, διαγνωστικός έλεγχος των τουριστών και των εργαζομένων σε τουριστικές επιχειρήσεις, ειδικά μέτρα προφύλαξης των ανθρώπων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες είτε ασθενείς είτε ηλικιωμένοι και ειδικά μέτρα επιχειρησιακής ετοιμότητας στα κέντρα υγείας και το νοσοκομείο Φιλιατών, που είναι η τελευταίος και σημαντικότερος κρίκος στην αντιμετώπιση μιας επιδημικής κατάστασης.
Και όμως. Όλα αυτά που θα έπρεπε μετά την εμπειρία του 1ου κύματος να είναι έτοιμα και να λειτουργήσουν σαν ρολόι φαίνεται να μην υπάρχει ούτε το σχέδιο ούτε οι υποδομές ούτε το προσωπικό για να εφαρμοστούν.
Το άνοιγμα του τουρισμού και η επανεκκίνηση της καπιταλιστικής οικονομίας έχει εξαφανίσει την κρατική ευθύνη και έχει κάνει διάτρητη την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Οι ευθύνες της κυβέρνησης και της Τ.Α. είναι τεράστιες και διαλύουν τα παραμύθια της κυβέρνησης ότι αξιοποίησε την καραντίνα για να προετοιμάσει όλο τον κρατικό μηχανισμό και τις υπηρεσίες για την προστασία του λαού. Αποδεικνύει ότι η καπιταλιστική οικονομία ήταν και είναι πάνω από την υγεία του λαού.
Οι αμαρτίες τους δεν μπορούν να ξεπλυθούν επειδή τώρα, “κατόπιν εορτής”, βγαίνουν με κραυγές αγωνίας και προτάσεις της τελευταίας στιγμής. Αποθεώνουν την ατομική ευθύνη των πολιτών γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι η ελλιπέστατη κρατική ευθύνη έχει την υπογραφή τους.
Υπάρχει πλέον εμπειρία και γνώση από το 1ο κύμα της πανδημίας. Εμπειρία πικρή από την απουσία κρατικής ευθύνης για την ασφαλή στελέχωση και θωράκιση των δομών υγείας και γνώση ότι η πιθανότητες αναζωπύρωσης του 1ου κύματος και έλευσης νέου είναι μεγάλες παρακολουθώντας την επιδημιολογική εξέλιξη σε όλο τον κόσμο και στις γειτονικές χώρες.
Με τα πρώτα κρούσματα στην Θεσπρωτία φανερώθηκαν οι τεράστιες ελλείψεις στις δομές υγείας σε γιατρούς, υγειονομικό προσωπικό, προσωπικό καθαριότητας. Ήδη έχουν μπει υγειονομικοί σε καραντίνα, και άλλοι πρέπει να πάρουν άδεια επειδή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Εδώ και τώρα πρέπει να μονιμοποιηθούν οι επικουρικοί και συμβασιούχοι, να έρθει μόνιμο προσωπικό ώστε το νοσοκομείο να λειτουργεί εύρυθμα για όλα τα περιστατικά και όχι να υπολειτουργεί, να μετατρέπεται σε νοσοκομείο κορονοϊού, και τα περιστατικά εκτός covid να μην μπορούν να εξεταστούν
H πολιτική που θεωρεί την υγεία-ατομική ευθύνη και τις υπηρεσίες υγείας – εμπόρευμα χρεοκόπησε.
Αυτή η πολιτική ευθύνεται για το γεγονός ότι τον 21ο αιώνα ένα ολόκληρο ΕΣΥ μετατράπηκε σε κορονοΕΣΥ, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της επιδημίας χωρίς να μπορεί να συνδυάσει τον έλεγχο και τη νοσηλεία των ασθενών από τον κορονοϊό με την περίθαλψη ασθενών με άλλες παθήσεις.
Είναι η πολιτική που αντιμετωπίζει την υγεία του λαού ως «κόστος που πρέπει να μειωθεί», «δαπάνη που πρέπει να εξορθολογιστεί» για να εξασφαλίζονται τα κέρδη των λίγων.
Είναι η πολιτική που έχει σαν σχέδιο την ολοκληρωτική άλωση του δημόσιου συστήματος υγείας από τους ιδιώτες, για να κάνουν μπίζνες στην υγεία μέσω των ΣΔΙΤ, οι διάφοροι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Και θέλει να φορτώσει την πρωτοβάθμια υγεία στους δήμους.
Η <επόμενη μέρα> στην Υγεία πατάει στην αντικειμενική κατάσταση που διαμορφώνεται, η οποία είναι αποκαλυπτική παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς της κυβέρνησης.
Τα προβλήματα των ελλείψεων, των υποδομών και του προσωπικού προφανώς και δεν αντιμετωπίστηκαν.
Εννοείται είναι μέλημα όλων να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής σε κάθε χώρο, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να εναπόκειται στην ατομική ευθύνη και διάθεση του καθενός.
Είναι κρατική η ευθύνη:
1ον κάθε νοσοκομείο όπως το Νοσοκομείο Φιλιατών να έχει επιχειρησιακό σχέδιο σε κάθε τμήμα του νοσοκομείου εξειδικευμένο σε κάθε φάση εξέλιξης της επιδημίας.
2ον να υπάρχει επιτήρηση και διασφάλιση της υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδίου από την διοίκηση και την Επιτροπή Λοιμώξεων.
3ον να υπάρχει επάρκεια σε μέτρα ατομικής προστασίας , επάρκεια προσωπικού σε κάθε κλάδο και ειδικότητα και διαρκής κατάλληλη εκπαίδευση. Χωρίς ανάληψη της κρατικής ευθύνης δεν υπάρχει καμιά προϋπόθεση να πετύχει η ατομική ευθύνη από μόνη της.

Απαιτούμε:
1. Μαζικές προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης μόνιμων γιατρών, Καμία απόλυση επικουρικού. Καμία απόλυση συμβασιούχου. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μαζικές προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης μόνιμων γιατρών, όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας.
2. Πλήρης, επαρκής και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας.
3. Μαζικά διαγνωστικά test σε όλο το προσωπικό του νοσοκομείου των κέντρων υγείας και του λαού της περιοχής.
4. Προμήθεια μηχανισμού PCR και στελέχωση του κέντρου υγείας Παραμυθιάς για να γίνονται μοριακοί έλεγχοι, ώστε να αποφεύγετε η χρονοβόρα διαδικασία της αποστολής των δειγμάτων σε άλλα νοσοκομεία.
5. Να λειτουργήσει τώρα η ΜΑΦ στο Νοσοκομείο Φιλιατών.
6. Να παρθούν μέτρα στήριξης του εισοδήματος των εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών της περιοχής μας.

Είναι ώρα η κυβέρνηση να σταματήσει να κρύβεται πίσω από την “ατομική” ευθύνη. Ο λαός μας όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν αυτός που με την υπεύθυνη στάση του κατάφερε τον περιορισμό των χειρότερων! Κράτος και κυβέρνηση να αναλάβουν ΤΩΡΑ τις δικές τους ευθύνες και οργανωμένα να προχωρήσουν στην ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων.
Συνέχεια...

Ρήγας Φεραίος - Του Σωτήρη Δημητρίου

Ιουνίου 26, 2020 0
Ρήγας  Φεραίος - Του Σωτήρη Δημητρίου

Γράφει ο ΣΩΤΗΡΗΣ Λ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 
Ο Ρήγας γεννήθηκε στο Βελεστίνο, τις αρχαίες Φερές, το 1757, από εύπορη οικογένεια. O πατέρας του ονομαζόταν Γεώργιος Κυρατζής ή Κυριαζής. Εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Βελεστίνο στις αρχές του 18ου αιώνα. Το πραγματικό του όνομα ήταν, Αντώνιος Κυριαζής. 
Ο Ρήγας ήταν Έλληνας συγγραφέας, πολιτικός, στοχαστής και επαναστάτης. Θεωρείται εθνομάρτυρας και πρόδρομος της επανάστασης του ΄21. Ο ίδιος υπέγραφε ως «Ρήγας Βελεστινλής». Μεταγενέστεροι λόγιοι τον αποκάλεσαν Ρήγα Φεραίο. 
Εκτός από δάσκαλος του Γένους και πολιτικός αναμορφωτής, ήταν αναμφισβήτητα ο κυριότερος πρόδρομος του ελληνικού απελευθερωτικού αγώνα του '21. Μεγάλωσε στη Θεσσαλία, όπου και μορφώθηκε στα Σχολεία του Πηλίου. Εν συνεχεία δίδαξε στο Ελληνομουσείο της Ζαγοράς, στο Σχολείο του Κισσού, κ.ά. Γύρω στο 1780 εγκαταστάθηκε στην Κωνσταντινούπολη, όπου συμπλήρωσε τις ανώτερες σπουδές του και ήρθε σε επαφή με τους Φαναριώτες. 
Το 1788, σύμφωνα με τις δικές του σημειώσεις, βρισκόταν στη Μολδοβλαχία εργαζόμενος ως γραμματέας του ηγεμόνα Νικολάου Μαυρογένη. Εγκατέλειψε λίγο αργότερα τον σκληρό εργοδότη του και εν συνεχεία εργάστηκε κοντά στον ελληνικής καταγωγής βαρώνο του Λάγκενφελντ και τον ακολούθησε το 1790 στην Βιέννη. 
Στη Βιέννη εξέδωσε πρώτα του βιβλία: «Το Σχολείο των ντελικάτων εραστών» και «Φυσικής Απάνθισμα». Ο Ρήγας επηρεασμένος από την Γαλλική λογοτεχνία και τον ευρωπαϊκό διαφωτισμό και το κίνημά του, περίμενε βοήθεια από την επαναστατημένη Γαλλία. Το 1791 επέστρεψε στη Μολδοβλαχία και άρχισε να προετοιμάζει το επαναστατικό πρόγραμμά του. Έτσι τον Αύγουστο του 1796 επέστρεψε στη Βιέννη. Εκεί δημοσίευσε τη Μεγάλη Χάρτα της Ελλάδος (1796-7). Τον μεγάλων διαστάσεων χάρτη που απεικονίζει τον ελλαδικό χώρο και την ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής χερσονήσου νότια του Δούναβη. Τη γνωστή ως Χάρτα του Ρήγα. Ακόμη, τη Νέα Χάρτα της Βλαχίας (1797) και τη Γενική Χάρτα της Μολδαβίας. 
Το 1797 δημοσίευσε και το έργο Νέος Ανάχαρσις, σε μετάφραση από το έργο του Μπαρτελεμί, στο οποίο περιγράφεται ένα φανταστικό ταξίδι στην αρχαία Ελλάδα. 
Παράλληλα οργάνωνε συνωμοτικά διάφορους οπαδούς του στις ελληνικές παροικίες της Αυστρουγγαρίας και της Ιταλίας. 
Εξέδωσε το επαναστατικό μανιφέστο του, στο οποίο συμπεριλαμβανόταν ο Θούριος, μια επαναστατική προκήρυξη για όλους τους λαούς που τελούσαν υπό τουρκική σκλαβιά και τη «Νέαν πολιτικήν Διοίκησιν των κατοίκων της Ρούμελης, της Μικράς Ασίας, των Μεσογείων νήσων και της Βλαχομπογδανίας». Το κείμενο βασίζονταν στις αρχές του ευρωπαϊκού Διαφωτισμού. 
Γνωστός ο «Θούριος του Ρήγα», που εμψύχωνε ήδη από την προεπαναστατική περίοδο τους Έλληνες. 
Άλλα έργα του της ίδιας περιόδου ήταν το «Εγκόλπιον», με στρατιωτικούς κανονισμούς και η «Δημοκρατική κατήχησις». Αυτά τα έργα, δεν εκδόθηκαν 
Κατόπιν έστειλε κιβώτια με επαναστατικά φυλλάδια στο κατάστημα του φίλου του Αν. Νιώτη, ενώ παράλληλα ειδοποίησε τον έμπορο Αν. Κορωνιό να τα παραλάβει και να τα φυλάξει μέχρι την άφιξη του ιδίου στην Τεργέστη. Είχε σκοπό να επιβιβαστεί από εκεί για την Ελλάδα για την οργάνωση της επανάστασης. Τα κιβώτια όμως αυτά τα παρέλαβε λόγω απουσίας του Κορωνιού. Διαβάζουμε όμως, ότι ο συνέταιρος του ο Δημ. Οικονόμου, «κάρφωσε» τον Ρήγα στην αυστριακή Αστυνομία. 
Ο Ρήγας συνελήφθη σε ξενοδοχείο της Τεργέστης όπου ευρισκόταν μαζί με τον Περραιβό, από Αυστριακό αξιωματικό στις 19 Δεκεμβρίου του 1797. Ανακρίθηκε για 10ήμερο και θα οδηγούνταν σιδηροδέσμιος στη Βιέννη. 
Αντιλαμβανόμενος τη δυσχερή θέση του, τη νύκτα της 30-31 Δεκεμβρίου 1797, ο Ρήγας ίσως γιατί φοβήθηκε μήπως δεν αντέξει στα βασανιστήρια (που γνώριζε ότι θα υποβληθεί) και για να μην προδώσει τους συνεργάτες του, είτε από απελπισία για τη λιποψυχία του Περραιβού (όπως υποστηρίζει ο Κορδάτος) επιχείρησε να αυτοκτονήσει με ένα μικρό μαχαίρι, αλλά απέτυχε. Τραυματισμένος αρκετά σοβαρά όπως ήταν, οδηγήθηκε σε νοσοκομείο όπου παρέμεινε έως τις αρχές του Φεβρουαρίου του 1798. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στην Τεργέστη κατόρθωσε να ειδοποιήσει με επιστολή το Γάλλο πρόξενο ζητώντας την επέμβασή του για να αφεθεί ελεύθερος, όμως εκείνος καθυστέρησε αρκετά να ενεργήσει. 
Μάταιες οι προσπάθειες όσων προσπάθησαν να πείσουν τον σουλτάνο Σελίμ Γ΄ να τον απελευθερώσει. Οδηγήθηκε στη Βιέννη, στις 14 Φεβρουαρίου 1798, όπου ανακρίθηκε μαζί με τους υπόλοιπους συντρόφους του. 

Ο Ρήγας (41 χρονών) και οι επτά σύντροφοί του που ανήκαν στην ίδια κατηγορία. 
Ο Ευστράτιος Αργέντης (31 χρονών, έμπορος από τη Χίο). 
Ο Δημήτριος Νικολίδης (32 χρονών, γιατρός από τα Ιωάννινα). 
Ο Αντώνιος Κορωνιός (27 χρονών, έμπορος και λόγιος από τη Χίο). 
Ο Ιωάννης Καρατζάς (31 χρονών, λόγιος από τη Λευκωσία της Κύπρου). 
Ο Θεοχάρης Γεωργίου Τουρούντζιας (22 χρονών, έμπορος από την Σιάτιστα). 
Ο Ιωάννης Εμμανουήλ (24 χρονών, φοιτητής της ιατρικής από τη Καστοριά) και ο Παναγιώτης Εμμανουήλ (22 χρονών, αδερφός του προηγούμενου και υπάλληλος του Αργέντη). 
Στον Πύργο Nebojša ή Небојша (Νεμπόισα) του Βελιγραδίου στραγγάλισαν οι Τούρκοι τον Ρήγα και τους συντρόφους του. 

Με συνοδεία των αυστριακών αρχών παραδόθηκαν στις 10 Μαΐου 1798 στους Τούρκους του Βελιγραδίου και φυλακίστηκαν στον πύργο Nebojša (Небојша), παραποτάμιο φρούριο του Βελιγραδίου. Εκεί, ύστερα από συνεχή βασανιστήρια, στις 24 Ιουνίου του 1798, αργά το βράδυ οι οχτώ Έλληνες, βρήκαν μαρτυρικό θάνατο δια του στραγγαλισμού και τα σώματά τους ρίχτηκαν στον Σάβα παραπόταμο του Δούναβη. 
Έτσι, με τη θυσία και το συγγραφικό του έργο, από τους πρώτους επαναστάτες και εθνομάρτυρες, έγινε φάρος του επαναστατικού αγώνα ο Ρήγας και ενθάρρυνε τους μαχόμενους Έλληνες και μετά τον θάνατό του. 
Στην αρχαία Ελλάδα Τυρταίος βοηθούσε στην εξύψωση του μαχητικού πνεύματος των στρατιωτών στο πεδίο της μάχης. 
Ο Ρήγας ήταν εμψυχωτής του λαού για να τους κάνει επαναστάτες και πολεμιστές. 
Κατά την επανάσταση, «...Οι Έλληνες πολεμούσαν έχοντας στα χείλη τους τις τρομερές στροφές του Ρήγα...» Ο Θούριος του Ρήγα ήταν ενθάρρυνση και προτροπή να εξεγερθούν οι σκλαβωμένοι ομοεθνείς του. Εμπνευσμένοι από το πνεύμα του πατριωτισμού και, καθοδηγημένοι, να ενώσουν αδελφικά τις δυνάμεις τους με τα άλλα υπόδουλα έθνη, και κινημένοι από την «κοινή ορμή» της ελευθερίας να εξεγερθούν κατά της τυραννίας. 
Ο Ρήγας χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως ο πρόδρομος της Ελληνικής Επανάστασης του ΄21. 

ΠΗΓΕΣ
Πουκεβίλ 
Ευστρ. Θεοδοσίου 
Κορδάτος 
Χρ. Περραιβός 
eleftheria.gr Οικονόμου Κων. 
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Βιβλίο: Ο Ρήγας
Συνέχεια...

ΚΕΘΕΑ Ήπειρος: 26 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών

Ιουνίου 26, 2020 0
ΚΕΘΕΑ Ήπειρος: 26 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών 

Έχοντας κερδίσει τη μάχη με την πανδημία, τα προγράμματα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ απευθύνουν και φέτος κάλεσμα ενημέρωσης στις τοπικές κοινωνίες, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιουνίου. 
Σε μια περίοδο όπου οι έννοιες της κοινωνικής αποστασιοποίησης και της απομόνωσης κυριαρχούν ως αναγκαία μέσα ενάντια στην πανδημία, η καμπάνια του ΚΕΘΕΑ για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα με σύνθημα «Στάσου πλάι μου» έρχεται να θυμίσει ότι η εξάπλωση της χρήσης και της εξάρτησης αντιμετωπίζεται με αντίστροφη προσέγγιση. 
Η πρόληψη και η θεραπεία των εξαρτήσεων στηρίζονται στην επαφή, την επικοινωνία, τη σύνδεση πρόσωπο με πρόσωπο, τη σχέση, το μοίρασμα, την αποδοχή. 
Αντίθετα, πρακτικές και πολιτικές διαχωρισμού, αποκλεισμού, στιγματισμού, τιμωρίας και καταστολής τραυματίζουν την κοινωνική συνοχή και σπρώχνουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από βοήθεια βαθύτερα στη χρήση και στο περιθώριο. 
Για αυτό φέτος την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, και κάθε μέρα, μειώνουμε τις αποστάσεις, στηρίζουμε όσους έχουν «κολλήσει», μεταδίδουμε το μήνυμα της αλληλεγγύης. 
Στο πλαίσιο αυτό μέλη, προσωπικό του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, εθελοντές, ο Σύλλογος Οικογένειας, χορηγοί, δωρητές συμμετέχουνε σε μια σειρά εκδηλώσεις που οργανώνει το Πρόγραμμα, με σεβασμό στα μέτρα προστασίας και τους σχετικούς περιορισμούς. Τα τελευταία τέσσερα (4) χρόνια έχουμε μια συνεχή αύξηση των αιτημάτων που ζητούν υπηρεσίες απεξάρτησης, συμβουλευτικής, θεραπείας, κοινωνικής επανένταξης σε νόμιμες και παράνομες εξαρτήσεις. Τα τελευταία χρόνια το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ δραστηριοποιείται σε δράσεις πρόληψης, συμβουλευτικής σε κρατούμενους χρήστες στην φυλακή στο Σταυράκι, σε έφηβους αλλά και σε πρόσφυγες. Για το 2019 στις δράσεις πρόληψης συμμετείχαν 1350 άτομα στην συμβουλευτική κρατουμένων 52 άτομα και στους πρόσφυγες 19 άτομα και το σύνολο των υπηρεσιών για τους εξαρτημένους και τους γονείς ανήλθε στα 735 άτομα. 
Το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ συνεχίζει επίσης να επενδύει στην ανάπτυξη δικτύων κοινωνικής υποστήριξης και δράσεων και θεσμικών συνεργασιών για τις ευάλωτες ομάδες. 

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 
Για πληροφορίες: Γραμματεία 26510 77010 
Για ραντεβού: Συμβουλευτικό Κέντρο 26510 64077, 64059
Συνέχεια...

Η προστασία των προϊόντων Π.Ο.Π στο επίκεντρο της συνάντησης Περιφερειάρχη Ηπείρου- Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης

Ιουνίου 26, 2020 0
Η προστασία των προϊόντων Π.Ο.Π στο επίκεντρο της συνάντησης Περιφερειάρχη Ηπείρου- Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης 

Διεξοδική συζήτηση είχε σήμερα, στο Διοικητήριο της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα. Φωτεινή Αραμπατζή, για ζητήματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της. Μεταξύ των θεμάτων που εξετάστηκαν είναι η εφαρμογή των διατάξεων για την προστασία των ΠΟΠ προϊόντων που πρόσφατα ψηφίστηκαν στη Βουλή και οι νέες που πρέπει να νομοθετηθούν για τους ελέγχους κλπ. 
Μετά την ολοκλήρωσή της ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε δηλώσεις του -μεταξύ άλλων- τόνισε τα εξής: 
«Το έχω πει και δημόσια ότι αυτό το Υπουργείο (Αγρ. Ανάπτυξης) σε αυτή την κυβέρνηση είναι η τελευταία ελπίδα ώστε να αλλάξουμε τα πάντα στον πρωτογενή τομέα και ειδικά στην κτηνοτροφία, που δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει τα πρέποντα. Η επιτυχία τους – το πρώτο νομοσχέδιο που πέρασε – έγκειται σε δύο πράγματα. 
Πρώτον οι διατάξεις για τα ΠΟΠ προϊόντα ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα, εκτός από το ΜΕΡΑ25. Αυτό δείχνει ότι (όλοι) έβλεπαν το πρόβλημα αλλά δεν το έκαναν ποτέ. 
Το δεύτερο, είναι ότι στην περιοχή μας έφτασαν αρκετές εταιρείες που μέχρι χθες δεν ήξεραν ότι έχει γάλα και η Ήπειρος και ψάχνουν για γάλα. Αυτό οφείλεται στο νόμο αυτό. Δεν θα εξετάσουμε τι έγινε στο παρελθόν, αλλά το σήμερα και το αύριο του τόπου». 
Η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Φ. Αραμπατζή, αναφέρθηκε αναλυτικά στις διατάξεις του Νόμου για την προστασία των προϊόντων ΠΟΠ ως επίσης και στο προγραμματισμό της Κυβέρνησης για την προστασία των παραγωγών που επλήγησαν από τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού. 

Στην εισαγωγική της τοποθέτηση, μεταξύ άλλων, τόνισε: 
«Βρισκόμαστε πραγματικά στην «καρδιά» της παραγωγικής Ελλάδας, στην Ήπειρο, στα Γιάννενα. Και έχουμε την χαρά να συνομιλούμε με έναν άνθρωπο βαθύ γνώστη των θεμάτων του πρωτογενούς τομέα, τον κ. Καχριμάνη, με τον οποίο η συνεργασία μας είναι διαχρονική και αποτελεσματική. Ο οποίος συμβολίζει με τα έργα και τις πρωτοβουλίες του την αξία του κόσμου του μόχθου, της παραγωγής και της δημιουργίας. Σε αυτό τον κόσμο η ελληνική κτηνοτροφία και ο πρωτογενής τομέας είναι διακηρυγμένη βούληση της κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο». 

Στη συνέχεια και αφού αναφέρθηκε στις διατάξεις του νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα κατέληξε: 
«Όπως έχει πει και ο Πρωθυπουργός, κανένας αγρότης, κανένας κτηνοτρόφος, κανένας μελισσοκόμος, κανένας αλιέας δεν πρόκειται να μείνει χωρίς κρατική στήριξη, εάν επλήγη από τον κορωνοϊό. Είναι γνωστά τα χρήματα που έχουν διατεθεί για την αποκατάσταση του εισοδήματος, τόσο σε επίπεδο εθνικών πόρων, όσο και σε χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία έχουμε από τα δύο Επιχειρησιακά Προγράμματα. Θα γίνει η βέλτιστη δυνατή αξιοποίηση αυτών των χρημάτων. Και μέσα από τα χρήματα που θα λάβουμε από το Ταμείο Ανάκαμψης, τα οποία όπως ξέρετε είναι πολλά για τη χώρα μας, θα δουλέψουμε ούτως ώστε πραγματικά να ανασυγκροτήσουμε το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, στο οποίο ο πρωτογενής τομέας έχει αποφασιστικό ρόλο. Και αν κάτι έδειξε η κρίση του κορωνοϊού, είναι ότι μέσα από αυτή την επιτυχία που κατορθώσαμε ως χώρα, θα είμαστε και η χώρα που θα παράγει τα πλέον ασφαλή, ποιοτικά, ελληνικά προϊόντα και η χώρα με το ασφαλές τουριστικό αποτύπωμα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη. Η σχέση μας είναι διαχρονική. Εγώ – αν μου επιτρέπετε – τον θεωρώ δάσκαλο για τα θέματα της πρωτογενούς παραγωγής και της κτηνοτροφίας. Έναν άνθρωπο που αφουγκράζεται τον παλμό των ανθρώπων που εκπροσωπεί και δίνει τις δικές του μάχες, στις οποίες να γνωρίζει ότι μας έχει συμπαραστάτες». 

Συνέχεια...

Μήνυμα του εμπορικού συλλόγου Παραμυθιάς προς τους καταστηματάρχες με αφορμή τα κρούσματα κορωνοϊού

Ιουνίου 26, 2020 0
Μήνυμα του εμπορικού συλλόγου Παραμυθιάς προς τους καταστηματάρχες με αφορμή τα κρούσματα κορωνοϊού

Με αφορμή τα κρούσματα κορωνοϊού που παρουσιάστηκαν στην πόλης μας (μέχρι στιγμής δεν παρουσιάζεται διασπορά), υπενθυμίζουμε στους καταστηματάρχες – μέλη μας, την ανάγκη για πιστή τήρηση όλων των προβλεπόμενων κανόνων ασφαλείας του Ε.Ο.Δ.Υ. και της Πολιτικής Προστασίας.
Η οικονομική ζημιά που έχουμε υποστεί είναι σημαντική, άλλα προτεραιότητα έχει η ανθρώπινη ζωή.
Περνάμε μια δύσκολη περίοδο και προσπαθούμε όλοι μαζί να διατηρήσουμε τη συνοχή του κλάδου μας και ταυτόχρονα φροντίζουμε για την μη εξάπλωση του Covid-19.
Μετά την καταιγίδα… πάντα έρχεται ο ήλιος. Κάνουμε υπομονή, επενδύουμε στην ατομική και συλλογική ευθύνη, φροντίζουμε στην μη εξάπλωση φημών που μόνο ζημιά κάνουν και σύντομα θα επανέλθουμε στην εμπορική κανονικότητα μας.


Ο Προεδρος
Νίκος Κώτσης
Συνέχεια...

Με τηλεδιάσκεψη το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου

Ιουνίου 26, 2020 0
Με τηλεδιάσκεψη το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου

Πρόσκληση σε Τακτική Συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου Σουλίου στις 26 Ιουνίου 2020
Καλούμε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου σε τακτική Συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 και ώρα 19:30 για τα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1o: Παροχή πάγιας προκαταβολής ( 76/2020 απόφαση Ο.Ε).
Εισηγητής: Αντιδήμαχος, κ. Μπέλλος Θεοφάνης

ΘΕΜΑ 2o: Καθορισμός αμοιβής δικηγόρου ( αριθμ. 43, 44/2020 Αποφάσεις Ο.Ε).
Εισηγητής: Αντιδήμαχος, κ. Μπέλλος Θεοφάνης

ΘΕΜΑ 3o: Σύσταση επιτροπής ισότητας γυναικών.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Δημητρίου Φώτιος.

ΘΕΜΑ 4o: Σύμφωνη γνώμη Δήμου Σουλίου για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα «Εκπόνηση Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων(ΤΠΣ)».
Εισηγητής: Αντιδήμαχος, κ. Μπέλλος Θεοφάνης

ΘΕΜΑ 5o: Τροποποίηση εγκεκριμένου ρυμοτομικού Σχεδίου Γαρδικίου Δήμου Σουλίου στο Ο.Τ. 8.
Εισηγητής: Αντιδήμαχος, κ. Μπέλλος Θεοφάνης

ΘΕΜΑ 6o: Παραχώρηση έκτασης για ανέγερση σταυλικών εγκαταστάσεων.
Εισηγητής: Αντιδήμαχος, κ. Στεφάνου Κωνσταντίνος.

Ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Σουλίου
Παππάς Κωνσταντίνος
Συνέχεια...

Διαμαρτυρία του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για την πρόβλεψη δωματίου Απομόνωσης στα καταλύματα

Ιουνίου 26, 2020 0
Διαμαρτυρία του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για την πρόβλεψη δωματίου Απομόνωσης στα καταλύματα

«Διαμαρτυρία για την πρόβλεψη δωματίου Απομόνωσης στα Καταλύματα, ειδικά μικρής δυναμικότητα βάση της τροποποίησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων»

ΠΡΟΣ
- Υπουργείο Οικονομικών 
Υφυπουργό κ. Θ. Σκυλακάκη 
- Υπουργείο Υγείας 
Υπουργό κ. Β. Κικίλια
Υπουργείο Τουρισμού
Υπουργό κ Χ. Θεοχάρη 

Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί, 
Σύμφωνα με την ΚΥΑ Αριθμ. 9418/23.06.2020 (ΦΕΚ 2498/Β/23.06.2020) ορίσατε υποχρεωτική την ύπαρξη δωματίου καραντίνας σε όλα τα καταλύματα, με κλιμάκωση του αριθμού αυτών των δωματίων ανάλογα με τη δυναμικότητα της εκάστοτε επιχείρησης, μεταφέροντας ουσιαστικά σε αυτές την αδυναμία σας για εύρεση ξενοδοχείων καραντίνας που θα υποχρεούνται να φιλοξενήσουν πιθανά επιβεβαιωμένα κρούσματα. 

Λαμβάνοντας υπόψη ότι: 
- Η τρέχουσα τουριστική περίοδο έχει σχεδόν ακυρωθεί, τόσο λόγω του περιορισμού της διάρκειάς της όσο και του κλίματος ανασφάλειας. Ο κίνδυνος επανάκαμψης της πανδημίας από το Φθινόπωρο, οι καιρικές συνθήκες και η έναρξη των επαγγελματικών και σχολικών υποχρεώσεων νωρίς το Σεπτέμβριο, δυστυχώς δεν επιτρέπουν αισιόδοξες υποθέσεις για την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου. 

- Στην περιοχή μας, η συντριπτική πλειοψηφία των καταλυμάτων (δωμάτια και διαμερίσματα), διαθέτουν από 2 έως 10 δωμάτια το πολύ. Με την υποχρέωση δέσμευσης ενός δωματίου, σε σύνολο δέκα το ανώτερο, ή δύο το λιγότερο, αυτομάτως μειώνεται ακόμη περισσότερο, ο ήδη μειωμένος τζίρος αυτών των επιχειρήσεων κατά 10% έως και 50% αναλόγως της δυναμικότητάς τους. 

- Τα ανωτέρω δεδομένα είναι ακόμα χειρότερα για τις τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και επαύλεις, καθώς μία τέτοιου είδους κατοικία αναγκάζεται εκ των πραγμάτων, σε παύση λειτουργίας, έως τον ορισμό ξενοδοχείου καραντίνας. 

- Στην παράγραφο 3, όπου αναφέρεται η υποχρέωση δέσμευσης δωματίου, τίθενται με τις υποπαραγράφους α έως και ε, προδιαγραφές που εκ προοιμίου καθιστούν αδύνατη την εφαρμογή της ΚΥΑ, όπως πχ η ύπαρξη απόλυτα διακριτής χωροταξικά δομής, χωρίς καθόλου χρήση κοινόχρηστων χώρων! 

- Στην ΚΥΑ προβλέπεται μόνο η υποχρέωση των καταλυμάτων για την ύπαρξη δωματίου καραντίνας χωρίς την πρόβλεψη αποζημίωσης της επιχείρησης τόσο κατά την διάρκεια που αυτό θα παραμείνει χωρίς ένοικο όσο και κατά την διαμονή κάποιου κρούσματος, και φυσικά δε γίνεται αναφορά για το ποιος επιβαρύνεται με την διατροφή των ενοίκων του. 

- Με τους όρους και προϋποθέσεις που έχουν τεθεί, για την αποζημίωση των ξενοδοχείων καραντίνας (μέγιστο 30€ περιλαμβανομένου διατροφής ή 10€ για μη χρησιμοποιούμενο δωμάτιο), είναι εύκολα αντιληπτό ότι δεν πρόκειται να καλυφθεί σύντομα, κι ενδεχομένως καθόλου εντός αυτής της περιόδου, η υποχρέωση ορισμού παρόμοιου καταλύματος για την Περιφερειακή μας Ενότητα, όπως και σε πολλές άλλες στην χώρα 

Αντιλαμβάνεσθε ότι με αυτές τις σκέψεις, και με το τελεσίδικο γεγονός μιας ΚΥΑ που πρέπει να εφαρμοσθεί, η όποια προοπτική ανάσχεσης της οικονομικής ζημιάς που υφίσταται φέτος ο τουριστικός μας κλάδος, εκμηδενίζεται και κρίνεται δικαιολογημένη η έντονη αίσθηση πως έχει εκδοθεί ωθώντας τις επιχειρήσεις να μην λειτουργήσουν καθόλου, ή να λειτουργήσουν παρανομώντας, καθώς δεν δύνανται ούτε να διαθέσουν αυτή την δομή ούτε να απολέσουν έως και το 50% των πιθανολογούμενων εσόδων τους. 

Αντιλαμβανόμαστε κι εμείς ότι επιθυμείτε διακαώς να ενισχύσετε το προφίλ ασφάλειας στους επισκέπτες, για μια χώρα που λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, αλλά και πέραν αυτών, και παράλληλα ότι αυτά τα μέτρα στηρίζονται κυρίως στις “πλάτες” της μικρής και πολύ μικρής επιχειρηματικότητας σας ενημερώνουμε ότι πλέον αδυνατούμε να τα επωμισθούμε. 
Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας αιτείται την άμεση αναθεώρηση της ανωτέρω ΚΥΑ καταργώντας αυτήν την υποχρέωση για τα καταλύματα μικρής δυναμικότητας και μετατρέποντάς την σε δυνητικό μέτρο και παράλληλα την πρόβλεψη μιας δίκαιης και γενναίας αποζημίωσης αυτών που θα το εφαρμόσουν. 

Με εκτίμηση 
Ο Πρόεδρος Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας 
Αλέξανδρος Πάσχος 

Συνέχεια...

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας: "Κάτω τα ξερά σας από τα βαρέα και ανθυγιεινά"

Ιουνίου 26, 2020 0
Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας: "Κάτω τα ξερά σας από τα βαρέα και ανθυγιεινά"

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
Ηγουμενίτσα 24/6/2020  
Αριθ.Πρωτ. 75 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Με καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην αποκομιδή, το πράσινο, στον οδοκαθαρισμό στον ηλεκτροφωτισμό και σε άλλες υπηρεσίες του δήμου προχώρησαν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας στην πανελλαδική στάση εργασίας στις 24/6/2020. 
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα μετά από το σχετικό κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων για συμμετοχή στη πανελλαδική στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΠΟΕ – ΟΤΑ. 
Από τις προηγούμενες μέρες προετοιμάστηκε ο κλάδος να δώσει αγωνιστική απάντηση μέσα από συσκέψεις, στους χώρους δουλειάς 
Στη συγκέντρωση αναδείχτηκε από τον πρόεδρο του συλλόγου ΥΦΑΝΤΗ ΣΠΥΡΟ ο σχεδιασμός και αυτής της κυβέρνησης όπως και των προηγούμενων αλλά και των δημοτικών αρχών που υποτάσσονται στις ανάγκες του κεφαλαίου για την κατάργηση των ΒΑΕ στον κλάδο καθαριότητας των δήμων που τσακίζει τους εργάτες και υποδέχεται τα ιδιωτικά κεφάλαια, αναδείχτηκε η ανάγκη Ένταξης στο καθεστώς των ΒΑΕ και άλλων ειδικοτήτων. 

Μόνιμες προσλήψεις στο σύνολο των υπηρεσιών των Δήμων. 
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, 
Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των δήμων! 

ΤΟ ΔΣ 

Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα

Ένα ακόμη θετικό κρούσμα από τις ιχνηλατήσεις στην Παραμυθιά (13 συνολικά)

Ιουνίου 26, 2020 0
Ένα ακόμη θετικό κρούσμα από τις ιχνηλατήσεις στην Παραμυθιά (13 συνολικά)

Ένα νέο θετικό κρούσμα κορωνοϊού προέκυψε από την εξέταση των 45 δειγμάτων που είχε λάβει ο ΕΟΔΥ σήμερα από την Παραμυθιά και είχαν σταλεί στο Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το κρούσμα αφορά γυναίκα ηλικίας 40 ετών, από την οποία ελήφθη δείγμα στο πλαίσιο της διενεργούμενης ιχνηλάτησης. 
Όλα τα δείγματα που είχαν σταλεί την Τετάρτη στο Εργαστήριο Πατρών ήταν αρνητικά και αναμένονται τα αποτελέσματα για όσα στάλθηκαν σήμερα από τον ΕΟΔΥ. 
Τέλος σημειώνεται ότι η 52χρονη γυναίκα, το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της Παραμυθιάς από το βράδυ της Τετάρτης έχει διασωληνωθεί αφού προϋπήρχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. 
Στο Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σήμερα εξετάστηκαν ανά νοσοκομείο τα εξής δείγματα: 
Άρτα 18, 
Χατζηκώστα 25, 
ΠΓΝΙ 32, 
Πρέβεζα 4, 
Λευκάδα 6, 
Κέρκυρα 5, 
ΚΟΜΥ (Παραμυθιά) 45, 
Φιλιάτες 14.
Σύνολο 149. 
Εκτός του ενός, τα άλλα ήταν αρνητικά. Συνέχεια...