04/25/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Απολαυστική η ανοιξιάτικη Ηγουμενίτσα, αλλά ας προσέχουμε το συνωστισμό...!

Απριλίου 25, 2020 0
Απολαυστική η ανοιξιάτικη Ηγουμενίτσα, αλλά ας προσέχουμε το συνωστισμό...!

Έχει περάσει περισσότερο από ένας μήνας με περιορισμό μετακινήσεων και έκτακτων μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊου και το γεγονός ότι στη Θεσπρωτία όλο αυτό το διάστημα δεν έχει παρουσιαστεί κανένα κρούσμα, έχει οδηγήσει αρκετούς συμπολίτες να επαναπαυθούν σε κάποιο βαθμό.

Έχει μπει και η άνοιξη για τα καλά, (σχεδόν καλοκαίρι θυμίζει) που μεταμορφώνει την Ηγουμενίτσα σε ένα υπέροχο σκηνικό που καλεί τους ανθρώπους να το απολαύσουν κι έτσι οι κάτοικοι της πόλης έσπευσαν σήμερα, Σάββατο, να κάνουνε τον περίπατό τους για να ξεσκάσουν.
Το ανησυχητικό όμως είναι ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, παρατηρεί κανείς εικόνες χαλάρωσης, όπου οι παρέες "πυκνώνουν" κι αυτό ενέχει κινδύνους!
Καταφέραμε όλο αυτό το διάστημα να μην παρουσιαστεί ούτε ένα κρούσμα κι αυτό είναι θετικό με πολλές προεκτάσεις. 
Θα είναι κρίμα, τώρα που αναμένεται να αρθούν οι περιορισμοί να προκύψει κάποιο κρούσμα και να τεθούν ενδεχομένως πιο αυστηροί περιορισμοί για όλους μας, όπως έχουν προειδοποιήσει, τόσο ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας.

Είναι αδύνατον να αντισταθεί κανείς στην ανοιξιάτικη φύση και είναι θεμιτό οι πολίτες για πολλούς λόγους να απολαμβάνουν τον περίπατό τους και την άσκησή τους. Αξίζει όμως να υπάρχει προσοχή και να αποφεύγονται εικόνες συνωστισμού...! 
Συνέχεια...

Σχέδιο για άνοιγμα των συνόρων Ελλάδας – Αλβανίας για τους εργάτες γης

Απριλίου 25, 2020 0
Σχέδιο για άνοιγμα των συνόρων Ελλάδας – Αλβανίας για τους εργάτες γης

Αιτήματα από όλη την Ελλάδα για να βρεθούν εργατικά χέρια να μαζέψουν την αγροτική παραγωγή.

Σχέδιο για να ανοίξουν τα σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας προκειμένου να έρθουν χιλιάδες εργάτες γης, επεξεργάζονται οι κυβερνήσεις των δύο χωρών. Η τεράστια ανάγκη για εργατικά χέρια στα ελληνικά χωράφια, προκειμένου να μαζέψουν την παραγωγή και να κάνουν κι άλλες αγροτικές εργασίες, είναι περισσότερο εμφανής από ποτέ.

Αγροτικοί συνεταιρισμοί από όλη την Ελλάδα ζητούν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να βρει στο μείζον αυτό πρόβλημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στο νομό Ημαθείας υπάρχει ανάγκη για 7.000 εργάτες γης προκειμένου να μαζέψουν τα ροδάκινα τα οποία ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο.
Τα αιτήματα πέφτουν βροχή και από την Κρήτη, την Πελοπόννησο και αλλού.

Η λύση που προκρίνεται είναι να γίνει «εισαγωγή» εργατών από την Αλβανία για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, όλοι οι εργάτες θα τηρούν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και θα περνούν από έλεγχο στα σύνορα προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν κορωνοϊό.
Επίσης θα μπαίνουν σε καραντίνα, όπως ορίζει ο νόμος και θα εργάζονται στη συνέχεια στα χωράφια.
Οι συζητήσεις με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Εντι Ράμα, είχαν ξεκινήσει εδώ και μερικές εβδομάδες, όμως το θέμα φαίνεται να συζητήθηκε και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαν.

Μια ακόμη λύση που προκρίνεται είναι να δοθεί εργασία και σε αλλοδαπούς, πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν σε κέντρα φιλοξενίας ή αλλού, έχουν νόμιμα χαρτιά και ΑΜΚΑ και μπορούν να εργαστούν. Θα πρόκειται για μια πολύ σημαντική κίνηση προκειμένου χιλιάδες από τους μετανάστες να μπορέσουν να ενσωματωθούν στην οικονομία και την κοινωνία.
Όλοι οι εργάτες γης δουλεύουν νόμιμα, με ασφάλιση και μπορούν να προσφέρουν τα μέγιστα, τόσο στην αγροτική παραγωγή όσο και στην οικονομία γενικότερα.

ΠΗΓΗ: www.agronews.gr
Συνέχεια...

Συστηματικοί έλεγχοι για άσκοπες μετακινήσεις - 11 παραβάσεις σήμερα στην Ήπειρο

Απριλίου 25, 2020 0
Συστηματικοί έλεγχοι για άσκοπες μετακινήσεις - 11 παραβάσεις σήμερα στην Ήπειρο

Συνεχίζονται οι συστηματικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας του τόπου κατοικίας και άσκοπες μετακινήσεις. 

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα από 06:00 έως 15:00 ώρα, βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια: 

(26) παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας ως ακολούθως: 

(9) στη Θεσσαλία, 
(7) στην Κεντρική Μακεδονία 
(6) στην Αττική, 
(3) στη Θεσσαλονίκη και 
(1) στη Δυτική Μακεδονία. 

Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε (12) περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για (60) ημέρες. 
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (1.160) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε (743) περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για (60) ημέρες. 

(338) παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), ως ακολούθως: 

(96) στην Αττική, 
(44) στην Κρήτη, 
(40) στην Κεντρική Μακεδονία, 
(27) στα Ιόνια Νησιά, 
(26) στη Δυτική Ελλάδα, 
(24) στη Θεσσαλονίκη, 
(23) στην Πελοπόννησο, 
(14) στη Στερεά Ελλάδα, 
(12) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 
(11) στην Ήπειρο, 
(10) στο Βόρειο Αιγαίο, 
(9) στο Νότιο Αιγαίο και 
(2) στη Δυτική Μακεδονία. 

Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, ημερομηνία έναρξης του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (52.115) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ). 

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
Συνέχεια...

Εν αναμονή ενός δείγματος στο Νοσοκομείο Φιλιατών - Ενημερωτικό δελτίο για την εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ήπειρο (Σάββατο 25 Απριλίου)

Απριλίου 25, 2020 0
Εν αναμονή ενός δείγματος στο Νοσοκομείο Φιλιατών - Ενημερωτικό δελτίο για την εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ήπειρο (Σάββατο 25 Απριλίου) 

Η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊου, μέχρι σήμερα (Σάββατο 25 Απριλίου 2020) το μεσημέρι, σύμφωνα με την ενημέρωση από τα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής: 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: 
1. Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας ο ασθενής από τα Ιωάννινα, ο οποίος έχει αποσωληνωθεί από διημέρου και η κατάσταση της υγείας του είναι εξαιρετικά βελτιωμένη. Αναμένεται η μεταφορά του σε κλινική τις επόμενες ημέρες. 

2. Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ο ηλικιωμένος από την Άρτα και η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή. 

3. Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, νοσηλεύεται η σύζυγος του ηλικιωμένου θανόντος από την Κέρκυρα. Η υγεία της ασθενούς είναι σε πολύ καλή κατάσταση και σήμερα αναμένεται να πάρει εξιτήριο. 

4. Κατά την χθεσινή ημέρα εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εξήντα επτά (67) νέα δείγματα. Τα πενήντα επτά αφορούσαν όλα τα Νοσοκομεία της Ηπείρου και ήταν όλα αρνητικά. Τα δύο από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας και τα οκτώ από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, ήταν επίσης αρνητικά. 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» 
· Τα έξι δείγματα που στάλθηκαν χθες για εξέταση ήταν αρνητικά. 

· Σήμερα 25/4 στάλθηκαν πέντε νέα δείγματα για εξέταση. 

· Από το σύνολο των διακοσίων είκοσι (220) δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας) και αναμένονται αποτελέσματα για τα πέντε ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά. 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ 
· Τα δέκα εννέα δείγματα που στάλθηκαν χθες για εξέταση ήταν αρνητικά . 

· Σήμερα 25/4 στάλθηκαν επτά νέα δείγματα για εξέταση. 

· Τα τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα ,τα οποία διαμένουν στην Άρτα, είναι πολύ καλά στην υγεία τους και έχει παρέλθει ο χρόνος του περιορισμού τους. 

· Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά τετρακόσια ενενήντα πέντε (495) δείγματα εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν θετικά και αναμένονται απαντήσεις για τα επτά ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα ήταν αρνητικά. 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 
· Στο Νοσοκομείο σήμερα νοσηλεύονται τρία πιθανά περιστατικά και πέραν αυτών λήφθηκαν άλλα τρία νέα δείγματα για SARS-COV-2 από πιθανά περιστατικά που βρίσκονται σε κατ΄ οίκον απομόνωση. Αναμένονται αποτελέσματα. 

· Σήμερα επεστράφησαν αρνητικά για SARS-COV-2, τέσσερα δείγματα που είχαν αποσταλεί χθες 24/4. 

· Όλα τα θετικά περιστατικά από την Π.Ε. Πρέβεζας είναι πολύ καλά στην υγεία τους και έχει παρέλθει ο χρόνος του περιορισμού. 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 
· Τα τέσσερα δείγματα που στάλθηκε χθες ήταν αρνητικά. 

· Σήμερα 25/4 στάλθηκε ένα νέο δείγμα για εξέταση. Το περιστατικό νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών. 

· Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά πενήντα ένα (51) δείγματα, τα πενήντα αρνητικά και αναμένεται απάντηση για το ένα ανωτέρω. Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Χορήγηση αδειών για νέες φυτεύσεις οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου

Απριλίου 25, 2020 0
Θεσπρωτία: Χορήγηση αδειών για νέες φυτεύσεις οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου

Υποβολή αιτήσεων για νέες αμπελοφυτεύσεις 

Οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση αδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠ.Α.Α.Τ, αίτηση- υπεύθυνη δήλωση από 10 Απριλίου μέχρι 10 Μαΐου 2020. 

Για τη χορήγηση αδειών νέας φύτευσης από το έτος 2021 και εντεύθεν, οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά από την 1η Οκτωβρίου έως την 31η Οκτωβρίου του προηγούμενου έτους της χορήγησης των εν λόγω αδειών, ήτοι για τη χορήγηση των αδειών νέας φύτευσης του έτους 2021 οι αιτήσεις θα κατατεθούν από την 1η Οκτωβρίου έως και την 31η Οκτωβρίου 2020. 

Η αίτηση είναι αποδεκτή όταν σ’ αυτή επισυνάπτονται ηλεκτρονικά όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ικανοποίηση του κριτηρίου επιλεξιμότητας. Στην περίπτωση που δεν επισυνάπτονται δικαιολογητικά που αφορούν κριτήρια προτεραιότητας, η αίτηση είναι επιλέξιμη, αλλά δεν βαθμολογείται για τα κριτήρια αυτά. 

Στην αίτηση-υπεύθυνη δήλωση, δηλώνεται η έκταση (σε στρέμματα) και οι συντεταγμένες των κορυφών, κάθε αγροτεμαχίου, για το οποίο πρόκειται να χορηγηθεί η άδεια, καθώς και το δημοτικό διαμέρισμα και το τοπωνύμιο της περιοχής του. Επιπλέον απαιτείται η προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών ιδιοκτησίας, όπως αυτά αναγράφονται στο άρθρο 10 της με αριθμ. 2454/235853/20.9.2019 (Β΄ 3645) ΥΑ. 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Θεσπρωτίας (γραφείο 38) και στην κα Τατσάκη Αγαθή ή στο τηλέφωνο 26653 60149. 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ 
ΘΩΜΑΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣ
Συνέχεια...

Παρεμβάσεις του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Απριλίου 25, 2020 0
Παρεμβάσεις του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας 

Ενημερώνουμε, ότι το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας από το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης έως και σήμερα, παρακολουθεί τις εξελίξεις και εκτός από την ενημέρωση που παρέχει στο σύνολο των μελών του, παρεμβαίνει όπου κρίνεται απαραίτητο, τόσο για την βελτίωση των μέτρων στήριξης, όσο και για την παροχή λύσεων και σε λοιπά ζητήματα επιχειρηματικότητας. 

Πρόσφατη παρέμβαση η επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, όπου θέσαμε το ζήτημα της αποζημίωσης ειδικού σκοπού 800€ για την ενίσχυση και των νεοσύστατων επιχειρήσεων (με έναρξη από το 2019 έως και τον Φεβρουάριο του 2020) καθώς από την σχετική Υπουργική Απόφαση προέκυπτε Μη δυνατότητα ένταξής τους στο μέτρο. 

Χθες 22.04.2020 εκδόθηκε σχετική διευκρινιστική εγκύκλιος από την ΑΑΔΕ σύμφωνα με την οποία τυγχάνουν της ανωτέρω ενίσχυσης και οι νεοσύστατες επιχειρήσεις. 

Επιπλέον με επιστολή προς τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για Δημόσιες Επενδύσεις και ΕΣΠΑ, θέσαμε το ζήτημα της προσκόμισης δικαιολογητικών για την τελική εκταμίευση σε προγράμματα χρηματοδότησης, όπου προβλεπόταν η προσκόμιση πιστοποιητικών Πρωτοδικείου, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η καταβολή της χρηματοδότησης στους δικαιούχους των δράσεων. 

Για το ανωτέρω η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ανακοίνωσε ότι διευκολύνεται η διαδικασία και θεωρείται αποδεκτή η υποβολή, αντί των πιστοποιητικών Πρωτοδικείου, του Γενικού Πιστοποιητικού του ΓΕΜΗ, καθώς επίσης και η υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης με γνήσιο υπογραφής ή από το gov.gr, που βεβαιώνει την ορθότητα και εγκυρότητα των στοιχείων του Πιστοποιητικού του ΓΕΜΗ και η υποχρέωση για την αποστολή των πιστοποιητικών Πρωτοδικείου με την λήξη των μέτρων και τη λειτουργία των Πρωτοδικείων. 

Επίσης, με την υποβολή αιτήματος αλλά και την δυναμική κινητοποίηση τομέων των αρμόδιων Υπουργείων για την παράταση του χρόνου ανανέωσης των Αδειών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, εντάχθηκε την τελευταία ημέρα της προθεσμίας παράγραφος στην ΠΝΠ 31.03.2020 για 3μηνη παράταση έως 30.06.2020. 

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας δηλώνει παρόν και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τον τόπο μας, και θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις επεμβαίνοντας στοχευμένα προς όφελος της επιχειρηματικότητας.

Εκ της Διοικήσεως 
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας 
Συνέχεια...

Ανακοίνωση Τμήματος Κτηνιατρικής για την τήρηση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς

Απριλίου 25, 2020 0
Ανακοίνωση Τμήματος Κτηνιατρικής για την τήρηση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς 

Με αφορμή πρόσφατες δημοσιεύσεις σχετικές με την ευθανασία «παραβατικών» αδέσποτων σκύλων, το Τμήμα Κτηνιατρικής Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Ιωαννίνων, οφείλει να ενημερώσει τους πολίτες, ότι με τον Ν 4039/2012 και την τροποποίησή του με το άρθρο 46 του Ν 4235/2014, ορίστηκε η χρηστή συμπεριφορά προς τα ζώα συντροφιάς, η διαχείριση των επικίνδυνων ζώων και με βάση την κτηνιατρική επιστήμη προέβλεψε την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας και τον έλεγχο του πληθυσμού τους. 

Σε μία εποχή όπου καλούμαστε να επιδείξουμε αυτοσυγκράτηση, σεβασμό και εμπιστοσύνη στο νόμο και στα αποτελέσματα της τήρησής του, εκείνο που απαιτείται είναι να προτρέψουμε ο ένας τον άλλον κατά της εγκατάλειψης των ζώων, υπέρ της μέριμνας για τον έλεγχο της αναπαραγωγής τους, και υπέρ της υπεύθυνης υιοθεσίας. 

Το Τμήμα Κτηνιατρικής καλεί όλους τους φέροντες ευθύνη σύμφωνα με τα παραπάνω, αρμόδιες αρχές αλλά και πολίτες- έστω και μέσα σε αντίξοες συνθήκες- να επισπεύσουν για την ορθή εφαρμογή τους. 
Έχουμε αποδείξει ότι αν θέλουμε, μπορούμε. 


Συνέχεια...

Ήπειρος: Απαγόρευση αλιείας σε όλα τα ποτάμια το Μάϊο

Απριλίου 25, 2020 0
Ήπειρος: Απαγόρευση αλιείας σε όλα τα ποτάμια το Μάϊο 

Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαγορεύεται η αλιεία ιχθύων (εκτός πέστροφας) και όλων των υδρόβιων οργανισμών, με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο σε όλα τα ποτάμια, τους παραπόταμους και τις πηγές αυτών και σε όλα τα υδάτινα οικοσυστήματα εσωτερικών υδάτων της Ηπείρου από 1 Μαΐου 2020 έως 31 Μαΐου 2020. 

Η απόφαση αυτή αποσκοπεί στην προστασία της αναπαραγωγής των ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών που διαβιούν στα παραπάνω υδάτινα οικοσυστήματα. 

Ειδικά για την Τεχνητή Λίμνη Πηγών Αώου (λόγω των χαμηλότερων θερμοκρασιών που επικρατούν στη λίμνη και επηρεάζουν την αναπαραγωγική περίοδο των ιχθύων), η απαγόρευση της αλιείας ιχθύων και όλων των υδρόβιων οργανισμών, με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο ισχύει από 1 Μαΐου έως 15 Ιουνίου 2020. 

Οι παραβάτες της απόφασης αυτής τιμωρούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις (άρθρα 11 και 17 του Ν.Δ. 420/1970 όπως αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 9 του Ν. 2040/1992). Συγκεκριμένα για τις παραβάσεις των αλιευτικών διατάξεων ή αποφάσεων επιβάλλονται διοικητικές ποινές και ποινικές κυρώσεις όπως επιβολή προστίμου, αφαίρεση άδειας αλιείας, κατάσχεση και εκποίηση των παράνομων αλιευμένων προϊόντων, κατάσχεση και εκποίηση ή καταστροφή (ανάλογα με την περίπτωση) αλιευτικών εργαλείων και συσκευών. 

Υπεύθυνες Αρχές για την τήρηση της παρούσας απόφασης είναι οι Αστυνομικές Αρχές, τα Δασαρχεία και όλες οι Ανακριτικές Αρχές. 

Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα

Συνελήφθη ημεδαπός στην Ηγουμενίτσα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Απριλίου 25, 2020 0
Συνελήφθη ημεδαπός στην Ηγουμενίτσα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη στις 23-4-2020 το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Συνέχεια...

Συστηματικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας και άσκοπες μετακινήσεις

Απριλίου 25, 2020 0
Συστηματικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας και άσκοπες μετακινήσεις 

Συνεχίζονται οι συστηματικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας του τόπου κατοικίας και άσκοπες μετακινήσεις. 

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα από 06:00 έως 15:00 ώρα, βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια: 

(18) παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας ως ακολούθως: 

(13) στην Αττική, 
(2) στην Κεντρική Μακεδονία 
(2) στη Δυτική Ελλάδα και 
(1) στη Θεσσαλία. 

Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε (8) περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για (60) ημέρες. 
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (1.117) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε (720) περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για (60) ημέρες. 

(430) παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), ως ακολούθως: 

(133) στην Αττική, 
(57) στην Κεντρική Μακεδονία, 
(41) στη Θεσσαλονίκη, 
(37) στην Κρήτη, 
(35) στην Πελοπόννησο, 
(23) στα Ιόνια Νησιά, 
(20) στη Δυτική Ελλάδα, 
(19) στη Θεσσαλία, 
(18) στο Βόρειο Αιγαίο, 
(11) στο Νότιο Αιγαίο, 
(11) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 
(10) στη Στερεά Ελλάδα, 
(9) στην Ήπειρο και 
(6) στη Δυτική Μακεδονία. 

Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, ημερομηνία έναρξης του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (50.916) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ). 
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
Συνέχεια...

O Mάριος Κάτσης για την απόφαση της διοίκησης του ΟΛΗΓ για τα καταστήματα Δρεπάνου

Απριλίου 25, 2020 0
O Mάριος Κάτσης για την απόφαση της διοίκησης του ΟΛΗΓ για τα καταστήματα Δρεπάνου

Με μια ανάρτηση στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης την απόφαση του ΟΛΗΓ να πάρει πίσω τη διαδικασία ενοικίασης των καταστημάτων. Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση:

Ο ΟΛΗΓ πήρε πίσω, υπό το βάρος των αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας (πλην του κυβερνητικού βουλευτή βεβαίως), μια μη σύννομη προηγούμενή του απόφαση.

Ξεκαθαρίζουμε: οποιαδήποτε πρωτοβουλία για ανακατασκευή - δημοπράτηση κ.α των αναψυκτηρίων στο Δρέπανο, σε περιοχή μάλιστα που δεν έχει χαραχθεί αιγιαλός και παραλία, είναι παράνομη. Το ίδιο θα αποφάσιζε και το Ελεγκτικό Συνέδριο, εάν και εφόσον οι αποφάσεις του Δ.Σ του ΟΛΗΓ περνούσαν από αυτό.

Τούτων δοθέντων, κανένα μνημόνιο συνεννόησης ή κατανόησης, δε διασφαλίζει τα συμφέροντα των δημοτών και δε θα είναι λειτουργικό, όσο δεν αποδίδεται οριστικά η χερσαία ζώνη στον Δήμο Ηγουμενίτσας.

Καλούμε άμεσα όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές: Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας (Κτηματική Υπηρεσία), Δήμος Ηγουμενίτσας (πολεοδομία), Υπουργείο Ναυτιλίας (Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας), Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτ. Μακεδονίας, να συγκαλέσουν την επιτροπή χάραξης του αιγιαλού, να μάθει επιτέλους και η τοπική κοινωνία, τη δημόσια θέση όλων των πλευρών και των φορέων.

Η χάραξη αιγιαλού (εκεί που δεν υπάρχει καν, μετά το Κεντρικόν έως Μακρυγιάλι) και η επαναχάραξη (εκεί που ήδη υπάρχει αλλά δε συμπίπτει με τα φυσικά όρια π.χ Πάνθεον, καφετέριες κ.α) είναι το πρώτο και πιο απαραίτητο βήμα για την απόδοση αλλά και αξιοποίηση της χερσαίας ζώνης.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, από τις ενέργειες της διορισμένης διοίκησης του ΟΛΗΓ και την αφωνία του κυβερνητικού βουλευτή, είναι βαριά εκτεθειμένη. Πήρε πίσω άρον άρον μια απόφαση που ξεσήκωσε όλη την τοπική κοινωνία αλλά δεν μας εξήγησε πως και με τίνος πρωτοβουλία πάρθηκε.
Ελπίζουμε αναλόγως να ανατραπεί και το σχεδιαζόμενο έγκλημα του ξεπουλήματος του Λιμανιού (και της χερσαίας ζώνης;).
Συνέχεια...

Ενημερωτικό δελτίο για την εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ήπειρο (Παρασκευή 24 Απριλίου 2020)

Απριλίου 25, 2020 0
Ενημερωτικό δελτίο για την εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ήπειρο (Παρασκευή 24 Απριλίου 2020)

Η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊου, μέχρι σήμερα (Παρασκευή 24 Απριλίου 2020) το μεσημέρι, σύμφωνα με την ενημέρωση από τα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής: 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ : 
1. Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας νοσηλεύεται ο ασθενής από τα Ιωάννινα, που έχει αποσωληνωθεί και η κατάσταση της υγείας του είναι εξαιρετικά βελτιωμένη. 

2. Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ο ηλικιωμένος από την Άρτα και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή. 

3. Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, νοσηλεύεται η σύζυγος του ηλικιωμένου θανόντος από την Κέρκυρα. Η υγεία της είναι σε πολύ καλή κατάσταση και αναμένεται να πάρει εξιτήριο τις επόμενες ημέρες . 

4. Κατά την χθεσινή ημέρα εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πενήντα έξι νέα δείγματα. Τα σαράντα αφορούσαν όλα τα Νοσοκομεία της Ηπείρου και ήταν όλα αρνητικά. Τα πέντε από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας και τα έντεκα από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας ,ήταν επίσης αρνητικά. 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» 
· Τα δέκα πέντε δείγματα που στάλθηκαν συνολικά χθες για εξέταση ήταν αρνητικά. 

· Σήμερα στάλθηκαν έξι νέα δείγματα για εξέταση. 

· Από το σύνολο των διακοσίων δέκα πέντε δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας) και αναμένονται αποτελέσματα για τα έξι ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά. 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ 
· Τα επτά δείγματα που στάλθηκαν χθες για εξέταση ήταν αρνητικά καθώς και το ένα που αναμένονταν από τις 22/4 . 

· Σήμερα στάλθηκαν δέκα πέντε νέα δείγματα για εξέταση . 

· Τα τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα, τα οποία διαμένουν στην Άρτα, είναι πολύ καλά στην υγεία τους και έχει παρέλθει ο χρόνος του περιορισμού, τόσο για τους ιδίους όσο και για τις επαφές τους που είχαν προκύψει από την ιχνηλάτηση. 

· Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά τετρακόσια ογδόντα τέσσερα δείγματα εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν θετικά και αναμένονται απαντήσεις για τα δέκα πέντε ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα ήταν αρνητικά. 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 
· Τρία δείγματα πιθανών περιστατικών που ελήφθησαν χθες ήταν αρνητικά για SARS-COV-2. 

· Στο Νοσοκομείο σήμερα νοσηλεύονται δύο πιθανά περιστατικά SARS-COV-2 και αναμένονται αποτέλεσμα. 

· Πέραν των ανωτέρω ελήφθησαν άλλα τέσσερα δείγματα πιθανών περιστατικών, τα οποία βρίσκονται σε κατ΄ οίκον απομόνωση και αναμένονται αποτελέσματα. 

· Όλα τα θετικά περιστατικά από την Π.Ε. Πρέβεζας, τόσο αυτά που νοσηλεύθηκαν όσο και αυτά που παρέμειναν σε καραντίνα και παρακολούθηση στην οικία τους, είναι πολύ καλά στην υγεία τους. Αυτό ισχύει και για όλες τις επαφές τους που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται εργαστηριακός επανέλεγχος, αφού έχει λήξει και ο χρόνος της προβλεπόμενης απομόνωσης, ώστε να τους παρασχεθούν περαιτέρω οδηγίες. 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 
· Τα δύο δείγματα που στάλθηκε χθες ήταν αρνητικά. 

· Σήμερα στάλθηκαν τέσσερα νέα δείγματα για εξέταση . 

· Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά πενήντα δείγματα, τα σαράντα έξι αρνητικά και αναμένεται απάντηση για τα τέσσερα ανωτέρω. 

***
Στο Camping του Δρεπάνου εξακολουθούν να διαμένουν οικειοθελώς είκοσι δύο άτομα, Ευρωπαίοι πολίτες, οι οποίοι παρακολουθούνται και είναι πολύ καλά στην υγεία τους.
Συνέχεια...