02/17/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

4 νέα κρούσματα σήμερα στη Θεσπρωτία - 755 σε όλη τη χώρα με 13 θανάτους

Φεβρουαρίου 17, 2021 0
4 νέα κρούσματα σήμερα στη Θεσπρωτία - 755 σε όλη τη χώρα με 13 θανάτους

755 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, με 13 θανάτους και 313 διασωληνωμένους, ανακοίνωσε σήμερα 17/2 η ελληνική κυβέρνηση.
Στην Ήπειρο ανιχνεύθηκαν συνολικά 28 νέα κρούσματα, τα 4 εξ αυτών στη Θεσπρωτία.

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
Π.Ε. Άρτας 2
Π.Ε. Θεσπρωτίας 4
Π.Ε. Ιωαννίνων 20
Π.Ε. Πρέβεζας 2

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 755, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 174.659 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 13, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6194 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 313 (67.7% άνδρες), με διάμεση ηλικία τα 70 έτη.
Συνέχεια...

Πράσινο φως από την ΕΥΔ Περιφέρειας Ηπείρου για την Ενεργειακή αναβάθμιση αντλιοστασίων ύδρευσης της Δ.Ε.Υ.Α Ηγουμενίτσας

Φεβρουαρίου 17, 2021 0
Πράσινο φως από την ΕΥΔ Περιφέρειας Ηπείρου για την Ενεργειακή αναβάθμιση αντλιοστασίων ύδρευσης της Δ.Ε.Υ.Α Ηγουμενίτσας

Θετικές Γνώμες Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας Ηπείρου για έργα στους Δήμους Αρταίων, Ηγουμενίτσας, Πωγωνίου και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (Ε.Υ.Δ.) της Περιφέρειας Ηπείρου διατυπώθηκε θετική γνώμη προς φορείς υλοποίησης των παρακάτω έργων:

- Προς ΔΕΥΑ Δήμου Ηγουμενίτσας, για τα τεύχη διακήρυξης και τη διαδικασία σύμφωνα με την οποία θα προκηρυχθεί το Υποέργο «Ενεργειακή αναβάθμιση αντλιοστασίων ύδρευσης της Δ.Ε.Υ.Α Ηγουμενίτσας» της Πράξης «Παρεμβάσεις που συμβάλλουν στην ενεργειακή αποδοτικότητα των υποδομών της ΔΕΥΑΗ συνολικούπροϋπολογισμού 1,596,382.2 ευρώ.

- Προς Δήμο Αρταίων, για τα τεύχη διακήρυξης και τη διαδικασία σύμφωνα με την οποία θα προκηρυχθεί το υποέργο «Αναβάθμιση Κτιρίων και βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης σε δημόσια κτίρια του Δήμου Αρταίων- Α' ΦΑΣΗ» της Πράξης «Αναβάθμιση κτιρίων και βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης σε δημόσια κτήρια του Δήμου Αρταίων- Α' ΦΑΣΗ» συνολικού προϋπολογισμού «960,000€».

- Προς Δ/νση Τεχνικών Περιφέρειας Ηπείρου, για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης για το υποέργο «εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Τ.Δ. Παρακαλάμου, πρώην Δήμου Άνω Καλαμά και νυν Πωγωνίου προϋπολογισμού 696.500,01€, χωρίς ΦΠΑ.

- Προς Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του υποέργου «Προμήθεια συστήματος Ηλεκτροανατομικής χαρτογράφησης» της πράξης «Προσθήκη πενταόροφου Κτιρίου νοσηλευτικών μονάδων Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου», προϋπολογισμού 105.276 ευρώ
Συνέχεια...

Β. Γιόγιακας: "Με την προκαταβολή της σύνταξης ανακουφίζονται δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας"

Φεβρουαρίου 17, 2021 0
Β. Γιόγιακας: "Με την προκαταβολή της σύνταξης ανακουφίζονται δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας"

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση για την τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με την οποία προβλέπεται η χορήγηση προκαταβολής έναντι της σύνταξης στους ασφαλισμένους που υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου:

«Η προκαταβολή της σύνταξης έρχεται να ανακουφίσει δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που παρέμεναν χωρίς εισόδημα μέχρι να πάρουν τη σύνταξή τους, ή έστω μέρος αυτής.
Είναι σημαντικό ότι τα ποσά αυτά θα καταβληθούν αναδρομικά, δηλαδή και για τις αιτήσεις που έχουν γίνει πριν την τροπολογία και για τις οποίες εκκρεμεί η απόφαση προσωρινής συνταξιοδότησης.
Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να εργάζεται, με σύστημα και επιμονή, για να δώσει λύσεις σε ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί την κοινωνία μας για δεκαετίες, αυτό της έγκαιρης απονομής των συντάξεων.
Είναι ζήτημα κοινωνικής ευαισθησίας, είναι ζήτημα αξιοπρέπειας, αλλά είναι και βασική υποχρέωση ενός κράτους πρόνοιας».
Συνέχεια...

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. Ηγ/τσας Δονάτος Μαρτίνης, απαντά στις καταγγελίες Γ. Γόγολου

Φεβρουαρίου 17, 2021 0
Ο Πρόεδρος Δ.Σ. Ηγ/τσας Δονάτος Μαρτίνης, απαντά στις καταγγελίες Γ. Γόγολου 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Είχα την πεποίθηση πως δεν θα χρειαζόταν να παρέμβω μέσω του τύπου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να παρουσιάσω την πραγματικότητα σε σχέση με το Δημοτικό Συμβούλιο.
Πίστευα ότι αρκούσε η δημόσια λειτουργία του, η ζωντανή μετάδοσή του και η μαγνητοσκοπημένη προβολή του στη σελίδα του Δήμου και σε άλλες σελίδες.
Διαψεύσθηκα.

Οι μορφές αυτές ενημέρωσης, προφανώς, δεν αρκούν για να αντιπαρατεθούν στην οργανωμένη και συστηματική προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας!

Συγκεκριμένα, πριν από έναν μήνα, ανακοίνωση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία» ΙΩΑΝΝΗ ΓΟΓΟΛΟΥ έλεγε ότι αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο θέμα που αφορούσε στη στήριξη των εργαζομένων του Νομικού Προσώπου.

Όταν, αμέσως, το ζήτημα περί «αλλοίωσης» τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν υποστηρίχθηκε από κανέναν ότι υπήρξε κάτι αντικανονικό και επιλήψιμο στη διαδικασία, ούτε από τον κύριο Γόγολο που το έγραψε. Εξάλλου, αν υπήρχε, θα είχε υποβληθεί ένσταση. Έμεινε, όμως, να πλανάται η μομφή και το ψεύδος χωρίς να ακολουθήσει ανάλογη διάψευση.

Και αν αυτό εγράφη στον οίστρο μιας συγκυριακής αντιπολιτευτικής τακτικής, αποτελώντας ένα μεμονωμένο και ατυχές περιστατικό, στο αμέσως επόμενο διάστημα η τακτική αυτή επαναλήφθηκε.
Στο δελτίο τύπου για τον προϋπολογισμό, που εξέδωσε, πάλι ο κύριος Γόγολος αναφέρει ότι τον εμπόδισε ο πρόεδρος να αναπτύξει τις απόψεις του κάνοντας κατάχρηση της εξουσίας του, που απορρέει από την πολυετή παρουσία του στη θέση.

Απαιτεί, πράγματι, πολύ θράσος να ισχυριστεί κανείς κάτι τέτοιο, όταν:

Πρώτον, ο κ. Γόγολος απαίτησε και μίλησε πολλαπλάσιο χρόνο, σε σχέση, τόσο με τον προβλεπόμενο, όσο και με τον χρόνο των άλλων συναδέλφων, παραβιάζοντας κατάφωρα τον κανονισμό.

Δεύτερον, ο κ. Γόγολος ήταν αναμφισβήτητα εκτός θέματος, όταν στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό επέμενε να κάνει απολογισμό και να παραθέτει στοιχεία με κάθε λεπτομέρεια υπό τύπο σκανδάλου. Η συνεδρίαση για τον απολογισμό αποτελεί ξεχωριστή διαδικασία.

Τρίτον, ο κ. Γόγολος, στη συνέχεια της συνεδρίασης ζήτησε συγγνώμη για την υπέρβαση του χρόνου.

Αυτή η στάση υποχρεώνει τον οποιοδήποτε πρόεδρο να επαναφέρει στην τάξη τον ομιλούντα και να αντισταθεί στην προσπάθεια εκφυλισμού της συζήτησης.
Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν γίνεται όπως θέλει ο πρόεδρος, ο Δήμαρχος ή οι δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά όπως ορίζει ο ψηφισμένος (και από τον κ. Γόγολο) Κανονισμός Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η άγνοιά του και η επαναλαμβανόμενη προσπάθεια υπονόμευσής του, που την τελευταία δημοτική θητεία εμφανίζεται σε υπέρμετρο βαθμό και εκδηλώνεται με αγωνιώδη τρόπο, από πρόσωπα που θα έπρεπε να είναι θεματοφύλακες, δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Φοβάμαι, όμως, ότι η στάση αυτή αποτελεί στρατηγική και μάλιστα όχι ενός ατόμου, αλλά μιας συγκροτημένης ομάδας, στον πυρήνα της οποίας κυριαρχούν τυχοδιωκτικές λογικές, καιροσκοπικές πολιτικές, μακριά από το μέτρο και την ευθύνη. Είναι λυπηρό να εμφανίζονται, στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, τέτοιου είδους συμπεριφορές που στοχοποιούν αβίαστα και προσβάλλουν την αξιοπρέπεια και την υπόληψη προσώπων χρησιμοποιώντας γκεμπελίστικες μεθόδους (πες, πες κάτι θα μείνει) και συνταγές ξεπερασμένου λαϊκισμού.

Αν συμβαίνει αυτό, δεν μιλάμε για άγνοια των κανονισμών, αφού καταλαβαίνει ο καθένας ότι ο κανονισμός δεν είναι πανάκεια, αλλά ότι απουσιάζει η βούληση να πολιτευθούν με φρόνηση και μέσα σε θεσμικά πλαίσια.
Φαίνεται να αντιλαμβάνονται ως μόνη και επιθυμητή συνθήκη το πρόσκαιρο και μικροπαραταξιακό συμφέρον. Επενδύουν στη συνωμοσία και στη σύγκρουση και συμφιλιώνονται μόνο πάνω στα ερείπια.
Πιστεύω βαθύτατα, πως η κοινωνία διαθέτει το αντικειμενικό αισθητήριο να αναγνωρίσει και να απομονώσει όσους ευτελίζουν τους θεσμούς και εν τέλει τους τοποθετεί εκεί που τους αρμόζει.

ΜΑΡΤΙΝΗΣ ΔΟΝΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Συνέχεια...

Ομιλία του Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Κάτση, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ (+ΒΙΝΤΕΟ)

Φεβρουαρίου 17, 2021 0
Ομιλία του Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Κάτση, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ (+ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου στο νομοσχέδιο που αφορούσε τα ΜΜΕ και την ενσωμάτωση Ευρωπαϊκής Οδηγίας, ξεκίνησε την τοποθέτηση του κάνοντας λόγο για την άκαιρη πρωτοβουλία της κυβέρνησης καθώς, την ώρα που μπαίνουμε στο τρίτο κύμα της πανδημίας, η προτεραιότητα της κυβέρνησης δεν μπορεί να είναι ένα νομοσχέδιο για την εξυπηρέτηση των ΜΜΕ, όπως τόνισε.

Σχολιάζοντας το μπάχαλο που δημιούργησε μια κακοκαιρία που την αναμέναμε εδώ και δέκα μέρες είπε πως, κόψατε προληπτικά την Ελλάδα στα δύο, δεν καταφέρατε να κρατήσετε τους δρόμους ανοιχτούς, αφήσατε Σποράδες, Εύβοια, Αττική χωρίς ρεύμα εν μέσω παγετού. Βγαίνει ο κ. Χρυσοχοϊδης, και προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, βγαίνει ο κ. Χαρδαλιάς να μας πει ότι το 112 ήταν αχρείαστο γιατί δεν κινδύνευαν ανθρώπινες ζωές, και βγαίνουν και δημοσιογράφοι να μας πουν ότι η κυβέρνηση τα έκανε όλα σωστά. Ωραίο επιτελικό κράτος.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καταδεικνύοντας την άρρηκτη σχέση ΜΜΕ και κυβέρνησης επισήμανε πως, αυτό το αλισβερίσι, που πλήττει την ελεύθερη ενημέρωση, την πολυφωνία και εν τέλει τη Δημοκρατία, το κάνει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αφού πήρε όλον τον κλάδο των ΜΜΕ, την ΕΡΤ, και το ΑΠΕ-ΜΠΕ υπό την εποπτεία του, μοίρασε δωράκια, απαλλαγές και λίστες Πέτσα στα ΜΜΕ που αυτός ήθελε.

Η προσπάθεια χειραγώγησης της ενημέρωσης από την κυβέρνηση έχει δυστυχώς ορατά αποτελέσματα σύμφωνα με όσα είπε ο Μάριος Κάτσης, τα κανάλια σας λιβανίζουν όλη μέρα, μεγάλα ενημερωτικά sites παίζουν με non paper του Μαξίμου τις ειδήσεις, στην δημόσια ΕΡΤ διορίζεται πρόεδρος ο κ. Ζούλας ο οποίος ήταν διευθυντής του γραφείου τύπου του Κ. Μητσοτάκη, και τοιχοκολλώνται ραβασάκια στις πόρτες για να μην παίξουν εικόνες από το φιάσκο της Ικαρίας, ή από την υπόθεση του Λιγνάδη. Συγχαρητήρια για την ανεξαρτησία και την πολυφωνία σας.

Στη συνέχεια ο Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απάντησε σε όσους ισχυρίζονται ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ τα ίδια έκανε σαν κυβέρνηση στην ΕΡΤ λέγοντας, το 2015 δεν παραλάβαμε καν ΕΡΤ από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Εμείς την ξανανοίξαμε, αναβαθμίσαμε τον εξοπλισμό της, φέραμε τις υβριδικές υπηρεσίες πρώτοι, κάναμε μυθοπλασία σε δύσκολες εποχές, δώσαμε ρόλο στο μόνιμο προσωπικό της, και αφήσαμε γεμάτα ταμεία.

Ενώ στη συνέχεια ο Μάριος Κάτσης μίλησε για την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ώστε να οριστεί νέα διοίκηση στη δημόσια τηλεόραση, με διακομματική συναίνεση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ σας κάλεσαν να αποπέμψετε τον κ. Ζούλα, και να οριστεί νέα διοίκηση με διακομματική συναίνεση, και αυτή η πρακτική να έχει μόνιμο χαρακτήρα. Σας καταθέσαμε σχετική τροπολογία. Απαντήστε στην πρότασή μας για να βγάλουμε τα ανάλογα συμπεράσματα.

Σχολιάζοντας τη θέση της χώρας ως προς την ελευθερία του τύπου και την δυσπιστία των πολιτών προς τα ΜΜΕ, όπως αυτές αποτυπώνονται σε μελέτη των Ρεπόρτερ χωρίς σύνορα, σε έρευνα του διεθνή οργανισμό Pew, και σε αναφορά του Reuters Institute Digital News, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τόνισε πως, είναι πραγματικά απογοητευτική αυτή η κατάσταση, ειδικά εάν αναλογιστούμε όσα προσπάθησε και πέτυχε η προηγούμενη κυβέρνηση. Εμείς ανεβάσαμε τη χώρα στην κατάταξη ως προς την ελευθερία του τύπου, από τη θέση 99 του 2014, στη θέση 65 το 2019.

Απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα, και ασκώντας κριτική στις διατάξεις του νομοσχεδίου είπε ότι, μειώνετε τον απαιτούμενο αριθμό των εργαζομένων στα τηλεοπτικά κανάλια από τους 400 στους 340, προωθείτε την ελαστικοποίηση της εργασίας και τους μεταφερόμενους εργαζομένους. Χαρίζετε ουσιαστικά σε κάθε κανάλι, από 3,45 εκ. € που αντιστοιχούν στη δόση του 2020 για την άδεια συχνοτήτων. Στα γαλάζια στελέχη της διοίκησης της ΕΡΤ και του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανεβάζετε τους μισθούς τους, στα επίπεδα του Αρεοπαγίτη. Με έναν τίτλο θα έλεγα, ότι ξηλώνετε πόντο πόντο το θεσμικό πλαίσιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τα ΜΜΕ, με σκοπό να εξαγοράσετε την πολιτική τους στήριξη. Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ στέκονται απέναντι σε αυτή την προσπάθεια. Αλλά αναγκάσατε μέχρι και τους καναλάρχες να βγουν απέναντι στις πονηριές που προσπάθησε να φέρει αρχικά ο κ. Πέτσας.

Ως προς το Α΄ μέρος του νομοσχεδίου που αφορούσε την ενσωμάτωση Ευρωπαϊκής Οδηγίας ο Μάριος Κάτσης ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σας κάλεσε με ανακοίνωση να αποσύρετε τη διάταξη του άρθρου 8, καθώς ο θολός τρόπος που ήταν διατυπωμένη άνοιγε κερκόπορτες λογοκρισίας και ποινικοποίησης της καλλιτεχνικής δημιουργίας στα οπτικοακουστικά έργα. Οι καλλιτέχνες σωστά αντέδρασαν και βγήκαν στο δρόμο, γιατί κανένας δεν σας έχει εμπιστοσύνη. Τώρα βλέπουμε ότι φέρνετε τροποποιήσεις για αυτό το θέμα, που σύμφωνα με τα λεγόμενα σας δεν υφίσταται καν.

Σχετικά με την ετήσια οικονομική συνεισφορά των πλατφορμών τύπου NETFLIX, τόνισε πως, ζητήσαμε να αυξήσετε το 1,5% του κύκλου εργασιών που αφορά στη δραστηριότητά τους στην Ελλάδα, στο 4%-5%, και να δώσετε αυτούς τους πόρους στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και όχι στο ΕΚΟΜΕ. Δεν το κάνατε.

Ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αναφέρθηκε στη συνέχεια στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τον χώρο των media λέγοντας, εμείς πιστεύουμε ότι η ενημέρωση είναι αγαθό που πρέπει να παρέχεται στους πολίτες πλουραλιστικά, χωρίς λογοκρισία και χωρίς εξαρτήσεις από συμφέροντα. Δεν είμαστε αντίθετοι στην ενίσχυση των ΜΜΕ από την Πολιτεία, ειδικά σε περιόδους πανδημίας, ωστόσο αυτό πρέπει να γίνεται με διαφάνεια, καθολικότητα και με προϋπόθεση την διασφάλιση των ποιοτικών θέσεων εργασίας. Ζητάμε να προχωρήσει η αδειοδότηση των πειρφερειακών σταθμών και των ραδιοφώνων, και να μην αναβάλλεται λόγω πολιτικής δειλίας. Απαιτούμε ένα συνολικό σχέδιο στήριξης και διαφάνειας στον χώρο των ΜΜΕ ώστε να θωρακιστεί ο τύπος από φαινόμενα χειραγώγησης.

Κλείνοντας την ομιλία του και αναδεικνύοντας την κοινωνική αναγκαιότητα για πολιτική αλλαγή, ανέφερε χαρακτηριστικά πως, όσο η απόσταση ανάμεσα σε μιντιακό matrix και πραγματικότητα θα μεγαλώνει, τόσο το αίτημα της κοινωνίας για προοδευτική διακυβέρνηση και δημοκρατικές τομές θα φουντώνει.

(Δείτε το βίντεο)


Συνέχεια...

Θεσπρωτία: 10 πρόστιμα χθες για μάσκες και μετακινήσεις

Φεβρουαρίου 17, 2021 0
Θεσπρωτία: 10 πρόστιμα χθες για μάσκες και μετακινήσεις 


Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο

Στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (16-02-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (46) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

30 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ, ως εξής:
· (3) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· (7) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· (15) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· (5) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

12 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ, ως εξής:
· (8) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· (3) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και
· (1) παράβαση στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

4 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων κατά τις οποίες βεβαιώθηκαν:
· Στην Περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια), με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση -3- πελατών εντός του καταστήματος, στους οποίους επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα