07/02/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Τριτοκοσμικές εικόνες στην Πέρδικα από την έλλειψη νερού - Του Θανάση Βενέτη

Ιουλίου 02, 2021 0
Τριτοκοσμικές εικόνες στην Πέρδικα από την έλλειψη νερού - Του Θανάση Βενέτη

Με ψέματα απαντάει ο Δήμος

Τρίτη μέρα μέσα σε ένα τετραήμερο χωρίς νερό ΟΛΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ, ενώ ορισμένες περιοχές είναι σε αυτή την κατάσταση ακόμα και για... μήνες!

Ο Δήμος, μέσω του μέλους του Δημοτικού Συμβουλίου και προέδρου της Επιχείρησης Ύδρευσης (ΔΕΥΑΗ), Σωτήρη Μήτση, απαντάει με ψέματα!

ΨΕΜΑ 1ο: Το πρόβλημα το έχουν μόνο ορισμένες περιοχές

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι το πρόβλημα το αντιμετωπίζει ολόκληρος ο οικισμός της Πέρδικας!

ΨΕΜΑ 2ο: Οι διακοπές στην ύδρευση γίνονται λόγω έργων αντικατάστασης μέρους του δικτύου

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι το έργο το οποίο επικαλείται ο κ. Μήτσης και διάλεξαν το καλοκαίρι να το κάνουν, βρίσκεται στο στάδιο τοποθέτησης των νέων σωλήνων χωρίς ακόμα αυτοί να συνδέονται με το δίκτυο ώστε να υπάρχει ανάγκη διακοπής της ύδρευσης!

Τα πιο πάνω ψέματα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ως απάντηση στις ερωτήσεις που έκαναν οι κ.κ. Γιάννης Γόγολος και Θωμάς Δημητρίου, επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Στο μεταξύ το χωριό θυμίζει τριτοκοσμική περιοχή με τα περισσότερα αγροτικά αυτοκίνητα με καρότσα να έχουν φορτωμένα, ή άλλα να ρυμουλκούν βυτία και να γεμίζουν νερό κυρίως από μία παροχή που βρίσκεται στο δρόμο προς Πάργα!

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΕΡΟ ΟΥΤΕ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΒΥΤΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ

Σε πολλές περιπτώσεις (για παράδειγμα στην περιοχή "Νικολάκη") όσοι είχαν τοποθετήσει βυτία επειδή το πρόβλημα υπάρχει εδώ και χρόνια –και σίγουρα από την αρχή δημαρχίας Λώλου- τα βλέπουν πλέον να μη γεμίζουν ούτε κατά τη διάρκεια της νύχτας που υπάρχει κάποια μικρή ποσότητα νερού στις βρύσες των περισσότερων σπιτιών.

ΑΦΑΝΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ – ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας, Δημήτρης Μώκος, ο οποίος έχει αντικαταστήσει το Συμβούλιο με την ανοχή δύο εκ των συμβούλων και του δημάρχου, αντί να πρωτοστατήσει σε ΑΠΑΙΤΗΣΗ για ΑΜΕΣΗ επίλυση του προβλήματος, παραπέμπει όσους παραπονούνται στη ΔΕΥΑΗ δηλώνοντας... ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ!

Το Κοινοτικό Συμβούλιο δεν έχει ενημερωθεί ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ για την κατάσταση.

Προειδοποιήσεις για τις διακοπές στην ύδρευση γίνονται σπάνια και αυτές μόνο μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του προέδρου στο facebook.
Μόνο για τους φίλους του δηλαδή!
Συνέχεια...

Στη Βουλή φέρνει τα λουκέτα τραπεζικών καταστημάτων σε Παραμυθιά και Φιλιάτες ο Μάριος Κάτσης

Ιουλίου 02, 2021 0
Στη Βουλή φέρνει τα λουκέτα τραπεζικών καταστημάτων σε Παραμυθιά και Φιλιάτες ο Μάριος Κάτσης

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε στη Βουλή ο Μάριος Κάτσης σχετικά με το επικείμενο κλείσιμο των καταστημάτων της τράπεζας Πειραιώς στην Παραμυθιά και της Εθνικής τράπεζας στους Φιλιάτες. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε για το θέμα:

Οι απαράδεκτες αποφάσεις για τα επικείμενα λουκέτα της τράπεζας Πειραιώς στην Παραμυθιά και της Εθνικής στους Φιλιάτες, είναι τα τελευταία επεισόδια μιας πρωτοφανούς διαδικασίας αποψίλωσης της Θεσπρωτίας από κρίσιμες υπηρεσίες, που υλοποιείται τα τελευταία δύο χρόνια με τις πλάτες της κυβέρνησης. Έχουμε ήδη το λουκέτο στο κατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στους Φιλιάτες, ειλημμένη απόφαση για κλείσιμο του καταστήματος της Alpha bank στην Παραμυθιά, της οποίας η αναστολή φτάνει προς τη λήξη της, κaι παράλληλη υποβάθμιση των υπηρεσιών των ΕΛΤΑ.

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτά συμβαίνουν τα τελευταία δύο χρόνια. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Αυτή έλυσε τα χέρια στους τραπεζίτες ώστε ανενόχλητοι να βάλουν μπρος το σχέδιο για λουκέτα σε υποκαταστήματα και μείωση προσωπικού. Αυτή νομοθέτησε το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών, αυτή έφερε πρόσφατα τον αντεργατικό νόμο κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες των τραπεζών και του ΣΕΒ.

Δεν μπορεί οι πολίτες που έχουν πληρώσει δισεκατομμύρια για τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών να αγνοούνται επιδεικτικά όταν παίρνονται αποφάσεις για λουκέτα καταστημάτων, που πλήττουν άμεσα και καθοριστικά την οικονομική, κοινωνική, αγροτική και εμπορική ζωή του τόπου τους. Η ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος πληρώθηκε με αίμα από τους φορολογούμενους, δεν ήρθε από τα φυτευτά golden boys των τραπεζών, ούτε από τα 350 εκατομμύρια δανεικά κι αγύριστα της ΝΔ.

Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις του Δήμου Σουλίου και του Δήμου Φιλιατών δεν αντέχουν την περεταίρω υποβάθμιση της καθημερινότητά τους. Τι θα κάνουν αλήθεια κάτοικοι μεγαλύτερων ηλικιών, που αδυνατούν να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές τραπεζικές υπηρεσίες, και δεν μπορούν να μετακινηθούν στην Ηγουμενίτσα για να εξυπηρετηθούν;

Με την Ερώτησή μου ζητώ από τον αρμόδιο Υπουργό να δεσμευτεί για τη συνέχιση λειτουργίας των τραπεζικών καταστημάτων της Πειραιώς και της Εθνικής στους Δήμους Σουλίου και Φιλιατών. Ζητώ επίσης να σταματήσει η πολιτική του μαρασμού και της ερήμωσης των τοπικών κοινωνιών που έχει επιλέξει η κυβέρνηση, η οποία οφείλει να προχωρήσει άμεσα ώστε να αναστραφεί η αποψίλωση της Θεσπρωτίας από τραπεζικές και άλλες κρίσιμες υπηρεσίες.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: «Αποψίλωση της Θεσπρωτίας από τραπεζικές υπηρεσίες, άλλα δυο λουκέτα σε υποκαταστήματα τραπεζών σε Παραμυθιά και Φιλιάτες»

Μία ακόμα δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις στους Δήμους Σουλίου και Φιλιατών, καθώς πρόσφατα πληροφορήθηκαν ότι επίκειται κλείσιμο του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στην Παραμυθιά, και της Εθνικής τράπεζας στους Φιλιάτες. Οι απαράδεκτες αυτές αποφάσεις, αναμένεται να επιφέρουν περεταίρω προβλήματα στην ήδη επιβαρημένη κοινωνική και οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις των περιοχών αυτών, λόγω των συνεπειών της πανδημίας.

Δυστυχώς τα δύο επικείμενα λουκέτα, είναι μόνο τα τελευταία επεισόδια μιας πρωτοφανούς διαδικασίας αποψίλωσης της Θεσπρωτίας από κρίσιμες υπηρεσίες, που υλοποιείται τα τελευταία δύο χρόνια με τις πλάτες της κυβέρνησης. Έχουμε ήδη το λουκέτο στο κατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στους Φιλιάτες, ειλημμένη απόφαση για κλείσιμο του καταστήματος της Alpha bank στην Παραμυθιά, της οποίας η αναστολή φτάνει προς τη λήξη της, με παράλληλη υποβάθμιση των ταχυδρομικών υπηρεσιών μέσω της συρρίκνωσης των καταστημάτων των ΕΛΤΑ. Η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει σε δράσεις ενίσχυσης και ανάπτυξης της περιφέρειας, επέλεξε μια πολιτική μαρασμού και ερήμωσης των τοπικών κοινωνιών.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες, καθώς με τη νομοθέτησή της από την αρχή της θητείας της, έλυσε τα χέρια στους τραπεζίτες ώστε ανενόχλητοι να βάλουν μπρος το σχέδιο για λουκέτα σε υποκαταστήματα και μείωση προσωπικού. Το ίδιο έκανε με το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών, το ίδιο έκανε και στην περίπτωση του πρόσφατου αντεργατικού νόμου. Δεν είναι τυχαίο ότι οι εκατοντάδες αποφάσεις για κλεισίματα καταστημάτων τραπεζών σε ολόκληρη τη χώρα, έχουν παρθεί την τελευταία διετία.

Το Δημόσιο έχει ισχυρό λόγο και σοβαρό ρόλο στη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. Δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στο να καλύπτει με χρήματα τις μαύρες τρύπες των τραπεζών, όπως έγινε μόλις την περασμένη άνοιξη, όπου μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, έχασε 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ λόγω της ληστρικής αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που έκανε η τράπεζα Πειραιώς.

Οι τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, έγιναν με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων. Η απαραίτητη ευστάθεια λοιπόν του τραπεζικού συστήματος, πληρώθηκε πολύ ακριβά από τους πολίτες, και αυτό δεν μπορεί να μη λαμβάνεται υπόψη όταν παίρνονται αποφάσεις για λουκέτα τραπεζικών καταστημάτων, που πλήττουν άμεσα και καθοριστικά την οικονομική, κοινωνική, αγροτική και εμπορική ζωή των τοπικών κοινωνιών, όπως συμβαίνει στο Δήμο Σουλίου και στο Δήμο Φιλιατών.

Επειδή η κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει ένα λειτουργικό για την οικονομία και την κοινωνία δίκτυο φυσικών τραπεζικών καταστημάτων

Επειδή οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις του Δήμου Σουλίου και του Δήμου Φιλιατών, βιώνουν ήδη την υποβάθμιση των περιοχών τους, και δεν αντέχουν την περεταίρω συρρίκνωση κρίσιμων υπηρεσιών για την καθημερινότητά τους

Επειδή στις περιοχές του Δήμου Σουλίου και του Δήμου Φιλιατών υπάρχουν πολλοί κάτοικοι μεγαλύτερων ηλικιών, που αδυνατούν να εξυπηρετηθούν από τις ηλεκτρονικές τραπεζικές υπηρεσίες, ή να μεταβούν εκτός των ορίων των Δήμων τους για να εξυπηρετηθούν

Επειδή οι πολίτες έχουν στηρίξει με δισεκατομμύρια την ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός

- Ποια μέτρα θα λάβει άμεσα, ώστε να διασφαλίσει την παραμονή και την ομαλή συνέχιση λειτουργίας των υποκαταστημάτων της τράπεζας Πειραιώς στην Παραμυθιά και της Εθνικής Τράπεζας στους Φιλιάτες;

- Δεσμεύεται για τη συνέχιση λειτουργίας των εν λόγω καταστημάτων στους Δήμους Σουλίου και Φιλιατών;

- Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει η κυβέρνηση ώστε να αναστραφεί η αποψίλωση της Θεσπρωτίας από τραπεζικές και άλλες κρίσιμες υπηρεσίες;

Συνέχεια...

Χωρίς νέα κρούσματα και σήμερα η Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Ιουλίου 02, 2021 0
Χωρίς νέα κρούσματα και σήμερα η Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 0
ΠΕ Θεσπρωτίας 0
ΠΕ Ιωαννίνων 18
ΠΕ Πρέβεζας 1

Ημερήσια έκθεση covid-19 του ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 771, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 424.165 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 97 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 787 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 10, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.722 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 186 (66.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 84.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.689 ασθενείς. Οι εισαγωγές4 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 33 (ημερήσια μεταβολή -13.16%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 38 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Συνέχεια...

Ο Γιάννης Γόγολος για την επίσκεψη Πλακιωτάκη στην Ηγουμενίτσα

Ιουλίου 02, 2021 0
Ο Γιάννης Γόγολος για την επίσκεψη Πλακιωτάκη στην Ηγουμενίτσα
Επίσκεψη κ. Πλακιωτάκη, Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικήςστο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας.

Τι συζητήθηκε, τι υποσχέθηκε …

Ο κ. Υπουργός και η συνοδεία του κατά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο της Ηγουμενίτσας τοποθετήθηκε επί του θέματος της Χερσαίας Ζώνης και δεσμεύτηκε προφορικά εντός δύο (2) μηνών,ότι θα έχουν εξαιρεθεί από τη διαδικασία πώλησης του Λιμένος Ηγουμενίτσας τα εξής:

1. Η παραλία του Δρεπάνου, για την οποία δεν είναι σε θέση να απαντήσει, εάν θα περιέλθει στο Δήμο Ηγουμενίτσας ή το Υπουργείο Οικονομικών
2. Το παραλιακό μέτωπο της Ηγουμενίτσας, από τα κτίρια του Παλαιού Τελωνείου έως το Λιμανάκι και κάποια έκταση την οποία δεν προσδιόρισε πέραν αυτού ( εάν θα φθάνει έως το χώρο που καταλαμβάνουν τα υπάρχοντα γήπεδα tennis)
3. O παραλιακός δρόμος της πόλης της Ηγουμενίτσας που αστυνομεύεται σήμερα από τη Λιμενική Αστυνομία και βασικός οδικός άξονας της πόλης.
4. Εκανε αναφορά για την εξαίρεση μικρού μέρους του υπάρχοντος παραλιακού parking του Παλαιού Τελωνείου ή αντ’ αυτού, να γίνει παραχώρηση μέρους των υφισταμένων παλαιών κτιρίων στο Δήμο Ηγουμενίτσας.

Στην τοποθέτησή μου, απευθυνόμενος στον κ. Πλακιωτάκη τον καλωσόρισα σε αυτή τη φιλόξενη γωνιά της Ηπείρου και στο Δήμο Ηγουμενίτσας, καταθέτοντας την απορία μου για τη δεκαεξάμηνη (16) καθυστέρηση άφιξής του από την προηγούμενη, στην οποία είχε δεσμευτεί τότε να κάνει εντός σύντομου διαστήματος.

Του ζήτησα δύο φορές να αποσαφηνίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Δρεπάνου μετά την εξαίρεσή του από τη διαδικασία πώλησης, χωρίς να πάρω απάντηση.
Επεσήμανα το μικρό χρονικό διάστημα που υπάρχει έως το Νοέμβριο που θα κατατεθούν οι οικονομικές προσφορές των ενδιαφερομένων.

Παραδίδοντάς του το Υπόμνημα της δημοτικής παράταξης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ στον κ. Υπουργό του υπενθύμισα ότι σήμερα είναι ευπρόσδεκτος στην πόλη της Ηγουμενίτσας, αλλά οι πολιτικές του αποφάσεις μπορεί σε σύντομο χρονικό διάστημα να τον καταστήσουν“ανεπιθύμητο”.

Κατά την πολιτική μου εκτίμηση η επίσκεψη του κ. Πλακιωτάκη Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, μας γνωστοποιήθηκαν οι προθέσεις του Υπουργείου για τη Χερσαία Ζώνη ΛιμένοςΗγουμενίτσας.

Μας είπε αυτό που γνώριζαν ήδη αυτοί που τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του, αλλά δεν είχαν και το πολιτικό ανάστημα να πουν στους πολίτες...

Δεν λαμβάνουν υπόψη τους τα υπομνήματα, δεν φοβούνται αντιδράσεις.
Η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΗγ προχωρά ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα αυτής για τους πολίτες και τη θέλησή τους.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 
Ηγουμενίτσα 01.07.2021
Δημοτική Παράταξη Δήμου Ηγουμενίτσας
ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΘΕΜΑ: Χερσαία Ζώνη του Ο.Λ.Ηγ.

ΠΡΟΣ: κ. Πλακιωτάκη Ιωάννη Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Κύριε Υπουργέ
Με το παρόν υπόμνημα που σήμερα έχετε στα χέρια σας, θέλουμε να γίνει γνωστή για μια ακόμη φορά η πάγια θέση της παράταξής μας για τη Χερσαία Ζώνη του Ο.Λ.Ηγ. 

Γενική περιγραφή:
Να αποδοθούν στο Δήμο τα τμήματατης Χερσαίας Ζώνης του παραλιακού μετώπου της πόλης της Ηγουμενίτσας, που δεν εξυπηρετούν λιμενικές δραστηριότητες του ΟΛΗγ.-

Να αποδοθούν στο Δήμο οι παραλίες του Δρεπάνου και του Μακρυγιαλίου.
Αναλυτικά:
1. Ο χώρος του παραλιακού μετώπου, που σήμερα εξυπηρετεί τις πορθμειακές γραμμές εσωτερικού από Ηγουμενίτσα, για Κέρκυρα – Λευκίμη – Παξούς έως το υπηρεσιακό parking της ΕΛ.ΑΣ.
Γνωρίζουμε όλοι μας, ότι η τελευταία εγκατάσταση που εξυπηρετεί τις «λιμενικές δραστηριότητες του ΟΛΗγ», είναι το κτίριο Τ3 που σύντομα ολοκληρώνεται. Οι χώροι του παλαιού λιμανιού εξάλλου προϋπήρχαν του ΟΛΗγ και των δραστηριοτήτων του και δεν αποτελούν συνοδευτικό στοιχείο πώλησης κανενός Οργανισμού Λιμένος από τα λιμάνιαπου έχετε δρομολογήσει προς πώληση.
2. Ο χώρος του παραλιακού μετώπου,που σήμερα εξυπηρετεί τις ανάγκες parking της ΕΛ.ΑΣ.και της λωρίδας που τον συνδέει με το υπάρχον parking του παλαιού τελωνείου Ηγουμενίτσας.
3. Ο χώρος του παραλιακού μετώπου του σημερινού parking Παλαιού Τελωνείου Ηγουμενίτσας.
4. Τα κτίρια του παλαιού Τελωνείου και οι χώροι, που σήμερα χρησιμοποιούνται ως γραφεία μέρους των υπηρεσιών του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
5. Ο χώρος του παραλιακού μετώπου που εκτείνεται, από τα κτίρια του παλαιού Τελωνείου έως και την παραλιακή λωρίδα του ΤΕΙ, που σήμερα είναι ο κύριος ποδηλατόδρομος της πόλης και συνδέεται με τον υπό κατασκευή ποδηλατόδρομο που θα τον συνδέσει με το Δρέπανο, συμπεριλαμβανομένων των χώρων του ΠΑΝΘΕΟΝ, του parking της εκκλησίας, του μικρού λιμανιού και των χώρων που εκτείνονται βόρεια αυτού καθώς και υφισταμένων τριών (3) γηπέδων tennis. Οι παραπάνω χώροι, αποτελούν το μπαλκόνι της πόλης προςτη θάλασσα για τους κατοίκους της.
6. Το παραλιακό μέτωπο από το χώρο, του τέως ΤΕΙ Ηγουμενίτσας έως το Μακρυγιάλι.
7. Ο νέος παραλιακός δρόμος (οδός Αγίων Αποστόλων) αρμοδιότητας τροχαίας αστυνόμευσης σήμερα, από το Λιμενικό Σώμα.
8. Το αλιευτικό καταφύγιο Πλαταριάς και οι χώροι του, που ήδη χρησιμοποιούνται από τους κατοίκους.
9. Το τουριστικό καταφύγιο Συβότων και οι χώροι του, που ήδη χρησιμοποιούνται από τους κατοίκους
10. Το αλιευτικό καταφύγιο Σαγιάδας και οι χώροι του, που ήδη χρησιμοποιούνται από τους κατοίκους

Κύριε Υπουργέ
Το θέμα της χερσαίας ζώνης, δεν μπορεί να αποτελεί μόνο ένα οικονομικό ή ένα πολιτικό διακύβευμα για την Κυβέρνηση και έτσι να αντιμετωπίζεται ερήμην των κατοίκων της περιοχής.
Δεν εμπιστευόμαστε πλέον “τα λόγια” που συνοδεύονται συνήθως από καλλιτεχνικές φωτογραφίες των αυτοβαπτιζομένων σωτήρων της περιοχής, που κατόπιν ενεργειών τους, μας διαβεβαιώνουν ότι “το θέμα είναι σε καλό δρόμο”, για δεκαέξι (16) μήνες από την προηγούμενη επίσκεψή σας.

Κύριε Υπουργέ
Έχετε την ευθύνη και το χρέος να αντιμετωπίσετε το θέμα της Χερσαίας Ζώνης του Ο.Λ.Ηγ σήμερα, με την ευθύτητα και την αποφασιστικότητα της κρητικής σας καταγωγής προς όφελος των κατοίκων της περιοχής, χωρίς αναβλητικότητα και με απόλυτη σαφήνεια των προθέσεων και των σχεδίων του υπουργείου σας.

Με τιμή 
Γιάννης Κ. Γόγολος 
επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας
Συνέχεια...

Συγκρότηση νέου Δ.Σ. στον Εμπορικό Σύλλογο Ηγ/τσας - Παραμένει Πρόεδρος ο Ανδρέας Μαρέτης

Ιουλίου 02, 2021 0
Συγκρότηση νέου Δ.Σ. στον Εμπορικό Σύλλογο Ηγ/τσας - Παραμένει Πρόεδρος ο Ανδρέας Μαρέτης

Συγκροτήθηκε, στις 29/6/2021 σε Σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας, που προέκυψε από τις εκλογές της 24ης & 25ης Ιουνίου 2021. 

Η σύνθεσή του έχει ως εξής:

Πρόεδρος
Μαρέτης Ανδρέας

Αντιπρόεδρος
Τσώνης Αθανάσιος

Γ. Γραμματέας
Δήμα Αικατερίνη

Ταμίας
Ντάνη Σοφία

Μέλη
Βένος Σταύρος
Κυπριανός Γεώργιος
Μηλιώνης Κωνσταντίνος
Τζοβάρας Χρήστος
Τζώρτζης Δημήτριος
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα