11/14/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Ξεκίνησαν οι εργασίες ηλεκτροδότησης του κλειστού σταδίου Ηγουμενίτσας

Νοεμβρίου 14, 2021 0
Ξεκίνησαν οι εργασίες ηλεκτροδότησης του κλειστού σταδίου Ηγουμενίτσας

Με μεγάλη καθυστέρηση και ενώ οι ερασιτέχνες αθλητές της Ηγουμενίτσας προπονούνται μόνο όταν έχει ήλιο και δίνουν τους επίσημους αγώνες σε άλλα στάδια, ξεκίνησαν οι εργασίες ηλεκτροδότησης του κλειστού σταδίου Ηγουμενίτσας.


Την Τετάρτη παραλήφθηκε το ηλεκτρολογικό υλικό και οι ηλεκτρολόγοι του Δήμου Ηγουμενίτσας ξεκίνησαν τις εργασίες ώστε το στάδιο να αποκτήσει ρεύμα και πάλι...


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες εργασίες και η ΔΕΗ θα προχωρήσει στην ηλεκτροδότηση του σταδίου.

Ένα ακόμη απλό θέμα, το οποίο όμως ο Δήμος Ηγουμενίτσας κατόρθωσε να το κάνει δύσκολο και να ταλαιπωρήσει μικρούς και μεγάλους αθλητές της πόλης...
Συνέχεια...

Φωτιά σε ΙΧ στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Νοεμβρίου 14, 2021 0
Φωτιά σε ΙΧ στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Στις φλόγες τυλίχθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής, ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Στο σημείο έσπευσα άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηγουμενίτσας, οι οποίοι κατάφεραν και έσβησαν τη φωτιά, πριν αυτή επεκταθεί και σε δεύτερο όχημα το οποίο ήταν παρκαρισμένο δίπλα του.

Ευτυχώς ο οδηγός του αυτοκινήτου, πρόλαβε και βγήκε από αυτό, χωρίς να υποστεί τον παραμικρό τραυματισμό.Συνέχεια...

Διψήφιος αριθμός κρουσμάτων και σήμερα στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Νοεμβρίου 14, 2021 0
Διψήφιος αριθμός κρουσμάτων και σήμερα στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 29
ΠΕ Θεσπρωτίας 15
ΠΕ Ιωαννίνων 97
ΠΕ Πρέβεζας 22

Ημερήσια έκθεση covid-19 του ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.869, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 831.874 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 50.7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 118 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.885 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 80, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 16.766 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 536 (60.8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 84.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 446 (83.21%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 90 (16.79%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.400 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 419 (ημερήσια μεταβολή +1.45%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 416 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Ξεκίνησε η απογραφή πληθυσμού 2021 - Τι ισχύει για όσους δεν αυτοαπογραφούν (+ΒΙΝΤΕΟ)

Νοεμβρίου 14, 2021 0
Θεσπρωτία: Ξεκίνησε η απογραφή πληθυσμού 2021 - Τι ισχύει για όσους δεν αυτοαπογραφούν (+ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεκίνησε και για τη Θεσπρωτία η Απογραφή Πληθυσμού - Κατοικιών 2021, η οποία διενεργείται από την ΕΛΣΤΑΤ σε ολόκληρη τη χώρα.

Μέσω της απογραφής, γίνεται η καταμέτρηση του πληθυσμού της Ελλάδας σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, Δήμο ή Κοινότητα και αυτοτελή οικισμό, καλύπτοντας όλη την επικράτεια (ηπειρωτική Ελλάδα, νησιά, παραμεθόριες περιοχές), ενώ παράλληλα συγκεντρώνονται στοιχεία για τα δημογραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού και τις συνθήκες στέγασής του.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, οι γενικές απογραφές διενεργούνται λαμβάνοντας υπόψη τις πρωτόγνωρες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας και βάσει κοινών μεθοδολογικών αρχών, κανόνων και προδιαγραφών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ενωσιακό δίκαιο (Κανονισμός ΕΚ 763/2008) καθώς και στο νόμο 4772/2021 (Α' 17).

Η συμμετοχή στην απογραφή είναι υποχρεωτική και τα στοιχεία που συλλέγονται είναι εμπιστευτικά, δεν διαβιβάζονται ή κοινοποιούνται σε οποιονδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα και χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της απογραφής δεν συλλέγονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Η απογραφή διενεργείται ως εξής:

Ένας απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ αφήνει στην κατοικία έναν κλειστό ανώνυμο φάκελο που περιέχει τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» της κατοικίας.
Ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού, έχοντας τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» και τον κωδικό του στο taxisnet μπορεί μέσω της ψηφιακής πύλης του δημοσίου τομέα www.gov.gr να απογράψει την κατοικία και όλα τα μέλη του νοικοκυριού.

Τι ισχύει για όσους δεν αυτοαπογραφούν
Όσοι πολίτες δεν μπορέσουν, για οποιονδήποτε λόγο, να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά έως και τις 26 Νοεμβρίου, θα απογραφούν από τον απογραφέα της περιοχής τους με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.

Τα άτομα που διαμένουν σε συλλογικά καταλύματα, όπως καταυλισμούς, στρατόπεδα, μοναστήρια, δομές φιλοξενίας μεταναστών/προσφύγων και ασυνόδευτων ανηλίκων, Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών/προσφύγων, οίκους ευγηρίας, οικοτροφεία, άσυλα, κλινικές χρόνιών νοσημάτων, δομές φιλοξενίας αστέγων κ.λπ. απογράφονται από ειδικούς απογραφείς με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.

Κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, οι περίπου 60.000 απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ, φέρουν, εκτός από την αστυνομική τους ταυτότητα, ειδική κονκάρδα με το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ, στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία τους, καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ. 
Τέλος, είναι υποχρεωμένοι να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς της νόσου.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση επί της διαδικασίας της Απογραφής Πληθυσμού- Κατοικιών 2021, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό 211 1212032 ή να απευθύνονται στο e-mail: census2021@statistics.gr.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο οδηγίες για την απογραφή 2021Συνέχεια...

Παρατείνεται η προθεσμία για την πώληση του Λιμένα Ηγουμενίτσας

Νοεμβρίου 14, 2021 0
Παρατείνεται η προθεσμία για την πώληση του Λιμένα Ηγουμενίτσας

Προς τουλάχιστον 90 ημέρες παράταση οδεύει η διαδικασία κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, που έχει προσδιοριστεί για την 29η Νοεμβρίου.

Η παράταση θεωρείται βέβαιη αφού δεν έχει δοθεί μέχρι στιγμής στους εφτά αρχικά επιλεγέντες επενδυτές η απαιτούμενη πρόσβαση στην εικονική αίθουσα τεκμηρίωσης (Virtual Data Room-VDR), όπου αναρτώνται εμπιστευτικά στοιχεία και λοιπές πληροφορίες σχετικά με τον Οργανισμό Λιμένος, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις δεσμευτικές τους προσφορές.

Την ίδια στιγμή φαίνεται πως επενδυτικά σχήματα έχουν ζητήσει την παράταση καθώς αναμένουν να ολοκληρωθεί και να καταλήξει ο διαγωνισμός που αφορά στον λιμένα της Αλεξανδρούπολης.

Υπενθυμίζεται ότι τα εφτά προεπιλεγέντα επενδυτικά σχήματα είναι τα εξής (με αλφαβητική σειρά):
1) ATTICA A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
2) PORTEK INTERNATIONAL PRIVATE LTD
3) QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT
4) ΑΙΓΑΙΟΝ ΟΙΛ ΑΕ
5) ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ARCHIRODON GROUP N.V.- ANEK & ΟΜΙΛΟΣ TRIDENT HELLAS
6) ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ GRIMALDI EUROMED – MΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε.
7) ΟΛΘ ΑΕ

Εξ αυτών οι QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT και ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ, έχουν προεπιλεγεί για να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές και για τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης.

Εν τω μεταξύ, εκκρεμεί και το θέμα της απόδοσης των χερσαίων ζωνών του λιμένα που δε χρησιμοποιούνται για λιμενικές δραστηριότητες, στους οικείους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, οι οποίοι είχαν προχωρήσει και σε σχετικές κινητοποιήσεις στην αρχή του καλοκαιριού.

Η διαδικασία, έφτασε μέχρι την γνωμοδότηση της Κυβερνητικής Επιτροπής Αξιοποίησης των Περιφερειακών Λιμένων, η οποία αφού υπεγράφη από τους Υπουργούς Ναυτιλίας και Οικονομικών, Ι. Πλακιωτάκη και Χρ. Σταϊκούρα, αναμένει την έγκριση και την σχετική τροποποίηση του master plan του Λιμανιού από το ΤΑΙΠΕΔ, στην περιουσία του οποίου συμπεριλαμβάνεται το 100% των μετοχών του Λιμένα Ηγουμενίτσας.

Υπενθυμίζεται ότι στον ΟΛΗΓ Α.Ε. έχει παραχωρηθεί από το ελληνικό δημόσιο το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων της χερσαίας λιμενικής ζώνης του λιμένος Ηγουμενίτσας, του αλιευτικού καταφυγίου Σαγιάδας, του αλιευτικού καταφυγίου Πλαταριάς και του καταφυγίου σκαφών αναψυχής Συβότων.

ΠΗΓΗ: vdella.com
Συνέχεια...

Επίσκεψη Πιερρακάκη στον Καχριμάνη

Νοεμβρίου 14, 2021 0
Επίσκεψη Πιερρακάκη στον Καχριμάνη

Η βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη στο επίκεντρο της επίσκεψης του Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην Περιφέρεια

Η βελτίωση της εξυπηρέτησης του Πολίτη, βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής επίσκεψης του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκου Πιερρακάκη στην Περιφέρεια Ηπείρου και στη συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, Αντιπεριφερειάρχες και υπηρεσιακά στελέχη.

Τον Υπουργό ενημέρωσε και για διάφορα άλλα ζητήματα που αφορούν την Ήπειρο ο Περιφερειάρχης, ενώ εκτεταμένη συζήτηση έγινε και για το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας που προετοιμάζει η Περιφέρεια.

Μετά τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης ευχαρίστησε τον Υπουργό για την επίσκεψή του, αναφέροντας ότι τον ενημέρωσε «για το τι κάνουμε στην περιοχή μας και τι χρειαζόμαστε».
«Τον ενημέρωσα για το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας και θα είναι αρωγός μας σε ο, τι χρειαστούμε {…} Είναι πολλά θέματα που αν τα πάρει υπό τη σκέπη του θεωρώ ότι θα αλλάξει οριστικά σελίδα η πατρίδα μας», υπογράμμισε.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση και το Υπουργείο είναι αρωγός στο έργο της Περιφέρειας για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης του Πολίτη, σε όλο το επίπεδο της Διοίκησης. 

Συνεχίζοντας μεταξύ άλλων πρόσθεσε: Καταγράφουμε την πολύ μεγάλη αλλαγή που συντελείται στην Περιφέρεια της Ηπείρου, βλέπουμε μεγάλες εταιρίες του κλάδου της τεχνολογίας, βλέπουμε να γίνονται επενδύσεις από το εξωτερικό. Η Ήπειρος πρωτοστατεί στη μεγάλη αλλαγή που συντελείται. Συνεπώς υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό μπροστά μας για να κάνουμε πολύ μεγάλες αλλαγές και σε επίπεδο του κράτους και της οικονομίας. Εμείς θα είμαστε δίπλα στην προσπάθεια της Περιφέρειας.
Συνέχεια...

Η σύνθεση της νέας ΔΕΕΠ ΝΔ Θεσπρωτίας

Νοεμβρίου 14, 2021 0
Η σύνθεση της νέας ΔΕΕΠ ΝΔ Θεσπρωτίας

Τη Δευτέρα 8/11/2021 κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της ΔΕΕΠ Θεσπρωτίας συνεδρίασαν τα μέλη της με μοναδικό θέμα τη "Συγκρότηση σε σώμα" .
Όπως ορίζεται από τον Κανονισμό Πανελλαδικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας ο Πρόεδρος τοποθέτησε ως ακολούθως τα εκλεγμένα μέλη

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:   ΓΚΙΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:  ΒΕΡΜΠΗ ΒΕΡΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ -ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΜΕΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΤΗΤΑΣ: ΣΟΥΛΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΓΚΙΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ: ΓΚΑΜΠΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ: ΡΟΥΜΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ: ΚΟΣΙΩΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΜΕΛΗ:
ΜΠΟΛΟΤΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΜΠΟΤΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ
ΤΣΙΑΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΕΠ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗΣ
Συνέχεια...

Μέχρι τη Δευτέρα οι αιτήσεις για τις νέες Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας ΟΑΕΔ στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας

Νοεμβρίου 14, 2021 0

 Μέχρι τη Δευτέρα οι αιτήσεις για τις νέες Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας ΟΑΕΔ στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας

Μέχρι τη Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 23:59, θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι μαθητές και μαθήτριες να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για την εισαγωγή τους στις επτά νέες Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές (Π.ΕΠΑΣ) Μαθητείας του ΟΑΕΔ, για το σχολικό έτος 2021-22. 


Οι Π.ΕΠΑΣ θα λειτουργήσουν σε 7 πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κρήτη, Μυτιλήνη, Πάτρα και Ρόδο) με τρεις ειδικότητες στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας, σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο και το Ινστιτούτο Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ).


Οι σχολές θα εφαρμόσουν το δυικό σύστημα εκπαίδευσης που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση με τη Μαθητεία (μάθηση σε εργασιακό χώρο με αμοιβή και ασφάλιση) σε επιχειρήσεις. Το θεωρητικό μέρος θα υλοποιείται στις σχολές από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο, ενώ η Μαθητεία στις επιχειρήσεις θα πραγματοποιείται από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο. Η αμοιβή των μαθητών αντιστοιχεί σε τουλάχιστον 21,78 € για κάθε ημέρα μαθητείας σε εργασιακό χώρο για 2 έτη.


Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι είναι ηλικίας 18 ετών και άνω,  κάτοχοι τουλάχιστον Απολυτηρίου Γυμνασίου και έχουν καλή γνώση ξένης γλώσσας (αγγλικά ή γαλλικά ή γερμανικά). Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση:


https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-peiramatike-epaggelmatike-skhole-tou-oaed


Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση  → Εγγραφή σε σχολείο  → Εγγραφή σε πειραματική επαγγελματική σχολή του ΟΑΕΔ


Η συνεργασία του  ΟΑΕΔ με το  Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το ΙΝΣΕΤΕ που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και του τουρισμού, εγγυάται την τοποθέτηση όλων των μαθητευόμενων σε θέσεις μαθητείας σε διακεκριμένες επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου (ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων), αλλά και ενισχύει την προοπτική της επαγγελματικής αποκατάστασής τους μετά την ολοκλήρωση των σπουδών.


Οι ειδικότητες στις 7 Π.ΕΠΑΣ για το σχολικό έτος 2021-22 είναι οι εξής:


Π.ΕΠΑΣ Καλαμακίου – Π.ΕΠΑΣ Ηρακλείου Κρήτης – Π.ΠΕΠΑΣ Ρόδου

 • Τεχνίτης Μαγειρικής Τέχνης

 • Τεχνίτης Επισιτισμού

 • Υπάλληλος υποδοχής πελατών ξενοδοχείου


Π.ΠΕΠΑΣ Μυτιλήνης – Π.ΕΠΑΣ Πάτρας

 • Τεχνίτης Μαγειρικής Τέχνης

 • Τεχνίτης Επισιτισμού


Π.ΕΠΑΣ 1ης Θεσσαλονίκης

 • Τεχνίτης Επισιτισμού

 • Υπάλληλος υποδοχής πελατών ξενοδοχείου


Π.ΕΠΑΣ Κέρκυρας

 • Υπάλληλος υποδοχής πελατών ξενοδοχείου


Οι μαθητές των ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του ΟΑΕΔ:

 • Πραγματοποιούν μαθητεία σε επιχειρήσεις με αμοιβή και ασφάλιση

 • Φοιτούν σε σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια

 • Τους παρέχονται τα απαραίτητα βιβλία και βοηθήματα

 • Εκπαιδεύονται από έμπειρο και άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό

 • Δικαιούνται αναβολή στράτευσης

 • Λαμβάνουν επίδομα στέγασης και σίτισης όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις


Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.oaed.gr/mathitia 


Συνέχεια...

Ήπειρος: Άνοιξε το πρόγραμμα για Νέους Γεωργούς

Νοεμβρίου 14, 2021 0
Ήπειρος: Άνοιξε το πρόγραμμα για Νέους Γεωργούς

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Ηπείρου, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι εκδόθηκε η αρ. 4704/11-11-2021 (ΑΔΑ: ΨΒΓΕ4653ΠΓ-ΞΞΖ) 3η Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης προς ένταξη στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων γεωργών», του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας κατά τη μεταβατική περίοδο 2021 και 2022.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων στήριξης – φακέλων υποψηφιότητας ξεκινά από σήμερα 12 Νοεμβρίου 2021 και τελειώνει στις 14 Δεκεμβρίου και ώρα 13:00.

Η 3η Πρόσκληση είναι διαθέσιμη και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου (www.php.gov.gr) στις «Ανακοινώσεις», στην «Ενημέρωση αγροτών» και στο «Υπομέτρο 6.1».
Συνέχεια...

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Νοεμβρίου 14, 2021 0
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Νοέμβρης 1973 – Νοέμβρης 2021, 48 χρόνια από την εξέγερση το Πολυτεχνείο ζει!
«Έξω οι ΗΠΑ – έξω το ΝΑΤΟ»

«Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία», 48 χρόνια μετά, τα συνθήματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου και της αντιδικτατορικής πάλης του λαού παραμένουν ζωντανά και επίκαιρα, γιατί παραμένει επίκαιρος ο αγώνας ενάντια στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, που μετατρέπουν την χώρα μας σε ορμητήριο πολέμου, ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. που συνθλίβει τα δικαιώματα και τις ανάγκες του λαού και της νέας γενιάς, ενάντια στη δικτατορία του κεφαλαίου.

Από το Πολυτεχνείο ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ – Κυβερνήσεις – καπιταλισμός.

Εργαζόμενες – οι, νέοι και νέες, άνεργοι, συνταξιούχοι, εξαθλιωμένοι αγρότες και μικροεπαγγελματίες:
Οι συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις για τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου φέτος αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία, εξ αιτίας των νέων δεσμεύσεων που ανέλαβε η Κυβέρνηση με την υπογραφή των -μόνο κατ’ όνομα -«αμυντικών», στην πραγματικότητα άκρως επιθετικών συμφωνιών με Γαλλία και ΗΠΑ.

Η εγκατάσταση των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων, οι υπέρογκοι εξοπλισμοί για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, συνιστούν αναβάθμιση της συμμετοχής της χώρας μας στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. στην ευρύτερη περιοχή. Με τη στήριξη των προηγούμενων κυβερνήσεων και των κομμάτων που πίνουν νερό στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης και του new deal, μετατρέπουν την χώρα μας σε θύτη άλλων λαών, εγκυμονώντας νέες επεμβάσεις, νέες αλλαγές συνόρων, νέα κύματα προσφύγων. Κάνοντας τη χώρα μας στόχο άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Η ιστορική πείρα της 7χρονης δικτατορίας μας διδάσκει ότι καμμιά ιμπεριαλιστική συμμαχία δεν μπορεί να προστατέψει τις ζωές μας!

Προστάτεψαν το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η τότε ΕΟΚ, (σήμερα Ε.Ε.) το λαό μας, το 1967, όταν επιβλήθηκε η χούντα; Απεναντίας η επιβολή της χούντας είχε τη σφραγίδα τους.

Προστάτεψαν οι δήθεν «σύμμαχοι» την Κύπρο, όταν εισέβαλε και κατέλαβε το 37% των εδαφών της η Τουρκία; Το έγκλημα αυτό πραγματοποιήθηκε με τις ευλογίες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Σήμερα το ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – Ε.Ε. προστατεύουν τον Ελληνικό λαό από την κατά τα άλλα σύμμαχο Τουρκία;

Απεναντίας, με τη στάση τους, τη μη αναγνώριση συνόρων στο Αιγαίο, δίνουν αέρα στα πανιά της τουρκικής προκλητικότητας.

Συναδέλφισες – οι: τον Νοέμβρη του 1973, ο λαός μας βγήκε στο προσκήνιο και σήκωσε το αγωνιστικό του ανάστημα ενάντια στην χούντα των συνταγματαρχών, στα εγχώρια και ξένα στηρίγματα της, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, η καταστολή της, με δεκάδες νεκρούς, ήταν η αρχή του τέλους της χούντας. Η χούντα, η στρατιωτική δικτατορία που επιβλήθηκε στις 21 Απρίλη του 67, ήταν ένα άθλιο και διεφθαρμένο καθεστώς. Με τη χούντα η εξουσία δεν άλλαξε χέρια. Άλλαξε μορφή υπηρετώντας τα ίδια συμφέροντα, των καπιταλιστών και των διεθνών συμμάχων τους.

Κανένας εφησυχασμός απέναντι στους σύγχρονους υμνητές της χούντας, σε όσους χύνουν το δηλητήριο του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του φασισμού.

48 χρόνια μετά την κατάρρευση της χούντας αποδεικνύεται ότι η εναλλαγή της στρατιωτικής δικτατορίας και της κοινοβουλευτικής αστικής δημοκρατίας, δεν αλλάζει τον χαρακτήρα του άδικου εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος.

Την εκμετάλλευση των πολλών για τα κέρδη των λίγων!

Σήμερα, σε συνθήκες «Δημοκρατίας», συνθλίβονται τα δικαιώματα μας σε Υγεία, Παιδεία και δουλειά. Βιώνουμε την ένταση της καταστολής, την εργοδοτική και κρατική βία, την ποινικοποίηση των αγώνων, την προσπάθεια παρεμπόδισης των διαδηλώσεων και απεργιών, (9 στις 10 απεργίες κρίνονται παράνομες από τα δικαστήρια της αστικής Δημοκρατίας) μέσα από νομοθετικά τερατουργήματα όπως τον πρόσφατο νόμο έκτρωμα του Χατζηδάκη, το απάνθρωπο κυνήγι μεταναστών και προσφύγων, την ανιστόρητη θεωρία των «δύο άκρων», την εξίσωση δηλαδή της αγωνιστικής δράσης με το μαχαίρι των ναζί.

Οι πετυχημένοι αγώνες των εργαζομένων στην cosco και την e-food, των εργαζομένων στις ιχθυοκαλλιέργειες του ΝΗΡΕΑ, της ανακύκλωσης και στα market – in στα Γιάννενα, οι κινητοποιήσεις μαθητών – εκπαιδευτικών, υγειονομικών και άλλων κλάδων, η μαζική απάντηση στην επανεμφάνιση των φασιστοειδών εγκληματιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, είναι μόνο ορισμένα από τα παραδείγματα που δείχνουν τον ελπιδοφόρο δρόμο που ανοίγεται με την οργανωμένη συλλογική και σωστά προσανατολισμένη δράση και πάλη.

Η Διοίκηση του ΕΚΘ καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, όλους όσους πλήττονται από την εντεινόμενη αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική, ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες με θάρρος και περηφάνια, για την ζωή που τους αξίζει να ζήσουν, να μπουν μπροστά στον αγώνα για να:

- Κλείσουν οι ξένες βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας.

- Κανένας φαντάρος να μη βρεθεί εκτός συνόρων σε ασκήσεις, αποστολές και επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ.

- Να βγει η Ελλάδα από την λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

- Να καταργηθούν οι στρατιωτικές συμφωνίες με τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τον δολοφόνο κράτος του Ισραήλ.

Όλοι στην συγκέντρωση του ΕΚΘ στην Πλατεία Δημαρχείου
Τετάρτη 17 Νοέμβρη ώρα 18.00

Μ' αγώνες τιμάμε τους νεκρούς μας

Η Διοίκηση του ΕΚΘ
12-11-2021
Συνέχεια...

Η θρησκοληψία και η δεισιδαιμονία δεν συνυπάρχουν με την πίστη - Του Κων/νου Τζέκη

Νοεμβρίου 14, 2021 0
Η θρησκοληψία και η δεισιδαιμονία δεν συνυπάρχουν με την πίστη - Του Κων/νου Τζέκη

Δυστυχώς μια μικρή μερίδα πιστών που τακτικά εκκλησιάζονται φάνηκε ότι είναι ικανή να αλλάξει την εικόνα της χώρας μας αφού εγκλωβισμένη σε παλιού καιρού και αμφίβολης προέλευσης δοξασίες εξυπηρετούν απόλυτα συμφέροντα καταδιώκοντας εκείνους που τάχατες εργάζονται για τον αφανισμό της ανθρωπότητας. Το δυστύχημα επίσης είναι ότι η μεγάλη μερίδα του κλήρου και του πιστού λαού σιωπά ή αντιδρά καθυστερημένα και ελάχιστα και αφήνει στους αρνητές απεριόριστα περιθώρια δράσης.

Σ’ αυτές τις αγκυλώσεις προστέθηκαν με τον καιρό δεισιδαιμονίες και προκαταλήψεις σχετικές με προφητείες αλλά και αποσπάσματα επιστημόνων απομονωμένα από κείμενα που πρεσβεύουν αντίθετα με τα διαφαινόμενα συμπεράσματα. Έτσι μεγάλη μερίδα των ελάχιστων υποστηρίζει μετά πάθους πως οι Άγιοί μας έχουν προβλέψει το μέλλον της ανθρωπότητας και ισχυρίζονται ότι ο σατανάς έφερε τον ιό αλλά και το «μπόλι» να τσεκάρουν τον άνθρωπο και να τον οδηγήσουν ποιος ξέρει σε ποιες καταστροφικές για την ανθρωπότητα κακοτοπιές. Δεν μας λένε όμως οι οραματιστές ο Θεός που βρίσκεται; Γιατί αφήνει το δημιούργημά του να καταστραφεί; Γιατί σε όλες τις ¨προφητείες¨ απουσιάζει ο Θεός;

Με αυτές τις περισπούδαστες μελέτες και διαπιστώσεις διασύρονται, δυστυχώς, τα ονόματα Αγίων και συγχρόνων ηγετών της Εκκλησίας ονόματα σπουδαίων επιστημόνων και ερευνητών, Κυβερνήσεις και ηγέτες και οδηγούνται στα Νοσοκομεία ετοιμοθάνατοι αρνητές και άνθρωποι που ποιος ξέρει από ποιόν ημιμαθή καθοδηγούνται και καταστρέφονται.

Ο λόγιος μοναχός Βρυέννιος της εποχής του Βυζαντίου από τότε περιέγραφε μία κατάσταση, που είναι ακριβώς ίδια με την σημερινή εποχή. Αν διαβάσουμε αυτά, που έγραφε τότε, θα νομίσουμε πως μιλούσε για την Ελλάδα σήμερα και όχι για την Βυζαντινή Αυτοκρατορία:

«Και να, οι γείτονές μας είναι εχθροί, όσοι δείχνουν φίλοι είναι άπιστοι, οι συγκάτοικοι μας κλέφτες, οι υιοί μας ανυπάκουοι και οι απλοί συγγενείς χωρίς στοργή.
Αυτοί που καραδοκούν να επωφεληθούν από τις δυσκολίες μας είναι πολλοί, μα περισσότεροι αυτοί που μας επιβουλεύονται. Αυτοί που μας διώκουν και μας πληγώνουν είναι πολλοί και από πολλά μέρη. Κανείς και από πουθενά, τολμώ να πω, δεν υπάρχει που να μας συνοδεύσει στη φυγή και να συμπονήσει μαζί μας. Διασκορπισθήκαμε χωρισμένοι σε όλες τις βασιλείες της γης. Μας εξουσιάζουν και δεν εξουσιάζομε. Τη χώρα μας ξένοι την κατατρώγουν, και δεν υπάρχει κανείς να μας βοηθήσει. Οι νέες και οι νέοι του γένους μας δόθηκαν σε άλλα έθνη. Όλη την ημέρα τα μάτια μας αυτά βλέπουν και το δικό μας χέρι δεν μπορεί να βοηθήσει. Σε μας έμεινε μόνο καρδιά θλιμμένη, μάτια που σβήνουν και ψυχή που λιώνει, προβλήματα πάνω στα προβλήματα, φροντίδες πάνω στις φροντίδες, και αίματα πάνω στα αίματα παντού. Χάθηκε ο ευλαβής πάνω στη γη, λείπει ο στοχαστής, δεν βρίσκεται ο φρόνιμος. Στα παλαιά παρουσιαζόταν ο σοφός, τώρα δεν υπάρχει αυτός που θα κατανοήσει, αυτός που θα διορθώσει, αυτός που θα μας φέρει πίσω. Η πληγή είναι ολόσωμη, η αρρώστια γενικευμένη, φοβερό το τραύμα, η συμφορά απαρηγόρητη και μεγαλύτερη από κάθε παρακλητικό λόγο. Καταφρονήθηκαν τα εκκλησιαστικά πράγματα, σάπισαν τα κρατικά, ανακατεύονται τα μακρινά, συγχέονται τα κοντινά. Τα πάνω γίνονται κάτω και τα κάτω πάνω. Οι Χριστιανοί διώκονται, οι ασεβείς ευνοούνται».

Μήπως όλα αυτά, που περιγράφει ο διορατικός λόγιος, δεν είναι γραμμένα και για μας; Μήπως δεν ταιριάζουν απόλυτα με την κατάσταση της εποχής μας;

Αφού βεβαίως πιστεύουν οι αρνητές και ενστερνίζονται τους «ειδικούς» αρχίζουν, για να γίνονται πιστευτοί τις προφητείες.

-Ο ιός είναι μια απλή γρίπη που περνάει χωρίς καμία βοήθεια.

-Το εμβόλιο θα σε σκοτώσει σε ένα, δύο, τρία, τέσσερα χρόνια.

- Θα βγάλεις κέρατα, δεν θα τεκνοποιήσεις, θα γεννήσει η γυναίκα σου μινώταυρους και Κενταύρους.

-Στο νοσοκομείο αν πας να μην διασωληνώθεις γιατί οι γιατροί θα σε σκοτώσουν. Δεν κινδυνεύεις από τον ιό αλλά από ενδονοσοκομιακή λοίμωξη.

-Όλα αυτά θα τα πάθω αν κάνω εμβόλιο και αν φορέσω μάσκα; Λέει ο άλλος.

-Ξέχασα να σου πω για τη μάσκα. Η μάσκα περιέχει μια ουσία που είναι θανατηφόρος και επικίνδυνη για την υγεία σου και του παιδιού σου στο σχολείο που πηγαίνει.

-Συγνώμη αλλά αν δεν κάνω λάθος μάσκα φοράει και ο γιός σου ο χειρούργος.

-Αυτός είναι άλλο. Λέει ο σπουδαγμένος.

Καθηγητής Πανεπιστημίου που αμφισβητούσε τα ιατρικά δεδομένα αναφορικά με τον κορωνοϊό πήρε την απάντηση ότι αφού εκείνος δεν πίστευε τους Καθηγητές τους ειδικούς με την ιατρική, πως θέλει να τον πιστέψουν οι φοιτητές του;

Τώρα εμείς οι εμβολιασμένοι με το μυαλό ανοιχτό και τα μάτια στο μέλλον περιμένουμε να βγάλουμε κέρατα, να γίνουμε κερατάδες και γονείς μοσχαριών.

Όμως ο Καρλ Γιούνγκ λέει ο θάνατος του κάθε ανθρώπου εμένα με θλίβει γιατί είμαι μέρος της ανθρωπότητας. Μια επίσκεψη στα νεκροταφεία των αρνητών θα διαπιστώσουν πόσοι νέοι άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα εγκόσμια.

Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Συγκέντρωση σήμερα των καλλιεργητών για την τιμή των εσπεριδοειδών

Νοεμβρίου 14, 2021 0
Θεσπρωτία: Συγκέντρωση σήμερα των καλλιεργητών για την τιμή των εσπεριδοειδών

Σε συγκέντρωση - συζήτηση προχωρούν σήμερα οι καλλιεργητές εσπεριδοειδών στον κάμπο Κεστρίνης - Σαγιάδας- Ασπροκκλησίου- Ραγίου.

Σε ανακοίνωσή τους, αναφέρουν ότι θα γίνει συζήτηση σχετικά με την τιμή πώλησης των εσπεριδοειδών σε συνδυασμό με την αναμενόμενη αύξηση του κόστους παραγωγής.

Σήμερα στις 17:30 θα συναντηθούν στη Σαγιάδα, χωρίς να γνωρίζουμε αν θα δώσουν το παρόν και εκπρόσωποι της πολιτείας ή ο κυβερνητικός βουλευτής.

Αναμένεται να δούμε αν θα μπορέσουν αυτή την κρίσιμη περίοδο να συγκρατήσουν την τιμή πώλησης στους χονδρέμπορους ή στους μεσσίτες σε ικανοποιητικά επίπεδα, διότι στο παρελθόν, παρά τις σχετικές αποφάσεις δεν τηρήθηκε από όλους τους παραγωγούς, με αποτέλεσμα να παρασύρουν και τους υπόλοιπους.
Στο χέρι τους είναι να καταλάβουν τη δύναμή τους, αρκεί η όποια απόφαση λάβουν να τηρηθεί από όλους....

Ανακοίνωση - Κάλεσμα

Καλούμε όλους τους αγρότες του κάμπου σε συγκέντρωση- συζήτηση σχετικά με ην τιμή πώλησης των εσπεριδοειδών, σε συνδυασμό με την αναμενόμενη αύξηση του κόστους παραγωγής.
Κυριακή 14/11/2021 στις 17:30 στην αλάνα του Μάριου Μπέη

Η Επιτροπή αγροτών
Συνέχεια...

Στην Ηγουμενίτσα σήμερα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου

Νοεμβρίου 14, 2021 0
Στην Ηγουμενίτσα σήμερα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου

Την Ηγουμενίτσα επισκέπτεται σήμερα Κυριακή ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική, Ελευθέριος Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου θα επισκεφθεί στις 12 μ.μ. την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας και στις 12:30 μ.μ. θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Ιωάννη Λώλο και στη συνέχεια με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη.

Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα