07/02/19 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

ΚΚΕ - Αντί προεκλογικού δεκαλέπτου

Το Μ-Λ ΚΚΕ στις εκλογές - Με υποψήφιο στη Θεσπρωτία τον Θοδωρή Χόβολο

Ιουλίου 02, 2019 0
Το Μ-Λ ΚΚΕ συμμετέχει στις εκλογές της 7ης Ιούλη με το αγωνιστικό του ψηφοδέλτιο σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας. 
Οι οικονομικές δυσκολίες είναι αυτές που επέβαλαν στο Μ-ΛΚΚΕ να περιορίσει τον αριθμό των υποψηφίων του στον κάθε νομό της χώρας. Τα παράβολα (150 ευρώ για κάθε υποψήφιο και 45 ευρώ για την κατάθεση κάθε υποψηφιότητας στους δικαστικούς επιμελητές) δημιουργούσαν ένα δυσβάστακτο οικονομικό βάρος αν συνυπολογιστεί και το σημαντικό οικονομικό κόστος συμμετοχής μας στις ευρωεκλογές πριν ένα μήνα και το γεγονός ότι το Μ-Λ ΚΚΕ αρνείται κάθε κρατική χρηματοδότηση. 
Γι αυτό το λόγο οι υποψήφιοι μειώθηκαν στο ελάχιστο όριο, κάτι που ελπίζουμε να κατανοηθεί από τους φίλους του κόμματος. Άλλωστε για μας σημασία έχουν οι πολιτικές ιδέες μας και όχι ο κατάλογος προσώπων. 
Έτσι στη Θεσπρωτία ο υποψήφιος είναι ένας, ο Θοδωρής Χόβολος, Κτηνίατρος από την Παραμυθιά. 

Συνέχεια...

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Θεσπρωτικοί αντίλαλοι" - Πέμπτη 27/6/2019

Ιουλίου 02, 2019 0
Διαβάστε στο φύλλο που κυκλοφορεί:
- Τα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων στη Θεσπρωτία για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου- Επίσημη ανακήρυξη του πρωοτδικείου
- Χερσαία Ζώνη Ηγουμενίτσας- Το μπαλάκι στον Νταή πετάει ο Λώλος 
- Άνω κάτω η τοπική ΝΔ - Όλοι εναντίον όλων, λίγο πριν την κάλπη
- Θα μας τρελάνουν οι ΠΑΣΟΚτζήδες - Άλλαξαν ξανά ψηφοδέλτιο την τελευταία στιγμή - Όλο το παρασκήνιο
- Αλ. Πάσχος: Ο αγροκτηνοτροφικός κόσμος της Θεσπρωτίας δεινοπαθεί και απαιτεί δράσεις τώρα
- Ψέματα και βολέματα- Ποίημα της Ελένης Σαφάκα - Κύρκου

Για να λαμβάνετε την εφημερίδα μας γίνετε συνδρομητές με ένα μήνυμα!
Ενημερώνουμε τους αναγνώστες του site μας ότι μπορούν εύκολα με ένα μήνυμα να γίνουνε συνδρομητές της έντυπης έκδοσης της εφημερίδας μας. Στείλτε μας τα στοιχεία σας (Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση) στο τηλέφωνο 6945114015 ή στο email: antilaloi1977@gmail.com ή στη σελίδα μας στο facebook: Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι - thesprotikoiantilaloi.gr και η εφημερίδα μας θα σας αποστέλλεται κάθε Πέμπτη στην ταχυδρομική διεύθυνση που θα μας δώσετε χωρίς επιπλέον εππιβάρυνση.
Το κόστος της συνδρομής είναι
Ετήσια συνδρομή: 40ευρώ
Εξαμηνιαία συνδρομή: 20 ευρώ
Η συνδρομή ισχύει μόνο για το διάστημα που ζητήσετε, χωρίς υποχρέωση ανανέωσης.

Υπενθυμίζουμε στους αναγνώστες της ιστοσελίδας μας ότι η πρόσβαση είναι ΔΩΡΕΑΝ. Όσοι επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθειά μας, μπορούν να το κάνουν με οικονομική ενίσχυση στον κάτωθι τραπεζικό λογαριασμό
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΑΡ. ΛΟΓ/ΜΟΥ: 347/940983-18
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΤΣΩΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Παρακαλούμε όσοι εξοφλείτε τη συνδρομή σας ή αποστέλλετε οικονομική ενίσχυση, να μας αποστέλλετε και τα στοιχεία σας ώστε να εκδίδουμε και τη νόμιμη απόδειξη!
Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!
Συνέχεια...

Αλέκος Πάσχος: Δραστικές παρεμβάσεις τώρα για το τουριστικό προϊόν της Θεσπρωτίας

Ιουλίου 02, 2019 0

«Καθημερινά γινόμαστε δέκτες των ανησυχιών των Θεσπρωτών επαγγελματιών του τουρισμού, σχετικά με την φετινή πορεία της τουριστικής σεζόν. Από την μία η συνεχόμενη αδυναμία του Έλληνα για διακοπές και από την άλλη το άνοιγμα αγορών που τα προηγούμενα χρόνια ήταν κλειστές (Τουρκιά, Αίγυπτος κτλπ), δείχνουν πως παρά τις συνεχόμενες αυξήσεις στον εισερχόμενο τουρισμό των προηγούμενων ετών, η φετινή χρόνια δεν θα ακολουθήσει τους ίδιους ρυθμούς. Σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθεί και η αλλαγή στο προφίλ των επισκεπτών της Θεσπρωτίας, μιας και οι παραδοσιακές καλές αγορές του παρελθόντος (Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία κλπ), έχουν αντικατασταθεί σε μεγάλο βαθμό, από χώρες με μειωμένη αγοραστική δύναμη. Επιπλέον θα πρέπει να υπολογιστεί και η υπέρογκη φορολόγηση των επαγγελματιών που καθιστούν το προϊόν μας ένα ακριβό προϊόν σε σχέση με ανταγωνίστριες χώρες”
Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε την φετινή πορεία του Θεσπρωτικού τουρισμού, ο Υποψήφιος Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Αλέκος Πάσχος.
Ο Αλέκος Πάσχος ζήτησε δραστικές παρεμβάσεις για την αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού, τονίζοντας πως το τουριστικό προϊόν του νομού, θα πρέπει να εξεταστεί ως ενιαίο ζήτημα με δεδομένες τις επιμέρους χωροταξικές διαφορές μεταξύ της παραθαλάσσιας ζώνης και της ορεινής Θεσπρωτίας.
Πιο συγκεκριμένα ο Υποψήφιος Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής προτείνει, τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Περιφέρειας, Δημοτικών Αρχών, τοπικών φορέων του τουρισμού και επαγγελματιών) για την δημιουργία ενός στρατηγικού πλάνου για την επόμενη 10ετια καθώς και για την αποτίμηση της πορείας της φετινής σεζόν.
«Μια διευρυμένη επιτροπή τουρισμού, στην οποία θα συμμετέχουν αιρετοί, φορείς, επαγγελματίες και τεχνοκράτες, θα είναι η αρχή για ένα τουριστικό προϊόν σύγχρονο, το οποίο θα θα μπορεί να σταθεί επάξια στις σημερινές ανάγκες των επισκεπτών μας” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέκος Πάσχος.
«Την προηγούμενη χρονιά, η Ελλάδα παρουσίασε εξαιρετικά νούμερα στον τουρισμό, ενώ χαρακτηριστική είναι η έρευνα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), από την οποία προκύπτει πως ο τομέας του τουρισμού και στην Ελλάδα, το 2018, αναπτύχθηκε κατά 6,9%, με ρυθμό ανάπτυξης 3,5 φορές υψηλότερο από τον ρυθμό ανάπτυξης του συνόλου της εθνικής οικονομίας, που ήταν 2,0%” σημείωσε ο Αλέκος Πάσχος, ο οποίος τόνισε πως η εικόνα αυτή θα πρέπει να διασφαλιστεί και για τις επόμενες χρονιές.
«Τα νούμερα αυτά προέκυψαν γιατί οι παραδοσιακές ανταγωνίστριες χώρες, είχαν τα δικά τους εσωτερικά προβλήματα, κάτι που φαίνεται πλέον να μην υπάρχει, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται διαφυγή τουρισμού προς τις χώρες αυτές” σημείωσε ο Υποψήφιος Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά πως σαν χώρα εκμεταλλευτήκαμε το φαινόμενο αυτό με αποτέλεσμα το ένα στα πέντε ευρώ που δαπανήθηκαν στην Ελλάδα το περασμένο έτος, να προέρχεται από τον κλάδο του τουρισμού και των ταξιδιών, με τον τζίρο του κλάδου να φθάνει τα 37,5 δισ. ευρώ.
«Η Θεσπρωτία μας, παρουσιάσει εξαιρετικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και αυτά τα πλεονεκτήματα θα πρέπει να τα αξιοποιήσουμε για την πολυπόθητη ανάπτυξη του νομού μας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να εισπράξουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι από την “πίτα” των 37,5 δισ. ευρώ. Η θάλασσά μας, τα βουνά μας, τα μονοπάτια μας, τα ποτάμια μας, οι αρχαιότητες, οι ναοί και τα μοναστήρια μας, μπορούν από μόνα τους να μας δώσουν την ώθηση που χρειαζόμαστε για 12 μήνες τουρισμό, αρκεί να υπάρχει συνεργασία των φορέων του τουρισμού με τους Δήμους την Περιφέρεια άλλα και την τοπική εκκλησιά την εφορεία αρχαιοτήτων καθώς και όλους τους εμπλεκομενους φορείς, έτσι ώστε να είναι επισκέψιμα, και σε θέση να υποστηρίξουν των ιδιαίτερα απαιτητικό τουρίστα που προτιμά τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού” κατέληξε ο Υποψήφιος Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.
Συνέχεια...

Τρείς (3) υποτροφίες για σπουδές στην Αγροτική Οικονομία για Θεσπρωτούς από το κατάστημα Φύσει Βιολογικά Προιόντα

Ιουλίου 02, 2019 0
Αιμοδότης της προσπάθειάς μας είναι οι Έλληνες βιοκαλλιεργητές με τα προϊόντα που παράγουν και διαθέτουμε. Την προσπάθεια αυτή επιβραβεύουμε και ενισχύουμε προσφέροντας 3 υποτροφίες για σπουδές στην Αγροτική Οικονομία σε 3 Θεσπρωτούς ή Θεσπρωτές που αγαπούν τον πρωτογενή τομέα. 
Το κατάστημά μας σε συνεργασία με το Ι ΙΕΚ Δήμητρα που λειτουργεί στη Λάρισα και στο Βόλο και την εταιρεία Περουλάκης - Κώττα Γεωργικές Οικονομικές Μελέτες Ο.Ε. εξασφάλισε και προσφέρει 3 υποτροφίες σπουδών για το 1ο έτος φοίτησης στο τμήμα Αγροτικής Οικονομίας για το εκπαιδευτικό έτος 2019 - 2020. Θα υπάρχει η δυνατότητα της πρακτικής άσκησης στη Θεσπρωτία στις εγκαταστάσεις μας! 
Περισσότερες πληροφορίες στο γνωστό σημείο, Κύπρου 4 στην Ηγουμενίτσα!
Συνέχεια...