03/14/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Εγκαίνια του θεάτρου ΦΑΟΣ - Της Ελένης Κύρκου-Σαφάκα

Μαρτίου 14, 2023 0
Εγκαίνια του θεάτρου ΦΑΟΣ - Της Ελένης Κύρκου-Σαφάκα

Σήμερα εγκαινιάστηκε
όμορφο θεατράκι,
μες στην καρδιά της πόλης μας,
του ΦΑΟΣ το σπιτάκι!

Ηθοποιός σημαίνει φως
και θέατρο πολιτισμός!

Είναι σχολειό και οδηγός
και του πολέμου είναι σαφώς,
ο πιο μεγάλος,
ο πιο αδίστακτος εχθρός!


Διδάσκει αγάπη, ανθρωπιά,
συνεργασία, λεβεντιά,
διδάσκει το αρχαίο φως
και του ανθρώπου είν' αδερφός!

Όλοι συγκινηθήκαμε,
όσοι παραβρεθήκαμε,
μ' αυτό που έχουν φτιάξει!

Έργο πολύτιμο, γιατί
έλειπε κάποια σκηνή,
την τέχνη να στεγάσει!

Κόσμημα για την πόλη μας,
φτιαγμένο με μεράκι,
να το στηρίξουμε όλοι μας
θα πρέπει με αγάπη!


Η Άρτεμις και ο Θωμάς,
είναι δυο πρωτοπόροι
κι άλλοι πολλοί συνάδελφοι,
λαμπροί συνοδοιπόροι!

Ηθοποιοί και μουσικοί
και συγγραφείς και βοηθοί,
έβαλαν την ψυχή τους,
για να στηθεί το θέατρο!
Όλη η χαρά δική τους!

Και στα εγκαίνια λοιπόν,
χαμόγελα σκορπίσανε
και μας καλωσορίσανε,
όλους τους καλεσμένους!

Στραφτάλιζαν τα μάτια τους
στο φως των προβολέων
και οι καρδιές πετάριζαν
Στ' άκουσμα των ωραίων!

Μπράβο"παιδιά"σε όλους σας,
"καλή επιτυχία".
Να είστε πάντοτε καλά,
να δίνετε ευτυχία!!!

12-3-2023
Ελένη Κύρκου-Σαφάκα

Συνέχεια...

Ομιλία του Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μ. Κάτση, στο "ΜESSINIA FORUM" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Μαρτίου 14, 2023 0
Ομιλία του Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μ. Κάτση, στο "ΜESSINIA FORUM" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Ως προσκεκλημένος στο συνέδριο ΜESSINIA FORUM 2023 που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας (ΣΕΜ) παραβρέθηκε και μίλησε ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μάριος Κάτσης.

Ο Μάριος Κάτσης ξεκίνησε την ομιλία του με μια αναφορά στα γεγονότα του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, ευχόμενος συλλυπητήρια και κουράγιο στους συγγενείς των θυμάτων και των τραυματιών και τονίζοντας την απαίτηση του κόσμου για: «δικαιοσύνη, απόδοση ευθυνών και να γίνουν τα πάντα ώστε να μην επαναληφθεί κανένα δυστύχημα που η Πολιτεία θα μπορούσε να είχε αποτρέψει.»

Στη συνέχεια, τοποθετούμενος επί του θέματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) και προοπτικές ανάπτυξης» για το οποίο προσκλήθηκε να μιλήσει, σημείωσε ότι ένα σημαντικό εργαλείο του οποίου η χρήση, είναι αυτή που θα καθορίσει αν θα έχει θετικό ή αρνητικό περιεχόμενο. «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στα χέρια μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής, μπορεί να είναι εργαλείο για την επιτάχυνση της διάλυσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και της περαιτέρω συγκέντρωσης της αγοράς λίγων και ισχυρών και συνήθως ξένων, ενώ από την άλλη, στα χέρια μιας προοδευτικής πολιτικής με κοινωνικό πρόσημο, μπορεί να είναι ο επιταχυντής της ανάπτυξης νέων δυνατοτήτων και της παραγωγής νέων αγαθών και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και σε ανταγωνιστική τιμή», υποστήριξε.

Ανέφερε, ωστόσο, ότι είναι λογικό στη δύσκολη σημερινή συγκυρία οι ΜμΕ να έχουν ως κύριο μέλημα το πώς θα τα βγάλουν πέρα. Μειωμένες πωλήσεις λόγω μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος των πελατών, ανεξέλεγκτη αύξηση των τιμών πρώτων υλών και ενέργειας και ένα ιδιωτικό χρέος που έχει εκτοξευτεί, τη στιγμή που ο πτωχευτικός νόμος έχει απελευθερώσει πλήρως πλειστηριασμούς και κατασχέσεις. Αποτέλεσμα είναι να αυξάνονται οι τιμές των προϊόντων αφού οι επιχειρήσεις δε μπορούν να ανταπεξέλθουν και έτσι να μειώνεται περεταίρω η κατανάλωση, δημιουργώντας έτσι έναν φαύλο κύκλο που οδηγεί σε ύφεση και λουκέτα. Σε συνδυασμό με τα ανεξέλεγκτα φαινόμενα αισχροκέρδειας, την κατακόρυφη αύξηση των επιτοκίων δανεισμού, αλλά όχι καταθέσεων, τις τράπεζες να δίνουν δάνεια με το σταγονόμετρο, αποκλείοντας τη συντριπτική πλειονότητα των ΜμΕ.

Για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, ο Μάριος Κάτσης αναφέρθηκε στους βασικούς προγραμματικούς άξονες του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για μια δίκαιη και ισχυρή οικονομία.

Συνεχίζοντας, ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σημείωσε: «Μπροστά μας έχουμε μια σημαντική ευκαιρία: Οι πόροι του ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης ανέρχονται στο 20% του συνολικού ποσού ενώ υπάρχει και το νέο τομεακό Πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός» του ΕΣΠΑ 2021-2027 ύψους 913 εκατ. ευρώ. Πρόκειται ουσιαστικά για κονδύλια ισάξια 5 ΕΣΠΑ σε ένα. Αυτό που παραμένει ζητούμενο, είναι να μην χαθεί η ευκαιρία, με γρήγορη απορρόφηση των πόρων με διαφάνεια και δικαιοσύνη. Και φυσικά, αν θέλουμε να μιλάμε για μια δίκαιη μετάβαση πρέπει να μιλάμε για συμπερίληψη. Συμπερίληψη μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχουν ξεχαστεί εντελώς από τη σημερινή κυβέρνηση αλλά και συμπερίληψη ομάδων πληθυσμού που δεν έχουν επαρκείς ψηφιακής δεξιότητες για να ακολουθήσουν τη νέα εποχή. Ψηφιακή μετάβαση με δικαιοσύνη σημαίνει να μη μείνει κανείς πίσω.»

Τόνισε, ωστόσο, τη διαφωνία του με τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης για την απορρόφηση του Ταμείου Ανάκαμψης, λέγοντας: «Τα πρώτα 455 εκατ. από τα 12,8 δισ. των χαμηλότοκων δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης πάνε σε μόλις 13 επιχειρηματικούς ομίλους. […] Γι’ αυτό εμείς μιλάμε ξεκάθαρα για αναθεώρηση και ανακατεύθυνση πόρων του, γιατί αυτό που συμβαίνει δε συνιστά στήριξη, αλλά στρέβλωση, που οδηγεί σε μεγαλύτερη συγκέντρωση στην αγορά.»

Επισήμανε, ακόμα, ότι η βελτίωση των ψηφιακών και πράσινων δεξιοτήτων των επιχειρηματιών αλλά και των εργαζόμενων σε ζητήματα όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο, το ψηφιακό marketing αλλά και η βιωσιμότητα (sustainability) είναι απαραίτητη για τον «μετασχηματισμό» του κλάδου των ΜμΕ, για να μπορέσουν να ανταγωνιστούν και τις μεγάλες πολυεθνικές αλυσίδες.

Ο Μάριος Κάτσης υποστήριξε, εξάλλου, ότι το μέλλον είναι οι συνέργειες. «Ειδικά για τις ΜμΕ θεωρούμε ότι το μοντέλο με τις επιδοτήσεις voucher για να αγοράσουν νέες ταμειακές μηχανές τα καταστήματα ή να κάνουν το δικό τους ψηφιακό κατάστημα, είναι μη αποδοτικό στην πράξη καθώς δημιουργείται κατακερματισμός και απουσία ενιαίας αγοράς, καθώς και σύγχυση στον καταναλωτή. 

Εμείς έχουμε στο πρόγραμμά μας ενιαίες ψηφιακές πλατφόρμες στα κατά τόπους επιμελητήρια όπου κεντρικά θα μπορεί οποιοσδήποτε που επισκέπτεται, ή είναι στον νομό, μέσα από μια πλατφόρμα και μια εφαρμογή να δει τι επιλογές έχει η περιοχή. Ένα eshop για όλες τις επιχειρήσεις του νομού, μια πλατφόρμα για τα μαγαζιά εστίασης, κρατήσεις, παραγγελίες, πληροφορίες καταστήματος, μια εφαρμογή για τις κρατήσεις και τις προκρατήσεις στα ξενοδοχεία. Και όλα αυτά σε μια πλατφόρμα υπό το επιμελητήριο», είπε.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «Για εμάς οι συνέργειες και όχι οι συγχνεύσεις, ο συναγωνισμός και όχι ο άσκοπος ανταγωνισμός βελτιώνουν τα παρεχόμενα προϊόντα και υπηρεσίες», τονίζοντας τον κρίσιμο ρόλο των θεσμικών φορέων, όπως επιμελητήρια, ΟΤΑ και επιχειρηματικών συλλόγων, οι οποίοι οφείλουν να δείξουν κουλτούρα συνεργασίας και συναντίληψης.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ανέφερε τη σημασία και αναγκαιότητα της αναβάθμισης των ψηφιακών δεξιοτήτων των εργαζόμενων του κλάδου των ΜμΕ, με ουσιαστικά προγράμματα κατάρτισης σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια της χώρας, αξιόπιστα και όχι αρπαχτές τύπου σκοιλ ελικίκου στα κατά τόπους ΚΕΚ, καθώς και ότι: «δεν μπορούμε να μιλάμε για ψηφιακό μετασχηματισμό αν δεν έχουμε δίκτυα νέας γενιάς και υποδομές σε όλη την επικράτεια. Αυτό σημαίνει γρήγορο ίντερνετ και σε φθηνές τιμές στο κάθε απομακρυσμένο χωριό με ευθύνη της πολιτείας που θα έρθει να καλύψει με δημόσιες επενδύσεις τις περιοχές όπου η ιδιωτική πρωτοβουλία αδυνατεί. Υπάρχει και σχετικό έργο ύψους 870εκ € το UFBB το οποίο έχει δημοπρατηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και θα το τελειώσει η επόμενη.»Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη ημεδαπός που μετέφερε 67 κιλά κάνναβη - Συνελήφθη στην Αθήνα και ο ...εγκέφαλος

Μαρτίου 14, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη ημεδαπός που μετέφερε 67 κιλά κάνναβη - Συνελήφθη στην Αθήνα και ο ...εγκέφαλος

Συνελήφθη επίσης στην Αττική ο ιδιοκτήτης του οχήματος, ο οποίος είχε οργανώσει και τη μεταφορά των ναρκωτικών

Έως τις 167.450 ευρώ υπολογίζεται ότι ανέρχεται το οικονομικό όφελος από τη διακίνηση των κατασχεθέντων ναρκωτικών

Τη διακίνηση -67- κιλών ακατέργαστης κάνναβης σταμάτησαν προχθές (11-03-2023) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.


Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα αδικήματα της εισαγωγής, μεταφοράς, διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την αποτροπή εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη χώρα, οι αστυνομικοί εντόπισαν προχθές το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα ύποπτο αυτοκίνητο, οδηγούμενο από ημεδαπό και το ακινητοποίησαν.

Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου -45- δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -66- κιλών και -980- γραμμαρίων.

Κατασχέθηκαν ακόμη το όχημα, καθώς και 2,2 γραμμάρια ηρωίνης σε μορφή «βράχου», σύνεργα για τη χρήση ηρωίνης, χρηματικό ποσό -100- ευρώ και κινητό τηλέφωνο, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του ημεδαπού.


Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι ο συλληφθείς είχε αναχωρήσει την ίδια ημέρα από περιοχή της Αθήνας για να παραλάβει τα ναρκωτικά με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους, χρησιμοποιώντας το παραπάνω αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται ότι είχε οργανώσει και τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου συνελήφθη το βράδυ της ίδιας ημέρας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Περιστερίου, όπου μετέβη για να υποβάλει παραπλανητική καταγγελία κλοπής του οχήματός του.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -29,6- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και δύο τρίφτες κάνναβης.

Σημειώνεται ότι, το εκτιμώμενο όφελος από τη διακίνηση της κατασχεθείσας ποσότητας ναρκωτικών ανέρχεται έως το χρηματικό ποσό των 167.450 ευρώ.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας και παραπέμφθηκαν στον κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: "Σκλήρυνση κατά Πλάκας και Κύηση" - Ημερίδα τη Δευτέρα στο ΠΑΝΘΕΟΝ

Μαρτίου 14, 2023 0
Ηγουμενίτσα: "Σκλήρυνση κατά Πλάκας και Κύηση" - Ημερίδα τη Δευτέρα στο ΠΑΝΘΕΟΝ

Ο σύλλογος Στήριξης και Αλληλεγγύης Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Ν. Θσπρωτίας και με την υποστήριξη του Νοσοκομείου Φιλιατών σας καλεί στην Ημερίδα με Θέμα: «Σκλήρυνση κατά Πλάκας και Κύηση».

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δήμου Ηγουμενίτσας «Πάνθεον» την Τρίτη 21 Μαρτίου στις 6.00 το απόγευμα και ομιλητές θα είναι οι:

Γκόλιας Δημήτριος, Γυναικολόγος

Μπούρμπος Κων/ος, Γυναικολόγος

Μαρέτας Παύλος, Γυναικολόγος

Τσίνα Αικατερίνη, Μαία

Μπούτσουρας Κων/ος, Νευρολόγος

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ       ΠΑΠΑΖΩΗ ΑΓΛΑΙΑ
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Κάλεσμα για κλείσιμο καταστημάτων και συμμετοχή στην απεργία από τον Εμπορικό Σύλλογο

Μαρτίου 14, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Κάλεσμα για κλείσιμο καταστημάτων και συμμετοχή στην απεργία  από τον Εμπορικό Σύλλογο

Χαιρετίζουμε τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 8 Μάρτη σε όλη την Ελλάδα.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θανόντων, ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Βαθιά είναι η θλίψη μας για αυτήν την ανείπωτη τραγωδία, αλλά ακόμα μεγαλύτερη η οργή μας για το πώς είναι δυνατόν να χάνονται άδικα τόσες ζωές, εν έτη 2023, όπου η ανάπτυξη της τεχνολογίας βρίσκεται στο απόγειο;

Οι ευθύνες, που είναι τεράστιες, δεν μπορούν να αποδοθούν μόνο σε ανθρώπινα λάθη. Είναι ενδεικτική η πρόσφατη ανακοίνωση των εργαζομένων στον ΟΣΕ που ανέφερε ότι είναι θέμα χρόνου να προκληθεί νέο ατύχημα διότι υπάρχουν τεράστια προβλήματα στη συντήρηση των γραμμών, στα συστήματα ασφαλείας, στη σήμανση και τεράστιες ελλείψεις στο προσωπικό.

Οι ευθύνες για αυτό το προμελετημένο έγκλημα βρίσκονται στην πολιτική εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων που ακολουθούνε διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις τις τελευταίες δεκαετίες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

- Να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης των οικογενειών θανόντων και τραυματιών. Να αποδοθούν ευθύνες όπου και αν υπάρχουν, καμία προσπάθεια συγκάλυψης. ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ

- Για ασφαλείς, δημόσιες και φτηνές σιδηροδρομικές μεταφορές, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος. Ταυτόχρονα προβάλλουμε και μερικές από τις δικές μας διεκδικήσεις για:

- Ακύρωση του πρόσφατου νόμου για επιβολή αύξησης 9,6% στις ασφαλιστικές εισφορές. Αντίθετα να δοθούν πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς του Δημοσίου και στις συντάξεις στο ύψος του πληθωρισμού.

-Αναστολή κατασχέσεων και απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης, επαγγελματικού λογαριασμού.

- Κατάργηση όλων των νόμων που επιτρέπουν την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων.

- Η υγεία πρέπει να είναι δημόσια και δωρεάν για όλους, με σύγχρονες και επαρκείς υπηρεσίες.

Τώρα είναι ώρα να μετατρέψουμε την οργή και τη θλίψη μας σε αγώνα!

Το ΔΣ του Εμποροβιοτεχνικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας καλεί όλες και όλους τους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους:

την Πέμπτη 16 Μάρτη σε
ΚΛΕΙΣΙΜΟ καταστημάτων 8:00 – 14:00

και στη συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση 11 πμ στην Πλατεία Δημαρχείου που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας.
Συνέχεια...

Κλιμάκιο του ΚΚΕ Θεσπρωτίας στη ΔΕΥΑΗ...

Μαρτίου 14, 2023 0
Κλιμάκιο του ΚΚΕ Θεσπρωτίας στη ΔΕΥΑΗ...

Κλιμάκιο της Τ.Ε. Θεσπρωτίας του ΚΚΕ αποτελούμενο από τον Σπύρο Υφαντή πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στους ΟΤΑ, την Κατερίνα Δήμα υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ στη Θεσπρωτία, μαζί με το Δώρη Δήμα δημοτικό σύμβουλο εκλεγμένο με την Λ.Σ. στο δήμο Ηγουμενίτσας, είχε συνάντηση στα γραφεία της ΔΕΥΑΗ με τον πρόεδρό της Σωτήρη Μήτση και διευθυντή της επιχείρησης Γιάννη Γεωργόπουλο.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το προωθούμενο από την κυβέρνηση νομοσχέδιο για την υπαγωγή της διαχείρισης των υδάτων και των αστικών αποβλήτων στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Από ΡΑΕ σε ΡΑΑΕΥ.

Στη συνάντηση εκφράστηκε η αντίθεση του ΚΚΕ σε αυτό το Ν/Σ που αντιμετωπίζει το νερό σαν εμπόρευμα και το εντάσσει σε ρυθμιστική αρχή, όπως στο παρελθόν έγινε με την ενέργεια, όπως έγινε και με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας που παραχωρείται στον όμιλο GRIMALDI, αλλά και των τρένων που οδηγήθηκαν στην ΡΑΣ και από εκεί στην απελευθέρωση και ιδιωτικοποίηση με τα γνωστά οδυνηρά αποτελέσματα στα Τέμπη. Είναι απαράδεκτο σήμερα που ακόμα μετράμε τους νεκρούς εξ αιτίας αυτής της πολιτικής να προωθείται η ιδιωτικοποίηση του νερού.

Με τον ασφυκτικό έλεγχο και τον καθορισμό από τη ΡΑΑΕΥ της τιμολογιακής πολιτικής των ΔΕΥΑ θα πρέπει να περιμένουμε κατακόρυφες αυξήσεις στην τιμή του νερού και στις άλλες υπηρεσίες που παρέχονται από τις ΔΕΥΑ. Έχουμε συγκεντρώσει πικρή πείρα από τις τεράστιες αυξήσεις της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, τα χρηματιστήρια Ενέργειας κλπ. στα οποία η ΡΑΕ έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ακόμα χειρότερη κατάσταση θα διαμορφωθεί και για τους εργαζόμενους των ΔΕΥΑ, όπου θα αυξηθεί η εντατικοποίηση της εργασίας και οι σχετικοί κίνδυνοι, θα χτυπηθούν οι εργασιακές σχέσεις.

Από τη μεριά της διοίκησης της ΔΕΥΑΗ τονίστηκε η τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η επιχείρηση ,συνέπεια των αυξήσεων της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, η έλλειψη στελέχωσης της με το αναγκαίο προσωπικό. Η θέληση της να παραμείνει ΔΕΥΑΗ δημοτική επιχείρηση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα καθώς και η συμφωνία τους με τις θέσεις τη Ε.Δ.Ε.Υ.Α. που ζητά την απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου. Θέση που σκοπεύουν να διατυπωθεί και από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΗ στην πρώτη του συνεδρίαση.

Το ΚΚΕ έκανε σαφές ότι θα αγωνισθεί μέσα στη βουλή στα Δημοτικά Συμβούλια, στα Σωματεία και στους Μ.Φ για να μην περάσει αυτό το Ν/Σ.

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ θα πρωταγωνιστούν στους αγώνες ενάντια στην πολιτική της ΕΕ για την πλήρη εμπορευματοποίηση του νερού και τις ιδιωτικοποιήσεις, για τη διασφάλιση φθηνού, ελεγμένου, ποιοτικού νερού για το λαό, για την άμεση υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής, αύξηση των διαθέσιμων αποθεμάτων νερού με κατάλληλα έργα, για την εξασφάλιση της επάρκειάς του χωρίς χαράτσια στην αγροτική παραγωγή. Δυναμώνουμε την πάλη μας για καμία αύξηση στην τιμή του νερού, δραστική μείωση των τιμολογίων, καμιά διακοπή νερού στα λαϊκά νοικοκυριά. Για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με δικαιώματα, κατάργηση εργολάβων.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία να πάρουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 16/03/2023 στις 11 το πρωί στην πλατεία Δημαρχείου να διατρανώσουμε την αντίθεση μας στην πολιτική υπηρετεί την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων αδιαφορώντας για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών.

Συνέχεια...