06/07/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Τα κρούσματα Covid-19 σήμερα Τρίτη στη Θεσπρωτία

Ιουνίου 07, 2022 0
Τα κρούσματα Covid-19 σήμερα Τρίτη στη Θεσπρωτία

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας  23
ΠΕ Θεσπρωτίας  11
ΠΕ Ιωαννίνων  58
ΠΕ Πρέβεζας  23

Οι αριθμοί των κρουσμάτων αφορούν τα δεδομένα που καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο έως και τις 9:00 το πρωί.
Συνέχεια...

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου για το πρόστιμο των 1,2 εκ που επιβλήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου μετά από έλεγχο της ΕΔΕΛ

Ιουνίου 07, 2022 0
Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου για το πρόστιμο των 1,2 εκ που επιβλήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου μετά από έλεγχο της ΕΔΕΛ

Όταν το ίδιο το αστικό κράτος με τους μηχανισμούς του (ΕΔΕΛ), επιβάλλει πρόστιμο ύψους 1,2 εκατ. ευρώ σε ένα φορέα υλοποίησης της δικής του πολιτικής όπως η Περιφέρεια Ηπείρου λόγω «μη τήρησης της αρχής της αμεροληψίας ως προς τη συγκρότηση της Επιτροπής Αξιολόγησης» η Λαϊκή Συσπείρωση δεν έχει να προσθέσει πολλά περισσότερα για τον τρόπο με τον οποίο η Περιφερειακή Αρχή αξιολόγησε τις αιτήσεις του ΕΣΠΑ.

Δυστυχώς τα 1.278.338,21€ που αφαιρούνται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ηπείρου έχουν όνομα και επίθετο. Έχουν τα ονόματα των εκατοντάδων μικρών επιχειρήσεων που θα μπορούσαν να επιδοτηθούν από το ΕΣΠΑ και μένουν εκτός χρηματοδότησης επειδή «μικραίνει η πίτα» και οι μόνοι που διασφαλίζουν τις επιδοτήσεις είναι οι μεγάλοι επιχειρηματίες.

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι ακόμα και αν τηρούνταν η αρχή της αμεροληψίας, η Περιφέρεια Ηπείρου θα αποκτούσε φιλολαϊκό χαρακτήρα και θα διαχειρίζονταν διαφορετικά το ΕΣΠΑ. Η Περιφερειακή Αρχή όμως δεν μπορεί ούτε τα προσχήματα να κρατήσει και καταργεί μόνη της το κριτήριο της αμεροληψίας, βάζοντας ως πρόεδρο σε επιτροπές αξιολόγησης αιτήσεων τον Περιφερειάρχη που είναι και ο τελικός διατάκτης… Μ άλλα λόγια, Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει!

Η απάντηση του γραφείου τύπου της Περιφέρειας, αντί να ενημερώνει για το πρόστιμο, κατηγορεί για ακόμα μια φορά τους δημοσιογράφους που ανέδειξαν την είδηση. Προσπαθεί να πείσει ότι αφού η Περιφέρεια στο παρελθόν αθωώθηκε με τα πρόστιμα που κληρονομήθηκαν από την Αποκεντρωμένη άρα ένα πρόστιμο της τάξης του ενός (1) εκατομμυρίου ευρώ για μη τήρηση της αρχής της αμεροληψίας είναι ένα τυπικό, διαδικαστικό ζήτημα. Σε κάθε περίπτωση η Περιφέρεια Ηπείρου «θυμάται» τα πρόστιμα που γλύτωσε προσφεύγοντας στα δικαστήρια εδώ και 2 δεκαετίες και ξεχνά τα 3,3 εκ πρόστιμο που της επέβαλλε μόλις πριν λίγες το επιδιαιτητικό δικαστήριο για τη λειτουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί την Περιφέρεια Ηπείρου να δώσει στη δημοσιότητα την έκθεση οριστικών αποτελεσμάτων της ΕΔΕΛ στην οποία περιγράφονται όλα τα ευρήματα του ελέγχου ώστε ο λαός από τον οποίο προέρχονται τα χρήματα του ΕΣΠΑ να βγάλει συμπεράσματα για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η διαχείριση αυτών των χρημάτων.
Συνέχεια...

ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας: "Η απόγνωση του προσωπικού του Γ.Ν.Φ δεν μπορεί να καλυφθεί από τις ανακοινώσεις των Βουλευτών του νομού"

Ιουνίου 07, 2022 0
ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας: "Η απόγνωση του προσωπικού του Γ.Ν.Φ δεν μπορεί να καλυφθεί από τις ανακοινώσεις των Βουλευτών του νομού"

Το τελευταίο διάστημα, βρισκόμαστε θεατές σε ένα “κακογυρισμένο” σίριαλ απονομής ευθυνών των 2 Βουλευτών της Θεσπρωτίας, στην πλάτη του υποστελεχωμένου Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών.
Ενός Νοσοκομείου, που έχει εκπέμψει SOS, στην χειρότερη επιδημιολογική κατάσταση που εχει βρεθεί η χώρα, εντείνοντας το συναίσθημα της ανασφάλειας στους κατοίκους της Θεσπρωτίας.

Οι φωνές απόγνωσης τόσο του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, οσο και του ιατρικού συλλόγου Θεσπρωτίας, δεν μπορούν να καλυφθούν, από κραυγές απόδοσης ευθυνών των δύο εκπροσώπων μας στην Ελληνική Βουλή και το μπαράζ ανακοινώσεων στις οποίες προβαίνουν.

Ξεχνάνε και οι 2 τους, πως κυβερνούν την χώρα τα τελευταία 10 χρόνια, ένα διάστημα που το νοσοκομείο Φιλιατών αποδυναμώθηκε από προσωπικό, φτάνοντας στο σημείο σήμερα να υπηρετούν 32 μόνιμοι ιατροί και 14 επικουρικοί, από τους 69 που απαιτούνται. Έτσι το το Ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριο, το Μικροβιολογικό εργαστήριο και το Αναισθησιολογικό τμήμα, εφημερεύει αρκετές μέρες τους τελευταίους μήνες χωρίς Ιατρούς, με οτι αυτό μπορεί να σημαίνει για την δημόσια υγεία.

Η συνεχής αποδήμηση των υπηρεσιών του μοναδικού Νοσοκομείου της Θεσπρωτίας, πρέπει να σταματήσει άμεσα, έτσι ώστε αφενός το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της Θεσπρωτίας να αυξηθεί, αφετέρου, στην επόμενη επίσκεψη Ηπείρου της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κας Γκάγκα, να μας κάνει την τιμή να έρθει και απο το Νοσοκομείο Φιλιατών και να μην είναι το μοναδικό που δεν θα επισκεφτεί, όπως έκανε στην πρόσφατη περιοδεία στα Νοσοκομεία της Ηπείρου.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας που το ΠΑΣΟΚ και ο αείμνηστος Γεώργιος Γεννηματάς προσέφερε στην χώρα και αποτελεί ένα κοινωνικό συμβόλαιο που σπάει τις ανισότητες και μια διαγενεακή παρακαταθήκη για τους νεότερους, πνέει τα λοίσθιά του και καλούμε το Υπουργείο Υγείας και την 6η ΥΠΕ, όπως όπως δώσει άμεση λύση στα σοβαρά προβλήματα του υποστελεχωμένου Νοσοκομείου Φιλιατών.
Συνέχεια...

Το Σάββατο η παρουσίαση του βιβλίου: "Μνήμες στην Κοιλάδα των Παραμυθιών–Η ιστορία του αεροδρομίου Παραμυθιάς κατά τον Β’ΠΠ "

Ιουνίου 07, 2022 0
Το Σάββατο η παρουσίαση του βιβλίου: "Μνήμες στην Κοιλάδα των Παραμυθιών–Η ιστορία του αεροδρομίου Παραμυθιάς κατά τον Β’ΠΠ "

Το Σάββατο 11 Ιουνίου 2022 και ώρα 11:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Μνήμες στην Κοιλάδα των Παραμυθιών – Η ιστορία του αεροδρομίου Παραμυθιάς κατά τον Β’ΠΠ», στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων «Καρκαμίσι», στο κέντρο της Παραμυθιάς.

Το βιβλίο του συγγραφέα Ευθύμιου Σέρμπη κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2020 και στις 470 σελίδες του πραγματεύεται λεπτομερώς την ιστορία και τη δραστηριότητα του αεροδρομίου Παραμυθιάς από το 1940 έως το 1945, μέσα από μία ενδελεχή ιστορική έρευνα δεκατεσσάρων χρόνων, αποτελώντας ένα σύγγραμμα εξαιρετικού ενδιαφέροντος και σημαντική παρακαταθήκη της τοπικής Ιστορίας. Οι συνθήκες της πανδημίας αμέσως μετά την έκδοση του βιβλίου ευθύνονται για την καθυστέρηση της παρουσίασης, η οποία πραγματοποιείται δύο χρόνια μετά την έκδοσή του.

Την εκδήλωση υποστηρίζει ο Δήμος Σουλίου, η Εταιρεία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου (Ε.Λ.Σ.Η.) και ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Παραμυθιάς (Φ.Ο.Π.). Την εισήγηση της παρουσίασης θα επιμεληθεί ο κ. Παντελής Χαράλαμπος, Ιστορικός/Αρχαιολόγος – Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Πρόεδρος του Φ.Ο.Π., ενώ στις θέσεις των ομιλητών θα παρίσταται ο κ. Τσαμάτος Παναγιώτης, Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Πρόεδρος της Ε.Λ.Σ.Η. και ο συγγραφέας κ. Σέρμπης Ευθύμιος, MSc Φυσικός/Μετεωρολόγος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Συνέχεια...

Ο νεαρός Θεσπρωτός Ανδρέας Σπυρόπουλος νέος Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ

Ιουνίου 07, 2022 0
Ο νεαρός Θεσπρωτός Ανδρέας Σπυρόπουλος νέος Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ

Με ποσοστό 88% εξελέγη από την ΚΠΕ του κόμματος στη θέση του νέου Γραμματέα, ο θεσπρωτός (από την Παραμυθιά), Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Σε ηλικία 36 ετών ο μηχανολόγος Ανδρέας Σπυρόπουλος εκ των στενών συνεργατών του Νίκου Ανδρουλάκη συγκέντρωσε 281 ψήφους σε σύνολο 319, ενώ καταμετρήθηκαν 36 λευκά και 2 άκυρα ψηφοδέλτια και εξελέγη νέος Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής.

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα η εκλογή μου στη θέση του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον Πρόεδρο της Παράταξής μας και τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής για την εμπιστοσύνη τους.

Αντιλαμβάνομαι το βάρος της ευθύνης και δεσμεύομαι ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για τον κοινό μας στόχο: Την αναγέννηση της Παράταξης με πυξίδα την ενότητα, την ανανέωση και την πολιτική μας αυτονομία.

Όλοι μαζί, με την πείρα των μεγαλύτερων γενεών του ΠΑΣΟΚ αλλά και την ορμή των νεότερων, θα δώσουμε τη μάχη για να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ένα σύγχρονο, ανοικτό και συμμετοχικό κόμμα, που θα πρωταγωνιστήσει στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η πατρίδα μας.

Όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για να γίνουν οι οργανώσεις και τα δίκτυά μας τα πιο ζωντανά κύτταρα σε κάθε τοπική κοινωνία.
Να εξελιχθούν σε ένα μεγάλο κοινωνικό προοδευτικό ρεύμα, που θα ανατρέψει όλα όσα καθηλώνουν τη χώρα.

Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε. Το κοινωνικό, αξιακό, πατριωτικό κίνημα που δεν συμβιβάζεται, αλλά κάνει ρήξεις. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, που εκπροσωπεί τους μη προνομιούχους και αγωνίζεται απέναντι στις ανισότητες, που θα γίνει ξανά ο προοδευτικός εναλλακτικός πόλος απέναντι στον συντηρητισμό της Νέας Δημοκρατίας και τη δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ. Με πίστη στις δυνάμεις μας, σεβασμό στην ιστορία μας, με πρόγραμμα και όραμα.

Σε αυτή την προσπάθεια, η Παράταξη μας χρειάζεται όλους να αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε τους σημερινούς πολιτικούς συσχετισμούς.
Να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στη χώρα.

Για την εκλογή του Ανδρέα Σπυρόπουλου στη θέση του Γραμματέα του κόμματος, εξέδωσε ανακοίνωση και η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας, στην οποία αναφέρει:

"Η Νομαρχιακή Επιτροπή Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, συγχαίρει τον συμπατριώτη μας Ανδρέα Σπυρόπουλο, για την εκλογή του ως Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Στο νέο ξεκίνημα του Κινήματός μας και στη σημαντική ανανέωση που πραγματοποίησε σε πρόσωπα, είμαστε σίγουροι πως ο σύντροφος Ανδρέας Σπυρόπουλος θα αφήσει το στίγμα του στη νέα πορεία που εχει χαραχθεί.
Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα".
Συνέχεια...

Με επιτυχία η δράση του ΚΕΠ Υγείας Ηγουμενίτσας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

Ιουνίου 07, 2022 0
Με επιτυχία η δράση του ΚΕΠ Υγείας Ηγουμενίτσας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

Με δωρεάν προληπτικές εξετάσεις και διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων σχετικά με τη διακοπή του καπνίσματος, συμμετείχε ο Δήμος Ηγουμενίτσας στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, την Τρίτη 31 Μαΐου 2022, στην πλατεία Δημαρχείου.

Η δράση, που διοργανώθηκε από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας και το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου, περιελάμβανε σπιρομέτρηση, οξυμετρία και μέτρηση αρτηριακής πίεσης. Οι πολίτες που συμμετείχαν στη δράση, ενημερώθηκαν για το κάπνισμα και τους τρόπους διακοπής του από την κα. Ανδρομάχη Πετσίνη, Πνευμονολόγο - Φυματιολόγο του Γ.Ν. Φιλιατών, η οποία έκανε και την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων.

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους δημότες με δωρεάν προληπτικές εξετάσεις και ενημερωτικές δράσεις με σκοπό την προαγωγή και την πρόληψη της υγείας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για τις δράσεις μας:
https://www.facebook.com/kepygeiasdimosigoumenitsas
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα