03/03/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Ηγουμενίτσα: Η θεατρική Ομάδα Φιλιατών παρουσιάζει τη "Θανάσιμη παγίδα"...!

Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η διεξαγωγή Ημέρας Καριέρας του Δ.ΙΕΚ (+ΒΙΝΤΕΟ)

Μαρτίου 03, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η διεξαγωγή Ημέρας Καριέρας του Δ.ΙΕΚ (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26/2 η Ημέρα Καριέρας που διοργανώθηκε από το Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας, στο Πνευματικό Κέντρο «ΠΑΝΘΕΟΝ» στην Ηγουμενίτσα. 

Εκπρόσωποι επιχειρήσεων από την περιοχή της Θεσπρωτίας αλλά και από διάφορα μέρη της χώρας συναντήθηκαν με τους σπουδαστές του Δ.ΙΕΚ Ηγ/τσας με σκοπό τη διασύνδεσή τους με την αγορά εργασίας. 

Μεγάλη συμμετοχή υπήρξε από επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου και του κλάδου εστίασης, οι οποίες εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για ανθρώπινο δυναμικό διαφόρων ειδικοτήτων: ξενοδοχειακών, διοίκησης στον τουρισμό, μαγείρων, ζαχαροπλαστών, βοηθών βρεφονηπιοκόμων, αισθητικών, ποδολόγων, βοηθών φυσικοθεραπευτών. Επίσης, συμμετείχαν επιχειρήσεις του κλάδου υγείας, ευεξίας και ομορφιάς με ενδιαφέρον για ειδικότητες: φυσικοθεραπείας, νοσηλευτικής, αισθητικής και ποδολογίας. Τέλος, υπήρξε ενδιαφέρον από τον κλάδο της εκπαίδευσης για ειδικότητες: βοηθών βρεφονηπιοκόμων και βοηθών εργοθεραπευτών. 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος του Δήμου Ηγ/τσας κ. Ιωάννης Λώλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Αλέξανδρος Πάσχος, καθώς και ο Διευθυντής του Δ.ΙΕΚ Ηγ/τσας κ. Ηλίας Μπούας. 

Υπεύθυνη σχεδιασμού και υλοποίησης της διοργάνωσης καθώς και Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων ήταν η κα Θάλεια Θεοδωρίδη, επικοινωνιολόγος Μ.Α. 

Το Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας ευχαριστεί ιδιαίτερα: 
Τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων που συμμετείχαν 
Το Δήμο Ηγουμενίτσας 
Το ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγ/τσας για την παραχώρηση του Πνευματικού Κέντρου «ΠΑΝΘΕΟΝ» 
Τον κ. Βαγγέλη Χαλμαντζή για τη βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης 
Τους σπουδαστές διαφόρων ειδικοτήτων του Δ.ΙΕΚ που συμμετείχαν στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων 
Τους σπουδαστές του Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας στην ειδικότητα «Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού» για την πολύτιμη βοήθειά τους στη διοργάνωση της ημερίδας 
- Μυρτώ Κολιούση 
- Έφη Κοψιδά 
- Χαρά Σκαπέρα 
- Μάριο Τόσκα 

(ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ART TV)


Συνέχεια...

Παραμυθιά: Δέσμευση του Μητροπολίτη για άμεση απάντηση στο αίτημα για το γηροκομείο

Μαρτίου 03, 2020 0
Παραμυθιά: Δέσμευση του Μητροπολίτη για άμεση απάντηση στο αίτημα για το γηροκομείο

Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της διαπαραταξιακής επιτροπής με επικεφαλής το Δήμαρχο Σουλίου, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ, ΦΙΛΙΑΤΩΝ, ΓΗΡΟΜΕΡΙΟΥ & ΠΑΡΓΑΣ κ.κ. ΤΙΤΟ, παρουσία του γεν. αρχιερατικού επιτρόπου π. Βελισσάριου Σάντα και εκπροσώπων της Μητροπόλεως.

Μέσα σε εγκάρδιο κλίμα και έπειτα από εποικοδομητική συζήτηση παραδόθηκε εγγράφως αίτημα του Δήμου παραχώρησης του χώρου του πρώην οικοτροφείου για χρήση Γηροκομείου.
Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας, δεσμεύτηκε να εξετάσει το αίτημα και να απαντήσει άμεσα.

Η δημοτική αρχή ευχαριστεί δημόσια το Μητροπολίτη μας ευελπιστώντας στην αίσια έκβαση του θέματος του Γηροκομείου.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΟΥΛΙΟΥ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Συνέχεια...

Διάλεξη για τα ναρκωτικά στο στρατόπεδο Φιλιατών

Μαρτίου 03, 2020 0
Διάλεξη για τα ναρκωτικά στο στρατόπεδο Φιλιατών

Ενημερωτική διάλεξη για τα ναρκωτικά πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26/2/2020 στο 628 Τάγμα Πεζικού Φιλιατών Θεσπρωτίας με ομιλητές, βαθμοφόρο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και ψυχολόγο του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Νομού Θεσπρωτίας «ΑΡΙΑΔΝΗ».
Στο τέλος της διάλεξης ο Διοικητής του στρατοπέδου ευχαρίστησε τους ομιλητές και τους απένειμε αναμνηστικό δίπλωμα.

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Οι τανίες της εβδομάδας στο θέατρο ΕΣΤΙΑ

Ηγουμενίτσα: Υλοποίηση συναντήσεων στα πλαίσια του Διακρατικού Έργου GET

Μαρτίου 03, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Υλοποίηση συναντήσεων στα πλαίσια του Διακρατικού Έργου GET

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι στις 24 & 25 Φεβρουαρίου 2020, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην πόλη της Ηγουμενίτσας η Διακρατική συνάντηση εταίρων του έργου GET, στο οποίο συμμετέχει και το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, και η συνάντηση εργασίας εκπροσώπων φορέων και επιχειρήσεων του Νομού στα πλαίσιά του. 

Την πρώτη ημέρα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των εταίρων, από Ελλάδα και Αλβανία, για την αποτίμηση των υλοποιηθέντων ενεργειών και τον καθορισμό των επόμενων βημάτων του σχήματος στο έργο. 

Στο πρώτο σκέλος της δεύτερης ημέρας παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από την Π.Ε Θεσπρωτίας, τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας, τον Δήμο Ηγουμενίτσας, την Αναπτυξιακή Ηπείρου ΑΕ, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών, και το Εργαστήριο Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής του τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που παρουσίασαν μαζί με τους εταίρους του έργου δράσεις διακρατικών και εθνικών προγραμμάτων που υλοποίησαν και θα υλοποιήσουν το επόμενο διάστημα, σχετικών με τον Τουρισμό. 

Η παρουσίαση στόχευε, στην για πρώτη φορά, συγκέντρωση και προβολή ομοειδών δράσεων φορέων, στην εύρεση βέλτιστων πρακτικών που εφαρμόστηκαν και στη διερεύνηση δυνατοτήτων κεφαλαιοποίησης των παραχθέντων εργαλείων και συνεργασίας μεταξύ των διάφορων έργων. 

Στο δεύτερο σκέλος της δεύτερης ημέρας, παρουσία των Ελλήνων εταίρων του έργου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας όπου αντηλλάγησαν απόψεις και προτάσεις για την καλύτερη υλοποίηση του έργου GET με τη βοήθεια του Ηγούμενου της Ι.Μ Γηρομερίου Αρχιμανδρίτη Μεθόδιου, του κου Κ. Ρέβη εκπρόσωπο Συλλόγου Ξενοδόχων Θεσπρωτίας και Τουριστικού Πράκτορα και του Υπευθύνου του ΚΠΕ Φιλιατών κου Μ. Νικολάου. 

Το έργο «GET» είναι ένα διακρατικό έργο (Interreg Greece - Albania, 2014-2020) με βασικό στόχο του την προώθηση της διασυνοριακής περιοχής ως μοναδικό πολιτιστικό & ιστορικό τουριστικό προορισμό με την αξιοποίηση του «παραδοσιακού αποθέματος», της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς της περιοχής, ώστε με την χρήση αυτών να επιτευχθεί η δημιουργία εισοδήματος, η διαφοροποίηση του τοπικού τουριστικού προϊόντος, η προσέγγιση ευρύτερων τουριστικών αγορών όπως η Κίνα και η Ιαπωνία, και η βελτίωση της αναγνωρισιμότητας της περιοχής και του ενδιαφέροντος των επισκεπτών καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους 

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο GET επισκεφθείτε την Ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας www.e-thesprotias.gr/thesprotia/articles/category.jsp?context=102&categoryid=18412

Εκ της Διοικήσεως 
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας 
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Η Λαϊκή Συσπείρωση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Μαρτίου 03, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Η Λαϊκή Συσπείρωση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Προς: 
τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας 
τον πρόεδρο του Δ.Σ. 

Κοινοποίηση: 
τα μέλη του Δ.Σ. 
τα τοπικά ΜΜΕ 

Αγαπητοί συνάδελφοι 
Ζητάμε να ληφθούν από τη δημοτική αρχή όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποτελεσματική προστασία από το νέο κορονοϊό. 
Να ασκηθεί πίεση για έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών. 

Σε κάθε περίπτωση να εξασφαλισθεί η καθαριότητα σχολείων, Νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών, να υπάρχουν υγρά σαπούνια, αντισηπτικά κλπ. 
Αντίστοιχα μέτρα να ληφθούν στις υπηρεσίες του Δήμου και σε όλους τους δημοτικούς χώρους. 

Να υπάρξει άμεσα ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου για τις ενέργειες που έχουν γίνει και τον προγραμματισμό που έχει τεθεί. 

Ηγουμενίτσα 29/2/2020 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση 
Δώρης Δήμας
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (Από 2 έως 8/3/2020)

Μαρτίου 03, 2020 0
Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας 
(Από 2 έως 8/3/2020) 

Ανακοινώνεται ότι για την εβδομάδα από 2 έως 8 Μαρτίου 2020, τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα: 

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: 

Δευτέρα (2-3-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα – Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι – Αχουρία Μαλουνίου 

Τρίτη (3-3-2020) και ώρες από 18:00 ως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας. 

Τετάρτη (4-3-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιας - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός. 

Πέμπτη (5-3-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα. 

Παρασκευή (6-3-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά. 

Σάββατο (7-3-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή _ Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή - Λεπτοκαρυά. 

Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα