08/12/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

Σύσκεψη φορέων της Μουργκάνας για τα ενεργειακά έργα

Αυγούστου 12, 2022 0
Σύσκεψη φορέων της Μουργκάνας για τα ενεργειακά έργα

«Με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τις Αδελφότητες και την ΠΣΕ έγινε η σύσκεψη για “Αιολικά Πάρκα στη Μουργκάνα! Θα μείνει τίποτα όρθιο;” στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Μουργκάνας στις 8 Ιουνίου 2022. Στη σύσκεψη, που συγκάλεσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΔΣ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΣΕ) με επικεφαλής τον πρόεδρο Μάκη Κιάμο και τους Αλέξανδρο Λαμπρίδη, Β΄ Αντιπρόεδρο, Αντώνη Κοντό, Έφορο Δημοσίων Σχέσεων, Χρήστο Τούμπουρο, Έφορο Τύπου, Γιάννη Βέλλη, μέλος του ΔΣ, Γιώργο Μουσγά, μέλος του ΔΣ. Επίσης παραβρέθηκε ο Γιώργος Μανιώτης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ραδοβιζινών Άρτας.

Τις εργασίες άνοιξε ο Νικόλαος Παπαθανασίου, πρόεδρος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Μουργκάνας, επισημαίνοντας ότι κακώς οι πρωτοβουλίες ενάντια στα αιολικά πάρκα εμφανίζονται ως κόντρα στην τεχνολογία και την πράσινη ανάπτυξη. Αντίθετα στοχεύουν στην προστασία και την ΑΝΑΠΤΥΞΗ της Ηπείρου.

Ο Μάκης Κιάμος παρουσίασε τις θέσεις της ΠΣΕ για τα ενεργειακά θέματα υπογραμμίζοντας: “Είμαστε σε εγρήγορση. Δεν είμαστε αντίθετοι με κάθε έργο για την ενέργεια. Να γίνει εκεί που χρειάζεται και με μέτρο, χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα. Είμαστε έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις, καθώς υπάρχουν τεράστια συμφέροντα”.

Ο Γιώργος Μανιώτης περιγράφοντας τη φθίνουσα κατάσταση στα Ραδοβίζια της ορεινής Άρτας είπε: “Τα χωριά θα κλείσουν σε λίγο”. Κάλεσε στην ημερίδα που οργανώνει η Ομοσπονδία Ραδοβιζινών Άρτας με τη συμπόρευση της ΠΣΕ και του Συλλόγου Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας με θέμα “Αντιμετώπιση των προβλημάτων των ορεινών χωριών των Ραδοβιζίων Άρτας”. Η ημερίδα θα γίνει μάλλον στη Φιλαδέλφεια στις 26 Ιουνίου 2022.

Ο Αντώνης Κοντός, με στοιχεία απ’ τα Τζουμέρκα αποκάλυψε τις κάλπικες υποσχέσεις για έσοδα από “ουρανοκατέβατες εταιρίες”, που έφτιαξαν φράγματα στην περιοχή.

Ο Αλέξανδρος Λαμπρίδης, είπε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες είναι αναγκαίες γιατί μπορούν να συνενώσουν στον κοινό αγώνα ενάντια στην “ενεργειακή καταιγίδα” που απειλεί την Ήπειρο. Δεν είναι, πρόσθεσε, μόνο τα αιολικά πάρκα αλλά είναι και οι υδρογονάνθρακες και τα υδροηλεκτρικά.

Ο Γιάννης Βέλλης, πρότεινε τη δημιουργία περιβαλλοντολογικού πάρκου στην περιοχή της Μουργκάνας.

Ο Δημήτρης Κανακόπουλος, Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Μουργκάνας, πρότεινε τη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα και το ΔΣ της Ομοσπονδίας ανέλαβε να την πλαισιώσει με εκπροσώπους των Αδελφοτήτων και προσωπικότητες της περιοχής.

Παρεμβάσεις στη σύσκεψη έκαναν ο Δημήτρης Δάλλας και η Βαρβάρα Μπότσαρη, Α’ αντιπρόεδρος και έφορος Πολιτισμού του ΔΣ αντίστοιχα, της Ομοσπονδίας Μουργκάνας. 

Ομόθυμα εκφράστηκε η ανάγκη εγρήγορσης και συντονισμού των δράσεων αντίθεσης μας. Ενάντια στα μεγάλα συμφέροντα που με άλλοθι τη “πράσινη” ενέργεια σχεδιάζουν αιολικά/ φωτοβολταϊκά /υδροηλεκτρικά έργα για το μοναδικό “πράσινο” χρώμα των κερδών τους. Ενώ όλα τα λαϊκά νοικοκυριά πληρώνουμε πανάκριβο το ηλεκτρικό και τα καύσιμα και η ενεργειακή φτώχια σαρώνει. Η προστασία της Μουργκάνας ,του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος και η προστασία των συμφερόντων μας ενώνει όλους εμάς».
Συνέχεια...

Ενημέρωση του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για το SUPER RALLY 2023 στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας

Αυγούστου 12, 2022 0
Ενημέρωση του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για το SUPER RALLY 2023 στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει τις Επιχειρήσεις Τουρισμού και ιδιαίτερα διαμονής (Καταλύματα, Ξενοδοχεία, Κάμπινγκ) του Ν. Θεσπρωτίας, ότι σε συνέχεια της προσπάθειας που καταβλήθηκε την περίοδο 2020-2021 για την υλοποίηση της πανευρωπαϊκής συνάντησης μοτοσικλετιστών στο γεγονός SUPER RALLY 2021, αυτή η δράση δεν εγκαταλείφθηκε αλλά προγραμματίζεται να υλοποιηθεί το νέο έτος στις 24-28 Μαΐου 2023 και πάλι υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας.

Η Λέσχη HARLEY DAVIDSON CLUB HELLAS, ήδη κινητοποιείται πολύ δυναμικά στη οργάνωση και προβολή του event SUPER RALLY 2023 στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας, τόσο με συναντήσεις με τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς όσο και με τη διανομή προωθητικού υλικού της Θεσπρωτίας στις εκδηλώσεις SUPER RALLY 2022 SWEDEN (01-05/06/2022) και το επόμενο διάστημα στο 24ο European Bike Week 06-11/09/2022 στην Αυστρία.

Ενημερώνουμε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου θα υπάρξει δυναμική δραστηριοποίηση και θα πραγματοποιηθεί ημερίδα από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με την Λέσχη HDCH, με στόχο τη γνωστοποίηση της δράσης αλλά και την Πρόσκληση Συνεργασίας για την μίσθωση καταλυμάτων.

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας θα ενημερώσει άμεσα και έγκαιρα μέσω εμαιλ και αναρτήσεων στην επίσημη ιστοσελίδα του και στην σελίδα του στο Fb και με δημοσιεύσεις στον τοπικό Τύπο για τις όποιες εξελίξεις αναφορικά με το event, αλλά και τη διοργάνωση της ημερίδας για την οποία καλείσθε να προετοιμασθείτε ανάλογα ώστε να μην παρατηρηθούν οι καθυστερήσεις και δυστοκίες του παρελθόντος.

Αγαπητοί Συνάδελφοι και Φίλοι
Οι φορείς του τόπου μας έχουν ήδη δηλώσει και πάλι την έμπρακτη υποστήριξή τους για τη φιλοξενία του event στη Θεσπρωτία.
“Ειδικών συνθηκών” επιτρέποντος, αυτή η διοργάνωση δεν θα πρέπει να χαθεί για το Νομό μας και το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης πλέον για την ομαλή υλοποίηση αλλά και την αποδοτικότερη αξιοποίησή της προς όφελος του νομού μας εναπόκειται σε εσάς.
Ελπίζουμε στην πολύτιμη συνεργασία και συμμετοχή σας.

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Συνέχεια...

Οι Trio Tenoro live απόψε στο 3D στην Πλαταριά

River party στο Γαρδίκι Φιλιατών

Ηγουμενίτσα: Ζητείται διανομέας για εργασία στο SIROKOS

Αυγούστου 12, 2022 0
Ηγουμενίτσα: Ζητείται διανομέας για εργασία στο SIROKOS

Το εστιατόριο θαλασσινών "SIROKOS" στην Ηγουμενίτσα ζητάει διανομέα για μόνιμη απασχόληση.

Για πληροφορίες στο τηλ. 6948 806 765 & 2665022550
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα