10/24/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Nέοι δικαιούχοι στην πρόσκληση «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία του Covid-19 στην Περιφέρεια Ηπείρου»

Οκτωβρίου 24, 2020 0
Nέοι δικαιούχοι στην πρόσκληση «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία του Covid-19 στην Περιφέρεια Ηπείρου» 

Εκδόθηκε χθες η πρώτη τροποποίηση της πρόσκλησης «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία του Covid-19 στην Περιφέρεια Ηπείρου», της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020. 

Στο πλαίσιο της τροποποίησης, μεταξύ άλλων: 
- Μειώνεται το ελάχιστο ποσό επιχορήγησης από 3.000 ευρώ σε 2.000 ευρώ 
- Προστίθενται ως δικαιούχοι της πρόσκλησης οι μορφές επιχειρήσεων: α) Κοινωνία Αστικού Δικαίου, β) Κοινωνία Κληρονόμων 

Επίσης, επισημαίνεται πως λόγω του συνωστισμού που παρατηρήθηκε στα Πρωτοδικεία αλλά και της διαφαινόμενης αδυναμίας αυτών να ανταποκριθούν στην έγκαιρη έκδοση των ζητούμενων πιστοποιητικών για τα σχετικά δικαιολογητικά, στην φάση του ελέγχου τυπικών προϋποθέσεων και πληρότητας δικαιολογητικών θα γίνεται αποδεκτή η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης θεωρημένης για το γνήσιο της υπογραφής ή ψηφιακά υπογεγραμμένης από τον Νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας. (Εναλλακτικά θα γίνεται δεκτή και η αίτηση χορήγησης των πιστοποιητικών στο αρμόδιο Πρωτοδικείο). Τα σχετικά πιστοποιητικά θα αναζητηθούν και θα εκδοθούν πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης. Για την αποφυγή συνωστισμού στα ΚΕΠ οι υπεύθυνες δηλώσεις δύναται να εκδοθούν και να υπογραφούν ψηφιακά μέσω της ιστοσελίδας www.gov.gr
Η σχετική τροποποίηση έχει ήδη αναρτηθεί (ΑΔΑ: 62ΤΞ7Λ9-16Τ).
Συνέχεια...

Ημερίδα αξιολόγησης για την περιβαλλοντική διαχείριση λιμένων και των παρακείμενων παράκτιων περιοχών

Οκτωβρίου 24, 2020 0
Ημερίδα αξιολόγησης για την περιβαλλοντική διαχείριση λιμένων και των παρακείμενων παράκτιων περιοχών

ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΚΤΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ 

Την Τρίτη 20 Οκτωβρίου2020 πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα ημερίδα αξιολόγησης αναφορικά με την Έξυπνη Περιβαλλοντική Διαχείριση Λιμένων και παρακείμενων παράκτιων περιοχών από το Εργαστήριο Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής (ΕΓΕΠ) του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου «ECOPORTIL-Environmental Protection of Areas Surrounding Ports using Innovative Learning Tools for Legislation» (www.ecoportil.eu), το οποίο υλοποιείται μέσω του Διακρατικού Προγράμματος Συνεργασίας Βαλκανική - Μεσόγειος 2014-2020. Τηρώντας τους υγειονομικούς περιορισμούς που έχουν επιβληθεί λόγω του COVID-19, η εκδήλωση αναμεταδόθηκε ζωντανά μέσω διαδικτύουκαι οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν χωρίς φυσική παρουσία. 

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο κ. Αθανάσιος Πορφύρης, Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ), ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση και ανέλυσε την ολιστική προσέγγιση που ήδη εφαρμόζει ο ΟΛΗΓ για την αποτελεσματική διαχείριση των ενεργοβόρων δραστηριοτήτων του λιμένα, με σημαντικά περιβαλλοντικά και κοινωνικά οφέλη, ενώ επιπρόσθετα παρουσίασε το στρατηγικό πλάνο επέκτασης του ΟΛΗΓ. 

Ο Διευθυντής του Εργαστηρίου και επιστημονικώς υπεύθυνος του Έργου, Καθ. Χρυσόστομος Στύλιος, παρουσίασε συνοπτικά τις δράσεις και τα αποτελέσματα του έργου, στο οποίο συμμετέχουν εταίροι από 4 χώρες: Ελλάδα, Βουλγαρία, Κύπρο, Αλβανία, τονίζοντας την ανάγκη παρακολούθησης και βελτίωσηςτης ποιότητας του περιβάλλοντος στα λιμάνια και τις παράκτιες περιοχές, συνεισφέροντας στη βιωσιμότητά τους μέσω της εφαρμογής σύγχρονων μεθοδολογιών και ορθών πρακτικών σύμφωνα με την ΕΕ και την εθνική νομοθεσία και αξιοποιώντας καινοτόμα εργαλεία Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, ως μέτρο πρόληψης της ρύπανσης και διατήρησης των φυσικών θαλάσσιων πόρων ενώ επισήμανε τη δυνατότητα αξιοποίησης της Τεχνητής Νοημοσύνης προς όφελος του Περιβάλλοντος και της Ναυτιλίας. 

Ο καθηγητής Νικήτας Νικητάκος του Τμήματος Ναυτιλίας & Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ανέλυσε την ιδέα ενός λιμανιού μηδενικών ρύπων και τη δημιουργία ενός έξυπνου δικτύου (smartgrid) βασισμένου στη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς επίσης τις τεχνολογικές εξελίξεις που έχουν οδηγήσει στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση στη Ναυτιλία. 

Ο Εμμανουήλ Νικολαΐδης, Αναπ. Καθηγητής του Τμήματος Ναυτιλιακών Μεταφορών & Εμπορίου του Πανεπιστημίου Frederick της Κύπρου, περιέγραψε τη διαδικασία περιβαλλοντικής αξιολόγησης, που εφαρμόσθηκε μέσω ειδικά σχεδιασμένων και εξειδικευμένων ερωτηματολογίων, καθώς και τα αποτελέσματα και την συνεισφορά του ECOPORTIL στην περιβαλλοντικά βιώσιμη διαχείριση λιμένων. Επιπρόσθετα παρουσίασε την αποτελεσματικότητα των δωρεάν διαδικτυακών ασύγχρονων μαθημάτων που είναι διαθέσιμα μέσω της πληροφοριακής πλατφόρμας εκπαίδευσης, η οποία αναπτύχθηκε από την ομάδα του Εργαστηρίου Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Έργο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Εργαστήριο Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής (contact@kic.uoi.gr και 2681050234). 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.ΗΓ. 
Αθανάσιος Πορφύρης 

Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Συλλήψεις αλλοδαπών για παράνομη είσοδο & καταδικαστικές αποφάσεις

Οκτωβρίου 24, 2020 0
Θεσπρωτία: Συλλήψεις αλλοδαπών για παράνομη είσοδο & καταδικαστικές αποφάσεις 

Συνελήφθησαν, προχθες (22-10-2020) το πρωί στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, τέσσερις αλλοδαποί, για παράνομη είσοδο στη χώρα & καταδικαστικές αποφάσεις. 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια περιπολίας τους, εντόπισαν τέσσερις αλλοδαπούς, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα και στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής. 

Επίσης, από τον περαιτέρω έλεγχο προέκυψε ότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν -κατά περίπτωση- μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και σε έδαφος Schengen, ενώ επιπρόσθετα σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις των Μονομελών Πλημμελειοδικείων Ρεθύμνου και Θεσσαλονίκης, συνολικής ποινής φυλάκισης -7- μηνών και χρηματικής ποινής -7.000- ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. 
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας. 
Συνέχεια...

Το ΝΑΡ Ηπείρου για τα νέα μέτρα

Οκτωβρίου 24, 2020 0
Το ΝΑΡ Ηπείρου για τα νέα μέτρα

Ανοχή τέλος-να ανατραπεί η πολιτική που ρημάζει τις ζωές μας 

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει φροντίσει να χρησιμοποιήσει κάθε «μοχλό» κοινωνικού αυτοματισμού, προκειμένου να διώξει από πάνω της, τις ευθύνες για την εξάπλωση της πανδημίας. 
Σταθερά εδώ και μέρες τα στελέχη της, από τον «ήπιο» Χαρδαλιά, μέχρι τον ακροδεξιό Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη προσπαθούν να ρίξουν την ευθύνη στους εργαζόμενους, στους νεολαίους, στις κινηματικές διαδικασίες, στις κατά τόπους κινητοποιήσεις, στις απεργίες. Τη γραμμή δίνει ο πρωθυπουργός με απαράδεκτα διαγγέλματα και ημίμετρα που αγνοούν παντελώς τους εργαζόμενους-ες 
Ενώ έχουν εξαπολύσει νέα επίθεση κατά κάθε δικαιώματος, αφού διαλύουν την εργασία και μετατρέπουν κάθε εργαζόμενο-η σε δυνάμει φτωχό, άστεγο, δέσμιο της εργοδοσίας που πλέον δεν θα υποχρεώνεται να δίνει ούτε αποζημίωση εφόσον «πτωχεύσει», προσπαθούν να ενοχοποιήσουν τις αντιδράσεις. 
Όλοι αυτοί συναίνεσαν στο χωρίς όρους άνοιγμα του τουρισμού, την αποτυχία του οποίου πληρώνουν τώρα εργαζόμενοι-ες σε τουριστικές επιχειρήσεις, εστίαση κ.λπ. 
Είναι οι ίδιοι που μπροστά στις κάμερες εγκαινιάζουν κλίνες ΜΕΘ, τις οποίες δεν υπάρχει ούτε ένας γιατρός, ούτε ένας νοσηλευτής να τις στελεχώσει. 

Είναι οι υπεύθυνοι για την εγκληματική αδράνεια τόσων μηνών, όταν ο κόσμος βοήθησε να κερδηθεί χρόνος, αλλά δεν έκαναν ούτε προσλήψεις μονίμων εργαζόμενων, ούτε φρόντισαν να δημιουργηθούν υποδομές (ΜΕΘ, ΜΑΦ κ.λπ.) και τώρα, η Ήπειρος τρέμει καθώς οι υπάρχουσες κλίνες καλύπτονται ραγδαία. 
Είναι υπεύθυνοι γιατί έτρεξαν να δείξουν με το δάχτυλο τις διαδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις, στις οποίες τηρούνταν τα μέτρα έτσι και αλλιώς, αλλά κάλυπταν τα κρούσματα σε «φίλους» και «εκλεκτούς» επιχειρηματίες και την εργοδοσία. 
Στο λεωφορείο, στο σχολείο και στο εργοστάσιο δεν κολλάει, αλλά κολλάει στην πλατεία και στην πορεία. Αυτό προσπαθούν να μας πείσουν, για να ετοιμάσουν το κλίμα για το μέλλον, όταν η πανδημία δεν θα είναι αιτία περιστολής κινητοποιήσεων. 
Η επιστροφή στην «κανονικότητα», που επιχειρεί η κυβέρνηση εδώ και τέσσερις μήνες, έχει οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση, γιατί γίνεται με όρους που ευνοούν την κερδοφορία του κεφαλαίου και προστατεύουν μόνο τις συμβάσεις και τις μνημονιακές συμφωνίες της κυβέρνησης της ΝΔ, της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των προκατόχων τους. 

Η Ήπειρος ζει ολοκληρωτικά αυτή την αποτυχία. Από την καλοκαιρινή διαφήμιση ως περιοχή χωρίς covid, έφτασε σήμερα στα πρόθυρα μιας καινούργιας καραντίνας, με δεκάδες κρούσματα κάθε μέρα, με τους υγειονομικούς να φτάνουν στα όρια αντοχής τους, με τα νοσοκομεία να συνεχίζουν να μην έχουν προσωπικό. 

Απαιτούνται άμεσα: 
1. Αποφασιστική, άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, αύξηση κλινών ΜΕΘ, επίταξη/εθνικοποίηση ιδιωτικών μονάδων υγείας και γενναία αύξηση δαπανών για πρόληψη και περίθαλψη στην υγεία με ανατροπή των εξοπλιστικών προγραμμάτων. 
2. Στήριξη των εργαζομένων, με ρητή απαγόρευση απολύσεων, βελτίωση των συνθηκών εργασίας, δημόσιο σύστημα παρακολούθησης συνθηκών Υγιεινής και Ασφάλειας Εργασίας (ΥΑΕ), αύξηση μισθών και μεροκάματων και παροχή επιδόματος σε όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις. 
3. Μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών και 15 μαθητές ανώτατο όριο για κάθε σχολική τάξη. 
4. Μαζικοί, δωρεάν έλεγχοι με συνταγογραφήσεις των τεστ. 
5. Να σταματήσει η Βουλή, εν μέσω πανδημίας να ψηφίζει αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα. 

Ο κόσμος βράζει και η ανοχή τελειώνει. Το εξάπτυχο πολεμική προετοιμασία, κέρδη, περιβαλλοντική καταστροφή, καταστολή και τρομοκράτηση, η πληρωμή του χιλιοπληρωμένου χρέους, ο εξευτελισμός του μεροκάματου δεν μπορεί να καθορίζει τις ζωές μας. Αυτός ο κόσμος πρέπει να αλλάξει. Είναι ώρα για μαζικό, λαϊκό ξεσηκωμό, για την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής. 

Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ)-νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση (νΚΑ) 
οργανώσεις Ηπείρου 
συμμετέχουν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Συνέχεια...

Ανοιχτή επιστολή του Άλκη Φάτσιου για το ξεπούλημα του λιμανιού της Ηγουμενίτσας

Οκτωβρίου 24, 2020 0
Ανοιχτή επιστολή του Άλκη Φάτσιου για το ξεπούλημα του λιμανιού της Ηγουμενίτσας

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 
ΠΡΟΣ 
τους Συνδημότες μου, τους συμπατριώτες μου 
Θεσπρωτούς και Ηπειρώτες 
(ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΑΣ …) 

ΤΟΥ ΑΛΚΗ ΦΑΤΣΙΟΥ 
ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ 

Τον Απρίλιο 2017 σε άρθρο μου που είχε δημοσιευθεί σε έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, είχε δε τον τίτλο ‘’ ΑΙΔΩΣ ΑΙΡΓΕΙΟΙ ’’ σημείωνα μεταξύ των άλλων : «… Και το ξεπούλημα της χώρας συνεχίζεται… Όλα τα ΑΣΗΜΙΚΑ μας, όλες οι ΥΠΟΔΟΜΕΣ και ΑΓΑΘΑ που απαιτούνται για να υπάρξει στοιχειωδώς μια χώρα, μια πατρίδα, όλα στους ξένους…». 

Να λοιπόν που έφθασε η ώρα για την συνέχεια της ΑΦΑΙΜΑΞΗΣ, του ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ, της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, με πρώτα- πρώτα τα λιμάνια και απ’τα πρώτα, αυτό της ΠΟΛΗΣ μας… 
Κατ’αρχήν το ΛΙΜΑΝΙ της πόλης μας, είναι ένα από τα (3) πρώτα λιμάνια της χώρας και σε σημασία και σε κερδοφορία !!! Αυτό λοιπόν το ΛΙΜΑΝΙ, οδηγείται με γοργούς ρυθμούς σε ΠΩΛΗΣΗ, με άλλα λόγια ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ σε ΙΔΙΩΤΗ … (κατά κυριότητα ή ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΜΙΣΘΩΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ, του όλου ή υπηρεσιών αυτού, μικρή σημασία έχει, αφού εμείς οι ΔΗΜΟΤΕΣ, οι ΘΕΣΠΡΩΤΟΙ, οι ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ πάλι ΑΠΟΝΤΕΣ θα είμαστε, χωρίς ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ στα του ΛΙΜΑΝΙΟΥ μας… ). Περιττεύει να πω ότι το ΛΙΜΑΝΙ σε μια πόλη, και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ όταν αυτό, - όπως το δικό μας- βρίσκεται ΑΚΡΙΒΩΣ μπροστά της και σε ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΦΗ με αυτή, ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ και ΕΠΙΔΡΑ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΑ σε όλες τις ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ αυτής… Με άλλα λόγια είναι ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ και ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ, ζωτικό όργανο, ένας πνεύμονας, θα έλεγα απαραίτητος για ΟΛΕΣ τις ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ της πόλης... 

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να σημειώσω, ότι ο ΟΛΗΓ (και παλαιότερα ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ), με το εκάστοτε ισχύον καθεστώς δηλ. κατά βάσιν ΔΗΜΟΣΙΑ, (όχι ΔΗΜΟΤΙΚΗ) ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, δρούσε, λειτουργούσε, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ως ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ από την κοινωνία της πόλης, τις περισσότερες δε φορές και ΕΠΙΖΗΜΙΑ προς τα συμφέροντα αυτής… παρά τις κατά καιρούς προσπάθειες κάποιων εξ’ημών, να ενσωματώσουμε την λειτουργία του με αυτήν της πόλης δηλ. με αλλαγή του νομικού καθεστώτος. Με άλλα λόγια ΖΗΤΟΥΣΑΜΕ, ως φορείς, ως πολίτες, η διαχείριση, η κυριότητα του Λιμανιού να περάσει στον ΔΗΜΟ Ηγουμενίτσας… εισπράτταμε όμως πάντοτε ΑΡΝΗΣΗ… με κύριο επιχείρημα, από τις τότε εκάστοτε ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ότι το ΛΙΜΑΝΙ της Ηγουμενίτσας, πρέπει να έχει Δημόσιο χαρακτήρα( ούτε καν δημοτικό…) διότι ήταν ΛΙΜΑΝΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ, διότι είναι πύλη της Ευρώπης, και διότι, βρίσκεται σε παραμεθόριο περιοχή η οποία γειτνιάζει με κράτος (Αλβανία) με το οποίο έχουμε διαφορές και όχι μόνο, αφού βρισκόμαστε σε εμπόλεμη (Νομικά) κατάσταση με αυτό !!! 


Αγαπητοί μου συμπατριώτες, αγαπητοί συνδημότες, αναρωτιέμαι, και μαζί μου θέλω να αναρωτηθείτε και εσείς : 
ΤΩΡΑ λοιπόν που ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝ το ΛΙΜΑΝΙ της πόλης μας και σχεδόν ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. 
ΤΩΡΑ που το δίνουν για εκμετάλλευση των λειτουργιών του σε έναν ΙΔΙΩΤΗ( φυσικό πρόσωπο ή εταιρεία μικρή σημασία έχει…) και που σημειωτέον μπορεί να είναι ΑΓΓΛΟΣ, ΓΑΛΛΟΣ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΣ, ΙΤΑΛΟΣ, και γιατί όχι ΤΟΥΡΚΟΣ ή ΑΛΒΑΝΟΣ ή οποιασδήποτε άλλης εθνικότητας, και που το μόνο κοινό τους σημείο είναι ότι είναι ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ με μόνη τους έγνοια το ΚΕΡΔΟΣ ΤΟΥΣ και τίποτε άλλο ΄ 

α) Τώρα λοιπόν , έχει εκλείψει ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ του λιμανιού ;;; 
β) Τώρα λοιπόν, έχει πάψει να είναι πύλη της Ευρώπης, έτσι ώστε να εντάσσεται σε μια ΕΘΝΙΚΗ, σε μια ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ;;; 
γ) Τώρα λοιπόν, έχει πάψει η περιοχή μας, άρα και το λιμάνι, να είναι σε παραμεθόριο χώρο, με ότι αυτό συνεπάγεται ;;; 
δ) Τώρα λοιπόν, έχει πάψει η περιοχή μας, άρα και το λιμάνι, να γειτνιάζει με κράτος με το οποίο έχουμε ‘’ διαφορές’’ ή διαφορές και βρισκόμαστε μάλιστα ( Νομικά) σε εμπόλεμη κατάσταση;;; 
ε) Τώρα λοιπόν, που δρομολογήθηκε η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ του λιμανιού, δηλαδή ένα ακόμη ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ Δημόσιας και λαϊκής περιουσίας, μπορούμε εμείς, οι ‘’ ΑΔΑΕΙΣ ‘’ και ‘’ ΜΙΚΡΟΝΟΟΙ ‘’ περί την άσκηση αυτού του ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ( του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ διάβολε… ) και ιδίως περί την άσκηση της λεγομένης ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, να συμπεράνουμε βάσιμα, ότι την θεσμοθετημένη πολιτεία, το κράτος, σε όλους τους βασικούς τομείς, μπορούν ΝΟΜΙΜΑ και κυρίως ΗΘΙΚΑ να ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΝ οι ΙΔΙΩΤΕΣ κεφαλαιούχοι, ντόπιοι και ξένοι, με ότι αυτό συνεπάγεται ;;; 

Αγαπητοί και φίλτατοι συνδημότες και συμπατριώτες μου. 
Όσο και αν είναι εύλογα, ίσως και ρητορικά ακόμα, τα παραπάνω ερωτήματα, οι απαντήσεις είναι λογικά ΑΥΤΟΝΟΗΤΕΣ αφού βρίσκονται ΜΕΣΑ στα ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ !!! Χωρίς να μασάμε τα λόγια μας και χωρίς πολλές βαθυστόχαστες αναλύσεις : 
Το πολιτικό σύστημα της χώρας που την κυβέρνησε (λέμε τώρα…) από την μεταπολίτευση και μετά, την έφερε σε κατάσταση ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ το 2008 – 2009 !!! Φυσικά εννοώ ότι χρεοκόπησε τα πλατιά λαϊκά στρώματα, τους ΠΟΛΛΟΥΣ και όχι βέβαια τους παντοτινούς ΛΙΓΟΥΣ … όπως δηλ. γίνεται πάντα με αυτές τις πολιτικές…. Το τραγελαφικό της υποθέσεως είναι ότι το ΙΔΙΟ πολιτικό σύστημα ανέλαβε, ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ και ΘΡΑΣΥΤΑΤΑ, χωρίς ίχνος στοιχειώδους αυτοκριτικής, να μας ‘’ ΣΩΣΕΙ ‘’ δια της καταστροφής μας, δηλαδή με τα επιβληθέντα από τους ληστρικούς ‘’ εταίρους ‘’ μας στην Ε.Ε. και την απόλυτη ΑΠΟΔΟΧΗ τους από αυτό ( πολιτικό σύστημα ) τα περιβόητα ΜΝΗΜΟΝΙΑ … Το πολιτικό λοιπόν σύστημα έβαλε τον Ελληνικό λαό, την πατρίδα, σε μια διαδικασία ΟΛΟΕΝΑ και μεγαλύτερης ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ και σε μία συνεχή ΑΦΑΙΜΑΞΗ και ΛΕΗΛΑΣΙΑ της Δημόσιας και λαϊκής περιουσίας. Η παραπάνω προσπάθεια του συστήματος, ΔΥΣΤΥΧΩΣ είχε ( και έχει.. ) την εκλογική και όχι μόνο, συναίνεση ή ανοχή μεγάλου ποσοστού του ελληνικού λαού απέναντι σε κατασκευασμένες Κυβερνήσεις, ανάλογα κάθε φορά, με κόμματα όπως Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΛΑ.ΟΣ – ΔΗΜΑΡ – ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ή άλλες λεγόμενες ‘’ Εθνικής Σωτηρίας ’’ κ.λ.π. Πρόκειται για μια συναίνεση, για μια ανοχή που φανερώνει απροκάλυπτα έναν ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ και ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟ. Δυστυχώς, οι αιτίες πολλές (δεν είναι του παρόντος..) ίσως και τα ελαφρυντικά, αλλά είναι η πραγματικότητα, τουλάχιστον κατά την ταπεινή μου άποψη… 

Η ΑΦΑΙΜΑΞΗ και η ΛΕΗΛΑΣΙΑ της Δημόσιας και λαϊκής Περιουσίας, στην οποία αναφέρθηκα παραπάνω, μεθοδεύτηκε, μεταξύ άλλων, με σειρά Νόμων, από το 2011 και μετά, που ψηφίσθηκαν από την Ελληνική (λέμε τώρα…) Βουλή και φυσικά από όλα τα κόμματα, που σε κάθε δεδομένη στιγμή ψηφίσεως αυτών, ήταν στην Κυβέρνηση είτε μόνα, είτε με συνεργασία άλλων… 
Έτσι λοιπόν ψηθίσθηκαν κατά σειρά Ν.3986/2011, Ν.4389/2016, Ν.4597/2019 και 4670/2020, με εκατοντάδες άρθρα, γραμμένα έτοιμα από τους δανειστές εις την Αγγλική Γλώσσα, και εδώ μεταφράστηκαν απλά, και βεβαίως αμφιβάλλω αν τα διάβασαν οι υπερψηφίσαντες βουλευτές. Απλά : ‘’ Ό,τι πει η μάνα ‘’, δηλ. το κόμμα και οι δανειστές… Δεν μπορώ να αναλύσω ή έστω να αναφέρω ΟΛΑ τα άρθρα αυτών των Νόμων. Απλά επισημαίνω : 

α) ΟΛΗ η Δημόσια περιουσία και οι υποδομές, έφυγαν από την κυριότητα του Δημοσίου και μεταβιβάστηκαν στις Α.Ε. Ιδιωτικού Δικαίου (ΤΑΙΠΕΔ, ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ κ.λ.π.) με αποφασιστική αρμοδιότητα, στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ και στο πενταμελές Εποπτικό Συμβούλιο, που αποτελείται από 3 Έλληνες που υποδεικνύονται από την τρόικα, και 2 ξένους, στελέχη αυτής. Οι αποφάσεις δε λαμβάνονται (άκουσον, άκουσον..) με πλειοψηφία των 4/5 !!!. Ο τέλειος εξευτελισμός!!! 
β) Αυτοί, αποφασίζουν κυριαρχικά, τι θα μισθώσουν, τι θα πουλήσουν, το δε τίμημα πηγαίνει προς εξόφληση του Δημοσίου χρέους, συνεπεία των Μνημονίων. Θαυμάστε αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας !!! 
γ) Για 99 ολόκληρα χρόνια (ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ…) δηλαδή ΜΕΧΡΙ το 2115 το Ελληνικό Δημόσιο ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕ στους δανειστές ΟΛΗ την κινητή και ακίνητη περιουσία του, τις ΥΠΟΔΟΜΕΣ, και αφορά τις τωρινές αλλά και τις μελλοντικές !!!. ΑΛΗΘΕΙΑ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ;;; ΑΛΗΘΕΙΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΠΙΟ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΣΥΜΦΩΝΙΑ ;;; ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΕΑΛΩ ;;; 

Συμπατριώτες : 
ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑΤΕ αλήθεια, τι σόι Κράτος είναι αυτό, που ξεπουλάει σε ΙΔΙΩΤΕΣ όλα τα παραγωγικά του κύτταρα, που χωρίς αυτά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, δηλαδή ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ, ΛΙΜΑΝΙΑ, ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥΣ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΠΛΩΝ, ΖΑΧΑΡΗ, ΛΑΡΚΟ κ.λ.π. ;;; 
ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑΤΕ αλήθεια, τι σόι Κράτος είναι αυτό που ΥΠΟΘΗΚΕΥΕΙ ως ενέχυρο στους ‘’εταίρους‘’ μας και ληστρικούς δανειστές μας, ΟΛΗ την Δημόσια περιουσία για 99 χρόνια (δηλ. έναν ΑΙΩΝΑ..) χωρίς να έχει λόγο, για την όποιας μορφής διαχείριση αυτής;;; 

ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑΤΕ αλήθεια, αφού ΙΣΧΥΟΥΝ όλα τα παραπάνω, ποιος είναι ο λόγος ύπαρξης των πάσης φύσεως αξιωματούχων (υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι, πρόεδροι κρατικών οργανισμών κ.λ.π.), αφού ο ρόλος τους είναι απλά διεκπεραιωτικός και μόνον, δίνοντας παράλληλα την νομιμοποίηση στις εντολές που λαμβάνουν ;;; 

ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑΤΕ αλήθεια, τι σόι πολίτες είναι αυτοί που ανέχονται να στηρίζουν τέτοιες πολιτικές, αλλά και τέτοιους πολιτικούς που τις εφαρμόζουν και τις αποδέχονται;;; 
Όπως αντιλαμβάνεστε συμπατριώτες, στην προκειμένη περίπτωση το ΚΡΑΤΟΣ βλάπτει ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ την Πατρίδα!!! 
Όπως δε, έχω ξαναγράψει σε άλλο άρθρο μου, άλλο ΚΡΑΤΟΣ, άλλο ΠΑΤΡΙΔΑ, είναι δύο διαφορετικές έννοιες, εντελώς ασύμβατες μεταξύ των. Όπως δε, έχει πει ο αστός πολιτικός και διανοούμενος ΙΩΝΑΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ, « ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ…». 

ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ, ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ μου. 
Στα πλαίσια των παραπάνω Νόμων, και πολιτικών, ξεπουλιέται και το Λιμάνι μας. Θα τους αφήσουμε;;; πιστεύω, ότι άμεσα πρέπει να αντιδράσουμε και να ματαιώσουμε την πώληση, και όχι μόνο … Πιστεύω, ότι στόχος μας πρέπει να είναι όχι μόνο να ματαιωθεί η πώληση, αλλά να περιέλθει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το ΛΙΜΑΝΙ στον φυσικό του ΦΟΡΕΑ που είναι οι Δημότες και ειδικώτερα στον ΔΗΜΟ Ηγουμενίτσας, ασχέτως της σημερινής Δημοτικής πλειοψηφίας… και όχι βέβαια ΟΥΤΕ σε ΙΔΙΩΤΕΣ, ούτε να διοικείται- όπως σήμερα αλλά και παλαιά- από το εκάστοτε κυβερνητικό κόμμα να διορίζει κάθε φορά ημετέρους … και βεβαίως υπάκουους… 

Θέλω να πιστεύω ότι πράγματι οι συνδημότες και συμπατριώτες μου, θα αποκρούσουν αυτή την πολιτικά εγκληματική ενέργεια, προτείνω δε ΣΥΝΤΟΜΑ όσοι συμφωνούν με την πρόταση και τις παραπάνω απόψεις, με κάποιο τρόπο, ενδεχομένως και διαδικτυακά, να βρεθούμε και να συναποφασίσουμε, τους τρόπους αντίδρασης, και την δημιουργία μιας ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ, για τον περαιτέρω συντονισμό των ενεργειών μας… 
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ. Ας αφήσουμε στην άκρη την μακαριότητα και απάθειά … μας. Πρόκειται για το μέλλον μας, για το μέλλον της περιοχής μας, της ζωής μας, των παιδιών μας… Τους βλέπουμε ως ΛΥΚΟΥΣ, γιατί εμείς αποδεχθήκαμε το ρόλο του ΠΡΟΒΑΤΟΥ … 
Σας καλώ σαν ένας πολίτης, ένας συνδημότης, που επιμένει να σκέφτεται, που δεν περιμένει ούτε θαύμα, ούτε μεσσίες για τη λύση των καθημερινών μας προβλημάτων, να αντιδράσουμε, να συνασπιστούμε… Η αντίδρασή μας, δεν είναι μόνο απαραίτητη για τους παραπάνω λόγους, είναι και θέμα ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ… 

Καλώ τα ΜΜΕ, τους ΕΚΔΟΤΕΣ των εφημερίδων και τους ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ των sites, αν έχουν την ίδια άποψη, να κάνουν καθημερινά, ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ, το τεράστιο αυτό κοινωνικό ζήτημα. Διαφορετικά, συμπατριώτες μου, αν δεν μετουσιώσουμε σε πράξη ή πράξεις την αντίθεσή μας στην ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ του λιμανιού (όσοι λένε ότι είναι αντίθετοι …) τότε η αντίθεση αυτή ανήκει στην σφαίρα του ευχολόγιου, αν δεν είναι ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ … 

Με την ευκαιρία, μια φιλική υπενθύμιση, σε κάθε υποψήφιο για την αγορά του ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΜΑΣ: Το πολιτικό και κοινωνικό ΣΚΗΝΙΚΟ δεν ήταν, δεν είναι, ΠΟΤΕ ΣΤΑΤΙΚΟ !!! Οι στίχοι του δικού μας ΜΙΧΑΛΗ ΓΚΑΝΑ, πολύ εύγλωττοι : « Σ’αυτόν τον τόπο, έχω προσέξει, όσοι ξυπνάνε από τις έξι, δεν έχουν λόγο’ μόνο αυτιά να μας ακούνε και χέρια να χειροκροτούνε. ΜΑ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΒΑΡΕΘΟΥΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΓΡΑΨΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ …» 

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2020
ΑΛΚΗΣ ΦΑΤΣΙΟΣ 
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ 
Email: alfatsios@gmail.com 
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα

ΆκουΛιγοΡε (+ΒΙΝΤΕΟ)

Οκτωβρίου 24, 2020 0
ΆκουΛιγοΡε (+ΒΙΝΤΕΟ)

Την "τιμητική" του είχε ακόμη μια φορά ο βουλευτής ΝΔ Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας σε σατυρικό βίντεο τηλεοπτικής εκπομπής του ΑΝΤ1. 

Μετά το μάσημα της τσίχλας που είχαν σχολιάσει πριν καιρό οι Ράδιο Αρβύλα που είχε γίνει viral, στη χθεσινή εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου έγινε αντικείμενο σάτυρας ο τρόπος που φορούσε τη μάσκα ο κ. Γιόγιακας.
Φαίνεται πως η κοινοβουλευτική παρουσία του κ. Γιόγιακα, προκαλεί σάτυρα και γέλια...!!!

(Δείτε το βίντεο)


Συνέχεια...