11/17/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Μήνυμα Μ. Κάτση για την 49η Επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Νοεμβρίου 17, 2022 0
Μήνυμα Μ. Κάτση για την 49η Επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Σχεδόν μισός αιώνας πέρασε από την εξέγερση του Πολυτεχνείου αλλά το μήνυμα του παραμένει ολοζώντανο. Το σύνθημα Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, εμπεριέχει τη δίψα εκείνων των ανθρώπων για ένα καλύτερο αύριο, γι’ αυτό και συνεχίζει να εμπνέει ακόμα και σήμερα, παρά τη διαχρονική προσπάθεια αντιδραστικών κύκλων να ξαναγραφτεί η ιστορία και να υποτιμηθεί ο αγώνας των φοιτητών το 1973.

Στις μέρες μας βρισκόμαστε μπροστά σε νέους κινδύνους, οι οποίοι πηγάζουν από σύγχρονες μορφές αυταρχισμού, καταπάτησης των δημοκρατικών θεσμών, και εκφυλισμού του κράτους δικαίου. Ο λαός μας όμως έχει τη δύναμη και την ιστορική μνήμη, ώστε να μην αφήσει ποτέ ξανά κανένα αυταρχικό καθεστώς να βάλει τη Δημοκρατία στο γύψο.
Συνέχεια...

Στην Ηγουμενίτσα σήμερα κλιμάκιο της ΔΕΔΑ για επιθεώρηση χώρων εγκαταστάσης φυσικού αερίου

Νοεμβρίου 17, 2022 0
Στην Ηγουμενίτσα σήμερα κλιμάκιο της ΔΕΔΑ για επιθεώρηση χώρων εγκαταστάσης φυσικού αερίου

Επίσκεψη κλιμακίου ΔΕΔΑ στην Ήπειρο για επιθεώρηση χώρων εγκατάστασης φυσικού αερίου

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Μ. Τσάκας θα συναντηθεί με τους δημάρχους Πρέβεζας, Άρτας, Ηγουμενίτσας και Ιωαννίνων

Επίσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου πραγματοποιούν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας και κλιμάκιο στελεχών της εταιρείας έως και την Παρασκευή 18/11/2022, προκειμένου να επιβλέψουν την προετοιμασία των μεγάλων έργων κατασκευής δικτύων διανομής φυσικού αερίου στις πόλεις των Ιωαννίνων, της Άρτας, της Πρέβεζας και της Ηγουμενίτσας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Ήπειρο, ο κ. Τσάκας θα συναντηθεί με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ θα επιθεωρήσει τους χώρους εγκατάστασης των δεξαμενών Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ - LNG) από τους οποίους θα τροφοδοτούνται οι ανωτέρω πόλεις.

Σημειώνεται ότι τα Ιωάννινα, η Άρτα, η Πρέβεζα και η Ηγουμενίτσα θα είναι από τις πρώτες πόλεις στην Ελλάδα που θα τροφοδοτηθούν με την καινοτόμο τεχνολογία του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου το οποίο θα μεταφέρεται οδικώς με βυτία από τον σταθμό φόρτωσης ΥΦΑ που βρίσκεται στη νήσο Ρεβυθούσα.

Την Πέμπτη 17/11/2022 ο Διευθύνων Συμβούλου της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας θα συναντηθεί με το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας, Ιωάννη Λώλο στη 13:00, όπου θα επισκεφθεί και θα επιθεωρήσει την περιοχή της ΒΙ.ΠΕ. Ηγουμενίτσας, όπως αναφέρει στο επίσημο δελτίο Τύπου η ΔΕΔΑ...!

Συνέχεια...

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Νοεμβρίου 17, 2022 0
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας για την επέτειο του Πολυτεχνείου
Εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία!!
Συγκέντρωση 19:00,  17/11 στην πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας

Συμπληρώνονται φέτος 49 χρόνια από τον μεγαλειώδη ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, ενάντια στην αμερικανοκίνητη στρατιωτικο-φασιστική δικτατορία.

Η εξέγερση του πολυτεχνείου μαζί με τους αγώνες της Μεταπολίτευσης κατέκτησαν τα πολιτικά, κοινωνικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα, που όλες οι κυβερνήσεις την τελευταία δεκαετία, με κορύφωση τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, επιχειρούν να καταργήσουν. Η αγωνιστική παρακαταθήκη του αντιδικτατορικού αγώνα και της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στην ανοιχτή, φασιστική, αμερικανοΝΑΤΟική, απριλιανή δικτατορία, και η συνεπής- αλύγιστη στάση των χιλιάδων εργαζομένων, νέων, γυναικών στις εξορίες, στα μπουντρούμια των φυλακών και στα βασανιστήρια της ΕΑΤ-ΕΣΑ, παραμένουν οδηγός και έμπνευση για τον δικό μας σημερινό, καθημερινό βηματισμό. Το «Πολυτεχνείο ζει», ξαναζεί ενάντια σε κυβερνήσεις και αντιλαϊκές πολιτικές. Είναι ένα μεγάλο λαϊκό και εργατικό ραντεβού, μια μεγάλη κραυγή για τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα του λαού. Όσο και αν αφηνιάζουν οι κυρίαρχοι, η «νάρκη» του «Νοέμβρη» είναι πάντα εδώ. Στις εργατικές απεργίες, στις μαθητικές καταλήψεις, στις αντιπολεμικές αντιϊμπεριαλιστικές διαδηλώσεις, στις μάχες για την ελευθερία ενάντια στο φασισμό. Το ίδιο πάντα ερώτημα και μαζί επαναστατική αποφασιστικότητα: «πότε θα κάνει ξαστεριά…»

Η κυβέρνηση της ΝΔ με την πολιτική της συντρίβει όσες εργατικές κατακτήσεις άφησε όρθια η μνημονιακή θύελλα και επιχειρεί μια ιστορική αντεπίθεση ενάντια στο εργατικό και φοιτητικό κίνημα, ψηφίζοντας μια σειρά νόμων που στοχεύουν στην κατάργηση κάθε δικαιώματος-ελευθερίας. Η επιχείρηση εγκατάστασης πανεπιστημιακής αστυνομίας, η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, επιδιώκουν να καταπνίξουν την νεολαιίστικη αμφισβήτηση και τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος. Η απαίτηση για αύξηση των μισθών αντιμετωπίζεται περίπου ως απαγορευμένη από κυβέρνηση και αντιπολίτευση, καθώς η διαμάχη περιορίζεται στον αν η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι στα 751 ή τα 800! Με θράσος μιλούν για «χειμώνα χειρότερο από του 1942» και μας καλούν να «προσαρμοστούμε, αλλιώς θα πεθάνουμε» για να λουφάξουμε από το φόβο και να αποδεχτούμε ως φυσικό και αναπότρεπτο φαινόμενο όλα όσα εξελίσσονται. Ο εορτασμός του Πολυτεχνείου θα είναι και φέτος σημείο αγώνα και αντίστασης.

Το δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο μεταλλάσσεται σε επιχείρηση με διορισμένους managers-απόλυτους άρχοντες, εργαστήρια δεξιοτήτων αντί ολοκληρωμένης γνώσης, κατηγοριοποίησης και ανταγωνισμού, για «άριστους», λίγους και εκλεκτούς, προορίζοντας την πλειονότητα των μαθητών και μαθητριών μας ως τη νέα γενιά εργαζόμενων σκλάβων και τους/τις εκπαιδευτικούς να ωθούνται να γίνουν από παιδαγωγοί, υπάκουοι υπάλληλοι.

Για να τα πετύχει όλα αυτά η κυβέρνηση της ΝΔ επιστρατεύει όλα τα μέσα ελέγχου, από την προπαγάνδα και την παραπλάνηση ως τον άκρατο αυταρχισμό, την καταστολή και την περιστολή ελευθεριών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, με κορυφαίο τον ν. Χατζηδάκη που βάζει στο γύψο τη λειτουργία των σωματείων και το δικαίωμα στην απεργία.

49 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, το σύνθημα “ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ,ΕΙΡΗΝΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” είναι όχι μόνο επίκαιρο, αλλά και αναγκαίο.

Πολλοί προσπαθούν να σβήσουν το Πολυτεχνείο από τη συλλογική συνείδηση ή να το μετατρέψουν σε επετειακό, χωρίς νόημα, γεγονός. Είναι ο φόβος της εξέγερσης που στοιχειώνει τον ύπνο τους. Όμως, οι αγώνες της γενιάς του Πολυτεχνείου, οι νεκροί και οι βασανισμένοι δεν φεύγουν έτσι. Για εμάς η θέση τους δεν ανήκει στο μουσείο της επαναστατικής νοσταλγίας.

Το εξεγερτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου αποκτά φέτος ξεχωριστή σημασία. Συναντιέται με τους αγώνες των φοιτητών απέναντι στο πανεπιστήμιο επιχείρηση και την πανεπιστημιακή αστυνομία, των μαθητών απέναντι στο σχολείο της αγοράς και τους ταξικούς φραγμούς, των εργαζόμενων για την ανατροπή της κυβέρνηση της ΝΔ και της πολιτικής του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, με τους αγώνες για ζωή με αξιοπρέπεια, πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις και εργασιακά δικαιώματα για όλους και όλες. Συναντιέται με την ανάγκη της αλληλεγγύης, της αντιιμπεριαλιστικής πάλης και της διεθνιστικής ενότητας όλων των λαών, με το αντιπολεμικό λαϊκό εργατικό κίνημα που θα σταθεί απέναντι στον άδικο και ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία, η γενίκευση του οποίου έρχεται όλο και πιο κοντά με τις δύο μεριές να οξύνουν συνεχώς τις πυρηνικές απειλές, αλλά και απέναντι στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία με την αποστολή πολεμικού υλικού που δημιουργούν νέους κινδύνους για το λαό μας.

Αποκτάει ιδιαίτερη βαρύτητα σήμερα το αίτημα για απεμπλοκή της χώρας μας από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και από τον πόλεμο που εξελίσσεται αμείωτα με εξάρσεις και υφέσεις, να σταματήσει η παροχή «γη και ύδωρ» στους εκμεταλλευτές μας και στις πολεμικές μηχανές τους, που μετατρέπουν τις υποδομές της χώρας, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια σε “ορμητήρια πολέμου” αλλά και πιθανούς “στόχους”. Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις. Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας. Να μη εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο, στη Σούδα και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.

Οι μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 9 Νοέμβρη πρέπει να έχουν συνέχεια. Η πορεία του Πολυτεχνείου να αποτελέσει μεγάλο σταθμό για παλλαϊκή διαδήλωση ενάντια στη φτώχεια, τα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια και την καταστολή.

Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα, με καλάθια της ντροπής, με Voucher και Pass, με τα επιδόματα-κοροϊδία των επιχειρηματικών ομίλων. Δεν δεχόμαστε να πληρώνουμε τον λογαριασμό της ενέργειας από τις πράσινες μπίζνες τους που ονομάζουν «πράσινη ανάπτυξη» για να κρύψουν την τεράστια κερδοφορία που τους αποφέρει η αξιοποίηση λιμνάζοντος κεφαλαίου με τις ΑΠΕ. Δεν δεχόμαστε να πληρώνουμε τις κρίσεις τους, την ανάπτυξη τους, τους πολέμους τους.

Το Πολυτεχνείο το 1973 μας έδειξε τη δύναμη και την αποτελεσματικότητα του οργανωμένου λαού ο οποίος μπορεί να συντρίψει τους μονόδρομους και να ανοίξει νέους δρόμους για την ικανοποίηση των αιτημάτων του λαϊκού - εργατικού κινήματος. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου εμπνέει και διδάσκει ότι όποιος δεν προσαρμόζεται με την «κανονικότητα» της φτώχειας και της ανελευθερίας, όχι απλά δεν πεθαίνει, αλλά ανοίγει το δρόμο για να ζήσει με αξιοπρέπεια. Ότι όταν όλα γύρω χειροτερεύουν επικίνδυνα, οι εξεγέρσεις του λαού , των εργαζόμενων και της νεολαίας ανατρέπουν τους τυράννους και όχι ο συμβιβασμός.

O φετινός Νοέμβρης πρέπει να αποτελέσει ορόσημο αγώνα και ανατροπής, να γίνει το «ψωμί, παιδεία, ελευθερία» σύνθημα της σύγχρονης εξέγερσης του λαού για τα δικαιώματα του, για κατακτήσεις στο σήμερα. Να γεμίσουν οι δρόμοι με κόσμο για να επιβληθεί η λαϊκή κυριαρχία, για να ηττηθεί η πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των διαχειριστών αυτής, να ηττηθεί η σύγχρονη καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Το «Πολυτεχνείο» μας καλεί να μείνουμε ανυπότακτοι!

Εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία, στην πάλη και την ελπίδα για να αλλάξουμε τον κόσμο

· Κάτω η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης!

· Αγώνας για Ψωμί – Παιδεία – Υγεία – Ελευθερία!

· Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ! -Να κλείσουν οι βάσεις – Έξω από την ΕΕ!

· Να σταματήσει τώρα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία –Καμία συμμετοχή της χώρας.

· Κάτω τα χέρια από το άσυλο! Να διαλυθεί η πανεπιστημιακή αστυνομία!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ
τοπική επιτροπή Θεσπρωτίας
Συνέχεια...

Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Νοεμβρίου 17, 2022 0
Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Σαράντα εννιά χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τιμούμε τους νέους και νέες που αγωνίστηκαν για τα ιδανικά της Δημοκρατίας της Δικαιοσύνης και της Ελευθέριας. Το συνθήματα «ψωμί – παιδεία – ελευθερία» που ηχούσαν στους δρόμους εκείνες τις μέρες παραμένουν επίκαιρα και φάρος για τους σημερινούς αγώνες.

Οι φωνές των φοιτητών που ακούστηκαν σε όλο τον πλανήτη, δημιουργώντας ένα κύμα αλληλεγγύης στον αγώνα και φέρνοντας τη διεθνή κοινότητα προ των ευθυνών της, έμελλαν να γίνουν ορόσημα κάθε αγώνα για καλύτερες συνθήκες ζωής.

Η επέτειος του Πολυτεχνείου, προβάλλει και υπενθυμίζει σε όλους τη διαχρονική ανάγκη στην υπεράσπιση της δημοκρατίας, στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών.

Δικαιώματα που ταλανίζονται με τις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις πολιτικών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών και παραγόντων της χώρας και έχουν δημιουργήσει ενα τοξικό κλίμα που θυμίζει άλλες εποχές.

Οι αγώνες τα τελευταία χρόνια ενάντια στις περικοπές των μισθών, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις άνευ όρων, ενάντια στον εγχώριο φασισμό και ενάντια στους πολέμους, είναι αγώνες που ακολουθούν το δρόμο του Νοέμβρη.

Είναι χρέος όλων μας να κάνουμε πράξη τα συνθήματα του Πολυτεχνείου, όχι μόνο τιμώντας τους αγωνιστές του τότε, αλλά γιατί το μέλλον μας ανήκει
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για το πρόγραμμα "Νταντάδες της γειτονιάς"

Νοεμβρίου 17, 2022 0
Ηγουμενίτσα: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για το πρόγραμμα "Νταντάδες της γειτονιάς"

Ξεκινάει και στο Δήμο μας το πρόγραμμα <<Νταντάδες της γειτονιάς>>

Ανοίγει 17/11/22 η πλατφόρμα για την εγγραφή επιμελητών /επιμελητριών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ανοίγει στις 17 Νοεμβρίου 2022 , η πλατφόρμα ntantades.gov.gr και το «Μητρώο Επιμελητών», όπου θα εγγραφούν όσες και όσοι επιθυμούν να πιστοποιηθούν και να απασχοληθούν ως επιμελήτριες και επιμελητές στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς».

Το πρόγραμμα αφορά στην κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών και νηπίων ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών (2 ετών και 6 μηνών) και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και ιδιαίτερα των μητέρων για τη χρήση πιστοποιημένων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών τους.

Στο «Μητρώο Επιμελητών» μπορούν να εγγραφούν, σε αυτή τη φάση, όσες και όσοι μπορούν να εξυπηρετήσουν το Δήμο μας. 

Για την εγγραφή τους υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονική αίτηση. Για την εγγραφή τους είναι απαραίτητη η συμπλήρωση ή η ανάρτηση των παρακάτω στοιχείων:

α) Δελτίο ταυτότητας.

β) Άδεια διαμονής ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο σε ισχύ που παρέχει πρόσβαση στην εργασία, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για τους πολίτες τρίτων χωρών, τους δικαιούχους διεθνούς προστασίας, τους ομογενείς και τους πολίτες κρατών μελών της ΕΕ.

γ) Αντίγραφο τίτλου επαγγελματικής εκπαίδευσης ή του Μεταλυκειακού Έτους Τάξης Μαθητείας ειδικότητας Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων ή ισότιμου τίτλου ή Διπλώματος Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Επιπέδου 5 Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.)– Ειδικότητας: Βοηθού Βρεφονηπιοκόμου ή Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης ή Προσχολικής Αγωγής Ημερήσιας Φροντίδας παιδιών με ειδικές ανάγκες, ή ισότιμου τίτλου, πτυχίου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Βρεφονηπιοκομίας ή Προσχολικής Αγωγής ή Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία ή ισότιμου τίτλου, ή πτυχίου ΑΕΙ Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία ή ισότιμου τίτλου ή πτυχίου της Ανωτέρας Σχολής Νηπιοβρεφοκόμων του Κέντρου Βρεφών «Η ΜΗΤΕΡΑ» και του ΠΙΚΠΑ Ιωαννίνων.

δ) Πρόσφατα (εντός τελευταίου τριμήνου) πιστοποιητικά ή γνωματεύσεις ιατρών από δημόσια δομή υγείας, ειδικότητας ψυχιάτρου, για την καλή ψυχική του υγεία, δερματολόγου για τον έλεγχο μεταδοτικών δερματικών ασθενειών και παθολόγου ή ιατρού γενικής ιατρικής για τον έλεγχο αερογενώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

ε) Πιστοποιητικό πρώτων βοηθειών για βρέφη και παιδιά.

στ) Αναγνωρισμένο πιστοποιητικό ελληνομάθειας επιπέδου Β1 για αλλοδαπούς που δεν είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας, μεταδευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής.

ζ) Αντίγραφο ποινικού μητρώου γενικής χρήσης σε ισχύ.

η) Υπεύθυνη δήλωση, η οποία θα συμπληρώνεται ηλεκτρονικά κατά την αίτηση και σύμφωνα με την οποία δηλώνεται ότι ο/η ενδιαφερόμενος/η:

1. δεν έχει εκπέσει της γονικής μέριμνας, ούτε έχει απολέσει το δικαίωμα άσκησης αυτής (εφόσον είναι γονέας),
2. δεν τελεί υπό καθεστώς δικαστικής συμπαράστασης,
3. δεν εκκρεμεί εις βάρος του μήνυση ή έγκληση ενώπιον αρμόδιας αρχής και δεν διώκεται ως φυγόδικος ή φυγόποινος και δεν έχει καταδικαστεί για οποιοδήποτε κακούργημα, για αδικήματα που επισύρουν, σύμφωνα με το άρθρο 1537 ΑΚ, έκπτωση από τη γονική μέριμνα ή για αδικήματα κατά της σωματικής ακεραιότητας, κατά της προσωπικής ελευθερίας, κατά της γενετήσιας ελευθερίας, για αδικήματα του ν. 3500/2006 (Α΄232), καθώς και για αδικήματα που συνδέονται με ναρκωτικά ή εμπορία οργάνων.
4. υποχρεούται να δηλώσει οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων που καταχωρούνται στο Μητρώο Επιμελητών εντός δέκα ημερών από την επέλευση της μεταβολής»

Οι επιμελητές/τριες μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες φροντίδας βρεφών και νηπίων είτε στο σπίτι τους είτε στην οικία των παιδιών. Σε περίπτωση που παρέχουν τις υπηρεσίες στο σπίτι τους, απαιτείται και η συμπλήρωση ηλεκτρονικής Υπεύθυνης Δήλωσης, στην οποία δηλώνεται ο αριθμός των ενήλικων συνοικούντων και η σχέση τους με τον/την επιμελητή/τρια.

Κάθε επιμελητής/τρια επιτρέπεται να παρέχει τις υπηρεσίες του στον ίδιο τόπο και χρόνο: α) μέχρι του αριθμού των 3 παιδιών, για παιδιά ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών, εκ των οποίων μόνο ένα παιδί μπορεί να είναι ηλικίας κάτω του ενός έτους, β) μέχρι του αριθμού των 2 παιδιών, για παιδιά ηλικίας κάτω του ενός έτους.

Ο Αντιδήμαρχος
Ελευθέριος Κώστας
Συνέχεια...

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για την επέτειο του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Νοεμβρίου 17, 2022 0
Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για την επέτειο του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

O ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσπρωτίας τιμά την 49η επέτειο της Φοιτητικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Επίκαιρο όσο ποτέ το μήνυμα της εξέγερσης παραμένει ζωντανό εμπνέοντας τους αγώνες του σήμερα για δημοκρατία αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη. Θυμίζει ότι δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να σταματήσει έναν λαό που διεκδικεί το δικαίωμα του σε μία καλύτερη ζωή. Θυμίζει ότι υπάρχει ελπίδα.

Σήμερα, στις δύσκολες καταστάσεις για την δημοκρατία και το λαό μας, συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου και ώρα 1Ο.30 π.μ. καλεί τα μέλη του στην πλατεία δημαρχείου όπου θα καταθέσει στεφάνι προς τιμή των Ηρώων και των Αγωνιστών του πολυτεχνείου.
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα 17 Νοεμβρίου